Śląska Fabryka Okien KNS

Wodzisław Śląski - KNS Śląska Fabryka Okien

3. Opinie o pracodawcach Wodzisław Śląski
  5. Opinie o Śląska Fabryka Okien KNS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Opinie o Śląska Fabryka Okien KNS Wodzisław Śląski

Nie przegap nowości o Śląska Fabryka Okien KNS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością!

07.05.2021 14:16

Szanowni Państwo !

Jest nam niezmiernie miło gościć Państwa na profilu naszej firmy.
    Jako zespół KNS Śląskiej Fabryki Okien życzymy sobie, aby było to miejsce wymiany merytorycznych opinii, pozbawionych wulgaryzmów, hejtu i naruszania godności osobistej zarówno Pracowników jak i Pracodawców.

Nie wyklucza to jednak konstruktywnej krytyki, którą mają Państwo prawo wyrazić i na którą jesteśmy otwarci.

Nie mniej jednak, proszę pamiętać, że prawo zakazuje wypowiedzi zawierających pomówienia i oszczerstwa, dlatego też wpisy o nacechowaniu skrajnie negatywnym, naruszające regulamin Serwisu, a także uderzające w godność osoby ludzkiej - będą usuwane przez administratora, a ich autor może narazić się na odpowiedzialność karną zgodnie z KK art.212.

Oczekujemy od Państwa rzetelnych wpisów na temat działalności naszej firmy, zarówno w opinii kontrahentów, pracowników jak i klientów.

W razie jakichkolwiek kwestii, pytań czy wątpliwości pozostajemy do dyspozycji pod adresem mailowym
    [email protected]
    Zastanawiam się

04.02.2026 19:47

Witam może ktoś podpowiedzieć jakie zarobki na początek na produkcji???
    Gość

10.03.2026 21:00

Nie polecam! Wypłata co rusz spóźniona, sobota i nadgodziny nie uwzględnione na pasu tylko wypłacają w premii żeby człowiek się nie doliczył… Na rozmowie naobiecuję a potem wmówią że tak nie było.. radzę się dwa razy zastanowić
    Pracownik.

22.03.2025 11:02

Czytam te wszystkie brednie na temat Firmy KNS i za głowę się złapać to mało! Pracuje tu od 7 lat dla jednych dużo dla innych mało! Dla mnie wystarczająco by zapytać się na jakiej podstawie tak oczerniacie ten zakład pracy ? Nigdy nie spotkałam się z opóźnieniem wypłat.. z niezgodnością kwoty czy też jakimkolwiek brak szacunku do pracownika! Odpowiedz sobie na pytanie: Czy ty jesteś w porządku wobec pracodawcy i kierownika ? Może należy zacząć od siebie ? Nigdy nie było problemu z awaryjnym wolnym czy to z powodu osobistego czy też innego! Złego słowa nie mogę powiedzieć. Jestem fer wobec firmy. Firma jest fer wobec mnie ! Tyle w temacie!
    KNS

12.05.2025 09:18

Zamiast pisać durne komentarze, ruszcie (usunięte przez administratora) i idźcie do kadr jak się wam coś nie podoba.. albo najlepiej od razu wysłać CV do konkurencji po drugiej stronie drogi. Jak się kończy o 12/13 i nie trzeba odrabiać, a zapłacone normalnie za 8h to KNS najlepszą firmą.
    Buhaha

13.05.2025 09:08

Kto tak kończy to kończy .... nie dotyczy to wszystkich działów proszę się doinformować

leomessi

12.06.2026 21:45

usuwają nawet tutaj nie które nie przychylne komentarze tak opinie zostawiam wam

Jaca92

01.02.2026 22:28

Witam. Jak wygląda sprawa pracy jako kierowca CE? Wypłata jest w porządku i terminowa? Proszę o odpowiedzi. Pozdrawiam 😊
    #KierowcaCe

Zainteresowany pracą

27.01.2026 17:50

Widziałem kilka ofert na oferenta/technologa aluminium - czy ktoś wie ile można zarobić? Czy atmosfera jest ok? I czy praca jest stacjonarna z biura czy hybrydowa?
    Mufa

24.10.2025 18:30

Nasz mechanik kierowniczy miał dziś wolne i dziecka (jego slowo jak cokolwiek zrobi)pracowały dały radę bez Twojej pomocy.Chlopie albo brakuje Ci spokojnego dzieciństwa ale coś jest nie tak. My nie jesteśmy Twoimi dziećmi,że dziennie wspominasz o swojej mamie to nas zostaw w spokoju i nam nie matkuj !Miej chłopie jaja.
    Sigma

16.12.2025 08:52

W miejscu pracy jestemy regularnie obrażani przez mechanika(kierowniczy jak.kolega wyżej napisał) który wyzywa nas z powodu wieku. Używa określeń typu „pokolenie Z”, sugerując, że jestemy gorsi nic nie umiemy i nie nadajemy się do pracy. Takie zachowanie jest dla Nas krzywdzące, poniżające i wpływa negatywnie na moją atmosferę pracy oraz samopoczucie. Zamiast wsparcia i nauki spotykamy się z wyzwiskami i brakiem szacunku.

16.12.2025 18:22

Ktoś w koncu wytlumaczy który to mechanik? Ciekawość mnie zjada komu tam tak woda sodowa odwaliła
    Jan

27.11.2025 17:15

Szanowny Panie Kierowniku.zwracam się z uprzejmą prośbą o interwencję w sprawie obecnej atmosfery w zespole mechaników. Utworzyły się grupki, które zamiast współpracować – działają przeciwko sobie. Coraz częściej dochodzi do sytuacji, w których głowa mechaników obgaduje mechanikow z zmiany przeciwnej. następuje oczernianie oraz szerzenie plotek. Taka atmosfera prowadzi do konfliktów, braku komunikacji i spadku jakości pracy, a także wpływa negatywnie na komfort psychiczny pracowników. Poza tym praca u Was na medal.
    Andrzej

08.10.2025 10:17

Witam ,mam pytanie odnośnie, zarobków kns ,obecnie pracuje u sąsiada po drugiej stronie i mam dosyć jego chorych wizji,i zaburzeń maniakalno obsesyjnych dlatego zastanawiam się czy w ogóle ma to sens ,żeby nie było z deszczu pod rynnę.
    Andrzej

12.10.2025 20:17

Ja pracuję w Śląskiej Fabryce Okien KNS i jestem zadowolony. Jeżeli chodzi o zarobki to indywidualne rozmowy z kierownikiem danego działu. Z tego co wiem to teraz poszukują pracownika serwisu. Możesz złożyć CV do kady.
    Wypłata

11.10.2025 08:32

11.10 - brak wyplaty na koncie... Kolejny miesiąc... Kolejne opóźnienia...
    Ktośnapewno

04.09.2025 15:14

Czy ktoś w końcu zajmie się mechanikiem K.? To wszystko robi się naprawdę żenujące…
    Praca

12.09.2025 20:42

2 tygodnie spokoju bo mial urlop Firma prsperowala dobrze a to tylko on wszystko rozumie inni nic nie potrafią łazi i sklina na każdego-proponuję lekarza lub jakoś go uspokoić bo tak naprawdę pracować sie nie da.
    ja

12.09.2025 09:13

wyplata powinna byc do 10 jest 12 i dalej brak przelewy, ta firma to zart i banda oszustow

12.09.2025 19:31

To poprosimy załączyc zdjęcia dat przelewów zakrywając kwoty generując tylko pracodawcę KNS.
    Okk

05.08.2025 06:36

Ziomalka

09.08.2025 12:07

Nie mają dobrego przykładu,jak ich przełożony kiero mechanik niż cokolwiek zrobi to najpierw zbluzga Cie przekleństwami,że odechce się wszystkiego.razem niech idą tyn rowery drugi kamper🫡
    Daga

21.08.2025 23:42

Zgadza się przełożony mechaników łazi ważny jakby pozjadał wszyskie talenty czego on to nie umi a tak naprawdę swieci pustką bluzga wybranych współpracowników jednych to by nosił na rękach innych zrównał z ziemią.Liczy się ten kto kupi labubu lubi osoby co czerpie z nich korzyść🤑
    xyz

05.08.2025 06:18

Wszystko spoko gdyby nie jeden z mechaników który przez 3/4 zmiany siedzi na tyłku a jak już przyjdzie do mnie coś naprawić to po chwili jest jeszcze gorzej niż było i inna osoba musi poprawiać jego robotę.Chłopie idź już w te rowery i zwolnij się z tej firmy,tak będzie lepiej dla wszystkich.
    Lilu

21.05.2025 01:18

Witam! Czy mogła bym się dowiedzieć ile zarabiają kobiety w KNS na produkcji?

13.07.2025 17:05

Ciekawe co Ty byś chciała robić w sobotę w pracy ? Kiedy produkcja stoi.... Posiedzieć posciemniac i niech zapłacą jasne. Każdy By tak robił. Dlatego w sobotę idą Ci którzy mają coś do zrobienia za zgodą kierownika. Naprawiają smarują dokładają okucia porządkują hale by produkcja potem szła bez zarzutów... Jak Ci się praca nie podoba to drzwi otwarte.
    Pablo

19.05.2025 20:50

Witam, chciałbym się podzielić opinią na temat okien z kns i powiem tak: Od roku Mam 4 okna w tym 2 balkonowe i każde okno działa inaczej.. w 2 oknach już zauważyłem pęknięte uszczelki.. w balkonowych był serwis to w 1 działają w miarę ok, pomijając fakt,że musiałem sam wyregulować po serwisie.. a drugie balkonowe 3 razy był serwis i nie działają poprawnie a panowie z serwisu się zachowywali jak by 1 raz widzieli okno balkonowe na oczy.. dramat.
    Klient

20.05.2025 10:03

Genralnie jak się wzywa serwis i grzebie się samemu to chyba trzeba się zdecydować. Bo jeśli się znasz to zrób to a nie "poprawiasz" ja też mam okna tej firmy i praktycznie same duże tarasowe balkonowe mam 12szt i ani jedno nie jest felerne. Nie ma nic wiecznego. A jeżeli się człowiek nie zna i zacznie grzebać to kazdy jeden serwis jest bez sensu. Pozdrawiam
    Domownik

30.06.2025 18:39

A ja się nie zgadzam z tą opinią.Mam okna z Kns w całym domu .Działają bez zarzutu .

18.06.2025 21:05

19.06.2025 11:35

To zatrudnij się gdzieś indziej. Jak się szuka pracy w której nic nie trzeba robić a dużo chce się Zrobić to otwórz sobie swoją. Zobaczymy jak będziesz śpiewał. Nam jest dobrze w tej firmie i ile ludzi tyle opinii.
    Pracownica

27.06.2025 12:29

Mi się też bardzo praca podoba.Co prawda jeden z spółpracowników zamiast wysłuchać i zrobić to co do niego należy tylko łazi i robi sensacje z jego osiagniec życiowych 😑 jeden tydzień kamper,drugi nic innego jak ta sama gadka rzuciłem palenie natomiast teraz osiągnięcie życia odchudzanie🤯 Idziesz poprosić,że coś nie działa kolega nie przyjdzie bo sobie serwuje dietetyczną kolacje. Generalnie jest luz.

11.06.2025 16:44

Ja miałem wypłatę przed i po i w dniu 10tego i nie robię afery.

09.05.2025 18:34

Kaka

10.05.2025 10:46

No właśnie gdzie???
    Kobieta

27.04.2025 18:14

Witam, szukam bardzo pilnie pracy. Czy mam szansę starać się tu o pracę? Czy są aktualnie przyjęcia dla kobiet. Nie mam doświadczenia akurat w tej branży. Wcześniej pracowałam na produkcji, ale związanej z żywnością. Pozdrawiam.
    Piter

26.04.2025 16:01

Witam wszystkich pytanko dla was na jakie zarobki średnio można w KNS liczyć? Chciałbym Aplikować na produkcję typową lub alu na mszanej. Pozdrawiam!!!
    Był ale poszedł

28.02.2025 12:00

Praca w oddziale Aluminium pod względem zespołu była bardzo dobra – ekipa zgrana, atmosfera wśród pracowników na plus. Niestety, jeśli chodzi o pracodawcę, a w szczególności dyrektora tego działu, sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Brak kompetencji, empatii oraz nieumiejętność zarządzania sprawiają, że praca w tej firmie to prawdziwe wyzwanie. Trudno zrozumieć, jak taka firma wciąż funkcjonuje i generuje zyski. Wynagrodzenie jest niskie, a porozumienie z dyrektorem praktycznie niemożliwe. Jeśli ktoś rozważa zatrudnienie się tutaj, zdecydowanie polecam poszukać pracodawcy, który szanuje swoich pracowników

28.02.2025 08:18

Wczoraj świętowaliśmy Tłusty Czwartek w najlepszy możliwy sposób – słodkim poczęstunkiem!

Każdy z naszych pracowników otrzymał pysznego pączka, bo przecież tradycji musi stać się zadość!

To był słodki czas :)
    News image

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Śląska Fabryka Okien KNS?

Kontakt - Śląska Fabryka Okien KNS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością

Młodzieżowa 67B 44-300 Wodzisław Śląski

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane
    Niewidzialna Ręka

15.02.2025 17:28

Pracując w Firmie @Pracodawca kilka lat nie wydarzył się taki incydent że wypłata była opóźniona. wydaje mi się że wiele osób które notorycznie rozmawiają z innymi, chodzą na fajka, chowają się w toalecie, robią sobie przerwy w czasie pracy po 30 min bo się zmęczyli nic nie robieniem powinni się cieszyć że zachowują pracę mimo ich Ciągłego Nagannego zachowania. Ich wydajność pracy całodniowej przypomina pracę osoby która się przykłada przez 3h dziennie za Bardzo podobną/taką samą stawkę jak inni. Firma nie jest idealna bo takiej nie ma lecz daje pracę mnóstwie osób które powinny być wysłane na darmowy i wieczny urlop
    Tomcio

08.01.2025 12:30

Witam Jakie jest średnie wynagrodzenie w firmie 3-4-5 tys na RĘKĘ.???
    Xennaekstra

11.01.2025 19:55

6-7-8 ziomeczku ale za 2 miesiące
    Pracownik z pustym kontem

12.02.2025 08:16

Aktualnie pracujemy za darmochę, bo "zapomnieli" nam płacić... szefowie mają ważniejsze "przyjemności".
    Pracownik z pustym kontem

12.02.2025 08:12

Ludzie omijajcie z daleka jeśli w ogóle chcecie dostawać wypłaty bo w u nas brak wypłat! Zwyczajnie przestali nam płacić, a mamy kredyty, dzieci, alimenty... Tylko wybrani dostali wynagrodzenie za luty! i to w Polsce w 2025 roku taki brak szacunku!!! Czas się rozglądać za czymś normalnym.

10.02.2025 15:30

11.02.2025 13:26

Witam, w celu uzyskania informacji na ten temat prosimy o kontakt z Kadrami.
    Pan zapałka

11.02.2025 15:42

Jakich informacji? Pieniądze na koncie powinny być do 10 dnia miesiąca a dalej dużo osób nie dostało przynależnego wynagrodzenia a opóźnianie się z wypłatą podchodzi pod paragraf... nie pozdrawiam
    Niezadowolony

11.02.2025 12:10

Gdzie wypłata szefie? Bo 11 dzień miesiąca a wypłaty nie ma a mam raty kredytu do spłaty

11.02.2025 13:25

Witam, w celu uzyskania informacji na ten temat prosimy o kontakt z Kadrami.

07.02.2025 12:28

Bestia z Wadowic 2137

07.02.2025 19:34

Ja Was podziwiam, że dalej tam pracujecie, jest tam sporo ambitnych i pracowitych osób, które mogły by pracować w lepszych warunkach i za lepsze pieniądze
    Niezadowolony

07.02.2025 20:47

Podpinam się do wypowiedzi bo faktycznie ostatnio mają problem z punktualnością

10.01.2025 19:03

Nina

12.01.2025 19:04

Wypłatę dostałam na czas.Pracę w Kns lubię jest spokojnie,miła atmosfera natomiast irytuje mnie mechanik jest bardzo nieokrzesany ciagłe wulgarne słowa powiązane z nieprzyjemnym zapachem z jego ust.Ludzi traktuje wybiórczo.
    Onomatopeje

11.01.2025 19:56

Czy można zwolnić jak ma się komornika ?

02.08.2024 13:21

03.01.2025 13:45

Witam, stawki oraz wynagrodzenie jest ustalane indywidualnie podczas zatrudnienia. Pozdrawiam Śląska Fabryka Okien KNS
    Gostek3325

13.11.2024 19:16

Nie polecam pracy w tej firmie. Firma się nie rozwija. Każdy traktuje każdego jak intruza, atmosfera w pracy beznadziejna. Jeden szef obiecuje jedno, natomiast drugi szef z kolei coś innego. To totalne nieporozumienie! (usunięte przez administratora)

03.01.2025 13:44

Dziękujemy za Twoją opinię, nie możemy zweryfikować z jakiego powodu jest ona negatywna. Pozdrawiamy Śląska Fabryka Okien KNS
    Nowy

01.11.2024 14:00

Ile można zarobić jako pakowacz?Chodzi o wypłatę bez sobót i nadgodzin. Dzięki za info

02.01.2025 17:13

02.01.2025 17:13

Anonimowy

16.05.2024 12:34

Nie ma sensu zatrudniać się w KNS na dziale pakowania, potocznie "pod namiotem". Pracownicy nie pomagają, jeśli popełni się błąd to od razu ma się przypiętą łatkę nieudacznika i zaczyna się wyśmiewanie oraz ciągłe nieprzyjemne sytuacje. W każdej takiej sytuacji najwięcej ma do powiedzenia pracownik w okularach. Pomimo zgłoszeń do kierownictwa rezultatów nie było widać.

20.03.2024 18:02

Witam,jakie zarobki magazyn wózek? Netto
    Paweł

18.02.2024 13:58

Dobry, na wózki jako to wyglada ta robota? ujdzie czy jak zwykle to bywa , 30 minut na wózku a 8 godzin pakowanie
    Kierowca Tyra

19.02.2024 10:17

Nie wiem gdzie pracowałeś jako wózkowy, akurat w KNS wózkowy jeździ tylko wózkiem, raczej nie zauważyłem by cokolwiek innego wykonywał :)
    Nieznajomy

15.03.2024 19:09

Pracuje w KNS kilka lat, nie jestem "wózkiwym" ale wiem jak to wygląda, na 8 godzin może z pół godziny, max godzinę ktoś spędzi na wózku widłowym a reszta to produkcja niestety a na wypłacie 100/200zl różnicy, pozdrawiam.
    Co się dzieje ?

15.03.2024 11:22

Czy to już powoli koniec KNS ? Cały czas odchodzą konkretni ludzie jak z działu Handlowych tak z produkcji ? Czy to prawda że @Pracodawca to już tak trzyma tylko po to żeby trzymać i za chwilę ogłosi upadłość? Pytam bo jestem zaniepokojony.
    Agacia

27.08.2023 11:33

Widziałam, że szukają kierowców i zastanawia mnie wysokość pensji. Na początek ma się 9 tyś, a potem można dobić do tych 11 tyś czy jak to wygląda? Jak można dogadać się co do wyjazdów, co jaki czas zjeżdża się do domu?
    KierWeSo

25.11.2023 22:43

Weekendy w domu to zarobisz od 9,500 , chcesz jechać na weekend lub dwa w miesiącu to wyciągniesz 11 nawet 11,500 wszystko do dogadania z szefem , chcesz weekendy w domu to jesteś chcesz cały miesiąc w kabinie to też nie problem
    Matizo

26.08.2023 11:46

Czy przyjmują jeszcze na produkcję ?
    Pakowacz

13.11.2023 12:56

Na olszynach nie na mszanej tak
    Sympatyczny

23.10.2023 07:10

Na start ludzie którzy pytają czy warto tam iść. Nie nie warto jeżeli macie wybór iść do knsu bądź poczekać na otwarcie eko okien w Wodzisławiu radzę poczekać. W KNSIE ludzi traktują z góry jak typowa maszynę robocza. Dodatkowo klienci również nie są zadowoleni z okien co drugi ma pokrzywione okna co jest chyba przyczyną kominowania szefostwa nad podmianka stali w profilach na slabsza aby zaoszczędzić. I niestety tak samo oszczędzają na pracownikach.

24.10.2023 16:59

Co do czekania, aż otworzy się fabryka w Wodzisławiu to chybiona decyzja, do tej konkretnej fabryki nie bedą przyjmowani ludzie z zewnątrz, jedynie przenoszeni będą (juz są) pracownicy z Kornic
    ols

10.07.2023 09:11

Czy nadal jest prowadzona rekrutacja na stanowisko Pracownik biurowy – transport i logistyka?
    Pan Tadeusz

22.06.2023 17:19

Jestem ciekawy kiedy szanowny szef pomyśli o podwyżkach dla pracowników bo za niedługo nasze wynagrodzenia będą niższe niż minimalna krajowa... Pozdrawiam

Zostaw merytoryczną opinię o Śląska Fabryka Okien KNS Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością