Tenneco Polska Sp. z.o.o

Gliwice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 638 ocen.

Tenneco Polska Sp. z.o.o
2 638 6 1

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Kierownik

Tak sobie czytam i czytam ... I jakoś nie dziwi mnie że na temat nadzoru są tylko źle opinie. Niestety każdy jest mądry tylko w gadce że jakby on został szefem to tak dużo by dla innych zrobił... ehh śmiech na sali. Weźcie się za robotę A nie innym zazdroscicie. Życzę wszystkim miłego wieczoru. P.s. najlepiej to zwolnić się o wyjechać za granicę A potem pisać na forach że taka zła praca była prawda Kamil :-)

Maciej

@były pracownik, czy jesteś pewien, że tak duża liczba pracowników zwalnia się z firmy Tenneco Polska? Czasami pracownicy odchodzą z różnych przyczyn, nie zawsze jest to wyłącznie wynagrodzenie. Niektórzy pracownicy odchodzą z powodów prywatnych. Może warto docenić wzrost wynagrodzeń w ostatnim czasie i przyjąć to za pozytywny znak nadchodzących zmian?

Paweł Turaj Kierownik D.P
@Maciej 23.09.2018 13:37

Z jakich różnych przyczyn? :))) *Zero wynagrodzeń *Mobing *Szantaż premiami

FA1234

Praca na produkcji w szybkim tempie, jest nie kiedy ciężko. A zarobki są takie jak w większości podobnych zakładów. Jeśli ktoś ma dwie lewe ręce i niema motywacji do pracy, oraz przerastają go proste pracę z użyciem myślenia, to zawsze będzie pisał na forach jak to mu tam było źle i że kolesiostwo i patologia. Na hali G pracuje około 150-180 osób na jednej zmianie, trzeba wziąść poprawkę na to że ludzie mają różny charakter i że pochodzą z różnych środowisk społecznych, więc trzeba się poprostu dostosować. Nikt nowym pracownikom nie wmawia, że jest pięknie i kolorowo i że będą mieć lekką pracę. Jak w każdym zakładzie są problemy mniejsze lub większe wynikające ze złożonego procesu budowy lub awarii maszyn. Zakład już zainwestował w budowę nowej hali, gdzie będzie znajdowała się nowa linia malowania oraz całkowicie nowe linie montażu końcowego, na których będą produkowane amortyzatory dla Mercedesa. Więc jeśli są osoby które są zmotywowane, zaangażowane oraz nastawione na osiąganie wyznaczonych celów, i nie boją się pracy, to napewno szybko się zaaklimatyzują w swoich zespolach i stwierdzą że większość tych negatywnych opinii zamieszczały tak zwane l.e.b.r.y. i nieroby, którym nic nie odpowiadało, brygadzista be, stawka be, robota be, byli nawet tacy których obsługa paleciaka przerastała. Także zapraszam chętne osoby. Nara.

Nowiny G.

Wczoraj w Nowinach Gliwickich było ogloszenie, że Tenneco szuka pracowników. Podobno dobre warunki 15,50 brutto na okresie próbnym i 17 brutto po próbnym. Tylko czemu ogłoszenie było na całą stronę ? Szukają ludzi z wadą wzroku ?

były pracownik
@Nowiny G. 21.09.2018 00:25

bo ludzie co mieli pojęcie o robocie zwalniają się jeden za drugim 15-19 zl to nie kokosy a nowo przyjęci mają tylko 2zl mniej od starego pracownika. kasa nie warta tej roboty nie polecam .ludzi co mają pojęcie o tej pracy i pracują jest garstka . a aktorów co chodzą i robią zdjęcia na rano aby kogoś podkablowac i zapunktowac na zebraniu jest od groma nimi zastąpić ludzi na produkcji . zobaczymy co zrobią bez aparatu i obijania się .

Obecny pracownik
@były pracownik 23.09.2018 12:33

Z tymi aparatami to niestety sama prawda. Po prostu się odechciewa jak się widzi fotografów. No ale każdy chce być potrzebny, niekoniecznie się narobić. Smutne ale prawdziwe. Pytanie. Jakie wymagania są na stanowisko fotografa? A bym zapomniał, tam jest chyba zakaz robienia zdjęć komórkami czy się mylę. Powinien mieć normalny aparat a nie komórke.

Maciej

@Marcinos, zachęcam Cię do pozostawienia opinii na forum GoWork.pl Na forum GoWork.pl zagląda bardzo wiele osób. Są to kandydaci do pracy i pracownicy, ale też osoby z branży HR szukające obiecujących kandydatów do pracy! Czy jesteś pracownikiem firmy Tenneco Polska? Na jakie wynagrodzenie i warunki pracy może liczyć przyszły pracownik tej firmy?

Maciej

@Ciekawy, Może warto po prostu wysłać CV i skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną do firmy Tenneco Polska? Czy zapoznałaś się z komentarzami na forum? W trakcie rozmowy kwalifikacyjnej będziesz na pewno miał okazję, żeby zadać pytanie o system pracy. Może do tego czasu ktoś z obecnych pracowników udzielić w tym temacie istotnych wskazówek?

Frog

Podobno od 1 września będzie jakaś podwyżka najniższych stawek; słyszałem ze pierwsza stawka to 15,50 złotych brutto plus 20% premii a po 3 miesiącach 17,00 złotych brutto plus 20% premii i umowa na czas nieokreślony

anonymous
@Frog 31.08.2018 05:50

No to może być niezła oferta jak na gliwice

omg
@Frog 31.08.2018 05:50

a stali pracownicy co pracują po 2-5 lat dalej 18 brutto? xD pora stąd wydupcać

bejsiarz
@omg 02.09.2018 17:20

18 brutto? a nie 17 czasem?

John
@bejsiarz 06.09.2018 21:57

pewnie logistyk ;)

Ciekawy

Witam. Ile godzin pracuje sie i ile dni w tygodniu? Chciałbym złożyć tam cv

UR

Jak wyglada praca na UR? Jak ludzie i czy kasa się zgadza?

B
@UR 04.09.2018 11:35

Ludzie fajni , aczkolwiek kadra zarządzająca tym działem to padaka . Wszechobecne kolesiostwo, także nie zdziw się jak po kilku miesiącach Cię wyrzuca gdyż znajdzie się chętny kolega na to stanowisko . Kasa ujdzie aczkolwiek miodu niema , jak staniesz się niewolnikiem to i może na waciki zarobisz ;) i duzo zależy do kogo na zmianę trafisz , dla niektórych majstrów nic innego jak ten zakład się nie liczy ( nie dziwie się akurat im ) także rodzina na drugi plan chłopie ! No i to nie jest dział UR tak tylko to nazywają , tutaj majster nawet niewie na jaki klucz jest pospolita śruba m10 . Ten zakład podtrzymuje jedynie kilku ludzi i nie mówię o umysłowych . Bez ich zdolności niemal ze nadprzyrodzonych ten g+ już dawno by zamknęli . Nie polecam osobiście !

aaa
@B 04.09.2018 19:01

Ano i warto przypomnieć o istotnie zwanej gryń, straszny troll, konfident i bajkopisarz i wrzód na (usunięte przez administratora)

Hala G mh
@B 04.09.2018 19:01

I mało tego. Co do tych magikow z ur co to trzymali do kupy to juz zaczely sie odejścia. Więc tenneco god luck.

raf

Magazynier niema nic wspólnego z magazynem w tym zakładzie 15-18 zl/h i latasz po FA 1.2.3 albo latasz z paleciakiem po BA ogólnie to po tygodniu jak nie predzej zadasz sam sobie pytanie co Ty tu robisz i zrezygnujesz bo to nie robota a zajezdzanie sie na tak zwanym stanowisku magazynier .

ugo
@raf 17.07.2018 20:04

fakt po tygodniu pytasz sam siebie co ja tu robie , magazynierzy pracujacy na sap-ie (sic-hihihi) nigdy nie mieli szkolenia z sapu a znajomosc sapu to to co kolega ci powie i jazda - nie wiem czy dyrektor tego zakladu wie ze zaden z pracownikow magazynu nie mial szkolenia - to wola o pomste do nieba ale sam sobie mowisz no coz to tenneco firma mozliwosci -tu wszystko jest mozliwe - ludzi ktorzy cos wiedzieli i duzo umieli juz nie ma , patrz Robert z przyjec, Piotr z cca itd - ciezko bylo dac ludziom po zlotowke wiecej na godzine i juz ich nie ma - zaklad nie dba o dobrych pracownikow ten co pracuje 3 lata ma taka sama stawke jak ten co jest 6 m-cy , najlepsze ze menadzera magazynu pracownicy poznali po 8 miesiacach bo tyle czasu zajelo mu zejscie na magazyn i przedstawienie sie , co juz pokazuje jak sie traktuje pracownikow , niejakiego pana Marcina W ,zrobiono szefem magazynu , facet egzaminu pierwszego roku na zaocznych studiach logistyki nie zdal, a zarzadza magazynem - smiechu warte - gadac to on potrafi ale jak sie pracuje na magazynie to niestety nie wie - i tak to wyglada magazyn na g+ ,

Qwerty
@ugo 19.07.2018 10:56

Dzień dobry. Odnośnie poruszonego teamtu magazynu i tego co sie tam dzieje od dłuższego juz czasu oraz specjalisty nazywajacego się "szefem logistyki" posiadającego swoja cio*e na wysylki Sz. Jeden jak i drugi to jakieś nieporozumienie, nieporozumienie gorsze niz Ramosa i Iniesty na mundialu u Putina. Obydwoje nie maja nic wspólnego z zarzadzaniem ludzmi, nie dają nikomu mozliwosci przedstawienia swojej wlasnej opinii na jakiekolwiek tematy- przykre bo mamy prawo wyrazic sswoje zdanie czy sugestie. Brak podejscia dla swoich pracownikow, szacunku dla drugiej osoby, zero. Wszystko co do tej pory zrobili lub wprowadzili ciężko opisac za pomocą przymiotnika bo tak spierdo*onej roboty dawno nie widzialem. Efekty (tak to nazywaja) jakie widać dzieki nim to STOS WYPOWIEDZEN. Jedyny plus co do tego zasranego duetu i rzecz poprawiająca chlopakom humor jest ich URLOP. Jeden dzień, ktorego nie zje*ali i nikt sie nie czepia zbednych rzeczy. A robiac rzeczy, ktore nie idą po ich myśli ujmuja w jednym zdaniu "To jutro mozesz przynieść wypowiedzenie". Obydwoje sa z pierwszej lepszej lapanki jak Brzęczek, który przejal nasza kadrę. Przykry jest widok idioty dracego kopare i wyżywającego się na swoich pracownikach bo baba mu nie dala. Nieodpowiednie stanowisku dla tego duetu wyciagnietego spod napletu. Jeden sie nadaje do transportu pieczywa a drugi za globus. Ciężko jest napisać cos pozytywnego jak wszystko co wprowadzają i robia jest w 100% tego konrastem. W głowach ewidentnie próżnia.. Transport pieczywa i globus w zywej postaci. Karma wraca, poniżając bedziesz ponizony. Miłego wieczoru z wyjątkiem duetu.

Najlepszy
@Qwerty 19.07.2018 19:04

Chlopaki ilu ludzi sie ostatnio zwolnilo z magazynu g+?

OnGlm2
@Najlepszy 19.07.2018 20:14

4 osoby

Najlepszy
@OnGlm2 19.07.2018 21:50

No to nie najgorzej

GLM2
@Najlepszy 19.07.2018 22:23

4? To masz stare info. Dokładnie 7. A to dopiero początek.

Logistyka G+
@GLM2 20.07.2018 17:16

Po postoju jak sie nie zmieni jak dobrze slyszalem to jeszcze 5 osób chce odejsc

Max
@Logistyka G+ 07.08.2018 10:51

To na G+ a jak wygląda sytuacja na G? Też jest tak kijowo? Czy to prawda że ci z biura to święte krowy???

Logistyka G+
@Max 13.08.2018 02:05

a co do Hali G to nie wiem ale na hali G+ coraz ciekawiej :)

G+Mag
@Najlepszy 19.07.2018 20:14

+2administratoròw tak więc ludzi którzy znają i wykonują swoją pracę można wyliczyć na palcach 1 ręki ale ja to 2regaly jeszcze bym zmieścił skoro tyle ludzi odchodzi to miejsce nie może się marnować

Maciej

@omg, proszę Cię zwracaj uwagę na język wypowiedzi. Wpisy wulgarne nie będą tolerowane na forum GoWork.pl Jeżeli masz wątpliwości, proszę zapoznaj się z regulaminem forum. Jeżeli nie jesteś zadowolony ze swojego wynagrodzenia, to czy próbowałeś rozmawiać na ten temat z przełożonym w firmie Tenneco Polska?

Wwo

Mobing Mobing Mobing w szczególności pakowanie ale już nie długo poleca głowy.szkoda ze nikt na to nie reagowal .czyli czas zacząć

anonymous
@Wwo 25.08.2018 16:02

Powinieneś taki przypadek zgłosić do działu kadr o ile coś takiego miało miejsce

Maciej

@Wwo, Mobbing to poważny zarzut wobec pracodawcy. Takimi sprawami zajmują się odpowiednie organy państwowe. Najpierw należy to zgłosić i porozmawiać z pracodawcą. Mobbing to na przykład długotrwałe nękanie pracownika, lub jego ośmieszanie przed innymi. Czy byłeś świadkiem lub uczestnikiem takiej sytuacji? Czy inni pracownicy firmy Tenneco Polska potwierdzą Twoją opinię?

sedes

Jakie macie na początek? 14 brutto?

sebasev
@sedes 31.05.2018 23:28

Po trzech latach z sobotami, niedzielami, nadgodzinami 6500 na łape xD

Borys
@sebasev 02.06.2018 09:22

Yyy przepraszam zamieszkałeś już w Tenneco?

suplement

I wreszcie na G+ jest Niebo, mają wózki systemowe , las regałów dużo miejsca na magazynie :))) i brak jakiegokolwiek systemu pracy co by ktoś pokazał jak teraz mają pracować , nikt na tych nowych /starych wózkach nie potrafi jeździć swobodnie bo ups logistycy nie zostali przeszkoleni hahahahahahahahahah , żadnego nowego systemu pracy im nie wprowadzili hihihihihhihi , no bo jak, kiedy jeden co jest odpowiedzialny za magazyn to alusy na allegro ogląda, a drugi jak na niego mówią ,,chochla , łyżka albo globus'' na wczasach jeszcze siedzi, komunista co nikogo nie słucha i wprowadza duperele które tylko przeszkadzają wszystkim , w ogóle jak on się tam na tym stanowisku znalazł to ja nie wiem ( podstaw logistyki nie zdał a zarządza tym o czym pojęcia nie ma bhebhebhebhebhe, teoretykowi pozwolili poukładać magazyn na nowo a nikt się ludzi nie pytał którzy tam pracują co i jak będzie lepiej phi phi phi phi phi phi, ponad 500 min postoju na liniach na jednej zmianie, dzisiaj kolejne 400, dwa wózki systemowe mają i produkuj tu 27 tyś dziennie buhahabuhahabuhahabuhaha, niech się nikt na logistykę teraz nie pcha, bo tam wszyscy są zdezorientowani jak to mają wszystko pozamykać. Najgorsze jest to, że ci co to kazali wprowadzić dalej debi...będą grubą kasę zbierać za nic i tylko głupie pytania zadawać ,, dlaczego linia stoi "będą winić nic nie winnych za tą durną sytuację logistyków, w końcu zaczną ich zwalniać bo najważniejsza jest produkcja , albo sami się pozwalniają bo fala już uderzyła

Cezary

Może wiecie coś w kwestii prowadzonych w firmie rekrutacji? Jakie ma firma wymagania na początek?

John
@Cezary 12.08.2018 11:49

Mieć ręce i nogi, tyle wystarczy ^^

Cici33

Normalnie. Stawka na start dla operatora to 14 zł i do 20% premii. Wózkowi i inni często startują od 15 zł. Oczywiście mowa tutaj brutto. Sobota to 100% a godziny nadliczbowe czytaj 12 zamiast 8 to 50% lub 100% zależy od której zaczniesz itd. Dodatek nocny 20% z najniższej. Stawka idzie w górę po 3 miesiącach i po 6 z tego co pamiętam za każdym razem o 1 zł. Praca niestety bez podziału na czynności fizyczno - finansowe. - Co mam na myśli. Trafisz na halę G czy G+ na rurki to pracę raczej będziesz chwalił. Jak trafisz na final to pewnie już chwalił nie będziesz. Ogólnie praca fizyczna określę mianem średnia lub średnio-ciężka. Jak dobrze trafisz to pewnie i popracujesz dłużej a jak na ciężkie stacje to obyś miał/a mocne ręce i nogi. Co na plus zaliczyć tutaj można to pewnie dojazd autobusem z różnych miast pod sam zakład i taki sam powrót. Bardzo tania i nawet dobra stołówka pracownicza - 5-6 zł za pełen obiad. Na minus to monotonię aż do bólu. Brak rozgraniczenia pracy pod kątem zarobków. Uważam , że ludzie pracujący na finalach i nie tylko powinni z automatu zarabiać 2 zł więcej a i na start takie tenneco powinno dawać spokojnie już przynajmniej te 16 zł zwykłemu kowalskiemu. Acha jest jeszcze mała hala tam robią rody - zasada podobna zależy gdzie trafisz. Moja rada. Przyjdź podpisz umowę z pośrednikiem na 2 tygodnie. To najprostsze rozwiązanie. Spodoba Ci się pyk zostajesz a jak nie to 2 tygodnie pewnie jakoś wytrzymasz. Zawsze możesz pierdzielnąć tym po kilku godzinach i tak nikt nic Ci nie zrobi. Biorą jak leci wszystkich.

Ogarnięty
@Cici33 16.07.2018 18:08

Uważasz, że operator którego stawiasz na FA, który ma za zadanie wciskać jeden przycisk bo do niczego innego się nie nadaje, powinien zarabiać więcej niż operator którego wyszkolenie na maszynie trwa przynajmniej miesiąc i poza tym musi mieć coś w głowie?

G+ master
@Ogarnięty 06.08.2018 11:16

Że co?? Zeczywisdcie jesteś ogarnięty i bystry jak woda w kiblu. Operator na fa ma 6s na wykonanie swoich czynności i stare zdezelowane maszyny. Na jakiej maszynie szkolenie trwa miesiąc?? Pokaż mi ją. Na każdej tylko naciskasz guzik różnią się kontrolami a jak kogoś na czymś szkolisz miesiąc to albo ty jesteś średnio inteligentny albo ten operator się nie nadaje.

Pro master
@G+ master 06.08.2018 16:28

Jak jesteś umysłową ameba, to kiś się dalej na fajnalu, uważając się za dupnego mastersa zakładu. Na ogarnięcie tej całej linii potrzebowałem dwoch tygodni i zwolnilem się, bo zauważyłem że nic więcej dla siebie z tej pracy nie wyciągnę

Nico

Wolf zabrze to jest odoz pracy a że ty jesteś wołem i żadnej pracy się nie boisz to nie moja wina. Zywkly (usunięte przez administratora) dla ludzi tak tak inteligentnych jak ty. Ludzie tam gardza ludźmi a ja gardzę ludźmi bez ambicji, bo żeby tam pracować to trzeba mieć naprawdę nierowno pod sufitem.

Jadzik

Wiatm zamierzam złozyc cv jestem po szkole zawodowej z wykształceniem mechanik poj. samochodowych posiadam rownież kurs spawacza MAG czy warto szukac pracy w waszej firmie?

Ex pracownik
@Jadzik 23.07.2018 16:29

Jak wystarczy Ci zarobek na poziomie 2500-3000zl przez caly okres pracy tam to warto

Maciej

@anonymous, czy zdecydowałeś się, że będziesz aplikować do firmy Tenneco Polska? Czy odbyłeś rozmowę telefoniczną czy byłeś na spotkaniu kwalifikacyjnym? Każdy z pracowników ma inne wymagania względem swojej pracy, to normalne. Może warto przekonać się na własną rękę?

anonymous
@Maciej 22.07.2018 14:05

Taki mam zamiar dam znac jak poszlo

KB

A czy ktos moze cos napisac o spawaczach w tej firmie. Mam zamiar podjac tam prace wiec interesuje mnie temat. Jak atmosfera warunki pracy zarobki

Do KB
@KB 21.07.2018 09:37

Jak spawacz na lini to 11zl/h na reke podstawy. Jak spawacz w UR to moze z 16-18zl/h na reke podstawy + do 20% premii. Atmosfera spoko, wszyscy chodza zluzowani a samej pracy jest spooro. Nie polecam kolego.. Pracujac tam stracisz swoj czas

anonymous
@Do KB 21.07.2018 15:04

OK dzieki za informacje w agencji mowili co innego zobaczymy co powiedza ale dzieki za szczerosc

Maciej

@Były pracownik mimo wszystko oprócz sposobu zarządzania wszystko inne pasowało Ci w firmie Tenneco Polska? Zatem, czy to był na tyle poważny powód by zmienić pracę? Atmosfera i wynagrodzenie to ważniejsze z aspektów w pracy, a te Cie zadowalały. Co zatem spowodowało taką decyzję? Może warto zastanowić się nad powrotem do firmy? Co o tym sądzisz?

Były pracownik
@Maciej 15.06.2018 15:57

Jeśli praca nie daje ci zadowolenia i nie sprawia przyjemności to jest to praca za kare, a ja nikomu nic nie zrobiłem żeby za kare pracować. Koledzy z pracy zostają, a problemy? Wolę je zostawić i podejmować kolejne wyzywania w nowym zakładzie pracy

Maciej

@Haka, proszę Cię o stosowanie się do regulaminu forum GoWork.pl https://www.gowork.pl/regulamin Na forum nie będą tolerowane wpisy obrażające innych pracowników. Jeżeli chciałbyś wypowiedzieć się o firmie Tenneco Polska zrób to proszę w bardziej konstruktywny sposób. To forum czyta wielu kandydatów, którzy liczą na wartościowe opinie i przydatne informacje. Czy możesz im pomóc?

Haka

(usunięte przez administratora) i gnoj Pseudo dyrekor wymaga sam nie wie czego bhp itd a sam w w sztiflach po hali lata .no i cala reszta zasranców małyska i psikutas bez s

Marcin

Witam jaką stawkę mają magazynierzy operatorzy wózków widłowych? Czy soboty są płatne czy do odbioru?

juran
@Marcin 10.07.2018 14:02

z tego co wiem to 18 na godzine ale to juz pracujacy rok czasu , soboty i swieta platne 100 proc. jak chcesz wybrac dzien wolny musisz pisemko napisac i nie ma problemu - .

