Antema

Jelenia góra

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 330 ocen.

Opinie o Antema

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Antema

Xyz

Czy ktoś wie co w Antemie? Czy jest nadzieja że będą pieniądze ?

Ja

A czy to jest prawda, że syndyk zarabia 30 tys. miesięcznie ?

Ja

Firma mi jest winna jeszcze około 4000 tys i chyba już ich nie odzyskam. Wielu jest takich jak ja i czarno to widzę. Sprawy zostały skierowane do Sądu, a Sąd ręce rozkłada i każe czekać na pieniądze od Syndyka z masy upadłościowej.

Ja
@Coś pysznego 22.06.2016 20:58
To chyba byłeś pełnomocnikiem bo nikt z nas tyle nie zarabiał

Nie byłem pełnomocnikiem, ale za zaległe urlopy z 2014 i 2015 dodatkowo przepracowane godz to wychodzi koło 4000, i właśnie za to nie zostały wypłacone pieniądze, bo Fundusz Świadczeń Gwarantowanych za to nie wypłaca. Za to powinien wypłacić Syndyk z masy upadłościowej. Póki co kasy nie ma.

jo
@Ja 06.07.2016 20:55
Nie byłem pełnomocnikiem, ale za zaległe urlopy z 2014 i 2015 dodatkowo przepracowane godz to wychodzi koło 4000, i właśnie za...

za urlop 2014 szmal się nie należy

Ja

Czy ktoś wie kiedy wypłacą nam zaległe pieniądze np za zaległe urlopy

wik

Przerzedza się skład personelu w byłej firmie. Od marca zostaną tylko trzy kobitki. Z umysłowych pani syndyk zrobi z nich sprzątaczki he,he,he. Ktoś musi pozamiatać ten interes.

elzunia

helov a kiedymialaby sie odbyc to spotkanie z checia przyjde ,nie sledzilem was dawno i nie wiem co jest grane ,napiszcie kiedy i gdzie to pogadamy i powspominamy dobre czasy a takie przeciez tez byly no nie.szkoda tylko ze trzeba na KASE CZEKAc nie wiadomo jak dlugo pozdrawiam

?

A po co nam pieniążki najważniejsze jest zdrowie trzeba się przyzwyczaić do tego stanu rzeczy.Nie było nie ma i nie będzie

ja

bo trzeba tak jak mój szwagier sprawę do sadu i jest kasa

babeczka

Pieniążki poszły w las i chyba nie wrócą

ja

Jak będziesz prosić o pita to poproś o pieniążki

Doradca

Może i prawda. Przepraszam nie pomyślałam. Proszę Panie o pita

Jak nie zdążą to mogą być kłopoty z tłumaczeniem się i wyjaśnieniami w Urzędzie Skarbowym lepiej niech będzie premia i pity na czas

gosc

Teraz z naszą kochaną Antemą bedziemy mieli kolejne trudności,czy ktoś coś wie na temat PIt-ów za miniony rok

Doradca
@gosc 04.02.2016 16:15
Teraz z naszą kochaną Antemą bedziemy mieli kolejne trudności,czy ktoś coś wie na temat PIt-ów za miniony rok...

Proszę wszystkich nie ponaglajcie wielmożnych Pań o pity zdążą to zdążą a jak nie to nie nasza wina. Mają czas do końca lutego a co dostaniemy po tym terminie to nie nasza sprawa i nie musimy się z tego rozliczać. Jak będziecie je ponaglać będą chciały premie z naszych zaległych pieniędzorków. Siedzimy cicho i czekamy

?

Brawo Kazek

jaga
@ 18.01.2016 15:41
Brawo Kazek

Popieram ten co miał korzyści to tak pisze i obraża ludzi schorowanych . Ciężko na to pracowali.Dlaczego nie należy się wypłata. Nikt za darmo nie chce. Ci co nagrabili niech dadzą . A nie poczuwają się do nieodpowiedzialności.

kazek

do Manka --- nie obrażaj ludzi pokrzywdzonych,taką ocenę to tylko bezduszny typ mógł napisać,a na pewno ten co z krzywdy ludzkiej skorzystał najwięcej...resztę sobie dopisz i przemyśl.

