Maryśka04.03.2019 17:00
Potwierdzam wszystkie poniższe negatywne komentarze. I odradzam pracy w firmie Bestini. (usunięte przez administratora)wiecznie narzeka na zbyt niskie utargi, chociaż wina najczęściej nie leży w pracowniku lecz w braku klientów. (usunięte przez administratora)nie rozumie, że czasami brakuje towaru, ceny towarów są zbyt wysokie i dopatruje się przyczyn wszystkiego złego tylko w pracowniku-nigdy nie w sobie. Jak już wspomniałam ceny towarów idą w górę co jest odwrotnie proporcjonalne do wypłaty pracownika. Mimo że pracownik przepracuje pełen etat zazwyczaj nie zarobi nawet najniższej krajowej. Brak jest jakichkolwiek podwyżek. Mimo, iż najniższa krajowa idzie w górę i cena życia jest coraz droższa, pensja w Bestini stoi w miejscu. Na głowie pracownika poza sprzedażą i dbaniem o stoisko , pracownik musi wypisywać faktury, wypełniać raporty do dyrekcji centrum handlowego i inne raporty. O towar często trzeba się prosić. Tak samo sprawa się ma z rozpatrywaniem reklamacji, które najczęściej są rozpatrywane po terminie. Najczęściej pracownik musi zmagać z nieprzyjemnymi klientami. (usunięte przez administratora) często nie rozumie, że klient też może być zniecierpliwiony dwumiesięcznym czekaniem na rozpatrzenie jego reklamacji. (usunięte przez administratora)wmawia przy tym pracownikowi brak stanowczości wobec klienta. Mimo, iż zmiany są często dwunastogodzinne (usunięte przez administratora)nie zapewnia należytego socjalu- brak lodówki, mikrofalówki i właściwej klimatyzacji. Najgorsze w tej pracy jest to, że pracownik przez dwanaście godzin musi ciągle stać. Zarówno w sklepie jak i na zapleczu nie ma krzesła. (usunięte przez administratora)nie zdaje sobie sprawy z tego, że związane jest to nie tylko z dyskomfortem fizycznym ale przede wszystkim dolegliwościami zdrowotnymi. Żylaki w tej firmie to tylko kwestia czasu. W sklepie zamontowana jest kamera, która ma na celu kontrolowanie pracownika. Pracownice od szefowej dostały jedną sztukę białej koszuli, którą mają nosić na okrągło chociaż tak jak wcześniej opisałam zmiany są dwunastogodzinne i często na drugi dzień trzeba przyjść w tej samej koszuli już wypranej, wysuszonej i wyprasowanej. Oczywiście brak jakiegokolwiek ekwiwalentu na pranie odzieży roboczej. (usunięte przez administratora) Szuka studentek na umowę zlecenie, które będą ciągle dyspozycyjne. Wyrabiając pełen etat nie zarobi się tu czasem nawet najniższej krajowej. Brak możliwości pójścia na urlop, wzięcia wolnego nawet na jeden dzień. L4 tutaj nie istnieje- choroba nigdy nie jest szefowej na rękę. Niby urlop na czas wakacji też nie jest płatny. Listy płac i godzin są zaniżane. Jak wspomniałam już wcześniej brak jakichkolwiek podwyżek a premie istnieją tylko utopijnie, bo wyrobienie ich jest wręcz niemożliwe. W tej firmie wzbogaca się jedynie (usunięte przez administratora)i jej rodzina. (usunięte przez administratora)nie patrzy, że pracownik też człowiek i należny mu się jakikolwiek szacunek i godny poziom życia.