Elplast Żory

Żory

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 155 ocen.

Elplast Żory
2 155 6 1

Opinie o Elplast Żory

kij w mrowisko

Jakaś cisza na forum, nie ma narzekania. Chyba się poprawiło w firmie.

Nick
@kij w mrowisko 30.10.2018 10:38

No właśnie "chyba". Z tego co wiem wszystko po staremu :)

Daniel

Może wiecie coś o ofercie pracy w firmie? Jakieś wskazówki o zarobkach?

Mieczysław
@Daniel 22.08.2018 12:06

1800zl na start na produkcji , o bonach i wczasach pod grusza możesz zapomnieć. W grudniu na święta koperta (po roku 50zl)ale nie dla wszystkich

Karton C

Bo tutaj jest jak jest poprostu i Ty dobrze o tym wiesz. Swoją drogą, Michał nie napinaj się tak:)

Szukasz pracy?

Fallen

Elplast da Ci szczęście. Elplast da Ci pieniądze. Elplast zniszczy twoje życie prywatne i związek.

Były pracownik
@Fallen 31.07.2018 09:56

Dlaczego niby Elplast zniszczy twoje życie prywatne i związek ? Pracowalem tu niedawno i było zajebi....

Nick
@Fallen 31.07.2018 09:56

Czyżby chodziło o pracę przez 12h w weekendy na produkcji? Proszę was.. sami to wymyśliliście, a teraz narzekacie? To zwyczajnie się z tego wycofajcie. Nie widzę problemu

Fallus
@Fallen 31.07.2018 09:56

Fallen, nie trzeba było nadawać na wszystkich dookoła Masz swój szybki awansik, udław się nim, szkoda że są ludzie którzy pracują po 2/3 lata i nie mają takiej mozliwości. Niestety nie znają swojego przełożonego tak dobrze jak ty, no i nie nadają na innych jacy to wszyscy są beznadziejni a Ty naj. Karma wraca

karton B
@Były pracownik 31.07.2018 22:40

Bo tutaj pod względem atmosfery w ekipe jest naprawde zaje... tylko po prostu niektórzy nie nadają się do pracy w zespole

Heniek

Jak ktoś zaczyna karierę zawodową to mało zarabia. Trzeba pokazać jak się pracuje i dopiero są podwyżki!

Oceniacz

Idealnych firm nie ma, ale przesadzacie z tym narzekaniem!

Dominika

@Były pracownik, proszę miej na uwadze regulamin forum GoWork.pl Regulamin zabrania upubliczniania danych osobowych pracowników firmy, a także informacji związanych z tajemnicą biznesową firmy. 5 lat to wystarczające doświadczenie, żeby móc ocenić firmę. Rozumiem, że masz zastrzeżenia związane z wynagrodzeniem. Czy próbowałeś na ten temat rozmawiać z przełożonym? Obecnie na konkurencyjnym rynku, doświadczeni pracownicy są bardzo wartościowi.

Były pracownik
@Dominika 15.06.2018 10:04

Wiem mam to na uwadze.Co do rozmowy z przełożonymi to z kim tam rozmawiać jak przełożeni to obiecanki cacanki na niczym się nie znają (np."dyrektor haha nie mogę".)A sam pan Prezes nawet nie odpisze na maila z propozycja o spotkanie dla niego ludzie się nie liczą. A to że rynek pracy jest konkurencyjny to wiem bo wartościowi pracownicy firmy Elplast zostali docenieni w innych firmach gdzie lepiej zarabiają.

baba
@Były pracownik 15.06.2018 18:28

- w których? proszę o nazwy - gdzie się lepiej zarabia?

Facet
@baba 11.07.2018 17:12

Kobieto wszędzie....Jbg za płotem itp

Być może nowy

Ile firma daje na starcie są jakieś bony na święta lub wczasy pod grusza

Mietek
@Być może nowy 30.06.2018 10:56

1800zl na start na produkcji , o bonach i wczasach pod grusza możesz zapomnieć. W grudniu na święta koperta (po roku 50zl)ale nie dla wszystkich.

Kręci Bębniarz Zakręcony
@Mietek 30.06.2018 18:25

Mamy narzędzia niezbędne do wykonywania pracy :)

Dominika

@Były pracownik, Jestem Moderatorem forum GoWork.pl, moim zadaniem jest pomóc potencjalnym kandydatom w dotarciu do wartościowych informacji o tej firmie oraz czuwanie nad przestrzeganiem regulaminu forum https://www.gowork.pl/regulamin Czy jako były pracownik, możesz napisać, że praca w tej firmie dała Ci cenne doświadczenie i nowe umiejętności?

