Tenneco Automotive Polska
3 513 6 1

Opinie o Tenneco Automotive Polska

Hmmm

Mam pytanie dlaczego jeśli pracownicy produkcyjni kończą zmianę to logistyka dawno jest już przebrana i odbija dyskietki przypominam wszyscy pracujemy do równej ????

Sama prawda
@Hmmm 08.12.2018 15:24

Bo to jest logistyka, inny świat i myślenie kolego .Też mnie to bardzo irytuję że idą do szatni za 5 min do końca zmiany ,tą sprawą musiał by się ostro zająć ich kierownik o której to pracownicy logistyki kończą i odbijają się na wyjściu !

SzybkiZią
@Sama prawda 09.12.2018 01:15

Życie. Gdyby nie oni to my nie mamy co jechać. Niech sobie schodzą i za 15 do szatni byle wszystko jest na czas dostarczone i norma wyrobiona Ale dla niektórych w tej firmie 5 minut to już po wszystkim wiadomo o co chodzi pieniacze.

SzybkiZią
@Sama prawda 09.12.2018 01:15

Słyszałem jak ich Ursus właśnie jeb*al za to dzisiaj oni stali na kazaniu A ja przebrany i wykompany wychodzilem żenada.

SzybkiZią
@Sama prawda 09.12.2018 01:15

Logistyki pracuje do równej wychodzi w arbaju. Z silesi to nawet brygadzista w arbaju wsiada do czarnego golfa i odjeżdża o równej

qtas
@Hmmm 08.12.2018 15:24

Jak tak czytam Twoje rozterki to aż się robi przykro. Skoro tak przypominasz, że wszyscy pracujemy do równej to dlaczego produkcja na pół godziny przed końcem stoi przy maszynach i nic nie robiąc sobie wesoło gaworzą? Na dodatek na 5 min przed końcem stoją przed drzwiami i czekają na hasło od majstra że mogą iść? Przecież PRACUJEMY DO KOŃCA!!! Zajmij się kolego najpierw swoim podwórkiem a nie patrzysz na innych, a u siebie bałagan. Taki widzę jesteś pies ogrodnika, sam nie zeżresz a drugiemu nie dasz.

Obserwator
@Hmmm 08.12.2018 15:24

Również zauważyłem że schodzą do szatni kilka minut przed równą. Ale bądźmy szczerzy, czy ty pracując na produkcji robisz od "dechy do dechy"? Nie, bo jak widzę masz czas na rozglądanie się po hali ;) Mało tego, często zauważam że w momencie gdy wózkowi dostarczają jeszcze komponenty (denka itp.) na linie przygotowując ją do kolejnej zmiany, bądź ładując samochody czy rozwożąc kosze już PO szychcie, ty z kolegami już od kilkunastu minut stoisz przy koszu grzebiąc w nosie,.Powiedz, proszę - to też masz zapisane w umowie? Dziwny obowiązek Ci przydzielili, ale wnioskując po stylistyce twojej wypowiedzi, raczej nic innego nie masz do zaoferowania, acha jeszcze donosić potrafisz. Ludzie jesteście po prostu durni (żeby nie użyć nie cenzurowanego określenia), donosząc no chłopaków z którymi współpracujecie! Co tym zyskacie? Sracie w własne gniazdo, niszcząc przyjazne środowisko w firmie. Panie "Hmmm" zyskałeś coś tym? Oprócz ukojenia bólu pewniej części ciała pewnie nic. Zapewne teraz pociski nadejdą w waszą stronę, skoro ktoś tu słyszał że wózkowi już mieli ostrą rozmowę z kierownictwem, a chodząc po całym zakładzie widzę że było by o czym podyskutować na wasz temat, ojjjj było by...

Dimpel
@Hmmm 08.12.2018 15:24

Hmmm jesteś zwykłym koniobijcą i burakiem ruchanym przez wszystkich w tej firmie. I myślałeś że zostaniesz brygadzista ja kogoś sprzedaż na forum. Powinni Ci normy podnieść bo widzę że masz za dużo czasu na podglądanie innych. Powinieneś mieć tyle roboty by codziennie Ci pot z jajec kapał i krew z ryja leciała.

