Macgregor Poland Sp. z o.o.

Adres: Czechosłowacka 3, 81-336 Gdynia

NIP: 2040004198 KRS: 0000491597

Macgregor Poland Sp. z o.o.
3 30 6 1

Opinie o Macgregor Poland Sp. z o.o.

Marta

Jak wyglada staz u Was w MC . Mam rozmowe niedlugo, ale nie wiem czy brac to na powaznie .

Nick
@Marta 15.01.2019 16:23

To weź na żarty. I tak Cię przyjmą.

Marta
@Nick 16.01.2019 12:05

Na prawdę ? Wszystkich biorą ?

ŻanetkaLeta
@Marta 17.01.2019 14:22

tak

Kamilos

Siemanko ! Chce aplikować do MC! Jak wyglada rekrutacja ? Jakie są wasze opinie ? Ciężko ?

Pomocy

Czy ktoś ma z was nr do hr . Bo zostałem zaproszony na rozmowe, a telefon mi padł ...

go for it
@Pomocy 05.01.2019 12:12

To sobie go naładuj

AD
@go for it 07.01.2019 14:23

nie polecam...

Agnieszka
@Pomocy 05.01.2019 12:12

Czy Twoja rozmowa kwalifikacyjna już się odbyła? Jeśli tak, podpowiesz, jak wygląda proces rekrutacji w tym miejscu pracy? Czy jest wyłącznie jeden etap rekrutacji, czy może jest ich kilka? Podziel się swoimi spostrzeżeniami.

AD
@Agnieszka 10.01.2019 19:56

w mojej ocenie rekruterka nie bardzo wiedziala o co pyta i gdzie do jakiego zespolu rekrutuje, co bylo malo profesjonalne

Agnieszka2
@AD 11.01.2019 13:47

ale o co Ci chodzi?

Może nowy

Hej ! Jak wygląda staż w Macgregorze ? Jaka jest szansa na pozostanie na dłużej ?

Agnes
@Może nowy 18.12.2018 11:28

wątpliwe szanse. Obiecuja to w trakcie rozmow, ale to 50/50. Jest miejsce w Zespole w którym odbywasz staz- super, ale gdy nie ma to nie szuka się alternatywy tylko zostawia i konczy wspolprace.... Zalezy gdzie trafisz. Najlepiej do kwotacji.

Może nowy
@Agnes 18.12.2018 11:30

Czyli nie ma gwarancji przy podpisywaniu umowy ? A jak z godzinami pracy ? Jak wygląda łączenie tego stażu z innymi obowiązkami ? I czy jest to umowa o prace ! Z góry dzięki z odpowiedz ;))

Agnes
@Może nowy 18.12.2018 11:39

jest umowa o prace, ale nie z samym macgregorem, tylko jakas firma zewnetrzna, wiec formalnie nawet nie jestem tam zatrudniony!!! Godziny pracy, wymagają całego etatu, czyli żeby 8 godzin jakos zmiescic w ciągu dnia, choć sa otwarci na to, ze jeżeli masz cos na uczelni to możesz wyskoczyć i odrobić.

stazysta
@Agnes 19.12.2018 07:26

to nie wyglada to ciekawie... a caly assesment center to raczej luzna rozmowa czy chora trudna prezentacja, ciezka do przejscia

Agnes
@stazysta 19.12.2018 18:00

samo przejscie jest mega latwe, biora kazdego.

nieudacznik
@Agnes 20.12.2018 09:10

potwierdzam

Pracownik

Jest duża rotacja ludzi więc po stażu można dostać swoje miejsce.

Aszwera

Czy coś wiadomo jeżeli chodzi o dodatki lub preznety na swieta?

