Valeo
2256

Opinie o Valeo

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo

ciekawy

Witam, czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat pracy w tej firmie na stanowisku Technolog lub Konstruktor? Jest możliwe że przyjmą osobę na 3 roku studiów zaocznych?

Gosc
@ciekawy 19.04.2018 20:15

Nie

koala

ile można zarobić na stażu? Ktoś może coś więcej powiedzieć o stażach w tej firmie? Jak ciężko się dostać, jakie zarobki, czy jest możliwość późniejszego zatrudnienia, czy obowiązki na stażu są ciekawe i rozwojowe?

Gosc
@koala 03.05.2018 10:50

Przynies wynies pozamaiataj 1000zl moze na reke. Duzo ludzi zostaje po stazu. Duzo odchodzi zalezy na jakiego szefa trafisz jak wszedzie. Ogolnie nie polecam. Sproboj w innych firmach typu Aptiv Delphi

Dominika

@KKKKKKK, czy jesteś aktualnie pracownikiem firmy? Jeśli tak, czy mógłbyś wypowiedzieć się na temat aktualnej sytuacji w firmie? Może posiadasz informacje odnośnie warunków finansowych w Valeo? Czy firma oferuje możliwości rozwoju? Twoja odpowiedź będzie dużą pomocą dla osób chcących, tak jak @PPPP zasilić szeregi firmy Valeo oraz dla pozostałych użytkowników tego forum.

PPPP

Mógłby ktoś opowiedzieć o bieżącej sytuacji w Valeo? Bo chciałbym zaaplikować do działu procesu lub R&D i nie wiem czy to ma sens jako staż na studiach. Mógłby się ktoś wypowiedzieć i najlepiej napisać z kiedy są dane informacje.

KKKKKKK
@PPPP 18.05.2018 14:56

Oczywiście, jakieś 10% przetwarzanie produktów na inne

Dominika

@koala, widziałam, że pytałeś o staż. Czy będziesz aplikować nawet jeśli nie dostaniesz satysfakcjonujących odpowiedzi na forum? @Odlotowa12, dziękuję za Twoją wypowiedź, ale staraj się przestrzegać zasad panujących na forum, OK? Zachęcam do zapoznania się z naszym regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin @jurekts, i jak, zdecydowałeś się aplikować do pracy w Valeo? Miałeś już rozmowę rekrutacyjną?

Tonik

Jesteście pewni, że nic pozytywnego nie można napisać o firmie?

Eiksyt
@Odlotowa12 27.04.2018 12:28

Ziomek dobra rada dla innych

jurekts

Praca operatora ciężka , dużo noszenia?

Dymek

Baj, baj jak czówka wejdzie. A tak niech każdy szczeli sobie w kolano w firmie

Alkoholik

Smród, (usunięte przez administratora) i ciągle pretensje że za mało zrobione. Dział chłodzenia silnika to j.....any kołchoz bez nadziei na lepsze jutro. Nie polecam no chyba że ktoś ma nóż na gardle i na gwałt szuka roboty.

Stefan

Nie polecam . Tylko ilość się liczy i żeby za dużo nie mówić . Biurowi czują się jak nadludzie i patrzą z góry na "maszyny " pracujące w pocie czoła.

Aga

A jakie macie opinie i zarobki o pracy jako recepcjonistka?

Psorek

HR w Valeo w Skawinie to jet jakaś kpina. Banda gówniarzy przyjętych po studiach, która nie posiada najmniejszego doświadczenia w tym co robi. Wytarte formułki, slogany, kłamstwo to chleb powszedni (Czy te małolaty: Konrad, Małgorzata itd) naprawdę sądzą, że doświadczeni pracownicy nabierają się na ten bełkot HR-owy i nieudolne mijanie się z prawdą?) Żenująca postawa, niemająca nic wspólnego z profesjonalnym HR. No i płace. Chcieli by mieć super doświadczonego pracownika za miskę ryżu. Te czasy się skończyły. Nawet nie potraficie otwarcie ludziom w oczy powiedzieć, że Was nie stać na pracowników lub poziom kompetencji przewyższa wymagania. Zamiast tego brniecie Drodzy Państwo w bajki. Wstyd!!

pracownik
@Psorek 12.04.2018 10:08

Niestety, ale muszę potwierdzić. Kto tych ludzi przyjął do pracy????!!!! Co do permanentnego kłamstwa się zgadzam. Kłamać trzeba umieć, więc w pokera to całe to nieletnie stadko sukcesów raczej nie osiągnie.

Dominika

@Operator, czy możesz napisać coś więcej o pracy w Valeo w Skawinie. Jaki jest system pracy, ilugodzinny? Czy nie ma problemu z wzięciem urlopu? @anonymous, czy chciałbyś podjąć pracę w Valeo? Jakie stanowisko Cię interesuje? @Wesoly_baleron, brałeś już udział w procesie rekrutacyjnym czy jeszcze się nie zdecydowałeś?

Operator
@Dominika 17.03.2018 23:57

Praca albo na 3 zmiany albo na 4 brygady zależy od działu. A jeśli chodzi o urlop czasem trzeba się prosić a w ostateczności brać na żądanie. Zdarzają się sytuacje gdzie urlopy są wstrzymane a nawet z wczasami pod grusza bywają problemy bo jak więcej osób chce w jednym terminie trzeba albo zmienić datę albo mniej dni wziąć.

Operator

Zero poszanowania dla operatora. Traktowanie ludzi jak rzecz która można przenieść z kąta w kąt bez jakiegokolwiek wyjaśnienia. Człowiek nie może się odezwać nawet nie ma z kim porozmawiać o problemie bo wszyscy są tacy sami. I odpowiedzi kierowników "nikt was na siłę nie trzyma" . Później się dziwią że brakuje ludzi chętnych do pracy. W takich warunkach nie da się spokojnie pracować

heh
@Operator 14.03.2018 08:57

Co się dziwisz, to jest moloch tam się człowiek nie liczy generalnie, jesteś częścią mrowiska, ludzie przychodzą i odchodzą, a plan ma być wykonany i tyle. Chcesz być traktowany po ludzku znajdź mniejszą firmę, gdzie ludzie sie znaja, wiedza o swoich problemach.

Vick

Słuchajcie ludzie w NPA w Skawinie szukają pracowników. Lepsze warunki i fajni ludzie. Z tego co wiem teraz szukają operatorów maszyn i elektryka

lider

2400 stawka dla pracownika valeo, a adecco ma około 2600. Kabaret, bo stary, doświadczony pracownik np z 5 letnim doświadczeniem często zarabia tyle samo co świeżo przyjęty. Tym sposobem w valeo pracuje garstka ogarniętych, stado niedojd i mnóstwo świeżaków.

anonymous
@lider 14.10.2017 18:34

Chodzi o kwoty netto czy brutto?

Wesoly_baleron

Czesc, czy ktos ma doswiadczenie z dzialem symulacji ? Jak atmosfera i zarobki ?

Romano

Praca dla desperatów, którzy nie mają co jeść.

Róża
@Romano 06.06.2017 12:36

Być może przyjdzie taki czas , że Pan nie będzie miał co jeść. Proszę uważać, bo Pan desperatem może również zostać.

trebor

może mi ktoś przybliżyć jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna do księgowości?

kloc
@mmmm 21.08.2017 00:04

Jakie zarobki w ksiegowosci? AP / AR?

Lwc

Witam, czy mógłby mi ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy na metrologii? W ogóle to jest tam akredytowane laboratorium z prawdziwego zdarzenia, czy wygląda to bardziej jak akwarium na środku hali? Interesuje mnie również jak wygląda kwestia z tempem pracy...

MP75
@Lwc 06.12.2017 19:34

Dostałem zaproszenie na lidera metrologii. Ciebie też chcą zatrudnić? Byłeś na rozmowie może?

Irek

Jesteście przekonani, że nie można napisać coś pozytywnego?

Była pracownica

100%nie polecam szkoda zdrowia nerwów.Praca ciężka w ciężkich warunkach.Zapylenie na hali.Zmarnowane lata.

Dominika

@unknown, piszesz, że śmieciówka na początku, czy później można liczyć na bezpośrednie zatrudnienie w Valeo? Jeśli ogarniasz swoje obowiązki, jak to napisałeś i kierownictwo to zauważa, to może, można w późniejszym czasie liczyć na jakąś podwyżkę, albo awans?

anonymous
@Dominika 31.08.2017 12:15

Jeśli ogarniasz swoje obowiązki, to kierownictwo w żaden sposób Cię nie wynagrodzi- wręcz przeciwnie będą próbowali Cię coraz to bardziej ruch*ać, wykorzystywać, dokładać obowiązków. Najlepiej w tej firmie udawać debila bez mózgu, wtedy masz przynajmniej spokój

jeeeeee

Czy można zarobić 2500 netto na początek?

anonymous
@jeeeeee 27.09.2017 00:47

Tyle to możesz zarobić po 3 latach

nick

hm to w koncu polecacie te pracze czy nie? jak wygląda tam dzień roboczy,jak warunki pracy,pracodawca?

operator
@nick 16.05.2017 19:08

nie polecam kołchoz i tyle na temat

Qwerty

Czy to prawda ze Oddz.Chłodnic nie ma roboty i zwalnia prcowników?

abcd
@Qwerty 07.11.2017 19:09

oddział chłodnic to największy (usunięte przez administratora) lepiej samemu się zwolnic szkoda zdrowia i nerwów

Lider

Valeo zwalnia Polaków zostawiając sobie Ukraińców! Mechanizm działania metody w tym filmiku https://www.(usunięte przez administratora).com/watch?v=hxQJPkurF9k&feature=share

chłod
@Lider 02.11.2017 16:24

dokładnie tak było w mojej sytuacji wyszkoliłam ukrainkę na moim stanowisktu a za dwa tyg zakończyli ze mną współprace. tak poza tym valeo wyzyskuje ludzi. (usunięte przez administratora) . nie polecam

Aniol

6 lat zmarnowanych w tym zakładzie.Uklady ukladziki.Ludzie wstrętne zazdrość nienawiść.Szkoda nerwów i zdrowia.Nie polecam rotacja straszna.Prawdziwa nauka zycia

nie polecam

Zakład Pracy, w którym stanowisko dostaje się po znajomości. Przegrałem rywalizację z synem Szanownego pana (stali- napisane z małej litery żebyście wydzieli kogo dokładnie chodzi). Mogę tylko napisać, że podczas całego toku nauczania ( a miałem przyjemność z nim studiować na mgr) nigdy nie grzeszył rozumem, co więcej zawsze żerował na innych. Inni w tej firmie siedzą co najmniej na stażu koło roku po zakończaniu studiów, a on dziwnym trafem bez większego doświadczenia na podobnym stanowisku (w internecie jest wszystko) obejmuje je zaraz po skończeniu studiów. Także omijajcie tę "rodzinną" firmę szerokim łukiem.

Papa
@nie polecam 22.10.2017 22:06

Oj tak zgadza się ja przepracowalrm w tym zakladzie pracy 16 lat,nigdy więcej takiego wyzysku!!!! I w cztery litery wlozcie sobie te wasze ppm.ccu.krkc.i co tam jeszcze .

kik

słyszałem że na wycieraczkach ukraincy zarabiają więcej niż pracownicy robiący po parę lat hehe, ładna lipa

Zostaw opinię o Valeo - Skawina

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo