Forum Media Polska Sp. z o. o.

3.9/5

• Józefów Duży
  • Krzówka
Poznań - Forum Media Polska Sp. z o.o

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Forum Media Polska Sp. z o. o.

Opinie o Forum Media Polska Sp. z o. o. Poznań

Nie przegap nowości o Forum Media Polska Sp. z o. o.!

06.03.2023 23:22

Na pracuj.pl pojawiła się oferta na stanowisko Asystent ds. koordynacji prac wydawniczych. Czy ktoś ma może informacje, jakie są szanse rozwoju na tym stanowisku oraz jakich widełek wynagrodzenia można się spodziewać (w ogłoszeniu niestety brak tej informacji)?
    Beti

17.03.2023 08:53

Niestety nie. Pracowałam, wiem. Asystent ma nawet więcej obowiązków niż młodszy specjalista. Wszystko zależy od tego, jak chce się daną osobę i jej kompetencje wykorzystać. Osoby nieświadome tylko ucierpią.

22.03.2023 14:12

Wymagania w ogłoszeniu wskazują, że firma szuka raczej kogoś z doświadczeniem, stąd nazwa stanowiska nie do końca wydaje się adekwatna. Pytanie, czy wynagrodzenie jak za nazwę, czy jak za wymagania...
    Wiola

20.11.2022 11:13

Czy Forum dostosowuje się do rynku oferując "podwyżki inflacyjne"? Jaka jest polityka firmy w sprawie podwyżek, wzrostu wynagrodzenia minimalnego oraz dostosowywania się do ofert konkurencji? Czy pracownik z dużym stażem otrzymuje bardziej atrakcyjne warunki zatrudnienia, niż świeżo zatrudnione osoby? Czy w Forum rozmowa o wynagrodzeniach między pracownikami jest źle postrzegana? Jeśli tak - dlaczego? Czy w firmie funkcjonują rozmowy roczne/podsumowujące, na których pracownik może spodziewać się pytań o oczekiwania finansowe?

22.11.2022 08:26

Dzień Dobry, Dziękujemy za Twoje pytanie. Postaramy się w wyczerpujący sposób na nie odpowiedzieć. Firma FMP nie stosuje wzrostu wynagrodzeń w oparciu o wskaźnik inflacji. Wszystkie podwyżki mają charakter indywidualny. Rozmowy o wynagrodzeniach odbywają się z bezpośrednim przełożonym. W toku tych rozmów firma uwzględnia zarówno aktualną sytuację gospodarczą, perspektywy rozwoju spółki jak też potrzebę zachowania konkurencyjności w stosunku do innych podmiotów działających na tym samym rynku. Jako pracodawca jesteśmy zobligowani ustawowo, aby na konto pracownika wpływało wynagrodzenie o wartości minimalnej, założonej w ustawie. Należy jednak pamiętać, że znacząca część wynagrodzeń w FMP – składa się z wynagrodzenia podstawowego + wynagrodzenia premiowego lub prowizyjnego, dzięki temu pracownik zawsze ma możliwość wypracowania wynagrodzenia większego niż stawka minimalna. Niestety nie możemy jednoznacznie odpowiedzieć na pytanie dotyczące wysokości wynagrodzenia dla pracowników z większym stażem vs. nowych pracowników. FMP stosując obowiązujące przepisy Kodeksu Pracy wdrożyła system organizacyjny, który umożliwia zachowanie w poufności informacji na temat wynagrodzenia każdego pracownika. Zachowanie poufności należy do podstawowych obowiązków pracowniczych, a jednym z nich jest zachowanie tajemnicy wobec wszystkich informacji dotyczących wynagrodzeń, systemów prowizyjnych, nagród itp. obowiązujących i stosowanych przez Pracodawcę. Trzeba przy tym podkreślić, że jest wiele czynników, które wpływają na różnice płac np. rodzaj wykonywanej pracy, doświadczenie, umiejętności, kwalifikacje. Każdy z tych elementów determinuje wysokość wynagrodzenia. Forum Media Polska jako część międzynarodowego Holdingu, posiada wewnętrzne zasady ws. przeprowadzania rozmów podsumowujących. Wskazane spotkania odbywają się z bezpośrednim przełożonym na początku nowego roku. Dokumenty z takiego spotkania przechowywane są w dziale kadr. Firma FMP nie ingeruje w tematykę indywidualnie poruszaną z każdym pracownikiem. Ta, wyłącznie zależy od Szefa danego działu lub pionu. Dbając o dobre praktyki przeprowadzania rozmów rocznych/podsumowujących z pracownikami, wszyscy Managerowie zostali przeszkoleni w jednym z pierwszych modułów – Akademii Managera, z rzeczonego tematu. Pozdrawiamy,
    Malami

21.03.2023 16:02

Nie dostaliśmy podwyżki inflacyjnego bo „mamy prowizje więc po co nam podwyżka” …

01.12.2022 15:49

Bardzo szybko rozgryzłam ich metody, obłudę i pewnie dlatego zostałam usunięta( dosłownie) bez podania powodu. Ogólnie co tu dużo mówić zwyczajne call center, nic ambitnego i rozwijającego. Generalnie najlepiej sprawdzaja się przeciętni, bo gdy wyjdziesz przed szereg jesteś z automatu tłamszony i zastraszany. Jedyna zaleta to umowa i pracę i wypłata na czas. Pozdrawiam.
    Damian

03.12.2022 10:08

Czy możemy się skontaktować? Mam podobne odczucia [email protected]
    Malami

21.03.2023 16:01

Również tam pracowałam i mam średnie doświadczenia z tą firmą ..
    Agnieszka

15.03.2023 16:10

Niestety ja też zostałam wmanewrowana w samoprzedłużający się abonament. Podczas rozmowy chciałam prenumeratę na rok, a teraz dostałam fakturę za kolejny rok, prenumereaty której nie chcę! nie wiem czy można to jakoś obejść, nie pamiętam czy podczas rozmowy telefonicznej padły te informacje nawet....masakra
    Mirabelka

24.02.2023 23:51

Forum to typowe korpo, które stawia na cyferki w excelu. Porażająca niekompetencja przełożonych i sposób komunikacji pozostawiają sobie wiele do życzenia. Można się starać i chcieć jak najlepiej, ale i tak nie ma to żadnego znaczenia, bo ostatecznie liczy się to, ile co przyniosło zysku. A zysk opiera się na oferowaniu klientom wątpliwej jakości materiałów, które są mielone po kilka razy. Szefostwo, owszem, zapewnia pracownikom umowę o pracę od początku, ale bez konkretnej listy obowiązków, co skutkuje tym, że rozpoczyna się z pulą np. 5 produktów, a kończy się na 10, bez uzasadnienia i bez żadnego dodatkowego honorarium, bo nie ma na nie pieniędzy. Do pracy w tej firmie trzeba mieć naprawdę stalowe nerwy.
    Marzena