Agnieszka

Proszę, byś zachował kulturę wypowiedzi na forum. Nie zwracaj się w ten sposób do innych użytkowników czy pracowników firmy. Każdy ma prawo zadać pytanie w tym miejscu, ponieważ po to powstało to forum. Wypowiedź Twojego przedmówcy nie narusza regulaminu w przeciwieństwie do Twojego wpisu. Zapoznaj się ponownie z zasadami serwisu GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin

moo
@Agnieszka 30.11.2018 14:43

Nie karn trolla,przeciez wszyscy wiemy że nie jest tym za kogo się podaje.

dzieki!!!!
@moo 01.12.2018 07:04

a czy mozna zadac pytanie na forum bez bycia trollowym? Agnieszko, czy wiesz cos moze w sprawie swiatecznych benefitow? Zalezy mi na rozmowie pytanie - odpowiedz, a nie dyskusji. dzięki!

Anton
@dzieki!!!! 02.12.2018 09:30

a co sadzicie o wigilii w pg4?

osoba

Lubię atmosferę w Macgregor Poland Sp. z o.o. za: Pracuje mi się bardzo dobrze. Nie ma na co narzekać - ludzie mili, management bez zarzutów, bardzo przyjemna atmosfera. Nie rozumiem tych negatywnych komentarzy. Moim zdaniem powinniście się wstydzić :) Tak nie robią dojrzali ludzie.

Sitek

Jeżeli zależy Ci na rozwoju i płacy adekwatnej do poziomu wiedzy i umiejętnosci to jest to zły adres. Praca nie jest ambitna, oddział jest mało znaczący w kontekście działalności całej firmy. HR i pseudomanagerowie to ludzie z przypadku a luźna atmosfera wiąże się z ciągłym plotkowaniem. Macgregor to znak STOP w karierze zawodowej, miejsce pracy dla studentów w trakcie nauki.

Agnieszka
@Sitek 15.10.2018 10:52

Chcesz przez to powiedzieć, że firma nie oferuje pracownikom możliwości rozwoju? Na podstawie tego co piszesz można wywnioskować, że dla osób, które nie mają dużego doświadczenia jest to dobra praca na początek. Jest to zdecydowanie dobra informacja dla osób uczących się i pragnących dopiero rozpocząć swoją karierę zawodową. Czy firma oferuje także możliwość stażu dla młodych osób?

Mala Mi
@Agnieszka 17.10.2018 21:40

Hi! Firma jest zdecydowanie dobra dla osob, które zaczynają swoja droge zawodowa, dla osob, które już cos potrafią - zdecydowanie nie. I naprawdę w tym wypadku ryba psuje się od glowy - dwie osoby zarzadzajace (z ramienia HR i zza granicy) totalnie w swoim swiecie i kompletnie bez wiedzy o tym co się dzieje. HRom powiesz czegos potrzebujesz to możesz być pewny, ze tego nie dostaniesz. Caly back office to tez trudny temat - Administracja w ogole nie ogarnia, a stazyski konkurują w rozpowszechnaniu informacji które nie powinny być rozpowszechnanie. Praca jest tez spokojna - na pewno się nie przepracujecie, zarobki od około 3,5 tysiąca.

Kaja
@Mala Mi 18.10.2018 08:13

@Mała mi Zarobki od 3,5 brutto czy netto?

Mala mi
@Kaja 24.10.2018 22:23

Netto

Agnieszka

Czy zarobki w firmie nie zależą od kompetencji pracowników? Uważasz, że ilość obowiązków jest proporcjonalna do otrzymywanego wynagrodzenia? Jeśli warunki finansowe nie są dla Ciebie satysfakcjonujące to może próbowałeś poinformować o tym fakcie kierownictwo? Może wówczas istniałaby szansa na określenie Ci warunków, jakie musiałbyś spełnić by na przykład otrzymać awans?