SzybkiZią

Postawmy się w oczach logistyki. Oni wyposażeni w kurtki odblaskowe szelki kaski (kier. Ursus i Bhp od nich tego wymaga i za braki są (usunięte przez administratora)). Tylko po co każdy z nas pracujący na produkcji ma oczy i widzi 4 tonowy czy mniejszy jadący przez halę czy po placu. Dlaczego więc my i tzw święte krowy ciemne arbaje często ciemne polary koszulki. Jeżeli taki oznakowany wozkowy np na nocce w drodze na silesie uderzy któregoś z nas to kto ma większe szanse. Jestem za koszulkami spodniami z odblaskami T. Martyna sledzisz to forum bieżąco przekaż to Zosi bo to tylko krok do tragedii krok w stronę wozkowego któremu się zlejemy z ciemnymi gibami itd.

ID

Powiedźcie gdzie lepiej iść do Stanowic czy Rybnika ?

Poinformowany
@ID 28.09.2018 11:41

Do Stanowic. Na dniach ma tam przejść kilka konkretnych osób z Rybnika, które mają za zadanie uratować tamten zakład. To równoznaczne jest z tym, że Rybnicki titanic pójdzie na dno, a wraz z nim cała załoga.

Robcio
@Poinformowany 01.10.2018 12:32

Ta jasne ,że się tak zapytam a gdzie ta wasza druga wielce hucznie zapowiadana na wiosnę 2 hala ? gdzie te nowe grube projekty Mercedesa,BMW itd.Co chwilę słyszę o oddelegowaniach z Rybnika do Stanowic to pokazuje jaką macie organizację ,jak się dowiedziałem że z Stanowic przeniesiono do Rybnika dwie linie spawalnicze to parsknąłem śmiechem ,one stoją bo ludzi niema. Czas pokaże który titanic pójdzie szybciej na dno, a wraz z nim cała załoga.

Git
@Robcio 01.10.2018 21:22

Druga hala w planach. Nic nie przeniesiono. Teraz se parskaj hahaha.

Polo
@Poinformowany 01.10.2018 12:32

Mamy sie dobrze. Tą rybnicką patologie uzdrowcie i sami siebie ratujcie.

Tao
@Robcio 01.10.2018 21:22

Nikt nic nie przeniósł.

Robcio
@Git 04.10.2018 19:50

Serio dalej w planach !? ,będąc na oddelegowaniu to słyszałem co innego , no ale cóż bywa i tak xD.

Słup
@Robcio 05.10.2018 16:36

Stanowice są o tyle lepsze, że (usunięte przez administratora) starej władzy tam nie sięgają.

Anonimowy
@Tao 04.10.2018 20:15

To chyba jakichś innych Stanowić projekt ratowany był w Rybniku co nawet audyt był zewnętrzny na wdrożeniu.

Sam
@ID 28.09.2018 11:41

Zdecydowanie Stanowice. Z rybnika sie zwolnisz po miesiącu. Rybnikowi dużo brakuje do stanowic. Robiłem i tu i tu.

Rybnik chorzy brygadziści
@ID 28.09.2018 11:41

Najlepiej w ogóle tam nie pracować. Traktowanie ludzi jak zwierzęta...

Były pracownik
@Rybnik chorzy brygadziści 08.10.2018 19:15

Idź ma kopalnie lub do eko okiem w tenneco nie ma pieniędzy, jest (usunięte przez administratora), (usunięte przez administratora)i wygląda jakby to miało wszystko paść. Zero sobot, piątki wolne a 1/3 hali to Ukraińcy co nieponiemaju polski....

wypowiadam_wam_umowe

ciesze sie ze juz tam nie pracuje

Kaplicki
@wypowiadam_wam_umowe 10.10.2018 17:06

Czemu się zwolnił jaki powód mało płacą czy zła atmosfera ?

