Elplast Żory

Żory

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 149 ocen.

Elplast Żory
2149

Opinie o Elplast Żory

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elplast Żory

Dominika

Osobom wypowiadającym się w tym wątku chciałabym przypomnieć o regulaminie forum GoWork.pl. Forum nie jest miejscem na dyskutowanie na temat osobistych spraw pracowników, ani tym bardziej na obrażanie innych osób na forum. Rozmawiamy na temat warunków pracy w firmie Elplast Żory. Czy ktoś z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w tej firmie i może napisać jak mu się pracuje?

Mike

Czy warto aplikować do pracy jako automatyk? Przeglądając ogłoszenia o pracę widzę, że firma ciągle zgłasza chęć zatrudnienia automatyka. Z czego to wynika?

Goodmode
@Minimini 27.04.2018 15:08

Hehe fajne to masz..... ale widzę jad i szydera ostra ,warto tak ?

Omron 4ever

I na dodatek twoim przełożonym będzie "pan od pralek".A dyrektorem, dyrektor technicznego chaosu.Jedna wielka kupa zamieszania jak to ktoś mówi...

Bęben
@Omron 4ever 10.04.2018 06:29

A jak już sobie przestaniesz radzić, bo ten świat Cię przerośnie to zawsze możesz odpowiednio się podlizać i awans murowany. Kiero C-O i bryyyka gratisssss.

anonim

(usunięte przez administratora)

Poeta

Coco, za te slowa wyzywam Cie na pojedynek w kreceniu bubli. Linie i rodzaj struny mozesz wybeac. Nie bedziesz mi kobiety obrazal, prostaczku. Gabi jak juz przejdziemy na emeryture porywam Cie na wyspy Tiki Taka, bedziemy saczyc drinki w swietle ksiezyca Malenka :*

Może nowy

A jaka atmosfera wśród ludzi na produkcji? Pytam bo zastanawiam się nad złożeniem CV ale w obecnej robocie dużo kapowania i robienia sobie na złość. a tam jak jest?

Nawijaj aż zbaraniejesz

Jednym słowem Cud miód I MALINA hehe najlepsza atmosfera jest 10 tego kazdego miesiaca...chyba że sie lizało 4 litery pseudo dyrektora to 10 dzien kazdego miesiaca jest dniem szczescia I usmiechu....

satysfakcja

koniunktura się skończy, zacznie się bessa, spadki zamówień, zacznie sie kryzys i znów będzie po 10 osób na 1 miejsce pod bramą, troche pokory socjału socjału dajcie, gdzie socjał, ja na pis głosował, dejta 500 plus, socjału dejta socjału!!! nie ma socjału buuu hahaha

Biurwa
@O 11.02.2018 13:01

Daruj sobie uwagi o biurze W biurze jest wiele takich co zarabiają mniej niż na produkcji

Minimini

Zarobki w 2017 uwarunkowane są nie tym ile się umie a tym jak liże się tyłek przełożonym(nowym dyrektorom)jak dobrze będziesz lizać to awans pewny a jak niema stanowiska to stworzą dla Ciebie nowe by nagrodzić twój pobrudzony nosek przy lizaniu (usunięte przez administratora).I wtedy kasa ci będzie pasować tak jak panu od pralek

trybik

Skoro to opinia o pracodawcy, zatem potencjalny kandydat do pracy w Elplaście winien wiedzieć, jak jest naprawdę. A prawda jest taka, iż jest źle. Poniższe opinie niestety są szczerą prawdą. Zarząd nie robi kompletnie nic, aby cokolwiek się zmieniło. Brak socjalu, brak podwyżek, system pracy non stop bez przerwy, i ciągłe dymanie na wypłacie (choć szanowna kadrowa uważa, że zarabiamy za dużo). Jedyną osobą, która mogła by coś zmienić jest pan Prezes, ale aby się do niego dostać należy przejść odpowiednią procedurę zaliczenia całego kierownictwa po drodze. Niby brzmi sensownie, jednak są to osoby zatrudnione w konkretnym celu, z założenia kompetentne, a w rzeczywistości wiecznie nic nie mogą, nie znają się itd. Jak dzieci w przedszkolu, tylko za co Prezes im płaci? Podejście do pracownika jak do białych murzynów. Nikt robić nie chce, ludzi na gwałt potrzeba to zatrudnili kobiety, które bez facetów nie mogą robić. Żeby coś zarobić, trzeba walić nadgodziny ale i tak na premii firma sobie to wyrówna, a kadrowa stwierdzi, że zarabiamy wystarczająco. Takie jest właśnie podejście. Po cichu liczę, że może pan Prezes przeczyta owe wypowiedzi i zrozumie, iż górna kadra zarządzająca firmą nie posiada kompetencji ku temu. Bo większość problemów można w prosty sposób rozwiązać, trzeba tylko rozmawiać. Z plusów: wypłaty są na czas, praca sama w sobie nie najgorsza.... dlatego zostań jednym z nas dołącz do rodziny

