Sunrise System sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 1175 ocen.

Opinie o Sunrise System sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunrise System sp. z o.o.

pracownik

Praca wymagająca na początku sporo zaangażowania, jest dużo wiedzy do przyswojenia - prawie jak na studiach :) ale dzięki temu później jest łatwiej. Fakt, że trzeba pracować pod presją czasu i na wynik ale chyba w każdym dziale handlowym tak jest. Można dobrze zarobić jak wiesz po co tam jesteś. Polecam, szczególnie młodym ludziom, zaraz po studiach. Można się dużo nauczyć.

xyz1234

Serdecznie nie polecam pracy w tej firmie. Jeśli lubisz być traktowany/na jak robot, pracować w atmosferze ciągłego stresu , braku tolerancji czy donosicielstwa, inwigilacji na każdym kroku (nawet jeśli wyjdziesz z pracy za wcześnie o kilka sekund) to ta praca jest właśnie dla Ciebie. Przemiał ludzi jaki tam jest również o czymś świadczy. Jeśli jesteś perfekcyjnie dopasowany/na do ich wzoru pracownika to zostaniesz tam na dłużej, jeśli natomiast przyswajanie wiedzy czy wdrażanie do firmy zajmuje Ci więcej niż ma to w planach firma , jesteś do niczego. Jeśli mam być szczera to jeszcze nigdzie nie widziałam takiej atmosfery. Firma powinna zmienić nazwę na firmę ograniczonych horyzontów zachodzącego słońca.

Kolargol

Szukałem o Sunrise System opinii w necie i teraz wiem, że to bardzo dobry pracodawca. Aplikowałem do firmy i czekam na informacje o ewentualnej rozmowie. Podpowiedzcie mi jak przebiega rozmowa i czego mam się spodziewać.?

Alicja

Obecnie dostępna jest oferta pracy na stanowisku Doradcy klienta ds. Google i Facebooka. W ogłoszeniu pracodawca wspomina o atrakcyjnym wynagrodzeniu i nielimitowanej premii. Ciekawi mnie w jaki sposób można uzyskać premię za wykonywaną pracę? Dodatkowe wynagrodzenie to bardzo częsty sposób motywacji pracowników. Warto poinformować potencjalnie zainteresowanych ofertą pracy jakie są warunki naliczenia premii.

Luidzi

Każdy odchodzi z pracy bo znalazł lepszą lub był złym pracownikiem i musiał odejść, takie są ewentualności .

Pracujący

Uważam, że każdy może pisać na forum to co myśli. Są różni pracownicy i różnie podchodzą do swoich obowiązków, z tego wynikają różne konsekwencje i opinie!!

Były
@Pracujący 11.08.2017 10:57
Uważam, że każdy może pisać na forum to co myśli. Są różni pracownicy i różnie podchodzą do swoich obowiązków, z tego wynikają...

Zawsze zastanawia mnie to dlaczego wszyscy pracujący i zadowoleni występują anonimowo w takich komentarzach - w końcu chyba nie ma sie czego wstydzić prawda ? Rozne opinie i komentarze owszem być powinny - ale jesli ktoś generalizuje pisząc o tym ze osoby odchodziły prze ego - to sie wkurzam bo to nie jest prawda

Były

Jako byłego pracownika bulwersują mnie opinie takiego typu jak wcześniejsza ( qwerty) - zakładam zatem, że jestes albo bardzo młoda osoba i jeszcze niewiele zobaczyłaś w tej firmie, albo po prostu poszła " prośba" o opinie. Nie, nie wszystkie osoby odeszły przez swoje ego. Niektóre miały bardzo konkretne powody, aby odejść i bede wdzięczny za uczciwośc a nie udawanie ze wszyscy którzy odeszli byli do bani i w sumie dobrze sie stało. Ale będąc obiektywnym - firma spoko na 2-4 lata pracy max, bo dużo można sie na początku nauczyć, a pozniej proponuje uciekać jesli komuś zależy na rozwoju.

Qwerty

Firma bardzo przyjazna, dba o pracowników i stawia jasne warunki wynagrodzenia i współpracy, ale przez osoby ze zbyt wysokim ego i mniemaniem o sobie po sieci krążą takie a nie inne opinie.. Przyjdźcie do nas i sami się przekonajcie :)

kina
@Qwerty 05.08.2017 10:23
Firma bardzo przyjazna, dba o pracowników i stawia jasne warunki wynagrodzenia i współpracy, ale przez osoby ze zbyt wysokim eg...

Czy osoba bardzo początkująca, która uczy się sama pisać strony int. może dostać u Państwa pracę?

Tania

Ja chwalę sobie pracę w firmie. Mam jednak inne podejście do pracy.

Xxx

Ktoś orientuje sie ile netto za młodszy seo copywriter ?

Ja
@Xxx 20.06.2017 08:10
Ktoś orientuje sie ile netto za młodszy seo copywriter ?

Raczej sie nie dowiesz - w umowach jest chyba zakaz zdradzania takich danych - wiec trzeba pojąć na rozmowę żeby sie dowiedzieć jakie konkretnie są warunki

Xxx

Ktoś orientuje sie ile netto za młodszy seo copywriter ?

Stronka

Sunrise System to dobra firma , tylko niektóre osoby mają zbyt wygórowane mniemanie o sobie i pozycję roszczeniową.

Alicja

@Sonia jesteś zatrudniona w Sunrise System sp. z o.o.? Co więcej możesz napisać o swoich doświadczeniach? Chętnie dowiemy się więcej o pozytywnych stronach pracy w tym miejscu. Kto pomoże użytkownikowi @paka i podzieli się informacjami na temat stanowiska specjalisty ds. sprzedaży reklam google? Jak wygląda przykładowy dzień pracy na tym stanowisku?

Janusz Gutenberg

Pani z kadr zadzwoniła do minie i przekazała mi, że na spotkanie ws. pracy należy przynieść wydrukowane CV i list motywacyjny (które oczywiście już wysłałem). :D Zastanawiam się - czy może tak się robi wielkie biznesy (oszczędzając na dwóch/trzech kartkach), czy jednak nie mają drukarki???

Sonia

Sunrise System to profesjonalista ze stabilną i wysoką pozycją w branży a jest to wymagający rynek.

paka

Cześć, Czy orientuje się ktoś ile zarabia się na stanowisku specjalisty ds sprzedaży reklam google w Warszawie? Czy praca nie jest typowym Call Center?

paka

Cześć, Czy orientuje się ktoś ile zarabia się na stanowisku specjalisty ds sprzedaży reklam google w Warszawie? Czy praca nie jest typowym Call Center?

Lukas

Sunrise System świetna firma, jestem zadowolony z pracy.

Alicja

@carlos, a co podoba Ci się w pracy?

JJ
@Alicja 06.04.2017 09:41
@carlos, a co podoba Ci się w pracy?

Czy jest kto kolwiek w stanie powiedziec jaka kasa wchodzi w grę? Na stanowisku np. opiekuna klienta?

carlos

Nie było źle jak na pierwszą pracę, ale ogólnie to nie jest to co oferują inne firmy IT. Praca trochę jak na budowie, dużo na ilość. Brakuje profitów poza płacowych, pieniądze też słabe.

Alicja

@Jo Anna, aktualne oferty pracy możesz znaleźć na stronie internetowej firmy. Sunrise System sp. z o.o. obecnie poszukuje właśnie m.in. MŁODSZY SEO COPYWRITER https://kariera.sunrisesystem.pl/oferta-mlodszy-seo-copywriter-praca-w-poznaniu-poznan-185.html

Jo Anna

Również interesuje mnie stanowisko copywritera oraz jakieś info na jego temat ? Czy aktualnie te rekrutują i czy są jakieś wymagania dodatkowe?

Nieznany

A jakie wynagrodzenie Młodszy SEO Copywriter netto?

Alicja

@netka, myślisz o aplikowaniu na to stanowisko?

netka
@Alicja 23.03.2017 14:24
@netka, myślisz o aplikowaniu na to stanowisko?

Sama nie wiem.Szukam czegoś nowego.Nie wiem jednak jak tam jest.Znalazłam różne opinie. Godziny pracy ok,biuro nowoczesne,ale sama praca?

netka

Napiszcie jaka jest atmosfera pracy w Sunrise System?Czy praca jako opiekun klienta jest pod presją czasu? Czy istnieje możliwość odrobienia godzin,gdy ktoś musi coś załatwić w czasie pracy?Mam na myśli wizyty u lekarza,wiadomo jak jest.Trzeba się dostosować.

Ciekawa

@Cece 2017-02-26 10:47 Tragicznie niskie zarobki czyli ile?

Alicja

Hej! Macie jakieś doświadczenia związane z rekrutacją do firmy Sunrise System sp. z o.o.? Na co zwrócić największą uwagę podczas rozmowy kwalifikacyjnej?

Cece

+ w dziale copywritingu atmosfera bardzo przyjemna + praca na pewno pozwala rozwinąć umiejętności w zakresie pisania tekstów pod SEO, tworzenia wizytówek na mapach Google itp. + szkolenia są prowadzone bardzo profesjonalnie i przystępnie + można także liczyć na wsparcie innych pracowników + w firmie dobra organizacja, możliwość rozpoczynania pracy między 8 a 9 i adekwatnie do tego kończy się o 16 -17 + nie ma zostawania po godzinach + stres ograniczony jest do minimum + możliwość brania tzw. przepustek do dwóch godzin i odrabiania ich w wyznaczone przez siebie dni + kawa i mleko dostępne w dobrze wyposażonej (mikrofalówka, ekspres, lodówka itp.) kuchni + w jeden dzień w tygodniu dostawa świeżych owoców dla wszystkich pracowników + jasno sprecyzowany plan urlopowy oraz umowa + umowa o pracę, również na okresie próbnym + dobry kontakt z przełożonymi + nikt się nie wywyższa - na dziale copywritingu praktycznie zerowa szansa na awans i tragicznie niskie zarobki, które nie zwiększają się mimo dochodzących obowiązków - brak premii

Stronka

Chciałbym pracować w Sunrise, ponieważ słyszałem, że to dobra i profesjonalna firm. Potrzebuję tylko informacji czy zarobki są godziwe? Mam doświadczenie w sprzedaży reklam google.

blaszka

Witam, jak wyglądają początki pracy na stanowisku webdevelopera/pozycjonera lub opiekuna klienta, czy osoba początkująca z zagadnieniami SEO/SEM sobie poradzi i czy firma prowadzi przeszkolenie pracownika.

seo
@blaszka 18.12.2016 12:49
Witam, jak wyglądają początki pracy na stanowisku webdevelopera/pozycjonera lub opiekuna klienta, czy osoba początkująca z zag...

Bez najmniejszego problemu.

Mnogat

Jestem prawie pewien, że do Sunrise System sp. z o.o. zaraz zacznie się nowy, jesienny nabór, ostatni był w czerwcu, wić to już na niego pora, bardzo fajnie

Kuba

Czy ktoś może mi powiedzieć jakie firma oferuje wynagrodzenie dla młodszego SEO copywritera?

Nick
@Kuba 22.08.2016 19:46
Czy ktoś może mi powiedzieć jakie firma oferuje wynagrodzenie dla młodszego SEO copywritera?

1600 na rękę.

qwee

A czy ktoś wie jak długo oczekuje się na odpowiedź od Sunrise System? dostałam maila, że mam cierpliwie czekać na odpowiedź z ich storny w sprawie pracy, ale nie wiem czy nawet jeżeli mnie nie zaproszą na rozmowę kwalifikacyjną to czy zostanę powiadomiona, że się nie dostałam?

edoko

troche szkoda, że u nich nie przyjmują kobiet tak naparwde, to troche dziwne jest jednak, co o tym sądzicie?

POKowiec

Jeżeli chodzi o pracę w Pionie Obsługi Klienta (doradca klienta biznesowego itd.) to przede wszystkim trzeba się przygotować z tych informacji, które są na stronie internetowej. Są rozmowy sterowane, podczas których trzeba wykazać się ogólną znajomością tematyki i umiejętnością odbijania argumentów i uzasadniania swojej opinii, i to właściwie one są najważniejsze. Dodatkowo testy z wiedzy o marketingu i biznesie no i test inteligencji. Wszystko do przejścia :)

asdf

Do mnie firma odezwała sie dość szybko. ZŁEGO SŁOWA NA FIRME NIE POWIEM. Pełen profesjonalizm, na prawdę przyjazna atmosfera, można liczyć na wsparcie kolegów.Polecam pracodawce

kapitan

jeśli rzeczywiście jest naprawdę tak jak piszesz że bardzo skrupulatna i profesjonalna jest rozmowa kwalifikacyjna w Sunrise System sp. z o.o. to bardzo mnie to cieszy, to bardzo dobrze świadczy o firmie. przynajmniej dbają o swój poziom i się szanują.i nie jest to dziwne, Kociaku? a w jakim czasie się odzywają z odpowiedzią?

Kage

I jak Marada po II etapie?

Marada

Hej, w piątek ma drugi etap rozmowy kwal. Czy ktoś może powiedzieć jak wyglądają te testy z wiedzy i na inteligencje jakie mnie czekają ? z góry dziękuję.

roon

ja odradzam, sama rozmowa jak i wymagane dokumenty to abstrakcja, firma zamiast udawać korpo niech lepiej nim będzie ;)

ktoś

zastanawia mnie po co na rozmowę rekrutacyjną - CV, - list motywacyjny, - kserokopia świadectwa szkoły średniej (z ocenami) i dyplomu szkoły wyższej (jeśli ukończona); - kserokopia świadectw pracy, referencji, zaświadczeń o odbytych kursach, szkoleniach, etc. jeśli na początku wysyła się im CV, proszą o wypełnienie swojego arkusza na podstawie którego tworzą CV, list motywacyjny to jakaś bzdura jeśli do rozmowy rekrutacyjnej już ma dojść, nie wspominając o ilości kser dokumentów (świadectwo licealne z ocenami??? to nic nie mówi o nas!), które pracodawca może wymagać jeśli zdecyduje się na zatrudnienie... Moim zdaniem firma na starcie zniechęca

anonim

(usunięte przez administratora)

ja

Jak słyszę opinie typu: "A po co te wszystkie dokumenty", to mnie szlag trafia. Widać po tym, że firma jest wymagająca i wie czego chce. Jeśli potencjalny kandydat na pracownika tego nie rozumie, to znaczy, że się do takiej firmy nie nadaje, skoro nie chce mu się zrobić kilku kserówek. Wniosek jest taki, że jest śmierdzącym leniem i niech idzie pracować do Tesco. Tam zarobi 1500 zł, ale nie będzie musiał okazywać tylu dokumentów. A jak chce zarobić więcej, to niech idzie zapier..... na budowę!

pracownik 2

Pracuję w Sunrise od kilku lat i zapewniam, że nie miałem nigdy obsuwy w wypłacie nawet o jeden dzień. Wszystko zawsze jest wypłacane w całości i terinowo.

eeeeeee

Czy ktoś pamięta mniej więcej pytania które pojawiają się na teście po rozmowie? Funkcje itp?

P.

pani rekruterka sprawia wrazenie przysypiajacej i znudzonej

basia

"Asystent w Dziale Rozwoju Rynku" ktos mogłby mi powiediec cos wiecejo tym stanowisku??

xx

dobre, bo ich znam

xx

selekcja kandydatów po rozmowach kwal. jest co najmniej dziwna, odpadają dobre osoby, zanim da im się szansę, a potem słychać o profesjonalizmie procesu rekrutacji, nawet dokumenty trzeba samemu kserować

Pablo

Szkoda, że dzwonią tylko raz. Nie zawsze można odebrać.

Fifi

Jak długo czeka się na odpowiedź po wysłaniu CV i po jakim czasie można sobie odpuścić czekanie, ktoś wie?

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik

Mogę Was zapewnić, że się rozwijają. W obecnej chwili wymagania Google stawiają wyzwania firmą chcącym utrzymać się na rynku, więc nabór nowych specjalistów to normalna kolej rzeczy. Oddział w Bydgoszczy jeszcze rok temu miał tylko dział handlowy, a teraz posiada również dział pozycjonowania i copywritingu.

Zostaw opinię o Sunrise System sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Sunrise System sp. z o.o.