Były pracownik
@Kaplicki 11.10.2018 11:41

Ja się może wypowiem. Malo płacą. Zła atmosfera. Polityka firmy jest taka:Norma jest wszystkim a ty jesteś nikim. Sobot i niedziel wogole nie ma. Podwyżki to śmiech na sali. Na kopalni w zależności od działy masz na start już więcej niż tutaj po latach. W ekookna h masz więcej plus dojazd za darmo czyli 300-400 zł w kieszeni za paliwo czy części. W dodatku 1/3 załogi to Ukraińcy. Coraz częściej na nocki piątki są przymusowe wolne. Nieważne że rula nie pasuje, Ukrainiec se rękę rozwalił i zawinił w papier toaletowy by dalej pracować ważna jest norma i mało i mało. Mało to ja mam co miesiąc wypłaty. Znaczy teraz już dużo bo od miesiąca tam nie pracuje. Brak szans na awans. Pytałem się nawet czy mógłbym zrobić jakieś studia pod te firmę i pracować na produkcji... Tu jest tylko produkcja powiedzieli... Za to są inżynierowie (teraz jest majstrm) majstrowie i brugadzisci z wykrztalceniem podstawowym lub jako piekarz. No cóż - znajomości i bardzo czesto bycie tylko i wyłącznie (usunięte przez administratora)# dla ludzi. Zero umiejętności. Wszystko stare i się psuje. Nie stać ich by zatrudniać Polaków to niech nie udają przedsiębiorców tylko zwijają interes. Polak prowadzący na Lini dostaje ukrainca co nic nie umie po polsku, nie wiadomo jak mu to wytłumaczyć i kobietę... Kobiete na produkcji która dostaje praktycznie takie same pieniądze i mówi: tego nie zrobię bo za ciężko, to dużo waży, trzeba szarpać. Brygadzista z świta nie winia ani ukrainca że nie potrafi nawet zbliżyć się do normy ani kobiety co nie robi u mnie na lini dosłownie połowę normy... Tylko ciebie Polaka. Zle mu pokazałeś i zrobił 9 zlomow.... Noc mu nie pokazalem, tak Ukrainiecodegrał zmianę. Musiał byś wszystkich pilnować, zapieprzac za kogoś, ustawiać i kombinować co jest nie tak z tym ustrojstwem na sprawdzenie i co popsuło icbyłbyś najgorszy.. To jakaś tragedia. W dodatku taki brygadzista po podstawówce. Sam robił mniej niż wszyscy gdy jechał na Lini a po awansie stał się takim (usunięte przez administratora) Nie polecam. Nigdzie za darmo nie płacą ale tam to już jest przegięcie.

zainteresowany

witam czy są przyjecia do Waszej firmy?i jak wygląda Social?

Ks.Henryk

Szczęść Boże. Wszystkiego Najlepszego Górnicy. Bezpiecznej pracy na powierzchni i niech skarbnik będzie zawszw łaskawy. Pozdrawiam Ks.Henryk

Parafia
@Ks.Henryk 06.12.2018 12:58

Szczęść Boże Ks.Henryku. Z tej strony ks.Piotr i mnich Tomasz. Dziękujemy za te pełne ciepla i życzliwości życzenia dla pracowników Tenneco Rybnik. Przyłączamy sie do życzeń + większe wynagrodzenie dla pracowników.

Gal anonim

Kiedy to je ten popdpierdalacz z delty co się z ludzi wyśmiewo

Lizus
@Gal anonim 15.11.2018 14:47

Ale z której delty z dmk1 czy dmk2

Sis
@Lizus 16.11.2018 16:50

Wyśmiewają się ci co nic nie robią i lecą w ciu.. sorry ale taka prawda Hu. Wam w (usunięte przez administratora)

Gal anonim
@Lizus 16.11.2018 16:50

Ten co jedzie na dmk2 na delcie na kontroli

Niki
@Gal anonim 26.11.2018 10:09

Sama prawda taką osobę trzeba zaraz popieprzyć że ma się zachowywać normalnie a nie jak jakiś (usunięte przez administratora)

Riki
@Niki 29.11.2018 16:17

Sama prawda jak mu się nie podoba to niech się zwolni

Liniowy22

Banda wyzyskiwaczy, a Dimpel (czytaj dyrektor produkcji) jest małym zawistnym konusem. Moje sugestie dla Tenneco Automotive Polska: Nie lecieć w (usunięte przez administratora) z Polakami bo Ukraińcy niedługo do Niemiec (usunięte przez administratora) Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: (usunięte przez administratora) Dimpla na zbity pysk, ewentualnie sfinansować mu eutanazję

Kierownik

Większość tutaj narzeka a prawda jest taka, że nie chce się wam pracować, dlatego wszystko przeszkadza. Pracuję jako kierownik w Tenneco i sam nie narzekam, są oczywiście plusy i minusy pracy ale to jak wszędzie. Więc nie narzekać tylko zakasać rękawy i do pracy, wtedy będą dobre zarobki i dobra atmosfera w pracy.

Spawacz

Lepiej iść na bezrobotne niż robić w Tenneco.Ludzi nie doceniajom nawet takich co po 10 lat pracujom nowi przychodzą i ich stawka jest o 1 zł mniejsza niż od starego pracownika co ogarnia wszystkie stanowiska na swoim dziale.Nie polecam to jest polski (usunięte przez administratora) najlepiej niech ludzi z Korei poprzyjmujom co im będom robić za miskę ryżu.

Sis
@Spawacz 18.11.2018 11:27

Polski to trudny język , wcale mnie to nie dziwi ,że tak mało zarabiasz skoro masz problem z ortografią,razi to w oczy .....

Nowy

Mam tam iść i stoję w zapytaniu iść czy nie iść bo wasze komentarze zniechęcają ????

Zdziwiona

Witam jak tak czytam te opinie to aż strach złożyć cv????????

Wozkowy

Tenneco oszukuje na wypłacie, zmiana premii z 30 na 15% i 3 podwyżki a w sumie zarobki mniejsze niż przed podwyżką. Nie polecam, szkoda czasu na pracę w tenneco.

Anonimowy
@Wozkowy 11.10.2018 17:18

To już przesada..premie do podstawy przenieśli, dali dwie podwyżki i jeszcze źle.

Interesujacy
@Wozkowy 11.10.2018 17:18

To jak to jest z tymi podwyżkami Jedni se chwała a drudzy nie... Albo ci co chwala robią dobrą minę do złej gry... Ile tej podwyżki było ?? Słyszałem że 3 razy po 3 złote ???

kończymy...

Totalna porażka niestety. Normy tylko podwyższają, wprowadzają na linie "słupy" aby podwyższyli je sztucznie wyrabiając większą ilość niż w normach systemowych. Najgorsze jest to, że robią to za 150 zł brutto. Awansują tylko i wyłącznie ci którzy donoszą i g...o robią. Najważniejszym kryterium jest kogo i ilu zakablował. Szkoda bo nie było tak źle jak się przyjmowałem. Moje sugestie dla Tenneco Polska Sp. z.o.o.: Zacznijcie myśleć, zwiększanie norm dużymi skokami bez zmiany procesu prowadzi tylko do tego, że ludzie się zniechęcają i nie chce im się robić. Poza tym normy niech nie oblicza osoba, która NIGDY nie pracowała na produkcji a TYLKO stoi z zegarkiem w ręku i se mierzy czas. Dla mnie taki "inżynier" jest d...y wart. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Raczej nie da się tego już zrobić bo musiałoby sporo osób być zwolnionych z kierownictwa od brygadzistów począwszy.

Typek Hejnał
@kończymy... 18.10.2018 15:09

Paul skończ siać ferment. Kończysz to kończ A nie godej sam gupot publicznie. Pozdrawiamy Cię serdecznie.

Najemnik
@kończymy... 18.10.2018 15:09

Jeśli na lini pracuja "stare wygi" to logiczne że nowo przyjęta osoba jest w stanie zrobić więcej tylko szkoda że nowi pracownicy sa zmuszani robic mniej właśnie przez starych pracowników... Ale w końcu zaczynaja działać z tym i kończy sie leberstwo... Wszyscy gramy w 1 druzynie, szkodzac firmie szkodzisz sam sobie.

Najemnik
@kończymy... 18.10.2018 15:09

Pawle B. Proszę sie uspokoić a wziasc sie do roboty bo za nic kase bieresz... Tyś widział normy??? Zapraszam na linie BMW.

Hmm

Nie wiem co o tym myśleć ale to prZesada z tymi zawyżonymi normami niedość że sa awykonalne to ci co cisną na nie sami kiedyś mieli je dużo mniejsze a teraz spasieni ani połowy by nie zrobili. Sobót też nie ma a nimi głównie można było podciągnąć wypłatę. Śmieszne jak myślą że wydajność podniosą a złom obniżą nowymi pracownikami.

Dsmk

Moje sugestie dla Tenneco Polska Sp. z.o.o.: Doceniajcie starych pracowników

dObRe
@Dsmk 11.10.2018 10:22

hahahahahahahahahaha

Wozkowy

Tenneco oszukuje na wypłacie, zmiana premii z 30 na 15% była po to żeby oszukać pracownika, dali 3 podwyżki a zarabiamy realnie mniej niż przed podwyżką...

anonim

(usunięte przez administratora)

Pracuś

A kto to taki jeśli można spytać?

Opa

Ma ktos namiar na dzial płac stanowice ?

Epsilon, Mikrolinia, DeltaSzit

Pracowałem tam z rok temu. Mój staż to około 6 miesięcy i w życiu bym tam nie wrócił. Uciekajcie jak najdalej!!!

magazynier

widze ze pojawily sie oferty do pracy na produkcji ile placa ? warto

Dudek
@magazynier 02.10.2018 16:20

Powiem tak mało. Ale więcej niż rok temu... Tylko że w tamtym roku robiłem 3 soboty i czasem jedna niedzielę więc miałem więcej.. A teraz zero sobot I często przymusowy urlop pod koniec miesiąca wiec bieda i szok dla organizmu. Czl. Trzymały te soboty w zakładzie. Chociaż jak na drugi rok będą tak dźwigać wypłaty to moim zdaniem da się przeżyć zobaczymy. Puki co jest (usunięte przez administratora) Kiedyś nie było kobiet. Teraz połowa załogi to kobiety. Połowa załogi to również Ukraińcy. Ogarnięty h osób jest naprawdę niewiele. Kobiety i Ukraińcy albo mają wszystko w duo.. Albo nie umieją sobie nic ustawić, wymienić czy też dźwignac, szarpać bo za ciężko. Generalnie (usunięte przez administratora) Powodzenia w byciu prowadzącym czy brygadzista.

Szpak

Najlepij w doma sieć ale do tenneco nie ić

@Szpak 02.10.2018 18:39

Szpak. Proponuję wrócić do szkoły podstawowej lub przedszkola bo twoja ortografia razi. A co do Tenneco podejrzewam że nawet nie pracujesz w "naszym" zakładzie więc się nie wypowiadaj. Pozdrawiam

Szpak

Lepiej sieć w doma ale do tenneco nie ić

pytajnik

Czy to prawda że TENNECO wykupił Federal Mogul Gorzyce?

Xyz
@pytajnik 01.10.2018 16:35

Tenneco wykupiło całe Federal Mogul - nie tylko w Gorzycach

dziwny

TENNECO rozwija się wykupili Federal Mogul Gorzyce

Zi Juan

Nie uważacie, że Tenneco się kończy? Że to wszystko zaczyna się rozpadać?

Czarus

Podwyzki to tajemnica.I czy beda to wogole nikt nic nie wie.To taki mit jak ta brzoza smolenska.

anonymous

Czy ktoś wie czemu nie ma sobot ani niedziel? Przecież te zarobki teraz są aż śmieszne...

Anonimowy
@anonymous 11.09.2018 18:09

Proponuje zadać to pytanie na stołówce przy następnym spotkaniu

Tobiasz
@Anonimowy 12.09.2018 13:22

Sobót i niedziel nie będzie taki jest cel zakładu.Dlatego są podwyżki żebyś jakoś związał koniec z końcem i przypadkiem nie poszedł do eko okien.

anonymous
@Tobiasz 13.09.2018 13:30

Bardzo dobry cel. To niech odnoszą ten cel, te stawki. Dlaczego ty o tym wiesz a ten i wielu innych pracowników o tym nie wie.

Bobby
@Tobiasz 13.09.2018 13:30

Bzdura.Firma tnie koszty.Do tego Brukslea sie dowalila do ponadnarmatywnego czasu pracy.

Nie ważny

Dlaczego niska ocena firmy? Bo nie liczą się z ludźmi, nie szanują, dla nich to statystyka, sztuka, która albo zarabia albo się nie liczy. Uszanujcie ludzi i ich czas Wam Tenneco poświęcony a i was będą szanować. Jeśli zapewniacie że odpowiecie to tak zróbcie to nic nie kosztuje ☺️

feluś

Doszły mnie słychy ,że osobą którym przypada w ostatnim tygodniu miesiąca nocka , to piątki będą wolne czy jest to prawda???

Pracuś
@feluś 24.09.2018 19:40

Wydaje mi się że miesiąc temu też tak było, ale czy w tym tak bedzie, czas pokaże

Pp
@feluś 24.09.2018 19:40

Tak jest to prawda było tak w zeszłym miesiącu. Mało zamówien i beka sobot. Chujn#a jednym slowem.

Hary
@feluś 24.09.2018 19:40

Nie prawda

Zostaw opinię o Tenneco Automotive Polska - Rybnik

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tenneco Automotive Polska