Manka

Czytając wypowiedzi niektórych byłych moich kolegów i koleżanek z antemy stwierdzam ze mój kot ma wyższe iq od was. Kto takich baranów zatrudniał w tej firmie to ja nie wiem. Chyba z litości. Ciemnogród, żenada aż żygać się chce. Dyrekcja mogła otworzyc zamiast nowej firmy, gospodarstwo rolne bo takiej trzody nie widziałam nigdy. Mieli by niezły zysk! Załośni jesteście.

anonim

(usunięte przez administratora)

DJ
@DJE 12.01.2016 09:50
Ci co chcą pracować zawsze pracę znajdą, zwłaszcza w zakładach pracy chronionej. Oni chętnie przyjmują do pracy z grupami....

Wszyscy co chcieli znaleźli sobie inną pracę , czasami nawet lepszą ale to nie znaczy że długów nie trzeba uregulować. Zaległe wypłaty należą się nam i nie podlega to dyskusji. Honor i uczciwość tego wymaga. A tak poza marginesem to może w rocznicę upadłości zorganizujemy jakieś spotkanie byłych pracowników ?

DJE
@DJ 13.01.2016 09:10
Wszyscy co chcieli znaleźli sobie inną pracę , czasami nawet lepszą ale to nie znaczy że długów nie trzeba uregulować. Zaległe...

Piszesz, że honor i uczciwość tego wymaga zgadzam się z Tobą , tylko przekonaj o tym bank oraz byłych pracodawców , którzy nas w to wszystko wpędzili ! Jestem również za tym , żeby się spotkać, choć mieszkam daleko od Jeleniej , ale z przyjemnością przyjadę i odwiedzę galerię.

P-ń 1

To bardzo niedobrze pracowałyśmy za darmo znowu los dał nam pstryka w nos. Może sprawiedliwość się o nas upomni i ukarze winnych, wszystkich winnych.

grunt

Z tego co wiem, bo dzwoniłem do firmy zaległych wypłat nie będzie, ponieważ byli właściciele zostawili takie długi , ze wszystko zgarnie bank.

P-Ń 1

Cześć wiara co tam słychać w starej firmie. To już mija prawie rok od upadłości. Czy nazbierano jakiś pieniądz na zaległe wypłatki. Dajcie znać.

Ja nie miałam nic złego na myśli tylko to ze jestem już wiekowa i mało czasu zostało aby zarobić dużo kasy .

Ola

Dorobisz się kobieto

Panie Marecki my się bierem do roboty ale uczciwie to takiej kasy się niedorobim

Marecki

Pracowalem w tej firmie pare ładnych lat. Było się skończyło, nie było zle. Jak czytam te opinie to żygać się chce. Żal dypy ludziom ściska ze inni potrafią zarabiać, otwierać kolejne firmy. Do roboty niektórzy niech się wezmą przedewszystkim. Może tez się dorobią. Żałosne jest śledzenie kto jaka firmę założył czy kupił, jakim autem jeździ itp. Niektórzy powinni zając się własnym życiem a nie innych. Straszne jest to ze tyle lat z takimi ludźmi współpracowałem i nie miałem pojęcia ze są tacy.

Gall

sprawdziłem sobie tą firmę Ever Groupe. Jest to firma 5-6 razy większa od Antemy, więc raczej byli właściciele Antemy jej nie kupili. Poza tym w odpisie z KRS widnieją inni wspólnicy. Może po prostu znaleźli pracę w tej firmie jako kierownicy w zamian za załatwienie kontraktów ? Chyba, że mowa o jakiejś innej firmie ? A odpis z KRS może sprawdzić każdy na ogólnodostępnej stronie :https://ems.ms.gov.pl/krs/wyszukiwaniepodmiotu?t:lb=t

?

A nawet mniej

Rysio80

No ja myśle ze jest duży związek miedzy nim a ta firma. Bo to jest jedna z firm w której ma wykupione udziały. Kolejna firma z która A.B ma związek buduje domy pod Warszawa. Coś w tym jest.

kazek

od kiedy firma jej syna znajduje się w Warszawie o nazwie Ever Groupe???? ha ha

AR

Polowe antemy pracuje u niego

Biuro

Była Pani Dyrektor ma już nową pracę i to jako nadzorujaca w innej firmie sprzatajacej. Więc jak ma pracę to swojej firmy już nie założy. Niech lata i urzera się z sprzataczkami ciekawe jak one długo z nią wytrzymają. Aha a pracuje ona na Galerii Nowy Rynek. Często ja widzę biegajaca z mopem. Gratuluję

anonim

Cóż. Temat Antemy upadł ;/ Nikt już tutaj nie zagląda. Ciekawe jak to bedzie dalej z firmą i właścicielami (czy poniosą jakąkolwiek odpowiedzialność) ? Szczęśliwego Nowego Roku :)

Afrodyta

Ale wstyd nikt nikomu życzeń nie złożył więc wszystkiego najlepszego z okazji byłych Świąt życzę wszystkim dobrym i złym ludkom

Kocioł

No i w porzo niech mają, na zdrowie byle uczciwie i sprawiedliwie. Niech im się darzy.

Rysio80

Ja mam informacje że pan A.B. ma wykupione udzialy przynajmniej w trzech duzych spółkach miedzy innymi jedna to firma sprzataiąca, druga firma zajmujaca delweloperka i trzecia nie wiem dokladnie czym. I kupił z rzona wielki i piekny dom w gorach gdzie mieli swoje wesele. Wiec nie wiem po ca mieli by otwierac nowa firme.

gwiazdka

A co $ nie wiedziało że człowiek człowiekowi WILKIEM

?

To była fajna firma.Może następna też będzie fajna.

$
@ 23.11.2015 22:40
To była fajna firma.Może następna też będzie fajna.

A kto go tam wie czy będzie fajna czy nie i czy w ogóle będzie i czy będą chcieli z nami współpracować . Ludzie piszą w emocjach i niema się czemu dziwić chcieli by lepiej dla siebie a tu z każdej strony szyderstwo, kpina , nienawiść własne interesy jeden drugiego prowokuje i wypisują różności chociaż tak nie myślą, to są emocje i nic więcej. Może będzie lepiej, może będzie kasunia , może skończą się plotki i pomówienia . A tak czasami było nie żle.

jz

Ci ci poczuwają się do winy mają w (usunięte przez administratora) nasze tragedie. Otwierają już nową firmę i co? będzie zapewne powtórka z "rozrywki" Trzymajcie się wszyscy!

abc
@jz 21.11.2015 19:36
Ci ci poczuwają się do winy mają w (usunięte przez administratora) nasze tragedie. Otwierają już nową firmę i co? będzie zapewn...

Nie wiem skąd masz te wieści ale nikt niczego nie otwiera

qqqq

Ci ci poczuwają się do winy mają w du..... nasze tragedie. Otwierają już nową firmę i co? będzie zapewne powtórka z "rozrywki" Trzymajcie się wszyscy!

J@
@qqqq 22.09.2015 12:12
Ci ci poczuwają się do winy mają w du..... nasze tragedie. Otwierają już nową firmę i co? będzie zapewne powtórka z "rozry...

A skąd wiesz, że już otwierają nową firmę? Wiadomo jak ona się nazywa ? Do tej samej wody wejść dwa razy nie można, ale do firm tych smych właścicieli już tak ;/

qqqq
@J@ 13.10.2015 13:07
A skąd wiesz, że już otwierają nową firmę? Wiadomo jak ona się nazywa ? Do tej samej wody wejść dwa razy nie można, ale do firm...

Wszyscy wiedzą, że otwierają nową firmę. W Polsce wszystko można , nawet otworzyć taką sama firmę, tylko pod innym szyldem.

E-a

Ja tak sobie myślę ,że trzeba będzie się pogodzić z stratą tych paru groszy. W życiu zdarzają się większe tragedie. Było minęło, no i co zrobimy. Żyć trzeba dalej. Niech się martwią o swoje sumienie ci co poczuwają się do winy.

K.

Bzdury to temat kasa. Jaka kasa, zapomnij. Inni też chcą żyć z czegoś. Tak więc zapomnij i daj nam żyć.

p2lp

sie kłocicie bzdury piszecie ....a temat kiedy kasa

anonim

(usunięte przez administratora)

kika

Radzę poczytać o dofinansowaniach do wynagrodzeń osób niepełnosprawnych. Dofinansowanie wynosi 75% kosztów płacy. Oczywiście są kwoty ograniczone w zależności od stopnia niepełnosprawności. Ale na pewno jest to ogromne wsparcie dla pracodawcy. Wystarczy przyjrzeć się jak szybko właściciele firmy dorobili się sporych majątków. Pracownicy byli na najniższych wynagrodzeniach. Można sobie policzyć jakie było dofinansowanie do wynagrodzenia przy poszczególnych stopniach niepełnosprawności.

sw

Chyba zrozumiał. Zobacz nawet barany nieraz zrozumieją . Jak tak czytałem to to zal serce sciska jak tacy debile są zlosliwi a są w takiej samej sytuacji. Ten wyjatkowo ale on raczej miał PS kupionego wiecie przez kogo bo dotacja była tylko nie dla niego. Zal mi go a najbardziej przykre jest to ze go znam. Ale jak to mówią głupich nie sieją on musial upasc pielegniarce przy porodzie na posadzke na glowke. Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie sie i nie dajcie sie prowokowac takim jak on. Trzeba czekac cierpliwie choc wiem ze trudno jest czekac na uczciwie zarobione pieniadze gdy drugi co kradl oplywa w luksusach i smieje sie w oczy i czuje sie pokrzywdzonym to wola o pomste do nieba.

sw

Chyba zrozumiał. Zobacz nawet barany nieraz zrozumieją . Jak tak czytałem to to zal serce sciska jak tacy debile są zlosliwi a są w takiej samej sytuacji. Ten wyjatkowo ale on raczej miał PS kupionego wiecie przez kogo bo dotacja była tylko nie dla niego. Zal mi go a najbardziej przykre jest to ze go znam. Ale jak to mówią głupich nie sieją on musial upasc pielegniarce przy porodzie na posadzke na glowke. Pozdrawiam wszystkich i trzymajcie sie i nie dajcie sie prowokowac takim jak on. Trzeba czekac cierpliwie choc wiem ze trudno jest czekac na uczciwie zarobione pieniadze gdy drugi co kradl oplywa w luksusach i smieje sie w oczy i czuje sie pokrzywdzonym to wola o pomste do nieba.

kazek

do Czapajew -- jak możesz być tak podły i naigrywać się z tak pokrzywdzonych ludzi i robić im wodę z mózgu.

Czapajew X52

Wiesz kto pisze M i A ja zalozylem konto i dzisiaj otrzymalem wszystkie zalegle pieniadze Oddzwon jak możesz Zebys mnie zidentyfikowal to dales mi karte telewizyjna to nasze haslo Jak sie odezwiesz to cos Tobie powiem konsul20@wp.pl zalozylem konto na wyspach z przekierowaniem do Polski

xyz
@Czapajew X52 30.08.2015 23:11
Wiesz kto pisze M i A ja zalozylem konto i dzisiaj otrzymalem wszystkie zalegle pieniadze Oddzwon jak możesz Zebys mnie ziden...

Na tych wyspach owczych to chyba robisz za barana ha, ha , ha

Czapajew X52

Jeszcze jedna strona Banków Wysp Owczych (usunięte przez administratora) Smialo 7 osob zalozylo konta i maja juz pieniadze Pracowalem w Antemie i chce Wam pomóc dlatego tak sie dzieje a z tego powodu aby uniknac podatku to dla naszego dobra bo tak długo czakalismy

xyz

Czy czytaliście w wyborczej jak firma powiązana a Dubienieckim oszukiwał pracowników niepełnosprawnych. My pracownicy Antemy mieliśmy farta. Nikt nas nie okradł. Może tylko ZFRON od 2011 r zabrali nam na dojazdy dla nadzorow do obiektów nadzorowanych, zamiast płacić im delegacje .

:)
@xyz 27.08.2015 21:49
Czy czytaliście w wyborczej jak firma powiązana a Dubienieckim oszukiwał pracowników niepełnosprawnych. My pracownicy Antemy mi...

Nie tylko nadzorujący nie mieli dojazdóek, pracownicy równiez zostali poszkodowani.Rodzinka N I B miała po 600 zł dofinansowania za dojazdy do pracy,kosztem innych uczciwie pracujących ludzi

jon

Zadzwoniłem a tu powiedzieli ze to naruszenie prawa spytali skąd mam tą wiadomość że mam dzwonić na ten nr. Więc im podałem,masz przerąbane.

Pani OLX
@''''''' 13.08.2015 13:13
I tacy ludzie jak Ty też muszą żyć

Jaka fałszywa wyrozumiałość

,,,,,,,,,
@Pani OLX 19.08.2015 10:06
Jaka fałszywa wyrozumiałość

Każdy sądzi według siebie

Jon

głupek lub glupka

Zostaw opinię o Antema - Jelenia góra

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Antema