Tenneco Polska Sp. z.o.o
2 642 6 1

Opinie o Tenneco Polska Sp. z.o.o

hanys

ile na święta geldu ?

Myjkowy

Najgorsza w firma w jakiej pracowalrm. !!! Ludzie idzcie do NGK ! Tam mawet samoocena wpływa na podwyżke, nie tak jak tu. Bednorz i za nim odrazu wegrzyn robia wszystko zebys ta firme znienawidził !!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwolnic bednorza i wegrzyna

John
@Myjkowy 10.12.2018 21:30

Chciałbyś zwolnić jedną z nielicznych osób (B) które mają pojęcie na temat tego co robią? prychłem :D

Hgtffc
@Myjkowy 10.12.2018 21:30

Myjkowy ty nigdzie więcej nie pracowałeś ofermo. Z ngk z twoimi zerowymi "umiejętnościami" wylecisz szybciej niż ci się wydaje. Dobrze ze zostawiłeś na hali swojego ukraińskiego lachona, może dbać o dalsze rozprowadzanie towaru hahaha. A na B i W jedziesz, bo to nieliczni, którzy nie mieli od ciebie potrzeby cokolwiek brać. Powodzenia w dalszej karierze bialym, w ngk tempo pracy na pewno wzrośnie hahaha

dziki

Nie polecam firmy Tenneco Gliwice pracowałem w tej firmie i nie polecam a najbardziej ostrzegam przed Panem Brygadzistą na hali G1 nazywa się Damian lub Adi bardzo wulgarny wyzywa , niczego nie nauczy , nic nie pokaże , obojętność to jego podstawa , rzuca na hali wózkiem z narzędziami jak coś nie po jego myśli , żąda od nowych wiele bez nauki , gdy się przeciwstawisz odpowiadając że jesteś na okresie próbnym i ma cię nauczyć to obraca się plecami z jego domową bluzką pit bull i za parę minut wraca i wyśmiewa że dalej stoisz i czekasz aż Ja za ciebie to zrobię ?? wszyscy z brygadzistów i nie tylko o nim mają złe zdania mówiąc że jest po pie....na szkoleniu BHP mówią że do pracy są ubrania robocze przez zakład pracy i odpowiednie rękawiczki do odpowiedniego stanowiska a tak naprawdę ludzie pracowniki i brygadziści chodzą po halach jak chcą większość w własnych ubraniach , spodnie podwijają do kolan jak na wybiegu miss w białych skórach aż w oczy się rzucają , buty rozpięte przylepce jak w klapkach i zadowoleni , ludzie biegają po stanowisku i szeptają na ucho o każdym kto przyjdzie na nad godziny z powodu brak ludzi a że nie umieją bo są pierwszy raz na danym stanowisku to są wyśmiewani i obgadani , praca w umowie i na rozmowie jest godzinówka a pracujesz akord dajesz ostatnie poty a i tak jest źle inni pracujące osoby z doświadczeniem maja wprawę i cie za ciepną amortyzatorami wtedy widać że nie nadążasz i wtedy widzisz krótkich spodenkowców latać naciągając się przez maszyny mówiących do stoperów , tania siła robocza kamery na halach i nikt nic nie widzi jedna wielka porażka . Dziwią się że ludzie od chodzą lecz to nie wina nieróbstwa - to wina brygadzistów i ludzi pracujących dłużej niż ty początkujący wsiadając do darmowego autobusu pracowniczego czy w szatni słyszysz o każdym nowym plotki idzie ( muł , on nic nie umie , pyta się ciągle itd. )

Kate
@dziki 08.12.2018 11:04

Potwierdzam wszystko co tu napisałeś. (usunięte przez administratora) wulgaryzmy i głupota. Pracujesz parę dni a już stawiają cię od razu na kilka maszyn o których nie masz pojęcia. Zasuwasz w miarę swoich możliwości, maszyny vo chwila się blokują, normalny cyrk na hali. Pełno Ukraińców którzy do roboty na nadgodziny dają się pokroić a Polak który ma na utrzymaniu całą rodzinę i zależy mu na nadgodzinach zostaje odsunięty bo Ukraińcowi bardziej się należy. Gonitwa, raporty co godzinę to coś co ludzi zamiast mobilizować to dołuje.

Szukasz pracy?

Koobeck

Pracując w Tenneco w Czechach mam 3500zł bez nadgodzin.....z bezpłatnym dowozem,zakwaterowaniem i obiadami za 3.40zł.....wyciągne tak w Polsce ????

Woedzacu
@Koobeck 29.11.2018 18:29

Na lajcie

Odp
@Woedzacu 01.12.2018 00:31

(18zl/h+20%premi)*168=3628zl brutto co daje okolo 2600zl na reke. Tyle zarobi magazynier/operator za caly miesiac bez nadgodzin i dodatku nocnego. Pozdrawiam

zainteresowany
@Odp 06.12.2018 12:02

To troszkę mało prawd a jaki Social jest w zakładzie ?

Odp
@zainteresowany 07.12.2018 17:38

W sumie jakies moze 1000zl na caly rok jak dobrze pojdzie. Mało, bardzo mało

zainteresowany
@Odp 08.12.2018 17:57

Dziekuje za informacje

pracownik

A jak wygląda kwestia socialu? wczasy pod gruszą premie świąteczne? paczki dla dzieci?

pracownik
@pracownik 06.12.2018 09:35

Magazynier operator ok a pracownik linii ?

Keeeery

Siemka, Nie wiecie co się stało z Marianem Sz? Od dłuższego czasu go nie widzę, swojego czasu byłem na l4. A potrzebuje się z nim skontaktować. Facebook nie odpowiada... Ktoś jakieś info coś?

wolf Zabrze

Hm czytając to wszystko nie wiem czy pracuje w tym samym zakładzie co wyżej piszący . Mi juz mija 2,5 roku pracy , na dzien dzisiejszy 17 za godzine soboty i święta płatne 100% , darmowy dowóz do pracy , obiad za 5 złociszy , grusza co rok wypłacana na święta 400 do wypłaty , jakoś nikt nie zmusza mnie do pracy w soboty Poprostu sam chce bo robiąc 4 soboty mam 3,5 tys na koncie a nadgodziny w tygodniu nie spotkałem sie z tym ze musisz zostać , a jak nie masz dojazdu Taxi cie odwiezie tak samo jesli masz przyjść wczesniej na nadgodziny -pracujesz w brygadzie co jakis czas ktoś jest na L4 wiec logika ze trzeba zastąpić ty bedziesz chory tez ktoś za ciebie bedzie nadgodziny robił - i zeby było jasne masz 50% wiecej płacone , generalnie kto chce pracować to pracuje za darmo nikt nic nie dostanie - frustraci tu piszący to wydaje mi sie lewusy moze i lepiej ze szybko rezygnują bo nierobów tu nie chcą , do Anglii jedzcie chłopcy tam zarobicie ,macie pytania piszcie moze cos pomogę , doradze na ktorej linii jak sie pracuje , jesli chcesz dobrze zarobić powiem na jaka linie sie dostać by w soboty pracować . III z tego co wnioskuje ci zawiedzeni to małolaty myślący ze świat zawojują i za nic zarobią kupę kasy wiec z chmur na ziemie i świat bedzie piekniejszy- pracodawcę oceniam na "dobry" bo zawsze cos da sie poprawić .

Nick
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

17 zł netto czy brutto?

Wolf Zabrze
@Nick 29.08.2017 23:30

Brutto plus premia 20%

aga
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Czym tak naprawdę zajmuje się TRENER PRODUKCJI i ile może zarobić?

Konradooo93
@aga 10.09.2017 16:43

Aga trener odpowiada za dokumenty na liniach do tego szkoli (glownie brygadzistow) i ma tam jakas robote biurowa w sprawdzaniu raportow z produkcji Jak gadalem z jednym to mowil ze zarobki troche nizsze jak brygadzista

Katowice Harry
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Witam mam pytanie, czy wiesz może, jak jest w biurze na stanowiskach obsluga klienta? Jest jakaś rotacja?Dostałem propozycję pracy, jak czytam opinie, co sie dzieję na produkcji, to mam wrażenie, ze jakiś zło po całości. Dziękuję za informację

