TRUMPF Huettinger

3.4/5

• Kim jesteśmy?
  • Dlaczego warto do nas dołączyć?
  • Benefity
  • Kogo szukamy?
  • Rekrutacja
  • Zobacz co u nas słychać

Kim jesteśmy?

Dlaczego warto do nas dołączyć?

Benefity

• Nadma

3. Opinie o pracodawcach Zielonka
  5. Opinie o TRUMPF Huettinger

Opinie o TRUMPF Huettinger Zielonka

Nie przegap nowości o TRUMPF Huettinger!

Michał

22.03.2018 09:32

Czy prowadzą Państwo aktualnie rekrutację dla osób bez większego doświadczenia?

22.03.2018 14:44

@Michał - dziękujemy Ci za pytanie. Aktualne oferty znajdziesz tutaj: https://www.praca.pl/720862,trumpf_huettinger_sp_z_o_o,zielonka_kolo_w_wy,firma.html Mamy nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie. Swoje CV możesz wysłać też na [email protected] Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger
    Zadowolony

09.03.2018 21:17

Pracuje w firmie od czerwca zeszłego roku i pomyśleć, że wahałem się z przyjęciem oferty. Spowodowane to było słabymi opiniami na tej stronie, zaufałem jednak przemiłej Pani prowadzacej rekrutacje (za co dziękuje :)) Ale do rzeczy. Firma jest porządna, dba o pracowników, czuje się doceniony. Pracy jest sporo, ale nadgodziny zawsze są płacone. Pracowałem już w różnych miejscach i bywało różnie dlatego z pełnym przekonaniem mogę polecić Trumpf jako dobrego pracodawcę. Kierownicy są Ok, koledzy i koleżanki tworzą fajna atmosferę, podwyżki miałem już dwie, a nie pracuje w firmie nawet roku. Czekam tylko na pierwsza premie bo wiem od kolegów ze jest ona bardzo wysoka, tak samo jak bony na święta. W wielu firmach nie dają nic albo marne 100 czy 200 złotych. Tu dostałem tyle ze wystarczyło na prezenty dla rodziny i zakupy przedświąteczne. Zupełnie nie rozumiem skąd ten hejt i negatywne wypowiedzi. Nowy parking tez zrobili i jak zniosą te przerwy do odpracowania to będzie super. Widać ze liczą się z głosem pracowników, robią ankiety i faktycznie coś się potem zmienia. Pozdrawiam

10.03.2018 09:37

Trzeba przeprowadzić referendum wśród pracowników odnośnie zniesienia tych przerw do odpracowania.

12.03.2018 19:59

@Zadowolony - Bardzo dziękujemy za Twoją opinię! Cieszymy się, że jesteś i rozwijasz się razem z nami :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    P 15 sup 7 v 20

15.02.2018 17:38

Witam Jestem zadowolony ze współpracy z tą firma,staż tez mam odpowiedni.Przetrwałem nie jedno,ale pasuje mi ta praca a czemu:? -nie zwracaja uwagi na wyksztalcenie -mam dobry dojazd -pogram sobie w Ps4 i w piłkarzyki -chodze na codzienne spotkanka,gdzie przytakne i flamastrem zakresle status powiedzmy biezacej produkcji i podam dalej,niech ktos oczywiscie tym dalej sie martwi. -dbam o jakosc Ja tak robie i jestem zadowolony,a co najwazniejsze Firma tez. A Ty co zrobisz dla poprawienia jakosci ? Polecam ta firme Pozdrawiam
    Czuonek

10.03.2018 12:48

Witam. W innych działach nie ma tak różowo.Dostęp i czas na gry maja głównie osoby z budynku gdzie znajdują sie gry, np. R&D, Zwykli pracownicy nie mają czasu na rozrywkę. Osoby z pdr, montażu, uruchamialni martwią się tym, co kolega sobie zakresli marerem i popchnie dalej. Tacy ludzie którzy się nie znają na tym co robia i nie proboja nawet sie rozwinac, a problemy zrzucają na innych tylko szkodzą firmie niczym robactwo. To przykre, ze kadry chwala kogoś za spychologię obowiązków.

12.03.2018 19:56

@czuonek - dzięki za komentarz. To prawda, z budynku w którym pracują zespoły elektroniki, montażu i uruchamialni gry zostały przeniesione. Zdecydowaliśmy się na ten ruch na prośbę samych pracowników. Z naszych obserwacji wynika, że z relax roomu korzystają po równo pracownicy z wszystkich 3 budynków, ale oczywiście przyjrzymy się temu. Jeśli Ty lub Twój zespół macie pomysł na wprowadzenie usprawnień koniecznie zgłoś to w ramach programu IDO lub daj znać swojemu przełożonemu - postaramy się pomóc. Pozdrawiamy Zespół TRUMPF Huettinger

07.03.2018 16:34

Nie potrzebna ta druga przerwa. Wystarczyła by jedna oraz czas pracy 6-14 i 14-22.

08.03.2018 12:44

Uważam że należy przeprowadzić ponowny audyt wśród pracowników w tej sprawie, gdyż pojawia się wiele głosów optujących za rozwiązaniem, w którym czas pracy na zmianie będzie wynosił równe 8 godzin.

08.03.2018 15:48

@ZZZ - koniecznie zgłoś to swojemu przełożonemu lub bezpośrednio w dziale HR. Wtedy będziemy mogli rozpocząć działanie :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    aaa

16.02.2018 19:19

Witam wszystkich.Mam takie pytanie, czy praca na produkcji to godziny 6-14,14-22?
    aaa

21.02.2018 12:39

Właśnie niestety nie ma połączenia z Warszawy na godzinę 6tą (dw.Wilenski) pierwszy pociąg jest już o 4.50 gdzie o 5ej jest już w Zielonce, a drugi dopiero o 5.30 z Wilenskiego. A słyszałam,że ze stacji trzeba sporo podejść do firmy. Także komunikacją to chyba nie ma szans...?
    A

21.02.2018 18:55

Tym o 5:30 zdążysz, ale trzeba będzie dość szybko iść ze stacji. Za to z Rembertowa na 6-tą to rzeczywiście nic nie ma.
    Anika

19.02.2018 20:58

A czy znajdzie się praca dla kobiet?

20.02.2018 12:04

@Anika - oczywiście :) Panie pracują w każdym dziale naszej firmy! Dziś stanowią 13% całej załogi, ale liczba ta cały czas rośnie. Co ciekawe zdecydowana większość Pań zatrudnionych w TRUMPF Huettinger (70%) pracuje w dziale produkcji. W grudniu 2017 roku aż 7 naszych koleżanek dostało nagrodę za 10-letni staż pracy w naszej firmie (4 jest częścią zespołu produkcyjnego). Jako ciekawostkę dodamy, że niedawno nasz zespół R&D wzmocniła też pierwsza kobieta z tytułem doktora :) Ania doktorat obroniła w Narodowym Centrum Technologii HIPIMS UK na Sheffield Hallam University w Wielkiej Brytanii. I zrobiła to z prawdziwym przytupem. W listopadzie 2017, na ceremonii zakończenia studiów dostała nagrodę „National HIPIMS Technology Center” przyznawaną absolwentowi studiów doktoranckich, który wykazał się wybitnym wkładem w badania nad inżynierią powierzchni przemysłowej. O jej historii przeczytać można tu: https://www.facebook.com/kariera.trumpf/posts/859439847568409 Z pozdrowieniami! Zespół TRUMPF Huettinger
    P

30.01.2018 18:24

Problemem jest dojazd. (co ogranicza liczbę potencjalnych kandydatów). W zasadzie nie ma innej alternatywy niż własny samochód lub umówienie się na dojazd z kimś. Pociągów pasujących do godzin pracy - brak, zwłaszcza od strony Rembertowa. Od strony Warszawy Wileńskiej można dojechać, stacja PKP jest w odległości ok 1,5 km od firmy. Komunikacja autobusowa nie dociera, ani prywatna ani ZTM. Przydało by się wystosować petycje do Kolei Mazowieckich i ZTM.
    Mike

16.02.2018 19:41

Czy godziny pracy na produkcji to 6-14,14-22? Dzięki za odpowiedź.

18.02.2018 22:04

@Mike - Nasze godziny pracy to: 6:00-14:15; 13:45-22:00. Mamy 2 przerwy 15 minutowe - 1 wliczana do czasu pracy a druga nie wliczana - stąd te 15 minut :) . Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    były pracownik

21.03.2016 11:14

Pracowałem parę lat w tej firmie na paru stanowiskach. Ogólnie niesmak został, kiedy się zwalniałem. Pani kadrowa , która wtedy pracowała nie wiem czy jeszcze pracuje robiła pod górkę , obłudna i zakompleksiona, zastraszała. Firmy jako stała praca nie polecam. Słabe zarobki , wieczny nacisk psychiczny, obłuda i wiocha. Proponuję Warszawski firmy o podobnym temacie na rynku. Tej ww. najgorszemu wrogowi nie życzę.
    jrdyn

09.02.2018 20:00

Kadry się zmieniły, inny (usunięte przez administratora) pozostał. Nic dodać, nic ująć

16.02.2018 18:44

@były pracownik - W ciągu ostatnich kilku lat firma bardzo się rozwinęła, powstało kilkaset nowych miejsc pracy. Naprawdę wiele się zmieniło. Z naszej strony gwarantujemy - minimalną pensję dla osób bez doświadczenia na poziomie 3000 zł brutto. Dodatkowo każdy od pierwszego dnia może korzystać z pakietu benefitów (m.in. opieka zdrowotna, ubezpieczenie, karta sportowa czy darmowe owoce dla pracowników). Na pewno jednak nie chcemy spoczywać na laurach. Gdybyś chciał pogadać o elementach, które warto zmienić daj nam znać na [email protected]. Dzięki! Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Zainteresowany

14.02.2018 00:08

Witam jestem zainteresowany żeby złożyć tu CV i zainteresowało mnie stanowisko Montera za 3000 brutto i Montera płyt RCA i ile by na tym stanowisku można by zarobić i jaka jest różnica pomiędzy tymi stanowiskami ? Jaka jest realna możliwość podniesienia wypłaty i w jakim czasie ? Moje doświadczenie z elektroniką to jedynie praktyka zawodowa przy montażu elementów elektronicznych tak zwanych montaż przewlekany i elementów smd ukończona szkoła to technik elektronik

16.02.2018 18:43

@Zainteresowany - dzięki za zainteresowanie :) Niezależnie czy mówimy o stanowisku Montera czy Montera płyt PCB wyjściowa stawka wynagrodzenia dla osoby bez doświadczenia to 3000 zł brutto. Jeśli kandydat posiada już doświadczenie, kwota rośnie. Oczywiście zależy to od umiejętności, które sprawdzamy podczas testu na rozmowie kwalifikacyjnej. Późniejszy wzrost wynagrodzenia zależny jest od tego, jak szybko pracownik nauczy się poprawnie wykonywać swoje obowiązki. Pamiętajmy też, że wszystkich pracowników TRUMPF obejmuje roczna premia zależna od wyników finansowych Spółki. Ze stanowiska monterskiego możesz awansować na stanowisko Technika. Tutaj potrzebne jest jednak większe doświadczenie i wiedza z zakresu elektroniki i energoelektroniki. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Tweeker

28.01.2018 11:43

Frontalny atak hitlerowca: usuwanie komentarzy + oddelegowanie dzbana do pisania jak cudnie jedt w tym chlewie. Szkoda, ze nie ma mirrora, bo te usuniete kometarze to kopalnia wiedzy o tym (usunięte przez administratora) Podstawowa informacja dla wszystkich inzynier zarabia tam 3000 brutto

30.01.2018 09:30

@Tweeker - Stanowczo zaprzeczamy zarzutowi o usuwaniu komentarzy z profilu naszej firmy na Gowork.pl. Zresztą piszemy o tym zarówno my, jak i inni użytkownicy. Zamiast kasowania postów wolimy po prostu na nie odpowiadać. Jeśli uważasz, że jakikolwiek komentarz został skasowany, prosimy o kontakt mailowy na adres: [email protected]. A co do kwoty 3000 brutto - owszem, jest to płaca minimalna, ale dla pracowników bez doświadczenia zawodowego, a nie inżynierów. A prócz niej otrzymują oni (już od pierwszego dnia pracy) szeroki pakiet benefitów - ubezpieczenie medyczne, ubezpieczenie na życie, dofinansowanie do nauki języków obcych czy kartę sportową. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Panie

16.02.2018 08:35

Dzbanu, to inzynierem sie człowiek staje po zdobyciu doświadczena zawodowego? myslałem, ze po ukonczeniu wyzszej uczelni. To ile wg ciebie zarabia inżynier?
    X.

02.12.2017 17:32

Na chwilę obecną: - uczciwa umowa o pracę z firmą TRUMPF Huettinger (nie żadnym partnerem), - 8 godzin dziennie 5 dni w tygodniu (wolne weekendy), - rozsądne wynagrodzenie (adekwatne do wykształcenia i przepracowanych lat), podwyżki, roczne premie, talony na święta, - pensja zawsze na czas, - pracownicy traktowani z szacunkiem, brak mobbingu, - w pełni wyposażone kuchnie i stołówki pracownicze + kawa, herbata, cukier, mleko + jabłuszka na stołówkach (witaminki dla pracowników), - pakiet medyczny, siłownia, strefa rozrywki, - wentylacje i klimatyzacje na obszarach, - imprezy firmowe dla pracowników i ich rodzin, - wysoka kultura osobista współpracowników, - atmosfera jak w domu rodzinnym (czasami aż się nie chce wychodzić z pracy :)) ). Minusem jest brak miejsc parkingowych gdy przyjeżdża się samochodem na drugą zmianę - mamy ogromną nadzieję, że niedługo to się zmieni :)

21.01.2018 19:03

@BP - dziękujemy za Twój pozytywny komentarz. Cieszymy się, że tak miło wspominasz pracę w TRUMPF ❤️ Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger
    P

30.01.2018 18:12

Poważnym minusem jest brak dojazdu, zwłaszcza od strony Rembertowa.
    Dudi

18.01.2018 12:33

Dzień dobry, Mam kilkunastoletnie doświadczenie w logistyce a dokładniej w magazynie, jako zastępca kierownika. Czy była by dla mnie praca. wyrazy szacunku

18.01.2018 18:19

@Dudi - dziękujemy za zainteresowanie naszą firmą. Nasze wszystkie oferty możesz na bieżąco śledzić na stronie www.trumpf.com oraz http://www.praca.pl/720862,trumpf_huettinger_sp_z_o_o,zielonka_kolo_w_wy,firma.html Aktualnie w obszarze logistyki poszukujemy na stanowisko magazyniera-pakowacza. Prosimy jednak, żebyś przesłał swoje CV na adres [email protected]. Zapiszemy je w naszej bazie, która w razie potrzeby jest regularnie sprawdzana przez nasz zespół rekruterów. Z pozdrowieniami Zespoł TRUMPF Huettinger
    lambada

10.01.2018 02:04

"Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej." Co to za ..ujnia? przeciez to jest wasz model byźmesowy. Dlaczego ludzi wprowadzacie w błąd. Ten cały kibel miał tyle negatywnych opinii, ze dyski trzeba było dokupować, zeby pomieścic, a teraz puchy, wyczyszczone do prawie do zera, do tego jakieś pały z hujtingera wtrydalają sie w każdą opinie i weź człowieku sie czegoś dowiedz.

10.01.2018 12:12

@lambada - Chcielibyśmy stanowczo odciąć się od zarzutów o usuwaniu komentarzy z profilu naszej firmy na gowork.pl. Jeśli uważasz, że jakikolwiek komentarz został skasowany, prosimy o kontakt mailowy na adres: [email protected] Jeśli masz jakieś pytania dotyczące pracy w TRUMPF - pytaj. Chętnie odpowiemy na nie my lub inni użytkownicy. Z pozdrowieniami Zespół TRUMPF Huettinger
    BP

13.01.2018 22:44

Negatywne opinie rzeczywiście nie są usunięte. W czym przeszkadza ingerencja firmy (nawet jak nic nie wnosi :) )? Wypowiedzieć może się każdy.
    zainteresowany

28.12.2017 20:02

Witam, Czy procesowiec z 3 letnim doświadczeniem w branży produkcyjnej(automotive) znalazłby tutaj dla siebie pracę na dłużej? Minimum 3 lata, z zarobkami zgodnymi z raportem płacowym w woj mazowieckim? Pozdrawiam,

01.01.2018 15:30

Ilu technologów pracuje w zakładzie, jak pracuje sie procesowcowi tutaj?

09.01.2018 11:55

@Nick - Dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą! O podsumowanie obowiązków Inżyniera Procesu poprosiliśmy jednego z nich. Marek, pracuje w naszej firmie już 6 lat i jak sam mówi - "Zakres naszych obowiązków to optymalizacja procesu montażu z wykorzystaniem narzędzi Lean Manufacturing, analiza błędów montażowych w celu poszukiwania działań eliminujących przyczyny źródłowe błędów oraz wprowadzanie nowych wyrobów do produkcji seryjnej." Z naszej strony możemy obiecać, że prócz ciekawych wyzwań, w pracy nie brakuje doskonałej atmosfery i bardzo bogatego pakietu socjalnego. Zapraszamy i pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Młody

28.12.2017 08:12

Tez nie widzę powodów do narzekania,rynek pracy jest otwarty. Ja pracowałem w tej firmie,niestety nie było mi dane otrzymać talonów bo zabraklo mi kilku tygodni do "ustawowego roku". W grudniu po 2 tyg w nowej pracy już na mnie czekały :) Co kraj to obyczaj:) Pozdrawiam

28.12.2017 11:39

@Młody - Dziękujemy za miłe słowa! Obecnie talony świąteczne otrzymują pracownicy zatrudnieni min. 6 miesięcy. Ale masz rację - co firma, to inne zasady obowiązywania ZFŚS (Zakładowy Fundusz Świadczeń Socjalnych). My np. już od pierwszego dnia dajemy pracownikom pakiet medyczny, kartę sportową i ubezpieczenie grupowe. Z doświadczenia wiemy, że inni pracodawcy proponują je np. dopiero po zakończeniu okresu próbnego. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Zespół Profesjonalistów

12.12.2017 09:32

Widać ze firma zabrala głos. Tylko pytanie czemu ? Jest to mało profesjonalne. Zamiatanie pod dywan brudów Liczą sie opinie pracownikow bądź osób które miały kontakt z firma.

12.12.2017 17:30

@Zespół Profesjonalistów - My po prostu lubimy rozmawiać, a opinie pracowników i kandydatów są dla nas niezwykle ważne. I to właśnie dlatego zdecydowaliśmy się zabrać głos na Gowork.pl. Za dobre komentarze dziękujemy, uwagi bierzemy sobie do serca i próbujemy wprowadzić zmiany (tak dzieje sie np. w kontekście zbyt małego parkingu przy zakładzie, o którym pisał niedawno jeden z użytkowników), a sygnały o złych praktykach sprawdzamy wewnętrznie. Nie boimy się żadnych pytań i na każde z nich staramy się odpowiadać jak najbardziej szczegółowo i konkretnie. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Mikołaj

04.12.2017 08:23

Polecam tym co chcą przezimować albo nie maja wyjścia.Doswiadczony pracownik to Zly pracownik,aby sztuka, spychologia.Tam liczy sie wykres i tabelka "Jeśli komuś nie pasuje nie trzymamy "-Słowa Brygadzisty .Spoko nie ma problemu

04.12.2017 12:34

@Mikołaj - Dzięki za opinię. My póki co wierzymy, że TRUMPF to praca na dłużej. Potwierdzają to liczy - 20% naszego zespołu stanowią osoby, które są z nami ponad 10 lat, 19% - ponad 3 lata. To prawda, jest spora grupa osób zatrudnionych krócej, ale wynika to z faktu, że tylko w ciągu ostatnich 12 miesięcy uruchomiliśmy 250 nowych miejsc pracy. Gro naszych pracowników zwyczajnie nie zdążyło się u nas jeszcze zadomowić. Nowych osób będzie więcej, bo planujemy tworzenie kolejnych miejsc pracy. I bardzo nas to cieszy - w grupie i różnorodności siła :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Zespół Trumpf Huettinger

15.11.2017 11:10

Drodzy użytkownicy GoWork.pl! Dziękujemy za Wasze dotychczasowe komentarze i uwagi nt. procesu rekrutacji i pracy w TRUMPF Huettinger. W większości dotyczą one procesu rekrutacji, warunków pracy oraz wysokości pensji w naszej firmie. Tylko w ciągu ostatnich 12 miesięcy utworzyliśmy ponad 250 nowych stanowisk pracy. To dlatego możecie odnieść wrażenie, że cały czas rekrutujemy na te same stanowiska pracy. W rzeczywistości prowadzimy kilkanaście rekrutacji równolegle. Nie jest to wynik niestabilności firmy, ale jej ciągłego rozwoju. Każdy pracownik bez doświadczenia na stanowisku monterskim otrzymuje od nas na start umowę o pracę, 3000 zł brutto wynagrodzenia. Wszyscy pracownicy mogą korzystać z szerokiego pakietu benefitów: prywatnego ubezpieczenia medycznego, karty sportowej, ubezpieczenia grupowego, dofinansowania do nauki języków obcych, jabłek dla wszystkich pracowników i sporo okazji do integracji dla naszego zespołu i ich rodzin. TRUMPF Huettinger to firma rodzinna. Cieszymy się, że ponad 20 % pracowników jest z nami od co najmniej 10 lat. Prawdziwą dumę, czujemy natomiast gdy pracownicy, do pracy w naszej firmie zachęcają później swoje rodziny i znajomych. Jesteśmy tu, by rozmawiać o Waszych dobrych doświadczeniach i wyciągać wnioski z Waszych uwag. Czekamy na Wasze komentarze. Pozdrawiamy! Zespół Trumpf Huettinger
    nieznajomy

02.12.2017 14:18

Nie tylko ABB, ten eksodus ludzi z RnD jakiś czas temu zasilił szeregi wielu firm. Ale teraz jest "młody i dynamiczny" zespół

04.12.2017 12:03

@Znajomy @nieznajomy - Jeśli chodzi o pracowników z Ukrainy stanowią oni mniej niż 2% całego zespołu i przebiega ona bez większych problemów. Chyba nie ma na świecie przedsiębiorstwa, z którego nie odchodzą pracownicy. Czasem nawet Ci najlepsi, najcenniejsi i najdrożsi odchodzą. Dlatego staramy się, ze wszystkich sił, by takie sytuacje ograniczyć do minimum. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    BP

06.10.2017 23:01

Nie ma co narzekać. W każdym miejscu pracy znajdą się podobne problemy - ideał nie istnieje. Indywidualne odczucia każdego, z pewnością, wiążą się z zajmowanym stanowiskiem (zwłaszcza posiadanym przełożonym i relacjami z nim i współpracownikami). Osobiście polecam tego Pracodawcę - mogę to z czystym sumieniem napisać jako były pracownik.
    Były

01.12.2017 13:25

Dokładnie tak są sprawy załatwiane,w Nowoczesnej Firmie.A dokładnie załatwia to kierownictwo. . . i brygadziści.

01.12.2017 14:53

@Były - takie zachowania nie są zgodne z naszymi wartościami. Twój komentarz jest również niepokojący i na pewno nie zostanie pozostawiony bez odpowiedzi. Zachęcamy do kontaktu mailowego ([email protected]) lub telefonicznego pod nr 227613837 w celu wyjaśnienia szczegółów tej sytuacji. Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    razek

15.11.2017 21:57

Wszystkie negatywne opinie o pracy w firmie wywodzą się z nieumiejętności nowoczesnej pracy w nowoczesnej firmie. To, że współpracownik poinformuje przełożonych o złej pracy innego pracownika traktowane jest jako donosicielstwo wśród kolegów pracownika. To, że pracownik informuje odpowiednich zwierzchników o niedociągnięciach czy błędach innych pracowników traktowane jest jako donosicielstwo przez kolegów pracownika. A to nie jest donoszenie, tylko umiejętność pracy w firmie. W nowoczesnej firmie.

16.11.2017 11:04

@razek – Twoje spostrzeżenie jest bardzo trafne :) Donosicielstwo jest passé. Za to umiejętność dialagu pracowników z menedżerami i menedżerów z pracownikami na każdy, nawet najtrudniejszy temat jest zawsze na propsie :) Dlatego bardzo dbamy, aby głos pracowników był słyszalny. Prowadzimy systematyczne badanie satysfakcji, gdzie pracownicy anonimowo mogą wyrazić swoją opinię o pracy i zarządzania jego obszarem. Każda uwaga jest traktowana przez nas bardzo serio i przedkładana Zarządowi, który je analizuje i wdraża działania korygujące. Dotyczą one zarówno tematyki typowo biznesowej np. usprawnień w naszych halach produkcyjnych jak i firmowej codzienności - ustawienia stołu z piłkarzykami :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    ja

23.11.2017 18:45

Bias wyluzuj razek to nie ja

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w TRUMPF Huettinger?

Kontakt - TRUMPF Huettinger

Marecka 47 05-220 Zielonka

Branże: Energetyka i elektrotechnika

KHGJJHH

17.11.2017 22:14

Winny tylko sie tlumaczy,Taka stara zasada. A pod...ic to trzeba umic... No ba, po to jest Psychologia no nie...

20.11.2017 10:17

@KHGJJHH Wierzymy w zasadę "Nic o nas bez nas". Podstawą funkcjonowania GoWork.pl jest rozmowa. I my z tej okazji korzystamy :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Obserwator

16.11.2017 10:41

Az Sama firma interweniuje na forum. Jesteście nie grzeczni,tak nie wolno. Jak dać oparzyć skore to nie za 3 brutto. Byłem to wiem

16.11.2017 11:05

@Obserwator Dzięki za komentarz :) Zgodnie z zasadą "Nic o nas bez nas" zdecydowaliśmy włączyć się do dyskusji. Opinia pracowników i kandydatów jest dla nas naprawdę ważna. Komentarze pozytywne cieszą, a uwagi i krytyka motywują do działania i wprowadzania zmian :) Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    cpluplusmaker

13.11.2017 10:49

Hej, dzięki wszystkim za informacje. Jeszcze tak słabej opinii o firmie nie widziałem. Miałem startować na programistę, mam 20 lat doświadczenie i 8 języków programowania plus wszystkie ważniejsze frameworki oraz embeded ale to nie ma sensu z tego co widzę. Zostaje w mojej starej firmie. Pozdrawiam

16.11.2017 08:54

@cpluplusmaker Dziękujemy za informację. Mimo wszystko zachęcamy do aplikowania i sprawdzenia na własnej skórze jak wygląda rekrutacja i praca w naszej firmie. Podczas procesu rekrutacyjnego kandydat ma możliwość rozmowy nie tylko z działem HR, bezpośrednim przełożonym, ale również innymi programistami, którzy najlepiej opowiedzą o specyfice pracy i atmosferze panującej w zespole. O aktualnie prowadzonych rekrutacjach (w Polsce i zagranicą) dowiesz się ze strony: https://www.trumpf.com/pl_PL/firma/kariera/szukajpracy/osoby-posiadajace-doswiadczenie-zawodowe-oraz-absolwenci/ Pozdrawiamy! Zespół TRUMPF Huettinger
    Klient

27.10.2017 07:25

Swego czasu byłem zainteresowany praca w tej firmie,ale doszedłem do wniosku ze dam spokój-powod jeden,Bilbord koło firmy wisi z rok czasu,do tego wszędzie ogłoszenia ze zatrudnia,nawet na co 2 drzewie.Prawda jest taka ze Mercedes sie nie oglasza,a ma klientów.Takze szkoda czasu wiązać sie z kimś nie stabilnym,i widać ze mało lojalnym wobec pracownika. Pozdrawiam
    Paweł

20.04.2017 22:50

Widziałem ostatnio ogłoszenia na konstruktora, jak wygląda praca na tym stanowisku w tej firmie. Jakich pieniędzy można się spodziewać? Pozdrawiam.
    Elektronik

23.02.2017 22:57

Dają chociaż normalną umowę o prace na pełny etat, czy jakies zlecenia, dzieła, 3/4 etatu itp cuda niewidy?
    ccc

03.03.2017 11:12

Elektronik, dają umowy przez pośredników. Umowa o pracę na czas nieokreślony i to w firmie Trumpf jest nagrodą dostępną tylko dla samej "góry"
    Robot

03.03.2017 11:23

Mi dali pełen etat i swoją umowę ale ja wysyłałem CV bezpośrednio na ich ogłoszenie a kumpel wcześniej przesłał CV przez Partnera i nie miał ich umowy. Ale obecnie też ma już umowę bezpośrednio z nimi.
    Bla bla

08.02.2017 13:48

Nie polecam wszechobecna spychologia do tego dziesiątki tabelek wypelnianych każdego dnia. Dojazd też nie zachwyca 2 km od stacji PKP.
    j.

12.01.2017 14:08

Kilka lat temu ta firma (najpierw przez agencję rekrutacyjną) chciała mnie ściągnąć na wysokie stanowisko. . Odmówiłem ze względu na fatalny dojazd oraz bardzo negatywne opinie (na tej stronie). Po kilku dniach od mojej odmowy szefowa HR z TH ubłagała mnie, abym przyjechał na rozmowę - gdyż byłem rzekomo jednym z dwóch kandydatów na to stanowisko. Ogólne wrażenie o firmie - pozytywne; czysto, porządek, a rozmowy były rzeczowe. Po wszystkim - absolutny brak feedbacku. I tak bym się nie zdecydował na tę ofertę, ale brak poinformowania o wyniku rozmowy (zwłaszcza przy takim stanowisku i tak "zaawansowanym" procesie rekrutacji) dziwi. Po jakimś czasie okazało się, że mój kolega miał identyczne doświadczenia z tą firmą - kuszenie na wysokie stanowisko, przekonywanie że jest się jednym z nielicznych, a potem zero odzewu. Reasumując - strata czasu .
    power rangers

10.01.2017 23:27

Praca dobra dla studentów i dziadków na emeryturze. 2300 brutto hahahaha!!! Podziwiam idiotów którzy pracują tam od 10 lat :) xD rotacja wielka, zatrudniają ludzi chyba nawet po humanie i zawód typu malarz, tynkarz akrobata bo normalni ludzie omijają ten syf szerokim łukiem. WZYSK!
    Dario

02.01.2017 21:55

Za dużo jest tam kierowników i brygadzistów, którzy nic nie robią przy produkcji tylko przeglądają ciągle CV nowych kandydatów do pracy. Czas pracy rozliczają co do minuty. Są 2 przerwy, ale jedną każą odpracowywać. Reżim nadzwyczajny za kiepskie pieniądze.
    Były

03.01.2017 07:38

Kiedyś, kiedyś była 1 przerwa ale większość jarała fajki i zażyczyła sobie drugą przerwę i później kilka razy chcieliśmy ją znieść ale było nas mniej, ach ta........ demokracja. Chociaż jak pamiętam to chyba były przerwy w minutach więc idzie przeżyć bo jak kumpel ma 1h przerwy zwaną lunchem to dopiero strata własnego czasu bo o tyle musi dłużej siedzieć w robocie.
    Binder

13.11.2016 17:59

ta gównofirma już ma renomę na całe województwo :) podejrzewam ze zostali tam sami niedacznicy i życiowe niedojdy co zgodzą sie tam (usunięte przez administratora) i po 10h dziennie jak dadzą za darmo żryć
    bardziejpomocny

03.10.2016 21:04

@pomocny są ogłoszenia przecież dostępne na inżyniera, elektromontera i montera nie wiem czemu piszecie, że nic nie ma
    pomocny

03.10.2016 17:17

Nie prawda!!!! Szukaja duzo ludzi na roznych stanowiskach! Sprawdz na praca . pl 15 pazdziernika maja dzien otwarty warto sie wybrac program maja na fb

01.10.2016 15:54

loll

03.10.2016 15:57

dziewczyno daj sobie spokoj. Z wielu wzgledów...
    poraszka

01.10.2016 08:07

niestabilne zatrudnienie we wszystkich działach. Tak jak ktoś wyżej napisał - są zamówienia, są zatrudnienia. Chwilowo kończy się praca to zwalniają 3/4 załogi tylko po to, żeby do nich wydzwaniać miesiąc później bo znów coś wpadło i potrzeba ludzi.
    Bolo

05.09.2016 18:49

Tak są pączki w tłusty czwartek :-)
    sniper

05.09.2016 17:25

firma bardzo niestabilna , sezon ogórkowy się zaczyna to zatrudniają mnóstwo osób, w okresie braku zamówień przez miesiąc, masowe zwolnienia. Cwaniackie umowy i rotacja jak w makdonaldzie.
    qwer

25.08.2016 07:48

Niedawno tamtędy przejeżdżałem i widziałem, że powstała kolejna hala. Wygląda na to, że APS już nie ma a dziwne bo jeszcze z 2 miesiące temu był a budynek po nim zrobiony jest w takim samych barwach jak pozostałe dwa Huettingera .
    Mobius

24.08.2016 21:37

te brudasy chyba nie wiedzą o istnieniu tej strony :) kogokolwiek zapytam to jakimś cudem słyszał i czytał opinie o tej firemce i współpracującej z nią gównofiremce do naganiania ludzi - "partner" czy jakos tak, ciągle szukającej darmowych roboli. Chyba za te ochłapy to nawet do tych naganiaczy nie mogą znaleźć nikogo sensownego, kto myśli i ma coś do powiedzenia. jedyne co tam mozna znaleźć to jakieś dziołchy z podwarszawskich wioseky wyuczone kilku frazesów i wajhujące nimi na przemian. Szambo umysłowe. Parówa zamiast w rozmowie telefonicznej powiedzieć jakie jest wynagrodzenie, to łona zaprasza na spotkanie :D Chce bym dymał dziesiątki kilometrów, zeby usłyszeć od jakiegoś łaka, ze dajo 2500 brutto :D Oczywiscie o zwrocie kosztów podrózy nie ma mowy. Z taką mentalnoscią to bedą szukać i szukać i szukać. Podejrzewam, ze rotacja tam jest większa niż w makdonaldach

14.08.2016 12:38

yórek