BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa

Gronowo Górne

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 28 ocen.

BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa
2 28 6 1

Opinie o BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Julita

@SzanujePolakow skoro szef nie wie co się dzieje w jego firmie BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski to może warto mu powiedzieć? Może to być coś zmieniło? Może Ukraińcy byliby wtedy traktowani na takim samym poziomie, co inni pracownicy, a nie lepiej?

Pacior
@Julita 20.03.2018 12:09

Wątpię że nie wie

Administrator

Czy znajdzie się osoba, która mogłaby w kilku słowach przedstawić aktualny stan firmy BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa?

SzanujePolakow
@Administrator 26.02.2018 08:14

Zatrudniaja ludzi z grupa inwalidzka tylko i wylacznie zeby na nich zarobic. Nie maja warunkow do zeby wogole byc zakladem pracy chronionej. Kierownik ze szlifierek zatrudnia swoich ukraincow. Szef nie wie co sie dzieje w jego firmie i liczy tylko hajs zeby sie zgadzal. Szmaca polakow na dziale szlifierek. Nie polecam pracy. Polacy maja (usunięte przez administratora) ponad normę a ukraincy wala w (usunięte przez administratora) i tylko siedza zeby godziny im lecialy.

Pacior
@SzanujePolakow 04.03.2018 17:39

No taka prawda!

Julita

@Pacior nie jestem nikim z zarządu firmy BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa. Jestem moderatorem forum GoWork.pl, czyli totalnie nie mam żadnego związku z firmą, dlatego też nie mam na celu przeinaczać faktów, a się dopytać jak wygląda sytuacja. Oczywiście jest mi bardzo przykro z powodu Twojej sytuacji, ale nie możesz sobie pozwolić na używanie wulgaryzmów na forum.

Pacior
@Julita 19.01.2018 09:22

Nie chcę wracać już do tego tematu....skończyłem i nie chcę znać tego zakładu!,,,żegnam !

Julita

@Pacior czyli udało Ci się znaleźć pracę przed wiekiem emerytalnym? Czy komuś jeszcze zdarzyła się taka sytuacja, że po tylu latach pracy został nagle zwolniony z BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa i były to podobne powody jak u tego użytkownika?

Julita

@Pacior może sam nie widziałeś i tylko sobie próbujesz to uargumentować. Może fkatycznie zapytaj szefa, co było prawdziwym powodem Twojego zwolnienia z BIG Zakładu Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa

Pacior
@Julita 11.12.2017 15:52

Nie ma co pytać ..jest jak jest...i już mam to gdzieś! Szef jak szef ...największym problemem jest tzw."pan dyrektor" i to wszystko na ten temat!

Julita

Przykro mi to słyszeć. Czy ktoś też miał taką sytuację jak @Pacior w BIG Zakładzie Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa? Czy próbowałeś jakoś się odwoływać od tej decyzji? Rozmawiałeś z szefem? Może jednak był to inny powód?

Pacior
@Julita 31.10.2017 09:46

Inny powód....hm..nie widzę innego powodu.

Pacior

No cóż! TRAGEDIA!!!! Pracowałem tam około 9 lat z przerwą ..nie spóźniałem się..nie chlałem,nie kradłem...itd, i przyszedł czas że doszedłem(prawie)do wieku przed emerytalnego!...No i tu PROBLEM! Trzeba się pozbyć gościa bo zacznie mu się okres ochronny...no i trzeba będzie mu wypłacić wyprawkę...he..he więc trzeba go ..wy....dolić! No i he..he"pan...he..he "dyrektor" w porozumieniu z właścicielem (czyli tak jak przed wojną) z FABRYKANTEM! uzgodnili że trzeba by znaleźć powód wy....dolenia! No ale to dzisiaj (tak jak przed wojną) to żaden problem bo nawet nie muszą podawać powodu tylko po prostu "WON"! No ale ..wymyślili...Powód: Słuchałem na słuchawkach muzyki i ..he..nogi mi chodziły ...co skraca czas pracy...Tylko że dużo ludzi ...słuchało na słuchawkach!Już nie chce mi się tu rozpisywać co ogólnie dzieje się w tym zakładzie(a mógłbym DUŻO) Powiem na koniec tyle: SYF I MALARIA I nie życzę nikomu tam pracować!!!!!

PACIOR
@Pacior 20.10.2017 20:32

A co może nie mówię prawdy?

Julita

@nie powiem bo mnie zwolni pracujesz nadal? Może jednak warto powiedzieć szefowi jak zachowują się jego pracownicy? Czy ktoś ma podobne odczucia? Może na forum są Ci przełożeni i chcą się ustosunkować do opisu swojego zachowania? Warto zawsze na forum porównywać różne opinie i różne strony.

nie powiem bo mnie zwolni

Jeśli chodzi o samą prace to nie jest zła ale to co sie dzieje na szlifierkach to jedno wielkie nie porozumienie. Kazdy robi co chce, brygadzisci wydzieraja sie na pracowników bez powodów, kierownik ma to wszystko gdzieś (nie zna sie na robocie, nie jest zorganizowany, ludzi traktuje jak przedmioty, potrafi tylko straszyć pracownikow, podrywa młode dziewczyny, zero jakiejkolwiek pomocy od niego w pracy potrafi tylko siedzieć). Drogi szefie i dyrektorze otworzcie oczy, bo to ci sie dzieje i zachowanie w/w osob jest nie do wytrzymania i karygodne. Wszystkie poprzednie komentarze to 100% prawda.

OnaAboOn

Zakład jak zakład. Ale dział gdzie wierci, szlifuje i poleruje się uchwyty jest dnem. Kierownik tego działu, chyba złapany z pod popularnej sieci sklepów monomolowych. Nie ma pojęcia o niczym, na niczym się nie zna, zero organizacji, ludzie go oszukują jak chcą, jego podwładni pseudo brygadzisci też inteligencja nie grzesza. Cała ekipa jest jednym wielkim posmiewiskiem. Nie wiem jakim cudem ktoś kupuje wogole taki bubel jaki tam produkują,uchwytu przewiercone , źle wykończone. Kierownik Wojtciech stosuje mobing i wykorzystuje pracowników, nie dziwię się że nikt nie chce tam przychodzić do pracy i musi zatrudniać Ukraińców na czarno. Dyrektor zakładu ma to gdzieś wszytko, liczy się to ze towar sprzedany i kasa dla niego się zgadza. A szef chyba jest ślepy. Odradzam pracę tam.

Iwjsnsmx

Popieram atmosfera okropna jak nie trzeba to siedz tydzien w domu jak ida na urlopy to wtedy przyjdz. Zero szacunku do pracownika. Mobing ze strony brygadzistki na ktory nikt nie reaguje. Corka brygadzistki nie wazne jak robi i tak nie obowiazuja ja zasady. Nie pozdrawiam nie polecam.

Były pracownik . Pozdrawiam

Ta Firma to wielke [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników traktują jak śmieci , kierownik Wojciech nie ma pojęcia jak powinny wyglądać uchwyty nie wie właściwie nic i nic właściwie tam nie robi. Podrywa młode dziewczyny, ludzi od tak wyrzuca z pracy . Atmosfera ... nie ma oczym mówić dzieki panu kierownikowi stała się napięta i nie do zniesienia , jeden do drugiego wrogiem. Brygadzistki wyrzywają sie na ludziach , zero szacunku jakiegokolwiek do pracowników. A wypłata jest po prostu śmieszna. Nie polecam pracy w tym zakładzie.

XXX

Ogółem nie polecam. Płacą grosze a wymagają cudów. Chyba że chcesz zostać brygadzistką to należy podlizywać się w/w kierownikowi z wiertarek panu W. On tylko lubi ludzi którzy mu wchodzą w du..e. Atmosfera beznadziejna zero organizacji każdy robi co chce brygadziści jak i sam kierownik nie mają pojęcia co robić. Większość pracuję tylko po to żeby przezimowac. Na wiosnę pewnie zostanie pan kierownik i jego przyd..upasy który potrafią na przerwie zwyzywac go od góry do dołu a pan kierownik w cieszy się że ma przyjaciół.

Były pracownik

Nasz kierownik wojtek z szlifierek ma swoich pupili a reszty ludzi nie szanuje. Ta ruda ku°°°°°wa szuka przyjaciół bo na miescie nikogo nie ma. Pracownikow traktują jak przedmioty. Mając umowe o pracę jesteś nikim. Brygadzista chodzi wiecznie nawalony na co nie reaguje kierownictwo. Brak zasad BHP. Brygadzista slepy jak nietoperz. Zarobki jak w obozie koncentracyjnym. Nie polecam

kij

hej hej czy ktos z was byl moze u nich na stazu w dziale produkcyjnym? bo widze ze napisali ze jest on platny ale czy dosiwadczenie mozna zdobyc jakies?

anonim

(usunięte przez administratora)

Zzzz

Wypłata jest co dwa tygodnie.. Chociaż nie zawsze wypłacają na czas..

anonim

(usunięte przez administratora)

Zzzz

Raczej wątpię

zzzz

Już nie jest tam aż tak złe... Ja polubiłam tą pracę.. Dla mnie jest spoko.. Tylko szkoda że tak mało płacą mogli by chociaż podnieść stawkę do 8 zł.

finder

jesli chodzi o pracę w BIGu to związana jest ona ściśle z hotelarstwem. I własnie w tej branży ludzie mogą znaleźć zatrudnienie tutaj. Praca nie jest może jakaś wdzięczna , ale w sytuacji wielu osób , które tutaj właśnie pracują lepsza jest taka praca niż jakakolwiek inna. Choć znam i takich którzy jeszcze tu narzekają...

majak

kierownicy oczym się przekonalem sa falszywi to znaczy panowie A i K a o reszcie nie mowie bo szkoda gadac a kadrowa zachowuje sie tak jakby to byl jej zaklad(Auschwitz)

SBroda

Potwierdzam w 100% komentarze tu napisane!!! Nikomu nie polecam tam pracować, załoga jest w porządku. Pozdro stara gwardia !!!

xxxyyy

to prawda

były pracownik

Zakład BIG dla samych zainteresowanych czyli zatrudnionych w nim ludzi tylko z nazwy jest zakładem chronionym. Dyrektor wraz ze swoją małżeńską połową stosują mobbing na pracownikach - między innymi wyzywają, obrażają ludzi, zabraniają rozmów w trakcie pracy, nawet w najbardziej pilnych sprawach nie można odebrać telefonu komórkowego.Dyrektor nie panuje nad swoimi emocjami - facet ma problemy emocjonalne, nie panuje nad sobą - przykład w amoku zniszczył radio "skakał po nim". Małżonka też nie jest lepsza. Zamiast wspierać ludzi stwarza sytuacje stresowe. Ze wszystkim biega do Dyrektora a ten wyżywa się na ludziach.Czy tacy ludzie powinni zajmować kierownicze stanowiska??? Pracownicy czują się zastraszani, przez ww opisane sytuacje kilku pracowników było hospitalizowanych, a tak naprawdę wszyscy pracownicy maja stargane nerwy i pracują w ciągłym stresie. Czy tak właśnie winna wyglądać praca ludzi w zakładzie chronionym???? Drogi właścicielu zakładu proszę się zastanowić czy właśnie takie warunki pracy winien Pan zapewniać swoim pracownikom? czy się Panu nie wydaje, ze zadowoleni ludzie są bardziej wydajni??

były pracownik
@były pracownik 08.09.2014 17:46

zgadzam się w 110 szczera prawda

aldo
@były pracownik 08.09.2014 17:46

identycznie jest w hanyang zas

byłam

tam jest mobing

szok

co tu sie wyprawia to ludzki pojecie przechodzi kaza pracowac w soboty za darmo , wywalaja ludzi jak smieci nie idzcie tam pracowac okradaja placa marne grosze i jeszcze cie od debili nawyzywaja

fajna
@szok 06.09.2014 12:07

Ile moge tam zarobic pracujac?

siwy
@fajna 08.01.2015 20:40

Pan dyrektor BiG posiada swoj hotel w krynicy morskiej kahlberg oraz hurtownie napojow BiG skrot od nazwisk zalozycieli Bieg i Groblewski .. pan Bieg jest juz na drugim swiecie ale pan Groblewski ma sie dobrze i wszyscy pracujacy w owym zakladzie pracy chronionej pracuja w kolejnej dzialalnosci gospodarczej prowadzonej przez owego Dyrektora ... milo bylo sprostowac owa zawilosc . pozdrawiam

Byłem

100% NIE POLECAM !!!

maja

nie polecam

majaczek

najlepsze jest to że najpierw potrzebuja bo pilnie jest dużo pracy,a jak nie ma to spadaj na ulice i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich to obchodzi ( usunięte przez administratora )!!nie polecam

NIGDY WIECEJ

Napiszę jedno. Nikomu, nawet najgorszemu wrogowi nie polecam tam pracować. Sytuacja jest tam napięta jak baranie jaja. Dwoje kierowników A i K są spoko, jednak sam PAN Dyrektor (...) kto zna, ten wie... A kto ma zamiar poznać, temu współczuję... Naprawdę szukajcie normalnej pracy a tą firmę omijajcie jak najszerszym łukiem!!!

Zostaw opinię o BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa - Gronowo Górne

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BIG Zakład Pracy Chronionej Marian Groblewski Spółka Komandytowa