Jaka firma takie spodnie
@trybik 14.01.2018 20:18

Święta prawda,zgadza się w 100% firma z podejściem że hoho przyjdź w sobotę a my I tak to co zarobisz za sobotę uwalimy ci z premii (taki standard wyrównanej wypłaty firmy Elplast).Umowa na najniższa krajowa reszta premia tylko po to by wystarczyło na to by uwalić za nadgodziny itp. Może kiedyś pan Prezes pojmie to iż pracowników w firmie karami nie zatrzyma lub też wysyłaniem na kurs z lojalka do zapłaty.A pseudo dyrektorzy straszący upomnieniami I naganami pracowników nie zatrzymaja w dzisiejszych czasach pracownika zatrzymuje się dobra podstawa na umowie,podwyżkami itp a co do kobiet na produkcji to HAHA NIE MOGĘ...

Basia

Ile można zarobić w tej firmie? kobiety też pracują?

racjonalny
@Basia 05.01.2018 10:43

pracują ale zarabiają mniej niż faceci bo nie mogą dzwigać bebnów, więc myśle że 1700 to max, lepiej się zatrudnij do biedronki

racjonalny

Ciesze się, że sie stamtąd zwolniłem bo coraz większe (usunięte przez administratora) sie tam robi, faceci tam nie chcą pracować za te pieniądze, więc wpadli na pomysł zatrudnienia kobiet, które zarobią jeszcze mniej, a co najlepsze częśc pracy za nich musza robić faceci... Robota zrobiona jakby pracował facet, a kasy wydadzą mniej, a jak komuś w koncu siądzie kręgosłup i pojdzie na L4 to dostaniesz 1200 zł i przeżyj za to miesiąc, żenada jak mozna tak upadlać ludzi... Teraz obiecali po 500zł brutto za znalezienie pracownika, czemu? Bo nikt tam robić nie chce, nie mówiąc o tym że oszukują jak mogą i ludzie mieli na umowach mniej niż ustawowa minimalna krajowa.

yzz

bardzo slabe obroty musial miec elplast w tym roku ze pracownicy ktorzy nie przepracowali pelnego roku, nie dostali nawet 50zl na swieta. widac bylo zazenowanie kierownika kiedy na marne szukal kopert z danym nazwiskiem. socjalu nie ma zadnego!

mały zuczek

2 naprawdę dobrych automatyków się zwolniło,ostatnio polecieli surowcowi (jeden naiwny,drugi to nie skomentuję) Bony w Elplascie ? ..kto dostał to ręka do góry ! Bonów od kiedy pracuję to na oczy nie widziałem,jedynie jakieś tam w kopercie przed wigilią (niektóre osoby dostawały tyle że nie wiadomo czy się popłakać czy roześmiać) Socjal w fimie kończy się na tym że jest szatnia ,jadalnia,lodówka i kuchenka mikrofalowa

Lubię Drewno
@mały zuczek 28.11.2017 16:07

No. Pisz dokładnie jak jest. Jeszcze zniechęcisz nowych pracowników.

Jarek

Coś więcej o zarobkach w 2017 roku?

Samson

Firma Eplast jest najgorszą firmą z tamtejszej strefy ekonomicznej. Nie ma żadnych świadczeń socjalnych, zapomnijcie o bonach na święta czy jakichkolwiek pieniądzach na święta.Tak samo zapomnijcie o wczasach pod gruszą. Pracownicy odchodzą dosłownie za siatkę do firmy obok każdy spada jak jeśli tylko może. Nikt tam nie pracuje bo chce, pracują bo akurat nie dostali innej oferty pracy lub mają kredyty na głowie i nie mogą sobie pozwolić na chwilę bez pracy. Ta firma jest najgorszą firmą z tej strefy ekonomicznej od lat. Pod firmą widać Ferrari albo Lamborgini,a pracownicy nawet wieloletni dostają po 100 zł. lub 50 zł. na święta. Nie szanują sobie pracowników i wykorzystują na wszelkie możliwe sposoby. Nie polecam pracy w tej firmie.

Globlotter
@Mariolka 20.11.2017 16:50

A ty jakie masz IQ? Proszę tylko o konkrety.

Dominika

@ja, w takim razie coś się w Elplast Żory ruszyło. Piszesz o produkcji, na jakie tam teraz warunki można liczyć przy zatrudnieniu i czy trudno się dostać? Wiele osób pyta o takie rzeczy, możecie dać innym zainteresowaniem znać?

ja

nie

marcin

Czy jest tak ze po rozmowie kwalifikacyjnej dostajesz od razu prace ?

ela

Musicie nosić czepki? Jaki kolor ubrań ma firma elplast?

ela

Idę w pon na rozmowę w sprawie pracy. Napiszcie proszę jak wygląda praca na produkcji czy pakowaniu w elplast, atmosfera, ludzie itd.

ja

Cały czas są przyjęcia. Głównie męzczyzn na produkcje i do działu technicznego.

kasia
@ja 05.09.2017 15:34

Czy jest ktoś kto idzie w pon 11.09 na rozmowe w sprawie pracy?

Dominika

@wwwww, aktualnych ofert pracy w Elplast Żory nie ma, przynajmniej tych dostępnych publicznie. Ale może ktoś z pracowników posiada informacje o przyjęciach, o których nie wiedzą inni posługujący się tylko wiedzą z Internetu?

wwwww

Czy są aktualnie przyjęcia? przyjmują tez kobiety? dajcie znać

Dominika

@Nick ale to jest odosobniony przypadek, czy tak jak sugerujecie - stała praktyka w Elplast Żory?

Dominika

Dziękuje za odpowiedz @Itot, jednak nie do końca odpowiedziałeś na moje pytanie. W takim wyjaśnieniu liczy się podanie konkretnych przypadków, żeby opisywany proceder, rzeczywiście był wiarygodny. Musimy pamiętać, że na forum wiele osób szuka faktów, za pomocą, których mogą obiektywnie ocenić Elplast Żory.

Realista
@Nick 24.08.2017 23:26

Informacje wyssane z palca. Chcesz prawdy zapytaj go osobiscie albo jego bylego kierownika lub współpracownika. Do tego działu awansowały też inne osoby, ktore nie maja rzekomych pleców i tatusiów w firmie. O tym zapomniales napisac?

Dominika

@Jak dla dzieci w każdym czasie czyli są osoby, które awansowały w tej firmie? Podlizywanie się to akurat sytuacje oceniane dość mocno subiektywnie, możesz napisać o jakich dokładnie Ty mówisz?

Itot
@Dominika 24.07.2017 07:47

Ci którzy mają plecy dostali "awans". Ci co ich nie mają, nie mają najmniejszych szans na cokolwiek. Hmm podlizywanie się. Raczej napisałbym dość mocniejsze słowa "włażenie w.." ale nie napisze, bo etyka mi nie pozwala. Wiem, że to dość częsty przypadek w każdej firmie, ale tutaj ewidentnie się to lubi, bo (z moich obserwacji wnioskuję, że) jest to bardzo skuteczne.

bąbel

jak niemozliwy awans ? wystarczy chciec i sie postarać. ale zeby awansowac trzeba cos umiec. samo stanie przy maszynie niestety do tego nie uprawnia....

Jak dla dzieci w każdym czasie
@bąbel 01.12.2016 10:48

Razto awans prawie niemożliwy a nie niemożliwy. A dwa wspomnij bąbelku że trzeba jeszcze umiec się podlizywać bo bez tego to ani umiejętności ani chęci nie wystarczą.

Mader_faker

jak się komuś chce pracować na zmiany, w weekendy i pod presją- za 1600zł to proszę bardzo. Moja wypłata po ponad roku w tej firmie wynosi za cały miesiąc 2000zł :-). Zostałem oszukany. Nic tylko zakładać rodzinę, kupować bmw i odkładać hajs xd. Niektórzy mają więcej, zarobki są niejawne. A awans prawie niemożliwy.

zel

Jak wygląda praca w biurze w dziale R&D? Jak z zarobkami?

Ojojoj
@zel 17.11.2016 09:15

Ten dzial raczej nie nalezy do dzialu typu biuro.

Geronimo

Miało być lepiej naobiecywali niewiadomo jakich premii i lipa dalej ale juz niebawem znowy pare osób sie zwolni i bedą znowu to samo gadać

anonim

(usunięte przez administratora)

Na pewno będzie to dla nas to gwarancja brak komen

Drogi kolego wszystko zależy od stażu. Zdarzało się tak, że w kopercie było tyle, że kupiłbyś dosłownie dwa chleby tudzież jednego czteropaka, a zdarzało się też tak, że mógłbyś kupić 10 takich czteropaków. Im dłużej pracujesz, tym więcej w kopercie.

Zostaw opinię o Elplast Żory - Żory

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Elplast Żory