ZETKAMA

• Suszyna
  • Włodowice
  • Tłumaczów

3. Opinie o pracodawcach Ścinawka Średnia
  5. Opinie o ZETKAMA Sp. z o.o.

Opinie o ZETKAMA Ścinawka Średnia

Nie przegap nowości o ZETKAMA Sp. z o.o.!

Ryste

28.01.2018 14:48

ZETKAMA S.A. parę lat później.... Najcenniejszym kapitałem oraz fundamentem naszej firmy są jej pracownicy. Pracując codziennie po 12 godzin potrafią zarobić 2100 brutto miesięcznie, a ci co zostają na noc nawet 2200. Aby poprawić organizację pracy zamknęliśmy toalety i teraz w czasie pracy nikt z nich nie korzysta, co zwiększyło wydajność. Wprowadziliśmy też opłaty za korzystanie z wody do mycia i do picia. Teraz niewielu z naszych pracowników traci czas, aby się napić i umyć, a dążymy do tego, aby tym pijącym i myjącym również się odechciało. W czasie mrozów wyłączamy ogrzewanie, bo jak jest minus dwadzieścia, to wydajność nam rośnie o sto procent. Za kilka milionów złotych kupiliśmy monitoring do wyłapywania nierobów co nie nadążają i wywalamy ich na pysk za bramę. Po pracy kontrolujemy naszym pracownikom dłonie, czy właściwie opuchnięte od roboty. Jak jest brak opuchlizny to potrącamy dniówkę, a nawet więcej. Doszliśmy już do takiego etapu, że nasi pracownicy nie są zdolni pracować ciężej, więc pracują dłużej, a nawet tak długo, że nie mają czasu wydać tego co zarobili, więc zastanawiamy się, czy w ogóle powinniśmy im płacić. Nasze działania popiera rząd. Odwiedził nawet nas premier. W czasie jego wizyty otworzyliśmy toalety i można było za darmo napić się wody. Premier to zauważył i pochwalił naszą firmę i powiedział, że gdyby takich firm, było więcej, to byśmy byli „zieloną wyspą”. Postanowiliśmy „zacisnąć pasa” i obniżyć wynagrodzenia na czas kryzysu, o którym nie wiedzieliśmy, bo zarobki u nas nie byłyby takie wysokie… Łobuza, który krzyczał podczas wizyty premiera „tego, ku…wa nie da się już wytrzymać” zwolniliśmy dyscyplinarnie, niech żre szczaw i mirabelki….

29.01.2018 16:45

Dobre zapomniałeś o palących

05.03.2018 09:08

Hehe

04.03.2018 21:01

Atmosfera się zagęszcza. Jeden ambitny z 150 nadgodzinami zarabia tyle co kierownik. Drugi pije non stop Trzeci narzeka na mobbing Czwarty oczernia związki z. A prawda jest taka dostaniecie 4% podwyżki i dalej pracujemy. ????
    Rafał

28.02.2018 23:22

Po co iść do Skody skoro w Zetkamie można lepszą kasę wyciągnąć.
    Ja tam byłem.

03.03.2018 18:39

Tak, można. Np. wynosić wióry z metali szlachetnych. Inaczej się nie da. Chyba, że jesteś na stanowisku managera. Zwykły pracownik nie ma szans na większe uczciwe zarobki. Ludzie, obudźcie się !!!! Obecnie jest tyle pracy w naszym rejonie, że nie ma co tutaj zasuwać za takie marne grosze !!! Odejdźcie z tej " firmy" !!! Niech ta tzw. " kadra zarządzająca" sama sobie tam zasuwa !!!

28.02.2018 22:10

xxx

28.02.2018 22:35

Pisze człowiek bez ambicji
    murarz

28.02.2018 23:12

xxx idź do skody tam czekają na takich
    Lesser

28.02.2018 15:18

Wyzywsk w bialy dzień . Trzymają dziadków którzy ledwo dychaja ale dalej walą soboty -niedziele. Wszyscy nowi którzy przychodzą to kompletne nieporozumienie szczególnie nowy zaciag na.formiernie
    Abstynent

28.02.2018 10:40

Po prostu sa to ludzie niezastąpieni i nie ma dyskusji. Bez nich moga zaklad zamknac i oglosic upadlosc...
    xxx

27.02.2018 13:55

Mistrz oczyszczalni wraz z kierownikiem kryją wybryki alkocholowe i poniżanie pracowników przez brygadziste W. Jak to jest możliwe że kierownik złapał go pijanego i wezwał mistrza by ten odwiozl go do domu po czym sam musiał za niego pracować do końca zmiany? A brygadzista W.......i nie poniósł żadnych konsekwencji.
    piter pan

27.02.2018 18:12

Taka sama patologia jest na OTPD nikt nie reaguje na ekscesy pana W.
    SZTUCER WSADZACZ TO BURAK

23.02.2018 08:31

SZTUCER burak
    Sztucer wsadzacz

23.02.2018 06:53

Jurek ty pewnie jestes jednym z tych leni z UR,("ktorzy pracuja w pocie czola") ze tak ich bronisz. Uderz w stół a nożyce sie odezwa...
    Henryk Sienkiewicz

22.02.2018 15:42

Quo vadis Zetkamo???

22.02.2018 18:45

Quaestus immitis super omnia ... ????
    BOB

21.02.2018 19:35

Albo pewnie jakims inzynierem magisterem z biura ledwo po studiach. Takim to sie nie dobiora do (usunięte przez administratora) py a wklad w firme zaden
    Sztucer

21.02.2018 09:47

Dobrze zrobili tym amatorom z UR. Za darmo by chcieli pieniądze brać i siedzieć na (usunięte przez administratora) po warsztatach, fachowcy. Po za tym po innych dzialach sama patologia i same slugusy ktorzy licza az im samo spadnie z nieba. Zarzad nie jest glupi i widzi z kim ma do czynienia, bo na pewno nie z ludzmi poważnymi + ulomne zwiazki. Goraco pozdrawiam z cieplych krajów
    Wuj

21.02.2018 18:30

Sztucer to jeden z bur.....w ktory jest pewnie operatorem cnc tzw wsadzaczem bo nic innego nie potrafi tylko koło maszyny na telefonie grac.

20.02.2018 13:30

Chłopaki z UR dalej zapierniczaja w pocie czoła za dzień wolny w tygodniu za sobotę A kierownik k........l dalej przystaje przy swoim i nie staje w obronie UR wręcz jest przeciwko swoim ludziom młoda miotła musi się wykazać tylko obiecuje jak pali się grunt pod nogami to chłopaki pracują

Oferty pracy - ZETKAMA Sp. z o.o.

ELEKTROMONTER / ELEKTRYK K/M

PRACOWNIK PRODUKCJI ARMATURY K/M

Lider / Liderka Księgowości

Elektryk - Elektromonter

WalletIcon

5500 - 7000 PLN / m

Ja ty i my

19.02.2018 20:48

Jeżeli firmie są związki zawodowe to przewodniczący powinien ponieść konsekwencje tego jak źle traktowani są pracownicy ,czyli wylecieć na zbity p..k.Jeżeli pracodawca myśli że zakład będzie funkcjonować z pracownikami słabo opłacanymi to jest w błędzie.

13.02.2018 21:31

Pozdrowienia dla jeszcze pracujących w firmie. Nie jest źle -minus 10% za zachorowanie (L4) Obcięte nadgodziny dla UR ,podwyżki oddalają się (obiecane od Styczń 2018). Witamy 10 nowych aut na placu parkowania :) ...

18.02.2018 09:40

No trochę to jest w porządku bo a czasie absencji chorobowej juz tracisz na wypłacie nie dość że tracisz na leki to jeszcze Cie dobiją zabraniem premii w Biedronce maja bonus pół roczny za nie chorowanie a tu został zlikwidowany no nie fajnie to wygląda..Jeszcze jedna uwaga -10 % sztywnego wskaźnika czyli wyrobienie powyżej 90% jak nie będzie wyrobienia to co Ci zabiorą ? jedynie 2 lub 3 % oceny indywidualnej.
    Hmm

18.02.2018 10:26

Ja zamiast zabierac premie wszystkim radze sie przyjrzec jaki chaos panuje w firmie, w liczbie pracownikow, zastepstwach ktorych nie ma lub obarcza sie nimi 1 osobe w pewnych dzialach zwlaszcza i okaze sie szybko dlaczego te L4 sie pojawiaja i sa tak chetnie brane i przedluzane. Warto by spojrzec czy ktos sobie regularnie przedluza weekendziki jaki specjalista i kiedy to l4 wystawia i porozmawiac sobie z takimi osobami. I niech nikt nie mowi, ze firma nie ma prawa bo wiadomo ze dreczono co niektorych wyciaganiem na bardziej zenujace rozmowy, z ktorych moznaby wyciagnac konsekwebcje gdyby pracownik chcial sie taplac w blocie.

15.02.2018 07:44

Jeszcze parę takich tygodni bez przeglądów UR tak jak to zawsze robili to wszystko się rozleci bo kierownik k......m szuka oszczędności żeby nie płacić 100% razem z piątusiem wybiorą robocze ciuszki i do roboty A chłopaki w niedzielę z UR będą sobie odpoczywać
    Ja ty i my

14.02.2018 18:32

Panowie a gdzie są związki zawodowe? Przewodniczący grubą kasę trzepie to niech coś robi dla załogi a jak się nie stara to go wymienić.
    fff

15.02.2018 00:01

Związki robią to co im kierownicy i dyrektorzy powiedzą że mają robić . Pracownicy płacą składki członkowskie średnio 20-30 zł co miesiąc i nie wiadomo na co te pieniądze są przeznaczane.
    ktos

15.02.2018 00:02

Ręka rękę myje
    Xxx

11.02.2018 19:06

Odradzam pracę w Z........e już nie długo wprowadza pracę w sobotę za dzień wolny w tygodniu...... tak ma teraz dział utrzymania ruchu ukarali i zabrali nadliczbowe a inne dzialy zapierniczaja ile chcą za 100% i śmieją się z UR
    admin

09.02.2018 11:43

Pomówienie - przestępstwo z art. 212 kk: § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

08.02.2018 15:59

Kierownicy by czy mac stołek po trupach dążą do tego by pracownicy pracowali za darmo

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w ZETKAMA?

01.02.2018 14:50

Kaczor Donald

04.02.2018 20:30

Słabo u ciebie z ortografią, szkoda słów.
    Xxx

05.02.2018 11:06

Dziwisz się on z pola jest.
    Ktos

10.01.2018 18:22

Pracuje tam pare lat ale to co teraz sie tam dzieje bije wszystko na glowe. Na oczyszczalni panuje jawny mobing pracownicy są gnebieni ,cały czas straszeni utrata premi by zwiększyć ich wydajność wliczane są również wyjścia pracownikow do toalet . Ludzi jest coraz mniej pieniądze coraz gorsze a nowych ludzi do pracy brak. Może czas coś zmienić póki nie jest za późno?
    bbb

19.01.2018 15:27

tylko na papierze jest i nic wiecej
    Ggggg

25.01.2018 21:58

Wlasnie oczyszczalnia to jeden wielki (usunięte przez administratora) mistrz M. i brygadzista W. by (usunięte przez administratora) ludzi jak moga nie wierze ze ktos trzyma takich ludzi bez wykrztalcenia na tych stanowiskach mistrz to nawet pisac dobrze nie umi ludzia boja sie odezwac bo potem jest jezdzenie po pracowniku gdyby nie wiezniowie to tam nikt nie bedzie robil jak starsi odejda na emeryture czas szukac nowych wyzwan bo szkoda zycia na ten (usunięte przez administratora) acha i bym zapomnial o wszech wiedzacym kierowniku takiego durnia to swiat nie widzial hehe
    Prawdziwy Polak

19.01.2018 00:50

Wszystko pieknie ładnie ,ale ktoś tu kłamie
    orch

02.01.2018 18:26

Witam. Widzę, że forum tętni życiem, szkoda tylko, że głównie negatywnymi opiniami. Zastanawiam się nad aplikacją na stanowisko specjalisty ds. planowania produkcji (w Sosnowcu) i miałem nadzieję znaleźć jakieś pochlebne informacje na temat firmy. Szukam firmy, która da mi szansę na własny rozwój. Wiadomo, zmiana miejsca pracy to zawsze jakieś ryzyko, ale nie chcę wpaść w jakiś kanał. Proszę o wypowiedzi odnośnie godzin pracy, atmosfery (dział planowania), rodzaj umowy na start, wynagrodzenia (podstawa + premia ? 3200-3500 netto?), możliwa ścieżka kariery. Z góry dziękuję za wypowiedzi w wyżej zakreślonych obszarach. Pozdrawiam
    Ehh

04.01.2018 15:39

Ten "dzial planowania" to tylko i wylacznie jeden czlowiek jesli zaaplikujesz to w Twojej osobie. Bedziesz odpowiedzialny za wieczny brak materialow, na ktorych dostawy nie bedziesz miec wplywu, za brak ludzi, czasu.. to stanowisko to taki kozioł ofiarny. Atmosfera jest na prawde nieciekawa, organizacja pracy zadna. Ludzie przechodza na emerytury bez nowych zatrudnien lub wreczaja wypowiedzenia...

17.01.2018 13:14

Czuję , że interesuje Cię coś więcej niż tylko "dybanie" w okowach wiecznie niezadowolonego przełożonego , comiesięcznego zastanawiania się ile to finalnie dostanę na wypłatę oraz wiecznego chaosu.Tym bardziej na Śląsku.Będziesz zdrowszy.
    Gołąbek

05.09.2017 15:25

ZETKAMA zatrudnia prawie 400 osób a na forum kilku ludzi chce zrobić wrażenie, że ta firma jest zła. Może niektórzy nie pasują do tej pracy , jest zbyt łatwa a ambitni lubią wyzwania. Może czas na zmianę?
    poważny

04.01.2018 12:53

a może Ty weź się do pracy :)
    ja

09.01.2018 18:06

"zatrudnia 400" , ale tak naprawde to pracuje około 200 osób .

10.11.2017 10:11

W Sosnowcu trzeba zmienić całą mentalność. Są osoby, ktore pracują ponad możliwości za innych, bardzo wiele jest natomiast nie do ruszenia- zwłaszcza w biurze ale nie tylko. Jeden biega a pięciu siedzi i się śmieje. Są ludzie i to dobrze opłacani, którzy mimo lat pracy nie potrafią samodzielnie podjąć żadnych i to dosłownie żadnych najprostszych decyzji bez opierania się na innych. Obowiązki nie są przyporzadkowane w zaden logiczny sposób. Jeśli pokażesz, że sobie radzisz bardzo szybko zaczniesz robić po prostu wszystko. Jeśli natomiast sobie nie radzisz to ktoś będzie pracował za Ciebie, jeśli masz wystarczajace plecy. Nie rządzi rozsądek tylko ambicje i wzajemna niechęć, której nikt już nie potrafi nawet ukrywać i to w każdym dziale. Wyjaśnieniem obecności niektorych osób może być wyłącznie nieuzasadnione podpieprza....innych u przełożonych, bo w pracy są bezradni, co chwilami wygląda na prawdę już nie zabawnie a tragicznie zwłaszcza na zewnątrz. Szkoda, że w firmie mającej takie możliwości nikt nie potrafi zakończyć tej obłudy i farsy w kompetencjach.
    Jest jak jest

09.01.2018 10:40

Nikt nie zajmie się swoimi obowiązkami dopóki jest niepisana umowa, że są jelenie pilnujące nie swoich spraw. Zwykłe gadanie jakie jest w każdej pracy trzeba natomiast oddzielić od tego co podpada juz pod paragraf.
    ja

09.01.2018 16:37

święta prawda !!!

Kontakt - ZETKAMA Sp. z o.o.

3 Maja 12 57-410 Ścinawka Średnia

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    Kuba

06.01.2018 18:04

Niektórym nie jest po drodze z dobra praca i dlatego narzekają!!!
    Nie do końca

07.01.2018 10:12

Problem w tym, że ta praca jest dobra tylko dla garstki uprzywilejowanych. Reszta jest traktowana tak jak jest a frustracja bije po oczach. Pracownicy którzy pozostali i mogą sobie na to pozwalać są na ciągłych zwolnieniach lekarskich, inni kombinują jak zrobić dosłownie cokolwiek.
    nowy@

15.12.2017 17:31

widzę na ich stronce, że szukają szefa jakości - co się stało z poprzednim? czy warto aplikować?
    pomocny

16.12.2017 11:58

Emerytura.
    nnnn

27.10.2017 15:31

Jeśli chodzi o pozytywne komentarze pisane na portalu to ze szczerym uśmiechem zaczynam się zastanawiać kto z kadry zarządzającej zlecił ich napisanie, a może sam się pofatygował? Oczywiście firma mimo tego, że zdaje się dobrze prosperować, nie jest w stanie zainwestowac w podwyżki dla pracowników, może zatem chociażby zamiast finansować samochody dyrektorom postawionoby na ich rozwój w dziedzinie zarządzania? Zdaje się, że na podstawach przedsiębiorczości w liceum uczy się dzieciaki, że jak rośnie popyt na usługi, to rośnie zatrudnienie, a co za tym idzie rosną płace. No niestety w firmie Zetkama ciezko jest zwiekszyć zatrudnienie, może dlatego, że na rynku w okolicy płace są o wiele wieksze? Może dlatego zdarza się, że nowozatrudniony pracownik po miesiacu, a przy wysokiej tolerancji i naiwności zostaje jeszcze przez kilka miesiecy. Potem nie chcąc nawet splunąc na pikniki rodzinne, czy premie miesieczne, które przy zarobkach proponowanych są i tak zabawne. Zatem może warto zastanowić się co jest przyczyną problemów w firmie zetkama, brak kompetencji, a może chęci, czy szacunku dla pracowników szeregowych? To już niestety nie mnie oceniać. Natomiast na miejscu każdej osoby zastanawiającej się nad podjęciem pracy w.w. zakładzie po prostu porozmawiałabym z kilkoma szeregowymi pracownikami, osobiście nie miałam przyjemności spotkać się z pozytywnymi opiniamii, no może tylko przez jakiś czas, później udało się już dostrzec jaka jest przykra prawda.
    2 pracownik

29.11.2017 14:55

Tak, ja jestem taką osobą
    Były

03.12.2017 18:18

Tak ja jestem zadowolony (że już tam nie pracuje) Jedna z moich najlepszych życiowych decyzji

14.11.2017 20:26

Widzę ,że co niektórych kolegów z Sosnowca zabolało połączenie firm . Powiem wam jedno Ta firma jest nastawiona na zyski nie licząc się z szeregowym pracownikiem.Możesz być dobry ba super wydajny i tak widełki zaszeregowania wytyczają maximum (Zetkama 18.90zł/h) Nie wiem jak u was w Sosnowcu ale u nas 10km za południową granicą (Czechy)oferują taką stawkę na start, a w Zetkamie po 30 latach ciężkiej pracy może nieliczni osiągną ten pułap .Pozdrawiam
    expert świadomy

28.11.2017 15:04

Pozostałe firmy na rynku funkcjonują charytatywnie :) :) :)
    Zetkamowiec

21.11.2017 16:54

Pewnie ,że jest fajnie gdzie się pracuje 6 godzin dzienie ,co chwile pali fajki,a jak nie ma dużo pracy to prywatę robi się ,potem na 100% w sobotę przychodzi i tylko wybrańcy ,a jak troche kasy zabraknie do 10 to z bankomatu troche wiòrów kolorowych wyniesie i będzie ok a na koniec miesiaca i tak bedzie premia kierownik pokonbinuje i awasnsem przyjmą ,a koledzy z hanysowa mamy z waszych stron dyrektora jeszcze takiego geniusza nie było w histori zetkamy moze chcecie go polepszy sie u was przesylka gratis !!!
    Haha

22.11.2017 14:54

Idealnie ujęte;) jeden pracuje a reszta się śmieje, że znalazl się głupi. Premie chce za to na koniec każdy.

21.11.2017 12:37

Nie jest w tej Zetkamie tak źle jak niektórzy opisują, atmosfera jest fajna pomimo tego że nieraz naprawdę jest zapierdziel i człowiek ma dość, komu nie pasuje - może przecież odejść. Wielu pluje ale nadal pracuje, dziwne, jest tyle pracy dookoła, można wybierać. Płace mogły by być lepsze ale socjal jest dobry i nikt nie płaci jakiejś kasy na lewo czy inne kombinacje.
    Magazyn

28.10.2017 19:36

Prawie 90% pracowników należy do zwiazków zawodowych na,które pracownicy płcą składki ,ale to fikcja bo prezes robi co chce a zwiazki boją się oflagowania zakładu lub strajku bo nie maja jaj !!! i tak bedzie ale ktos na świta weznie premii 1000000 zl ,a robol powie,ze nie ma na podwyzki takie zwiazki to mozna znalesc na byle jakim zakrecie hanba!!!
    Energizer

09.11.2017 21:11

Podpieprzaniem innych anonimowo nie sprawi że w Sosnowcu będzie lepiej.Przedstaw się a my ocenimy czy swoją "wydajną" pracą masz prawo krytykować i wytykać innych palcem.Zaczynają chodzić słuchy że jesteś jednym z tych co dostali ostatnio dodatkową premię.Nie za wydajność czy wyrobienie,ale za "podjudzanie" i sprzedawanie innych krecie.
    Kazik

10.11.2017 05:35

I to z nowj gwardi.

05.11.2017 18:31

I jak tam rekrutacja? Czy znaleźli się naiwni do pracy (czytaj ciężkiej orki) za psie pieniądze w warunkach pracy z XIX wieku? Gdzie starych pracowników traktuje się jak pariasów. Nie daje się im godziwej płacy za ich ciężką pracę w niesamowitym brudzie, hałasie, mega zaduchu w lecie. Mam nadzieje, że jednak nie ma chętnych, gdzie nawet skazańcy nie chcą "pracować". Dzisiaj w Kłodzku jest trochę lepszych ofert pracy.
    Rafał

02.11.2017 18:55

Czy teraz premia jest za wrzesień czy październik?

02.11.2017 21:09

Premia jest za wyrobienie z wrzesnia

22.09.2017 20:09

Kilka dni temu zobaczyłem w Kłodzku na słupach ogłoszenia Zetkamy. Poszukują ludzi do pracy. Na najcięższych stanowiskach. Prawie się popłakałem ze śmiechu. Wezmą każdego, byle był chętny. A jakie proponują warunki. Żenada. Czy skazani już tam nie pracują?
    nnn

27.10.2017 15:29

oczywiscie, skazani pracuja nadal, a kto inny mogłby chcec tam pracowac, oferuja minimalna krajowa, poźniej jakies zabawne podzywki niby maja byc, a poźniej ich nie ma :)
    Golubian

18.10.2017 18:44

Wizjonerów oraz czarodziei nie potrzeba nigdzie ewentualnie myślących i dobrze pracujacych ludzi. Wróżę, że w firmie będzie jak w bajce, jestem pewien tego!!
    Bartek

19.10.2017 15:18

Zgadzam się z Tobą w 100% i myślę że w tym pomoże nam Solidarność ludzi.
    No i

10.10.2017 13:31

No właśnie a my nie mamy premi bo w systemie są złe czasy technologiczne. Jak to sprostać???
    Grzech

01.10.2017 22:01

Szukając pracy słyszałem sporo dobrego o ZETKAMA-ie
    Iwona

27.09.2017 15:16

@Jaś rozumiem, i jak widać na forum wiele osób na ten temat dyskutuje. Zastanawiam się na ile ten niedopracowany system to skutek połączenia firm? Może później będzie on weryfikowany i firma będzie sprawdzała, czy ma on tak końcowo sens? Oby wtedy zaszły jakieś zmiany i premie były przyznawane sprawiedliwie.
    Wizjoner

11.10.2017 20:20

Słuchaj no mądralo.Gdyby pracownikom nie zależało na pracy i zarobkach to uwierz mi już dawno w zakładzie nie miałby kto pracować.Obowiązki wykonują wzorowo,problem jest taki że jakby wykonywali tylko OBOWIĄZKI to zakład dawno by już nie istniał.Pracownicy żeby wykonać zlecenia muszą wykonywać pracę która nie jest brana pod uwagą podczas podliczania wyrobienia.Przyjdzie taki dzień że jednak powiedzą dość i zakład stanie,a wystarczy tylko pracować według tego niedorobionego systemu.

12.10.2017 10:23

Słuszna racja ale dlaczego nic nie jest robione w tym kierónku żeby to naprawić. Dlaczego nikt na to nie reaguje.

Zostaw merytoryczną opinię o ZETKAMA Sp. z o.o.