Fachowiec
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Haha. 17, ale żenada. To ty chyba jesteś nieudacznik że siedzisz w patologii. Ja mam 27 zł i 4000 z jedną sobotą na rękę. Jak widzą ile was tam doją to na taxi ich stać zamiast wam dać. W życiu bym tam nie robił.

anonymous
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Cześć,a praca na magazynie jest ok?, są jakieś bariery wiekowe?

pracownik
@anonymous 03.05.2018 11:58

Jak zdasz sobie sprawe ze idziesz pracowac do fabryki a nie do instytutu badan nad lenistwem to praca jest ok. Ograniczenia sa muszisz byc pelnoletni

sfs
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Operator maszyn, jak wygląda? Jak wyrobić normy? Są jakieś materiały, pomoce wskazówki?

xddd
@sfs 12.05.2018 14:39

Chyba 3500 netto

13
@sfs 12.05.2018 14:39

Chyba 3500 brutto????

juran
@Fachowiec 08.04.2018 20:59

i cen sobie to co masz - nie wyzywaj ludzi od patologii jak ich nie znasz 4000 jezdzac 30 dni po europie jedzac i (usunięte przez administratora) w pudle 2x2 zwanym szoferka no to fakt duzo .... a sasiad pomaga zonie ?? hahahahaha

Marcinos
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Wolf możemy prywatnie ? Messenger znajdziesz.mnie tak(usunięte przez administratora) zdjęcie z moją kobita :-)

TttOk
@Fachowiec 08.04.2018 20:59

A gdzie pracujesz Kolego ze tyle masz na godzinę 27zyla?

GrzegorzFm
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

A w jakim systemie pracujesz 4brygady czy 3zmiany i weekendy wolne? Dlatego dają nadgodziny robić czy po prostu ludzi brak?

Robol
@aga 10.09.2017 16:43

Niczym.

Zenon
@wolf Zabrze 27.08.2017 10:28

Hej wolf Zabrze Mam pytanko jest wakat na tokarza czy posiadasz jakieś info na ten temat Pozdrawiam

Lena

Czytając te komentarze to aż się boję,co mnie tam czeka. No ale do odważnych świat należy.

Rudy
@Lena 11.11.2018 19:05

I dobrze ze sie boisz ,bo coraz wiecej ludzi z tamtad ucieka ,ja pracowalem tam 3 lata i zaluje ze wczesniej nie odszedlem ,ale lepiej póżno niz wcale

Lena
@Rudy 11.11.2018 20:02

A finansowo na początku ile można wyciągnąć

Stary pracownik
@Lena 11.11.2018 19:05

Bez obaw zakład jak każdy inny ma ciemne i jasne strony. Wszystko zależy na jakich ludzi trafisz. Zarobki zależą od stanowiska.

raf

Magazynier niema nic wspólnego z magazynem w tym zakładzie 15-18 zl/h i latasz po FA 1.2.3 albo latasz z paleciakiem po BA ogólnie to po tygodniu jak nie predzej zadasz sam sobie pytanie co Ty tu robisz i zrezygnujesz bo to nie robota a zajezdzanie sie na tak zwanym stanowisku magazynier .

ugo
@raf 17.07.2018 20:04

fakt po tygodniu pytasz sam siebie co ja tu robie , magazynierzy pracujacy na sap-ie (sic-hihihi) nigdy nie mieli szkolenia z sapu a znajomosc sapu to to co kolega ci powie i jazda - nie wiem czy dyrektor tego zakladu wie ze zaden z pracownikow magazynu nie mial szkolenia - to wola o pomste do nieba ale sam sobie mowisz no coz to tenneco firma mozliwosci -tu wszystko jest mozliwe - ludzi ktorzy cos wiedzieli i duzo umieli juz nie ma , patrz Robert z przyjec, Piotr z cca itd - ciezko bylo dac ludziom po zlotowke wiecej na godzine i juz ich nie ma - zaklad nie dba o dobrych pracownikow ten co pracuje 3 lata ma taka sama stawke jak ten co jest 6 m-cy , najlepsze ze menadzera magazynu pracownicy poznali po 8 miesiacach bo tyle czasu zajelo mu zejscie na magazyn i przedstawienie sie , co juz pokazuje jak sie traktuje pracownikow , niejakiego pana Marcina W ,zrobiono szefem magazynu , facet egzaminu pierwszego roku na zaocznych studiach logistyki nie zdal, a zarzadza magazynem - smiechu warte - gadac to on potrafi ale jak sie pracuje na magazynie to niestety nie wie - i tak to wyglada magazyn na g+ ,

