prefamax

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 65 ocen.

Opinie o prefamax

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie prefamax

nim

dajcie sobie spokój ,bagienko

Maja

Możecie powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w prefamax? Na jakie warunki mogą liczyć obecnie pracownicy?

nim
@Maja 18.07.2017 10:42
Możecie powiedzieć coś więcej o tym jak wygląda praca w prefamax? Na jakie warunki mogą liczyć obecnie pracownicy?...

dajcie sobie spokuj bagienko

Zorientowana

Zmajomy pracowal w Segenthal i rok jakoś wytrzymał. Potwierdzam mówił ze 1200 euro zarabiał na prefabrykacji, mial doswiadczenia 8 lat!!!! Zrezygnował i pracuje znów w swojej poprzedniej firmie. 1700 na reke dostaje a jak lepszy miesiąc czyli lato i jesien 1900. Zakwaterowanie muszą zapewnic pracownikom i na dodatek jeśli odbijaja z wynagrodzenia to mozna odliczyc od podatku. Kadrowa musi wystawić zaświadczenie ile pracownik placi za mieszkanie. A co do ponizania jak ktos ma problem to nie idzie sie do Polaków na skarge tylko do niemcow oni zapewne szybko sprawe wyjaśnia. Powodzenia

Zbrojarz1990

Firma krzak. Za wszystko sam sobie musisz płacić. Firma i tak jest zadowolona i sie szczyci ze kwatere daja za darmo he he ale to kazda firma w delegacji musi zapewnic zakwaterowanie. A w tej firmie robisz dziennie 2 lub 3 godziny za darmo na poczet kwatery smieszne!!!! Nie podejmujcie pracy dla nich chyba ze chcecie pracowac za marne grosze. Pozdrawiam

Maja

Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.

!

Co tam u Szajby-konfidenta i jego promotora , siwej kobry z okularami jak denka od słoika. Jeszcze Bóg ich nie pokarał za dręczenie tych najsłabszych i obcinanie godzin na rzecz innych.

Andrzej

Omijać tą firmę z daleka. Jeśli jesteś inteligentny i pracowity - ta forma nie potrzebuje cię. Potrzebują silnych półgłówków, których mogą oszukiwać na wypłatach i godzinach pracy. Dobrze rozważcie to co napisałem, zanim zdecydujecie się podjąć tam pracę. Pozdrowienia dla wszystkich uczciwych.

ef

@but to wszystko przecież zależy od stanowiska tak na prawde na jakim będziesz pracowal warto o to tez zapytać podczas rozmowy kwalifikacyjnjej jednak

jeszcze pracujący

To prawda firma bez perspektyw i ludzie w niej pracujący nie maja perspektyw.

Jurek

Firma krzak, oszuści ,do zamkniecia.

Jan-Werk

Zainteresowanych praca na prefabrykacji zapraszam do skladania CV(prefabrykacja- betonowa@o2.pl) Szczegoly dla zainteresowanych ktorzy napisza na maila

anonim

(usunięte przez administratora)

As

Brawo Wojtek święte slowa

mały

Totalny obóz pracy w Niemczech, praca po kilkanaście godzin dziennie a i tak im zawsze za mało. Jedno wielkie oszustwo na godzinach. Warunki też słabe bez telewizji i internetu na strasznym odludziu, gdzie nie ma nawet sklepu.

klaus

Witam a jak jest panowie w kleve.

Łysy

Witam. Zakład Pod Kiel jest ok. 3 kierownicy pomagają( załatwią urlop do lekarza zawiozą). Troche mają pecha bo ciągle coś psują Niemcy. Kwatery ok, dojazd do pracy może być(busami). Kasa -jak coś prezentujesz i nie ściemniasz to dadzą.

były

Z uczciwością to ta firma nie ma nic wspólnego. Możesz jechać do Jasiny i się przekonać na własnej skórze.

pracownik

Witam..Mam pytanie do pracownikow z Hamminkeln..Fa.Max Boegel-czy nadal Lugra jest tam na kontrakcie?Na jakim dziale?Mam oferte do pracy na hali-sciany-czy firma jest uczciwa

Pracownik

Rotacja jest i to bardzo duża. Ludzie odchodzą bo im za dużo godzin odpisują (pracujesz 10 płacą za 8). Ogłoszenia wychodzą z lugry gdzie zajmują się budowami a prefamax to prefabrykacja i nie polecam. Prefamax powstał tylko dla tego żeby uniknąć odprowadzenia składek do soka bau. Prefa- prefabrykacja, max- maksymalny wyzysk.

yyyy

jureczek co ty chrzanisz to że nie ma ofert to dzwonią bezpośrednio do ludzi którzy są na kadencji lub są przerzucenia między budowami więc użyj mózgu.

kol anonim

a co będzie jak kierownik rozwali busa firmowego po pijaku?

awwwww
@kol anonim 07.03.2016 13:11
a co będzie jak kierownik rozwali busa firmowego po pijaku?

Nic nawet zabrali mu prawko ,teraz wożą jego prywatnym autem na D....

xxx

Witam. Pracowalem w Sengenthalu 2 lata i pracujesz od 10 godzin do 12 godzine zabieraja na przerwe i godzine dla firmy. Praca jak w kazdej polskiej firmie jak jestes potrzebny gdy jest duzo pracy to jest ok a jak jest mniej albo sie nie spodobasz to jestes odpalony. Jeden wali z dupy drugiego zeby zablysnac a najbardziej emeryci ktorzy nie maja juz przyszlosci. To prawda ze sa klany rodzinne i trzeba na wszystkich uwazac. Kierownictwo to buractwo ktore trzyma sie rekoma i nogami jak pracujesz i nic od kierownika nie potzrebujesz to jest ok a jak pojdziesz z problemem albo zachorujesz to jest wielki problem i nie ma kto jechac z toba do lekarza i najlepiej zebys pojechal z choroba do Polski. Placa rewelacji nie ma podobnie jak w innych polskich firmach platne do okolo 2 tygodni opoznienia.

PRACOWNIK 1

Firma dno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] złodzieja pogania.W Aachen 12-14h roboty 8 pisane.W Hamminkeln podobnie, na betonach 8 pracy pisane 4. Jako zbrojarze minimum godzina dla firmy bywa że dwie. w Liebenau co miesiąc po 40h w plecy bywa i więcej a na betonach robota od 5/6 rano do oporu aż zaleją 8 zapisane.W Sengenthal tylko rodzinka ma dobrze. NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ NA PIĘKNE SŁOWKA. TRZEBA Z TYM SKOŃCZYĆ. KONIEC ZE ZŁODZIEJSTWEM

Złodziej
@PRACOWNIK 1 11.02.2016 14:44
Firma dno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] złodzieja pogania.W Aachen 12-14h roboty 8 pisane.W Hamminkeln podobnie,...

Szukaj dobrej firmy PRACOWNIKU 1 i moze cos lepszego znajdziesz. Powodzenia zycze. Ja pracuje juz 7 lat i nie jest tak zle jak piszesz. Pracowalem prawie w kazdym zakladzie. Tyrac trzeba to fakt ale i kasa punktualnie na koncie i wszystko legal to jest wazne. Sprobuj innej firmy tam beda ciebie zlotem obsypywac i wszystko na czas bedzie i zus zaplacony. Ja juz swoje przerobilem w innych firmach i moge cos na ten temat powiedziec. POWODZENIA

PRACOWNIK 1
@Złodziej 11.02.2016 15:25
Szukaj dobrej firmy PRACOWNIKU 1 i moze cos lepszego znajdziesz. Powodzenia zycze. Ja pracuje juz 7 lat i nie jest tak zle jak...

MASZ RACJE TRZEBA TYRAĆ(ROBOTA DOBRA TYLKO DZIEŃ ZA KROTKI) A ZAPISANE 8 LUB MNIEJ. A CZY WSZYSTKO JEST LEGALNIE TO ZOSTAWIE BEZ KOMENTARZA.POWODZENIA W DALSZEJ PRACY. TYLKO CZEKAĆ JAK CIĘ W DU... WYR....AJĄ. HAHAHA

pracownik

syneeek nie trzeba znać języka pracujemy z polakami od kontaktów z niemcami jest kierownik i majster oczywiście dobrze jest znać język duzo to ułatwia w zyciu poza pracą ale i bez tego jest ok a co do kwater są bezpłatne co daje duży plus

pracownik

jest ok polecam wiatraki osteronfeld kwatery spoko zarobki też trzeba z sobą coś reprezentować niema nic zadarmo

były pracownik tom

Firma dno i tona mułu. Omijać szerokim łukiem. Zarobki kiepskie, nie płacą za nadgodziny, brak premii, podwyżek. Kierownictwo- buractwo-klany rodzinne, ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pracowników. Dobrze mają wszelkiej maści kierownicy, brygadziści i oczywiście [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Lepsza kasa, częste wyjazdy do domu tylko dla nich.Obiady takie,że świnie chyba jedzą lepiej. Za telewizje muszą płacić tylko niektórzy, w myśl zasady na kogo padnie na tego bęc, niemałe kwoty. A wynagrodzenie nie zawsze jest na czas. Co się dziwić typowo polska, katolicka atmosfera i warunki pracy.Teraz robię u Niemca, w budowlance. 1800 euro, płatne nadgodziny, co trzy tygodnie w domu. Nigdy nie idźcie robić w polskiej firmie za granicą.

Leszczyna

No i to mi się podoba...Chłopcy jadą z Prefazjebami jak z dziką świnią.Normalnie,aż miło czytać.Precz z wyzyskiem przez kartofli zapyziałych.Niech Helmuty z arbeitsamtu zamkną ten burdel a Pajac z warszawy pt.regu....frajer ...gucki niech zabuli za wzystkie nadgodziny i zaległe delegacje.Tępe chu..e musieliby chyba zony arabom sprzedać.hahaha

ziommmm

sama nominacja synów kierownika na kierownika hali i prowadzącego daje obraz całej firmy kto mądrzejszy to ucieka z firmy a lubiący włazić w tyłek Smoluchom i Szajbie są wniebowzieci bo nikt im pracy nie zabierze przepracowałem tam ponad rok i powiem wam ze stan psychofizyczny w stanie opłakanym teraz prowadze mała firme i spokojnie zarobie to co w tej pseudofirmie a zyje sie o wiele lepiej

000000000

Firma wmjare ok dają zarobić tylko najgorsze w tej firmie jest goryl tak zwany SZajba myśli ze jest naj a tak naprawde nic nie potrafi chodzi i kuci ludz i nażeka na kierownika a jak by mugl to wzioł by mu do buzi fałszywa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jakich mało

dr strug dedfv
@000000000 02.12.2015 22:05
Firma wmjare ok dają zarobić tylko najgorsze w tej firmie jest goryl tak zwany SZajba myśli ze jest naj a tak naprawde nic nie...

O jaki biedy chłopczyk nakrzyczeli na ciebie o jaka szkoda co mamusi nie bylo w poblizu zeby poglaskala po glowce nie dosyć że sam jestes analfabetą same błędy to jeszcze szukasz winnych tego że nie potrafisz pracować i pewnie cię wystąpili więc żeby być maczo to się zwała na innych niepowodzenia albo jest jeszcze jedną opcja jesteś pedałem bo tylko takie panienki tak narzekają wszyscy piszą negatywne opinię szkoda że nie odeżwia się ci z pozytywnymi opiniamipanowie odwagi

Fredi
@dr strug dedfv 10.12.2015 13:51
O jaki biedy chłopczyk nakrzyczeli na ciebie o jaka szkoda co mamusi nie bylo w poblizu zeby poglaskala po glowce nie dosyć że...

Do Szajby - pozytywnych opinii nie ma, patałachu. Tylko ty i tobie podobni je wstawiacie. Poza tym, synku spójrz na swój styl i błędy - potem komentuj.Jednak czego się spodziewać po cieciu.

fdsaadf

Normalnie po przeczytaniu tego zesrac się można że śmiechu brak pewności jutra wpędza ludzi w alkoholizm tak tylko pisze alkoholik bo jakim trzeba być idiota żeby w to wierzyć jakby wszyscy pracujący ludzie mię!i ta!ie podejście do pracy to wszyscy bylibysmy alkocholimami bo w każdej pracy coś się komuś nie podoba a ten co naj mniej robi najwięcej ma do powiedzenia i wkurwia mnie taka gadka nie chce mi się pracować to zmieniam prace i szukam lepszej proste a nigdzie nie ma kokosowej każdy jest odpowiedzialny za swoje wyznaczone zadanie tylko że jedni to rozumieją i przestrzegają zasad a inni są na tyle głupi że i łopatą im nie nalozy rozumu a żeby znać się na robocie to nie koniecznie musi być magister na papierze a wystarczy rozum ale najlepiej jest osadzać kogoś jak się jest nieudacznikiem i tyle w temacie

Tomek mordak
@Jurek 08.01.2016 11:02
Chciałbym tylko ci przypomnieć(dekarzyno spod Lublina - "Mordko") , że na tym forum wypowiadamy się na temat pracy....

Jurek kimkolwiek jesteś to nie mam zamiaru dowiadywac się od osób trzecich że obrazasz mnie na tej stronie bo nawet jakbym coś napisał to mam odwagę się podpisać wiec pierwsze przemysl nim kogoś posadzisz ocos ,pracował em w sengenthalu 5 lat i uważam że da się przeżyć było czasem ciężko ale gdzie jest teraz łatwo,zjechalem tylko dlatego że chciałem pobyc trochę z żoną i corka ale może kiedyś wrócę ,pozdrowienia dla jozka chińczyka seby pająka dziadka i wielu innych

@ursus
@fdsaadf 25.11.2015 19:48
Normalnie po przeczytaniu tego zesrac się można że śmiechu brak pewności jutra wpędza ludzi w alkoholizm tak tylko pisze alkoho...

piszesz tak bo jestes takim samym pajacem analfabetom

Karol

Po pierwsze "Simen" i "Aldek" to ta sama osoba pisząca z biura - miejcie tego świadomość czytając opinie na temat tej firmy. Ustosunkowując się do atmosfery jaka jest w pracy to jeden drugiego najchętniej utopiłby w łyżce wody. Przyczyny tego są różne ale najczęściej chodzi o przedterminowe zsyłanie do domu z powodu braku pracy, przysłowiowe euro lub chore ambicje,kompleksy i mentalność słabo wykształconej kadry i ich pomocników w postaci brygadzistów. Pracowałem w Monachium i w Segenthalu. Uwierzcie, że było mi wstyd kiedy brygadzista na hali nr 3 Segenthal krzyczał do młodego współpracownika wyzywając go perfidnie. Kierownik - siwy starzec w okularach stał obok patrząc na wszystko - nie powiedział nawet słowa. Dopiero po interwencji jednego z Niemców wszystko się uspokoiło. Ten sam brygadzista, uczyniony przez kierownictwo cieciem w hotelu pracowniczym, zbluzgał starszego człowieka przy wydawaniu kolacji innego w sobotę wieczorem pobił na korytarzu w obecności innych pracowników. Ciągłe intrygi, brak pewności jutra bardzo negatywnie wpływają na pracowników często wpędzając ich w alkoholizm. To by było na tyle o atmosferze w pracy i po. A teraz jeszcze o tym panie" Simen z biura" co jest najważniejsze dla pracownika w tej branży. Powiem krótko: stałość pracy - czyli pewność jutra, pieniądze i poczucie przynależności do firmy - tego w Prefamaksie na pewno nie znajdziecie. Szukajcie innych - firm. Wszystkim szukającym pracy życzę powodzenia.

anonim

(usunięte przez administratora)

Karol

Jeżeli słyszałeś niewiele negatywnych opinii na temat tej firmy, to znaczy, że nie pracowałeś w tej firmie lub jesteś zwykłym oszustem z biura, starającym się fałszować prawdę i wprowadzać w błąd uczciwych pracowników szukających pracy. Ta firma to szambo.

Karol

To ciec z hotelu .

Ludwik

Xena rob co chcesz i pocaluj mnie w "l"upe - zgadzam sie z bylym pracownikem.A swoja droga- aniol , papiez , co to za ludzie? Czy moze ktos mnie uswiadomic. Chyba sie domyslam. To ten pseudo-brygadzista z trojki? Pracowalem pol roku w tej firmie. Jesli tak to dokladny obraz tej firmy , nic dodac , nic ujac.

PRACOWNIK(były)

Napisała Pani tą opinię przed wyjściem z biura w Warszawie czy przed wejściem. Jeżeli stara się Pani o pracę w Prefamax-sie to nie oczekuję wielkiej inteligencji - poziom całej kadry. Dlatego tez wyprowadzę Panią z błędu. Ta firma nie działa na rynku niemieckim ze swoimi prefabrykatami. Pracownicy zatrudnieni w tej firmie wykonują między innymi prefabrykaty w niemieckich fabrykach na zasadzie ZEITSABEITSFIRMA. Takie są też zarobki - jak dla zeitsarbeitera, czyli marne. Ponadto masowe obcinanie godzin. No tak ale o to nie musi Pani sie martwić - bo te godziny teraz będzie Pani obcinać.

x111
@PRACOWNIK(były) 17.09.2015 17:22
Napisała Pani tą opinię przed wyjściem z biura w Warszawie czy przed wejściem. Jeżeli stara się Pani o pracę w Prefamax-sie to...

podobno firma PREFAMAX ma juz założona sprawe przez pracownikow o niewyplacone godziny i nadgodziny ..

Little John

Leszczyna dobrze napisał, ja tylko dodam, że godziny, które oddawane są firmie przejmuje tylko i wyłącznie kierownictwo na swoje premie i inne dodatki( żaden rozwój firmy) - nie są uwzględnione w umowie - już byłem u adwokata i będę ubiegał się o zwrot z procentami. Ponadto ludzie tam pracujący jako brygadziści i kierownictwo zostali z całą pewnością wyrwani z pola buraków. W pozwie o odszkodowanie warto dołączyć również straty moralne i zniesławienia. Nie dajcie nabić się w butelkę i omijajcie tą firmę szerokim łukiem.

x111
@Little John 04.08.2015 10:56
Leszczyna dobrze napisał, ja tylko dodam, że godziny, które oddawane są firmie przejmuje tylko i wyłącznie kierownictwo na swoj...

a zakładasz sprawe w sadzie firmie ??? podobno juz maja zalozona sprawe przez pracownikowo o niewyplacone godziny

Leszczyna

Tak czytam sobie te piękne opinie o prefaprzekręcie i nie wierzę.Normalnie krwawią mi oczy.Otóż 1.Brak jakichkolwiek diet dla pracowników oddelegowanych z Polski. 2."Wulec" a w nim internet i tv wg pana"słoika" R.-czyste mrzonki. 3.Kasa-po obliczeniu wszystkich przepracowanych godzin ok.7,30e/h. 4.Miesięcznie zajumane co najmniej 3 dniówki. 5.Posiłki? Jest jeden i to regeneracyjny ,co te buraki "kerowniki" nazywają obiadem. Jeśli ktoś z Segenthal czyta te moje wypociny to szybciutko skojarzy i niestety przyzna mi rację.zapomniałbym o nadgodzinach,oczywiście zero dodatków.Jeden wniosek-prefaprzekręt nie potrzebuje fachowców.Przecież operatorów maszyn zbrojarskich można z przystanków pozbierać.Nie wierzcie "słoikowi" z warszafki-R.Niestety,moi przodkowie nie zbierali bawełny i nie da się ze mnie zrobić niewolnika.pozdro dla chłopaków z 2 i 3 :-)

młody
@xxx 24.07.2016 23:51
7,30 netto to zapewne brutto ok 12,50 a moze i wiecej..do tego mieszkanie i dupsko dowiezione do pracy.Poza tym chyba nie pracu...

Coś ci się w główce pomieszało. Miejscowy nie będzie pracował za 12,50. Ta praca , którą wykonują chłopaki na betonach i specjaliści zbrojarze wyceniona jest na około 20 euro na godzinę . Tyle bierze za was firma Prefamax od Niemców , płacąc wam połowę. Dodatkowo macie zapewnione poniżanie przez kierownictwo i ciecia będącego na ich usługach.

xxx
@młody 31.07.2016 22:17
Coś ci się w główce pomieszało. Miejscowy nie będzie pracował za 12,50. Ta praca , którą wykonują chłopaki na betonach i specja...

...a i pracuja za 10 brutto miejscowi bys sie zdziwil,a fakt praca jest wyliczana na okolo 20 to wlasnie jest jeszcze mniej niz ten miejscowy co dostanie 10-12 brutto.To dlatego przede wszystkim polskie-wegierskie czy slowackie firmy sa brane pod uwage przy zatrudnieniu,bo nadal sa z ta cena jeszcze konkurencyjne. A jesli chodzi o "specjalizacje"przy zbrojeniu to pozostawie bez komentarza,sami wiecie jacy ludzie przyjezdzaja

Andrzej

Jeśli rzeczywiście chcecie coś wiedzieć na temat tej firmy to wam powiem,że trzymać się jak najdalej. Przykładowo firma z Bielska 2.200 euro zarobki na rękę. Ale wracając do tej firmy to tak naprawdę nie oferuje nic. To wy pracując utrzymujecie tych nierobów typu "Kozi Łeb" czy "Papież" tudzież "Smoluch" - stary dziad. I co dostajecie w zamian - pogardę i 1500 euro. Jesteście traktowani jak uciążliwy balast, nie macie żadnej pomocy. Jesteście zdani na siebie.Prymitywizm spod granicy i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] spod Lublina- Kozi Łeb i Smoluch. Prymitywizm Koziego Łba widać w jego wypowiedziach. Ludzie nie dajcie się manipulować.

Jacek
@Andrzej 11.07.2015 09:58
Jeśli rzeczywiście chcecie coś wiedzieć na temat tej firmy to wam powiem,że trzymać się jak najdalej. Przykładowo firma z Biels...

Andrzej czy mozesz napisac o jakiej firmie z bielska mowisz? Moze byc na jacek175@tlen.pl

stefano

a mało ciebie kozielby kut.....e na Sengenthalu ganialy !!!

alex

uwaga w hamilken na rudego rudy to jest kierownika kapuś (usunięte przez administratora)

alex

dobra firma kupilem samochud i dom jest ok.

anonim

(usunięte przez administratora)

Bolek

Bolek mozemy porozmawiać na emeilu Tomasz13310@o2.pl

Bolek

pracowałem tam 14 godzin pracy i 8 zapisywane . kilkuset pracowników , werków wiele . niektóre nazywane obozami pracy !!!

dziku

akurat pracowałem w tej firmie . żeby mieć 1700 euro musisz mieć 21 dni roboczych pelnych i kilka sobot czyli ok 180 h . można wyciagnac ale co pol roku zjezdzac do domu . 10 h pracy 8 zapisanych dwie dla firmy na nowa audi q7 dyrektora .

tomek

a ja chyba ich polecam, nigdy osobiscie nie miałem z nimi kłoptów, od nikogo też nie słyszałem jakiś niepochlebnych opinii czy żali n nich.. mi się wydaje, ze właśnie mozna na nich tak naprawde dobrze zarobić tylko pojawia się w tym momencie pytanie czy chce się pracowac czy chce się leenic w pracy..

lall

Czytam i nie wierze-opinie są chyba ludzi,którzy nie potrafią nic robić. Mój mąż pracował w zeszłym roku później był przestój i w tym roku jest tam na nowo. Trzeba pracować,ale kasa na czas. A zarobić można nawe 1700euro. Mąż pracował w 4 firmach(m.in. izomont) i jest tam tragedia 17h pracy dziennie. tu idzie na 8h max 12(co rzadko się zdarza) i ma wolne. Polecam. Sami nie mogliśmy się dostać do tej firmy,ale udało sie i nie żałujemy

papiez
@Andrzej 11.07.2015 10:04
Hej pajacu , nie podniecaj się za bardzo swoją rolą- to nie ty trzymasz w firmie , tylko ciebie trzymają w firmie mając więcej...

No i widzisz taka jest różnica że mnie czymaja a ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kto ma lepiejpajacu

Little John
@papiez 13.08.2015 22:58
No i widzisz taka jest różnica że mnie czymaja a ciebie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i kto ma lepiejpajacu...

Odpowiem za"Andrzeja": różnica między wami jest taka, że ty jesteś konfidentem i analfabetą - dlatego ciebie "czymają", a co do tego kto ma lepiej, pozostawię bez komentarza.

Andrzej

chcecie pracować i mieć spokój oraz komfort psychiczny - omijajcie tą firme z daleka. Neumarkt to "Smoleńsk" i tzw. "Kozie łby" lub Kozłowo. Jeden z kierowników nadaje się do pracy tylko w kołchozie ZSRR - taką ma mentalność ten deklarowany katolik. Drugi ma papieża na stoliku a za skórą diabła ale to zwykły kozioł, stary cap, jest nikim ale wydaje mu się, że wszystkie rozumy pozjadał - prymityw. Po zakończeniu pracy nie możecie spodziewać się żadnej pomocy ze strony biura.

ester

Witam, nie wiecie jak w prefamax wyglada sprawa socjalu, czy zapewniają opiekę medyczną, karty multisport?

andy

zakwaterowanie ok . w hotelu przy samym werku , albo na campach też przy bramie . Praca ciężka , niewdzięczna , na godzinę netto na początek 8,5 eurosa , sernia płaca na rękę w zalezności od godzin 1250 - 1500 na rękę ...zarcie niby daja , ale tylko obiady i kolacje , śniadania we własnym zakresie . Realne wydatki to ok .20 euro miesiecznie na telefon ( Lebara) inernet -35 euro , picie ,woda ,soki etc.....i śniadania ...ja wydaję ok.150 euro łąccznie z zatankowaniem paru litrów paliwa do auta ....polecam zabrać garnek , patelnię , kubek , sztucce , resztę kupicie na miejscu . Z Polski najlepiej zabrać dużo polskiej wędliny , kiełbas , bo tutejsza to chemiczna porażka !!!

vip

PRACOWAŁEM U NICH .BYŁO WZGLĘDNIE DO CZASU JAK W UB.ROKU WYMYSLILI [usunięte przez administratora] TZW PŁACA NA BRUTTO.ZAKOMBINOWALI TAK ŻE WYCHODZIŁO MNIEJ NA GODZINE NIŻ WCZEŚNIEJ.CO DO PRACY W NIEMCZECH TO TAK SAMO JAK W INNYCH FIRMACH [usunięte przez administratora].POJECHAĆ MUSISZ ZA SWOJĄ KASE DIETA PRZEWAŻNIE JEJ NIE MA.NAWET PROSZKU DO PRANIA CIUCHÓW ROBOCZYCH NIE DAJĄ.NIE WARTO SIE NIMI INTERESOWAĆ.DOBRZY [usunięte przez administratora] .

x

firma ktora zatrzymala sie w latach 80tych,dno i jeszcze raz dno!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zostaw opinię o prefamax - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie prefamax