Elplast Żory

Żory

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 154 ocen.

Elplast Żory
2 154 6 1

Opinie o Elplast Żory

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Karton C

Bo tutaj jest jak jest poprostu i Ty dobrze o tym wiesz. Swoją drogą, Michał nie napinaj się tak:)

Fallen

Elplast da Ci szczęście. Elplast da Ci pieniądze. Elplast zniszczy twoje życie prywatne i związek.

karton B
@Były pracownik 31.07.2018 22:40

Bo tutaj pod względem atmosfery w ekipe jest naprawde zaje... tylko po prostu niektórzy nie nadają się do pracy w zespole

Heniek

Jak ktoś zaczyna karierę zawodową to mało zarabia. Trzeba pokazać jak się pracuje i dopiero są podwyżki!

Oceniacz

Idealnych firm nie ma, ale przesadzacie z tym narzekaniem!

Dominika

@Były pracownik, proszę miej na uwadze regulamin forum GoWork.pl Regulamin zabrania upubliczniania danych osobowych pracowników firmy, a także informacji związanych z tajemnicą biznesową firmy. 5 lat to wystarczające doświadczenie, żeby móc ocenić firmę. Rozumiem, że masz zastrzeżenia związane z wynagrodzeniem. Czy próbowałeś na ten temat rozmawiać z przełożonym? Obecnie na konkurencyjnym rynku, doświadczeni pracownicy są bardzo wartościowi.

Facet
@baba 11.07.2018 17:12

Kobieto wszędzie....Jbg za płotem itp

Być może nowy

Ile firma daje na starcie są jakieś bony na święta lub wczasy pod grusza

Kręci Bębniarz Zakręcony
@Mietek 30.06.2018 18:25

Mamy narzędzia niezbędne do wykonywania pracy :)

Dominika

@Były pracownik, Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wartościowych informacji o tej firmie oraz czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin Czy jako były pracownik, możesz napisać, że praca w tej firmie dała Ci cenne doświadczenie i nowe umiejętności?

Były pracownik

Pani Dominiko a Ty kim jesteś ze się wypowiadasz na wszystkich serwisach ? Jeśli nie pracujesz w żadnej z firm i nie wiesz jak tam jest to po co się wypowiadasz?

Dominika

@Były pracownik, Twoje zdanie o firmie jest negatywne, ale mimo wszystko coś w tej firmie nadal Cię trzyma. Czy więc dostrzegasz jakieś plusy w pracy dla Elplast? Czy według Ciebie firma ma szansę zmienić się na lepsze w najbliższym czasie? Czy inni pracownicy są podobnego zdania co Ty?

H13SL
@smiech 25.06.2018 14:15

Smiech.Posmiewiskiem to jest firma Elplast.

Dominika

@Były pracownik, rozumiem, że Twoje głównie zastrzeżenie dotyczy poziomu organizacyjnego firmy Elplast Żory? Czy możesz odnieść się do innych wpisów na forum? Może udało Ci się znaleźć w tej firmie coś pozytywnego? @noname, w każdej firmie warunki pracy określa odpowiednia umowa pomiędzy pracownikiem a pracodawcą. Zawsze przed podpisaniem umowy warto zapytać o wszystkie zapisy, które wzbudzają naszą wątpliwość.

Były pracownik
@Mr.V 05.06.2018 20:55

Mr.V uwierz że długo ponad 5 lat a co do dowodów to publicznie nie będę wstawiał tu screenów mailów Chociażby sławnego maila dyrektora tech. Z jego dopiskiem hahaha nie mogę

Dominika

@h10szo, jakie według Ciebie były głównie przyczyny odejścia tych pracowników z firmy Elplast Żory? Odejście pracownika nie zawsze zależy od warunków pracy czy działań pracodawcy. Pracownicy kierują się często własnymi preferencjami. Obecnie rynek pracownika jest bardzo konkurencyjny. Może tym osobom nie odpowiadało konkretne stanowisko pracy albo zakres obowiązków?

noname
@Jezebel 30.05.2018 21:37

Kimkolwiek jesteś nauczy się czytać ze zrozumieniem, to przydatna i pożyteczna umiejętność w życiu. Karty multisportu to tylko przykład czego nie ma w firmie, a nie ma niczego. Co do weekendów w innych firma pracują, ale są to nadgodziny lepiej płatne, w Elplaście robisz jako normalny dzień. Skąd ma wiedzieć czy jest premią? Bo się dowiaduje tego na rozmowie kwalifikacyjnej, co i jak, tyle, że jak przychodzi co do czego to i tak wszystko to mija się z prawdą i nie jest tak jak kadrowa obiecywała.

Były pracownik

Do Dominika:A pracowałaś tam?Ja tak I zwolniłem się bo podejście tej firmy jest karygodne rządzą ludzie co nic nie potrafią a awansują ci którzy kapują lub popierają głupie pomysły przełożonych.Wiec proszę cię Kobieto.