Qwerty
@ugo 19.07.2018 10:56

Dzień dobry. Odnośnie poruszonego teamtu magazynu i tego co sie tam dzieje od dłuższego juz czasu oraz specjalisty nazywajacego się "szefem logistyki" posiadającego swoja cio*e na wysylki Sz. Jeden jak i drugi to jakieś nieporozumienie, nieporozumienie gorsze niz Ramosa i Iniesty na mundialu u Putina. Obydwoje nie maja nic wspólnego z zarzadzaniem ludzmi, nie dają nikomu mozliwosci przedstawienia swojej wlasnej opinii na jakiekolwiek tematy- przykre bo mamy prawo wyrazic sswoje zdanie czy sugestie. Brak podejscia dla swoich pracownikow, szacunku dla drugiej osoby, zero. Wszystko co do tej pory zrobili lub wprowadzili ciężko opisac za pomocą przymiotnika bo tak spierdo*onej roboty dawno nie widzialem. Efekty (tak to nazywaja) jakie widać dzieki nim to STOS WYPOWIEDZEN. Jedyny plus co do tego zasranego duetu i rzecz poprawiająca chlopakom humor jest ich URLOP. Jeden dzień, ktorego nie zje*ali i nikt sie nie czepia zbednych rzeczy. A robiac rzeczy, ktore nie idą po ich myśli ujmuja w jednym zdaniu "To jutro mozesz przynieść wypowiedzenie". Obydwoje sa z pierwszej lepszej lapanki jak Brzęczek, który przejal nasza kadrę. Przykry jest widok idioty dracego kopare i wyżywającego się na swoich pracownikach bo baba mu nie dala. Nieodpowiednie stanowisku dla tego duetu wyciagnietego spod napletu. Jeden sie nadaje do transportu pieczywa a drugi za globus. Ciężko jest napisać cos pozytywnego jak wszystko co wprowadzają i robia jest w 100% tego konrastem. W głowach ewidentnie próżnia.. Transport pieczywa i globus w zywej postaci. Karma wraca, poniżając bedziesz ponizony. Miłego wieczoru z wyjątkiem duetu.

Najlepszy
@Qwerty 19.07.2018 19:04

Chlopaki ilu ludzi sie ostatnio zwolnilo z magazynu g+?

OnGlm2
@Najlepszy 19.07.2018 20:14

4 osoby

Najlepszy
@OnGlm2 19.07.2018 21:50

No to nie najgorzej

GLM2
@Najlepszy 19.07.2018 22:23

4? To masz stare info. Dokładnie 7. A to dopiero początek.

Logistyka G+
@GLM2 20.07.2018 17:16

Po postoju jak sie nie zmieni jak dobrze slyszalem to jeszcze 5 osób chce odejsc

Max
@Logistyka G+ 07.08.2018 10:51

To na G+ a jak wygląda sytuacja na G? Też jest tak kijowo? Czy to prawda że ci z biura to święte krowy???

Logistyka G+
@Max 13.08.2018 02:05

a co do Hali G to nie wiem ale na hali G+ coraz ciekawiej :)

G+Mag
@Najlepszy 19.07.2018 20:14

+2administratoròw tak więc ludzi którzy znają i wykonują swoją pracę można wyliczyć na palcach 1 ręki ale ja to 2regaly jeszcze bym zmieścił skoro tyle ludzi odchodzi to miejsce nie może się marnować

