Wydawnictwo FORUM Sp. z o.o

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 196 ocen.

Wydawnictwo FORUM Sp. z o.o
3 196

Opinie o Wydawnictwo FORUM Sp. z o.o

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo FORUM Sp. z o.o

Wera

Witam, również mam podobna sytuacje. Zakupiłam prenumeratę, a oni przedłużyli ja na kolejny rok z góry. Nie wyraziłam wcześniej na to zgody. Zasłaniają się formularzem zgłoszeniowym, który podpisywalam jak zamawiałam prenumeratę. Na formularzu małym drugiem było napisane ze akceptuje warunki regulaminu, który de facto figuruje tylko na ich stronie internetowej! Regulamin powinien być dołączony do umowy, która się podpisuje lub powinnam zostac wcześniej poinformowana o warunkach jakie mnie czekają po zawarciu umowy. Totalny brak uczciwości i szacunku. Napewno tego tak nie zostawię, wysłałam już zapytanie do prawnika, chętnie zacznę współpracować z reszta pokrzywdzonych osób.

Renata
@Aga 29.06.2018 20:09

Nie polecam czasopisma Forum Media Polska.W regulaminie naciągają klientów na kolejną prenumeratę.Pierwszy raz się z czymś takim spotkałam.Odradzam to wydawnictow wszystkim znajomym w pracy. Do tej pory opłacałam Medycyne Praktyczną, w której konsultanci telefonicznie upewniają się, czy chcesz kontynuowac prenumeratę. Wszystko jest tam jasne i zrozumiałe.Forum Media Polska NACIĄGA klientów.

Lidia

Witam serdecznie, jeszcze nikt nie odpowiedział na pytanie odnośnie atmosfery jaka panuje w pracy w Wydawnictwie FORUM a jest to dosyć istotna sprawa, zwłaszcza, że tyle osób jest tym zainteresowanych. Ponownie nalegam o to by pracownicy tej firmy wypowiedzieli się na ten temat.

Avatar
@Aśka 03.07.2018 15:55

Ciekawe gdzie te kawki na korytarzu... praca w fm jest ciezka i ludzi ambitnych gł.chodzi mi o dział sprzedaży. Znam osób które przeszły z innych firm pod namową znajmoych i sie roczarowały. Jeśli ktoś liczy na dużą i łatwą kasę to praca nie dla niego.

Marek

Jaka macie atmosferę? Warto aplikować?

matka

Chciałabym się dowiedzieć, w jaki sposób Forum wspiera rodziny i matki. Widzę, że to jeden z atutów, który firma podaje na swojej stronie internetowej jako zachętę do udziału w rekrutacji. Czy firma posiada swój żłobek lub przedszkole, elastyczne godziny pracy, home office?... Jak wyglądają powroty do pracy po urlopach macierzyńskich albo wychowawczych? Będę wdzięczna za informacje :)

Anula
@matka 19.04.2017 09:02

Nie ma przedszkola ani żłobka po urlopie możesz wrócić ale lepiej żeby dziecko nie chorował bo opieka nie jest mile widziana.

telemarketerka

Czy ktoś może podpowiedzieć ja konkretnie wygląda rekrutacja i rozmowa o pracę na stanowisko telemarketera?

Kasia
@Manager Zespołu Call Cener 11.06.2018 10:35

Byłam na tym warsztacie, fajna sprawa :-) Nie trzeba się tak stresować jak na rozmowach indywidualnych.

Michał

Pracuję w Forum od kilku miesięcy, kasa na czas, dobra atmosfera, na razie zmian nie planuje!

Pracownik
@telemarketerka 07.06.2018 13:12

2400, bądź 2800 plus prowizja. Średnie wynagrodzenie w dziale sprzedaży to 3000-3500 zł netto. Wszystko zależy od poziomu sprzedaży, od chęci do pracy.

Eryk

Podpowiedzcie czy firma rekrutuje?