Dominika

Osobom wypowiadającym się w tym wątku chciałabym przypomnieć o regulaminie forum GoWork.pl. Forum nie jest miejscem na dyskutowanie na temat osobistych spraw pracowników, ani tym bardziej na obrażanie innych osób na forum. Rozmawiamy na temat warunków pracy w firmie Elplast Żory. Czy ktoś z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w tej firmie i może napisać jak mu się pracuje?

h10szo
@Dominika 18.05.2018 16:43

Wszystkie osoby które się zatrudniły w ostatnim czasie odeszły po przepracowaniu tygodnia, dwóch...

Mike

Czy warto aplikować do pracy jako automatyk? Przeglądając ogłoszenia o pracę widzę, że firma ciągle zgłasza chęć zatrudnienia automatyka. Z czego to wynika?

Goodmode

Hehe fajne to masz..... ale widzę jad i szydera ostra ,warto tak ?

Omron 4ever

I na dodatek twoim przełożonym będzie "pan od pralek".A dyrektorem, dyrektor technicznego chaosu.Jedna wielka kupa zamieszania jak to ktoś mówi...

Bęben
@Omron 4ever 10.04.2018 06:29

A jak już sobie przestaniesz radzić, bo ten świat Cię przerośnie to zawsze możesz odpowiednio się podlizać i awans murowany. Kiero C-O i bryyyka gratisssss.

anonim

(usunięte przez administratora)

Poeta

Coco, za te slowa wyzywam Cie na pojedynek w kreceniu bubli. Linie i rodzaj struny mozesz wybeac. Nie bedziesz mi kobiety obrazal, prostaczku. Gabi jak juz przejdziemy na emeryture porywam Cie na wyspy Tiki Taka, bedziemy saczyc drinki w swietle ksiezyca Malenka :*

Może nowy

A jaka atmosfera wśród ludzi na produkcji? Pytam bo zastanawiam się nad złożeniem CV ale w obecnej robocie dużo kapowania i robienia sobie na złość. a tam jak jest?

Nawijaj aż zbaraniejesz

Jednym słowem Cud miód I MALINA hehe najlepsza atmosfera jest 10 tego kazdego miesiaca...chyba że sie lizało 4 litery pseudo dyrektora to 10 dzien kazdego miesiaca jest dniem szczescia I usmiechu....

satysfakcja

koniunktura się skończy, zacznie się bessa, spadki zamówień, zacznie sie kryzys i znów będzie po 10 osób na 1 miejsce pod bramą, troche pokory socjału socjału dajcie, gdzie socjał, ja na pis głosował, dejta 500 plus, socjału dejta socjału!!! nie ma socjału buuu hahaha

Biurwa
@O 11.02.2018 13:01

Daruj sobie uwagi o biurze W biurze jest wiele takich co zarabiają mniej niż na produkcji

Minimini

Zarobki w 2017 uwarunkowane są nie tym ile się umie a tym jak liże się tyłek przełożonym(nowym dyrektorom)jak dobrze będziesz lizać to awans pewny a jak niema stanowiska to stworzą dla Ciebie nowe by nagrodzić twój pobrudzony nosek przy lizaniu (usunięte przez administratora).I wtedy kasa ci będzie pasować tak jak panu od pralek

Gryk
@Bob 01.12.2017 12:21

Zmiana dyrektorow?

trybik

Skoro to opinia o pracodawcy, zatem potencjalny kandydat do pracy w Elplaście winien wiedzieć, jak jest naprawdę. A prawda jest taka, iż jest źle. Poniższe opinie niestety są szczerą prawdą. Zarząd nie robi kompletnie nic, aby cokolwiek się zmieniło. Brak socjalu, brak podwyżek, system pracy non stop bez przerwy, i ciągłe dymanie na wypłacie (choć szanowna kadrowa uważa, że zarabiamy za dużo). Jedyną osobą, która mogła by coś zmienić jest pan Prezes, ale aby się do niego dostać należy przejść odpowiednią procedurę zaliczenia całego kierownictwa po drodze. Niby brzmi sensownie, jednak są to osoby zatrudnione w konkretnym celu, z założenia kompetentne, a w rzeczywistości wiecznie nic nie mogą, nie znają się itd. Jak dzieci w przedszkolu, tylko za co Prezes im płaci? Podejście do pracownika jak do białych murzynów. Nikt robić nie chce, ludzi na gwałt potrzeba to zatrudnili kobiety, które bez facetów nie mogą robić. Żeby coś zarobić, trzeba walić nadgodziny ale i tak na premii firma sobie to wyrówna, a kadrowa stwierdzi, że zarabiamy wystarczająco. Takie jest właśnie podejście. Po cichu liczę, że może pan Prezes przeczyta owe wypowiedzi i zrozumie, iż górna kadra zarządzająca firmą nie posiada kompetencji ku temu. Bo większość problemów można w prosty sposób rozwiązać, trzeba tylko rozmawiać. Z plusów: wypłaty są na czas, praca sama w sobie nie najgorsza.... dlatego zostań jednym z nas dołącz do rodziny

Jaka firma takie spodnie
@trybik 14.01.2018 20:18

Święta prawda,zgadza się w 100% firma z podejściem że hoho przyjdź w sobotę a my I tak to co zarobisz za sobotę uwalimy ci z premii (taki standard wyrównanej wypłaty firmy Elplast).Umowa na najniższa krajowa reszta premia tylko po to by wystarczyło na to by uwalić za nadgodziny itp. Może kiedyś pan Prezes pojmie to iż pracowników w firmie karami nie zatrzyma lub też wysyłaniem na kurs z lojalka do zapłaty.A pseudo dyrektorzy straszący upomnieniami I naganami pracowników nie zatrzymaja w dzisiejszych czasach pracownika zatrzymuje się dobra podstawa na umowie,podwyżkami itp a co do kobiet na produkcji to HAHA NIE MOGĘ...

Basia

Ile można zarobić w tej firmie? kobiety też pracują?

racjonalny
@Basia 05.01.2018 10:43

pracują ale zarabiają mniej niż faceci bo nie mogą dzwigać bebnów, więc myśle że 1700 to max, lepiej się zatrudnij do biedronki

racjonalny

Ciesze się, że sie stamtąd zwolniłem bo coraz większe (usunięte przez administratora) sie tam robi, faceci tam nie chcą pracować za te pieniądze, więc wpadli na pomysł zatrudnienia kobiet, które zarobią jeszcze mniej, a co najlepsze częśc pracy za nich musza robić faceci... Robota zrobiona jakby pracował facet, a kasy wydadzą mniej, a jak komuś w koncu siądzie kręgosłup i pojdzie na L4 to dostaniesz 1200 zł i przeżyj za to miesiąc, żenada jak mozna tak upadlać ludzi... Teraz obiecali po 500zł brutto za znalezienie pracownika, czemu? Bo nikt tam robić nie chce, nie mówiąc o tym że oszukują jak mogą i ludzie mieli na umowach mniej niż ustawowa minimalna krajowa.

yzz

bardzo slabe obroty musial miec elplast w tym roku ze pracownicy ktorzy nie przepracowali pelnego roku, nie dostali nawet 50zl na swieta. widac bylo zazenowanie kierownika kiedy na marne szukal kopert z danym nazwiskiem. socjalu nie ma zadnego!

mały zuczek

2 naprawdę dobrych automatyków się zwolniło,ostatnio polecieli surowcowi (jeden naiwny,drugi to nie skomentuję) Bony w Elplascie ? ..kto dostał to ręka do góry ! Bonów od kiedy pracuję to na oczy nie widziałem,jedynie jakieś tam w kopercie przed wigilią (niektóre osoby dostawały tyle że nie wiadomo czy się popłakać czy roześmiać) Socjal w fimie kończy się na tym że jest szatnia ,jadalnia,lodówka i kuchenka mikrofalowa

Lubię Drewno
@mały zuczek 28.11.2017 16:07

No. Pisz dokładnie jak jest. Jeszcze zniechęcisz nowych pracowników.

Jarek

Coś więcej o zarobkach w 2017 roku?

Samson

Firma Eplast jest najgorszą firmą z tamtejszej strefy ekonomicznej. Nie ma żadnych świadczeń socjalnych, zapomnijcie o bonach na święta czy jakichkolwiek pieniądzach na święta.Tak samo zapomnijcie o wczasach pod gruszą. Pracownicy odchodzą dosłownie za siatkę do firmy obok każdy spada jak jeśli tylko może. Nikt tam nie pracuje bo chce, pracują bo akurat nie dostali innej oferty pracy lub mają kredyty na głowie i nie mogą sobie pozwolić na chwilę bez pracy. Ta firma jest najgorszą firmą z tej strefy ekonomicznej od lat. Pod firmą widać Ferrari albo Lamborgini,a pracownicy nawet wieloletni dostają po 100 zł. lub 50 zł. na święta. Nie szanują sobie pracowników i wykorzystują na wszelkie możliwe sposoby. Nie polecam pracy w tej firmie.

Globlotter
@Mariolka 20.11.2017 16:50

A ty jakie masz IQ? Proszę tylko o konkrety.

Dominika

@ja, w takim razie coś się w Elplast Żory ruszyło. Piszesz o produkcji, na jakie tam teraz warunki można liczyć przy zatrudnieniu i czy trudno się dostać? Wiele osób pyta o takie rzeczy, możecie dać innym zainteresowaniem znać?

ja

nie

marcin

Czy jest tak ze po rozmowie kwalifikacyjnej dostajesz od razu prace ?

ela

Musicie nosić czepki? Jaki kolor ubrań ma firma elplast?

Zostaw opinię o Elplast Żory - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elplast Żory