Rudy
@Logistyka G+ 20.08.2018 22:38

Na hali G+ masakra tam sie nieda pracowac polecam G

Nik

Z punktu pracy na stanowisku nieprodukcyjnym praca jak to praca szału nie ma tyłka nie urywa płaca tak samo (przecietna szału nie ma). Jednakże nie rozumie tych negatywnych opinii ponieważ praca była taka że wiedziałeś za co dostajesz co miesiąc wypłatę. Niestety ludzie przywykli do tego że czy się stoi czy leży to się kasa należy. Jeżeli potrafiłes pokazać choć trochę własnej inicjatywy i samozaparcia to praca potrafiła dac ci choć trochę satysfakcji a nawet i przyjemnosci. Ludzie jak to w fabryce (nazwijmy to że bezposredni ;-) oczywiście ci na produkcji) co do kierownictwa wolę się nie wypowiadać... (sa ludzie i "ludzie") Ludzie z tego zakładu odchodzą z powodu atmosfery ilości nadgodzin (których jest cała masa) ale też z braku etyki pracy. Przepracowalem tam 3 lata. Z danych Forbes: "Jeśli chcesz zatrudniać prawdziwe talenty, nie kuś wysokimi zarobkami czy perspektywą rozwoju w młodym, dynamicznym zespole. To nie działa. Dla wchodzących na rynek pracy liczy się, czy firma zapewni im równowagę między pracą a życiem osobistym" "Średnie miesięczne wynagrodzenie brutto, którego oczekują przyszli pracownicy na „dzień dobry”, w ciągu roku wzrosło o około 200 złotych, do lekko ponad 3,9 tys. złotych. Przy wyborze pracodawcy liczy się również to, czy firma oferuje atrakcyjne bonusy, a także czy działa w zgodzie z etyką. Dla przyszłych pracowników jest to nawet ważniejsze niż innowacyjny charakter biznesu."

ja

Mam pytanie czy firma ma coś wspólnego z Włochami?

John
@ja 07.11.2018 10:30

Ta amory do włoskich aut : D

Magdalenka

Witam. Mam pytanie odnośnie bezpłatnego dojazdu. Czy również z Bytomia autobus jezdzi ?

Bejsowy
@Magdalenka 06.11.2018 18:30

Jeździ... T2

Hefajstos

Witam, mam pytanie odnosnie pracy na stawisku technika kontroli jakosci. obecnie poszukuje pracy, mam kilkuletnie doswiadczenie w dziale jakosci i zauwazylem na jednych z portali ze Tenneco poszukuje technikow. czy moze ktos cos powiedziec wiecej na temat pracy w KJ? jak to wyglada? obowiazki? wynagorodzenie? itp.. Pozdrawiam

Pani P.

Witam, interesuje sie złożeniem dokumentów na pracownika produkcji. Nie ukrywam że jestem kobietą... Na forum wypowiadają się w sumie sami mężczyźni. Czy są działy gdzie kobieta sobie poradzi? Dodam że chodzi tylko o pieniądze. Ogólnie nie ma szans by zarobić taka kasę na początku "kariery" produkcyjnej. Byłabym wdzięczna także o opisanie systemu pracy (3zmiany czy 4B). Pozdrawiam.

Nie
@Pani P. 03.11.2018 20:27

Ogólnie G czy G+ to nic trudnego... Na każdym że stanowisk i kobieta i mężczyzna daje radę... Wystarczy chcieć i słuchać... System pracy jest 3 zmianowy Sobota i niedziela wolne albo płatne 100%, nikt nie zmusza do nadgodzin...

Pani P.
@Nie 05.11.2018 18:55

Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Luiza

A co możecie powiedzieć o stanowisku kontroler jakości meteorolog, praca na 3 zmiany? Czy kobiety na tym stanowisku też pracują?

FA1234
@Luiza 26.10.2018 15:08

1. Metrolog, tak kobiety też pracują w tym dziale a praca na 1 zmianę, praca polega na wykonywaniu sprawdzianów pomiarowych oraz wykonywanie instrukcji pomiarowcy

Luiza
@FA1234 26.10.2018 16:34

@Fa1234 Dziękuję bardzo za odpowiedź, jedna rzecz tylko jeszcze mnie zastanawia, dość często jest ogłoszenie na te stanowisko czy tam jest tak duża rotacja czy potrzebują tylu ludzi do tej pracy ?

gggg
@Luiza 26.10.2018 15:08

meteorolog to polecałbym w jakiejś telewizji, u nas na hali pogoda niezmienna.

