Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 615 ocen.

Tenneco Polska Sp. z.o.o
2 615

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o

Maciej

@Były pracownik mimo wszystko oprócz sposobu zarządzania wszystko inne pasowało Ci w firmie Tenneco Polska? Zatem, czy to był na tyle poważny powód by zmienić pracę? Atmosfera i wynagrodzenie to ważniejsze z aspektów w pracy, a te Cie zadowalały. Co zatem spowodowało taką decyzję? Może warto zastanowić się nad powrotem do firmy? Co o tym sądzisz?

   
qwerty

Od wielu miesięcy(lat) pojawia się regularnie oferta pracy dla technika jakości - metrologa. Jest tak duza rotacja czy jakaś inna przyczyna ze ciagle na tym stanowisku brakuje ludzi?

   
P.
@D. 02.03.2018 18:46

Damian P. weź sobie w końcu odpuść. P.

   
Były pracownik

Praca w Tenneco, a raczej na hali g+ to ciężki kawałek chleba. Jeśli chodzi o wynagrodzenie czy pracę w nadgodzinach to nikt mnie nie oszukał. Jeśli chodzi o współpracowników to też było ok, ale patrząc na zarząd i ich sposób kierowania zakładem to w niedalekiej przyszłości widzę koniec tego zakładu. Ratują ich tylko pieniądze wpompowane w ten pier. dolnik. Ludzie z głową na karku powoli się ulatniają widząc co się dzieje i chyba dobrze robią. Sam jestem ciekaw jak będzie to wyglądało za 2-3 lata, bo jeśli nic się nie zmieni to będzie to zwykła wylęgarnia problemów.

   
kirov

Хто має 15 PLN (zł) брутто? Ви поляки теж???

   
sedes

Jakie macie na początek? 14 brutto?

   
sebasev
@sedes 31.05.2018 23:28

Po trzech latach z sobotami, niedzielami, nadgodzinami 6500 na łape xD

   
Maciej

@Były możesz powiedzieć dlaczego tak uważasz? Twoja opinia w tym momencie nie mówi zbyt wiele innym użytkownikom. @Ktoś powinieneś być już po swoim pierwszym dniu w firmie Tenneco Polska. Możesz napisać jakie masz wrażenia? Jak Ci się pracuje? Niezmiernie ważna będzie taka opinia nowej osoby, która patrzy świeżo na firmę.

   
Radek

Tak sie tam pracuje https://youtu.be/ds0Uey2aEzE Mozna zobaczyc

   
Zainteresowany

Czy firma rekrutuje aktualnie? Jaką macie atmosferę?

   
wolf Zabrze

Hm czytając to wszystko nie wiem czy pracuje w tym samym zakładzie co wyżej piszący . Mi juz mija 2,5 roku pracy , na dzien dzisiejszy 17 za godzine soboty i święta płatne 100% , darmowy dowóz do pracy , obiad za 5 złociszy , grusza co rok wypłacana na święta 400 do wypłaty , jakoś nikt nie zmusza mnie do pracy w soboty Poprostu sam chce bo robiąc 4 soboty mam 3,5 tys na koncie a nadgodziny w tygodniu nie spotkałem sie z tym ze musisz zostać , a jak nie masz dojazdu Taxi cie odwiezie tak samo jesli masz przyjść wczesniej na nadgodziny -pracujesz w brygadzie co jakis czas ktoś jest na L4 wiec logika ze trzeba zastąpić ty bedziesz chory tez ktoś za ciebie bedzie nadgodziny robił - i zeby było jasne masz 50% wiecej płacone , generalnie kto chce pracować to pracuje za darmo nikt nic nie dostanie - frustraci tu piszący to wydaje mi sie lewusy moze i lepiej ze szybko rezygnują bo nierobów tu nie chcą , do Anglii jedzcie chłopcy tam zarobicie ,macie pytania piszcie moze cos pomogę , doradze na ktorej linii jak sie pracuje , jesli chcesz dobrze zarobić powiem na jaka linie sie dostać by w soboty pracować . III z tego co wnioskuje ci zawiedzeni to małolaty myślący ze świat zawojują i za nic zarobią kupę kasy wiec z chmur na ziemie i świat bedzie piekniejszy- pracodawcę oceniam na "dobry" bo zawsze cos da sie poprawić .

   
13
@sfs 12.05.2018 14:39

Chyba 3500 brutto????

   
Politanka

Widze ze w kazdej firmie taki (usunięte przez administratora)

   
Były

(usunięte przez administratora) Uciekać !!!

   
Mycha

Co sie dzieje na G+ ludzie odsyłani na G co chwila każą wypoczywać urlopu. Podobno maja teraz byc tylko dwie zmiany na G+?

   
Tak/nie
@Mycha 17.04.2018 09:50

Możesz być spokojna. Nie będzie dwóch zmian.

   
Remik

Jeśli ktoś nie jest fanem pracy to niech szuka jej dalej!!

   
Nowy pracownik

Cześć, mam się zgłosić do pracy trafiłem na linie do niejakiego "Rudego" ktoś coś może na jego temat powiedzieć? Oraz o tej pracy ciężko jest czy lepiej jest szukać czegoś innego?

   
Ktoś
@Nick 27.04.2018 16:13

Jaki jest? Jakoś psychol?

   
Strecz

Hej to nie jest normalna praca tylko (usunięte przez administratora) nie można liczyć na jakom kolwiek pomoc co masz robić gdzie trzeba być jasnowidzem z szybkim tempem lider jest jak guru praca zespołowa nie istnieje tylko się gapiom i kometujom zadając jakieś pytanie możesz liczyć na durnom odpowiedź i śmiech

   
ja
@Strecz 18.04.2018 18:11

Pajacu naucz sie pisać

   
anonymous

PATOLOGIA (usunięte przez administratora) FIRMA

   
Caferat

Co wam się nie podoba? Ja zawsze mówiłem że z zachodu nic dobrego nie przyszło. Moim zdaniem najlepiej pozamykać te zagraniczne firmy a otworzyć polskie. Po kiego c.h.u.j.a bić rekordy jak zarabiają na tym za granicą. Zarządzanie to kpina. Wszyscy ważniejsi od robola nie do ruszenia. I gdzie ten cały kajzen jak mądre głowy tylko życie utrudniają. W ogóle te amerykańskie firmy to chyba jakiś cyrk. Amazon tyle zysku przynosi a jak jest to chuczy od plotek.

   
Taki tam z tenneco

OBÒZ PRACY. UNIKAĆ !!!

   
Waldi

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?

   
Byłem tam

Słaba kadra zarządzająca,ryba psuje się od głowy. Brak rozwiązań. Powtarzające się problemy. Polonista pracuje jako inżynier :) Dyrektor zaniedbany i jakby wczorajszy.Fabryka brudna i staroświecka. Mają wielkie ambicje i napoleońskie plany.Olbrzymia rotacja pracowników, którzy uciekają z tego bagna.

   
Dejvid
@anonymous 10.02.2018 21:16

Tenneco to już tylko kolos na glinianych nogach...kwestia czasu jak dupnie,chyba że zacznie traktować pracowników jak ludzi.

   
G+ :)

Powiem to tak.. jestem pewien czas pracownikiem na hali G+ zarobki nie są złe jak na początek, praca też nie jest jakoś bardzo skomplikowana aczkolwiek wymaga pewnego zaangażowania i może złego słowa użyje - poświecenia. W moim przypadku najgorsze były pierwsze 2 tygodnie pracy, gdzie trzeba ogarnąć i nauczyć się pewnych ruchów i dostosować się do tempa produkcji, ale to kwestia przyzwyczajenia. Jedyne do czego się przyczepie to do butów ochronnych bo są niewygodne i nogi po 5h pracy wychodzą na spacer a po 8 to nawet nie wiem jak to określić.. w każdym razie lepiej do tych butów kupić jakieś wkładki albo najlepiej je schować do szafki i kupić własne buty ochronne niż w tych się męczyć..

   
Anonimowy

Ludzie nie polecam tej roboty.. pracuje prawie 3 lata i juz mam dosc. Zarobki dla pracownika z moim stażem wahaja sie miedzy 2200-2400 bez nadgodzin a obowiązków jest multum i tylko przybywa. Zapomnijcie tu o jakimkolwiek rozwoju a jeśli już to z tego że brygadzista dostaje 4.5zl dodatku skoro prawie nigdy nie ma pełnej premii wiec i tak praktycznie się na to samo wychodzi lub dostanie 300zl wiecej. Wyżej tu nie zajdziecie. Jak dla mnie to firma tylko dla jakis emerytów, dla kogoś kto potrzebuje mieć składki opłacane albo dla osoby świeżo po szkole lub zwolnieniu szukająca jakiegokolwiek zarobku.

   
Olo
@TL G+ 27.02.2018 19:46

Każdy zarabia na tyle na ile zasłuży? Chyba na tyle na ile zna sie z osobami wyżej postawionymi wdupiającymi ,,futer" a najlepiej jeszcze żeby sprzedawał.

   
Maly

Ja pracuje w teneco pol roku wyciagam 2,800 na rękę jest cieżko ale czy ktos mówił że bedzie lekko ? OCZY SIE WSZYSTKIM ŚWIECĄ

   
Sarkazm

Dyrektor obiecał że jak zrobimy 6mln amorków do końca roku to nas weźmie wszystkich na miasto na impreze... mam nadzieje że jak zrobimy to spełni swoją obietnice... naprawdę gra jest warta świeczki... ludzie pełna mobilizacja musimy dać radę!!! He..he..

   
pracownik

jeśli chodzi o tenecco w Gliwicach to pracuje się tam fatalnie ..straszna admosfera ,nie polecam ludzią którzy mają słabe nerwy lub nie lubią jak brygadzista traktuję ich jak śmiecia .Raj dla alkoholików i takej tam patoli bo pozią kultury jest równy zero . pracowałem tam 3 miesiące i miałem dojść .

   
XYZ
@pracownik 19.02.2018 17:48

https://sjp.pwn.pl

   
Taki tam z tenneco

PATOLOGIA !!!!

   
pawel140

Aha i jeszcze jedno pytanie, ale obiektywne, Czy atmosfera jest aż tak zła? bo z tego co pisze to każdy po każdym się drze , wszyscy ze stresowani itd. Jeżeli ktoś uczciwie pracuję to nie wiem dlaczego miałby być zle traktowany. Chyba są tam jacyś normalni ludzie:)

   
necro
@pawel140 08.12.2017 08:25

szkoda tylko że mało ich tam

   
Waldi

Mam nadzieje, że będę pracował w firmie. Podpowiedzcie jaka jest atmosfera?

   
Jawor
@Waldi 17.01.2018 14:38

Co Cie to obchodzi do roboty matole

   
Herszt

Sprobuj i sam sie przekonaj ;)

   
Kasiiik

Witam mam pytanie na temat pracy w Tenecco ? Chciałabym złożyć Cv ale po opiniach troche sie obawiam. Nie chce trafic do pracy gdzie jest chora atmosfera

   
F
@Kasiiik 08.12.2017 14:35

Sam się zastanawiam... z opiniami jest różnie... np. tyskie TOYO... gdy czytałem co piszą o zakładzie to pierwsza myśl to było "w co ja sie wpakowałem"... ostatecznie sam się zwolniłem, ale nie dlatego, że atmosfera do kitu czy ludzie chamscy... wszystko było git... 3 miesiące samego szkolenia, potem umowa od razu pod firmę... robota do ogarnięcia, normalni ludzie, normalni przełożeni, 0 wyzwisk, krzyków... w życiu nie pracowałem w tak spokojnych warunkach... problemem był spory zaduch i temperatura... na hali niby była klima, ale się tego nie czuło... do tego mundurki też nie ułatwiały sprawy... a jako iż jestem chory, a choroba nasila sie pod wpływem własnie wysokich temperatur i zaduchu, mój stan pogorszył się na tyle, że więcej byłem na zwolnieniach niż w pracy... Gdyby udało im się coś zdziałać z tym zaduchem i temperaturą to chętnie bym wrócił...

   

Zostaw opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o