Stary wyjadacz

Nie mogę się zgodzić. Żadna firma która rozpoczyna nowy projekt, a przypadku Macgregora przyjście do Polski było wielka niewiadomą- nie może sobie pozwolić by na tz. „Dzień dobry” zatrudniać ludzi bez wielkiego doświadczenia. W pierwszych naborach w przeciwieństwie do kolejnych rekrutacji był szereg testów. Obecnie nowi pracownic nawet nie muszą ich zdawać. Pierwsi pracownicy byli rekrutowani przez dyrektorów oddziałów zagranicznych. Więc uwierz mi przykładano dużą uwagę do te go kogo i o jakich umiejętnościach zatrudniano. Ponieważ na tych osobach oparto powodzenie projektu w jej początkowej fazie. Prawdą jest, że cześć osób niemiła doświadczenia z sektora morskiego jednak maiły kluczowe umiejętności pozwalające z sukcesem zakończyć etap tranzycji. Co również przełożyło się na wzrost zatrudnia (dzięki temu również ty możesz tu pracować). Niestety obecny proces rekrutacji różni się bardzo od tego w pieszym etapie (testy wejściowe). Brak kompetencji/ i jakichkolwiek umiejętności stał się znakiem nowych pracowników. Właśnie teraz jak proces został spłaszczony nie ma potrzeby zatrudniania wysoko wykwalifikowanej kadry. Niestety obecnie większość pracowników stanowią osoby dla których Macgregor jest pierwszą pracą lub pierwszą praca nie w „gastro”. Uważam, że pracownicy pracujący dłużej z pewnością wiedzą więcej i ich wiedza jest na wyższym poziomie niż osób przyjętych np. w ostatnich 6-9 mc. Z dwóch prostych powodów: dłuższy staż przez co ilość przerobionych trudnych spraw jest większa oraz fakt, że szkolenia/ procesowe, produktowe były przekazywane bezpośrednio przez zagraniczne oddziały co przekłada się na lepszą wiedzę . Po twojej opinii widzę, że zamiast skandynawskiego typu pracy cenisz sobie typowe korpo gdzie szef będzie straszył i pilnował każdej minuty której nie spędzasz przy biurku. Nie takimi wartościami kierowała się ta firma przez ostanie dwa lata. Liczę, że nowy szef jednak nie będzie taki jakiego ty oczekujesz bo wtedy Macgregor stanie się typowo bezdusznym miejscem pracy. Co do play station to została kupiona by pracownicy mogli z tego korzystać. Rolą Team Ledarów jest ocena czy osoby z jego zespołu nie nadużywają tego kosztem pracy. Rozumiem, że znasz workflow każdego z działów i jesteś wstanie ocenić czy dany dział i jego pracownicy marnotrawią czas na play station czy nie. Jeśli pracujesz w firmie trochę dłużej to wiesz, że dział działowi nie równy, są takie gdzie pracy jest więcej i takiej gdzie jest jem mniej. Życzę tobie trochę milszego spojrzenia na swoich kolegów z pracy bo tylko dzięki temu będzie miedzy nami panował miła atmosfera. Jeśli jednak panujący „bajzel” będzie ciebie męczył pewnością odnajdziesz się w innym typowym korpo z nie elastycznym czasem pracy, i restrykcyjnym pilnowaniem czasu pracy pracy oraz z \ rozliczaniem każdego z pracowników z osiągniętych KPI.

Dens
@Stary wyjadacz 01.11.2018 19:49

A ja się nie zgodzę, bo zostałam zatrudniona z pierwszym naborem, za niecałe 3 netto, po dwóch latach pracy mam uwaga 3 500 wybłagane od pani z HR, ale swoje musiałam się nachodzić i wytłumaczyć, że daje z siebie wszystko. Kompletnie nie rozumiem polityki stażystów, którzy zarbiają prawie tyle samo co ja, albo osób które po równych 8 godzinach wychodzą z pracy a zarabiają dwa razy więcej ode mnie a niekoniecznie więcej robią. Wydaje mi się, że niestety ani TL ani nikt nie panuje nad chaosem. Z moich obserwacji funkcja TL to nieustanne chodzenie na spotkania, picie koktajli i ogólny fun niż jakiekolwiek motywowanie zespołu. Co bardziej rozgarnięte osoby już niestety albo szukają albo udało im się odejść. Niestety według mnie firma to jeden wielki chaos...