09.02.2023 23:10

Dla mnie straciła firma zaufanie zakupiłam prenumeratę nie tania nowa sprzedaż czekałam długo na egzemplarz w końcu okazało się ze będzie elektroniczna Miałam mieć dostęp archiwalny a w momencie pojawienia się nowego numeru poprzedni został zablokowany z komentarzem tylko dla prenumerujących to kim jestem po wykupienia prenumeraty ? Wiem ze chcą z kolejnego wydania zrezygnować na rzecz e wydania Szok nie stać ich na papierowe wydanej ja sobie to cenie zrezygnuje ze wszystkiego mam nadzieje ze skutecznie i uważa Ze idzie firma w złym kierunku

05.02.2023 20:42

Bardzo przestrzegam przed zamawianiem czegokolwiek w tej firmie. Jeśli chodzi o rezygnację kontakt beznadziejny, za to z propozycja nowego zamówienia telemarketerzy wydzwaniają non stop, bardzo natrętni. Nie polecam.
    Jola

01.12.2022 07:25

Dlaczego w ostatnim czasie padło tyle negatywnych komentarzy na temat pracy w Forum ? Chyba nie wszystkie są wymyślone ? Firma widać mocno przejmuje się złymi komentarzami i bardzo szybko odpisuje na nie, boi się prawdy ?
    Panda

30.01.2023 15:15

Wypaczają???. Pracowałam w tej firmie na CC i potwierdzam tu wszystkie negatywne komentarze!!. Ludzie piszą prawdę!. Ja też jestem tego przykładem. Firma ma okropną reputację, klienci się skarżą..nie było dnia podczas którego żalili się że zostali w błąd wprowadzeni, i prenumeraty automatycznie się przedłużają...aż dziw bierze że ta firma się jeszcze utrzymuje na rynku!.

31.01.2023 09:28

Cześć! Dziękujemy za Twoją opinię. W poprzednich odpowiedziach staraliśmy się odpowiedzieć na wszystkie wątpliwości dotyczące pracy w zespole Call Center. Mając doświadczenie pracy w CC doskonale wiesz, jak dużą uwagę przywiązujemy do prawidłowego informowania klientów ws. automatycznego przedłużenia prenumeraty. Sam proces informacyjny zaczyna się już podczas przyjmowania zamówienia drogą telefoniczną. Doradca nie ma prawa przyjąć zamówienia bez poinformowania klienta o najważniejszych warunkach umowy, m.in. o automatycznym przedłużeniu prenumeraty oraz sposobie rezygnacji. Klient potwierdzający zamówienie, świadomie i wyraźnie musi zaakceptować wszystkie warunki zamówienia. Doradca po zakończonej rozmowie jest zobowiązany do wysłania potwierdzenia zamówienia, w którym również są zawarte informacje o sposobie przedłużania, jak i sposobie rezygnacji. Na wystawionej fakturze, wskazujemy również zakres dat trwania subskrypcji, a z przed ostatnim wydaniem w ramach opłaconej prenumeraty, klient otrzymuje jasną informację o kończącej się prenumeracie oraz propozycji cenowej na kolejny rok. W tym samym momencie, klient dowiaduje się po raz kolejny o sposobie złożenia rezygnacji. W chwili obecnej pracujemy jeszcze ciężej, aby udostępnić klientom indywidualny panel do zarządzania swoimi zakupami w FMP. Jesteśmy przekonani, że jest to kolejny, konieczny krok do ułatwienia współpracy z naszymi klientami. Pozdrawiamy,
    Izabela

23.01.2023 08:53

Na swoje nieszczęście zostałam klientką. Obecnie muszę płacić za automatycznie przedłużoną aktualizację kursu, z której nie wiedząc, czy coś tam przegapiwszy nie zrezygnowałam. Na maila nikt nie odpisał, telefony, które wcześniej się urywały-milczą. Nikt nie odbiera. Na stronie nie ma podanego telefonu do kontaktu. Bo i po co? Żeby wysłuchiwać, że są naciągaczami i klienta to mają gdzieś? W dzisiejszych czasach takie podejście i uszczęśliwianie na siłę jest podłą zagrywką. Każdego, w każdym możliwym zakątku ostrzegę przed tą firmą. Pierwszy raz spotkałam się z takim traktowaniem. mam nadzieję, że nadejdzie czas, gdy się od nich uwolnię, bo są jak rzep na psim ogonie. A materiały wcale nie są jakoś specjalnie wartościowe. Bez szału. Ostatnich nawet nie rozpakowuję, bo sama koperta z napisem firmy podnosi mi ciśnienie i psuje kilka najbliższych dni.

23.01.2023 09:31

Dzień Dobry, bardzo prosimy o kontakt przez skrzynkę mailową [email protected]
    Ane

23.01.2023 01:38

Jestem niedoszłą klientką, zadzwonił do mnie pan okropnie mnie namawiał na kurs, nie odpuszczał, aż się zgodziłam Kiedy ponownie rozmawiałam z konsultantem powiedziałam przez telefon że nie chce brać udziału w kursach i chce zrezygnować (miałam trudna sytuacje finansowa) mimo to dostałam fakturę a teraz strasznie firmą windykacyjną za kursy w których nie chciałam i nie brałam udziału Czy ktoś był w podobnej sytuacji ?
    Joanna

18.01.2023 14:41

Nie polecam tej firmy. Nigdzie nie było mowy o tym, że prenumerata jest automatycznie przedłużana. Czasopisma zostają odsyłane, jednak pomimo informacji o dostarczeniu nie umieją jej znaleźć. Na stronie nie ma żadnych informacji o zrezygnowaniu z prenumeraty ani aktualnym numeru telefonu. Nie polecam!!
    Już skończyłam przygodę z Foru

08.08.2022 13:14

Ogólnie nie polecam pracy w telemarketingu , baza klientów mielona przez każdego po 100 razy. Kto ma chody dostaje dobre akcje kto nie ma dostaje średnie akcje z których nie jest wstanie zrobić planów. Szkolenia, wdrożenie tragedia do wszystkiego sam dochodzisz. Niestety nie ma już w tej firmie takiej atmosfery i takiego zgrania jak podobno było kiedyś, sporo osób odeszło ,zmiany które zostały wdrożone w tym roku, raczej nie przyniosły dobrych efektów, to opinia starych wyjadaczy którzy jeszcze tam siedzą ale już rozglądają się za inna pracą.kazdy tylko w kuchni i na korytarzu rozmawia o tym gdzie wysłał cv. Ogólnie nie polecam firmy no chyba że ktoś chce posiedzieć 8h i zgarnąć i tak słaba podstawę ... Zarządzanie ludźmi leży tak jak ktoś już wcześniej napisał....
    Michał

02.10.2022 21:08

Zgadzam się z poniższymi negatywnymi opiniami. Byłem jakiś czas pracownikiem tej firemki. Zostałem zatrudniony bez doświadczenia. Brak szkoleń wdrożeniowych, brak szkoleń sprzedażowych, dobrze że chociaż mogłem posłuchać sobie rozmów żeby wiedzieć co i jak mówić. Szkolenia produktowe to straszna gehenna, są osoby które nie wiedzą o czym mówią ,zadajesz pytanie a oni nie wiedzą jak odpowiedzieć.. Nie spodziewałem się aż takiej miazgi. Wiadomo zwolnili mnie bo nie sprzedawałem , nie przynosiłem obrotu ale jak to zrobić skoro nikt nawet nie przyłożył się żebym to potrafił. Warto rozejrzeć się za te pieniądze za inna praca.
    M

01.12.2022 15:39

To prawda
    Aleksandra

11.09.2022 22:28

Pracuje w dziale tele od dawna, ostatnie zmiany są naprawdę nie do pomyślenia ... Najpierw zwolnili dyrektora który rozkręcił całe Tele, zastąpił go dyrektor z zewnątrz , który chodził jak cień, dla niego było najważniejsze kontrola, kontrola i jeszcze raz kontrola pod stołem można było wszystko załatwić dla siebie... Nic dobrego nie wprowadził, plany i tak były nie realizowane powiedziałabym że nawet było gorzej niż jeszcze rok temu. Najlepsze jest to że ten dyrektor szpieg z krainy deszczowców zniknął nikt nie wie co się z nim stało /taka jest dobra komunikacja w Tele / zastąpiła go Pani z Lublina która pojawiła się z nikąd , najbardziej zadziwiające jest że osoby z kierownictwa aż tak bardzo ufają obcym ludziom... No ale cóż to ich biznes. Najgorsze jest to,że ludzie w Tele nie wiedzą co się dzieje. Zmienili menagerow. Dwie świetne menadżerki zwolnili , i to jedna kiedy była na opiece, to chyba świadczy o tym że nie za bardzo tolerują osoby które mają dzieci lub chodzą na zwolnienia ! Zatrudnili dwie nowe, i zamiast dalej się rozwijać cofamy się znowu ... brak prawdziwego szkoleniowca, trenera, który rozumie specyfikę naszej pracy .Można zrobić jakieś obroty ale to są pojedyncze miesiące. Ogólnie nie jest dobrze. Codzienna kontrola Dwóch kierowniczek jest tak żenująca że to nie poprawia atmosfery. O tej firmie można pisać dużo, ale jeszcze tak słabo to nie było... Niewłaściwe osoby na niewłaściwych miejscach...
    Magdalena

02.10.2022 17:01

To chyba będzie najwłaściwsze rozwiązanie :)
    Zizi

01.11.2022 20:18

Tak, inspekcja pracy, sanepid , BHP wszystkie możliwe instytucje by się tam przydały.

26.09.2022 07:21

Ile się zarabia w forum?
    Robcio

02.10.2022 17:02

Podpisuje się pod tym.
    Zizi

01.11.2022 20:12

Tak ,też tak uważam. Firma nie daje żadnych możliwości ,nie robisz wygórowanych planów jesteś nikim, robisz duże plany to cię zajeżdżają i chcą więcej i więcej. Brak dobrej atmosfery, produkty średniej jakości, jeszcze kiedyś klienci chwalili teraz w czasopismach więcej reklam niż artykułów , firma nie cieszy się dobrym imieniem wśród klientów ! To tylko marketing na stronach . Zdała od tego miejsca ....
    Izabela G.

19.10.2022 20:19

Jestem użytkowniczką portalu Zaufany Terapeuta, polecam ze względu na działania, których można się podjąć m.in nagranie podcastu, który udało mi się utworzyć z opiekunami portalu. W niedługim czasie wezmę udział w live. Jest to dla mnie bardzo duża szansa i wyróżnienie na zaistnienie w sieci, a wiadomo, że w obecnych czasach to najskuteczniejszy sposób na promocję swojego gabinetu. Tę pozytywną opinię piszę również z uwagi na obsługę klienta, Pani Julua odpowiada na wszystkie moje pytania w trybie natychmiastowym, często po godzinach pracy za co ją bardzo cenię i szanuję. CX jest na bardzo wysokim poziomie. Polecam młodym psychologom, ale i nie tylko. Izabela G.
    Bartosz

18.10.2022 15:02

Zakupiłem czasopismo na rok, a po roku otrzymałem fakturę za przedłużenie. Nikt nawet nie zapytał, czy chcę przedłużać prenumeratę. Nie polecam

18.10.2022 15:53

Panie Bartoszu, Pragniemy zapewnić, że prenumerata po roku przedłużana jest automatycznie i nie wymaga składania odrębnego zamówienia. Taka informacja znajduje się w regulaminie oraz potwierdzeniu złożonego zamówienia. Rezygnacji z automatycznego przedłużenia można dokonać przez cały rok, jednak nie później niż 14 dni przed końcem trwania bieżącego okresu prenumeraty. Zależy nam na rozwiązaniu Pana sprawy, dlatego prosimy o podanie szczegółów zamówienia przesyłając wiadomość na adres [email protected], odpowiedzi udzielimy w korespondencji mailowej.

18.10.2022 18:51

Bo nikt nie pyta czy chcesz przedłużyć na kolejny rok, dzieje się to automatycznie. Jak nie chciałeś mogels zrezygnować . Firma zarabia na przedłużeniach i na tym, że właśnie klient nie zapyta czy się przedłużyć abonament automatycznie. Techniki jak w każdej innej firmie. Pracownicy różnie o tym wspominają, czasami nie mogą przyjąć zamówienia jeśli klient od razu chce zrezygnować z automatycznego przedłużenia. Niestety kolejny rok przymusowej prenumeraty ...
    Aldona

14.10.2022 08:30

Polecam portal Zaufany Terapeuta, jest dla mnie ogromną pomocą w organizacji mojej pracy. Na plus również obsługa marketingowa. Jeśli chodzi o aspekty klient-pracownik to jestem szczerze zaskoczona kompetencjami i profesjonalizmem w każdym calu Pani Julii, jest ona redaktorem/opiekunem portalu, pomaga mi zawsze kiedy sobie nie radzę, a potrzebuję tego bardzo często z uwagi na mój wiek, który nie sprzyja poruszaniu się po mediach. Cenię sobie cierpliwość i autentyczność a taka jest p.Julia. Portal jest bardzo dobrym zastępcą znanego lekarza, na którym dominują LEKARZE. Polecam, Aldona
    Polecam

12.10.2022 16:00

Korzystam z zaufanego terapeuty i jestem pod wrażeniem kompetencji i zaangażowania Pani Julii. Okazuje mi bardzo dużo wsparcia i zawsze mogę liczyć na pomoc z jej strony. Obsługa na naprawdę bardzo wysokim poziomie. Jestem bardzo zadowolona i polecam portal innym.
    Dominika

11.10.2022 12:00

Od kilku miesięcy prenumeruję czasopismo Charaktery i jestem bardzo zadowolona. Przydatna wiedza i artykuły, które pomagają w zachowaniu równowagi psychicznej. Polecam
    Michał W

06.10.2022 22:18

Pracowałem kilka miesięcy temu w Tele. Plany indywidualne ogromne. Człowiek nie zna dobrze produktów a oczekuje się już Sporej sprzedaży w pierwszym miesiącu. Bazy tragiczne ,mielone przez inne osoby przez ostatnich kilka lat. Dzwonisz ludzie już cię znają po głosie a ty ich po nazwisku. Zgłaszasz problem ale to i tak idzie w eter. Klienci często niezadowoleni z poprzednich zakupów i wysłuchujesz żali i pretensji na które nie masz wpływu bo przecież nie liczy się klient tylko kasa tu i teraz. Wolę być jednak kelnerem.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Forum Media Polska Sp. z o. o.?

Kontakt - Forum Media Polska Sp. z o. o.

Polska 13 60-595 Poznań

Branża główna: Wydawnictwa

Zadowolona klientka

15.09.2022 18:17

Ja korzystam z serwisu Zaufany Terapeuta i bardzo polecam. Korzystałam też wcześniej z innych produktów, ale żaden nie spodobał mi się tak jak portal. Jest przejrzysty, łatwy w obsłudze, pomaga w organizacji pracy, promocja wizytówki również na plus. Czytam, że dużo osób narzeka na obsługę, ja nie mogę powiedzieć złego słowa o mojej Pani Opiekun Julii. Od samego początku wspiera mnie technicznie, zawsze szybko odpisuje, pomaga a do tego ma wzorowe podejście do klienta i jest nad wyraz sympatyczna. Rozmawiałam ze znajomymi po fachu, których pani Julia również jest opiekunką i tak samo jak u mnie- bez zastrzeżeń, takich pracowników powinniście więcej mieć a i opinie byłyby na wyższym poziomie. Myślę że będę kontynuowała swoją przygodę na łamach Zaufanego Terapeuty.

04.10.2022 14:56

Też korzystam z portalu Zaufany Terapeuta i całkowicie się z Panią zgadzam. Pani Julia jest bardzo profesjonalna i rzetelna, zawsze służy pomocą. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy i będę polecać portal innym.
    Basia

29.09.2022 18:00

Jak wygląda praca na stanowisku "Product manager w redakcji"? Czy mogę liczyć na info od pracowników?

02.10.2022 11:14

A co rozwoju tam nie ma? Te komentarze wcześniej to właśnie o tym komforcie psychicznym czy o co chodzi?
    Zastępca

29.09.2022 14:27

Mija już 13 rok mojej pracy w Forum. Od samego początku jestem związana z działem CC. Zaczynałam od stanowiska telefonicznego sprzedawcy, a od niedawna jestem zastępcą szefa działu. Na przestrzeni tych kilkunastu lat współpracy, były lepsze i gorsze czasy. Końcówka zeszłego roku oraz pierwsze miesiące bieżącego, nie należały do najłatwiejszych, z powodu - najpierw słabszych wyników sprzedażowych, odejścia części pracowników, co w konsekwencji przyniosło wiele zmian i podjętych w firmie decyzji. Zawsze zmiana, wprowadzenie nowego - niesie za sobą niepewność, strach, wątpliwości. Również tego doświadczyłam, zastanawiając się co dalej. Nie było łatwo. Każdy ma swoją perspektywę, widzi i ocenia sytuację przez pryzmat swoich odczuć, doświadczeń i posiadanej wiedzy. Chciałabym by wszyscy, którzy się tutaj wypowiadają, ale też Ci, którzy czytają o tym pamiętali. Skupiając się na pracy. W tym momencie jesteśmy na etapie rozwoju zespołu, który mimo globalnie trudnych czasów, radzi sobie naprawdę świetnie! Kontynuujemy wszystko to, co przez tyle lat było dobre, wprowadzając kolejne pomysły i projekty, które już w tym momencie pozwalają nam osiągać coraz lepsze rezultaty. Nasi Doradcy biją swoje rekordy obrotowe, grono osób z najlepszymi wynikami sprzedażowymi się poszerza, znów zaczęliśmy realizować nasze plany sprzedażowe. Ujednoliciliśmy system prowizyjny, który jest przejrzysty i daje spore możliwości zarobkowe. Nie jest idealnie- zgadzam się. Staramy się i robimy wiele, by praca dla naszych ludzi była satysfakcjonująca, by czuli się tu dobrze. Spora część pracowników działu to ludzie pracujący tutaj kilka lat- zależy nam na nich, tak jak na pracownikach z krótszym stażem. Cały czas się uczymy, idziemy krok po kroku do przodu, zależy nam. Na ten moment skład CC to ponad 60 osób. Nie zatrzymujemy się, idziemy do przodu!
    Były Manager zespołu CC

28.09.2022 21:31

Byłam pracownikiem FMP przez 11 lat i 11 miesięcy. Rozpoczynałam pracę od doradcy,po kilku latach zostałam TL a zakończyłam współpracę po 7 latach bycia Managerem. Wspominam tamte czasy, pracę z (usunięte przez administratora)za dobre ,choć nie zawsze było kolorowo i nie zawsze zgadzaliśmy się ze sobą w 100%. Plany realizowaliśmy raz większe raz mniejsze. Ktoś tu już wspomniał i faktycznie potwierdzę, mimo stresu ,nawału pracy człowiek czuł się dobrze i chciało się pracować. Podejście (usunięte przez administratora)było nadzwyczaj ludzkie, zarówno do doradców jak i swoich menagerow, dlatego przez wiele lat nie było aż tak wielkiej rotacji , mieliśmy stary skład ,co jest rzadkością w Tele. Kryzysy były różne, każdy starał się z nich jakoś wychodzić. Niestety w tym roku komuś najwidoczniej już przeszkadzał dział Tele i postanowił wszystko w moim mniemaniu rozwalić ,po to by stworzyć takie rasowe korpo. Po 3 miesiącach panowania nowego dyrektora który podziękował mi za współpracę , bez ostrzeżenia ,bez rozmowy twierdząc tylko, że nie było nam po drodze... ???? A jakieś trzy tygodnie przed zwolnieniem zapewniał i ręczył swoją głową ,że nikogo nie zwolni, że jesteśmy sercem tego działu! Zresztą Jak mogło być nam po drodze skoro rozmawialiśmy raptem może 3 razy ???? nowy dyrektor miał brzydko mówiąc pozamiatać w Tele. Cóż. Szkoda tych wszystkich ludzi którzy tam odeszli , ale wiadomo przyjdą kolejni... Warto się zastanowić czy praca w korporacji ,która nie wykorzystuje potencjału ludzi tak długo pracujących , albo pozwala na odejście naprawdę dobrym sprzedawcom, mając problem w zatrudnieniu ma sens. Warto się zastanowić na praca gdzie baza jest mielona po 10 razy w miesiącu i nikt na to nie reaguje, oferty tak stare że klienci znali je na pamięć. Nie wiem jak jest dzisiaj , ale po opiniach i informacjach od pracowników nadal mimo zmian , " na lepsze " nie jest dobrze. Długo zastanawiałam się jak opisać tego pracodawcę i teraz z perspektywy czasu wiem, że nie było warto poświęcać tego czasu dla tych ludzi dla tej firmy, mimo że były bardzo dobre lata, jedna sytuacja,zachowanie nowego dyrektora a co za tym idzie również popieranie go przez osoby na wyższych stanowiskach doprowadziło do tego że moja opinia jest negatywna, niestety każdy kto tam pracuje wie naprawdę jak jest. I żadne komunikaty i próby odbijania piłeczek, że ktoś hejtuje ,nie pomoże. Ludzi trzeba szanować, dawać im możliwości , dziękować za dobrze wykonaną robotę ,wtedy nie będą hejtować i dobrze wypowiadać się o firmie. Jeśli nowym dyrektorem działu CC zostaje ktoś kto nie ma pojęcia o ciężkiej pracy w Tele i tego jak ciężko jest zdobyć klienta przez telefon , bo nigdy na słuchawce nie siedział ,to myślę, że też nigdy nie będzie wstanie docenić tych pracowników i ich prace... Oczywiście obym się myliła. Wszystkim pracownikom w Tele którzy oczywiście zrobią kwaśna minkę pod moim komentarzem życzę sukcesów i udanej współpracy z ludźmi których nigdy nie lubiliście. ????
    Pan Jan

26.09.2022 08:46

Każdy kto kończy pracę w forum, musi odparować psychicznie od tej formy. Dziwnym trafem z dnia na dzień pojawia się wysyp polubień komunikatów firmy i nie zgadzanie się z komentarzami byłych i obecnych pracowników. Może znowu poszło polecenie o lajkowanie komentarzy. Może nawet firma konkurs zorganizowała żeby wizurenkowo się bronić. Nie polecam firmy.

26.09.2022 15:27

Cześć! Dziękujemy za przesłaną opinię. Nie możemy jednak zgodzić się z jej treścią. Zależy nam na poznaniu opinii pracowników, dlatego też wszystkie pozostawione komentarze pochodzą od obecnych lub byłych pracowników firmy. Nie mamy wpływu na to przez kogo pozostawiane są polubienia komunikatów. Zapewniamy jednak, że nie jest to celowe działanie pracowników Forum. Pozdrawiamy i życzymy samych sukcesów!

22.09.2022 14:38

Szanowni Państwo
    Dziękujemy za zainteresowanie Naszym profilem i Nasza Firmą.
    W dzisiejszej aktualności chcielibyśmy zamieścić informacje, które mamy nadzieje będą dla Państwa przydatne.

Chcielibyśmy jasno zakomunikować, że Forum Media Polska ma się bardzo dobrze, myśląc przez cały czas o dalszym rozwoju i stabilności pracy dla wszystkich pracowników, którzy codziennie z pełnym profesjonalizmem wykonują swoje obowiązki i dokładają wszelkich starań do dalszego rozwoju Firmy, jak i satysfakcji z wykonywanej pracy.

Pragniemy również poinformować, iż zarówno my, jak i zespół administratorów Gowork.PL, na bieżąco obserwujemy Państwa wkład w Nasz profil zarówno ten pozytywny, jaki i negatywny. Musimy jednak powiedzieć stanowczo, że nie będziemy obojętni wobec potocznego hejtu, obrażania i wypowiadania się w sposób wypaczający wizerunek Pracowników oraz Naszej Firmy. Pragniemy uprzedzić, że komentarze łamiące regulamin forum, obrażające i naruszające czyjąś godność mogą być archiwizowane przez Administratora GoWork.pl. Jednocześnie, pragniemy poinformować, iż wpisy niezgodne z regulaminem naruszające dobra osobiste Forum Media Polska Sp. z o.o., naruszające dobra osobiste pracowników, jak i opinie nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, stanowiące hejt, mogą wypełniać znamiona przestępstwa zniesławienia, o którym mowa w art. 212 Kodeksu karnego i jako takie będą zgłaszane do organów w celu dochodzenia na drodze prawnej sprawiedliwości oraz zadośćuczynienia. Jest nam niezmiernie przykro, iż musimy uczestniczyć w takim poziomie wypowiedzi i reagować w ten sposób, jednakże nie będziemy obojętnie przyglądać się opiniom, które nie mają pokrycia w rzeczywistości.

Chcielibyśmy, aby było to miejsce wymiany merytorycznych opinii, pozbawionych wulgaryzmów, hejtu i naruszania godności osobistej zarówno Pracowników jak i Pracodawców.
    Nie wyklucza to jednak konstruktywnej krytyki, którą mają Państwo prawo wyrazić i na którą jesteśmy otwarci.

Jak zawsze z wielka chęcią odpowiemy na Państwa pytania pod adresem e-mail: [email protected].

Forum Media Polska
    Robert_G

16.09.2022 13:30

Czy mogę prosić o opinię osoby pracujące przy realizacji projektów i w redakcji?
    Www

19.09.2022 14:00

Przeczytaj sobie komentarze, to chyba opinie sobie wyrobisz. Zatrudniają stażystów , oczekują rewelacyjnych wyników , brak kasy , najczęściej produkty są robione z już stworzonych . Brak komunikacji między działami. Jeśli masz ochotę zatrudnij się sprawdzisz sam jak jest tam naprawdę. Ja ogólnie nie polecam, szkoda czasu i energii.
    L.

03.09.2022 20:08

Praca w call center. Były lepsze i gorsze momenty, do zeszłego roku nawet jakoś się pracowało, było stabilnie. Ale to co zaczęło się dziać od tego roku to przechodzi ludzkie pojęcie! Poprzedni dyrektor zwolniony z dnia na dzień na oczach szeregowych pracowników,zresztą nie tylko on, bo odeszło wiele ludzi z cc- albo nie wytrzymali psychicznie albo zostali zwolnieni, albo nie przedłużono im umowy mimo że obiecywano(to jest hit jakiś, mówią jedno,robią drugie). Nowy dyrektor ustala sobie indywidualne warunki z wybranymi pracownikami, ktoś nie chciał podpisać aneksu- wybierz sobie umowę którą chcesz- wszystko "między nami". Musisz chodzić jak w zegarku, bo obserwują Cię tak jakbyś był (usunięte przez administratora) Drzwi wywalone,by można było sprawdzać wszystko zawsze i wszędzie.Teraz była niedawno impreza integracyjna- żeby mydlić nam oczy, żebyśmy zapomnieli o tym co się zdarzyło i jak potraktowano część ludzi,żebyśmy myśleli że jest dobrze. Ale od wielu miesięcy nie jest dobrze. W kuchni i na korytarzu wszyscy mówią że szukają nowej pracy. Jedno wielkie fałszerstwo.
    N

04.09.2022 09:52

Wszystko się zgadza... Brak słów. Ludzi traktują fatalnie. Fałszywi, zakłamani ludzie. Kiedyś firma szczyciła się hasłem Forum Family i naprawdę tak się kiedyś czułam jak w rodzinie. Wszystko można było uzgodnić ze swoim Menago i dyrektorem Pawłem, to była osobą która słuchała drugiego człowieka i zawsze pomagała. Moja menagerka też była super, ale najwidoczniej komuś ten team nie pasował.bo wszyscy co byli tam wartościowi odeszli lub zostali zwolnieni. nie polecam teraz pracy w telemarketingu. Nie z tą ekipa.

06.09.2022 11:32

Cześć! Dziękujemy za Twoją opinię. Postaramy się odnieść do każdej kwestii. Rzeczywiście, w ostatnim czasie doszło do zmian strukturalnych w dziale Telemarketingu. Dział Call Center jest największym działem w naszej firmie liczący ok. 60 osób, dlatego bardzo zależy nam na płynności i skuteczności pracy tego zespołu. W związku z tym, oprócz zmian w kadrze Managerskiej podjęliśmy współpracę z nowym Trenerem Sprzedaży, aby jeszcze bardziej rozwijać umiejętności sprzedażowe naszych doradców. Jesteśmy przekonani, że wprowadzone zmiany pozytywnie wpłyną na pracę i wyniki zespołów CC. Call Center zawsze było miejscem, gdzie atmosfera była jednym z najważniejszych czynników motywujących do pracy. Stąd zależy nam, aby osoby pracujące w tym dziale, ale również pracownicy innych działów w naszej firmie, mieli możliwość wspólnej integracji poza godzinami pracy. Każda taka inicjatywa jest dobrze przyjmowana przez naszych pracowników, którzy swoją obecnością pokazują nam jak ważne są takie spotkania. Dziękujemy za przesłaną opinię. Na pewno wyciągniemy z niej wnioski, aby być jeszcze lepszym PraCCodawcą.
    qwerty

19.08.2022 15:04

Mam nadzieję, że ta opinia nie zostanie usunięta, bo chwilę zajęło mi jej napisanie, a zauważyłem, że czasem opinie o Forum tutaj magicznie znikają... Pracowałem w Forum przez prawie 2 lata w latach 2018/2019. Jeśli to były czasy, gdy było "lepiej", aż trudno wyobrazić mi sobie, jak wygląda to teraz. Z osób, z którymi pracowałem na tym samym piętrze, 90% już tam nie pracuje, tylko w czasie mojej pracy odeszło jakieś 20 osób - niektóre z powodu zwolnień i cięcia kosztów, ale większość sama składała wypowiedzenia. Firma już wtedy się nie rozwijała - w kółko oferowaliśmy klientom to samo, ci byli coraz mniej zainteresowani, a szefostwo cisnęło, że plany sprzedażowe muszą być zrobione. Jeśli były robione, było naprawdę spoko, przyjemna kasa na koncie, klepanie po plecach. Ale wystarczał jeden słabszy miesiąc, by wszyscy zapominali o twoich wcześniejszych wynikach, pojawiały się podprogowe sugestie o cięciu kosztów, zwolnieniach czy nawet zamykaniu działu. W Forum nie istniało pojęcie inwestycji - jeśli miałeś pomysł na nowy projekt, musiał od zwrócić się natychmiast. Tworzysz nowy magazyn? Od pierwszego numeru musisz zarobić na reklamach wystarczająco dużo, by pokryło to koszty pensji, druku czy słynnych w całym Forum kosztów operacyjnych - ponad 30% przychodów z każdego projektu było przejadane przez firmę. Nikt nie wie, na co, ponieważ wszelkie koszty administracyjne, delegacje itp. były liczone osobno. Firma próbowała oszczędzać na wszystkim, co się dało, doszło do tego, że ekipa sprzątająca przychodziła coraz rzadziej, służbowe wyjazdy zostały ograniczone do minimum, nawet jeśli chodziło o wyjazdy na eventy kluczowych klientów czy na targi, gdzie nowych klientów można było zdobyć. Miałeś siedzieć przy biurku, dzwonić i w sumie to liczyć na cud. Dział call center miał jeszcze gorzej, zwłaszcza po wejściu RODO, bo musiał ciągle "dłubać" w tych samych bazach, których potencjał tylko spadał. Nie było w tym przypadku, bo produkty, które musieliśmy oferować klientom, często były robione po łebkach. Byle szybko, byle załatwić dodatkowy przychód dla firmy. Wszystko musiało być robione jak najniższym kosztem, dlatego trudno się dziwić, że tak wiele osób, które raz skorzystały z naszych produktów, nigdy więcej nie chciało mieć z nimi nic do czynienia. Nikogo w firmie to jednak nie obchodziło, liczyło się tylko tu i teraz, perspektywa dalsza niż miesiąc nie istniała. Dlatego na papierze wszyscy mieliśmy ambitne plany i takie zgłaszaliśmy szefom - żeby ci byli zadowoleni, a my przez chwilę mieli święty spokój. Na dłuższą metę nie da się tak jednak funkcjonować. Zrobiłeś 110% planu w marcu? Super, w marcu następnego roku będziesz musiał zrobić 130%. Dlatego niektórzy, gdy osiągnęli swoje cele sprzedażowe na dany miesiąc, nie trudzili się dalej, woleli myśleć już o kolejnym. Zbyt duże przekraczanie zakładanych planów było jak zastawianie pułapki na samego siebie. Warto też wspomnieć o polityce z automatycznym przedłużaniem prenumerat, na które tyle osób tutaj narzeka. Ta polityka nie wzięła się znikąd. Był to problem także dla pracowników - jak zmotywować się do pracy, gdy w internecie czytasz tyle złych opinii o swojej firmie? Nie mieliśmy na to wpływu, taka była polityka "góra", ale niesmak był duży i niektóre osoby z tego powodu rezygnowały. Sam, gdybym przeczytał więcej opinii zanim zdecydowałem się przyjść do Forum, pewnie bym podjął inną decyzję. Poznałem w Forum dużo fajnych ludzi, ale nie ma przypadku w tym, że niemal wszyscy z nich stamtąd odeszli, a ich projekty się "zwinęły". Nie jest możliwe robienie w kółko tego samego i oczekiwanie różnych rezultatów, a zdecydowanie tak wyglądało to w Forum. Ryba psuje się od głowy i tak właśnie jest w tej firmie.

23.08.2022 20:59

Ze wszystkim się zgadzam. Dodam jeszcze do tego fakt, że nie można robić z klientów jeleni i tworzyć te same produkty tylko w innym wydaniu jak nie idzie publikacja to zrobić z niej płyty na dvd a jak płyty nie idą to może kurs online. Najważniejsze że Kasa się zgadza tylko ludziom sprzedają ten sam produkt i później się dziwią, że klienci nie chcą współpracować. jak dzwoni setny raz doradca z forum właściwie z taką samą oferta od lat. Pracowałem kilka lat przez jakiś czas było ok, ale nic ta firma się nie rozwija ,mało tego nie inwestuje w swoich pracowników. Na stanowiska biorą tylko ludzi którzy przytakują i się nie wszystko zgadzają ,ci co mają inne poglądy i wizję nie mają szansy. Najważniejsze tam ,to umieć się ustawić wtedy ci wyjdzie kariera w Forum.pytanie czy warto ...
    Potwierdzam

30.08.2022 22:51

Smutne ale to prawda, szkoda ludzi którym się chciało dawać z siebie 150% a potem rozwiązaniem było już tylko odejście
    k.

10.09.2021 15:09

Pracowałam w firmie Forum Media Polska 7 lat, kilka mc temu wyprowadziłam się niestety w ogóle z Poznania. Wypłata zawsze była w Forum na czas, zarabiałam naprawdę bardzo dobrze i na kwestię finansową nigdy nic złego nie mogłam powiedzieć. Pracowałam w dziale call cener, wypłaty były bardzo dobre, prowizje od sprzedaży każdego produktu, żaden ogarnięty doradca nie narzekał. Na święta zawsze dodatkowe pieniądze i imprezy świąteczne były w fajnych miejscach. Praca polega tam na sprzedaży różnych produktów i szkoleń, , jak ktoś ma gadane to bez problemu sobie poradzi, ale musi od początku się nastawić na wynik , atmosfera w biurze bardzo fajna, dla mnie to też było ważne. Praca jest na planach sprzedażowych, ja zwykle realizowałam, choć czasem były dość ambitne.
    Realistka

18.08.2022 08:35

Fajnie, że byly pracownik szczerze bez koloryzacji pisze jak sie pracowało. Bardzo pomocna opinia, nie jestem nia zaskoczona. Dobrze to świadczy o firmie i ludziach współpracujących ze sobą.
    Do realistki

18.08.2022 21:47

Były pracownik opisał sytuację i swoje odczucia pracy w 2021 roku , od tego czasu wiele się zmieniło ,właściwie wszystko! Więc nie podbijałabym tego komentarza bo to były stare czasy , na które faktycznie nie można było narzekać. Ale teraz , to lepiej firmę omijać daleki łukiem... Nie Polecam ani firmy ani produktów !

14.08.2022 12:11

Faktura wystawiona w innym terminie niż zakup, zupełnie inna kwota zakupu niż kwota ściągnięta z konta. Automatyczna odnawialna prenumerata. Po co? trudny kontakt.Nie polecam.

18.08.2022 08:49

Dzień dobry Anno, W celu weryfikacji Pani sprawy proszę o przesłanie wiadomości na adres [email protected] z opisem sprawy oraz numerem faktury lub klienta. Skontaktujemy się z Panią w celu wyjaśnienia sytuacji. Pozdrawiam
    Brak slow

24.06.2022 17:49

Ogłoszenia o pracę w komunikacji miejskiej? To mówi samo za siebie

27.07.2022 16:00

Cześć! Bardzo nam przykro z powodu przesłanej opinii. Zapewniamy jednak, że posiadamy spore grono zadowolonych pracowników, z dłuższym stażem. Zależy nam na rozwoju, dlatego nieustannie prowadzimy rekrutację. Aktualne oferty dostępne są na stronie https://pracodawcy.pracuj.pl/forum-media-polska-sp-z-o-o,1059 Dokładamy wszelkich starań, aby praca z nami stanowiła satysfakcję. Pragniemy również zapewnić, że nasze produkty tworzone są przez specjalistów, których nazwiska widnieją przy danym produkcie. Mamy nadzieję, że mimo wszystko znajdziesz również pozytywne strony pracy z nami. Pozdrawiamy
    K......

08.08.2022 13:27

No właśnie tych pracownik z długim stażem nie doceniacie i nie szanujecie tylko zwalniacie z dnia na dzień, nie wykorzystując umiejętności i doświadczenia. Nie liczycie się z ludźmi którzy u was pracują, dla was nie ma rzeczy niemożliwych. Jak to mówił dyrektor Tele, na każdego coś się znajdzie i szuka byle wpisać na wypowiedzeniu ... Porażka !
    Była pracowniczka

29.07.2022 15:35

To jest bardzo dobra firma na pierwszą pracę. Rok, max. 2 i leci się dalej. I można z powodzeniem robić karierę:). Z bagażem doświadczeń i nabytych umiejętności. Można się sporo nauczyć. Z wielu, wielu obszarów. To jeśli chodzi o plusy:) Minusy - Nieumiejętność zarządzania ludźmi. Praca na granicy etyki zawodowej. Jechanie po bandzie w sposób niewyobrażalny czasem. Nie spotkałam się z mobbingiem, ale tak jak wspomniałam - zarządzanie ludźmi leży. Słaby onboarding. No i kasa - to też duży minus. Podsumowując - jesteś świeży, lubisz pracę "na granicy", chcesz się sporo nauczyć i masz w nosie, że kasa nie jest na warunkach "rynkowych" i że zarządzają Tobą ludzie, którzy nie mają do tego odpowiednich kompetencji - śmiało startuj!
    Karol

15.07.2022 11:02

Dzień dobry, Staram się o pracę w Lublinie. Od kilku tygodni widzę ogłoszenie. Czy ktoś wie, czy oddział w Lublinie już jest otwarty?

15.07.2022 11:29

Dzień dobry, Uprzejmie informujemy, że oddział w Lublinie został już otwarty. Zachęcamy do udziału w rekrutacji.
    Wqw

31.05.2022 21:17

Brak kandydatów do pracy - łapanka i przypadkowe osoby na stanowiskach ‚na chwile’ za minimalną krajową.
    Doradca

26.06.2022 17:47

Szkolenia trwają w Tele 4 dni , na 5 siadasz i dzwonisz tyle ile się nauczyłeś to wykorzystujesz w swoich rozmowach, siedzą koło ciebie dobrzy ludzie więc oni najwięcej pomagają bo nikt więcej raczej się Tobą nie przejmuje. Później albo masz wynik albo cię zwalniają. Bazy tragiczne dostajesz najgorętszy (usunięte przez administratora) A jeśli chodzi o inne działy to nie wiem jak jest.musisz doprecyzować o jaki dział ci chodzi.

28.06.2022 08:23

Pani Elżbieto, prosimy o informacją, na jakim stanowisku chciałaby Pani podjąć pracę
    Irena

01.06.2022 20:28

Również nie polecam tego pracodawcy. W dziale telemarketingu jest praca na miesiąc ,dwa nie robisz obrotów powyżej oczekiwanych jesteś do niczego. Zwalniają się obecnie starzy pracownicy , bo ciężko jest wyrobić plany, zwalniają też takich którym nie idzie jak powinno i to jest akurat logiczne, tylko najgorsze że nikt nam nie pomógł w tym żeby było lepiej , zatrudnili mnie bez doświadczenia w sprzedaży na telefonie a oczekują wyników sami chyba nie wiedzą jakich. Dyrektor też chyba sam nie wie co tam robi. Raz mówi jedno ze będzie przedłużał umowy bo nie mieliśmy dobrego wsparcia szkoleniowego po czym ludzi zwalnia z dnia na dzień. Brak akcji , musisz się prosić o wszystko a Menager nie ma na nic czasu. Ogólnie nie polecam lepiej tam nie aplikować ..
    Ela

02.06.2022 10:21

Prawda. Mnie również powiedzieli, że nie przedłuża umowy. Mimo, że dyrektor parę tygodniu wcześniej zapewniał , że umowy Nam wszystkim przedłuża. Traktują ludzi jak (usunięte przez administratora) A takie pozory w necie jaka to fajna firma. Współpraca itp. Xd.
    XD

25.06.2022 15:55

Potwierdzam, wypowiedzenie umowy bez wcześniejszej informacji i żadnego wcześniejszego feedbacku na temat twoich wyników i pracy. Były obiecane szkolenia dla osób którym nie idzie tak jak powinno, co oczywiście nie zostało spełnione. Starsi pracownicy zwalniają się sami, bo pod rządami obecnego dyrektora nie dzieje się dobrze. Polecam osobom które mają gadanie i potrafią wszystko sprzedać, wtedy jest lepiej.
    Aaa

15.03.2022 10:03

Czy do Was można się dodzwonić ?????

16.05.2022 10:30

Dzień dobry, Zapewniam Panią, że telefony są przez nas odbierane, jednak mamy dużą ilość połączeń, a rozmowy trwają kilkadziesiąt minut. Zależy nam na szybkim rozwiązaniu sprawy, dlatego zalecamy kontakt mailowy pod adresem [email protected] Do każdej sprawy podchodzimy indywidualnie, odpowiedzi udzielimy w korespondencji mailowej. Pozdrawiamy
    Klient

10.06.2022 06:16

Nie zapewniajcie bo to bzdura! W obsłudze klienta nie odbieracie bo nie macie odwagi porozmawiać tylko maile każecie pisać a i tak nie na każdego odpisujecie taka to wasza obsługa

19.05.2022 09:04

Uważajcie z zamawianiem szkoleń przez osoby dzwoniące z Forum. Niby można odstąpić od umowy w ciągu 14 dni się niestety, takie prawa nie ma bo jestem klientem branżowym. Niestety takiej informacji nie podają i chcąc nie chcąc jeśli przytrafi sie sytuacja losowa i na prawdę nie będziesz mógł zrealizować zamówienia - płacisz i tyle. Nawet jeśli wyślesz oświadczenie od odstąpienia po 2 dniach. Prawnikiem nie jestem ale nie rozumiem tego ! Pod tym względem nie polecam. Co do szkolenia niestety tez się nie wypowiem bo nie będę mogła uczestniczyć.
    Basia

07.06.2022 14:06

dokladnie tak - nie spelniaja obowiazku informacyjnego - warto, aby ktos sie tym w koncu zajal

07.06.2022 15:37

Dzień dobry, Zapewniamy, że jak najbardziej informujemy klientów o warunkach złożonego zamówienia. Takie warunki znajdują się na naszych stronach i zostają przedstawione przez doradców podczas składania zamówienia. Chcielibyśmy zweryfikować Pani sprawę, dlatego prosimy o kontakt pod adresem [email protected] Odpowiedzi udzielimy mailowo.
    Pinezka

31.05.2022 19:44

Jak ciężko się czyta te ostatnie, wyreżyserowane, laurkowe komentarze. Zamiast działu utrzymania klienta, który usuwa negatywne komentarze i produkuje same pozytywne, proponuję, aby firma stworzyła dział utrzymania pracownika, bo za chwilę będą pracować tam sami stażyści, którzy zmieniają się co kilka miesięcy. Niestety produkty - magazyny, szkolenia czy konferencje coraz słabszej jakości - nic dziwnego, jak rotacja na tak wysokim poziomie.
    Pinezka

02.06.2022 15:52

Dziękuję za tą sztuczną odpowiedź. Pracuję jeszcze i wiem jak jest :)
    PP

03.06.2022 10:25

Nieustannie się rozwijać, to znaczy doprowadzić do tego żeby ludzie z bardzo długim stażem odchodzili do innych firm, bo mało kto docenia pracownika, staż w tej pracy i doświadczenie.... Tak się rozwijacie !?
    Aneta

19.05.2022 20:45

Nie polecam firmy . W call center jest tragedia. Nastroje beznadziejne, planów nie da się zrobić przez politykę firmy i klientów którzy już się nie dają nabierać na "dobrą "jakość produktów.plany indywidualne wysokie bo rosną potrzeby firmy ale niestety często niewykonalne. Dzwoni się po tej samej bazie klientów , często po kilka telefonów do jednej osoby przez różnych doradców. Klienci znają oferty na pamięć... nie polecam...
    Iga

20.05.2022 15:11

Również nie polecam. Plany są zawyzone do granic możliwości. Nie da się ich po prostu realizować. Pozatym zdarza się, że baza jest dawana według czy jesteś bądź nie jesteś lubiany przez danego menadżera, co jest moim zdaniem niedopuszczalne w normalnych firmach. Bardzo nieprofesjonalnie. A potem pretensje czemu utarg nie jest zrobiony. A no nie jest zrobiony przez to i oczywiście przez to, że baza jest już zjechana. Ciagle się dzwoni do tych samych osób. Ceny są także za wysokie. I nie ma co się dziwić, że ludzie nie chcą kupować,bo nie będę już kupować. Zgadzam się, że atmosfera już nie należy do najlepszych nie ma się co dziwić jak z dnia na dzień zwalniają ludzi. I to także którzy wiele lat tam pracowali. Wstyd. Wystarczy spojrzeć na ogłoszenia. Ciagle szukają nowych ludzi do pracy, więc coś już o tym świadczy, że się dzieje nie tak. Warto poszukać pracę gdzieś indziej
    iga

25.05.2022 11:13

Jeszcze jakiś czas temu zarobić było można. Teraz byla zmiana systemu prowizji i też można zarobić ale nie tak jak kiedyś. Plany zawyżane są przez dyrektora , a menadżerowie ustalają plany w zależności od tego co dostają. Im więcej sprzedajesz tym masz większe plany aż cię zajadą. Spada ci średnia już jestes mniej potrzebna i zaczynaja się gorsze akcje , brak leadów. Jedni mają plan 10 tys a ci co się starają i zależy im na kasie dostają plany po 40 miesiąc w miesiąc i tylko presja na tobie , i zero pomocy tylko rób ....więc czasami warto mieć wywalone i robić swoje minimum.

Zostaw merytoryczną opinię o Forum Media Polska Sp. z o. o.