Manager Zespołu Call Cener
@Eryk 05.06.2018 19:39

Zbliża się termin kolejnego warsztatu rekrutacyjnego organizowanego przez naszą Firmę. Wszystkich zainteresowanych wzięciem udziału, proszę o podesłanie CV na adres mailowy kariera@forum-media.pl z zaznaczeniem stanowiska, na które Państwo aplikujecie, czyli Specjalista ds. sprzedaży, bądź patryk.piotrowski@forum-media.pl

troche_prawdy

Dziwią mnie te wszystkie komentarze. Mimo iż to Forum mi podziękowało za współprace jakiś czas temu - fakt w ostatnich miesiącach pracy kompletnie mi się nie chciało - to to o czym wy piszecie to jest jakaś Baśń Braci Wściekłych. Przychodzisz do pracy pon - pt - 8:00 -16:00 - bez nadgodzin i weekendów. Na wstępie dostajesz umowę o pracę!! na okres próbny, później kolejną na czas określony i kolejną na nieokreślony. Lux Med w pakiecie, ubezpieczenie grupowe opcjonalnie. Czego chcieć więcej? A to, że siedzisz i dzwonisz non stop do klientów i próbujesz im coś sprzedać? Polecam fabryki albo zakłady produkcyjne - 3 zmianowe - albo lepiej 4-brygadowe zobaczymy jak długo wytrzymacie. Fajne jest to, że ile sprzedasz tyle zarobisz. Spotkaliście się gdzieś z prowizją ok 40%? Jak nie to popytajcie ludzi w forum na jakich procentach oni pracują bo obecnie nie wiem jak to wygląda. I na koniec. Presja na wynik, a co innego może być w dziale sprzedaży? Forum może nie jest pracodawcą idealnym, który daje Ci po 4 latach możliwość zostania prezesem, ale socjal, warunki, terminowe wynagrodzenie dają radę i są na o wiele wyższym poziomie niż "PRZECIĘTNA".

Marta
@troche_prawdy 19.10.2016 14:30

Ja nie miałam 40% prowizji, a 2, 5, 7, 9% - w zależności od wysokości sprzedaży.

Patryk

Może tak ktoś z pracowników napisze jak się pracuje? Na forum pracowniczym są tylko wpisy klientów!!

Ania
@Wiola 25.05.2018 13:39

Takie warunki są w dziale telemarketingu. Wiadomo, Forum ma kilka działów call center, więc być może są takie, w których jest lepsze wynagrodzenie. W naszym dziale proponuje się właśnie takie warunki.

Marta

Nie radzę decydować się na pracę w Forum. Dobre opinie o firmie powstają w ten sposób, że firma robi konkurs dla pracowników, który z nich załatwi najwięcej pozytywnych. Myślę, że to już jest jakiś wskaźnik poziomu desepracji firmy... Obecnie są spore roszady, pracownicy się zwalniają, jest chaos. Wynagrodzenia są bardzo niskie, a każda wprowadzana w firmie zmiana jest tylko na gorsze. Nie marnujcie swojego czasu zatrudniając się w Forum.

Lidia

@Patryk Czy jesteś zainteresowany podjęciem pracy w Wydawnictwie FORUM? A może już do nich zaaplikowałeś? Prowadzą obecnie rekrutację? Śmiało dziel się z informacjami z innymi użytkownikami forum. Może w ten sposób pomożesz tym, którzy, podobnie jak Ty - chcieliby zacząć tam pracę.

Sławek

Podstawa szału nie robi, ale premią można sobie ładnie zarobić. Wcześniej pracowałem 2 lata na playu i niestety nie mogłem tyle zarobić. Jak mam gorszy dzień to po prostu mniej zarobię. Są oczywiście typki, które za nic chciałyby zarobić nie wiem co, ale to margines. To co najważniejsze to kaska na czas, a produkty przyjemne do sprzedaży, a nie jakieś garnki, czy pościel ;)

hahaha
@Prenumerator 31.03.2018 22:00

Automatyczne przedłużanie umowy na czas określony bez możliwości jej rozwiązania to wg UOKiK klauzula niedozwolona nr 5785.

martynakocel@gmail.com

Czasopismo Forum Logopedy jest bardzo przydatne w mojej pracy. Ciekawe artykuły, porady, wywiady powodują że często zaglądam do Forum Logopedy. Bardzo przydatne są także scenariusze zajęć, które często wykorzystuje podczas terapii. Polecam Każdemu!!

ewa

Pisze w sparwie Faktura 2300830-01-1-R Sprawa jest bulwersująca. Nie dość, ze musiałam opłacić za kurs na który sie nie wiedzialam ze juz dokonuje opłaty, nie zostałam podczas rejesracji połaczona ze swoim bankiem w celu opłaty a fakturę od was dostałam pocztą. Po mojej interwencji i kilku od was informacji ze musze opłacic i sprawa w windykacji opłate za kurs dokonałam. W momencie kiedy po wielu mailach odmownych od was robie oplate i widzicie to na koncie i po moim mailu do was ze oplate uniszczylam dostaje maila ze fakture mozecie anulowac i wyslecie korekte. Po moim mailu do was i zaksiegowaniu moje oplaty. Zostaje poinformowana ze ups no wplacilam i nie moge dostac zwrotu oplaty na konto. Prosze o wyjasnienie tej bulwerujacej praktyki i informacje kiedy dostane zwrot oplaty i fakrure koryygującą. Pozdrawiam. Wklejam tresc maila Dzień dobry, Uprzejmie informuję, że stanowisko Forum Media Polska w omawianej sprawie nie zmieniło się. Zależy mi jednak na jak najszybszym zamknięciu sprawy i wyjątkowo przychylę się Pani prośby. Korektę faktury wyślemy do Pani w dwóch egzemplarzach. Jeden pozostaje u Pani a drugi, podpisany proszę odesłać do wydawnictwa. Faktura 2300830-01-1-R zostanie skorygowana do zera. Gdyby pojawiły się dodatkowe pytania, proszę o kontakt.

Lidia

@ja, rozwiń bardziej swoją wypowiedź. Pod jakim względem albo pod jakimi względami Wydawnictwo FORUM JEST "spoko"? Na forum jest sporo wpisów od konsumentów. Warto by było gdyby pojawiło się więcej odnośnie pracy w Wydawnictwie FORUM. Osoby, które są zainteresowane pracą w firmie chciałby się dowiedzieć czegoś więcej odnośnie warunków pracy oraz aktualnych ofert pracy.

joanna

Ja również otrzymałam fakturę, za przedłużenie abonamentu, którego nie zamawiałam, a nawet podczas rozmowy telefonicznej zaznaczyłam, że nie życzę sobie żadnego przedłużania, gdyż interesują mnie tylko zamawiane materiały w formie papierowej. Drugi tydzień nie mogę skontaktować się ani drogą meilową - biuro obsługi, panie konsultantki, które mnie obsługiwały ani droga telefoniczną, czas oczekiwania i słuchania melodyjki to zawsze 10- 20 minut! W momencie jak Panie konsultantki chciały mi coś sprzedać dzwoniły 4 razy dziennie a na meile odpisywały w 5 minut, teraz cisza! Co w tej sprawie odpowie mi biuro obsługi Forum Media? Proszę zatem o kontakt meilowy - joanna.dziadosz@gmail.com Jak w każdym zakupie internetowym mam prawo 14 dniowej rezygnacji z wszystkiego, jednak ograniczając mi kontakt z Państwa strony do zera czekacie, aż mi się ten czas skończy? Nie pozdrawiam!

MAGDA
@Biuro Obsługi Klienta 14.12.2017 14:41

To może ktoś z państwa teraz do mnie się odezwie.Probuje rozliczyć punkty edukacyjne od stycznia.Nikt nie odpowuada na maile .telefon jest głuchy.Czy te punkty to jedno wielkie oszóstwo ???Nie wspomnę o ty że oczywiście od gornie przedluzono mi prenumeratę.Chyba czas przez prawnika rozmawiać z ,,uczciwą ,, firmą.Chetnie dołączę się do pozwu qucha@poczta.onet.pl.