qwerty
@Stary wyjadacz 01.11.2018 19:49

Tylko nadmienie że istotną rzeczą w pracy jest ODPOWIEDZIALNOŚĆ za powierzoną pracę, jest tu cała masa cwaniaków i infantylnych ludzi i bynajmniej nie chodzi mnie o wypruwanie sobie flaków ale rzetelne wykonywanie swoich obowiązków. Wspólpraca w teamie nie polega na chodzeniu sie naje...ać po pracy jak tutaj, ale na wspomaganiu sie w obowiazkach, niestety w Macgregorze nie rozumie sie tego. Przezylem szok jak zaszedlem do jednego z działów i widzę dziewczynę cieżko pracujacą a obok niego gościa skacowanego na pufie ! Trzyma sie go dlatego że jest sympatyczny i towarzyski. Zamiast klubu towarzyskiego do którego jakieś gremium oficjalne bądź mniej ofocjalne przyjmuje, może warto zacząć pracować! Nie bez powodu także w umowie każdy z nas ma zapisane iż wynagrodzenie jest objęte TAJEMNICĄ SŁUŻBOWĄ aby nie było niezdrowej atmosfery, widać wiele osób nie rozumie dlaczego.

Johnny
@Dens 02.11.2018 08:57

Droga koleżanko, Rozumiem Twoje rozgoryczenie ale może warto właśnie z tego powodu nawet nie podejmować tematu wynagrodzeń. Po co sobie psuć krew. Nie żyjemy w socjaliźmie, pracodawca kształtuje wynagrodzenia jak mu się to podoba. Jeżeli naprawdę nadal uważasz że nie jesteś wynagradzana odpowiednio może czas się rozejrzeć za nowym pracodawcą który da więcej za Twoją pracę.

Dens
@Johnny 02.11.2018 19:09

I uwierz mi nie podejmuję, ale... gdy nawet TL mówi Tobie ile zarabia a w zespole co rusz pada pytanie do nowych 'ile masz' temat wynagrodzeń staje się tematem wiodącym

Johnny
@Dens 02.11.2018 20:32

To proszę zaraportuj TL .

Dens
@Johnny 02.11.2018 23:15

Jak mam zaroportować lidcerce, skoro często ona sama mowi o tym ile zarabia?

Agnieszka
@Dens 02.11.2018 08:57

Na postawie wypowiedzi jednego z użytkowników wynagrodzenie objęte jest tajemnicą służbową. Jeśli rzeczywiście tak jest, może warto tego przestrzegać? Rozumiem, że temat jest dla Ciebie emocjonujący, jednak jak wynika z Twojej wypowiedzi - warto rozmawiać o pensjach z osobami, które mają rzeczywisty wpływ na ich wysokość. Sama przyznałaś, że skutkiem jednej z rozmów było podwyższenie Twojego wynagrodzenia. Jeśli obecne warunki finansowe w dalszym ciągu nie są satysfakcjonujące, być może warto podjąć ten temat ponownie?

Szybki Zdzich
@Sitek 15.10.2018 10:52

Mało tego, ludzie nie chcą ciasta do pracy przynosić! I się zasłaniają brakiem piekarnika! Skandal!

Krótka Lola
@Szybki Zdzich 07.11.2018 21:48

... każda firma jest jakaś. Macgregor to dobra firma dla osób, ktore sa na poczatku swojej drogi. Tutaj przede wszystkim dzialasz odtworczo, na schematach, tranzakcyjnie. Nie spodziewajmy sie tutaj strategicznych rzeczy bo takich nie ma, ale nie jest to wada jezeli szukamy bezpiecznej przestrzeni ktora nie bedzie nas stresowala a dawala komfort tego, ze codziennie dzieje sie to samo. Kazdy lider jest inny - niektorzy wola spedzac czas na koktajlach, inni solidnie zapieprzaja, ale czy tak nie ejst wszedzie? Ja ogolnie jestem zadowolona, kasa zawsze na koncie, praca powtarzalna, czesto na przerwach wychodze gdzies cos pozalatwiac na miescie bo sa nielimitowane przerwy bo ufaja pracownikowi wiec jest luz

Mrs X
@Dens 02.11.2018 08:57

Tutaj się wtrącę co do stażystów bo najwyraźniej guzik wiesz. Stażyści zarabiający 2x tyle co Ty? Żartujesz? Akurat polityka stażowa jest tutaj kompletnie absurdalna i nie profesjonalna. Jestem stażystką w tej firmie zarobki wynoszą ok 1700 netto. Przy rozmowach rekrutacyjnych na staż opowiadania o świetnie przygotowanej organizacji na podjęcie stażystów "intern buddy" określone obowiązki bla bla bla. Po przyjściu brak wyżej opisanych i do tego szkolenie "regularnych" pracowników którzy przyszli po tobie. Do tego zbliża mi się koniec stażu i usłyszałam, że nie ma wakatów lub będzie jakiś z otwartą rekrutacją dla każdego w innym dziale. Żeby było jasne, nie jest tak , że tylko narzekam bo sama praca w sobie jest okej a ta atmosfera na którą tyle osób narzeka wcale nie jest taka gęsta i jest masa sympatycznych osób lecz wracając do stażu to odradzam bo dostawanie połowy pieniędzy za wykonywanie tej samej pracy co inni i to bez gwarancji zatrudnienia po programie jest demotywujące.

Agnieszka

Skąd u Ciebie tyle negatywnych emocji? Nie jestem pracownikiem firmy, ani osobą, którą możesz znać. Jestem moderatorem. Obrażanie osób trzecich i używanie zwrotów niecenzuralnych nie jest zgodne z regulaminem forum. Zachowaj także kulturę wypowiedzi i ponownie zapoznaj się z regulaminem GoWork.pl: https://www.gowork.pl/regulamin

Apolonia
@Mrs X 09.11.2018 16:40

No mi właśnie tez jest przykro, bo jestem w takim malym zespole, ze nie dość ze jest nas dwie to w dodatku wiem, ze na pewno na staz nie mam szansy się dostać. Uwazam, ze to nie w porządku ze zarabilismy mało, w dodatku bedac zatrudnionymi przez firme trzecia a nie bezpośrednio przez Macgregora!!!!

qwerty

Pudło matołku, tobie to za ten wpis drzwi powinno się pokazać - dyscyplinarnie

Agnieszka
@qwerty 17.11.2018 17:53

Zwracaj się do użytkowników forum GoWork.pl z kulturą. Nie obrażaj osób trzecich i nie oceniaj ich, wyłącznie na podstawie tego, co napisali. Każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie na forum pod warunkiem, że piszę w sposób zgodny z regulaminem forum. Na forum dyskutujemy na temat pracy, zatrudnienia, czy atmosfery panującej w Macgregorze. To najważniejsze tematy, na których powinniśmy się skupić by pomóc potencjalnym kandydatom.

Misia

Mi się bardzo podoba w tej firmie. Elastyczny czas pracy, nienormowane przerwy, ogromne zaufanie do pracowników, nikt nad nami nie stoi i nie musimy wyrabiać targetów. Liderzy sa spoko, moja liderka jest naprawdę kompetentna a przy tym normalna. Dogodna lokalizacja. Fajni ludzie, bardzo dobrze wyposażone stanowiska pracy. Jeśli coś potrzebujesz to zamawiasz, nie czekasz rok na krzeslo czy podkladke pod myszkę. Kawa, herbata, śniadania. Karta multisport, medi cover, ubezpieczenie na życie. Większość ludzi po prostu nie ma porównania, a wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Malkontentów ufam, ze niedługo będziemy żegnać. Już kilku poszło, pewnie autorów niektórych opinii. Ale to dobrze, nich sieją ferment gdzie indziej. Nikomu ich tu nie brakuje. Przyjdą tacy którzy docenia pracę. Nazywanie kogoś pseudo managerem lub dziewczynka lub panną lub dzieckiem świadczy o prostocie wszechwiedzacych specjalistów. Pozdrawiam ja zostaję na dłużej. Misia

też misia
@Misia 06.11.2018 18:27

Popieram :)

misia too
@Misia 06.11.2018 18:27

Zgadzam się w 100%!

anonim

(usunięte przez administratora)

Quo

w spraiwe urlopu mam się ruszyc? to komu mam powiedzieć jak nie młodej? i czemu później pol firmy wie, ze ide na urlop, choć tylko jedna osoba teoretycznie taka wiedze uzyskala...

anonymous
@Quo 09.10.2018 16:37

bo jakby to nie jest tylko twoja prywatna sprawa. ze idziesz na urlop

Quo
@anonymous 10.10.2018 13:40

O, ale rozumiem, ze polowy firmy? W tym zaczynając od(usunięte przez administratora)plus osoby z innego zespołu, bo chce 5 dni wolnego?

Ania
@Quo 11.10.2018 07:21

miałam to samo. Tutaj dla HR slowo tajemnica nie ma znaczenia...

ja
@Ania 14.10.2018 11:06

a nie zauważyłeś że na liście obecności powpisywano UW?

ja
@ja 15.10.2018 20:59

w sumie to beka bo każą wrzucać wnioski urlopowe do skrzynek gdzieś pochowanych a z drugiej strony wypisują na liście obecności hahah, takie smaczki.

Quo
@ja 15.10.2018 21:01

albo CHOROBOWE. RODO RODO Dziewczyny...

Zbigniew

@Ja, czy powiesz nam coś więcej na ten temat? Jak wygląda obecnie praca w Macgregorze? Jak oceniasz kontakt z kierownictwem i szefostwem w firmie? Czekamy na Twoją opinię. @anonymous, czy w firmie zaszły w ostatnim czasie jakieś zmiany? Pytam zarówno o takie, które były korzystne dla pracowników jak i te, które wpływały na inne aspekty pracy w tym miejscu.

Quo
@Zbigniew 22.08.2018 19:02

tak samo zle jak dotychczas. Ogolnie dzieje sie cyrk na kolkach i nikt nad niczym nie panuje, a HRy to o kant (usunięte przez administratora) rozbic. Przychodze z zapytaniem do dziewczecia i nagle wie o mojej sprawie pol firmy. Nie tak chyba ma wygladac zarzadzanie?

Ja

Mnie się dobrze tam pracuje. Chyba zapuszcze korzenie.

Osoba

Bardzo ciekawe opinie tylko negatywne. Prawda jest taka, ze firma jest nowa na rynku, dopiero się rozwija, ilościowo i procesowo. Wiele benefitow, multisport,ubezpieczenie, śniadania firmowe. Bardzo luźna atmosfera, to chyba zaleta, ale jeśli nie wszyscy wiedzą po co sie przychodzi do pracy powinno sie im podziękować a nie pozwolić pisać te bzdury tutaj. Firma jest o globalnym zasięgu, o ugruntowanej pozycji na rynku. Dla mnie wszystko ok, bardzo fajnie się tu pracuje. Lokalizacja świetna, zarobki też ok. Towarzystwo super. Szefowie nie sa z Niemiec, od razu widać który dział to pisał. Hehehe. Pozdrawiam serdecznie Osoba

anonymous
@Osoba 13.07.2018 09:14

Już są tylko Team leaderzy polacy z czego nieudolni haha

Lopatka
@anonymous 20.07.2018 20:21

To fakt ze to trochę taki płac zabaw a liderzy to wyrośnięte dzieci które nie ogarniają tej piaskownicy ale koniec końców niema tragedii. Stresu w tej firmie nie zaznasz. Osiem godzin i do domu

