Jelcz

• Dziuplina
  • Stary Otok
  • Czernica

3. Opinie o pracodawcach Jelcz-Laskowice
  5. Opinie o Jelcz Sp. z o.o.

Opinie o Jelcz Jelcz-Laskowice

Nie przegap nowości o Jelcz Sp. z o.o.!

gość

17.11.2024 18:13

UŚMIECHNIETA ZMIANA utrzymuje ten cały bałagan po dojnej zmianie.Z czego to wynika? napiszcie jakie jest WASZE zdanie.

18.11.2024 11:39

Była "Dobra Zmiana" teraz zmiana w ,której jest "Uśmiechnięta Polska". Stara zasada "My nie ruszamy waszych i Wy naszych". Ktoś tu już pisał, że nic się nie zmieni i będzie kontynuacja, i pisał ktoś o tym, że w Radach Nadzorczych tych spółek oraz byłym Prezesa włos z głowy nie spadł. Więc w czym tu takie zdziwienie?

21.10.2024 22:26

25.10.2024 11:10

A co Ty człowieku piszesz??? Sprzedaż stanęła od sierpnia bo produkcja nie idzie należycie. To jaka ma być sytuacja finansowa spółki? Spowolnienie sprzedaży automatycznie powoduje niemałe problemy. Wystarczy porównać sprzedaż pierwszego półrocza i obecnego a będziecie mieli odpowiedź co było i co jest obecnie... Proponuję brać się za robotę a nie tylko chodzić i narzekać bo mozna własną pracą uratować ten zakład!
    P

17.11.2024 10:52

Co ty wypisujesz w zakładzie nikt nic nie robi Jedna ściema. Od lat nikt nie wspiera produkcji na lini nie ma miejsca, nie ma ludzi którym zależy są tylko królewny co spaceruja po zakładzie i podlizują się zarzdowi na piękne oczy.

13.11.2024 12:14

Jak tak obiektywnie i na chłodno ocenić to co nastąpiło w zakładzie po odejściu Leona i co zgotowały nam kolejne zarządy po jego odejściu to dosłownie tylko siąść i płakać.

09.11.2024 04:54

Jurek-Ogórek

11.11.2024 10:58

Nie byłbym taki pwny, że Jelcz nie zostanie Sprzedany ani sprywatyzowany. To że jest wpisany jako podmiot strategiczny dla RP to nie znaczy, że tak zostanie. Jeżeli produkcja znacząco nie przyspieszy to sami go pogrążymy ponieważ Jelcz nie jest jedynym wyborem dla wojska. Sami nie produkując na czas i pisząc pisma, że nie jesteśmy w stanie wyprodukować tego vo zakontraktowane otwieramy "autostradę" innym markom na polski rynek. A co za tym idzie stopniowo wojsko będzie musiało rezygnować z Jelczy i wykreśli go listy strategicznych podmiotów i droga wolna na kolejne rozwiązania...
    Jurek-Ogórek

12.11.2024 09:19

Właśnie wszystko wygląda jakby właśnie taki był cel o którym piszesz. Nie są przypadkowe częste spotkania Zarządu Jelcz ze stroną od namiotów, byłym naszym Członkiem Zarządu oraz jego kolegą byłym Dyrektorem(którego sprawa z Jelcza nie została jeszcze wyjaśniona).
    Norbert

06.11.2024 09:23

Co wygrana Donalda Trumpa w wyborach prezydenckich w USA oznacza dla polskiego przemysłu zbrojeniowego w tym dla zakładu w Jelczu?
    Tyle

06.11.2024 16:17

To oznacza że wszystko będzie kupowane w USA nawet podwozia pod Himarsy bo jak nie to zero pomocy w razie W. Tramp do handlowiec i nikt nic za darmo od niego nie dostanie a umowy będą podpisywane na kolanach przy jego biurku jak kiedyś Maliniak podpisywał na F -35.
    Śmieszek