wolf Zabrze

Hm czytając to wszystko nie wiem czy pracuje w tym samym zakładzie co wyżej piszący . Mi juz mija 2,5 roku pracy , na dzien dzisiejszy 17 za godzine soboty i święta płatne 100% , darmowy dowóz do pracy , obiad za 5 złociszy , grusza co rok wypłacana na święta 400 do wypłaty , jakoś nikt nie zmusza mnie do pracy w soboty Poprostu sam chce bo robiąc 4 soboty mam 3,5 tys na koncie a nadgodziny w tygodniu nie spotkałem sie z tym ze musisz zostać , a jak nie masz dojazdu Taxi cie odwiezie tak samo jesli masz przyjść wczesniej na nadgodziny -pracujesz w brygadzie co jakis czas ktoś jest na L4 wiec logika ze trzeba zastąpić ty bedziesz chory tez ktoś za ciebie bedzie nadgodziny robił - i zeby było jasne masz 50% wiecej płacone , generalnie kto chce pracować to pracuje za darmo nikt nic nie dostanie - frustraci tu piszący to wydaje mi sie lewusy moze i lepiej ze szybko rezygnują bo nierobów tu nie chcą , do Anglii jedzcie chłopcy tam zarobicie ,macie pytania piszcie moze cos pomogę , doradze na ktorej linii jak sie pracuje , jesli chcesz dobrze zarobić powiem na jaka linie sie dostać by w soboty pracować . III z tego co wnioskuje ci zawiedzeni to małolaty myślący ze świat zawojują i za nic zarobią kupę kasy wiec z chmur na ziemie i świat bedzie piekniejszy- pracodawcę oceniam na "dobry" bo zawsze cos da sie poprawić .

Nick
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

17 zł netto czy brutto?

Wolf Zabrze
@Nick 29.08.2017 23:30

Brutto plus premia 20%

aga
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Czym tak naprawdę zajmuje się TRENER PRODUKCJI i ile może zarobić?

Konradooo93
@aga 10.09.2017 16:43

Aga trener odpowiada za dokumenty na liniach do tego szkoli (glownie brygadzistow) i ma tam jakas robote biurowa w sprawdzaniu raportow z produkcji Jak gadalem z jednym to mowil ze zarobki troche nizsze jak brygadzista

Katowice Harry
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Witam mam pytanie, czy wiesz może, jak jest w biurze na stanowiskach obsluga klienta? Jest jakaś rotacja?Dostałem propozycję pracy, jak czytam opinie, co sie dzieję na produkcji, to mam wrażenie, ze jakiś zło po całości. Dziękuję za informację

Fachowiec
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Haha. 17, ale żenada. To ty chyba jesteś nieudacznik że siedzisz w patologii. Ja mam 27 zł i 4000 z jedną sobotą na rękę. Jak widzą ile was tam doją to na taxi ich stać zamiast wam dać. W życiu bym tam nie robił.

anonymous
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Cześć,a praca na magazynie jest ok?, są jakieś bariery wiekowe?

pracownik
@anonymous 03.05.2018 11:58

Jak zdasz sobie sprawe ze idziesz pracowac do fabryki a nie do instytutu badan nad lenistwem to praca jest ok. Ograniczenia sa muszisz byc pelnoletni

sfs
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Operator maszyn, jak wygląda? Jak wyrobić normy? Są jakieś materiały, pomoce wskazówki?

xddd
@sfs 12.05.2018 14:39

Chyba 3500 netto

13
@sfs 12.05.2018 14:39

Chyba 3500 brutto????

juran
@Fachowiec 08.04.2018 20:59

i cen sobie to co masz - nie wyzywaj ludzi od patologii jak ich nie znasz 4000 jezdzac 30 dni po europie jedzac i (usunięte przez administratora) w pudle 2x2 zwanym szoferka no to fakt duzo .... a sasiad pomaga zonie ?? hahahahaha

Marcinos
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Wolf możemy prywatnie ? Messenger znajdziesz.mnie tak Marcin Marcinos zdjęcie z moją kobita :-)

Kris

Ćpalnia i jeszcze raz ćpalnia. Pracowałem na magazynie g + i da się zauważyć że większość liderów produkcji a także pracownicy magazynu lubią się czasem wzmocnić specyfikami typu amfetamina. Ogólny chaos, składanie zamówień pod produkcję następnie większość wraca na zwroty, atmosfera okropna. Nie polecam ogólnie. Bhp na bardzo niskim poziomie, praca na wysokości w koszu bez zabezpieczeń, praca na magazynie wysokiego składowania bez kasków bezpieczeństwa. Także ogólnie nie polecam. Praca dla ludzi o nerwach że stali.