osoba2
@Osoba 13.07.2018 09:14

Benefity w firmie nie różnią się od tych oferowanych przez inne firmy wiec to nie jest argument na korzyść firmy. Prywatna opieka zdrowotna- to chyba najtańszy pakiet. Nie można tłumaczyć tęż coraz większej rotacji, braku organizacji, zamieszania na poziomie zarządzania tylko i wyłącznie faktem, że globalna firma, lider na rynku jest nowa i się rozwija. Co tygodniowe śniadanie też bez szału. Chyba, że kanapka/ tost z serem i szynką to luksus. Bo tylko to możne firma zaoferować przy tak ograniczonym budżecie.Zarobki oczywiście mogą być dobre tylko i wyłącznie jeśli się wynegocjuje je na rozmowie. Później zapomnij o znaczących podwyżkach. Ale to chyba standard też w innych firmach. Wysokość zarobków nie powala. Prawdą jest, to co piszesz - atmosfera jest jeszcze luźna, ale klimat tworzą ludzie i czy tak będzie dalej nie wiadomo.

anonymous
@osoba2 06.08.2018 21:01

Ja zaluje odejścia kilku osob, których albo już nie ma, albo wlasnie sa na etapie szukania pracy. Zgodze się, ze klimat robi a ludzie a tu można spotkać naprawdę fajnych... szkoda, ze managment nie robi nic aby ich zatrzymać.

E-la
@anonymous 07.08.2018 13:25

Wiesz najgorsze jest to,ze HR obieca i nic sie nie dzieje z tym dalej. Brak informacji, brak czegokolwiek, wiec jezeli mam czekac kolejny rok na zmiane z Juniora na chocby Regulara i podwyzke 200zl brutto to chyba jednak niema to sensu. Lidera mam chociaz fajnego, to tyle, bo w sumie tworzy sie klimat, ale to nie wszystko.

anonymous
@E-la 07.08.2018 19:35

Ma o tyle że wiadomo życie nie kończy się na macgregorze, jak przychodzisz z innej firmy i robiłeś wcześniej bardziej zaawansowane pracę tyle że za mniejszą kasę bo cię poprzedni pracodawca doił jak krowę ale byleś specjalistą a tu jesteś junior to krew zalewa, mnie osobiście bardzo to bardzo przeszkadza.

Mizuri

Ogolnie to nie jest zle - wedlug mnie widac ,ze sie rozkrecaja, ale faktycznie ciezko jest jezeli chodzi o rozwoj - za malo w sumie brak szkolen no i nie ma za bardzo mozliwosci awansu. Malo kto ogarnia co tam sie dzieje, ale dzieki temu nie ma jakiegos szczegolnego zapierdzielu

Piwne
@Mizuri 07.07.2018 08:39

a co z rotacja? na ten moment wiem, ze chce odejsc jakies 10-13 osob, w tym przynajmniej z 5 z mojego dzialu, jestem zaniepokojona bo to prawie jego polowa

Pierun
@Piwne 08.07.2018 20:22

Ogolnie zgadzam sie z pierwsza opinia. Kaska niezla, zawsze na czas, nikt nie kontroluje pracy wiec nie nacharujesz sie zbytnio, a kaska pyknie.

nick

Magregor Gdańsk ma swoje wady jak i zalety. Jest tu kilka plusów: -ludzie -są naprawdę różnorodni ( w wieku 25 -50 z różnych części świata), -lokalizacja: blisko kolejki, autobusów, -wspólne śniadania, -możliwość przechodzenia z jednego stanowiska na inne, - luźna atmosfera nie ma typowo koropracyjego wyścigu szczurów, Niestety jest tez kilka minusów: -podwyżki nie szybciej niż po roku pracy- zazwyczaj na poziomie inflacji. Dostanie to co wywalczysz sobie na rozmowie. Później zapomnij… -HR – nie ogarnia złożoności organizacyjne tak dużej firmy – brak profesjonalizmu i słaba organizacja -zaczyna się coraz większa rotacja, -szefostwo/HR jest przeświadczone, że płaci najlepsze pieniądze na rynku. -brak możliwości rozwoju – założeniem jest minimalizacja kosztów, -brak pomysłu na zatrzymanie pracowników z najdłuższym stażem i wiedzą, -słaba atmosfera w dziale logistyki,