09.11.2024 20:23

Nic nie ma wspólnego xD , mogą być ewentualne zmiany do kontraktów nic więcej. Ewentualnie (usunięte przez administratora) będzie się tłumaczył za (usunięte przez administratora) matoła z ich ekscesów w kierunku (usunięte przez administratora). Zapewne się uśmiechnie jak wszyscy w tym kraju i rządzie ; ) bo w końcu Uśmiechnięta Polska
    Obiektywny

09.11.2024 16:07

Przez cały tydzień niewiele robią a w sobotę 200 osób. Zarządzie otwórz oczy.
    Dowcipnis

05.11.2024 16:52

Jaki tu spokój , nanana nic się nie dzieje nanana : D Jak tam jelczaki i jelczanki : ) Co tam słychać na zakładzie ? Jak Plan , Produkcja , Sanok , SIP , nowe/wi eksperci uśmiechniętej Polski ? Jak się mają nowe zmiany? dyrektory ? Kto kogo (usunięte przez administratora)? Ujawniać nowe ploteczki !
    Łasica

26.10.2024 07:32

Kto wreszcie rozliczy rozkradanie zakładu w latach 90-tych i późniejsze oraz rozwalenie JZS? W tym samym czasie kiedy jedni budowali swoje fortuny, inni nie mieli na chleb lub szukali go na śmietnikach.
    mari

01.10.2024 08:44

Witam czy ktoś coś robi w kierunku usprawnienia i ułatwienia parkowania osób dojeżdżających na drugą zmianę.
    Cypis

21.10.2024 17:35

A w Jelczu 300 pojazdów rocznie 900 osób robi gdzie 80 % części pochodzi od dostawców. To się nazywa płatny wypoczynek?

23.10.2024 20:21

Pod warunkiem że 300 będzie produkcyjnych i 100 biurowych nie jak obecnie 50% na 50%.

12.10.2024 07:44

Czy pracownicy mogą spodziewać się premii za 3q?
    Xx

13.10.2024 12:14

Pracownik produkcji nie powinien odpowiadać za błędy typu brak materiału pojawiają się zlecenia na których z 10 sztuk wykonano 8 i dopisano brak dwóch z powodu braku materiału coś jest nie tak i to nie wina ludzi produkcji
    Pracownik M

13.10.2024 19:10

Zarządzanie w Jelczu zawsze było słabe. Wszystko leży bo takich mamy kierowników i majstrów co tylko w Jelczu mogą zarządzać. Bo oni wszystko wiedzą najlepiej. Czy ktoś kiedyś zweryfikuje wykształcenie tych specjalistów. Bo czasy kierownika po wieczorowym technikum już dawno gdzie indziej minęły. I to jest odpowiedź dlaczego z 10 sztuk jest 8 Bo te miernoty na niczym się nie znają. Nawet 10 sztuk detali nie przypilnują gdzie my do konkurencji.

09.10.2024 05:50

Pracownik Jelcza

09.10.2024 21:25

Jeżeli jest to prawda nie insynuacje bo większość ludzi która miała styczność z D.J go po prostu nie lubi. Teraz będzie powszechna cenzura. Ten kto wyjdzie do Autosanu będzie zobowiązany milczeć ; ) . My jako pracownicy widzimy co się dzieje cały zakład o tym mówi. Wychodzi na to ,że Autosan nie chce tej pracy narzuconej od góry przez PGZ. Jest wiele czynników, które o tym wskazują. Ciekawe kiedy obudzimy się z ręką w nocniku ? Związki zawodowe chyba nie mają pojęcia o obecnej sytuacji albo udają ,że nic nie wiedzą. Trzeba ich atakować na każdym kroku w tej sprawie.
    Daniel

01.10.2024 10:38

Jak wam się podobają zmiany organizacyjne wprowadzone przez nowych włodarzy?
    Ktoś

04.10.2024 17:12

Bardzo dobra zmiana. W końcu kompetentne osoby na kluczowych stanowiskach.

30.09.2024 20:11

01.10.2024 17:47

Nowy zarząd cenzuruje jak te z dojnej zmiany? Ludzie patrzą wam na ręce i oczekują rozliczenia poprzedników i ich interesów typu sklejka/kalendarze/ remonty/ pneumatyka itp. Jak tego nie zrobicie to strzał w kolano.
    gość

29.09.2024 15:57

Styropian to najgorsze (usunięte przez administratora)moralne, gospodarcze, zero umiejętności zarządzania patrz Jelcz 950 zatrudnionych a produkcjia 320 samochodów , każdej soboty 120- 150 osób w pracy.

28.09.2024 14:49

Obserwator

28.09.2024 15:28

Leszek Miller nazwał kwotę na zbrojenia w wysokości 4,7% PKB astronomiczną i zasugerował zmniejszenie jej do rozsądnych jego zdaniem 2,5% PKB oraz przeznaczenie tej różnicy na systemy przeciwpowodziowe.
    Nikt

17.09.2024 21:48

Mamy trudne chwile, ludzie walczą o swoje domy.. Czy na prawdę nie można było tych 2dni odpuścić i pozwolić ludziom zająć się swoim życiem? W takiej sytuacji? Serio?
    Ktoś

25.09.2024 06:24

Decyzja nowego "zarządu"
    Gienek

08.09.2024 10:16

Dlaczego w FSO na Żeraniu wybrano na inwestora Daewoo zamiast Volkswagena a w Jelczu rajdowca zamiast Volvo ??

14.09.2024 10:31

Bo Volvo nic nie gwarantowało, ani marki Jelcz, ani podtrzymania zatrudnienia, interesowało ich tylko volvo i zatrudnienie do potrzeb. Marka Jelcz przestała by istnieć. Rajdowiec obiecał utrzymać markę i zatrudnienie... chyba 5 lat, już nie pamiętam. I wszyscy dali się zwieść. A jeżeli były pod stołem nesesery, to na ten temat niż nie wiem.
    Maniek

08.09.2024 20:53

Podziękowania dla Pani Dyrektor za czujność i poświęcenie. Jedyna oddana dla sprawy o której należy brać przykład. Potrafi zadbać, zwłaszcza o swoje biuro

13.09.2024 15:30

Jak nowy zarząd nie zrobi porządku ze starym układem sklejkowo/kalendarzowo/remontowo/rentierskim to napiszę paszkwila do Donka tak jak Wigry 3 pisał do Jara i pomogło.

07.09.2024 11:50

07.09.2024 18:40

Spokojnie najpierw Gla pcio drukował i było na wszystko teraz zaciągają długi na pokolenia deficyt już prawie 300 miliardów także nikt nie oszczędza i nie martwi się o zatrudnienia od dołu do samej góry. Na targach też było na bogato jakby Jelcz był jak Man .

14.08.2024 13:16

Witam ile można zarobić na czysto na magazynie?

23.08.2024 14:59

Z tego co słyszałem to teraz dają koło 5.000 brutto. na ręke to zależy od osoby. koło 4.000 pewnie.
    Kawusi

07.09.2024 09:31

To 5 na rękę czy brutto ???????????? bo to dwie różne kwestie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Jelcz?

Kontakt - Jelcz Sp. z o.o.

ul. Inżynierska 3 55-221 Jelcz-Laskowice

Robert

04.09.2024 21:30

Zarząd i Spółka może być spokojna, mając taką Pani Dyrektor BZ. Pełna życzliwości i kompetencji. Każdego wysłucha i każdemu doradzi. Każdy rów niezgody zasypie, a ile w niej elegancji.

31.08.2024 19:04

Robert

01.09.2024 13:57

Pracownik, a skąd wiesz że nie rozliczy? Skąd masz taką wiedzę?

16.08.2024 16:26

31.08.2024 07:39

(usunięte przez administratora) uzdrowiciel zakładu skończył karierę dostając ko pa na drogę a teraz wyprowadza się z J_L sprzedaje swój dom i hurtownię może ktoś z jego wa zeliny kupi w pakiecie tylko 3 miliony to na waciki dla tego milionera no chy ba że 50% jego piniędzy zjadła inflacja jego ulubionej dobrej zmiany?
    życzliwy

01.09.2024 09:21

Mam podobną opinię, ale czy nowemu zarządowi wystarczy czasu, chęci i determinacji. Sam PDT nie jest w stanie zająć się wszystkim. Może dobrze poinformowani powinni się pofatygować do odpowiednich organów państwa i "podzielić" się swoją najlepszą wiedzą w tej sprawie?

27.08.2024 07:35

Wie ktoś dlaczego tylko członkowie związków mogą jechać na targi i to w delegację? Reszta pracowników to jakiś gorszy (usunięte przez administratora)?
    Fizyczny

28.08.2024 14:48

Rozumiem, że wyjazd jest w ramach urlopu i na koszt związku?

29.08.2024 11:15

(usunięte przez administratora) przyzwyczajaj się do piasku : ) zabierz z sobą (usunięte przez administratora) i tych swoich partyjnych przyjaciół

25.08.2024 13:58

Ludzie masowo wypychani na drugie i trzecie zmiany tylko i wyłącznie po to żeby zamaskować astronomiczny przerost zatrudnienia. Taką rzeczywistość zgotowali nam Dyciu i Grim.
    Wkurzona osoba

19.08.2024 07:22

Wiadomo coś na temat powiększenia parkingu dla pracowników? Trzeba być chyba już o 6 w pracy aby znaleźć w miarę przyzwoite miejsce do zaparkowania samochodem. A już nie wspomnę o 2 zmianie...

21.08.2024 14:29

Należy zwolnić z 200 osób i będzie dość miejsca. Obecnie jest 3 pracowników na jeden pojazd gdzie norma to 1do 1.5 na pojazd ale wiemy jak zatrudniali poprzednicy. Leon spec od kostki chciał budować kolejne parkingi ale nikt nie chciał im sprzedać działek za darmochę to zostali z ręką w nocniku.

11.08.2024 14:08

Witam wszystkich. Od długiego czasu śledzę rozwój marki i firmy Jelcz, sprawdziłem stronę internetową spółki i wiem, że jest izba historii, przeczytałem również kodeks etyki grupy PGZ, gdzie mówi się o jakiści, odpowiedzialności, partnerstwie i bezpieczeństwie. Możliwość pracy w polskiej firmie z tak bogatą historią, zajmującą się produkcją dla sektora militarnego jest czymś ciekawym i dla mnie nowym, jak narazie mam doświadczenie w pracy w zagranicznych koncernach. Przeglądając zasoby internetu trafiłem na portal gowork. Najpierw zobaczyłem jaką ocenę ma spółka Jelcz. Trochę zaskoczony zacząłem czytać komentarze pracowników lub osób zaznajomionych z funkcjonowaniem firmy Jelcz. Drogi czytelniku, jeżeli dotarłeś do tego miejsca mojego komentarza to proszę przeczytaj uważnie to co napisałem dalej. Komentarze się pojawiają i znikają, administrator cały czas usuwa jakieś treści, rzucacie krytyką na lewo i prawo. Tutaj nie ma ani jednego pozytywnego komentarza. Wydaje się, że wszyscy w Jelczu zatrzymali się emocjonalnie i intelektualnie na etapie (usunięte przez administratora) Wywlekacie wszystkie brudy jakie tylko jesteście w stanie wydłubać spod paznokci. Jesteście rozżaleni bo nie ma u was ludzi kompetentnych a sami się do tego przyczyniacie. Nikt o zdrowych zmysłach nie przyjdzie pracować do firmy, reprezentowanej przez taki zespół jak wasz. Jeżeli macie czas, żeby plotkować, marudzić i i obgadywać wszystkich do okoła, to znaczy tylko, że macie za dużo wolnego czas w pracy. Sami robicie do swojego gniazda. Wy niczego nie załatwicie wylewając tutaj pomyje. Pytanie na koniec, co w związku z waszymi bolączkami robią związki zawodowe? Jaka jest skuteczność ich działania? Widziałem, że były dyskusje na ten temat.

12.08.2024 15:58

Ale żeś Rentierze wypocił tekst. Może napisz jak się dorobić z pensji kilku nieruchomości jak kablować na kolegów do dojnej zmiany?

