Valeo
2 295 526 5 1

Opinie o Valeo

Filtruj opinie po kryteriach:

Anonim
 Opinia

Pracowałem tam kilka lat temu na taśmie przy piecu na dziale chłodnic.Chora firma z chorym kierownikiem , pierwszy dzień pracy po godzinie kierownik przyspieszył taśme do tego tempa ktorego nikt by nie wytrzymał po czym stwierdził ze nie nadaje sie do zadnej pracy ani do niczego.Pracownicy sa pomiatani i znieważani ogólnie mobbing na całego czlowiek nie ma czasu by wytrzeć pot z czoła nie mowiac o warunkach pracy... Pan kierownik dawno powinien stanąć przed sadem za ponizanie i grozenie pracownikom.Człowiek w tej firmie traktowany jest jak zwierzę albo i gorzej.

Pomocna?
Tak3Nie1
J@kubek
 Opinia

Komuś bardzo zależy żeby wejść do zakładu, dla nich będziecie tylko cyfrą na koncie.Ludzie też myślą że związki dla nich coś zrobią ,pewnie jeszcze za nich .Czemu jak w innym zakładzie są 4 związki niema tam cztery razy lepiej,czemu niema jednego, wszak pracowniczy.Pracownicy utrzymują tych nierobów a oni i tak idą na układy mydląc ludziom oczy poprawiając sobie słupki kto ma więcej członków i kto ważniejszy.Płacicie im co miesiąc i na co liczycie.Ludzie poczytajcie sobie o zakładach w których związki są ,opinie pracowników o nich.nie dajcie się ogłupiać i tak za was nic nie zrobią.

Pomocna?
Tak22Nie2
Pokemon
 Opinia
@J@kubek 07.12.2018 21:22

Jakubek czy kubek mądrzy ludzie muwią nie dyskutuj z idjotą bo cię zaraźi swoją głupotą koniec cytatu koniec dyskusji

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Gosia
 Opinia
@J@kubek 07.12.2018 21:22

Hahaha jak będą pilnować porządku będą się brać za (usunięte przez administratora)i tego typu sytuacje to już warto płacić te marne 18zl!!!! Baby nagrały jednego i co z nim zrobili ? Awans ze zmianowego na dziennego ? Zmianę rozwalili i tyle z konsekwencji. Buraki jesteście! Liczę na conajmniej jedno zdegradowanie! Sama doniosę na zastępcę z Apu2 i teraz nie będę się bała zeznawać w sądzie! On chodzi na przerwy a liderka się boi i nie może nawet zjeść jak należy tylko je miedzy maszynami!!! Nieraz mnie gnoil szczyl jeden! Doczeka się już niedługo!

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
J@kubek
 Opinia
@Pokemon 07.12.2018 21:42

Mądrzy Mòwią bo wymienia się na mowa dla tego z tobą nie dyskutuje sam sobie odpowiedziałes

Pomocna?
Tak4Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wera
 Opinia
@Gosia 08.12.2018 00:23

Na APU 4 zm D liderka sobie za duzo pozwala znowu, żadzi Agata a ona jej slucha , gebe ma od ucha do ucha , jest bezszczelna ma swoje ulubienice powinna sie wziac do roboty bo geba to nie wszystko . Mamy czasem dosc tej baby.

Pomocna?
Tak12Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wera
 Opinia
@Wera 08.12.2018 15:51

Chodzilo o o B sorry

Pomocna?
Tak7Nie
Pokemon
 Opinia
@J@kubek 08.12.2018 09:17

Kubek nie doceniłem cię, skończyłeś jednak zawodówkę i jesteś pewno kierownikiem w Valeo, ta twoja mądrość aż razi. Nie ma się co dziwić że w Valeo jest mobbing jak kierownikiem zostaje gość po zawodówce nie potrafi zarządzać zespołem ludzi. Brak swojej inteligencji przyzwoitości i szacunku do drugiego człowieka nadrabia zastraszaniem upakarzaniem i poniżaniem podległych mu pracowników. A gdzie miał się szacunku i kultury nauczyć w zawodówce albo klepiąc buty. Tak że kubełek nie broń tej bandy kolesi chyba że jesteś jednym z nich no to rozumiem.

Pomocna?
Tak10Nie1
Pokemon
 Opinia
@Wera 08.12.2018 15:52

Czyżby pani Dorota K.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kiełkowicz
 Opinia
@Pokemon 08.12.2018 18:25

Dorotka ze Skały czy tam innej wichury? Plantator truskawki eheheheh Stały wypróbowany kapuś! Donosiciel jakich mało. W głowie pustka ale cóż spodziewać się po ekipie Rysia. A potem zdziwieni, że nie ma kto robić . Ją to powinni jak Jagne na wozie z gnojem z zakładu wywieźć

Pomocna?
Tak11Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@Kiełkowicz 08.12.2018 18:54

Kto ich liderami porobił? Nie do wiary! przecież te osoby nic nie potrafią! już nie wspominając o pracy z ludźmi czy zarządzaniem,tworzeniem atmosfery itd itp

Pomocna?
Tak4Nie
B...
 Opinia
@ja 08.12.2018 20:39

Boguska, Dorota, itp najwyzsza pora zmiana liderostwa panie niech sie wezma do roboty

Pomocna?
Tak7Nie
anomim
 Opinia
@B... 11.12.2018 12:45

One się pewnie nie mogą wziąć do roboty bo poza donosicielstwem nic nie potrafią

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
.......?
 Opinia
@Pokemon 08.12.2018 18:25

Nie, Dorota nie ma takiej w brzydkim wyrazeniu gęby jak Boguśka to jest wkurzajaca baba mysli ze wszystkie rozumy postradala ale tak jest jak nie nauczona pracy tylko rzadzenie w glowie , no cóż wiele takich osob jest ze im sie wydaje kim oni nie sa, ale jej darcie jednym uchem wpada drugim wypada raczej nikt sie nie przejmuje jej gadaniem dziewczyny przynajmniej sa takie ktore nie pozwola sobie na takie zachowania w stosunku do siebie. Valeo taki zasob ludzi posiada jaki posiada potwierdza sie nie obrazajac nikogo ze ludziom ze wsi brakuje kultury i rozumu .

Pomocna?
Tak5Nie
xyz
 Opinia
@.......? 18.12.2018 18:20

Jedna prawie wyleciała jakiś czas temu jak jedną z operatorek popychała, szarpała itp, a druga cudem się uchowała bo zmieniono jej kierownika, który miał ją na dniach zdegradować za brak mózgu. Takie to gwiazdy.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pablo
 Opinia
@J@kubek 07.12.2018 21:22

Cała prawda

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hhh
 Opinia
@ja 08.12.2018 20:39

zawsze wybierają takie osoby, Ci, ktorzy umieją pracowac nie zotaną liderami bo za dobrzy są w produkcji. lider ma byc (usunięte przez administratora) i donosicielem

Pomocna?
Tak1Nie
Iwona
 Opinia
@Pokemon 08.12.2018 18:11

Czy mige prosic o kontakt z tobą

Pomocna?
TakNie
zor
 Opinia

pracujac w waleo mozna dosta c raka zadne pieniadze

Pomocna?
Tak1Nie1
Roman6 ,
 Opinia

Do admina,żeby sie opamietal i nie usuwał negatywnych komentarzy.Trzeba chwalić fajnie śmierdzi,glowa boli nie idzie oddychać,fajny zakład fajne kierownictwo,mobbingu to pewnie pomówienie?

Pomocna?
Tak3Nie1
zadowolony :)
 Opinia

Jak się Wam nie podoba w Valeo to NPA Skawina uruchamia nową linię produkcyjną i szukają ludzi. Zarobki na start oferują duże lepsze, atmosfera też spoko. Polecam. Kto chetny iniech się zgłasza do nich

Pomocna?
Tak1Nie1
dumna
 Opinia
@zadowolony :) 07.05.2019 19:53

A kto ma się zgłaszać ? Panie które za dużo chciały ?!! Zrozum kobiety za dużo miały i tyle dostały, czy to w biurze a napewno na produkcji!

Pomocna?
TakNie
KSU
 Opinia

Na jaki zarobek może liczyć osoba zaczynajaca pracę na produkcji ? Jak są płatne godziny nadliczbowe soboty i niedziele ? Praca fajnie ogólnie czy do kitu ?

Pomocna?
TakNie
Robert
 Opinia
@KSU 28.04.2019 16:48

Dołączam się do pytania

Pomocna?
TakNie
kat
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@KSU 28.04.2019 16:48

2450zł brutto + premia 280zł brutto ( ruchoma ) + 280zł dodatku do 4 - bryg. Praca w dniu wolnym wg grafiku płatna 100%.Praca fajna, jak masz odpowiednie nastawienie. Pracujemy, żeby mieć kasę a jak przy okazji poznajemy ludzi i się z nimi dogadujemy, to jest super.

Pomocna?
Tak3Nie3
Dzik
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@KSU 28.04.2019 16:48

Praca, do KITU. Pracujesz w szkodliwych warunkach smród na hali a dostajesz za to marne grosze. Praca BARDZO NUDNA, 8 h ciagnie sie jakbyś siedział tam przynajmniej z 12, o ludziach (nie wszystkich) już nie wspominając...

Pomocna?
Tak5Nie3
Marian
 Opinia

Pójdziecie z dymem...

Pomocna?
Tak9Nie3
Janek
 Opinia
@Marian 31.03.2019 13:34

Maniek - nie pij już...

Pomocna?
Tak3Nie3
lol
 Opinia

Jak podwyżki?

Pomocna?
Tak2Nie4
J@kubek
 Opinia
@lol 25.03.2019 19:14

Dostałeś ,to wiesz najlepiej ale zapytałeś ,w sumie bardzo dobrze.

Pomocna?
TakNie
lol
 Opinia
@J@kubek 26.03.2019 08:01

Nie jestem ze Skawiny i jestem ciekawy czy dostaliśmy wszyscy to samo czy ta podwyżka jest faktycznie wywalczona przez związki zawodowe.

Pomocna?
TakNie
J@kubek
 Opinia
@lol 26.03.2019 11:30

A mama nie mówiła że ciekawość...

Pomocna?
Tak3Nie5
Janek
 Opinia
@lol 25.03.2019 19:14

praca do kitu valeo - już działa...

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikita
 Opinia
@lol 25.03.2019 19:14

Srak jak niewiesz jak

Pomocna?
TakNie3
Lol
 Opinia
@Nikita 28.03.2019 12:19

Widzę że sami sympatyczni i pomocni ludzie w tej Skawinie pracują .Nasze podwyżki są na stronie Solidarności każdy może sobie o nich poczytać .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jasiek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Praca w valeo poprzez "zewnętrzną agencję"adeco" - proponują pracę na chłodnicach za 3,4 euro na godzinę brutto ... Czy już wiecie dlaczego ciągle brakuje pracowników ?

Pomocna?
Tak14Nie
4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xyz
 Opinia

Jak podwyżki?

Pomocna?
TakNie1
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Olek
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Xyz 11.03.2019 09:55

W ramach lepszej motywacji w tym roku podwyzki od kwietnia, bez wyrownania od poczatku roku. Robi sie coraz wiekszy (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ja
 Opinia
@Olek 11.03.2019 22:47

Ciekawe gdzie są tzw Związki Zawodowe te co działają na terenie zakładu ? Te niezależne ???? Co robią? Czym się zajmują? Bo napewno nie podwyżkami. Ciekawe jakie jest Ich stanowisko na temat nie tak dawnych doniesień medialnych. Czy zajęły się wyjaśnieniem tego o czym była mowa w artykule radiowym? Czy tylko Związek działający z zewnątrz ma odwagę zadawać trudne pytania? Mam wrażenie że Ci którzy są na miejscu to marione...

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirek
 Opinia
@Ja 12.03.2019 11:50

Kierownik doniesie na swojego kolegę? Na rękę która to karmi ? A czemu powstały te związki? 19 lat do tego nie pozwolili dopuścić! One są tylko po to żeby sprawiać wrażenie że są! Poczekajmy na rozwój wydarzeń. Niech zrobią spotkanie komunikacyjne to się dowiedzą co ludzie myślą. Coraz więcej osób mówi o strajku a wystarczy ostrzegawczy. Chociaż godzinę na początek.

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mirku
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mirek 13.03.2019 20:58

Jeśli chodzi o strajk to nie tak łatwo. To jest cała procedura, która musi go zapoczątkować, bo inaczej zakład może strajkowiczów zwolnić! Referendum, spór, mediacja, zewnętrzny mediator i na końcu długiej drogi jest strajk. Jest inny sposób a nawet wiele sposobów. Skawińska grypa i zwolnienia lekarskie, ścisłe przestrzeganie standardów, niekończące się awarie i regulacje. Starszych zastraszonych pań z finiszów i tak nic do tego nie przekona. Cała nadzieja w magazynie i składaniu, bo na piecach też już praktycznie same zastraszone kobiety.

Pomocna?
Tak3Nie
1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alojzy
 Opinia
@Mirku 14.03.2019 07:54

Wejscie z pracodawcą w spór zbiorowy to jest kwestja 3 dni od tych 3 dni w ciągu 21 dni można doprowadzić do strajku ostrzegawczego oflagowania zakładu itp. Polecam ustawe o rozwiązywaniu sporów zbiorowych trzeba tylko chcieć i przestać się bać i zacząć upominać się o swoje prawa przywileje i godność.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niewygodny
 Opinia
@Xyz 11.03.2019 09:55

Jak zwykle o tej porze roku dyrekcja uraczyła nas na spotkaniu najlepszym valeowskim dowcipem. Będą podwyżki i tyle w temacie

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikita
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Mirek 13.03.2019 20:58

Strajk w Valeo heeee dobre i kto niby jak (usunięte przez administratora)odezwać niepotrafią tylko patrzą na wynik i robią z siebie pośmiewisko latają te chore kobiety i co z tego mają podziękowanie od kierownika hee tragedia biedni ludzie

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Nikita
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Xyz 11.03.2019 09:55

Srak jak niewiesz jak

Pomocna?
TakNie1
KSEnia
 Rekomendacja

A jakies opinie o pracy w biurze?ktos Moze sie podzielic?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P
 Opinia
@KSEnia 15.03.2019 17:31

Hahehehe co dalej jak wasze formularze :P

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P
 Opinia
@P 16.03.2019 02:34

A no i wasze instrukcje, zapomniałem dodać

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Zarabianie
 Opinia

Jeżeli nudzi cię praca lub mało zarabiasz, możesz się zająć zarabiać przez internet. Wejdź na mój profil instagram: @zarabiajprzyinternecie lub na moją stronę internetową: www.zarabiajprzyinternecie.pl.tl

Pomocna?
TakNie1
2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ech
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Najpierw poddaje się niesamowitej presji kierowników zmian i liderów, każe im produkować coraz więcej sztuk coraz mniejszą ilością operatorów, a potem robi z nich jedynych winnych zaistniałej sytuacji. Powinni liderzy zrezygnować ze swoich funkcji , niech sobie biurasy sami robią! Stanąć na maszynie i produkować ściśle wg standardów wymyślonych w biurach, czyli wiadomo z jakim skutkiem. Atmosfera coraz gęstsza, podobno dziennikarze poczuli medialny, przynoszący zyski temat, na dodatek ktoś im pomaga dotrzeć do byłych i aktualnych pracowników. Prawnicy zacierają ręce bo dla nich afera to też zysk, związek sobie zrobił najlepszą reklamę jaką mógł a jedynym przegranym jest zakład, który nie dość, że opinie ma jaką ma, to po ostatnich wydarzeniach będzie miał jeszcze gorszą. Na dodatek w takim zakładzie lepiej nie być liderem czy kierownikiem, bo to za chwilę może skończyć się zarzutami... Najgorsze, że osoby które za to odpowiadają tradycyjnie uciekają od odpowiedzialności, zrzucając ją na innych.

Pomocna?
Tak24Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
V
 Opinia

Czarne chmury się zbirają nad firmą

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pablo
 Opinia

Co tam ciekawego wywalczyly zwiazki bo jakos cisza. licza skladki czlonkowskie za malo jest na koncie wiec nic niebeda robic . nowi pracownicy przychodza i dostaja wiecej niz pracownik ktory pracuje dwa trzy lata .

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ewela
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pablo 20.02.2019 16:50

Jak nie masz o czymś pojęcia to nie szczekaj. Zwiazki działają szkoda tylko że ludzie nie mają jaj żeby się zapisać. Narzekają wszyscy ale zrobić coś dla siebie to już nie bo strach. Zwolnią wszystkich! Z takim podejściem (usunięte przez administratora) dostaniemy.trzy lata? Dostają więcej niż ludzie pracujący 10 lat!!!

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
99@99
 Opinia
@Pablo 20.02.2019 16:50

Nie wiem czy chciałeś się dowiedzieć? obrazić lub wyśmiać i nie wiem co Ci odpisać.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pablo 20.02.2019 16:50

Tego się nie da uogólnić.... Czasem nowy pracownik wart jest dużych pieniędzy, bo radzi sobie świetnie, ma wykształcenie, zachowanie i same zalety..... a czasem pracownik z ponad 10 letnim stażem nie nadaje się nigdzie do pracy, a liderzy poszczególnych stref modlą się aby do nich taka osoba nie trafiła, bo więcej szkód niż pożytku (oczywiście w swoim mniemaniu za sam staż, z którego nic nie wynika powinien/powinna dostać milion dolarów). Różnie z tym bywa. Znam osoby nowe warte dużej kasy, warte finansowej zachęty aby się nie zwolniły, znam z dużym stażem warte jeszcze większej kasy, ale znam też takie które pracują tutaj ponad 10 lat a liderzy bronią się nogami i rękami przed ich wątpliwą pomocą.

Pomocna?
Tak6Nie
Pablo
 Opinia
@Ewela 27.02.2019 08:05

Za to ty napewno masz jaja ????. A szczekac nie szczekam . Stwierdzam tylko fakty . powiedz lepiej co związki zdzialaly jak taka oszczekana jesteś. Ja myślę ze jesli ludzie dowiedza sie ze zwiazki cos wywalczyly to ktos sie chetniej zapisze .

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ron
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Pablo 05.03.2019 23:28

(usunięte przez administratora) Artykuly to tez ich zasluga. Wyrownanie po maciezynskim to tez ich zasluga. Poczekaj co teraz bedzie sie dzialo po akcji z brakiem wyrownania za podwyzki

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pablo
 Opinia
@Ron 06.03.2019 23:56

Ja myślę że ludzie zaczną sie zwalniać i firma upadnie bo to jest jakiś kabaret premia kwartalna wstrzymana. Ofert pracy jest duzo i każdy coś znajdzie dla siebie ????

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niemiły
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Czyli jakby nie stare baby to zakład by padł na pysk zawalając dostawy eheheheheh. Swoją drogą ciekawe, że równocześnie denerwuje Cię rzekome nieróbstwo liderów a zarazem nadgorliwość bab z wiochy..... Brak konsekwencji Kolego...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Tak się zastanawiam po lekturze artykułu w eska news i tego forum... Wyjść do toalety nie ma kiedy, rozmawiać nie wolno, urlopu w dzień który nam pasuje nie dostaniemy, przełożeni zachowujący się jak nadzorcy na plantacji bawełny... Gips na plecy i ogień do roboty... (usunięte przez administratora) Dyrekcjo, menadżerowie wy żyjecie w ogóle? Przecież to WY ten zakład doprowadziliście do takiego stanu! To jest Wasza odpowiedzialność! Wasza praca! Swoje zwierzęta domowe zapewne lepiej traktujecie! Skąd Wy się wzięliście? Korea Północna? PGRy? Te klimaty? Przecież gdyby było normalnie, nie trzeba by było autobusy pracownicze rozsyłać w jakim promieniu? 50km od zakładu, większym?! O Ukraińcach nie wspominając! Ileż ten zakład zatrudnia osób 3-4 tysiące... Cóż to jest? Śmieszna liczba, sama gmina Skawina liczy 40 tysięcy, plus okoliczne gminy to już ze 100 tys osób, a obok (10-15km) prawie milionowy Kraków! No ale jak się zapewne, bo to wynika z lektury forum, nie potrafi zarządzać firmą, budować pozytywnej atmosfery, dobierać ludzi po kluczu kompetencji tylko po linii układów rodzinno-towarzyskich, promuje za donosicielstwo, wazeliniarstwo a nie za umiejętności, nie słucha się zdania pracowników i ma rotacje zatrudnienia roczną na poziomie kilkunastu, kilkudziesięciu % to świadczy to o zarządzających tylko jedno - nadajecie się do tarcia chrzanu, tudzież innych nieskomplikowanych, lekkich prac ręcznych, najlepiej wykonywanych samemu. Zastanówcie się nad sobą, nawet posiadanie papierka z uczelni, na którym napisali, że jest się prze ch z zarządzania wcale nie musi świadczyć o tym, że w praktyce się nadajecie do tej funkcji! Nawet w medycynie wśród lekarzy są fachowcy i zwykłe konowały, których gabinety omija się z daleka! To nie jest też tak, że ten problem powstał z dnia na dzień, to konsekwencja doboru ludzi na stanowiska kompletnie nienadających się do zarządzania, współpracy z grupą ludzi! O ile lata temu to nie eskalowało z powodu ogromnego bezrobocia, gdy posiadanie pracy było luksusem, to teraz gdy oferta pracy goni ofertę, to wybuchło niczym granat w (usunięte przez administratora) A Wam się nadal najwidoczniej wydaje, że ludzie za płotem valeo marzą o pracy u Was... Nie, nie marzą, a większość zatrudnionych zapewne chętnie by odeszła i wstydzi się swojego miejsca pracy! Ten artykuł w internecie "eska news valeo" to i tak zapewne tylko wierzchołek góry lodowej bo w takich przypadkach tylko jakiś % ma odwagę się wypowiedzieć. Z resztą poruszono tylko problem stosunków między ludzkich, a skoro to takie (usunięte przez administratora) to ciekawe jak sam proces produkcyjny wygląda i na ile się go przestrzega, podobnie bhp, wiadomo ze strony SAS SKAWINA, że nie wszystko jest cacy. Jeśli dziennikarz będzie chciał a związkowiec mu pomoże, to być może dotrze do takich informacji, że ten materiał okaże się małym pierdnięciem przed prawdziwym trzęsieniem ziemi! VW był taki kryształowo czysty a tymczasem jego dyrektor gnije w kryminale po aferze spalinowej... Jak jest u Was to już sami będziecie wiedzieć najlepiej, czy np. tzw audyty klientów to pokazanie produkcji taką jaka ona jest, czy może odgrywanie szopki świątecznej w asyście 3 króli... Ja nie wiem. Wiecie Wy. SAS jednak daje do myślenia... Ciekawe co teraz zrobi najniższy szczebel zarządzania tzw liderzy/brygadziści... Wydaje się, że wszystkie winy spadną na ich barki. Kozioł ofiarny musi się znaleźć. Jakie konsekwencje poniosą, czy może sami wyprzedzą ruchy przełożonych i solidarnie zrezygnują oszczędzając sobie nerwów. Tak czy inaczej bardzo rozwojowa sprawa, związek powinien zrobić wszystko aby problemem zainteresowały się ogólnokrajowe media, nie tylko eska, już Wy związkowcy macie swoje dojścia. Może trzeba połączyć siły z SAS SKAWINA... Może trzeba anonimowo popytać pracowników aktualnych, dotrzeć do byłych, dlaczego odeszli, jak się na sprawę zapatrują... Co należy zrobić aby było normalnie! Naprawdę nie chodzi o to aby spowodować upadek zakładu, chodzi o normalność, o godne traktowanie na ludzkim poziomie! W przypadku SAS o ochronę wszystkich okolicznych mieszkańców i pracowników najbardziej narażonych na zanieczyszczenia. Związkowcy naprawdę powodzenia, trzymam kciuki, dzięki swoim działaniom możecie wiele zmienić i nie ukrywam, że i finansowo zyskać. Dużo więcej członków a zarazem składek trafia do związku który walczy, działa, niż do takiego który nic nie robi

Pomocna?
Tak26Nie
Uczciwy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@... 09.03.2019 07:44

Tak jest i przede wsystkim brać się za tych dziwnych Liderów z pieca bo oni to totalne nieporozumienie