Zainteresowany

Dzień dobry Czy ktoś może podzielić się opinią jak wygląda praca w biurze projektowym? Projektowanie od postaw czy modyfikacja istniejących rozwiązań? Jaki soft do projektowania, jaki do obliczeń? Jak wyglądają stawki dla konstruktorów z doświadczeniem?

Zbigniew

@anonymous, czy nie widzisz żadnych plusów pracy w Macgregor Poland? Może pracodawca oferuje jakieś benefity? @Jola, Twoja opinia niewiele mówi o pracy w Macgregor Poland. Jeśli możesz to rozwiń swoją wypowiedź. Jak oceniasz atmosferę pracy? Co możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia?

Pat
@Zbigniew 21.06.2018 22:27

AXA - ubezpieczenie podstawowe Multi sport za opłatą Vatu. Płacą nie najgorzej. Atmosfera lekko ciężkawa, ludzie jacyś nieżyczliwi, koterie plotki etc. każdy z nas w sumie tworzy atmosferę, lepiej zająć się swoją robotą. Trochę jak w przedszkolu. Każdy dział ma nieco inną specyfikę , w logistyce w to rzeczywiście jakieś małe piekiełko mają ( problemy z dostaniem urlopu nawet). Co do HR to uważam że są ok, bardzo dobrze działają, jednakże oni to mają teraz przemiał straszliwy toteż dwie dziewczyny naprawdę mają sporo na głowie. Słowem jest sporo roboty a przy tym korpo bzdury, które marnują dużo czasu jak Town halle 2 godziny ukradzione z dnia a potem męczenie czemu efektywność spada hahah. Nie wiem czy ta ilość spotkań o metodzie zamiast po prostu pracy jest rozsądna. Ja tam nie odczuwam nadprezentacji Niemców szczególnie że dyrektor jest Duńczykiem i to pozytywnie walnięty, zachowuje się jak dziecko w piaskownicy ale to mnie osobiście nie przeszkadza. Jedyny minus pracy który mnie przeszkadza jest postawa niektórych osób i to polaków, intrygi, open spaces nienormalnych rozmiarów.

Jola

To opinia o mojej pracy. Ludzie to prawda. Muszę z tąd spadać. Ewakuacja tu się nie da pracować....

anonymous

Masakra. Omijajcie tą firmę wielkim łukiem. HR nie profesjonalny, nakłada makaron ludziom, brak szkoleń, procesy nie poukładane. Kierownictwo firmy nieodpowiedzialne bez wiedzy procesowej. Ta firma tonie przez brak doświadczonej organizacji. I te gburowate środowisko szefostwa z Niemiec. Paranoja. Najgorsza korporacja w okolicy mordoru Oliwa - wrzeszcz.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie przedstawia się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Gdynia.

Sap key

Macgregor logostyka w gdańsku masakra. Omijaj tą firmę. (usunięte przez administratora) Idz do innej korpofirmy.

Key
@Sap key 01.03.2018 11:07

Czemu masakra?

tempo

adas; najlepiej bedzie jak osobiscie do nich sie zgłosisz i moze przejdziesz sie, sam piszesz,że masz doswiadczenie w renowacji, remontach i budowie statków w Gdyni jest parę takich firm, możesz pozanosic do nich swoje aplikacje,moze teraz beda kogos szukać.

admin

Nowi użytkownicy forum sprawdzają opinie o pracodawcy przed podjęciem pracy. Pomóż im podjąć decyzję i napisz kilka słów o firmie MacGregor.

Zostaw opinię o Macgregor Poland Sp. z o.o. - Gdynia

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macgregor Poland Sp. z o.o.