Były pracownik

Pani Dominiko a Ty kim jesteś ze się wypowiadasz na wszystkich serwisach ? Jeśli nie pracujesz w żadnej z firm i nie wiesz jak tam jest to po co się wypowiadasz?

Dominika

@Były pracownik, Twoje zdanie o firmie jest negatywne, ale mimo wszystko coś w tej firmie nadal Cię trzyma. Czy więc dostrzegasz jakieś plusy w pracy dla Elplast? Czy według Ciebie firma ma szansę zmienić się na lepsze w najbliższym czasie? Czy inni pracownicy są podobnego zdania co Ty?

Normalny
@Dominika 21.06.2018 10:50

Nie ma szans na zmiane a przynajmniej na lepsze ponieważ prezes nie widzi takiej potrzeby. Ten człowiek czuje pogardę do wszystkich a w szczególności do kobiet. Pracownik jest tylko jego narzędziem do zarabiania pieniędzy. Nie ma tam szacunku, życzliwości i niczego z czego pracownik mógłby być zadowolony. A co ludzi trzyma? To co wszędzie, strach przed nieznanym, że gdzie indziej może być jeszcze gorzej. Uwierzcie mi nie może. Ja jestem bardzo zadowolony ze zmiany. Jestem znów czlowiekiem a nie narzędziem. Powodzenia

żuczek
@Normalny 21.06.2018 14:27

" Pracownik jest tylko jego narzędziem do zarabiania pieniędzy." To tylko świadczy, że jest zdrowy na umyśle. A do czego innego jest pracownik? Aby omawiać strategie biznesowe? Albo pograć w karty?

Były pracownik
@Dominika 21.06.2018 10:50

P.Dominiko ja juz od jakiegoś czasu nie jestem pracownikiem firmy Elplast która nawet na pismo od prawnika nie potrafi odpisać... A co pani myślała że wykryje pani kto to taki I zaraz po premii ...a tu peszek.

anonymous
@żuczek 23.06.2018 14:20

Oj prezesiku... Malutki jestes

smiech
@Były pracownik 23.06.2018 23:00

Radek, przestań robić juz z siebie pośmiewisko. Dajesz się wkręcać jak dziecko. wszyscy mają ubaw.

H13SL
@smiech 25.06.2018 14:15

Smiech.Posmiewiskiem to jest firma Elplast.

Dominika

@Były pracownik, rozumiem, że Twoje głównie zastrzeżenie dotyczy poziomu organizacyjnego firmy Elplast Żory? Czy możesz odnieść się do innych wpisów na forum? Może udało Ci się znaleźć w tej firmie coś pozytywnego? @noname, w każdej firmie warunki pracy określa odpowiednia umowa pomiędzy pracownikiem a pracodawcą. Zawsze przed podpisaniem umowy warto zapytać o wszystkie zapisy, które wzbudzają naszą wątpliwość.

Były pracownik
@Dominika 05.06.2018 11:09

Odnośnie innych wpisów to sama prawda ta firma wcale nie patrzy na to kto ile umie tylko jak donosi... Jedyny plus to kasa na czas chociaż raz był przypadek że przelew był dzień później... Co z tego że na czas jak człowiekowi to co zarobi za nadgodziny ujmną z premii I wypłata wychodzi praktycznie to samo.Także niech sobie ktoś idzie do pracy dodatkowy dzień za 50zł. Za 50zł to jak np w sobotę wole sobie w domu piwko na spokojnie wypić I chociaż paliwa na dojazd do pracy nie zmarnuje. A co do podejścia samych dyrektorów to pozostawię to bez komentarza osobiście mam parę dowodów na to iż są bardzo daremni...