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Uczciwy 09.03.2019 09:08

Tak z ciekawości - jakie trzeba mieć wykształcenie aby zostać liderem procesu lutowaniu stopów lekkich? Rozumiem, że to jest ta funkcja o której tutaj potocznie piszecie lider pieca? Wystarczy jakieś konkretne średnie techniczne czy bez wyższego metalurgicznego się nie obejdzie? Jakie są jeszcze komórki produkcyjne i liderzy z tym związani? Tak na logikę to jakiś montaż i wydaje mi się, że tam budowa maszyn to minimum oraz jakieś testy, jakość - czyli aparatura kontrolno-pomiarowa minimum. W PM Polska (papierosy) wymagania to wyższe i angielski. No i tak obiektywnie na tych stanowiskach w innych firmach pracuje się w 90% intelektem nie fizycznie. Oczywiście każdą pracę fizyczną taka osoba musi potrafić wykonać wzorcowo.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Uczciwy
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Lider na piecu wie że żyje ale pojęcia o pracy zero do roboty nieroby za co te pieniądze biorą?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
inzynier
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Witam, właśnie przeczytałem artykuł opisywany w mediach nt. zastraszania i terroru w valeo. Naprawde dziwie sie ze na obecna chwile przy takich rotacjach pracowniczych jest w stanie sie zachowywac pion kierowniczy. Pracuje w innym zakladzie pracy zdecydowanie wiekszym niz valeo rowniez na stanowisku kierowniczym i takie rzeczy nie są dopuszczalne, za to poleciał bym z pracy. Osobiscie proponuje podgrzac atmosfere i wymusic zmiane osob zarządzających bo obecni najwidoczniej nie zauwazyli obecnej koniuktury ze pracownika nalezy szanowac (nie dot. nierobow) aby pozostał a nie zeby zmienil pracodawce. Pamiętajcie jest was więcej oni boją sie masowych zwolnien nie robcie za dwoch przy zamowieniach tzw. ciaglych szybko valeo dostanie rykoszetem jako podwykonawca za nie wywiazywanie sie z zamowien.

Pomocna?
Tak23Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@inzynier 06.03.2019 20:12

Tak się zastanawiam po lekturze artykułu w eska news i tego forum... Wyjść do toalety nie ma kiedy, rozmawiać nie wolno, urlopu w dzień który nam pasuje nie dostaniemy, przełożeni zachowujący się jak nadzorcy na plantacji bawełny... Gips na plecy i ogień do roboty... Cóż to ma być (usunięte przez administratora)? Dyrekcjo, menadżerowie wy żyjecie w ogóle? Przecież to WY ten zakład doprowadziliście do takiego stanu! To jest Wasza odpowiedzialność! Wasza praca! Swoje zwierzęta domowe zapewne lepiej traktujecie! Skąd Wy się wzięliście? Korea Północna? PGRy? Te klimaty? Przecież gdyby było normalnie, nie trzeba by było autobusy pracownicze rozsyłać w jakim promieniu? 50km od zakładu, większym?! O Ukraińcach nie wspominając! Ileż ten zakład zatrudnia osób 3-4 tysiące... Cóż to jest? Śmieszna liczba, sama gmina Skawina liczy 40 tysięcy, plus okoliczne gminy to już ze 100 tys osób, a obok (10-15km) prawie milionowy Kraków! No ale jak się zapewne, bo to wynika z lektury forum, nie potrafi zarządzać firmą, budować pozytywnej atmosfery, dobierać ludzi po kluczu kompetencji tylko po linii układów rodzinno-towarzyskich, promuje za donosicielstwo, wazeliniarstwo a nie za umiejętności, nie słucha się zdania pracowników i ma rotacje zatrudnienia roczną na poziomie kilkunastu, kilkudziesięciu % to świadczy to o zarządzających tylko jedno - nadajecie się do tarcia chrzanu, tudzież innych nieskomplikowanych, lekkich prac ręcznych, najlepiej wykonywanych samemu. Zastanówcie się nad sobą, nawet posiadanie papierka z uczelni, na którym napisali, że jest się prze ch z zarządzania wcale nie musi świadczyć o tym, że w praktyce się nadajecie do tej funkcji! Nawet w medycynie wśród lekarzy są fachowcy i zwykłe konowały, których gabinety omija się z daleka! To nie jest też tak, że ten problem powstał z dnia na dzień, to konsekwencja doboru ludzi na stanowiska kompletnie nienadających się do zarządzania, współpracy z grupą ludzi! O ile lata temu to nie eskalowało z powodu ogromnego bezrobocia, gdy posiadanie pracy było luksusem, to teraz gdy oferta pracy goni ofertę, to wybuchło niczym granat w (usunięte przez administratora) A Wam się nadal najwidoczniej wydaje, że ludzie za płotem valeo marzą o pracy u Was... Nie, nie marzą, a większość zatrudnionych zapewne chętnie by odeszła i wstydzi się swojego miejsca pracy! Ten artykuł w internecie "eska news valeo" to i tak zapewne tylko wierzchołek góry lodowej bo w takich przypadkach tylko jakiś % ma odwagę się wypowiedzieć. Z resztą poruszono tylko problem stosunków między ludzkich, a skoro to takie (usunięte przez administratora) to ciekawe jak sam proces produkcyjny wygląda i na ile się go przestrzega, podobnie bhp, wiadomo ze strony SAS SKAWINA, że nie wszystko jest cacy. Jeśli dziennikarz będzie chciał a związkowiec mu pomoże, to być może dotrze do takich informacji, że ten materiał okaże się małym pierdnięciem przed prawdziwym trzęsieniem ziemi! VW był taki kryształowo czysty a tymczasem jego dyrektor gnije w kryminale po aferze spalinowej... Jak jest u Was to już sami będziecie wiedzieć najlepiej, czy np. tzw audyty klientów to pokazanie produkcji taką jaka ona jest, czy może odgrywanie szopki świątecznej w asyście 3 króli... Ja nie wiem. Wiecie Wy. SAS jednak daje do myślenia... Ciekawe co teraz zrobi najniższy szczebel zarządzania tzw liderzy/brygadziści... Wydaje się, że wszystkie winy spadną na ich barki. Kozioł ofiarny musi się znaleźć. Jakie konsekwencje poniosą, czy może sami wyprzedzą ruchy przełożonych i solidarnie zrezygnują oszczędzając sobie nerwów. Tak czy inaczej bardzo rozwojowa sprawa, związek powinien zrobić wszystko aby problemem zainteresowały się ogólnokrajowe media, nie tylko eska, już Wy związkowcy macie swoje dojścia. Może trzeba połączyć siły z SAS SKAWINA... Może trzeba anonimowo popytać pracowników aktualnych, dotrzeć do byłych, dlaczego odeszli, jak się na sprawę zapatrują... Co należy zrobić aby było normalnie! Naprawdę nie chodzi o to aby spowodować upadek zakładu, czy mu zaszkodzić, chodzi o normalność, o godne traktowanie na ludzkim poziomie! W przypadku SAS o ochronę wszystkich okolicznych mieszkańców i pracowników najbardziej narażonych na zanieczyszczenia. Związkowcy naprawdę powodzenia, trzymam kciuki, dzięki swoim działaniom możecie wiele zmienić i nie ukrywam, że i finansowo zyskać. Dużo więcej członków a zarazem składek trafia do związku który walczy, działa, niż do takiego który nic nie robi

