Valeo

Skawina

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 275 ocen.

Valeo
2 275 6 1

Opinie o Valeo

Były

Hej pracusie. Jak tam nowy kierownik (usunięte przez administratora)? Jakieś pochlebne opinie?

niko

czesc. Ile u was moze zarobic setter?

ups

1. Ile realnie można tam zarobić? 2. Czy praca jest ciężka fizycznie?

odp
@ups 08.09.2018 16:58

około 2tys na netto ciężka, w szkodliwych warunkach, nieprzyjemnej atmosferze

q
@odp 13.09.2018 06:46

I ktos za te 2000zl chce tam pracowac?

anonymous
@ups 08.09.2018 16:58

jest taka atmosfera, że nawet menadżer Adam wylądował w szpitalu psychiatrycznym po kompletnym załamaniu....

Hmmmm
@anonymous 07.10.2018 13:24

a przez co? prze męskie sz maty żądzące wycieraczkami, pozdrawiamy was. SĄSIEDZI

Szukasz pracy?

tito-bandito

Pracowałem już w róznych firmach - ale takiego poziomu niekompetencji jak na magazynie zewnętrznym Valeo ( ten po DB Schenker) nie widziałem nigdy. Braki kadrowe u nas to ok 30 osób ( minimum). W związku z tym każdy pracownik wykonuje czynności za 2-3 a nawet 4 osoby i trzaska po kilkadziesiąt nadgodzin w miesiącu ( dzięki Bogu wypłacane solidnie). Totalny chaos. Nikt niczym nie zarządza. Pracownicy sami muszą organizować pracę magazynu. Zszokowany jestem - bo po takiej międzynarodowej korporacji spodziewałem się choćby elementarnej wiedzy na temat logistyki. A ci idioci zamiast normalnie zwiększyć zatrudnienie - idą twardo na 4 brygadówkę, która jest najmniej popularna na rynku pracy. Dlatego bo jest za mało chętnych do pracy w nadgodziny w weekendy ( płatne 100 %). A jest za mało dlatego ... bo brakuje 30 osób i ludzie są po prostu zmęczeni. A jak wprowadzą 4 brygadówkę - to odejdzie jeszcze więcej osób. Mimo tego, że zarabiamy więcej niż w Valeo. Ostatnio zgłosiło się do pracy 11 - ostatecznie przyjęły się ...4 osoby. Jeżeli ktoś nie potrafi funkcjonować w zmieniających się warunkach na rynku pracy - niech lepiej zajmie się sprzedawaniem arbuzów na Rybitwach a nie prowadzeniem koncernu z branży automotive.

Jose
@tito-bandito 08.09.2018 00:30

Nadal pracujesz za czterech? Czemu nie dojedziesz? Dookoła wszędzie szukają pracowników...

Jose
@Jose 03.10.2018 07:03

" odejdziesz "

no name

Może porównamy sobie zarobki pracuję w Valeo Chrzanów.Na początek na umowie mamy 2400 zł brutto+250 zł brutto dodatku do systemu 4 br+premia od 0 do 280 zł brutto(górna granica nieosiągalna zwykle jest to 50-140 zł).Podwyżki były na poziomie 50-60 zł netto,dodatki na święta to 350 zł brutto 3 x do roku(osoby mające dzieci dostają coś dodatkowo chyba po 50 zł na głowę) Pozdrowienia z Chrzanowa.

strach się przyznać

Z punktu widzenia technologa/utrzymańca ruchu, to jest tragedia co na zakładzie się dzieje. Na maszynach przypadkowi ludzie , najzwyczajniej nie ogarniający zawiązania sznurówek a co dopiero maszyn na linii produkcyjnej, ogarnięci odeszli, w związku z tym liczba wezwań do pseudo awarii albo usterek spowodowanych brakiem umiejętności astronomiczna, nikt tych ludzi nie pilnuje, szkoli, bo liderzy nie mają czasu, gdyż albo sami robią przy innej maszynie, albo to jacyś przypadkowi ludkowie z łapanki którzy sami nie wiedzą jak cokolwiek ogarnąć. Przestoje ogromne, wadliwe sztuki co chwilę, wydajność dramat... Sytuacja nie do pomyślenia 2-4-6-8 lat temu. Aktualnie wypadałoby aby na każdej maszynie oprócz operatora był mechanik z UR i osoba z kontroli jakości. Komedia. A raczej tragedia, dramat, farsa

polewka
@strach się przyznać 08.09.2018 22:28

Dokładnie tak jest wkońcu ktoś to napisał

q

Czy to prawda, że panuje tam super atmosfera a zarobki są bardzo wysokie?

odp
@q 11.09.2018 18:05

nieprawda

Kkk
@q 11.09.2018 18:05

Za przeproszeniem zesrałem się ze śmiechu

anonymous
@q 11.09.2018 18:05

prawda

tui

witam czy jest ktos wstanie mi powiedziec czy jest mozliwosc pracy w valeo na jedna zmiane dla kobiety od pon do pt?

Operator techniczny
@tui 11.09.2018 17:44

Jest.

Bh
@Operator techniczny 12.09.2018 01:42

Nie ma

anonymous
@Bh 13.09.2018 11:08

Jest.

Zbych

Na wycieraczkach jest totalny "kołchoz" tam już nikt na niczym nie panuje

anonymous
@Zbych 09.09.2018 01:48

tzn.?

Born

Dlaczego do Valeo przyjęcia na produkcje są tylko przez agencje , to zniechęca

Tram
@Born 28.07.2018 15:38

To jest właśnie głupota HR przyjmowanie przez agencje

Paragony

http://sklep.tilido.com/?r=UGnGVK5.X Zarób wbijając paragony! :) Nic prostszego wystarczy że wbijesz paragon i już masz 1pkt :) za większą ilość wbitych paragonów otrzymujesz 100zł w gotówce :) Pozdrawiam

koala

ile można zarobić na stażu? Ktoś może coś więcej powiedzieć o stażach w tej firmie? Jak ciężko się dostać, jakie zarobki, czy jest możliwość późniejszego zatrudnienia, czy obowiązki na stażu są ciekawe i rozwojowe?

Gosc
@koala 03.05.2018 10:50

Przynies wynies pozamaiataj 1000zl moze na reke. Duzo ludzi zostaje po stazu. Duzo odchodzi zalezy na jakiego szefa trafisz jak wszedzie. Ogolnie nie polecam. Sproboj w innych firmach typu Aptiv Delphi

D.
@koala 03.05.2018 10:50

chłodnice. Pierwsze trzy miesiące za 2k brutto, w biurze przez ten czas nawet człowiek za bardzo nie popracuje bo cały czas szkolenia i wprowadzenia. Na przedłużenie umowy na dzień dobry ZAPROPONOWALI podwyżkę o 50% (dalej staż), po kolejnych 6 miesiącach kolejna podwyżka plus w końcu poważna robota, po roku pracy przeskakuję średnią krajową. Dla studenta fajnie. Niby 8,5 godziny, od czasu do czasu nadgodziny odbierane jako wolne, więc bez szału. Jedzenie ok, dużo zależy kto siedzi na kuchni, danie obiadowe 5 zeta z ograniczonego menu, jak ktoś ma ochotę są dania premium i tam już można dobić do kilkunastu.

maciej

Jaką stawkę można wynegocjować w dziale zakupów? Ok. 2 lata doświadczenia, biegły angielski, niemiecki średnio-zaawansowany. Z góry dziękuję.

takijeden
@maciej 27.06.2018 17:44

Może ktoś z zakupów odpowie koledze na to pytanie. W innym dziale za moich czasów dla 2 lat doświadczenia zaporową stawką było 3k PLN brutto przy zmianie firmy. Biorąc pod uwagę dzisiejszy rynek pracownika i inflację dodałbym do tego z 20% ale to moja zgrubna ocena. Oczywiście wszystko zależy od rzeczywistych umiejętności.

D.
@maciej 27.06.2018 17:44

Bez większego problemu powinieneś dojść do ok 4-4,5k brutto na początek. Jeśli doświadczenie w zakupach automotive pewnie więcej. Ze względu na wiecznie napięty grafik i projekty na wczoraj rotacja z jednej strony jest dość spora, ale ekipa pierwsza klasa (klasyczne "nie musisz być wariatem żeby tu pracować, ale to pomaga"), szef też ok. Wymaga, ale pomaga.

lider

Skoro valeo oddelegowało oficjalnego komentatora postów, to może dowiemy się od niej jaki jest wskaźnik odejść pracowników, dlaczego aż tyle osób się zwolniło, dlaczego trzeba było przyjąć setki ukraińców za nich? Co jest nie tak z tym zakładem? Ja wiem - wyzysk i negatywna atmosfera kreowana przez poganiaczy czytaj kierowników, menadżerów, liderów.... Kasa to drugoplanowa sprawal

michałek
@lider 13.07.2018 15:08

no wlasnie ukraińcy, gdyby nie oni musiało by się zmienić podejście do pracownika, a tak odchodzącemu można powiedzieć że na twoje miejsce są dwa autobusy Ukraińców, ale to nie koniec, teraz do polski przyjadą Filipińczycy i Wietnamczycy, więc o poprawie nie mam mowy

Valeo
pracodawca
@lider 13.07.2018 15:08

Zatrudnianie pracowników z Ukrainy jest od lat zjawiskiem powszechnym w całej Polsce i to we wszystkich branżach. Valeo nie jest w tym odosobnioną organizacją. Zatrudnianie osób z Ukrainy nie tylko wzbogaca różnorodność naszych zespołów, ale także pozwala zachować płynność produkcyjną naszych zakładów. Dzięki wspólnej pracy wszystkich naszych pracowników – niezależnie od narodowości - jesteśmy w stanie dostarczać naszym klientom ich zamówienia na czas, a przez to nasze zakłady nie tracą swojej rentowności.

lider
@Valeo 13.08.2018 11:29

Z chwilą gdy zrozumiecie, że takie oświadczenia i nie daj Boże myślenie jest strzałem w kolano, zrobicie pierwszy krok do uzdrowienia chorej sytuacji w zakładzie

michałek
@Valeo 13.08.2018 11:29

"Zatrudnianie osób z Ukrainy nie tylko wzbogaca różnorodność naszych zespołów" z takim tekstem możesz szaleć na money.pl ale nie tutaj. Ukraińcy zwożeni do polski są w sposób zorganizowany, oni nie składają cv tylko tylko przyjeżdżają na gotowe, stoi za nimi agencyjny biznes, ich zadaniem jest znoszenie presji płacowej a w dłuższej perspektywie całkowite zastąpienie [czytaj wypchnięcie] Polaków. Gdyby byli tacy wspaniali i pracowici to Niemcy i reszta starej uni dawno już by im rynek pracy otworzyli, ale mimo miliona wakatów tego nie robią. Polacy z nimi nie maja żadnej bliskości kulturowej ale na pewno mają ją Rosjanie."Zatrudnianie pracowników z Ukrainy jest od lat zjawiskiem powszechnym w całej Polsce i to we wszystkich branżach" u mnie w firmie jakoś ich nie widać [mechanika precyzyjna cnc] i nikt na brak rąk do pracy nie narzeka, pomimo niezbyt wyśrubowanych zarobków [ jak na tę branże] . Ja wiem o tym że pisanie o tym jest bardzo nie na ręke dla klasy politycznej [całej]bo to ona pozwoliła na to co się teraz dzieje na rynku pracy. Pragnę zwrócić uwagę że tego tematu nie dotykają główne media w tym kraju, a problem staje się coraz bardziej widoczny, więc cos jest na rzeczy

Jan

Na jakie zarobki można liczyć na produkcji przez pierwszy rok? Mając doświadczenie w branży produkcyjnej części samochodowych.

Edward
@Jan 12.08.2018 16:17

Witam. Pierwsza moja wyplata to 1600 zl netto. Jesli chodzi o doswiadczenie- nawet o nie nie zapytaja tak samo jak o wyksztalcenie, znam kilku ludzi z wyższym którzy prwcowali na lini produkcyjnej. Bo liczy sie tylko ilośc pracownikow a nie ich jakosc. Jesli chodzi o zatrudnienie przez agencje to totalne DNO.

MZ_MZ

Aktualnie pracuję w valeo szefa mam nie do zastąpienia a ludzie z którymi pracuje są bardzo mili. Wynagrodzenie tez ładne wiec nie wiem czego się czepiacie

Valeo
pracodawca
@MZ_MZ 11.07.2018 19:26

Dziękujemy za pozytywny komentarz.

Anita

Jedno wielkie (usunięte przez administratora) w tym zakladzie Najlepszy tex kierownika zmiany ,,nie masz co robić to miotełka i jedziesz " Poganiaja jak tylko moga padniesz tobi tak beda poganiac i wymuszac dodatkowy czas pracy

Anonim

Zostałem zwolniony poniewaz mam kobiete w ciazy i 2 dni nie pojawilem sie w pracy mam to papierze

Valeo
pracodawca
Z okazji Dnia Dziecka w Zakładzie Chłodnic w Skawinie został zorganizowany konkurs na prace plastyczne wykonane dowolną techniką, w dwóch kategoriach wiekowych: 3-7 i 8-15 lat pod hasłem „Mój ulubiony sport”. Zgłoszono aż 61 prac, a wśród nich rysunki, prace „3D” wyklejone z bibuły, prace, w których wykorzystano plastelinę czy cięty karton. W obu kategoriach wiekowych wyłonionych zostało 3 zwycięzców oraz przyznano po 2 wyróżnienia.

W Zakładzie Wycieraczek ogłoszono zaś konkurs dla dzieci pod tytułem „Mój ulubiony przepis kulinarny”. Starsi uczestnicy zabawy zostali postawieni przed zadaniem przygotowania przepisu na swoją ulubioną potrawę. Młodsze dzieci mogły przedstawić swoje ulubione danie za pomocą technik malarskich. W rezultacie otwartego dla wszystkich pracowników głosowania, wyłoniono 2 najlepsze prace. Wśród starszych dzieci, zwyciężył „Foto przepis na domowe lody z owoców leśnych i malin”, a wśród młodszych wizualizacja pizzy z przekonującymi elementami zapachowymi!
   
Valeo
pracodawca
W ramach czerwcowego Tygodnia Zrównoważonego Rozwoju pracownicy mieli okazję uczestniczyć w wielu ciekawych wydarzeniach. Dużym zainteresowaniem cieszyło się seminarium „Jak zdrowo się odżywiać”, które zostało zorganizowane we współpracy z firmą Medicover. Prowadząca je Pani Dietetyk przedstawiła m.in. zasady racjonalnego żywienia, główne problemy związane ze zdrowiem w dzisiejszych czasach, a przede wszystkim poświęciła czas na omówienie „mitu kalorii”, w tym najczęstszych błędów żywieniowych.

Zorganizowany został także Dzień Zdrowia z Medicover. W czasie krótkich spotkań z pielęgniarkami pracownicy mogli poddać się badaniu cukru i cholesterolu  pomiarowi ciśnienia krwi oraz składu masy ciała. Każdy z uczestników tych pomiarów natychmiastowo otrzymał wyniki badań z krótkim komentarzem ze strony pań pielęgniarek.
   
anonymous

E

Valeo
pracodawca
23.06.2018 we Francji odbył się Międzynarodowy Turniej Valeo w piłce nożnej. W potyczkach wzięło udział 35 drużyn męskich oraz 6 damskich. Wśród 41 zespołów reprezentujących różne lokalizacje Valeo na świecie, aż 4 drużyny pochodziły ze Skawiny, ponieważ oba Zakłady produkcyjne wystawiły po dwie drużyny damskie i męskie.
Dla damskiej drużyny z Zakładu Wycieraczek był to debiut, ale koleżanki z Valeo Chłodnice przybyły na mistrzostwa z kilkuletnim bagażem doświadczeń turniejowych oraz z zeszłorocznym zwycięstwem na koncie.  Ostatecznie damski zespół Chłodnic, mimo utraty bramkarki oraz jednej napastniczki zdobył 4 miejsce w Turnieju. Natomiast  Koledzy z obu Zakładów w Skawinie zajęli w swoich grupach trzecie miejsca. Trzeba podkreślić, iż męski zespół Chłodnic nie poniósł w rozgrywkach ani jednej porażki mając na koncie 3 zwycięstwa oraz 3 remisy.
   
Valeo
pracodawca
W dniu 23 lipca w godzinach od 10.00 do 15.00  na terenie parkingu zakładowego Valeo w Skawinie zorganizowana zostanie akcja honorowego oddawania krwi oraz poszukiwania potencjalnych dawców szpiku wśród naszych pracowników.

Akcja zostanie  przeprowadzona w mobilnym ambulansie.
Wszystkich chętnych do wzięcia udziału w tej akcji  prosimy o zapisy Recepcjach Zakładu Chłodnic i Zakładu Wycieraczek oraz pod adresem udostępnionego linku.
   
Valeo
pracodawca
14 lipca Zakład Chłodnic w Skawinie zaprasza wszystkich swoich pracowników wraz z rodzinami na Piknik Rodzinny, który odbędzie się na Stadionie TKS Skawinka. W programie - mnóstwo atrakcji dla dzieci i dorosłych. Można też liczyć na pyszne dania i napoje. Serdecznie zapraszamy do zapisów, a następnie do uczestnictwa w Pikniku Rodzinnym!
   
lider

Jaki jest koszt organizacji tego pikniku?

nick

Ile trzeba czekać u Państwa na jakikolwiek feedback? Miesiąc?! skoro zapewniano, że odpowiedz będzie w ciągu tygodnia. To bardzo lekceważące podejście do potencjalnego przyszłego pracownika.

XYZ

Firma VALEO Skawina nie płaci faktur dostawcom. Bark jakiegokolwiek kontaktu z działem finansowym i Panią (usunięte przez administratora) pod numerem 122771010

polewka

Dlaczego nie możecie sami przyjmować ludzi na produkcje , tylko robicie to przez agencje ludzi to zniechęca , macie z tego zysk wątpie.

Jakiś Nick

Aplikowałam jakiś czas temu na dość ciekawe stanowisko (nie na produkcji) w Valeo. W ogłoszeniu wszystko pięknie, jak to w ogłoszeniu, perspektywiczna praca biurowa na stanowisku hmm... średniego szczebla. Pierwsze rozczarowanie? Wstępna rozmowa z niejakim (usunięte przez administratora) z HR - dramat. Człowiek z przypadku na HR-owym stanowisku, zupełnie nieprzygotowany do rozmowy, mylił się w podstawowych informacjach, które przekazywał, osoba ta nie potrafi po prostu rozmawiać z potencjalnymi kandydatami. Kolejne schody... problem w.w. Pana z umówieniem na spotkanie i potwierdzeniem tego mailowo... Chyba nie jestem pierwszą osobą, która o nim pisze. Może jednak ktoś z Valeo tu zagląda i wyciągnie wnioski? Trzeci i ostatni temat - rozmowa kwalifikacyjna - z "team leaderem", też trochę z przypadku, który z zarządzaniem teamem też nie wiele miał wspólnego jak można było zauważyć. Po rozmowie, mało merytorycznej, brak jakiegokolwiek feedbacku. Prawdopodobnie hehe (bo nie wiem do dziś) nie dostałam się, mimo wszystko oferty bym nie przyjęła. Zdecydowanie nie polecam. Przy dzisiejszym "rynku pracownika" znajdzie się sporo firm zdecydowanie bardziej godnych polecenia.

