SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
4 198 6 1

Opinie o SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)

Aga

Witam , niestety zawiodłam się na SWISS. Kupowałam tam zegarki już kilka krotnie ale to co mnie spotkało ostatnio niestety definitywnie spowodowało , że to był mój ostatni zakup. Kupilam corce zegarek marki FURLA za 700 zł i niestety po kilku razach użytkowania bransoleta wygląda strasznie - cała niczym pognieciona. Reklamuje i co dostaje info ze uszkodzenie mechaniczne a na była noszona na ręce zgodnie z przeznaczenie - i oczywiscie oferują naprawę ale ni w ramach reklamacji gwarancyjnej ale odpłatnie 150 zł. Po ponownym odwołaniu sie niestety nadal nic- szkoda . Oczywiscie nie zamierzam tematu zostawić tylko pójdę do niezależnego jubilera/zegarmistrza który wyda opinie . Szkoda , że sprzedając tak drogi produkt nie patrzą na klienta , na jego satysfakcje . ODRADZAM WSZYSTKIM TAM ZAKUPY ( pomimo miłej obsługi w Lublinie ).

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Aga 17.01.2019 21:57

Szanowna Pani , Jak sama Pani napisała bransoleta wygląda " niczym pognieciona" , bransolety raczej nie gniotą się podczas normalnego użytkowania . Moim zdaniem jeśli kupi Pani dziesięć/ dwadzieścia razy droższy zegarek i jakimś "cudem" pogniecie Pani bransoletę to również nikt nie naprawi Pani tego w ramach gwarancji i nie jest to związane z tym, że ktoś nie chce Pani usatysfakcjonować tylko z tym, że uszkodzenia mechaniczne wszystkich przedmiotów nie podlegają gwarancji . Pozdrawiam Tomasz Rybicki

Grzesiek123

Dziękuję za świetną obsługe. Musiałem kupić spóźniony prezent tuż przed sylwestrem 29 grudnia. Nie dość, że bardzo młoda pani wyjaśniła mi wszystko na co zwrócić uwagę w zegarku, jego specyfikację a także czy będzie pasował dla osoby którą chcę obdarować. To po prostu wyszedłem bardzo zadowolony, a obdarowany jak najbardziej się ucieszył, szczególnie jak powtórzyłem mu to co ta młoda pani mi powiedziała, co zegarek zawiera, co w nim użyto itp. To usłyszałem "to ty serio sporo wiesz o zegarkach". Cieszę się, że do was trafiłem w Galerii Hit w Nowym Dworze bo wcześniej nie zauważałem was pomimo, że jestem tam dosyć często.

Absolwent

Firma,która na zewnątrz dwoi się i troi,by pokazać jak świetnym jest pracodawcą,w środku już dawno przegrała.Polecam zapytać pracowników centrali jaki maja klimat.(usunięte przez administratora)Wstyd.Nie polecam,w windzie pracownicy naśmiewają z się z wysokości wypłaty.Gdzie ja trafiłem? Żal było tego sluchac.Jeśli macie inne propozycje,nie traćcie czasu.

jestemnatak

Cześć wszystkim ! Wchodzę z ciekawości na stronę ,zobaczyć jakie opinie ma ten nasz SWISS. Z przykrością się czyta pracowników negatywne komentarze! Prace w Swiss polecę z całego serca i wiem ze nikt nie wróci do mnie niezadowolony. Pracuje tutaj dwa lata! Przeprowadziłam się do innego miasta a do pracy dojeżdżam 27 km chodź przecież mogłabym spokojnie zmienić mieszkając w większym mieście? Ciężko jest dostać tak dobre warunki, uwierzcie! Spokojna praca,świetni ludzie,super szkolenia, koordynatorzy mega sympatyczni i pomocni! Premie moim zdaniem są adekwatne do pracy i wymagań. Ile dasz od siebie tyle dostaniesz :) Wszytko zależy od naszego nastawiania, podejścia do klienta i do pracy . W handlu pracować trzeba chcieć! Nie zmieniłabym pracy w Butiku SWISS na żadna inna! POLECAM :)

anonim

(usunięte przez administratora)