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
...
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Dlaczego admini usunęli linka do artykułu w eska news o atmosferze pracy w zakładzie? Ciekawy materiał dziennikarski pomagający podjąć decyzję o tym czy warto czy nie, aplikować do pracy... Tylko tyle. Ale jeśli nie wolno dodawać linków, to polecam eska news kraków i poszukać materiału o valeo. Niech każdy wyrobi sobie opinie czy jest to prawda czy nie.

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janek
 Opinia
@... 07.03.2019 12:07

W przeglądarkę wpisujemy - eska news valeo - i mamy...

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
strach się przyznać
 Opinia

Z punktu widzenia technologa/utrzymańca ruchu, to jest tragedia co na zakładzie się dzieje. Na maszynach przypadkowi ludzie , najzwyczajniej nie ogarniający zawiązania sznurówek a co dopiero maszyn na linii produkcyjnej, ogarnięci odeszli, w związku z tym liczba wezwań do pseudo awarii albo usterek spowodowanych brakiem umiejętności astronomiczna, nikt tych ludzi nie pilnuje, szkoli, bo liderzy nie mają czasu, gdyż albo sami robią przy innej maszynie, albo to jacyś przypadkowi ludkowie z łapanki którzy sami nie wiedzą jak cokolwiek ogarnąć. Przestoje ogromne, wadliwe sztuki co chwilę, wydajność dramat... Sytuacja nie do pomyślenia 2-4-6-8 lat temu. Aktualnie wypadałoby aby na każdej maszynie oprócz operatora był mechanik z UR i osoba z kontroli jakości. Komedia. A raczej tragedia, dramat, farsa

Pomocna?
Tak19Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
polewka
 Opinia
@strach się przyznać 08.09.2018 22:28

Dokładnie tak jest wkońcu ktoś to napisał

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Roy
 Opinia
@strach się przyznać 08.09.2018 22:28

A mechanicy nie z łapanki :)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
poszujujący
 Opinia
@strach się przyznać 08.09.2018 22:28

Jakie zarobki na utrzymaniu ruchu? Warto aplikować?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@poszujujący 07.12.2018 23:07

Jak masz jakieś doświadczenie w UR to na 3k na rękę, na start możesz liczyć.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ona hel
 Opinia

(usunięte przez administratora) Z dedykacją dla emergency apu2 o tobie lukasz będzie następny artykuł. Pozdrowienia dla rudej koleżanki

Pomocna?
Tak14Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
hell
 Opinia
@Ona hel 06.03.2019 21:26

doczeka się i on (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Roman
Nazwa działu: IT
 Opinia

Banda (usunięte przez administratora)!!!!!

Pomocna?
Tak8Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pracujący
 Opinia

Marcin zm C brak mobingu koledzy przychodzą na 100 a ty ich nieszanującej ?!!!! Tomasz Ciebie też to się tyczy.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Kwin
 Opinia

Ej ty nie wiesz... dym jes za robą. Kozy się tak, korzy się....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Piotr
 Opinia
@Kwin 15.02.2019 06:22

E tam tylko z efajki na palarni

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Heniek
 Opinia
@Kwin 15.02.2019 06:22

Co autor miał na myśli?

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
.
 Opinia

Kórcze!!! Macie pożądane men!!!! Dla A jesteście tyle warci co tyle ile w robocie! Ja piernicze, ładna jest....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Tomasz Z
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Szczerze odradzam tam prace każdy powie zależy gdzie się trafi ale zaczynając prace o 22.00 i pauza o 00.00 bo ,, nie ma części ''a potem 5.30 bez pauzy bez wyjscia na fajke problem bys poszedl do toalety tempo pracy jest szybkie i te ich normy uwaga na szkoleniu bhp wszystko pieknie ladnie wyglada i gadają a potem wszystko wychodzi odradzam !

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
operator
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia
@Tomasz Z 13.02.2019 09:21

Bo to taka firma właśnie, na zewnątrz ładnie to niby wygląda, socjal, busy, stołówka, multisport, podwyżki, dodatki itd ale wśrodku spotyka się TYLE JADU I ZŁOŚLIWOŚCI, niekompetencji przełożonych, że nie, że się odechciewa pracować, ale po prostu jest to niemożliwe do wytrzymania! Można pić, ćpać itd aby to odreagować ale jak długo człowiek wytrzyma. Naprawdę, największym złem jest bardzo wielu tam pracujących, w tym pełniący jakieś tam stanowiska, typu lider czy k.z. Kto tych ludzi przyjmował a co gorsze awansował?

Pomocna?
Tak9Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Lol
 Opinia

Jak u was wyglądają negocjacje w sprawie podwyżek bo w Chrzanowie straszna lipa .

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pppp
 Opinia
@Lol 04.02.2019 13:22

Negocjacje -łaska Pana????

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szkodnik
 Opinia
@Pppp 05.02.2019 16:18

Tam inżynieria to szkodniki, nie umią wsp..... z ope....

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niewygodny
 Opinia
@Lol 04.02.2019 13:22

Jest taki najlepszy żart valeowski " będą podwyżki"

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
No to po ukraińcach
 Opinia

Rząd w Berlinie przyjął w środę projekt ustawy ws. pracowników spoza UE. Cały pakiet regulacji przewiduje m.in. szybsze i bardziej wydajne procedury przyjmowania imigrantów. Od 1 stycznia 2019 r. migrujący tam Ukraińcy zyskają z automatu pozwolenie na pracę na dwa lata, bezpłatne kursy językowe i oczywiście co najmniej 3 razy wyższe zarobki. Ukraińcy wyjadą, niepełnosprawni okazali się niewypałem, kto będzie robił?

Pomocna?
Tak6Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
ja
 Opinia
@No to po ukraińcach 20.12.2018 14:27

Być może będzie to szansa na powrót do normalności, godne traktowanie, dobre warunki pracy i wyższe zarobki

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
D@ja
 Opinia
@No to po ukraińcach 20.12.2018 14:27

Wymagana znajomość niemieckiego ,nie paniemaju nie pomoże.Dla większości bariera nie do przeskoczenia

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
michałek
 Opinia
@No to po ukraińcach 20.12.2018 14:27

przestań marzyć, w de. nikt na ukraińcow nie czeka, zresztą ta ustawa dopiero trafiła do niemieckiego parlamentu a jeśli przejdzie to jest kilka wymogów: pierwszy to język niemiecki poziom przynajmniej B2 drugi, ustawa dotyczy pracowników wykwalifikowanych a nie nic nieumiejących desperatów, nie mam mowy o żadnych darmowych kursach językowych czy zawodowych. Tak samo jak polak jedzie to albo zna język w stopniu komunikatywnym i zna się na swojej robocie albo aufwiedersehen. Na moich oczach odsyłali Polaków świeżo podesłanych przez agencje pracy za brak wystarczającej znajomości języka

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
no name
 Opinia
@No to po ukraińcach 20.12.2018 14:27

Na Ukrainie jest 45 mnl. obywateli,nie masz co marzyć że akurat wyjadą wszyscy z Polski.

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
zzz
 Opinia
@no name 23.12.2018 22:45

Myślisz, że całe 45 mln wyjedzie? Od noworodków po starców? Do 15 roku życia jest ich 6 milionów, po 65 roku 7milionów. Wśród pozostałych 32 milionów masz ludzi miedzy 15 rokiem życia a 20 oraz tych po 50 którzy nigdzie nie pojadą. Trochę podobnie było z nami z 10 lat temu, z 40 milionowego narodu jest w stanie wyjechać max 10% Oni są już u kresu emigracji, kto miał wyjechać to wyjechał. Teraz większość z nich obierze kierunek niemiecki.

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Jony
 Opinia
@ja 20.12.2018 21:10

Krasnolutki nie beda pracowac.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
M
 Opinia
@ja 20.12.2018 21:10

Godnych warunkow pracy i normalnego traktowania tutaj nigdy nie bedzie

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
dsa
 Opinia

Witam. Na jakie wynagrodzenie moze liczyc operator CNC?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Miły
 Opinia

Witam Jestem bardzo zadowolony z usługi Włodkowej zna się na swojej głębokiej robocie ;)

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna

Zostaw opinię o Valeo - Skawina

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej