2.5/5

• Kempen
  • Oirlo
  • Geldern
  • Viersen
Eindhoven - Jupiter Uitzendbureau B.V.
Kielce - JUPITER
Wrocław - Jupiter

3. Opinie o pracodawcach Venlo
  5. Opinie o Jupiter

Opinie o Jupiter Venlo

Nie przegap nowości o Jupiter!

28.01.2019 20:46

Proszę pamiętajcie jeżeli jesteś bardzo źle traktowani na agencjach pracy są złe warunki mieszkalne,i inne jakieś problematyki które zagrazaja waszemu życiu lub pobycie w Holandii możecie zgłaszac to w MSZ Polski oddział Polacy za granicą .Robia wam jakieś jazdy psychiczne, grożą, mobbing,kręcą coś z wypłatami,na bungalach,hotelach,zgłaszajcie to albo dzwońcie do TVP info lub innych telewizji masowo.Jezdzicie 1500 km do pracy więc jakieś warunki muszą być utrzymane i kultura.A pozatym matki córki są oddziały tych agencji w Polsce więc nie widzę Żadnego problemu

28.01.2019 20:13

Informuje jeżeli będziecie kraść dane pod pozorem pracy czyli kopiować dane czyli dowód osobisty i podkładać pisemko że kota musi to podpisać żeby mieć pracę i zgodzić się na kopiowanie dowodu osobistego łamiecie prawo o ochronie danych osobowych derektywa unijna o ochronie danych osobowych i powielać czyli przekazywać innym osobą.Mozecie tylko wypełniać formularze że zgodnością z oryginałem i nic poza tym do podpisania umowy.Jezeli nie poniszczycie tych kopi łamiecie prawo unijne.Bo. Ja tam w banku nie pracuje tylko na produkcji.
ewagajor

21.01.2019 08:02

Nie wiem jak to skomentować. Dosłownie przerasta pojęcie. Wabią ludzi kit wciskają że mają pracę a potem stoisz i czekasz na stacji benzynowej za busem do pracy. Dzwonisz i nic bo biuro rano nie czynne, i dalej czekasz. W biurze zapewniająm 3 dni wcześniej że od poniedziałku zaczynasz i taki bajer. Nie ma to jak wstać o 4:30 a uszykować się do pracy i czekać 30 minut w mrozie i się dowiedzieć że nie pracujesz bo nie jesteś zarejestrowany jako pracownik. Pomyłka tacy poinformowani dobrze że człowiek chociaż numer telefonu do babki od zgłoszenia chorób bo by dalej czekał.

22.01.2019 16:11

A dziś była Pani w pracy ? Można jakiś namiar do Pani np. Facebook
Ktoś

18.01.2019 12:14

Tak mamy jechać na sortowanie owoców i warzyw

20.01.2019 11:09

Ja z chłopakiem w następny weekend. Można jakiś namiar do was ? Fb lub e-mail?

18.01.2019 10:18

Pojechał ktoś teraz do Be lo na sortowanie owoców warzyw?

15.01.2019 16:13

Firma nie szanująca pracowników ,ogólne dziadostwo szukają jeleni którzy będą pracować za grosze, warunki mieszkaniowe tragedia. Zdecydowanie odradzam. Sledze temat Jupitera juz jakiś czas i zdecydowanie mogę powiedzieć że niektóre negatywne komentarze na temat firmy kilka godzin są na stronie a póżniej zostają usunięte. JUPITER się trudzi i piszę do administratora o usunięcie .... Po prostu żenada . Firma nie godna polecenia ....ODRADZAM!!!!
Anetta

08.01.2019 14:24

Kiedy zwróciłam uwagę o mobbingu w miejscu pracy i prosiłam o przeniesienie w biurze powiedziano mi że mam dwa dni żeby opuścić "hotel". Choć trudno to tak nazwać... wszy na łóżku i 5 osób w malutkim pokoiku. To jak mnie potraktowali przekracza ludzkie pojęcie gdzie po tygodniu pracy bez pieniedzy musialam się wynieść. Ale jak powiedział pan w biurze "powinnaś się cieszyć że masz 2 dni, gdybyś była facetem to już byś musiała opuścić". Lista do pracy jest każdego dnia bardzo późnym wieczorem...a umowy po przybyciu na miejsce? Zapomnij! Dostaniesz któregoś dnia przed pracą i musisz godzić się na warunki. Całe biuro to masakra! Nie polecam nikomu. Zastanówcie się ludzie dobrze przed wyborem jakiejkolwiek agencji.
Marta

08.01.2019 10:55

(usunięte przez administratora) omijać z daleka firma KOGUCIK!!!!
sylwia

08.01.2019 07:09

Witam nie polecam agencji doznałam szoku jak zobaczyłam bungal w Baarlo.Pokój bez ogrzewania, domek brzydki.Mieszkałam z patologią która codziennie robiła imprezy i hałasowała.Praca na sortowaniu owoców w zimnym chocoaż mi nikt o tym nie powiedział.Pani rekrutantka zapewniała że będe mieszkać w hotelu a okazuje się bungal masakra
Ziom

17.12.2018 22:56

Masakra. Omijajcie z daleka. Domek bez ogrzewania i cieplej wody brak wszystkiego. Nawet nie zdarzyłem zaczac pracy jak z tamtad uciekłem.

21.12.2018 13:51

Prosimy o więcej informacji. W jakiej lokalizacji miał Pan ten problem? Czy zgłosił to Pan koordynatorowi? Prosimy o kontakt. Wszystkie maile i numery na stronie: https://www.jupiterpraca.pl/kontakt Pozdrawiamy światecznie
Julka456

03.12.2018 21:21

Firma zapewniała duża ilość godzin po czym siedzę 5 dzień w domu bo nie ma pracy !! Nie polecam nikomu ! Najgorsza firma z która się spotkałam !!

07.12.2018 14:20

Mamy nadzieję, że już Pani pracuje. Kilkudniowe przerwy mogą się zdarzyć gdy kończy się jeden kontrakt, a zaczyna drugi. Praca jest, upewnialiśmy się w holenderskim oddziale. Za niedogodności przepraszamy.
yhflyufv

21.12.2018 12:50

Ludzie co wy piszecie . Kilkudniowa przerwa miedzy kontraktami ? Widac ze pisze to kompetentna osoba naprawde. Pozwalniajcie sie w tym biurze skoro nie umiecie podac rzetelnych informacji i kazdemu nawijacie makaron na uszy. Firma sciaga ludzi na Swieta a tak naprawde siedza i nie pracuja. Osoby pracujace w biurze nie maja zielonego pojecia o pracy. Czy byloby wam milo kiedy poswiecilibyscie wszystko by wyjechac i zarobic pieniadze dla rodziny kazdy ma rozna sytuacje . Ludzie przez takie firmy trace wiare w spoleczenstwo. Agencja dorabia sie na pracownikach a co ludzie maja w zamian ? Wielkie nic ! tylko dlugi bo zeby przezyc musza pozyczac pieniadze.
Czarny

15.12.2018 10:23

Najgorsza agencja dla jakiej kiedykolwiek pracowałem! NIE POLECAM !!!! mógł bym wiele historii opowiedzieć co tam się dzieje ale to by brakło czasu w skrócie zero kompetencji ze strony agencji nic nie zorganizowane firma (usunięte przez administratora) na podatku na domkach na wszystkim i fatalne warunki życia na ośrodku ze juz nie wspomnę o kordynatorze
Julka456

03.12.2018 21:18

Nie polecam pracy przez dana „firmę „ przyjechałam miałam iść do pracy , po czym siedzę w domu 5 dzień ! Jeśli ktoś chce przyjechać na wakacje to idealna firma ;) nie polecam!!! Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: TrKtowac ludzi poważnie !!!
trybson

02.12.2018 12:42

Witam ostatnio dodałem opinię to szanowne państwo z Jupitera je usunęło bo pisałem prawdę o tej firmie krzak przez duże K nie polecam lepiej zostać w domu i nie jechać do puki jest tam pan talib DURSON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Magda

09.11.2018 09:19

FIRMA KRZAK NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
filip

03.11.2018 09:21

byli my tam dlugo ponat 2 lata wyplaty na czas ale dla nowych ludzi brak pracy 1 - 2 dni w tygodniu i nigdy niewiadomo gdzie idziesz do pracy czeba chodzic na listy codziennie o 22 masakra kordynator (usunięte przez administratora) niewruce juz tam
Jacek000

07.11.2018 04:51

O jaka lokacje chodzi?

31.10.2018 16:17

Firma Kogucik!!! Nie polecam nikomu pracy w niej !!! Dziadostwo płaca stawkę głodową. Uwaga na ta firmę
Julia

19.10.2018 17:53

Fatalna organizacja wyjazdu do pracy!! Nie ma się jak i z kim dogadać!! Przez ponad dwa tygodnie trzy osoby były zwodzone co do dnia wyjazdu! Fatalny kontakt , NIE POLECAM NIKOMU !!!

24.10.2018 11:23

Niestety organizacja nie zależy tylko od nas :( Nie wysyłamy pracowników za granicę dopóki nie otrzymamy sygnału, że jest na nich zapotrzebowanie. Czasami jednak zdarza się, że holenderska firma zmieni nagle termin lub liczbę wolnych miejsc, więc my także musimy zmienić plany. Są to rzadkie sytuacje, ale być może w Pani przypadku zdarzyło się właśnie coś podobnego. Pani Julio, przepraszamy za niedogodności. Może jednak spróbuje Pani w innym terminie? Serdecznie pozdrawiamy
NieKupujeKotaWWorku

23.10.2018 17:45

Witam, Pracuje ktoś jako operator wózków widłowych przez tą firmę ? Jak wygląda praca,jakie warunki mieszkaniowe.

11.10.2018 16:02

Pokemon

15.10.2018 00:16

Zgadzam się w 100 procentach. Też mam nagrania i też się zastanawiam czy na policję iść.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Jupiter?

Kontakt - Jupiter

Willem Barentszweg 30 5928LM Venlo

CośtamKtośtam :D

30.06.2018 00:40

Aktualnie jestem już 3 tydzień na Massbree i jestem zadowolona. Nie ma się czego obawiać ???? Ale jak ktoś się wybiera tu gdzie ja to radzę nabrać jedzenia z Polski oraz proszki do prania itp ( najlepiej również zabrać jakiś garnek i patelnię) Domki są bardzo przytulne i wcale nikt tutaj nie robi problemow. Tutaj nie ma jakiś regoryztycznych zakazów (jak czlowiek chodzi do pracy i nie bimba sobie to jest dobrze ) wszystko z umiarem ???? A w weekend można się rozerwać ???? (A i jeszcze jedno radzę zabrać trochę pieniędzy tutaj bo pierwsza wypłata nastąpi po 2 tygodniach. Najlepiej wszystko sobie pobrać z Pl a tutaj tylko jakieś drobiazgi na poczatku dokupić ???? -> nie zapomnieć lepiej o lekach z Polski na przeziębienie : katar kaszel ból gardła oraz głowy . ( Przyda sie kezeli trawisz na totalnerrypacking (produkcja) miejsce chłodne ale robota naprawdę fajna )
Robak

12.10.2018 14:05

WITAM CZY JESTEŚ JESZCZE TAM W PRACY BYM PROSIŁ O OPINIE
Mariola

02.10.2018 16:29

Nie słuchajcie pracowników Jupitera kłamią i taka jest prawda!!!! Zarobki kicha a jeszcze na mieszkaniu zarabiają na was
Pulpet

12.10.2018 12:49

Hej witam mamy odnich ofertę wiem tylko ze bendziemy mieszkać Maasbre kordynator Dawid możesz powiedzieć coś więcej na temat pracy i warunków. Wiemy tylko ze jest tv internet ale my tam na zdjęciu nic nie widzimy ani ogrzewania?

10.10.2018 09:28

Wcześniej przecyawilem wam incydent który miał miejsce na baarlo ale biuro widzę zatuszowano sprawę UWAGA to biuro to jedno wielkie (usunięte przez administratora)

11.10.2018 10:40

Pisaliśmy już jakiś czas temu, że incydent w Baarlo nie dotyczył w żadnym wypadku pracowników Jupitera czy osób związanych z firmą. Niestety osoby nieodpowiedzialne znajdą się wszędzie, niezależnie czy dotyczy to Polski, Holandii, czy jakiegokolwiek innego kraju :(

09.10.2018 10:43

Aż tak źle to nie było, moze dlatego że pojechaliśmy w czwórkę i mieliśmy jeden domek. Faktycznie chłodny i czuć było wilgocią ale to jedyne na co mogę narzekać. Pierwszy tydzień był nieco chaotyczny ale potem już przywykłem i pracowało się dobrze. Holendrzy w pracy ok a wypłaty na czas. Nie wiem jeszcze czy wybiorę się kolejny raz ale nie żałuję że byłem. W sumie mogę polecić.
anonymous

05.10.2018 18:14

tylko nie jupiter to jest (usunięte przez administratora) sciagania pieniedzy
mati

05.10.2018 18:02

jupiter brak słów porażka!!!!!!!!
Konrad

03.10.2018 09:55

10e/h 11.27/h pamiętajcie że to są stawki brutto , w pierwszym wypadku dostajesz 8e /h w drugim 9.27 na rękę. przy 40 h pracy w pierwszej sytuacji dostajesz 320 tygodniowo, a w drugiej sytuacji 370,8 . Żeby nie było tak pięknie od tego trzeba odjąć ok 125e tygodniowo na ubezpieczenie i mieszkanie czyli w pierwszej sytuacji zostaje 195 e , a w drugiej 245,8 e. tygodniowo na jedzenie ok 50 e od tych sum trzeba to jeszcze odjąć, a jeżeli ktoś jest własnym autem koszty benzyny ok 70 miesiąc ,lub koszty dojazdów do pracy bo tak owe też zbierają nie wiem dokładnie ile ale ok 2/3 e za dzień . Czyli jezdząc busem pracowniczym i odjąć koszty jedzenia 135e i 185e . Niech każdy oceni czy za taką kasę opłaca się jechać 1000 km do pracy.. A pracuje się różnie raz 40 h tygodniowo raz 30 raz 48 h, policzyłem tą średnią ilość godzin. myślę że komuś kto nie był w nl się to przyda Pozdrawiam
Adamek

21.09.2018 09:39

Nie polecam tej agencji bardzo źle zarobki najgorsza w Holandii ledwo za miesiąc 750 euro mam

02.10.2018 11:29

Wypłata zależy od wieku pracownika i godzin. Zwykle jednak po przepracowaniu kilku tygodni można liczyć na stawki około 10 E/h. Nasza agencja zapewnia także wszystkim darmowy transport do pracy, oraz upusty mieszkaniowe dla osób poniżej 20. roku życia. Jeśli mają Państwo uprawnienia na wózek widłowy, zarobki „na start” wynoszą 11.27 e/h, a można liczyć dodatkowo na bonusy i dodatki zmianowe. Zapraszamy serdecznie
Anm

28.09.2018 16:38

Czesc wyjeżdżam jutro z jupitera czy jedzie ktos
Tera Ja

01.10.2018 20:13

Wracaj do domu, Jupiter nie gwarantuje pracy, godzin i warunków zamieszkania dla ludzi cywilizowanych!

29.09.2018 10:13

Krzysztof

30.09.2018 20:18

To prawda co piszesz ...nie polecam
Anonim 098

28.09.2018 12:30

Nie polecam. W jednym tygodniu pracowałam 20 godzin w drugim 7 godzin. Prosiłam o zmianę na inną nie ma takiej możliwości jestem przypisana do firmy. Spanie a łóżku piętrowym bez zabezpieczeń. Szkoda że nie spałam ktoś płaciłby odszkodowanie. Koordynator jak dowiedział się że wyjeżdżam zabrał mi klucze i muszę koczowac na dworze czekając na busa
Pati

29.09.2018 20:50

Cześć może powiedzieć gdzie mieszkalas na Barlo czy w Vankelsvard a koordynator to Piotr ????
Pati

30.09.2018 15:42

Mhm wczoraj napisałam zapytanie i zostało usunięte. Wiec pytam po raz kolejny czy to zajście było w Valkenswaard czy na Barlo i to był koordynator Piotr czy Dawid
Karol

24.09.2018 19:03

Nie polecam przedmówcy maja racje , po odciagnięciu mieszkania ubezpieczenia, jedzenia dojazdu max 400 e zostaje, wiec co to jest jakieś grosze!!!!!!!!!!! Niech załoga Jupitera sama sobie pracuje za głodowe stawki... NIE POLECAM!!!!
Pokemon

21.09.2018 18:16

Witam. Opowiem od początku. Warto poczytać. Zaczęło się od telefonu od pana W. z Opola. Chętnie i bardzo przekonywujaco opowiadał nam jak jest super i jakie to kokosy można zarobić. Uwierzyliśmy panu W. w jego bajki jak się później okazało. Zwolniliśmy się z pracy w Polsce, ale żeby jeszcze się upewnić dzwoniłam ze 3 razy do firmy w Velno. Pani potwierdziła że godziny są i można dobrze zarobić. Więc pojechaliśmy na początku września tego roku. Pan W. z Opola zamówił nam busa. No i pojechaliśmy. Zajechaliśmy na 3 w nocy. Wyrzucono nam bagaże koło baraków, nazywało się Barlo, po pół godzinie wyszedł pan koordynator skapo ubrany, i zaprowadził nas do baraku, gdzie zaznaczył że to jest najlepszy barak jakim dysponują. Więc weszliśmy do środka i przeżyliśmy szok, brud, smród. Materace brudne poplamione. Łóżko małżeńskie to 2 materace rzucone na podłodze. Pan koordynator wypowiedział się na temat naszych walizek. Mówił cytuję,, po co przywozicie do bogatego kraju tyle walizek.... resztę nie będę pisała. I poszedł spać mówiąc że o 10 rano pojedziemy do biura. No i o dziesiątej tak było, pojechaliśmy do biura. Tam w biurze powiedziano nam że będziemy zakwaterowani na Mazbre, czyli znowu kontenery, nie zgodziliśmy się. Więc dostaliśmy pokój na hotelu. Tam warunki krótko pisząc średniowiecze, ale Pani Grażyna jest super. Przyjechała lista gdzie idziemy do pracy. Okazało się że ja idę na chłodnie, gdzie jest bardzo zimno i rygor jak za czasów Hitlera. Nie pisałam się na chłodnie, ale cóż wyboru nie było. Jeszcze by nie było źle ale pracy nie było, godziny marne. Wiedzieliśmy na którą do pracy mamy ale nie wiedzieliśmy do której. Bywało tak że pojechaliśmy tylko na 2 godziny. Żadnej stabilności. (usunięte przez administratora)
Jack

13.09.2018 12:12

Witam, chciałbym się dowiedzieć coś na temat pracy w Lidlu w Venlo. Magazyn wysyłkowy. Ktoś coś? Pozdrawiam
Kitmik

11.09.2018 21:48

Witam pracuje w firmie Jupiter 6 miesięcy i jestem bardzo zadowolona. Wypłaty się zgadzają praca bardzo w porządku warunki mieszkaniowe mogły by być lepsze lecz nie ma co narzekać Ludzie nie potrafią docenić porządnej pracy dlatego dzieje się co się dzieje...
MATEUSZ KOWALSKI

10.09.2018 19:37

Bardzo serdecznie polecam agencje wyplaty bardzo ladne ???? godziny nieraz ulegną zmianie ale nie widać różnicy mieszkanie za darmo do 20 roku zycia ❤

31.08.2018 18:58

Totalna beznadzieja.Zarobki fatalne!

05.09.2018 10:38

Dzień dobry, panie Piotrze. Nasza agencja zapewnia zarobki przynajmniej na poziomie minimum, ale zazwyczaj kwoty są od niego wyższe. Oferujemy stawki znacznie powyżej 10 e/h, ponadto osoby do 20. roku życia mają transport do pracy w Holandii i mieszkanie gratis. Takich warunków trudno szukać u konkurencji. Pozdrawiamy serdecznie
Aga

28.08.2018 12:55

Nie polecam takich firm !!!! z doświadczenia wiem że płacą najniższą krajową za pracę w Holandii gdzie samo życie mieszkanie i ubezpieczenie kosztuje kupę kasy tygodniowo..... oni po prostu na tym zarabiają ale nie ty.. 20 e ubezpieczenie ok 90 e mieszkanie do tego jedzenie transport masakra. przy normalnych godzinach zarobisz 1200 -500 mieszkanie ubezpieczenie. Zostaje 700e a jeszcze trzeba zjeść dojechać do pracy ... Wiec dla 500 e nie opłaca się z nimi w układy wchodzić............. Nie polecam pośredników takich jak Jupiter zresztą mądrzy prześledzą opinie o nich i będą trzymać się z daleka

02.09.2018 11:10

A skąd można zaczerpnąć jeszcze opinii

05.09.2018 10:33

Pani Agnieszko (lub Agato:), proszę sobie sprawdzić, że na forach dotyczących agencji pracy zwykle przeważają opinie negatywne. Dlaczego? Bo to w końcu PRACA, a na pracę lubimy narzekać najczęściej. Także pozdrawiamy :)
KtośJedzie

22.06.2018 14:25

Witam , wyjeżdża ktoś z Agencją Jupiter do pracy w Venlo od 1.07 ? Ja jadę , więc chciałabym widzieć czy też jacyś "nowi" tak jak ja się tam zjawią ?
rocko

27.06.2018 19:59

jedziemy w niedziele razem z chłopakiem :) [email protected]

03.09.2018 07:44

Witam. Jak tam jest, tak jak piszą w komentarzach, czy gorzej?

02.09.2018 10:55

Witam. W poniedziałek chcę wyjechać do pracy na pakowanie owoców i warzyw do miejscowości Velo , proszę o opinie ludzi którzy tam pracują . Dzięki.

Zostaw merytoryczną opinię o Jupiter