Mr.V
@Były pracownik 05.06.2018 16:05

Jeśli możesz, warto byłoby znać te pare dowodów... nowi lub niedoszli pracownicy mogli by wiedziec dlaczego wg. ciebie dyrektorzy sa jak to mowisz "bardzo daremni". I jeśli można wiedziec jak długo pracowaleś w Elplaście skoro takie wnioski cisną ci się na klawiature

Były pracownik
@Mr.V 05.06.2018 20:55

Mr.V uwierz że długo ponad 5 lat a co do dowodów to publicznie nie będę wstawiał tu screenów mailów Chociażby sławnego maila dyrektora tech. Z jego dopiskiem hahaha nie mogę

Dominika

@h10szo, jakie według Ciebie były głównie przyczyny odejścia tych pracowników z firmy Elplast Żory? Odejście pracownika nie zawsze zależy od warunków pracy czy działań pracodawcy. Pracownicy kierują się często własnymi preferencjami. Obecnie rynek pracownika jest bardzo konkurencyjny. Może tym osobom nie odpowiadało konkretne stanowisko pracy albo zakres obowiązków?

noname
@Dominika 29.05.2018 09:17

Pani Dominiko, kim pani jest? Pijarowcem zatrudnionym przez firmę? bo niestety takie odnoszę wrażenie. Czemu się ludzie po dwóch tygodniach permanentnie zwalniają? Wystarczy ze zrozumieniem przeczytać wcześniejsze posty, w innym wypadków trzeba wywlekać te sprawy na forum Goworku. Otóż nie jest to żadną czarną magią jak może się co poniektórym wydawać. Powód jest z goła banalny. Elplast w obecnych czasach jest połykany przez konkurencję. Przychodzi pracownik X i na starcie dowiaduje się, że na dzień dobry ma obowiązek pracy w weekendy płatne jak zwykły dzień roboczy. Chwilę później dowiaduje się, że w nie ma w firmie socjali, kart multisportu, premii motywacyjnej, czyli nie ma niczego. Owszem jest premia uznaniowa, która czasem dla starych pracowników jest ciężka do ogarnięcia. Odpisze mi Pani, że na pewno tak źle nie jest? Bo nie jest po przepracowaniu kilku dobrych lat jest nawet świetnie, ale nowi żyją tu i teraz a nie w przyszłości, dlatego wolą iść zza miedzę gdzie na starcie dostaną lepsze warunki. Pani wybaczy ale pytania typu czemu ludzie się zwalniają to ociera o czeski film. W firmie za jakiś czas zbierze się sztab kryzysowy by temu zapobiec, bo zarząd do dziś nie może pojąć, że pracownik pracuje tylko i wyłącznie dla pieniędzy. Nie ma pieniędzy, nie ma pracownika. Mam nadzieję, iż nikogo nie uraziłem, nie obraziłem, nie znieważyłem, a cała wypowiedź jest zgodna z regulaminem portalu Gowork.pl

H13 ZAPACH W SAMICZCE
@noname 29.05.2018 20:17

Czy Szanowny Pan Prezes nadal nie podaje ręki na przywitanie?

noname2
@noname 29.05.2018 20:17

"Mam nadzieję, iż nikogo nie uraziłem, nie obraziłem, nie znieważyłem, a cała wypowiedź jest zgodna z regulaminem portalu Gowork.pl" A skąd ta trwoga?

Jezebel
@noname 29.05.2018 20:17

Jeśli ktoś przepracował tydzień lub dwa to skąd ma wiedzieć czy jest premia czy nie? Jeżeli komuś zależy na karcie multisport to dlaczego nie zapyta o to przed podpisaniem umowy? Robi badania, przychodzi, podpisuje umowę a potem foch, że nie ma multisport? Idzie ze miedzę? A za miedzą nie pracują w weekendy? Jakoś nie wierzę.

Jezebel
@H13 ZAPACH W SAMICZCE 29.05.2018 22:06

A powinien?

noname
@Jezebel 30.05.2018 21:37

Kimkolwiek jesteś nauczy się czytać ze zrozumieniem, to przydatna i pożyteczna umiejętność w życiu. Karty multisportu to tylko przykład czego nie ma w firmie, a nie ma niczego. Co do weekendów w innych firma pracują, ale są to nadgodziny lepiej płatne, w Elplaście robisz jako normalny dzień. Skąd ma wiedzieć czy jest premią? Bo się dowiaduje tego na rozmowie kwalifikacyjnej, co i jak, tyle, że jak przychodzi co do czego to i tak wszystko to mija się z prawdą i nie jest tak jak kadrowa obiecywała.

Były pracownik

Do Dominika:A pracowałaś tam?Ja tak I zwolniłem się bo podejście tej firmy jest karygodne rządzą ludzie co nic nie potrafią a awansują ci którzy kapują lub popierają głupie pomysły przełożonych.Wiec proszę cię Kobieto.

Dominika

Osobom wypowiadającym się w tym wątku chciałabym przypomnieć o regulaminie forum GoWork.pl. Forum nie jest miejscem na dyskutowanie na temat osobistych spraw pracowników, ani tym bardziej na obrażanie innych osób na forum. Rozmawiamy na temat warunków pracy w firmie Elplast Żory. Czy ktoś z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w tej firmie i może napisać jak mu się pracuje?

h10szo
@Dominika 18.05.2018 16:43

Wszystkie osoby które się zatrudniły w ostatnim czasie odeszły po przepracowaniu tygodnia, dwóch...

Mike

Czy warto aplikować do pracy jako automatyk? Przeglądając ogłoszenia o pracę widzę, że firma ciągle zgłasza chęć zatrudnienia automatyka. Z czego to wynika?

edzio
@Mike 09.04.2018 17:35

daj se spokój jak nie masz ambicji i odpowiada ci płaca jak pracownika niewykwalifikowanego to aplikuj

Mr.V
@edzio 09.04.2018 20:12

Co wedlug ciebie oznacza płaca jak pracownika niewykwalikowanego ? W jakich liczbach twoja wypowiedź oscyluje ?

Edward
@Mr.V 09.04.2018 20:37

2200 na rękę

ja
@Mr.V 09.04.2018 20:37

zalezy od doswiadczenia i stazu pracy. Ok 3 tys netto bez nadgodzin

pralki są spoko
@Mike 09.04.2018 17:35

prawda, będziesz robił wszystko tylko nie to co z automatyką związane. Btw: kasa wzrośnie do 3 tys na rękę po kilkunastu latach pracy, w przyszłości... kiedyś tam. W skrócie w Elplaście robi się z pasji, nie dla kasy.

Mike
@Mike 09.04.2018 17:35

Mam nadzieję, że podaną wyżej stawkę będzie można negocjować podczas ewentualnej rozmowy kwalifikacyjnej. Dla osób ambitnych z ogromnym bagażem doświadczeń kwota, jaką państwo polskie wydaje miesięcznie na jednego więźnia, nie jest zachęcająca. Praca automatyka to ciągła nauka, aby nie zostać w tyle. Czy firma chętnie wysyła na różnego rodzaju kursy doszkalające?

dabek
@Mike 16.04.2018 00:42

Idź na rozmowę i sie dowiedz. Na forum przewaznie pisza osoby które wylewają swoją zazdrość. zadnych konstruktywnych informacji nie ma.

Były pracownik
@Mike 16.04.2018 00:42

Firma wysyła na kursy ale tylko po to by klauzula do umowy była by pracownik zwalniajac się musiał zapłacic za kurs I licza ze tym pracownika zatrzymaja a nie po to by zwiekszyc jego umiejetnosci.

Ślązok
@Mike 09.04.2018 17:35

Pozdrawiam 2 nieudaczników forumowiczów zepsutego układaka i B&Ra hahahah

Niemiec
@Ślązok 17.04.2018 09:01

O pan od pralek witamy na forum

Minimini
@Niemiec 17.04.2018 12:59

Hehe I co grubaska zatkało???

Goodmade
@Minimini 26.04.2018 20:37

Kogo zatkało ? tych trolli ?

Goodmode

Hehe fajne to masz..... ale widzę jad i szydera ostra ,warto tak ?

Omron 4ever

I na dodatek twoim przełożonym będzie "pan od pralek".A dyrektorem, dyrektor technicznego chaosu.Jedna wielka kupa zamieszania jak to ktoś mówi...

Bęben
@Omron 4ever 10.04.2018 06:29

A jak już sobie przestaniesz radzić, bo ten świat Cię przerośnie to zawsze możesz odpowiednio się podlizać i awans murowany. Kiero C-O i bryyyka gratisssss.

anonim

(usunięte przez administratora)

Poeta

Coco, za te slowa wyzywam Cie na pojedynek w kreceniu bubli. Linie i rodzaj struny mozesz wybeac. Nie bedziesz mi kobiety obrazal, prostaczku. Gabi jak juz przejdziemy na emeryture porywam Cie na wyspy Tiki Taka, bedziemy saczyc drinki w swietle ksiezyca Malenka :*

Może nowy

A jaka atmosfera wśród ludzi na produkcji? Pytam bo zastanawiam się nad złożeniem CV ale w obecnej robocie dużo kapowania i robienia sobie na złość. a tam jak jest?

Nawijaj aż zbaraniejesz

Jednym słowem Cud miód I MALINA hehe najlepsza atmosfera jest 10 tego kazdego miesiaca...chyba że sie lizało 4 litery pseudo dyrektora to 10 dzien kazdego miesiaca jest dniem szczescia I usmiechu....

satysfakcja

koniunktura się skończy, zacznie się bessa, spadki zamówień, zacznie sie kryzys i znów będzie po 10 osób na 1 miejsce pod bramą, troche pokory socjału socjału dajcie, gdzie socjał, ja na pis głosował, dejta 500 plus, socjału dejta socjału!!! nie ma socjału buuu hahaha

trybik
@satysfakcja 15.01.2018 22:10

Na tę stronę wchodzą ludzie, którzy chcą się dowiedzieć jak od środka wygląda praca na produkcji i niestety, zawsze jakiś (usunięte przez administratora) się znajdzie, który napisze, że jest dobrze. Argumenty? Żadne. Od lat słyszymy od dyrekcji, że jak się nie podoba to się można zwolnić. Milion osób na jedno miejsce za bramą. Jak w przedszkolu dla myślących inaczej. Zastanawia mnie czy pan Prezes powierzył im firmę hobbystycznie. Z takim nastawieniem ludzie się zwolnią i kto będzie robił na produkcji? Firma splajtuje, ale przecież to nie ważne góra znajdzie sobie nową pracę. Piszecie, żeby szanować pracę? Otóż drogi kandydacie do pracy w Elplaście, nie wiem jak będzie za parę lat, jednak dziś wygląda to tak, że możesz chodzić do pracy jak chcesz. Jeśli tydzień cię nie będzie w robocie, nie bój się, zero konsekwencji, ogólnie każdy się będzie cieszył, że w ogóle raczyłeś przyjść bo ludzi brakuje.

Jaka firma takie spodnie
@satysfakcja 15.01.2018 22:10

W 100% popieram trybika I dodam że Firma powinna mieć szacunek do pracownika tym bardziej dla ludzi pracujących lub związanych z produkcj.To dzięki nim są zyski, a Elplast wygląda to tak iż p.Prezes nowemu pracownikowi nawet ręki nie poda a pewna Pani Dyrektor nawet nie raczy dzień dobry odpowiedzieć to samo świadczy o kulturze I podejściu w tej firmie.A co do pana satysfakcja to pewnie jesteś kimś kto albo liże ...nie powiem co pewnym osoba w tej firmie a może nawet jesteś osoba dla której w podziękowaniu za to lizanie zostało stworzone nowe stanowisko.

O
@Jaka firma takie spodnie 16.01.2018 20:30

Przecież ten "satysfakcja" to ktoś z biur, a z tym socjalem to daruj sobie szydere, bo prawda jest taka że w innych firmach (nawet w takiej bierdonce) wygląda to dużo lepiej... Znam zakłady gdzie sie słabo zarabia ale jest mocny socjal, (co troche rekompensuje wyplaty) i zakłady gdzie zarabia się dobrze ale socjal zerowy.... A tutaj i to i to słabe, pewnie masz jakąś fajną posadkę że tak bronisz, widać to gołym okiem, tak samo jak widać gołym okiem że jesteś wyborcą platformy - bo tacy to lubią być ruchani w (usunięte przez administratora) Bez pozdowień

Biurwa
@O 11.02.2018 13:01

Daruj sobie uwagi o biurze W biurze jest wiele takich co zarabiają mniej niż na produkcji

Minimini

Zarobki w 2017 uwarunkowane są nie tym ile się umie a tym jak liże się tyłek przełożonym(nowym dyrektorom)jak dobrze będziesz lizać to awans pewny a jak niema stanowiska to stworzą dla Ciebie nowe by nagrodzić twój pobrudzony nosek przy lizaniu (usunięte przez administratora).I wtedy kasa ci będzie pasować tak jak panu od pralek

Bob
@Minimini 29.11.2017 19:07

Nowi dyrektorzy? Czyżby pani Agata poszła wreszcie w odstawkę? Jak teraz wygląda kadra?

Gryk
@Bob 01.12.2017 12:21

Zmiana dyrektorow?

trybik

Skoro to opinia o pracodawcy, zatem potencjalny kandydat do pracy w Elplaście winien wiedzieć, jak jest naprawdę. A prawda jest taka, iż jest źle. Poniższe opinie niestety są szczerą prawdą. Zarząd nie robi kompletnie nic, aby cokolwiek się zmieniło. Brak socjalu, brak podwyżek, system pracy non stop bez przerwy, i ciągłe dymanie na wypłacie (choć szanowna kadrowa uważa, że zarabiamy za dużo). Jedyną osobą, która mogła by coś zmienić jest pan Prezes, ale aby się do niego dostać należy przejść odpowiednią procedurę zaliczenia całego kierownictwa po drodze. Niby brzmi sensownie, jednak są to osoby zatrudnione w konkretnym celu, z założenia kompetentne, a w rzeczywistości wiecznie nic nie mogą, nie znają się itd. Jak dzieci w przedszkolu, tylko za co Prezes im płaci? Podejście do pracownika jak do białych murzynów. Nikt robić nie chce, ludzi na gwałt potrzeba to zatrudnili kobiety, które bez facetów nie mogą robić. Żeby coś zarobić, trzeba walić nadgodziny ale i tak na premii firma sobie to wyrówna, a kadrowa stwierdzi, że zarabiamy wystarczająco. Takie jest właśnie podejście. Po cichu liczę, że może pan Prezes przeczyta owe wypowiedzi i zrozumie, iż górna kadra zarządzająca firmą nie posiada kompetencji ku temu. Bo większość problemów można w prosty sposób rozwiązać, trzeba tylko rozmawiać. Z plusów: wypłaty są na czas, praca sama w sobie nie najgorsza.... dlatego zostań jednym z nas dołącz do rodziny

Jaka firma takie spodnie
@trybik 14.01.2018 20:18

Święta prawda,zgadza się w 100% firma z podejściem że hoho przyjdź w sobotę a my I tak to co zarobisz za sobotę uwalimy ci z premii (taki standard wyrównanej wypłaty firmy Elplast).Umowa na najniższa krajowa reszta premia tylko po to by wystarczyło na to by uwalić za nadgodziny itp. Może kiedyś pan Prezes pojmie to iż pracowników w firmie karami nie zatrzyma lub też wysyłaniem na kurs z lojalka do zapłaty.A pseudo dyrektorzy straszący upomnieniami I naganami pracowników nie zatrzymaja w dzisiejszych czasach pracownika zatrzymuje się dobra podstawa na umowie,podwyżkami itp a co do kobiet na produkcji to HAHA NIE MOGĘ...

Basia

Ile można zarobić w tej firmie? kobiety też pracują?

Hflf
@Basia 05.01.2018 10:43

Kobiety pracują już na produkcji. Ile zarobisz? Nie wiem. Czytaj komentarze poniżej.

racjonalny
@Basia 05.01.2018 10:43

pracują ale zarabiają mniej niż faceci bo nie mogą dzwigać bebnów, więc myśle że 1700 to max, lepiej się zatrudnij do biedronki

racjonalny

Ciesze się, że sie stamtąd zwolniłem bo coraz większe (usunięte przez administratora) sie tam robi, faceci tam nie chcą pracować za te pieniądze, więc wpadli na pomysł zatrudnienia kobiet, które zarobią jeszcze mniej, a co najlepsze częśc pracy za nich musza robić faceci... Robota zrobiona jakby pracował facet, a kasy wydadzą mniej, a jak komuś w koncu siądzie kręgosłup i pojdzie na L4 to dostaniesz 1200 zł i przeżyj za to miesiąc, żenada jak mozna tak upadlać ludzi... Teraz obiecali po 500zł brutto za znalezienie pracownika, czemu? Bo nikt tam robić nie chce, nie mówiąc o tym że oszukują jak mogą i ludzie mieli na umowach mniej niż ustawowa minimalna krajowa.

yzz

bardzo slabe obroty musial miec elplast w tym roku ze pracownicy ktorzy nie przepracowali pelnego roku, nie dostali nawet 50zl na swieta. widac bylo zazenowanie kierownika kiedy na marne szukal kopert z danym nazwiskiem. socjalu nie ma zadnego!

mały zuczek

2 naprawdę dobrych automatyków się zwolniło,ostatnio polecieli surowcowi (jeden naiwny,drugi to nie skomentuję) Bony w Elplascie ? ..kto dostał to ręka do góry ! Bonów od kiedy pracuję to na oczy nie widziałem,jedynie jakieś tam w kopercie przed wigilią (niektóre osoby dostawały tyle że nie wiadomo czy się popłakać czy roześmiać) Socjal w fimie kończy się na tym że jest szatnia ,jadalnia,lodówka i kuchenka mikrofalowa

mały zuczek
@mały zuczek 28.11.2017 16:07

w mój wpis wkradł się mały błąd miało być "Bonów od kiedy pracuję to na oczy nie widziałem,jedynie jakieś tam PIENIĄDZEw kopercie" Przepraszam jak kogoś w błąd wprowadziłem

Lubię Drewno
@mały zuczek 28.11.2017 16:07

No. Pisz dokładnie jak jest. Jeszcze zniechęcisz nowych pracowników.

Jarek

Coś więcej o zarobkach w 2017 roku?

Samson

Firma Eplast jest najgorszą firmą z tamtejszej strefy ekonomicznej. Nie ma żadnych świadczeń socjalnych, zapomnijcie o bonach na święta czy jakichkolwiek pieniądzach na święta.Tak samo zapomnijcie o wczasach pod gruszą. Pracownicy odchodzą dosłownie za siatkę do firmy obok każdy spada jak jeśli tylko może. Nikt tam nie pracuje bo chce, pracują bo akurat nie dostali innej oferty pracy lub mają kredyty na głowie i nie mogą sobie pozwolić na chwilę bez pracy. Ta firma jest najgorszą firmą z tej strefy ekonomicznej od lat. Pod firmą widać Ferrari albo Lamborgini,a pracownicy nawet wieloletni dostają po 100 zł. lub 50 zł. na święta. Nie szanują sobie pracowników i wykorzystują na wszelkie możliwe sposoby. Nie polecam pracy w tej firmie.

Nick
@Samson 12.11.2017 10:17

Jakaś nieścisłość sie wkradła, najpierw piszesz, że nie ma a potem że jest 50-100 zł To w końcu są czy nie ma? Druga sprawa, ile osób poszło do firmy obok za siatkę? Jakieś konkrety czy tylko tak strzelasz z kapiszonów? Byli już tacy co odeszli w zeszłym roku a potem chcieli wrócić. To może nie jest jednak najgorsza firma?

Free
@Nick 19.11.2017 20:04

A może prezes zamiast walczyć z każdą negatywną opinią zastanowił by się co zmienić żeby zaczęły się pojawiać pozytywne..?

Mariolka
@Samson 12.11.2017 10:17

Sami jesteście sobie winni. Latami walczyliście ze swoim IQ i takie oto efekty. A to Ferrari to na błysk. https://www.(usunięte przez administratora).com/watch?v=t3D9sgyGRrY

Mariolka
@Free 20.11.2017 13:37

A niby po co miałby coś zmieniać? Przecież prawdopodobnie nie masz pożądanych, wysoko opłacanych kwalifikacji na rynku pracy. I tak nie odejdziesz.

Nicknick
@Nick 19.11.2017 20:04

To może Ty również podaj jakieś konkrety. Bo tak samo nie możesz tylko strzelać z kapiszonów

Nicknick
@Mariolka 20.11.2017 16:50

Zupełnie bez sensu jest ta wypowiedź. Ma to nas na celu obrazić? Właśnie takie osoby z pożądanymi, wysoko opłacanymi kwalifikacjami na rynku pracy są najczęściej największymi chamami i prostakami pod słońcem czego jesteś największym przykładem. A co do zdania, że nie odejdę... żebyś się nie zdziwił/a ile jest pracy dla takich głupich i nieważnych ludzi jak my. Bez nas Twoja wypłata będzie niższa niż tygodniówka zwykłego zjadacza chleba. Lepiej zacznij myśleć, a później się wypowiadać w tych tematach. Myślenie nie boli - tak dla przypomnienia.

Samson
@Nick 19.11.2017 20:04

Faktycznie wkradła się tutaj malutka pomyłka. Bony są, ale w takiej wysokości w jakiej napisałem później 50-100zł

Globlotter
@Mariolka 20.11.2017 16:50

A ty jakie masz IQ? Proszę tylko o konkrety.

Dominika

@ja, w takim razie coś się w Elplast Żory ruszyło. Piszesz o produkcji, na jakie tam teraz warunki można liczyć przy zatrudnieniu i czy trudno się dostać? Wiele osób pyta o takie rzeczy, możecie dać innym zainteresowaniem znać?

ja

nie

Zostaw opinię o Elplast Żory - Żory

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elplast Żory