Lindström sp. z o.o.

Adres: Marywilska 34, 03-228 Warszawa

NIP: 5222640524 KRS: 0000109807

Lindström sp. z o.o.
3 186 6 1

Opinie o Lindström sp. z o.o.

Kandydat

Byłem w Lindstrom na rozmowie kwalifikacyjnej. Rozmawiałem z kobietą z działu HR prawie godzinę. O ile rozmówczyni i sam przebieg rozmowy był w porządku, to informacja zwrotna odnośnie dalszego procesu to fikcją. Jak się można domyślić zarówno propozycji pracy ani jakiejkolwiek wiadomości od firmy Lindstrom nie otrzymałem.

Natalia
@Kandydat 20.11.2018 12:10

Chciałabym wiedzieć, czy na rozmowie rekrutacyjnej do Lindström zostały przedstawione Tobie początkowe warunki zatrudnienia? Jest to bardzo ważna kwestia, które niestety w trakcie niektórych kwalifikacji jest pomijana. Dlatego zachęcam Ciebie do poruszenia tego tematu na forum.

Julia
@Kandydat 20.11.2018 12:10

Potwierdzam. Ja byłam na paru rozmowach po czym cisza. Musiałam się upomnieć o odpowiedź. Tyle czasu poświęconego na rozmowy i wielka łaska, żeby człowieka poinformować. To świadczy o poziomie tej firmy.

Natalia
@Julia 07.12.2018 15:15

A jak oceniasz ogólny przebieg procesu rekrutacyjnego do Lindström? Czy odbyta przez Ciebie rozmowa o pracę była przeprowadzona w sposób merytoryczny i przejrzysty? Podziel się swoim doświadczeniem z ewentualnymi przyszłymi kandydatami do pracy w tej firmie.

Natalia

@anna, tak jak użytkownika @major, Ciebie też zachęcam do dłużej wypowiedzi zawierającej więcej argumentów. Osoby nie związane z Lindströmem, naprawdę muszą się domyślać dlaczego uważacie tak, a nie inaczej. Jeśli możesz wyjaśnić co dokładnie oznacza brak profesjonalizmu, to inni będą wdzięczni.

anna

0 profesjonalizmu, prymitywna forma pracy wszystko się sprowadza do niczego.

Natalia

@Major - piszesz, że Lindström to dobra firma - możesz napisać co przez to rozumiesz? Jak wyglądają warunki pracy w tym miejscu? Jak oceniasz atmosferę w pracy? Firma Lindström informuje na swojej stronie www, że nieustannie poszukują nowych pracowników. Ktoś aplikował i mógłby napisać jak przebiegła rekrutacja? Pomogłoby to innym użytkownikom forum szukającym informacji na temat tego pracodawcy.

Administrator

Czy ktoś chciałby wypowiedzieć się w sposób rzetelny i prawdziwy o firmie Lindström sp. z o.o.? Taka wypowiedź mogłaby pomóc innym osobom w uzyskaniu informacji o firmie.

Major

Dobra firma, a najgorsze jest to , że osoby niekoniecznie przykładające się do pracy piszą swoje wywody jak tu jest źle. Jak tak jest to może nie trzeba tu pracować?

Adonin
@Major 16.11.2017 17:55

Zgadza się nikomu, nie polecam. Dobra rada omijać szerokim łukiem !!!!!

zadowolony klient

super firma! - nadal mi nie wystawiają faktur za usługi :)

Słowik
@zadowolony klient 13.06.2017 12:34

Oszusty mydlom przedstawicielom oczy, a Oni gadają głupoty i ludzie się nabierają, na tak zwana standardowa umowę i prosta, spróbujcie rozwiązać umowę z nimi to szybko zdobędziecie o nich opinie

Natalia

@zadowolony klient - czy próbowałeś kontaktować się z Lindström sp. z o.o.? Warto wyjaśnić sprawę z firmą, może Twoja faktura została przez pomyłkę pominięta. Macie może informacje o obecnych procesach rekrutacji w Warszawie?

Biurokrata
@Natalia 24.07.2017 00:34

Tak, dają fikcyjne ogłoszenia, zapraszają ludzi na składanie cv, obiecują gruszki na wierzbie, teraz już na zlecenie za 15 zł na godzinę, żeby potem wyłudzić dane osobowe zachowując je w jakiejś bazie. Pójdziesz za to siedzieć !!!

Upracy

W Lindstrom pracuje taki pseudo szef, który śpi w swoim gabinecie mimo, że jest wcześniej umówiony na spotkanie. Nie polecam.

Tomcio
@Upracy 01.12.2017 19:55

To ten z bujną czupryną, wieśniak z Wołomina?

Seller

Pracowałem i nie polecam , firma nie przestrzega prawa pracy, atmosfera jak w jakiejś sekcie. Inspekcja Pracy w tym roku wita już drugi raz w tej firmie. Procesy w sądzie pracy to dobre rozwiązanie dla każdego kto szanuje swoją wartość. Słyszałem jak handlowiec dostał reprymendę bo nie klaskal , gdy inni klaskali. TRAGEDIA , SZKODA CZASU , SZKODA SŁÓW.

Były 2012
@Seller 21.05.2017 14:28

Seller po co piszesz takie głupoty. Nikt cię tam nie ciągnął do pracy .

Ciekawy

A gdzie dają służbowe superby?

kuku

Sraki rocznik. Co to za różnica, jeździj sobie tym wymyślonym superbem i nie zwracaj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skoro marka i rocznik auta są najważniejsze. Pewnie nawet samochodu nie masz.

ja
@kuku 13.03.2017 19:35

To tylko ciekawość

Gtd
@ja 13.03.2017 21:13

Idź do konkurencji tu ludzie przychodzą zarabiac i pracować a nie się wozić.

ja

Auris combi? Wybaczcie ze tak pytam ale jaj mam zamienić służbowego superba na cokolwiek to chce wiedzieć ;-) jaki rocznik?

cienki
@ja 13.03.2017 14:21

Ty to na pewno pracy tam nie dostaniesz

Abab

A jakieś fajne / ładne dziewczyny pracują w tej firmie?:)

bbbbbb

Aurisy.

ja

Tzn?:-) a inni? Np account representative?

ja

Jakie auta mają menadżerowie?

Bolek
@ja 12.03.2017 17:58

Szybkie dobre i ładne .

Łysol
@ja 12.03.2017 17:58

I tak się nie dostaniesz na to stanowisko

Pracownik

Wystarczy sprawdzić po ile lat pracują tam ludzie i wszystko jasne, jeszcze raz podkreślam to stabilna firma z dużym potencjałem i możliwościami. Ta firma cały czas się rozwija, nic i nikt tego nie zmieni.

Pracownik

Lindstrom jest stabilna firmą z dużymi możliwościami rozwoju, koniec kropka.

Klient

Jestem klientem tej firmy już bardzo długo, wynajmuję odzież i chodniczki. Przeżyłem już trochę osób w obsłudze klienta, ale obecna załoga no to już jest przepraszam za określenie dno, dno i jeszcze raz dno i dlatego postanowiłem coś wrzucić od siebie. Opiszę krótko, jak teraz dzwonię do firmy to jestem przełączany od osoby do osoby i każda kolejna twierdzi, że się tym nie zajmuje albo ktoś po prostu podnosi słuchawkę i zaraz odkłada. Nie mam informacji jak coś zamawiam kiedy to dostanę i czy w ogóle otrzymam. Myślę sobie, że skoro pracownicy obsługi klienta reprezentują tak niski poziom tzn. nie reprezentują żadnego poziomu to znaczy, że ich przełożeni są również niekompetentni albo nie wiedzą jak ma działać dział obsługi klienta. Czy ta firma ma jakiegoś dyrektora, który to wszystko kontroluje czy nie ma tego nie wiem. Wiem natomiast, że jeśli jest to nie kontroluje tego zupełnie i jest słabym dyrektorem albo nie zna się na rzeczy. Ostatnio nawet pisałem taką oceną na emajla, ale nic to nie dało. Muszę stwierdzić, że obsługa tam zjeżdża po równi pochyłej do dołu. Jedyne co jeszcze mnie z nimi trzyma to naprawdę fajni i niedoceniani moim zdaniem pracownicy serwisu i ostatnio nowa opiekunka (poprzedni opiekun to pomyłka i dobrze, że go wymienili), która stara się bardzo i widzę jak jest jej głupio kiedy musi mnie okłamywać jak ją pytam o zamówienia na odzież albo ostatnie reklamacje dotyczące fakturowania, niemożliwe jest otrzymanie korekty za błędy powstające po stronie dostawcy trwa to w nieskończoność. Z mojej strony jako klienta problemem jest rotacja personelu i brak kompetencji osób zarządzających tą firmą niestety. Nie są to miłe słowa, ale w tych czasach taka firma nigdy nie będzie konkurencyjna. A konkurencja co chwilę podsyła nowe ciekawe oferty. Poczekam jeszcze i zobaczę.

w
@Klient 19.12.2016 20:14

a jak bywało kiedyś, np w 2010? Wtedy również ekipa, delikatnie mówiąc, nie porażała efektywnością?

oszlukany klient

Bardzo nie rzetelna fiema. Pan pospisujac umowe przedstawia inne warunki niż są w rzeczywistości. Na wypowiedzenie nikt nie reaguje a gdy się kontaktuje z firmą nik nic nie wie. Nie kompetentni pracownicy nie miła obsługa. Jednym słowem oszuści. Nie polecam odradzam w 100 %.

Stop Analfabetom
@oszlukany klient 09.12.2016 10:12

Z trudem przeczytałem twój bełkot. Poproś mikołaja o słownik ortograficzny pod choinkę :) Zamiast prowadzić biznes, powinieneś się cofnąć do gimnazjum na lekcje języka polskiego :)

kolejny oszukany Klient
@Stop Analfabetom 09.12.2016 18:17

To jest właśnie najlepszy dowód na poziom Customer Service w firmie Lindstrom.... Sami się definiujecie odpisując w ten sposób na wiadomość od Klienta. Żenada.

oszukany Klient
@Stop Analfabetom 09.12.2016 18:17

sposób w jaki Pańśtwo odpisują na komentarz Klienta świadczy o tym jaką firmą jest Lindstrom - to dno...

klient - za chwile byly

coś niedobrego dzieje się w tej firmie, nie można się o nic doprosić, za każdym razem błędy na fakturach - jakoś zawsze na niekorzyść klienta już nawet nie jestem zły - po prostu się zmęczyłem współpracą i jak chciałem ją zakończyć - oczywiście chcą mi naliczyć karę............... poczekam sobie spokojnie, i wypowiem bez kosztów. Na pewno nie polecę tej firmy nikomu - nawet wrogowi

lojalny klient

super ta firma jest, kolejny miesiąc nie dostałęm faktury ale dywanik piorą regularnie - miodzio

samanta

wiem że w tym roku szukali już przedstawicieli handlowych, mam nadzieję ze jeszcze takie rekrutacje będą w tym roku jeszcze bo bardzo chciałabym spróbować- no i oczywiście pozostaje jeszcze kwestia czy ten pracodawca jest w stanie mi zaproponować konkurencyjne warunki

%%%

A nie szukają jakiegoś menago do biura?

DonK

Dla doświadczonych handlowców, umiejących rozmawiać z ludźmi Lindstrom jest wymarzonym pracodawcą. Mają wypracowane przez lata zasady współpracy, stabilną ofertę (co czasami jest problemem, bo ciężko ją zmienić aby dopasować się do potrzeb Klienta), i przejrzystą ścieżkę kariery. Wiesz, co masz zrobić, aby dostać podwyżkę. Jeśli pracujesz tak, jakbyś prowadził własną firmę; wstajesz rano, otwierasz swój biznes, to tylko od Ciebie zależy, jak Twoja firma się rozwinie - od Ciebie zależy ile sprzedasz i ile zarobisz... i ilu Twoich Klientów poleci cię swoim znajomym. Lindstrom tylko daje Ci pęsje, narzędzia, produkt i atmosferę...

x
@DonK 30.09.2016 22:18

Brzmisz jak jeden łysy Menago :) dodaj jeszcze, że działa napisany skrypt sprzedaży.... Jak nie czytałeś - poproś, ktoś z dłuższym stażem niż 6 lat na pewno ma na kompie :)

wawamuffin

Handlowiec w "firmie" to komiwojażer sprzedający usługę prania dywanów (takich chodniczków, które kładzie się w wejściu do firmy, sklepu itp.) Samochody na full śledzeniu GPS. Nie wiem jak jest dzisiaj, ale przy mnie jeden z "menagerów" podpisał umowę z zupełnie pijanym kolesiem w jego (tego kolesia) knajpie. Zarząd oderwany zupełnie od polskich warunków. Z perspektywy czasu - praca dla kogoś kto jest na prawdę zdesperowany. Fastfood - mniej stresu, lepsza kasa.

kakje

Pracownicy konkurencji mogą tylko pomarzyć o pracy w Lindstromie. Firma nie przyjmuje pracowników z konkurencji.

Klient

to bardzo dobra firma - 5 miesiące temu podpisałam umowę i jeszcz nie dostałam żadnej faktury - zamist jednej wycieraczki mam 3 polecam!

Ostatni Sprawiedliwy
@Klient 16.09.2016 13:51

mam nadzieję, że szybko zweryfikują kto jesteś i wywalą takiego uczciwego ,,klienta". Takich cwaniaków jak Ty powinno się .......... sam sobie dodaj

znowu to samo

janse... nic się nie zmieniło w tej firmie, nowy jest słabiutki, sprzedać cokolwiek prawie niemożliwe, konkurencja ucieka

Lindstrom
@znowu to samo 05.09.2016 14:51

Konkurencja ucieka, ale ze strachu. Zobaczymy za rok.

lider
@Lindstrom 15.09.2016 20:44

Lindstrom nawet nie jest rozpatrywany jako konkurencja przez inne firmy - ot jakaś malutka garażowa firma co pierze szmaty i wycieraczki we franiach...

dobrze poinformowany
@Lindstrom 15.09.2016 20:44

i znów za rok matura....... ha ha ha ha ha

Lindstrom
@lider 16.09.2016 09:49

I bardzo dobrze, że nie jest rozpatrywany......i robi swoją robotę a konkurencja niedługo obudzi się z ręką w nocniku. Zresztą ważne jest to, że firma idzie do przodu i ma stały skład jeśli chodzi o pracowników a to o czymś świadczy a wszystkie zazdrosne opinie wyrażają ci, którzy musieli odejść i nie mogą tego znieść. A było pracować a nie ............... się.

Go
@Lindstrom 15.09.2016 20:44

Konkurencja jest o niebo lepsza i to jest prawda!!!! Biuro w linstrom nie działa to jest porażka

Zostaw opinię o Lindström sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lindström sp. z o.o.