Macgregor Poland Sp. z o.o.

Gdynia

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 20 ocen.

Macgregor Poland Sp. z o.o.
3 20 6 1

Opinie o Macgregor Poland Sp. z o.o.

Marek

Może trzeba się ruszyć w swojej sprawie a nie czekać aż stok za nas będzie załatwiał wszystko?

Quo
@Marek 07.10.2018 19:57

w spraiwe urlopu mam się ruszyc? to komu mam powiedzieć jak nie młodej? i czemu później pol firmy wie, ze ide na urlop, choć tylko jedna osoba teoretycznie taka wiedze uzyskala...

anonymous
@Quo 09.10.2018 16:37

bo jakby to nie jest tylko twoja prywatna sprawa. ze idziesz na urlop

Quo
@anonymous 10.10.2018 13:40

O, ale rozumiem, ze polowy firmy? W tym zaczynając od(usunięte przez administratora)plus osoby z innego zespołu, bo chce 5 dni wolnego?

Ania
@Quo 11.10.2018 07:21

miałam to samo. Tutaj dla HR slowo tajemnica nie ma znaczenia...

ja
@Ania 14.10.2018 11:06

a nie zauważyłeś że na liście obecności powpisywano UW?

ja
@ja 15.10.2018 20:59

w sumie to beka bo każą wrzucać wnioski urlopowe do skrzynek gdzieś pochowanych a z drugiej strony wypisują na liście obecności hahah, takie smaczki.

Quo
@ja 15.10.2018 21:01

albo CHOROBOWE. RODO RODO Dziewczyny...

Sitek

Jeżeli zależy Ci na rozwoju i płacy adekwatnej do poziomu wiedzy i umiejętnosci to jest to zły adres. Praca nie jest ambitna, oddział jest mało znaczący w kontekście działalności całej firmy. HR i pseudomanagerowie to ludzie z przypadku a luźna atmosfera wiąże się z ciągłym plotkowaniem. Macgregor to znak STOP w karierze zawodowej, miejsce pracy dla studentów w trakcie nauki.

Agnieszka
@Sitek 15.10.2018 10:52

Chcesz przez to powiedzieć, że firma nie oferuje pracownikom możliwości rozwoju? Na podstawie tego co piszesz można wywnioskować, że dla osób, które nie mają dużego doświadczenia jest to dobra praca na początek. Jest to zdecydowanie dobra informacja dla osób uczących się i pragnących dopiero rozpocząć swoją karierę zawodową. Czy firma oferuje także możliwość stażu dla młodych osób?

Zbigniew

@Ja, czy powiesz nam coś więcej na ten temat? Jak wygląda obecnie praca w Macgregorze? Jak oceniasz kontakt z kierownictwem i szefostwem w firmie? Czekamy na Twoją opinię. @anonymous, czy w firmie zaszły w ostatnim czasie jakieś zmiany? Pytam zarówno o takie, które były korzystne dla pracowników jak i te, które wpływały na inne aspekty pracy w tym miejscu.

Quo
@Zbigniew 22.08.2018 19:02

tak samo zle jak dotychczas. Ogolnie dzieje sie cyrk na kolkach i nikt nad niczym nie panuje, a HRy to o kant (usunięte przez administratora) rozbic. Przychodze z zapytaniem do dziewczecia i nagle wie o mojej sprawie pol firmy. Nie tak chyba ma wygladac zarzadzanie?

Ja

Mnie się dobrze tam pracuje. Chyba zapuszcze korzenie.

Osoba

Bardzo ciekawe opinie tylko negatywne. Prawda jest taka, ze firma jest nowa na rynku, dopiero się rozwija, ilościowo i procesowo. Wiele benefitow, multisport,ubezpieczenie, śniadania firmowe. Bardzo luźna atmosfera, to chyba zaleta, ale jeśli nie wszyscy wiedzą po co sie przychodzi do pracy powinno sie im podziękować a nie pozwolić pisać te bzdury tutaj. Firma jest o globalnym zasięgu, o ugruntowanej pozycji na rynku. Dla mnie wszystko ok, bardzo fajnie się tu pracuje. Lokalizacja świetna, zarobki też ok. Towarzystwo super. Szefowie nie sa z Niemiec, od razu widać który dział to pisał. Hehehe. Pozdrawiam serdecznie Osoba

anonymous
@Osoba 13.07.2018 09:14

Już są tylko Team leaderzy polacy z czego nieudolni haha

Lopatka
@anonymous 20.07.2018 20:21

To fakt ze to trochę taki płac zabaw a liderzy to wyrośnięte dzieci które nie ogarniają tej piaskownicy ale koniec końców niema tragedii. Stresu w tej firmie nie zaznasz. Osiem godzin i do domu

osoba2
@Osoba 13.07.2018 09:14

Benefity w firmie nie różnią się od tych oferowanych przez inne firmy wiec to nie jest argument na korzyść firmy. Prywatna opieka zdrowotna- to chyba najtańszy pakiet. Nie można tłumaczyć tęż coraz większej rotacji, braku organizacji, zamieszania na poziomie zarządzania tylko i wyłącznie faktem, że globalna firma, lider na rynku jest nowa i się rozwija. Co tygodniowe śniadanie też bez szału. Chyba, że kanapka/ tost z serem i szynką to luksus. Bo tylko to możne firma zaoferować przy tak ograniczonym budżecie.Zarobki oczywiście mogą być dobre tylko i wyłącznie jeśli się wynegocjuje je na rozmowie. Później zapomnij o znaczących podwyżkach. Ale to chyba standard też w innych firmach. Wysokość zarobków nie powala. Prawdą jest, to co piszesz - atmosfera jest jeszcze luźna, ale klimat tworzą ludzie i czy tak będzie dalej nie wiadomo.

anonymous
@osoba2 06.08.2018 21:01

Ja zaluje odejścia kilku osob, których albo już nie ma, albo wlasnie sa na etapie szukania pracy. Zgodze się, ze klimat robi a ludzie a tu można spotkać naprawdę fajnych... szkoda, ze managment nie robi nic aby ich zatrzymać.

E-la
@anonymous 07.08.2018 13:25

Wiesz najgorsze jest to,ze HR obieca i nic sie nie dzieje z tym dalej. Brak informacji, brak czegokolwiek, wiec jezeli mam czekac kolejny rok na zmiane z Juniora na chocby Regulara i podwyzke 200zl brutto to chyba jednak niema to sensu. Lidera mam chociaz fajnego, to tyle, bo w sumie tworzy sie klimat, ale to nie wszystko.

anonymous
@E-la 07.08.2018 19:35

Ma o tyle że wiadomo życie nie kończy się na macgregorze, jak przychodzisz z innej firmy i robiłeś wcześniej bardziej zaawansowane pracę tyle że za mniejszą kasę bo cię poprzedni pracodawca doił jak krowę ale byleś specjalistą a tu jesteś junior to krew zalewa, mnie osobiście bardzo to bardzo przeszkadza.

Mizuri

Ogolnie to nie jest zle - wedlug mnie widac ,ze sie rozkrecaja, ale faktycznie ciezko jest jezeli chodzi o rozwoj - za malo w sumie brak szkolen no i nie ma za bardzo mozliwosci awansu. Malo kto ogarnia co tam sie dzieje, ale dzieki temu nie ma jakiegos szczegolnego zapierdzielu

Piwne
@Mizuri 07.07.2018 08:39

a co z rotacja? na ten moment wiem, ze chce odejsc jakies 10-13 osob, w tym przynajmniej z 5 z mojego dzialu, jestem zaniepokojona bo to prawie jego polowa

Pierun
@Piwne 08.07.2018 20:22

Ogolnie zgadzam sie z pierwsza opinia. Kaska niezla, zawsze na czas, nikt nie kontroluje pracy wiec nie nacharujesz sie zbytnio, a kaska pyknie.

nick

Magregor Gdańsk ma swoje wady jak i zalety. Jest tu kilka plusów: -ludzie -są naprawdę różnorodni ( w wieku 25 -50 z różnych części świata), -lokalizacja: blisko kolejki, autobusów, -wspólne śniadania, -możliwość przechodzenia z jednego stanowiska na inne, - luźna atmosfera nie ma typowo koropracyjego wyścigu szczurów, Niestety jest tez kilka minusów: -podwyżki nie szybciej niż po roku pracy- zazwyczaj na poziomie inflacji. Dostanie to co wywalczysz sobie na rozmowie. Później zapomnij… -HR – nie ogarnia złożoności organizacyjne tak dużej firmy – brak profesjonalizmu i słaba organizacja -zaczyna się coraz większa rotacja, -szefostwo/HR jest przeświadczone, że płaci najlepsze pieniądze na rynku. -brak możliwości rozwoju – założeniem jest minimalizacja kosztów, -brak pomysłu na zatrzymanie pracowników z najdłuższym stażem i wiedzą, -słaba atmosfera w dziale logistyki,

Zainteresowany

Dzień dobry Czy ktoś może podzielić się opinią jak wygląda praca w biurze projektowym? Projektowanie od postaw czy modyfikacja istniejących rozwiązań? Jaki soft do projektowania, jaki do obliczeń? Jak wyglądają stawki dla konstruktorów z doświadczeniem?

Zbigniew

@anonymous, czy nie widzisz żadnych plusów pracy w Macgregor Poland? Może pracodawca oferuje jakieś benefity? @Jola, Twoja opinia niewiele mówi o pracy w Macgregor Poland. Jeśli możesz to rozwiń swoją wypowiedź. Jak oceniasz atmosferę pracy? Co możesz powiedzieć o warunkach zatrudnienia?

Pat
@Zbigniew 21.06.2018 22:27

AXA - ubezpieczenie podstawowe Multi sport za opłatą Vatu. Płacą nie najgorzej. Atmosfera lekko ciężkawa, ludzie jacyś nieżyczliwi, koterie plotki etc. każdy z nas w sumie tworzy atmosferę, lepiej zająć się swoją robotą. Trochę jak w przedszkolu. Każdy dział ma nieco inną specyfikę , w logistyce w to rzeczywiście jakieś małe piekiełko mają ( problemy z dostaniem urlopu nawet). Co do HR to uważam że są ok, bardzo dobrze działają, jednakże oni to mają teraz przemiał straszliwy toteż dwie dziewczyny naprawdę mają sporo na głowie. Słowem jest sporo roboty a przy tym korpo bzdury, które marnują dużo czasu jak Town halle 2 godziny ukradzione z dnia a potem męczenie czemu efektywność spada hahah. Nie wiem czy ta ilość spotkań o metodzie zamiast po prostu pracy jest rozsądna. Ja tam nie odczuwam nadprezentacji Niemców szczególnie że dyrektor jest Duńczykiem i to pozytywnie walnięty, zachowuje się jak dziecko w piaskownicy ale to mnie osobiście nie przeszkadza. Jedyny minus pracy który mnie przeszkadza jest postawa niektórych osób i to polaków, intrygi, open spaces nienormalnych rozmiarów.

Jola

To opinia o mojej pracy. Ludzie to prawda. Muszę z tąd spadać. Ewakuacja tu się nie da pracować....

anonymous

Masakra. Omijajcie tą firmę wielkim łukiem. HR nie profesjonalny, nakłada makaron ludziom, brak szkoleń, procesy nie poukładane. Kierownictwo firmy nieodpowiedzialne bez wiedzy procesowej. Ta firma tonie przez brak doświadczonej organizacji. I te gburowate środowisko szefostwa z Niemiec. Paranoja. Najgorsza korporacja w okolicy mordoru Oliwa - wrzeszcz.

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie przedstawia się przedsiębiorstwo na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Gdynia.

Sap key

Macgregor logostyka w gdańsku masakra. Omijaj tą firmę. (usunięte przez administratora) Idz do innej korpofirmy.

Key
@Sap key 01.03.2018 11:07

Czemu masakra?

tempo

adas; najlepiej bedzie jak osobiscie do nich sie zgłosisz i moze przejdziesz sie, sam piszesz,że masz doswiadczenie w renowacji, remontach i budowie statków w Gdyni jest parę takich firm, możesz pozanosic do nich swoje aplikacje,moze teraz beda kogos szukać.

admin

Nowi użytkownicy forum sprawdzają opinie o pracodawcy przed podjęciem pracy. Pomóż im podjąć decyzję i napisz kilka słów o firmie MacGregor.

Zostaw opinię o Macgregor Poland Sp. z o.o. - Gdynia

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Macgregor Poland Sp. z o.o.