Luiza
@gggg 30.10.2018 11:34

gggg wiem wiem że źle napisałam ????????????już tego nie poprawiłam bo chyba wiadomo o co chodzi???? a z tą telewizją to niezły pomysł może warto spróbować ????

robol
@Luiza 30.10.2018 19:49

jak nie potrafisz napisać poprawnie nazwy swojego zawodu czy profesji to polecam sie douczyć zanim złożysz cv

Nikolaus

Miałem tę "przyjemność" spróbować swoich sił w pracy w biurze. Z uwagi na dość silną presję, duży stres, ludzie wokół zachowują się trochę jak piep*ni frustraci, jeden krzyczy po drugim, drugi po trzecim, drą po sobie swoje korporacyjne mordki. Poniektórzy nie wiedzą jak wygląda 8 godzinny dzień pracy, codzienne nadgodziny. Serio? Co jeszcze jesteście w stanie zrobić dla kasy????? Ubrać się w kubraczki małpek i klaskać jak Amerykanin każe? :)

FA1234
@Nikolaus 23.10.2018 19:25

To znaczy że jesteś słaby psychicznie i myślisz że za brak zaangażowania należy Ci się super kasa, bo jeśli uważasz że w biurze jest źle to zapraszam na hale G i zobacz jak brygadzisci pracują to jest dopiero hardkor!!! Tylko dla najlepszych ????????

Nikolaus
@FA1234 23.10.2018 21:40

FA1234 nie da się ukryć, że praca w tym zakładzie wymaga silnej psychiki. Aczkolwiek dlaczego, mój przyjacielu / przyjaciółko, zakładasz, że brak mi zaangażowania? Moi dotychczasowi pracodawcy zawsze wystawiali mi bardzo dobre referencje, głównie za bardzo mocne zaangażowanie w procesy firmy. Dlaczego, mój przyjacielu / przyjaciółko, chęć pracy w zespole szanujących się ludzi uważasz za słabą psychikę? Można mieć i fajną kasę i fajny team, czego i Tobie życzę :)

robol
@Nikolaus 23.10.2018 19:25

Jesteś pała do lania i tyle, wypierniczaj do swoich starych pracodawców jak Ci tam tak dobrze było. Spokojnie mamy tutaj dużo niedocenianych ludzi z różnym wykształceniem którzy wiedzą na czym polega praca w tej firmie i potrzebują jedynie odrobiny uwagi i szkolenia, a takich pachołów jak ty co to wiecznie mają jakieś problemy zanim w ogóle poznają sie na robocie nie potrzebujemy tylko marnujecie czas i pieniądze firmy.

ioi

super robota i placa warto sie zatrudnic !!!

Maciej
@ioi 13.10.2018 14:28

Twoja opinia jest bardzo ogólna. Inne osoby na pewno ją docenią, jeżeli rozwiniesz swoje zdanie. Rozumiem, że polecasz pracę w firmie Tenneco Polska i jesteś zadowolony z wynagrodzenia. Czy w ostatnim czasie wynagrodzenie zostało podniesione?

Do ioi
@ioi 13.10.2018 14:28

Walnij sobie jeszcze raz głową w sciane. A nie pisz takich głupot. Robota nie warta kasy i nie dajcie sobie mydlić oczu o premi która wynosi 20% bo jej nie zobaczycie na bank nawet jak byście na uszach chodzili. No chyba że ktoś lubi szczela z ucha i wchodzić komuś w cztery litery.

matrix
@Do ioi 16.10.2018 20:54

Pierdoły opowiadasz pracuję tam trzy lata to mi dopiero raz premie zabrali i to za bardzo poważne przewinienie hala G

asww

Atmosfera w pracy beznadziejna, praca bardzo wymagajaca wg, norm, normy ciagle podnoszone, Nawet Ukraincy juz nie chca pracowac za tak smieszne pieniadze za 2300 zł - dlatego firma ciagle szuka nowych jeleni nawet wsrod ukrainców

Nowy

Pracuję na magazynie 10 lat, system sap opanowany w stopniu dobrym, wózki widłowe również. Jaką stawkę Brutto dostanę na początek?