13.08.2024 14:01

Ocena i tak jest stanowczo za wysoka, na funkcjonowanie i rozwój spółki nikt nie ma koncepcji.
    Hubal

12.08.2024 19:32

Hey "dziewczyny", nie majaczyć tutaj, tylko brać się za robotę. Pejsata wojna znów łomocze do Polskich bram.
    BM

10.08.2024 11:21

Majstrowie z obróbki plastycznej i mechanicznej na pewno są dobrzy w robieniu sobie tatuaży na rękach a jak wygląda kwestia zarządzania w ich wydaniu ???
    Pisodebil

09.08.2024 11:28

(usunięte przez administratora) Źle słyszałeś że wykonano w zeszłym roku 400 sam.Od 2020r od czasu rządów dyletanctwo (usunięte przez administratora) nie wykonano nic ponad 350 szt. W latach 2012 -2019 również produkowano duże samochody i pancerne również a zatrudnionych 450- 620 osób. Było trzech dyrektorów i cztery sam. służbowe.Ilu i ile jest teraz?. poeto i patrioto.W ostatnich latach Spółka była I jest krową dojną dla dyletanctwa (usunięte przez administratora) i wszelkiej grupy zbędnych pracowników którzy pobierają za pół darmo wynagrodzenie. Co na to patrioci związkowi o czystych łapkach. niepotrzebnych

09.08.2024 22:46

Jezeli uważasz, że w zeszłym roku wyprodukowano 350 pojazdów to proponuję popytać w planowaniu. A to że nie zostały wszystkie sprzedane w 2023 to inna sprawa. Masz rację, że w 2012-2019 były również duże i pancerne samochody ale było ich o wiele mniej niż teraz więc porównywanie jest trochę bez sensu. Dojną krową to Spółka dopiero może być w najbliższych latach bo wyszła z finansowego dołka. Widać remonty, nowe maszyny, różne zakupy(nawet te nieszczęsne samochody) chyba zaczyna to powli wyglądać dobrze bo przez wiele lat Jelcz był tylko wyprzedawany. A swoje brudne ręce maczali w tym związkowcy, którzy tak chlubią się obroną Jelcza i jego pracowników. Z nimi trzeba zrobić porządek w pierwszej kolejności!

10.08.2024 00:00

I zastanawiające jest gdzie były zyski w latach 2012-2019 skoro tak małym nakładem sił(niskim zatrudnieniem) produkowano tak dużo pojazdów. To wtedy Spółka powinna pławać się w dobrobycie a jednak tak nie było. Dlaczego? Bo kierowanie zakupami było(usunięte przez administratora), kupowano drogo(pytanie tylko dlaczego?) bo państwowe to niczyje i można było wynosić, robić fuchy w pracy. W kasie było prawie pusto a wszyscy szczycili się że zrobili 400 pojazdów a narrację nakrecali oczywiscie wielcy obrońcy ludu czyli zwiazkowcy. Robienie dla roboty, a Spółka i tak nie miała z tego kasy bo uciekała bokami i wielu osobom taki byt pasował. Przykre ale niestety prawdziwe...

08.08.2024 09:31

08.08.2024 22:18

Nie rozumiem tej śpiewki, że 900 pracowników produkuje 350 pojazdów.... Z tego co słyszałem w zeszłym roku było ok.800 pracowników a wyprodukowanych pojazdów podobno ponad 400 a duża część byla pojazdami dużymi i pancernymi wiec ciężko to porównać do zeszłych lat gdzie max. było 450 samych 4x4. W tym roku mamy do zrobienia ponad 500 przy dużej złożoności produkcji ale wierzę, że damy radę! Oczywiście wszystko można jeszcze poprawić i robić lepiej ale narzekaniem tego nie zrobimy. Mniej narzekania, a więcej zaangażowania w pracy!
    Franek

09.08.2024 05:52

Jakie samo 4x4 w zeszłych latach? Też były duże pojazdy i też pancerne. Co do zeszłego roku to ile pojazdów wyprodukowaliśmy to zdaje się że było mówione przed załogą i z tego co pamiętam ta liczba była niższa niż ta o której wspominasz...

07.08.2024 18:11

Nadmiar zatrudnienia całkowicie nieadekwatny do liczby realnie produkowanych pojazdów odziedziczony po poprzednich zarządach jest już tak kolosalny i dokuczliwy że ludzie przychodzą do pracy i kompletnie nie mają co robić. Zasadne wydaje się że jedynym racjonalnym wyjściem z tej chorej sytuacji będzie wprowadzenie procedury zwolnień grupowych. Im szybciej tym lepiej. Współczuję nowemu zarządowi że zastał taką sytuację. To przecież nie jest jego wina.
    Erka188

05.08.2024 22:23

A co z montażem głównym. Ludzie czekają tam na zmianę kierownika jak na zbawienie. Wafel okłamuje dyrekcję, wprowadzą chaos, ie interesują go problemy i braki części a zarządzanie polega tylko na zastraszaniu i (usunięte przez administratora) Jak czuje że przegiął to wtedy usuwa się na chwilę w cień a napuszcza cygana i on gnębi ludzi. Najwyższy czas żeby ktoś się temu przyjrzał i podjął właściwe kroki.
    Do rudego

04.08.2024 17:21

Tam są etaty do cenzury aby nie pisać o osiągnięciach pisowskich nieudaczników po rządach których Spółka nie podniesienie się przez kilka najbliższych lat.
    Tomek

11.07.2024 10:57

Witam. Mam pytanie o zarobki z ogłoszeń na stanowisko pomocnik lakiernika i operator myjni ? z góry dziękuję za informację. @Pracodawca
    Xxx

12.07.2024 10:34

Nie lepiej iść do kontroli jakości lepsze zarobki i zawsze brakuje ludzi
    Ważne

02.08.2024 22:22

I rzadnej odpowiedzialności, mało pracy.
    Leszek

11.07.2024 15:45

Temperatura 34 stopni Celsjusza i więcej na hali produkcyjnej wymaga dodatkowych przerw. Natomiast temperatura rzędu 30-33 stopni Celsjusza na obszarze produkcyjnym zapewnia już komfortowe warunki pracy i nie wymaga podejmowania żadnych dodatkowych działań.
    Chrupek

22.07.2024 23:50

Dokładnie 33 stopnie jest to jest ok a 34 to już przerwy są to może jakaś tolerancja z tą temperatura niech będzie i gdzie mam być mieżona może na lakierni przy piecu będzie sprawiedliwie
    Nowa hala

08.07.2024 06:28

Wszędzie piszą jak Jelcz się rozbudowuje jakie to kontrakty nie podpisuje. I do tego setki ludzi przyjmuje. Więc mam pytanie kiedy nową hale wybuduje bo każdy tylko obiecuje.

06.07.2024 12:08

To nie są żadne tajemne informacje z tym Autosanem czy teraz poznańskim Cegielskim. To wszystko może znaleźć w mediach i Internecie nawet trzecia osoba postronna. To nie tylko wykorzystanie zdolności produkcyjnych Autosanu do produkcji ciężarówek zamówionych przez MON, ale także brane jest pod uwagę przekazanie 700 kabin pojazdów marki Jelcz dla Cegielskiego. Powtarzam, to wszystko można znaleźć w Internecie i mediach, podobnie jak wypowiedzi Prezesa Polskiej Grupy Zbrojeniowej PGZ, piastującego tę funkcję od marca bieżącego 2024 roku.
    Fredzio

05.07.2024 22:15

Sami nie wiecie czego chcecie!!! Ja pracowałem w wielu firmach może było czyściej wszystko bardziej zorganizowane ale co z tego jak nikt nie liczył się z pracownikiem pod względem płac praca jest super???? jak się komuś nie podoba zawsze może odejść i nie pluć jadem bo to nie jest przymusowa praca i nie zniechęcać innych którzy chcieli by pracować

05.07.2024 19:08

W ogłoszeniach o pracę w benefitach: dofinansowanie do nauki języków obcych. Bzdura. Nic takiego nie ma. Albo jest tylko dla wybranych. Ale benefit widnieje w każdym ogłoszeniu. Brawo!

Zostaw merytoryczną opinię o Jelcz Sp. z o.o.