ZETKAMA

• Suszyna
  • Włodowice
  • Tłumaczów

3. Opinie o pracodawcach Ścinawka Średnia
  5. Opinie o ZETKAMA Sp. z o.o.

Opinie o ZETKAMA Ścinawka Średnia

Nie przegap nowości o ZETKAMA Sp. z o.o.!

janek

09.07.2016 10:56

podobno szukają do pracy na odlewni - czy były wypłacone jakieś premie w tym roku?
    EXPO

08.07.2016 13:07

O co chodzi z ogłoszeniem na stanowisko Dyrektora Eksportu? Pojawia się co parę miesięcy... Tak szybko odpadają czy zarobki takie słabe?
    robocop

13.07.2016 12:55

Szukaja Kierownika Exportu juz od paru lat dobrych .... to sobie wyobraź ..
    franek kimono

13.06.2016 19:03

+XYZ na zarobki to ja nawet nie liczyłem ale czy ta praca przy tej maszynie jest w miarę fajna?Z góry dzięki za odp.
    franek kimono

10.06.2016 14:19

A co sądzicie o stanowisku pracy jako operator maszyny cnc bo takie w Zetkamie jest.Warto sie na to pisać?Pozdrawiam
    xyz

11.06.2016 16:46

Pewnie, że się opłaca. Musisz mieć wykształcenie wyższe - przełożeni mają średnie, masz zarobki na poziomie najniższej krajowej. Albo niewiele większe. Opłaca się... Resztę dopowiedz sobie sam.
    sanatorium

29.04.2016 21:24

Przepracowałem w tej firmie 10 lat.Jedno wielkie dziadostwo!Zero poszanowania pracownika,zajechali by Cie na smierc.Marne zarobki,praca ciezka,Dyrektor do bani,jak i wszyscy z biur.Złodzieje jednym słowem,na przerwe pojedynczo,chory zakład za marne pieniadze!!!.zdrowie stracisz na 100 procent wiele jest czynników szkodliwych.Nie polecam!!!a wrecz odradzam.

20.04.2016 20:16

Tak źle to jeszcze się nie działo w tej firmie. Przełożeni zamiast zająć się produkcją to napier...... jakieś tabelki dla managera a efekt z tego żaden. Więźniowie uciekają bo tak zaje..... jest robota.
    Belzebub

01.04.2016 14:51

@frnek coz ludzie narzekajá wszedzie .Na odlewni, na produkcji, w biurowcu , kazdy ma swoje problemy i dla kazdego .. jego problemy beda oczywißcie najwazniejsze. To raczej logiczne, dlatego opowiadanie bzdur pt. przyjdz na odlewnie , albo przyjdz na produkcje albo magazyn to dopiero zobaczysz ... sa bez sensu. Kazdy ma innego kierownika czy dyrektorka , inna specyfike pracy i bzdury z ktorymi kopie sie codziennie . Czy warto przyjsc do Zetkamy do pracy pytasz ? Oczywiscie , mozna sie sporo nauczyc , czesto tez i tego jak sie nie powinno pracowac. To tez cenna wiedza . A tak na serio to polecam , zdobedziesz doswiadczenie a to najwazniejsze chyba w tym wszystkim . Place nie powalaja na kolana ale wszystko zalezy ktory z dzialow Cie interesuje .......
    imen

20.03.2016 08:32

pracownicy narzekają co dzieje w biurowcu zapraszam wszystkich niezadowolonych na dział odlewni dla dowartościowania
    nie powiem

20.03.2016 17:36

Coś w rodzaju kolonii karnej dla ciągle narzekających magistrów? ;) Laczki sobie ubrudzą i dopiero będzie! Odlewnia już nigdy nie zobaczy premii!

13.03.2016 19:03

Masz rację, ta firma to jest dno. Dla ludzi bez bez ambicji. Obecnie pracujący tam zostali zmuszeni do marazmu. I do intelektualnrgo zastoju. Każdy, kto wykaże jakąkolwiek inicjatywę jest eliminowanie.

26.02.2016 10:22

Pracowałem w tej firmie 3 lata. Chciałbym przestrzec pewną grupę przed składaniem aplikacji do tej firmy. (dobrze jest też przeczytać sobie tytułem wstępu post niejakiego „pracującego” z dnia 08.10.2013). A więc, odpowiedz sobie na pytanie uczciwie czy jesteś: A) sumienny, pracowity, dyspozycyjny, osiągasz bardzo dobre wyniki , masz wiedzę, chęci, jesteś wykształcony, znasz się na tym co robisz i lubisz to robić , masz doświadczenie, chciałbyś się rozwijać itd. Jeżeli chociaż na jedno powyższe stwierdzenie odpowiedziałeś twierdząco, to zastanów się co najmniej 4 razy czy warto tu pracować. Jeżeli na co najmniej dwa odradzam składania aplikacji. Lub czy: B) szukasz stażu, brak ci doświadczenia, brak ci wiedzy, nie potrzebujesz aby w ciebie inwestowano, brak ci ambicji, masz niską samoocenę , to twoja szansa na pierwszą pracę albo dogorywasz zawodowo, jest to dla ciebie naprawdę jedyna oferta pracy itd. Jeżeli chociaż na jedno powyższe stwierdzenie odpowiedziałeś twierdząco, to miejsce jest idealne dla ciebie. Spróbuję to wyjaśnić w kilku zdaniach: Wymyśliłem taki skrót według , którego można w szczegółach opisać tą firmę: USD czyli: U jak utopia – firmą realnie „kieruje” dwóch gości z których jednego prawie nigdy nie ma w firmie a drugi nawet jeśli jest (też bywa rzadko) – to też go nie ma gdyż chętnych do rozmowy jest tylu ilu za dobrą kiełbasą w sklepie w czasach PRL więc nie ma szans na jakąkolwiek rozmowę. Gość generalnie „nie ogarnia”, tworzą się tunele chaosu przesunięte w czasie a to co zostaje jakimś cudem ustalone po czasie tworzy gęstą sieć niespójnych działań, któych ty nie jesteś w stanie zrozumieć. W tej firmie nie ma co liczyć , że ktoś się tobą zainteresuje, wyciągnie odpowiednie wnioski oraz dobrze tobą pokieruje. Współpraca między działami jest trudna żeby nie powiedzieć momentami niemożliwa. Jeżeli już znalazłeś już kogoś kto mógłby ci pomóc ( a o takich ludzi ciężko) to albo gościa też nie ma tygodniami albo jest tak „zawalony” robotą, że odpowiedź otrzymasz za kilka tygodni albo i wcale. Prawie nic tu nie działa tak jak powinno , ważne sprawy są nieważne , a nieważne – strategiczne. Większość osób preferuje postawę „przetrwalnikową” czyli aby do 16-tej .Spróbuj tylko zauważyć , lub zwrócić uwagę ,że coś nie działa niewłaściwej osobie. Już jest po tobie. S jak strach – strach przed możliwymi karami oraz zwolnieniem z pracy jest nieodłączną częścią dnia. Naganę możesz dostać w każdym momencie i za byle co. Informację o tym , że już nie pracujesz możesz dostać w Wigilię albo na bramie wejściowej. Są momenty , że możesz pożegnać się w jednym momencie z kilkoma kolegami naraz. Prawie nic tu nie działa. Najśmieszniejsze jest to , że oficjalne reguły obowiązujące wewnątrz firmy tak naprawdę nie istnieją albo istnieją tylko na papierze , dlatego kiedy nie daj Boże zrobisz nawet coś dobrze a coś nie spodoba się twojemu przełożonemu (z różnych wymyślonych względów) jesteś bez szans nawet jeśli masz jokery na ręce. D- jak donos – w firmie jest wąska grupa osób specjalizująca się w szukaniu haków na każdego. Chyba mają płacone premie od nagany czy zwolnienia. Gości nie interesuje kim jesteś i co dobrego robisz dla firmy. Możesz być tylko pewien , że im więcej się starasz i im lepsze masz wyniki to tym gorzej dla ciebie. Nic cię nie uratuje jeśli komuś coś się nie spodoba. To tak w skrócie. Jakieś dobre strony? Są: jest socjal, jest ciepło, dobrze wygląda na CV – bo to przecież FIRMA Giełdowa ! Przez duże G... oczywiście. Pozdrawiam
    Belzebub

02.03.2016 13:13

Do byłego pracownika z 26-02-2016. Serio?? cyt"szukasz stażu, brak ci doświadczenia, brak ci wiedzy, nie potrzebujesz aby w ciebie inwestowano, brak ci ambicji, masz niską samoocenę , to twoja szansa na pierwszą pracę albo dogorywasz zawodowo, jest to dla ciebie naprawdę jedyna oferta pracy itd. Jeżeli chociaż na jedno powyższe stwierdzenie odpowiedziałeś twierdząco, to miejsce jest idealne dla ciebie." A powiedz na ktore z powyższych TY odpowiedziałeś twierdząco ,że udało Ci się przepracować tam az 3 lata ???

21.02.2016 12:30

Marek Ja ciebie kojarzę. Z PA wyleciałeś za alkochol a z odlewni generał też cię odszczelił za wóde Stary z takim CV to loda możesz tylko prezesowi zrobić.
    Mistrz

05.02.2016 06:44

Marek, nie kojarzę Ciebie z imienia a w jakim okresie pracowałes? Generał zwalnia zazwyczaj za wóde ;). Na początku "młodemu" zawsze trudniej o nadliczbowe ale jak dobrze będziesz lizal to 2 z przodu :)
    marek*)

02.02.2016 11:32

pracowałem kiedyś w zetkamie,na PA i Odlewni do czasu kiedy nie skosił mnie Generał.Spotkałem w weekend gościa co na piecach elektrycznych pracuje ale mówił że się zwalnia,.myslałem na złożeniu CV zalewac trochę umie tylko moje pytanie jest takie, czy na topialni nadal panują takie (usunięte przez administratora) układy jak, żeby pracować w sobotę to trzeba do (usunięte przez administratora) mistrzom włazić? bo koleś nie chciał za wiele gadać tylko się śmiał i mówił że to nie jego sprawa,ale na weekendy będe miał ciężko się wbić.
    majster

21.07.2015 20:54

zaklad fajny powoli rozwijajacy sie ale kadra zarządzajaca cala do wymiany szczegolnie w samej odlewni która jest jakby odrebnym zakladem i zawsze jest bita po kieszeni bo to braków za duzo wydajnosc mala i srata tata jakby to ludzi wina byla dyrektor do wymiany metalurdzy i i wszyscy w fartuszkach
    Robotnik

26.07.2015 19:14

Tak zakład się rozwija. Mamy XXI wiek, a panujące tutaj warunki przypominają XIX wiek. Patrząc na zabudowania z zewnątrz można śmiało nagrywać filmy z czasów zgniłego kapitalizmu. Przecież to jest ruina. Brud, syf i zacofanie. A wynagrodzenie pracowników uwłacza wszelkim normom cywilizowanego świata. Patrząc na zakłady w Chinach lub w Korei Północnej widzimy takie 'nowoczesne zakłady' Jak ZETKAMA w Ścinawce Średniej. Albo jak za czasów Gomółki - tylko, że robotnik jest niczym, nikt się z robotnikiem nie liczy.

10.07.2015 12:43

oki

10.07.2015 21:16

Nikodem, całe to forum opisuje sytuację w Ścinawce Średniej. Poczytaj sobie co jest tutaj napisane. I będziesz miał jasny obraz panujących tutaj warunków.
    edek

09.07.2015 20:21

A jak jest w innych zakładach z Grupy ?
    kornik

08.07.2015 20:30

pracuje w tym syfie juz 19 lat jeden wielki syf zarobki zenujące premia co miesiąc inna oczywiscie okradaja nas ile sie da a ludzie pracuja soboty niedziele i (usunięte przez administratora) z tego mają kadra zarżądzajaca smieje sie prosto w oczy i jak sie nie podoba to sie zwolnij a oni sciagna caly zaklad karny i beda zapieprzac banda zlodzieji

29.05.2015 19:22

pitbull

30.05.2015 09:05

Buahahaha ty jesteś na celowniku następny takze uważaj
    rambo

15.05.2015 20:25

to prawda tą firmą rządzą idioci bez doświadczenia potrafią wysłać produkt nie dokończony to klienta tej firmie grozi upadłość prezesie reaguj szybko i wypie...tych nieudaczników jak najszybciej prosi o to załoga
    xman

15.05.2015 20:19

takim samym cwaniakiem jest dyrektorek[były operator wózka] czekamy na jego upadek bo naobiecywał wyrobienie prezesowi a wyrabia się ale w WC ale juz grunt pod nogami zaczyna mu się palić myślę że w tym roku odpowie za cały burdel w tym zakładzie i poleci ze swoimi pieskami

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZETKAMA?

xbmdK

15.05.2015 20:12

ty cwaniaku z biura zapraszam na tydzień pracy na produkcji to będziesz leżał pod kroplówką a dupę będa podcierać ci inni bo nie będziesz w stanie reką ruszać chodzisz w czystych ciuchach i myślisz że wszystkie rozumy pozjadałes z chęcią bym cię na produkcji dotarł gardzę takimi cwaniakami jak ty
    ŁU

06.03.2015 05:28

zetkama to poraszka pracownika traktują jak niewolnika a związki zawodowe siedzą w kieszeni prezesa jak tupnie to (usunięte przez administratora) a ludziom oczy mydlom
    Gość

22.04.2015 16:30

Czemu porażka , a co się takiego u was dzieje ? To że ludzi nie szanują to normalne.

28.02.2015 23:37

Zgadzam się z opinią xyz. Prawda!!! Prawda!!! Prawda!!! Te dranie z biur i ten co kradł paliwo to dranie. Tylko prześladują robotników i szukają powodu, (usunięte przez administratora)
    śpiący pracownik

19.05.2015 21:14

Tak, weźmy się wszyscy na produkcji do roboty. Bo obecnie wszystko robi się samo, albo za nas zasuwają pracownicy biurowi, a my leżymy pod maszynami i śpimy. Pewnie to jest post takiego zapracowanego pracownika umysłowego.
    wykorzystany przez Zetkame

23.01.2016 14:07

PIEKNA OPINIA. Zgadzam się z przedmówcą. SYF jednym słowo.
    óczony

16.02.2015 23:34

cza sie było óczyć, tesz byś siedział tyle na pszerwie.
    my

03.02.2015 19:51

Najbardziej irytujące jest to, że pracownicy produkcyjni mogą wyjść na stołówkę jedynie podczas przerwy i: - na dojście do stołówki, - zakup dania (a te panie, które sprzedają posiłki mają chyba kajdany z kulą 50kg u nogi, bo trudno wyjaśnić dlaczego tak ślamazarnie obsługują klientów), który trwa nawet 6minut przy 5osobach, - spożycie zakupionego posiłku, - powrót na stanowisko pracy, - odbicie rozpoczęcia i zakończenia przerwy, MAJĄ TYLKO 15 MINUT !!!! Natomiast pracownicy biurowi mogą kiedy tylko zechcą mogą sobie wyjść na stołówkę - nikt ich nie rozlicza z pory wyjścia i powrotu. Mogą sobie siedzieć do woli, iść na śniadanie, a później na obiad. A co, dlaczego mają sobie żałować !!! Czasami nawet, są już na stołówce podczas przerwy pracowników produkcyjnych i wtedy dla pracowników produkcyjnych czas oczekiwania na zakup posiłku wydłuża się.
    Freshh

26.02.2015 20:49

Gwoli wyjaśnienia: 1.Pracownicy produkcyjni mają inny charakter pracy od pracowników biurowych i nie mogą ze względu na to opuszczać często swojego stanowiska. Stąd bardziej restrykcyjny czas przerw. 2.Pracownik biurowy w przeciwieństwie do produkcyjnego często pracuje więcej niż 8h w firmie aby pracownik produkcyjny mógł mieć pracę. 3.Pracownikowi biurowemu przysługuje zgodnie z ustawą 5 min/1h przerwy od komputera i może to wykorzystać np. na śniadanie. 4.Pracownik biurowy nie może siedzieć do woli (i nie siedzi) bo też swoje obowiązki ma (patrz punkt 2) i jest zdecydowanie bardziej rozliczany za swoją pracę niż pracownik z produkcji. Podsumowując: zawsze można zmienić pracę jak coś jest nie tak a obiad jeść w domu.
    xyz

28.02.2015 17:07

Freshh - piszesz głupoty, podejrzewam, że pod tym nickiem kryje się ktoś z działu kadr. Jeżeli chodzi o osoby, które "pracują" po to, aby ludzie na produkcji mieli pracę, to takie osoby bez problemu robią to w czasie kilku godzin. W cale nie potrzebują pracować nawet 4 godziny dziennie, aby wywiązać się ze swoich obowiązków, a nie ma mowy, aby robili to powyżej 8 h. Sam pracowałem w biurze - oczywiście w innych firmach i wiem jaki jest charakter pracy w biurach. A jeżeli ty w to wierzysz, to żyjesz w wielkiej fikcji lub dajesz się oszukiwać. Każdy pracownik biurowy potrafi tak pracować, aby mieć jak najdłużej zajęcie. I uwierz mi, nie jest bardzo trudno to sprawdzić. Wystarczy samemu przez kilka dni wykonywać "obowiązki" takich ludzi, aby przekonać się czy nie jesteś oszukiwany. Dodatkowo, takich dbających o to, aby była praca na produkcji jest zaledwie garstka w każdej firmie, a nie wszyscy pracownicy umysłowi. Jeżeli chodzi o przerwę 5 min. dla pracowników, którzy pracują przy komputerach - to jesteś w wielkim błędzie. Kiedyś wystarczyło założyć na ekrany monitorów dodatkowy filtr i sprawa była załatwiona. Nie potrzebne były 5 minutowe przerwy, bo filtr wszystko niwelował (mam na myśli promieniowanie lub jak kto woli szkodliwe "migotanie obrazu". Innym rozwiązaniem są okulary antyrefleksyjne - sam takie miałem, firma zakupiła je dla pracowników, którzy pracują przy komputerach. Dodatkowo w obecnych czasach produkuje się takie monitory, które już nie są szkodliwe dla pracowników. Więc nie pisz bzdur o "ciężkiej i szkodliwej pracy" w biurach, gdzie pracuje się w ciszy,w czystości, w klimatyzowanych pomieszczeniach i oczywiście w pozycji siedzącej. Ciężka i szkodliwa praca jest na produkcji - hałas, brud, zapylenie. Praca wykonywana na stojąco, często w niewygodnej pozycji. Na wielu stanowiskach trzeba przerzucić po kilka ton wyrobów. Nawet w największe upały, kiedy często robi się słabo pracownikom - nie można wyjść na chwilę na świeże powietrze. TO JEST SZKODLIWA PRACA !!! I te 15 minut to jest hańba !!! Wg mnie nie nadajesz się do jakiejkolwiek pracy pośród ludzi - taka odpowiedź, ..."że jeśli komuś się nie podoba, to może zmienić sobie pracę"... Doskonale zdajesz sobie sprawę, że nie ma tutaj jakiejkolwiek pracy. Jak by była, to tacy jak ty sami byście sobie zasuwali na produkcji. Tutaj wychodzi na jaw twoja arogancja, podłość, bezduszność i pycha. Jak z takim podejściem do życia i ludzi możesz sobie spojrzeć w twarz w lustrze? Jeżeli znajdziesz się w sytuacji jak ten kierownik (ten, którego wywalono z pracy i który wam się tak udzielał), to może zauważysz, że nie traktuje się w taki sposób szeregowych pracowników.
    /?

02.02.2015 20:19

ten to ma awans za awansem nawet do rady nadzorczej się załapał taki dobry jast,kiedyś wyleciał w taki sam sposób jak ten kierownik widać że najlepiej być w tej firmie h..em i (usunięte przez administratora) bo tylko tacy dorabiają się stołków jeszczę trochę to będzie więcej nierobów jak pracowników fizycznych

Kontakt - ZETKAMA Sp. z o.o.

3 Maja 12 57-410 Ścinawka Średnia

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    /?

29.01.2015 19:56

zakład nie jest zły tylko ludzie zarządzajacy nim są nie kompetentni nie mają pojęcia o produkcji i doświadczenia.Główny nacisk jest na produkcję reszta się nie liczy, liczy się tylko oszczedność ale nie patrza jakim kosztem.Jednym słowem dziadostwo do potęgi.Dyrektorek nawet zwolnił kierownika produkcji żeby zabłysnąc chociaż jest tyle wart co on.SZkoda pisać o tej bandzie nieudaczników i karierowiczów sami się powygryzają trwa walka o stołki w tym syfie, wykorzystują sytuację na brak pracy w tym rejonie dlatego pracownik jest tu nikim zresztą brak słów nie polecam tago zakładu poszukującym pracy
    były pracownik

30.01.2015 22:39

O, jestem w szoku. Kierownik, który tak pilnował pracowników, którzy szli 1minutę wcześniej na śniadanie do stołówki, albo wychodzili po pracy 1minutę wcześniej do szatni wyleciał z pracy? I co mu to dało? Prześladował pracowników, tak się wykazywał przed wodzostwem i nic mu to nie dało??? Jako podziękowanie za takie wykazywanie się w pracy i dyscyplinowanie robotników otrzymał wymówienie. Nie żałuję go. Może pozostali z kadry zarządzającej wyciągną wnioski i dadzą sobie spokój. A co z tym, który kiedyś wynosił paliwo z zakładu? Kiedy jego usuną z firmy? Na pewno zarabia krocie. Bez niego firma dopiero by zaoszczędziła.
    Adams

17.08.2015 17:46

Nie wiem którego kierownika dyrektor zwolnił,ale uważajcie na Stasia po trupach do kariery której nie zrobił we Faurecji ale dyrektor Alex się na nim poznał i go wykopał...
    Emil

07.01.2015 20:41

Przeczytałem Państwa opinie i prócz informacji o zarobkach w biedronce nic się nie dowiedziałem. Pozdrawiam wszystkich malkontentów
    on

10.01.2015 20:18

Emilu, jeżeli chodzi o pracowników produkcyjnych, praca w ZETKAMIE jest b. ciężka. Ogólnie jest na produkcji b. głośno - tak pracują maszyny, brudno - kurz i pył. W lecie na hali panuje b. wysoka temperatura. Normy są powoli podwyższane. Zarobki, jeżeli chodzi o nowo przyjętych pracownikach - najniższa krajowa. I takie wynagrodzenie trwa b.długo. Ponadto, nowo przyjęci ludzie pracują przez podfirmę, czyli traktowani są jak ludzie drugiej kategorii. Takie osoby pracują tak samo jak pracownicy zatrudnieni przez Zetkamę. Wykonują normę, ale niestety nie mają premii w takiej wysokości, w jakiej mają pracownicy Zetkamy, nie mają tzw. premii kwartalnej, nie mają premii rocznej od zysków, nie mają dodatku z okazji świąt, ani tzw. "urlopówki". Jeżeli chodzi o inne świadczenia socjalne, które mają pracownicy Zetkamy również muszą zapomnieć. Jest goła Pensja - najniższa krajowa + premia obecnościowa (frekwencyjna) - 150zł. I to wszystko. Na takiej zasadzie: praca przez podfirmę można zasuwać 1,5roku. Tylko nieliczni mogą liczyć na zatrudnienie przez Zetkamę. Ale dopiero po tym okresie. Jeżeli chodzi o podwyżki pracowników Zetkamy, to są żenująco niskie. Może 20gr. albo 35gr na godzinę. A i to nie zawsze. W ubiegłym roku szefostwo obiecało 5% podwyżki, a dali może 2%. Jeżeli zostaniesz zatrudniony na stanowisku robotniczym, to życzę ci powodzenia i poczucia wielkiego zaszczytu z tego, że zostałeś tutaj zatrudniony. Oraz zadowolenia z wysokości zarobków. Aha, jeszcze jedno. Nie wykazuj żadnej, ale to jakiejkolwiek żadnej inicjatywy przejawiającej jakiekolwiek ochoty do przedstawiania zmian w tej firmie. Rób tylko to, co ci każą. Broń Boże sam nic nie wymyślaj!!! Od tego są twoi przełożeni!!! Natomiast jeżeli chodzi o atmosferę w pracy, to muszę przyznać, że jest b. dobra. Nie ma tutaj "wyścigu szczurów". A i przełożeni, czyli kadra zarządzająca nie jest, podkreślam: NIE JEST AROGANCKA w stosunku do zwykłych pracowników. Taka sytuacja w dzisiejszych czasach jest unikatowa.Oczywiście są sytuacje, czy raczej zmiany (na gorsze), które dla starej kadry pracowników są szokujące. Np. pilnowanie wyjścia pracowników po pracy. Ale w innych firmach to jest norma, natomiast tutaj to jest szok. Starzy pracownicy, którzy pracują tutaj po 15 - 25lat nie wiedzą, że we wszystkich innych firmach takie sytuacje są normą i nie wywołują w tych firmach oburzenia wśród załogi.
    olo

27.11.2014 18:02

co tu panowie pisać jak ktoś napisze co myśli albo prawdę to i tak usuwają to bo boją się złej opinii o firmie więc napiszę krótko jeden wielki syf.....itd
    Kolega

22.11.2014 21:49

A nie możecie wziąć się w garść i coś zmienić w firmie , przecież nie może być zawsze źle.Zawsze można się dogadać.

03.09.2014 09:12

28 stopni to chgba było w w kwietniu a w lipcu 54
    ox

15.08.2014 12:51

B. ciężka praca w hałasie, brudzie, zapyleniu. Temperatura panująca na halach w lecie min. 28stopni. Zarobki - najniższa krajowa.
    aaa

14.07.2014 20:51

ludzie w biedronce na kasie i przy wykładaniu towaru na półki lepiej zarabiaja od nas .firma zarabia miliony o luzie z premia ledwo najniższą krajową cos tu jest nie tak

08.04.2014 19:26

Bo się pracuje do 14 i ma rację jakbyś miał swoją firmę też byś tak robił

17.03.2014 06:20

Do tego doszlo ze szef produkcji z dyrektorem operacyjnym za pięć czternasta poluja na ludzi w szatni i łaźni.
    Gienia

27.02.2014 20:15

A co sądzicie o dyrektorze operacyjnym który działa coraz bardziej na szkodę firmy?
    Pawel Murcha

10.03.2014 17:35

co za bzdury!
    Bartek

23.01.2014 17:28

1300 zł to ty zarobisz w markecie puszki wykładając na regały a nawet wiecej.

18.12.2013 15:10

ciekawski10

21.01.2014 18:55

Hej janenek39 tu ciekawski10 myśle że, to tego czasu już pracujesz w Zetkamie, o ile złożyłeś podanie. Ja tam pracuje 8 lat a sprawa wygląda tak : 1 Na początek umowa "śmieciowa" od 6 m-cy do 3 lat wynagrodzenie ok 1300zł 2 Szkolenia tak i owszem ale w takim zakresie by w razie Twojej nieuwagi zakład nie ponosił odpowiedzialności. 3 Jak sam w siebie nie zainwestujesz to lipa. Pozdrawiam
    Gość

02.12.2013 16:48

To dlaczego czegoś nie zrobicie i po co sie godzimy na to ???
    ciekawski10

22.11.2013 09:02

A mnie zastanawiają te wszystkie inwestycje na terenie zakładu. Wykopaliska, remonty szatni, rozbiórka dachu, kotłownia itp. Dlaczego to wszystko na koniec roku? Idzie na to ciężki szmal, a przecież kryzys ? A ludzie w firmie bez podwyżek, na umowach zleceniach. Czemu ma to służyć ? Ukryciu wyrobionych w okresie letnim zarobków firmy , czy pokazaniu, że firma inwestuje w siebie w celu poprawy jakości wydajności .... choć te zabiegi mają mało wspólnego. A patrząc na postępy to do Wielkiej Nocy nie uda się uprzątnąć tego bałaganu. Do pracy w Zetkamie zapraszam jest miło, sympatycznie i czysto. Za wypłate można zrobić zakupy w Biedronce, każdy kto chce może się rozwijać - bo nasz zakład inwestuje w każdego pracownika zgodnie z 5S. Wesołych Świąt.

Zostaw merytoryczną opinię o ZETKAMA Sp. z o.o.

Oferty pracy - ZETKAMA Sp. z o.o.

ELEKTROMONTER / ELEKTRYK K/M

PRACOWNIK PRODUKCJI ARMATURY K/M