mat
@Nowy 05.10.2018 18:42

3000

Poinformowana

Szymek ile bierzesz za obsadzenie na stanowisku szwagra swojego kolegi? Ile zrobiłeś na sprzedaży aut z tenneco? Fajnie sie siedzi caly dzien w kanciapie na otomoto? A ile na handlu drewnem ze skrzyn? Jak to jest wyzywać ludzi od śmieci samemu będąc smieciem? Jakie masz wyksztalcenie? Oczywiście nikt nie zwraca uwagi na to co Sz robi, bo wszystkim tak wygodnie xdddd

magazynier
@Poinformowana 11.10.2018 00:56

Nikt nie został obsadzony, to była propozycja że tak powiem z tyłka. Nikt włącznie z osobami zainteresowanymi nie wiedział co ten rower górski miał w głowie wybierając nowego na stanowisko brygadzisty kiedy dookoła ma doświadczonych pracowników pracujących nawet po 4 lata. Zresztą ma nas tutaj za swoich głupich niewolników. Podobnie zrobił swoją drogą miyagi aka globus Marcin W. próbując swojego kolege bez papierów na wózek wcisnąć na brygadziste przyjęć ale stado chłopaka nie przyjęło.

Maciej

@Nowy, obecnie na rynku pracy jest bardzo duże zapotrzebowanie na pracowników. Szczególnie cenni są pracownicy z doświadczeniem i posiadający konkretne umiejętności. Może dobrym rozwiązaniem będzie zapytać u źródła i po prostu zadzwonić do firmy Tenneco Polska?

Maciej

@tajemnicza, czy jest to już oficjalna informacja? Czy od tego czasu słyszałaś może o nadchodzących zmianach w firmie Tenneco Polska? Czy pracownicy przejętej firmy przejdą pod zatrudnienie z firmą Tenneco? Każda dodatkowa informacja o aktualnej sytuacji będzie mile widziana ze strony przyszłych kandydatów.

anonymous
@Maciej 03.10.2018 14:24

oficjalnie tak potwierdzone przejęcie od 1 10 2018 narazie nic nie wiadomo co i jak........

tajemnicza

od 01 10 2018 firma TENECCO przejęła Federal Mogul Gorzyce co to będzie

tajemnicza
@tajemnicza 01.10.2018 15:52

przepraszam TENNECO

Kierownik

Tak sobie czytam i czytam ... I jakoś nie dziwi mnie że na temat nadzoru są tylko źle opinie. Niestety każdy jest mądry tylko w gadce że jakby on został szefem to tak dużo by dla innych zrobił... ehh śmiech na sali. Weźcie się za robotę A nie innym zazdroscicie. Życzę wszystkim miłego wieczoru. P.s. najlepiej to zwolnić się o wyjechać za granicę A potem pisać na forach że taka zła praca była prawda Kamil :-)

Kamil
@Kierownik 25.09.2018 22:18

Dobra Globus

Bobby
@Kierownik 25.09.2018 22:18

A moze Pan Kierownik wezmie sie za porzadna robote?Co a nie cisnie kit na forach ? Prawda jest taki iz ludzi coraz mniej , brak nadgodzin a normy sa zwiekszane. Wracamy do czasow stalinizmu?

Maciej

@były pracownik, czy jesteś pewien, że tak duża liczba pracowników zwalnia się z firmy Tenneco Polska? Czasami pracownicy odchodzą z różnych przyczyn, nie zawsze jest to wyłącznie wynagrodzenie. Niektórzy pracownicy odchodzą z powodów prywatnych. Może warto docenić wzrost wynagrodzeń w ostatnim czasie i przyjąć to za pozytywny znak nadchodzących zmian?