Niedoszły pracownik
@Jakiś Nick 12.06.2018 21:14

Dokładnie mam takie same spostrzeżenia. Dramat począwszy od . (usunięte przez administratora) po HR z każdego zakładu (wycieraczki / chłodnice. Oczekiwania pod niebiosa a za przysłowiowe grosze chcieliby zatrudniać. Do tego kompletny brak szczerej informacji zwrotnej po rozmowie, a zamiast tego po uprzednim upomnieniu się, HR-owy bełkot i mijanie się z prawdą. Drodzy Państwo...zarówno Ci z HR-u jak i managerowie...mijać się z prawdą też trzeba umieć. Czy naprawdę sądzicie, że rozgarnięty człowiek ze sporym doświadczeniem będzie łykał , niczym pelikan każde słowo?

takijeden
@Jakiś Nick 12.06.2018 21:14

To trochę faktycznie wygląda jakbyś trafił na dość wątpliwych ludzi. Nie jest tajemnicą że wiele osób jest w miejscu gdzie nie powinny być. Ja tam generalnie mam zastrzeżenia do przebiegu rozmów - wszyscy wiedzą że ten pierwszy etap (z HR) powinien być minimalny (jeżeli już ma pozostać) bo i tak niewiele dowiesz się o swoich przyszłych obowiązkach, gdzie musisz powiedzieć to co trzeba żeby już potem porozmawiać konkretnie z managerem działu. Toteż deficyty w HR nie emocjonują mnie za bardzo, ot trzeba pogadać i przechodzimy dalej. Tak naprawdę problem się zaczyna jeżeli twój przyszły manager jest osobą z przypadku. Z moich obserwacji wynika że rzeczywiście tak się czasem zdarza. Jeżeli tak jest to warto mieć zapasowy plan - np zapytać podczas rozmowy czy nie potrzebują w innym dziale bo jednak z opisu rozmówcy doszedłeś do wniosku że bardziej byś pasował gdzie indziej :) wykorzystujesz że akurat jesteś na rozmowie i łatwiej cię przekierować do innego działu bez ponownego przechodzenia przez etap nr 1 @Valeo czemu nie było informacji zwrotnej po rozmowie, to bardzo nieładne zachowanie

Valeo
pracodawca

Dziękujemy Wam za dotychczas pozostawione komentarze na temat pracy w Valeo. Wasza opinia na temat pracy w naszej firmie jest dla nas bardzo ważna. Z uwagą śledzimy i analizujemy pojawiające się wpisy. Od tej pory chcielibyśmy się jednak włączyć do dyskusji i w miarę możliwości reagować na Wasze komentarze. Dlatego też, mimo, iż w wątku pojawiło się wiele niepochlebnych wpisów, będziemy wdzięczni za wskazanie nam obszarów wymagających poprawy. Zachęcamy do dalszego dzielenia się opiniami. W sprawach wymagających wyjaśnienia zapraszamy Was również do kontaktu pod adresem mailowym valeo.poland.communication.mailbox@valeo.com

Valeo
pracodawca
Już 4 lipca 2018 zapraszamy wszystkich pracowników Valeo Skawina na Dzień Otwarty z MultiSport. Strefa Multisport będzie znajdowała się na stołówce Sodexo, gdzie czekać będzie wiele atrakcji m.in. możliwość konsultacji z trenerem personalnym, pomiar składu masy ciała, konkursy z nagrodami. Serdecznie zapraszamy!
   

Zostaw opinię o Valeo - Skawina

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Valeo