Aga

Hej:) A ja pracuję już w Swiss ponad 4 lata.Co do pracy w moim przypadku początki były ciężkie ale tylko że względu na to iż to była nowa dziedzina i ciężko było się mi przestawić na naukę czegos nowego.A nauki jest dużo.Trzeba wiedzieć co sprzedajesz i w taki sposób przekazać informację klientowi na temat produktu by wiedział co kupuje i był zadowolony.A zadowolony klient to zadowolony doradca że umiał w prosty sposób przekazać i doradzić to czego się nauczył o produkcie.Po latach pracy mogę z czystym sumieniem napisać że prace uwielbiam i ludzi z którymi pracuje.Szefostwo na plus i nie zamieniła bym pracy na żadną inną. Wypłaty na czas, atmosfera bez stresu i moim zdaniem firma Swiss godna polecenia wszystkim którzy chcą poznać świat zegarków.Koordynatorzy pomocni i zawsze można na nich liczyć.Tomku podziwiam że mimo tylu obowiązków znajdujesz czas by jeszcze na tym forum odpisywać.

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Aga 21.12.2018 08:09

AGA, Dziękuję za miłe słowa. Tomek Rybicki

Anna Gierwon

Dobry wieczór. Korzystając z mojego przylotu do Polski po kilku latach nieobecności chciałam zakupić zegarki rodzinie w prezencie. Jakie było moje wielkie zdziwienie,gdy w butiku SWISS w Łodzi,który używa nazwy wskazującej na to,że oferuje szwajcarskie zegarki,zaoferowano mi tylko dwie marki szwajcarskie...Kilka lat temu nie mogłam się zdecydować,butik był wyposażony w zegarki prestiżowych marek.Teraz wiele nikomu nie znanych firm.Wielka szkoda,nie zakupiłam żadnego zegarka.To już nie ten sam sklep:(

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Anna Gierwon 16.12.2018 22:46

Szanowna Pani Anno , Przykro mi, że nie znalazła Pani marki , której Pani szukała. Możliwe, że w butiku w , którym Pani była były tylko 2 marki szwajcarskie , ale na naszej stronie swiss.com.pl znajdzie ich Pani znacznie więcej . Zapraszam do odwiedzenia strony i zapoznania się z asortymentem marek szwajcarskich . Trendy się zmieniają i oczekiwania klientów również , my poszliśmy w kierunku , który naszym zdaniem jest słuszny i wyznaczają Nam klienci . Mam świadomość tego , że nie każdy klient wybierze u nas coś dla siebie , ale staramy się aby miał jak najlepszy wybór znanych marek oraz jak najlepszą obsługę. Z wyrazami szacunku Tomasz Rybicki

MIJA

Panie Tomaszu prosze o jedna odpowiedz w sprawie nadgodzin w grudniu.Dlaczego ten temat nie jest poruszany na tym forum.Nadgodziny jak wszyscy wiemy nie sa wypalacane.Taka duza firma a pracownik jest na szarym koncu poswieca swoj wolny czas na darmowe nadgodziny w grudniu i do tego musi zastanawiac jaka pensje otrzyma.Jest Pan taki elokwentny to prosze wyjasnic ta kwestie i prosze przy tym nie robic nam wszystkim wody z mozgu.Ciekawa jestem czy Inspekcja pracy przychylilaby sie do tego rytualu jaki zapanowal w tej firmie od wielu lat.

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@MIJA 08.12.2018 10:20

Szanowna Pani/ Panie , Jak najbardziej udzielę Pani odpowiedzi na to pytanie . Wcześniej natomiast chciałbym zauważyć, że temat był już poruszany na forum. Nie jest prawdą to, że nadgodziny w naszych butikach nie są wypłacane - nie wiem skąd Pani/ Pan ma takie informacje . Nie wiem skąd również ma Pani/ Pan informację , że trzeba się zastanawiać jaka będzie pensja? Gdybyśmy z góry podawali wysokość premii jaką się otrzyma to po co nazywać to premią . Premię się z zasady wypracowuje i tak również jest u Nas , więc owszem na początku miesiąca nie wie Pani jaką otrzyma Pani premie , ale 31-ego wieczorem już tak. Przychodząc do pracy w godzinach nadliczbowych zarabia Pani/ Pan premię więc proszę nie pisać, że " poświęca swój wolny czas na darmowe nadgodziny " . Aby Pani zobrazować sytuację użyję przykładu . Standardowo w firmie X ma Pani podstawę + premię np 1000 zł + zapłatę np. za 40 nadgodzin ( 40 x 13,82- tyle wynosi kwota za 1 nadgodzinę w grudniu 2018 roku = 553 zł) + z uwagi , że to grudzień 1000 zł bonusu, jeśli ktoś ma gest . W sumie otrzymuje Pani/ Pan podstawę + 2553 zł premii łącznie z nadgodzinami . Czym różni się natomiast zapłacenie podstawy + premii , która zawiera nadgodziny wysokości 2500zł , 3000 zł , 4000 zł, 5000 zł- bo takie premie również są u Nas wypłacane , finalnie niczym proszę Pani . Skoro wszyscy jak Pani twierdzi przychodzą pracować za darmowe nadgodziny to dlaczego , cały czas się rozwijamy , dlaczego jesteśmy największa siecią z zegarkami na rynku ? Przez to że nie płacimy ludziom? Nie sądzę. Życzę trochę autorefleksji oraz pogody ducha na Święta. Pozdrawiam Tomasz Rybicki

Zrobiony w balona
@MIJA 08.12.2018 10:20

Myślę MIJA,że możesz mieć rację. Pracuje w SWISSie 4.rok i wielu moich kolegów po telefonie do Kadr nie otrzymuje żadnych informacji wyjaśniających w temacie wypłaty za same nadgodziny grudniowe,tylko pełne pretensji,że ma czelność zapytać,przekierowanie do koordynatora.Kazdy z nas potrafi,a myślę,że tak jest,bo pracują ze mna rozumni ludzie z autorefleksja,wyszukać informacje na ten temat: Na przykład tutaj: https://kadry.infor.pl/kadry/wynagrodzenia/rozliczanie_wynagrodzen/675601,Premia-uznaniowa-a-wynagrodzenie-za-nadgodziny.html Bardzo cenię,że podjęta została próba nakreślenia tych wyliczeń,jednak w świetle dostępnej wiedzy wygląda to jak mydlenie oczu i jak polityczne expose. I proszę nie mówić,żebym zadzwonił do Kadr.Probowalem kilkakrotnie,Pani K. Jest opryskliwa,zapomina o tym,że to ludzie w butikach pracują także na jej wypłatę i że warto byłoby podjąć próbę bycia miła i udzielić informacji na dany temat.

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Zrobiony w balona 11.12.2018 01:04

Dzień dobry Panie "Zrobiony w balona" Proszę o szczegółowe informacje w jaki sposób został Pan zrobiony w balona przez Nasza firmę. Wydaje mi się, że odpowiadając na maila Pni/Pana MIYA wyjaśniłem kwestię nadgodzin. Z wyrazami szacunku Tomasz Rybicki

Zrobiony w balona
@SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.) 12.12.2018 17:54

Panie Tomaszu, niestety nie wyjaśnił Pan.Ani ja ani moi koledzy z butiku takiego wyjaśnienia nie przyjmujemy z jednego powodu: Premia uznaniowa to jedno,a zapłata za nadgodziny to druga sprawa zgodnie z przytoczonym przeze mnie artykułem i przepisami.Czy zapoznał się Pan z orzecznictwem sądu w tym temacie? Poproszę o wyjaśnienie wszystkim,którzy poruszali ten wątek wcześniej i którzy po grudniu znowu ponowia swój telefon do Kadr żeby ten temat był już zamknięty. Poproszę o jasna odpowiedz na jedno pytanie:czy pracownicy butikow otrzymaja wypłatę za grudzień składająca sie z :podstawy+premii uznaniowej od wypracowanej sprzedaży(nie nazywam tego prowizja od sprzedaży,mimo że faktycznie nia jest)+zapłaty za nadgodziny(jako oddzielnej kwoty na pasku wynagrodzeń za dodatkowo wypracowane godziny.Nie pytam o premie kierownicza,bo to dotyczy tylko kierownika. Będę wdzięczny za poważne potraktowanie tematu i udzielenie szczegółowej informacji.Wtedy będę przekonany,że rzeczywiście rok do roku nie jestem robiony w balona:) Koordynator na wizycie nie udzielił mi żadnej odpowiedzi,usłyszałem tylko,że i tak dużo zarobiłem rok temu."I tak" nie powinno to wyglądać.W SWISSie naprawdę pracują kumaci ludzie.

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Zrobiony w balona 12.12.2018 18:23

Panie " ZROBIONY W BALONA" Ja wyjaśniłem, ale Pan nie rozumie/ przyjmuje tego wyjaśnienie to różnica. Tak jak co roku pana wynagrodzenie za grudzień będzie się składało z podstawy + premii o charakterze uznaniowym oraz zapłaty za nadgodziny , wszystko z pewnością będzie również jak co roku uwzględnione na pasku wynagrodzeń. Jeśli chciałby Pan abym odpowiedział na więcej pytań związanych z wynagrodzeniem zapraszam do napisania maila na mój służbowy adres , który z pewnością Pan zna. Swoją drogą 4 lata pracy to spory staż , jak na kogoś kto jest oszukiwany, świadczy to o tym, że jednak w pracy znajduje Pan więcej plusów niż minusów . Z wyrazami szacunku Tomasz Rybicki

Zrobiony w balona
@SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.) 13.12.2018 17:33

Panie Tomaszu, Wszystko rozumiem bardzo dokladnie.Trzymam Pana za słowo,że tak będzie,w latach poprzednich nadgodziny wliczone były w premie uznaniowa,czyli faktycznie otrzymywałem czysta premie od sprzedaży,bez zapłaty za nadgodziny,które się jakimś cudem ulatnialy ze składowych wynagrodzenia. Ludzie w butiku wiedząc że dostaną kasę za przepracowane nadgodziny na pewno będą pracować jeszcze lepiej. (usunięte przez administratora).A że umiem sprzedawać i mam grono oddanych Klientów,umiem też liczyć swoje pieniądze i nie chce być robiony w balona. Pożyjemy,zobaczymy w styczniu czy Pana publiczna deklaracja zostanie spełniona. Proszę wybaczyć że piszę tutaj,ale mail do Pana z butiku bhbędzie się wiązał z obcięciem mojej premii kierowniczej,tak jak nieobecność kierowników na ostatnim szkoleniu miała identyczne skutki.Wole nie ryzykować.Pracuje tu dlugo,wiem,że taka wymiana zdań jest niemiłe widziana.

Zrobiony w balona
@SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.) 12.12.2018 17:54

Panie Tomaszu gdzie jest mój ostatni komentarz?Czyżby go Pan skasował?Komentarz był zgodny z regulaminem.

Marian O.

Witam, Wczoraj odwiedziłem państwa sklep w centrum handlowym GALENA w Jaworznie i jestem pod Mega wrażeniem doskonałej i profesjonalnej obsługi. Pani, która mnie obsługiwała wykazał się niezwykłą znajomością na temat zegarków oraz fachowym podejściem do klienta.Nadmienię że odwiedziłem wszystkie sklepy z branży w tym Centrum Handlowym i to co mnie urzekło w Swiss to obsługa i podejście do klienta. Mimo , że na początek byłem przekonany do zegarka dostępnego tylko w Apart to po rozmowie i fachowym doradztwie zdecydowałem się na markę której w ogóle nie znałem i nic o niej nie wiedziałem.Jestem bardzo zadowolony z zakupów w państwa sklepie i na pewno jeszcze tam wrócę z myślą zakupu prezentowego dla żony. Bardzo Dziękuję i do Zobaczenia M

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Marian O. 09.12.2018 13:26

Szanowny Panie , Bardzo dziękuję za pozytywną opinię. Przekaże ją personelowi butiku w Jaworznie. Pozdrawiam Tomasz Rybicki

Katarzyna E.
@Marian O. 09.12.2018 13:26

Wczoraj to była niedziela niehandlowa.Jesli sami piszecie sobie te komentarze,to warto zajrzeć do kalendarza...

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Katarzyna E. 10.12.2018 13:35

Pani Katarzyno , Niech Pani patrzy na daty. Pan Marian wpisał komentarz 09.12.2018 , czyli w butiku był 08.12.2018... Ja odpisuje na komentarze i zapewniam, że nie piszę sam pochwał . Z wyrazami szacunku Tomasz Rybicki

Hubert Tobiasz

Super!

JacekJawor

W dniu wczorajszym byliśmy w Swissie w Galerii Bonarka w Krakowie. Bardzo miła obsługa. Były dwie Panie i Pan. Wszyscy z chęcią rozmawiali z klientami i pokazywali zegarki. Nawet jak ktoś zakupu nie dokonał (ja dopiero szykam prezentu na święta) nie było widać niezadowolenia na ich twarzach. Zapraszali ponownie i na stronę internetową. Black Friday to specyficzny dzień i sprzedawcy mogą mieć go dość (w niektórych sklepach z zegarkami było niemilo) ale tu atmoafeta była bardzo dobra. Z pewnością wrócę po zegarek w grudniu. Ps. Pozdrowienia dla Pani brunetki za obsługę. Polecę wasz sklep

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
@JacekJawor 24.11.2018 09:53

Dzień dobry Panie Jacku , Bardzo dziękuję za słowa uznania . Mam nadzieje, że w każdym naszym butiku , który Pan odwiedzi spotka się Pan z tak miłą i profesjonalną obsługą. Przekazałem Pana opinię butikowi. Z wyrazami szacunku Tomasz Rybicki

Zadowolony klient

Dzień dobry, w dniu dzisiejszym odwiedziłem państwa butik w centrum handlowym w Markach i jestem pod ogromnym wrażeniem świetnej obsługi. Pan, który mnie obsługiwał wykazał się niesamowitą znajomością na temat zegarków. Pasjonuję się tą branżą od wielu lat a mimo to dowiedziałem się od sprzedawcy nowych rzeczy. Mimo braku decyzji co do zakupu, nie odczułem niechęci z jego strony a wręcz przeciwnie. Był bardzo uprzejmy oraz widać było po nim ogromną wiedzę przez co jeszcze lepiej się go słuchało. Na pewno wrócę w niedługim czasie do tegoż butiku aby zakupić zegarek. Oby więcej takich ludzi pracowało w obsłudze klienta.

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
@Zadowolony klient 06.11.2018 17:15

Dobry wieczór , Uprzejmie dziękuję za słowa uznania dla naszego personelu . Przekażę Pana opinię pracownikowi butiku w Markach. Mam nadzieję , że w niejednym naszym butiku spotka się Pan z równie profesjonalną obsługą. Z wyrazami szacunku Tomasz Rybicki

anonim

(usunięte przez administratora)

obcy

Jeśli chodzi o darmowe nadgodziny w grudniu to święta prawda. Masz w grafiku powiedzmy 50 nadgodzin i swoją cieżką praca masz sobie sam wyrobić wynagrodzenie za nadgodziny, które powinien wypłacić pracodawca lub zrekompensować to dniami wolnymi. Okres świąteczny jest dramatyczny pod wieloma względami. Po pierwsze plany dzienne brane z kosmosu, po drugie pracownik zobowiązany jest do robienia 5 rzeczy na raz (obsługa klienta, wysyłka paczek, zachowanie porządku, prawidłowe wystawiennictwo etc) a to wszystko przy jednym komputerze na 3-4 osoby, po trzecie często zdarza się praca np 14 dni pod rząd bez dnia wolnego z tego na 14 dni 70% to 12h. Życia w pracy nie ułatwią ci dodatkowo non stop zmieniające się procedury, ktore o dziwo sa po to zeby ułatwiac a gmatwają wszystko do granic możliwosci. Odejmowanie premii za male uchybienia to jest cios ponizej pasa. Wszystko co zrobisz w tej pracy zle zawsze jest zauwazone za to to co Ci sie uda i powinienes dostac pochwalę zostanie zamiecione pod dywan. Mam wrazenie ze butiki dziela sie na lepsze i gorsze. Nie dziwi mnie spora rotacja bo zamiast pokazać dobre strony zostajesz sprowadzony do parteru już w pierwszych miesiacach pracy.

Katarina79
@obcy 19.12.2017 06:49

Czy możesz powiedzieć, kto potraktował Cię w sposób, o którym piszesz? Sprowadzanie do parteru w pierwszych miesiącach pracy? Rozwiń to, proszę. Zastanawiam się nad wysłaniem cv do SWISSa, ponieważ moja koleżanka pracuje tam wiele lat i jest zadowolona.

Yyyy

Skoro w normalnym miesiącu gdzie pracujesz 160 h dostajesz np. 1200 zł premii to jeśli pracujesz odpowiednio więcej w grudniu to dostajesz tej premii np. 3500 zł. Więc moim zdaniem się opłaca. To kwestia wyboru czy wolisz siedzieć i dostać 1000 premii i tysiąc za nadgodziny czy dostanie za tą samą pracę 3500 zł premii...

Leon
@obcy 19.12.2017 06:49

Witam. Czytajac powyzszy post niestety, musze sie zgodzic. W/w firma wysysa z czlowieka cala energie, szczegolnie w grudniu... Zarobki doradcy czy kierownika nie sa adekwatne to przepracowanych godzin. Pracujac juz w innej firmie i majac porownanie nie wrocilbym do tej pracy wylacznie ze wzgledu na przedziwne standardy i pomysly zarzadu, ktorzy swoich pracownikow traktuja bardzo przedmiotowo-a szkoda, bo zegarki ktore sie sprzedaje sa piekne, i miloby bylo gdyby wspolpraca rowniez...

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
@Leon 18.10.2018 17:25

@ Leon Dobry wieczór , Zatrudniamy w naszej sieci ok 400 osób . Znakomita większość z nich przepracowała już min. kilka miesięcy grudniowych i gwarantuje Ci , że znakomita większość jest ze swoich wypłat zadowolona , albo bardzo zadowolona , oczywiście wiemy, że zadowolić wszystkich się nie da z różnych powodów . Mamy ponad 120 butików w całej Polsce za chwile będzie ich 130 ciągle się rozwijamy . Takie liczby z pewnością nie wynikają z "wysysania energii " i "przedziwnych pomysłów". Cieszę się, że znalazłeś jak twierdzisz lepsza pracę , życzę Ci samych sukcesów. Z wyrazami szacunku Tomasz Rybicki Witam. Czytajac powyzszy post niestety, musze sie zgodzic. W/w firma wysysa z czlowieka cala energie, szczegolnie w grudniu... Zarobki doradcy czy kierownika nie sa adekwatne to przepracowanych godzin. Pracujac juz w innej firmie i majac porownanie nie wrocilbym do tej pracy wylacznie ze wzgledu na przedziwne standardy i pomysly zarzadu, ktorzy swoich pracownikow traktuja bardzo przedmiotowo-a szkoda, bo zegarki ktore sie sprzedaje sa piekne, i miloby bylo gdyby wspolpraca rowniez..

Asia i Tomek

Świetna obsługa we Wrocławiu byliśmy z mężem we Wroclavii oraz Renomie 30.08.18 i w obu salonach pracują przesympatyczne osoby! Oby więcej takich pracowników! Polecamy.

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
@Asia i Tomek 05.10.2018 12:57

Dziękujemy serdecznie za miłe słowa. Przekażemy Państwa opinię naszym pracownikom. Pozdrawiam Tomasz Rybicki

Xx

Uwaga nowi pracownicy! Miejcie zawsze druga ofertę w zanadrzu i codziennie, a zwłaszcza w okresie tuż po podpisaniu umowy, spodziewajcie się, że dostaniecie wypowiedzenie bez powodu! Niezależnie od miasta, to nie ma nic wspólnego z konkretnym salonem, a z górą. Właśnie dostałem wypowiedzenie mając najlepsze wyniki z mojego zespołu ! Bez uprzedzenia, bez powodu. I wiem, że wiele innych ludzi w ostatnim miesiącu miało dokładnie taka sama sytuację.

anonymous
@Xx 02.10.2018 14:44

Dzień dobry, bardzo trudno jest odpowiedzieć a także uznać za wiarygodną niepodpisaną opinię. Chciałbym natomiast podkreślić, że nie zdarzają się w naszej firmie wypowiedzenia bez powodu. W obecnych czasach, gdy dobry pracownik jest na wagę złota byłoby to działanie wbrew interesom firmy. Bardzo proszę o podanie danych a wtedy będę mógł wyjaśnić powody zwolnienia. Pozdrawiam, Maciek Zaremba

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
Poszukiwani: bystry i przebojowy student/studentka zaocznych studiów socjologii, którzy chcą wykorzystać swoją wiedzę we współpracy z jedną z największych firm w sektorze produktów selektywnych.
Praca projektowa.

Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu mailowego:
marta.hass@swiss.eu
   
PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
Nie samym goworkiem człowiek żyje, prawda?

Nasz facebookowy profil obserwuje już prawie 75 000 osób! Zespołowi Social Media składamy serdeczne gratulacje, a wszystkim naszym followersom dziękujemy i zapraszamy na nasz profil na Instagramie! 
#mySWISSstory #SWISSteam
   
Alex

Bardzo miła obsługa w Rybniku.Polecam

SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
@Alex 09.08.2018 17:32

W imieniu rybnickiego zespołu bardzo dziękujemy za pozytywną opinię! :)

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
#MySwissStory - wyjątkowy hashtag nie tylko na wyjątkowe okazje! Podziel się z nami swoimi najpiękniejszymi chwilami wstawiając zdjęcie na Instagram z hashtagiem #MySwissStory.

Bo przecież istnieje wiele powodów, by założyć piękny zegarek!
   
PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
Poszukiwany Specjalista ds. Obsługi Klienta w Dziale WWW!

Chcesz dołączyć do naszego zespołu pasjonatów i wspólnie z nami budować silną markę? Zależy nam na osobach ambitnych, energicznych i samodzielnych. Świetnie, jeśli Kandydat będzie miał już pierwsze doświadczenia w sprzedaży online!

Zainteresowanych zapraszamy do aplikowania pod tym linkiem.

   
PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
Wakacje to wspaniały czas, jednak my chcemy Ciebie na dłużej, niż tylko na okres letnich urlopów! Już dziś odpowiedz na jedną z naszych ofert pracy, które znajdziesz m.in. na portalu gowork.pl. Mamy dla Ciebie ofertę długoletniej współpracy, z realną możliwością rozwoju i awansu!


Daj się odnaleźć, a my zrobimy resztę:)
   
PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
23 dzień Mistrzostw Świata w Piłce Nożnej!

Wśród dzisiejszych ćwierćfinalistów znajdziemy Francję i Belgię - oba te kraje mają swoją reprezentację wśród najpopularniejszych marek zegarków. Francuski PIERRE CARDIN i belgijski ICE-WATCH dostępne są w naszym sklepie internetowym i 121 butikach SWISS.

   
PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
Lato w pełni!

Jeśli chcecie umilić sobie upalne dni a jednocześnie zatrzeć wspomnienie naszego występu na Mundialu - możecie skorzystać ze sprawdzonego sposobu!

Nic tak nie poprawia humoru jak nowy zegarek, a tak się składa, że na naszej stronie ruszyła letnia wyprzedaż!

   
Zainteresowany

A co z możliwościami awansu? Szkoleniami? Opłaca się w ogóle aplikować?

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
@Zainteresowany 18.06.2018 11:13

Nie jest tajemnicą, że jedną z naszych naczelnych wartości jest rozwój i docenianie kompetencji naszych pracowników, którzy mają przed sobą dwie ścieżki rozwoju zawodowego: w butiku i w naszej Centrali. Nasz program rozwoju zawiera w sobie perspektywę rozwoju poziomego i pionowego, co oznacza, że pracownik butiku rozpoczyna pracę na stanowisku Doradcy Klienta i może otrzymać awans na Starszego Doradcę Klienta, następnie Store Managera i Starszego Store Managera. Zwieńczeniem Jego/Jej dobrej pracy jest ewentualna propozycja Koordynatora Regionu. Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby Doradca Klienta z butiku otrzymał awans do jednego z naszych Działów w Centrali. Jesteśmy pewni, że nasza polityka zarządzania talentami przynosi obopólne korzyści. Większość awansów w sieci butików SWISS to awanse wewnętrzne. Historie zawodowe naszych pracowników pokazują, że myślimy nieszablonowo i nie narzucamy sobie sztywnych założeń co do jednej, przewidywalnej ścieżki kariery. Jeśli chodzi o szkolenia - pracujemy na autorskich programach szkoleniowych opartych na praktycznych obszarach naszej pracy, rozpoczynając od szkolenia wdrożeniowego nowego pracownika, poprzez szkolenia on the job, gdzie nasi wieloletni pracownicy szkolą młodszych kolegów na zasadzie treningu wspierającego. Oprócz szkoleń w butiku do dyspozycji naszych pracowników są szkolenia Centralne oraz liczne szkolenia produktowe prowadzone przez Managerów marek, z którymi współpracujemy. Nasi Store Managerowie objęci są Programem Coachingowym, a w odpowiedzi na konkretne potrzeby szkoleniowe naszych pracowników wspólnie z najlepszymi dostawcami usług szkoleniowych na rynku tworzymy i realizujemy tematyczne szkolenia rozwojowe. Dlatego zachęcam do aplikowania już dziś. Nasze aktualne oferty pracy znajdzie Pan m.in na portalu gowork.pl oraz na naszej stronie: https://www.swiss.com.pl/pl/artykul/praca

Leszek

Czy firma normalnie funkcjonuje?

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
@Leszek 18.06.2018 18:36

Dzień dobry Panie Leszku. Nie ma obaw - nasz firma funkcjonuje ponad normę, miesiąc do miesiąca odnotowujemy solidny wzrost sprzedaży i powiększamy grono naszych Klientów. Do końca roku planujemy kilkanaście nowych otwarć w najbardziej prestiżowych lokalizacjach, w tym jedno otwarcie zagraniczne. Już dziś zapraszamy do jednego z naszych butików SWISS i do naszego butiku internetowego na swiss.com.pl - nasi Doradcy Klienta i Dział WWW są do Pana dyspozycji.

PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
Za nami kolejna edycja E-commerce Innovations Awards!

Tegoroczny konkurs na najlepsze sklepy internetowe w Polsce kończymy ogromnym sukcesem - zajmując trzecie miejsce! Brązowy medal to bardzo dobry wynik, ale nie spoczywamy na laurach. Za rok planujemy stanąć na najwyższym stopniu podium :)

#ecommerce #award
   
SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
A gdyby tak rzucić to wszystko i wyjechać do Lahemaa rahvuspark?

Czemu nie! Nie zapomnijcie tylko odwiedzić naszego pierwszego butiku poza granicami kraju - właśnie w Estonii! Rozpiera nas duma, a więcej informacji podamy już niebawem :)
   
PHU Jubiler Sp. z o.o.
pracodawca
Program letnich praktyk w SWISS!

Podczas stażu nauczymy Cię jak funkcjonują różne obszary wewnątrz jednej z największych polskich firm działającej w branży dóbr luksusowych. Będziesz miał/a okazję poznać naszą pracę realizując powierzone zadania w Dziale Marketingu/Dziale Księgowości lub naszym Serwisie. Rozwiniesz swoje kompetencje i umiejętności stawiając pierwsze kroki na ścieżce kariery, stając się pełnoprawnym członkiem naszego zespołu.

Więcej informacji znajdziecie pod tym adresem.
   
SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)
pracodawca
Maj to dla nas miesiąc pełen sukcesów - jednym z nich jest otwarcie naszego nowego butiku! Od teraz najlepsze marki zegarków znajdziecie także w Centrum Handlowym FORUM w Gdańsku.

Nowemu zespołowi życzymy samych sukcesów!
#SWISSteam #butikiSWISS
   
Administrator

Atmosfera w miejscu zatrudnienia odgrywa bardzo ważną rolę. Czy tak samo jest w PHU Jubiler Sp. z o.o.? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Zostaw opinię o SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.) - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SWISS (PHU Jubiler Sp. z o.o.)