Paweł Turaj Kierownik D.P
@Maciej 23.09.2018 13:37

Z jakich różnych przyczyn? :))) *Zero wynagrodzeń *Mobing *Szantaż premiami

FA1234

Praca na produkcji w szybkim tempie, jest nie kiedy ciężko. A zarobki są takie jak w większości podobnych zakładów. Jeśli ktoś ma dwie lewe ręce i niema motywacji do pracy, oraz przerastają go proste pracę z użyciem myślenia, to zawsze będzie pisał na forach jak to mu tam było źle i że kolesiostwo i patologia. Na hali G pracuje około 150-180 osób na jednej zmianie, trzeba wziąść poprawkę na to że ludzie mają różny charakter i że pochodzą z różnych środowisk społecznych, więc trzeba się poprostu dostosować. Nikt nowym pracownikom nie wmawia, że jest pięknie i kolorowo i że będą mieć lekką pracę. Jak w każdym zakładzie są problemy mniejsze lub większe wynikające ze złożonego procesu budowy lub awarii maszyn. Zakład już zainwestował w budowę nowej hali, gdzie będzie znajdowała się nowa linia malowania oraz całkowicie nowe linie montażu końcowego, na których będą produkowane amortyzatory dla Mercedesa. Więc jeśli są osoby które są zmotywowane, zaangażowane oraz nastawione na osiąganie wyznaczonych celów, i nie boją się pracy, to napewno szybko się zaaklimatyzują w swoich zespolach i stwierdzą że większość tych negatywnych opinii zamieszczały tak zwane l.e.b.r.y. i nieroby, którym nic nie odpowiadało, brygadzista be, stawka be, robota be, byli nawet tacy których obsługa paleciaka przerastała. Także zapraszam chętne osoby. Nara.

Nowiny G.

Wczoraj w Nowinach Gliwickich było ogloszenie, że Tenneco szuka pracowników. Podobno dobre warunki 15,50 brutto na okresie próbnym i 17 brutto po próbnym. Tylko czemu ogłoszenie było na całą stronę ? Szukają ludzi z wadą wzroku ?

były pracownik
@Nowiny G. 21.09.2018 00:25

bo ludzie co mieli pojęcie o robocie zwalniają się jeden za drugim 15-19 zl to nie kokosy a nowo przyjęci mają tylko 2zl mniej od starego pracownika. kasa nie warta tej roboty nie polecam .ludzi co mają pojęcie o tej pracy i pracują jest garstka . a aktorów co chodzą i robią zdjęcia na rano aby kogoś podkablowac i zapunktowac na zebraniu jest od groma nimi zastąpić ludzi na produkcji . zobaczymy co zrobią bez aparatu i obijania się .

Obecny pracownik
@były pracownik 23.09.2018 12:33

Z tymi aparatami to niestety sama prawda. Po prostu się odechciewa jak się widzi fotografów. No ale każdy chce być potrzebny, niekoniecznie się narobić. Smutne ale prawdziwe. Pytanie. Jakie wymagania są na stanowisko fotografa? A bym zapomniał, tam jest chyba zakaz robienia zdjęć komórkami czy się mylę. Powinien mieć normalny aparat a nie komórke.

Maciej

@Marcinos, zachęcam Cię do pozostawienia opinii na forum GoWork.pl Na forum GoWork.pl zagląda bardzo wiele osób. Są to kandydaci do pracy i pracownicy, ale też osoby z branży HR szukające obiecujących kandydatów do pracy! Czy jesteś pracownikiem firmy Tenneco Polska? Na jakie wynagrodzenie i warunki pracy może liczyć przyszły pracownik tej firmy?

Maciej

@Ciekawy, Może warto po prostu wysłać CV i skorzystać z zaproszenia na rozmowę kwalifikacyjną do firmy Tenneco Polska? Czy zapoznałaś się z komentarzami na forum? W trakcie rozmowy kwalifikacyjnej będziesz na pewno miał okazję, żeby zadać pytanie o system pracy. Może do tego czasu ktoś z obecnych pracowników udzielić w tym temacie istotnych wskazówek?

Frog

Podobno od 1 września będzie jakaś podwyżka najniższych stawek; słyszałem ze pierwsza stawka to 15,50 złotych brutto plus 20% premii a po 3 miesiącach 17,00 złotych brutto plus 20% premii i umowa na czas nieokreślony

anonymous
@Frog 31.08.2018 05:50

No to może być niezła oferta jak na gliwice

omg
@Frog 31.08.2018 05:50

a stali pracownicy co pracują po 2-5 lat dalej 18 brutto? xD pora stąd wydupcać

bejsiarz
@omg 02.09.2018 17:20

18 brutto? a nie 17 czasem?

John
@bejsiarz 06.09.2018 21:57

pewnie logistyk ;)

Zostaw opinię o Tenneco Polska Sp. z.o.o - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Polska Sp. z.o.o