Myjkowy
@Kris 01.07.2018 20:21

Zastanawiam sie jak sie stało ze znalazles sie na Logistyce, kto cie tam dopuścił!?. Zaloze sie ze juz w podstawówce miales problem z całą klasą i ' ich poziomem ' jak codziennie drwili z ciebie i twoich sznurowek, do końca gimnazjum nie potrafiles ich sam zawiązać!!. PEWNIE tam tez wszyscy brali i palili marihuanine. ;/. Spruboj szansy w GREM S.C - składanie kartonów ale tam tak samo wszyscy będą ' przy.jebani ' bo będą ci kazać składać grube jak wszyscy składają cienkie kartony. Proponuje zachód, a najlepiej Niemcy.!!.

juran
@Kris 01.07.2018 20:21

dopisz do tego ze towar ty im dostarczales a jak podniosles stawke to cie wyrzucili z interesu - nastepny zawiedziony nierobol - von pajacu do anglii - jak sam napisales praca dla ludzi o mocnych nerwach - wiec moze udaj sie do psychiatry bo z toba cos nie teges

Stefan

Może ktoś wie czy firma ma jakieś oferty pracy? Warto aplikować?

qwerty

Od wielu miesięcy(lat) pojawia się regularnie oferta pracy dla technika jakości - metrologa. Jest tak duza rotacja czy jakaś inna przyczyna ze ciagle na tym stanowisku brakuje ludzi?

Pracownik produkcji
@qwerty 23.02.2018 11:01

Rotacja jest duża i to w każdym dziale nie tylko w KJ. A już Ci mówię dlaczego: Praca jest ciężka i pełna sterów, zarobki mizerne żeby wyjść na swoje trzeba robić nadgodziny. Fabryką na każdej zmianie zarządzają ludzie ze świecącymi oczami i pudrem pod nosem. Wszyscy o tym wiedzą i nikt z tym nic nie robi. Miałam nadzieję że przy zmianie detektora zmieni się u to ale jest jak było. W sumie to nie wiem czemu tam pracuje pewnie z lenistwa albo braku czasu żeby poszukać czegoś innego. Przyjdź zobacz i uciekaj jak najszybciej zanim Tenneco cie "wessa nosem" !

D.
@qwerty 23.02.2018 11:01

już Ci mówię czemu, brygadzista metrologii jest bez wykształcenia, dwa razy wyleciał z studiów zaocznych. Myśli że jest Bogiem i wszystko wie i chce rządzi ludźmi. nikt z nim nie chce pracować, dlatego ciągle szukają nowych którzy zgodzą się za 2000 tys zł być nękani i zastraszani.

ren
@D. 02.03.2018 18:46

mowa o brygadziscie z hali G czy G+? :)

P.
@D. 02.03.2018 18:46

Damian P. weź sobie w końcu odpuść. P.

Były pracownik

Praca w Tenneco, a raczej na hali g+ to ciężki kawałek chleba. Jeśli chodzi o wynagrodzenie czy pracę w nadgodzinach to nikt mnie nie oszukał. Jeśli chodzi o współpracowników to też było ok, ale patrząc na zarząd i ich sposób kierowania zakładem to w niedalekiej przyszłości widzę koniec tego zakładu. Ratują ich tylko pieniądze wpompowane w ten pier. dolnik. Ludzie z głową na karku powoli się ulatniają widząc co się dzieje i chyba dobrze robią. Sam jestem ciekaw jak będzie to wyglądało za 2-3 lata, bo jeśli nic się nie zmieni to będzie to zwykła wylęgarnia problemów.

Zostaw opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o