Andrew

W kilku firmach miałem okazję pracować. To co mogę powiedzieć, że w każdej po jakimś czasie zauważa się jakieś mankamenty, więc pod tym kątem firma jak każda inna. To co pozostało w mojej pamięci to, że tam ludzi się szanowało - niestety tak nie mogę powiedzieć o każdej firmie z którą miałem (nie)przyjemność pracować. Bezpośredni przełożony normalny i ludzki człowiek, jak miałem problem - zrozumiał, jak były gorsze dni dawał pomoc no i wymagał. Na pewno dużo się nauczyłem - to duży plus. No i jeszcze standard pracy na dobrym poziomie (mam na myśli kuchnie, sanitariat, miejsce pracy) - wierzcie mi, bywa naprawdę różnie. Z mojej strony tyle - ciau!

anonymous

Ja też zostałam skierowana do windykacji, ale sprawy tak nie zostawię. Trafiła na biurko prawnika. Należność za Pracownię logopedy bagatela 496,15 umowa zawarta na gembę i automatycznie przedłużona bez żadnych powiadomień, że zbliża się termin wygaśnięcia umowy. Z jednego badziewiostwa zrezygnowałam Forum Logopedy płaciłam dwa lata, bo automatycznie mi przedłużyli, a teraz drugie oszustwo. Nie polecam WYŁUDZACZY UWAŻAJ UWAŻAJ UWAŻAJ !!!!!!!!!!!!!!!!!! .

Igor

Słyszałem sporo dobrego o firmie. Może to z wami jest coś nie tak?

ja
@Igor 19.03.2018 10:59

Forum jest spoko!

Adam

Czy czasem to nie jest miejsce aby podzielić się o tym jak tu się pracuje? Dla mnie, czytanie tych wszystkich rzeczy to strata czasu. Tutaj jest miejsce, aby pisać o pracy a nie poruszanie 10 innych wątków! Czy ktoś wreszcie może napisać jak tu się pracuje? Jakieś plusy i minusy?

Doradca
@Adam 20.02.2018 11:39

Pracuje w call center od kilku lat. Jeśli lubisz rozmawiać przez telefon, masz żyłkę handlowca i chcesz dążyć do swoich celów to polecam. Normalne godziny pracy, duża swoboda w rozmowach, bez skryptów. Kasa ok. dobra podstawa, a prowizja zależy od sprzedaży ale praca na tym stanowisku tego wymaga i chyba zdajesz sobie z tego sprawę. Parcie na wynik jest, ale tez plany do zrealizowania. Wolne weekendy, święta. Bony na święta. Miło się tu pracuje.

Ania

Dwa lata temu zaczęłam pracę w Forum, daje duże możliwości rozwoju, sa tu fajni ludzie, nowe możliwości i wiara, ze wspólnie osciagniemy cel. SPoko firma.

Gosc7

Czytam i się dziwię jak to niektórzy piszą. W Poznaniu pracowałem w kilku miejscach w tym w dwóch call center i tam to była jakaś masakra. Pracowałem też chwilę, dorywczo jako barman. Jak czytam wpisy niektórych osób to ręce mi opadają. Forum daje uopa, stałe godziny pracy, dobrą premię, normalne warunki (pracowałem na swoim telefonie na hali, gdzie okna nieszczelne), dają mi opiekę medyczna i jest elegancko. Jak ktoś narzeka to chyba nie wie co to jest praca. Chętnie podam miejsca w których się dowie:)))))

anonymous

Nie polecam firmy, gdyż stosują techniki godne parabanków i innych firm, które nie działają uczciwie. Jest dokładnie tak jak opisano w innych wątkach "wrobiona w prenumeratę" podpisuję się pod nimi w całości. Nie podpisujcie z tą firmą żadnych usług chyba że przeczyta to wam prawnik. Aneta Ignaciuk

Kaśka

No niby produkty nienajgorsze, ale cisnęli o wyniki. Na pewno atmosfera na plus – pracują normalni ludzie z Tobą i liderzy całkiem ok, widać że chcą pomóc. Pracowałam jakoś niecałe 2 lata i trochę się nauczyłam. Teraz pracuję w banku i na pewno przydało mi się kilka rzeczy których się nauczyłam ???? Jak ktoś pracy się nie boi to polecam

alais

Jestem kolejną osobą wrobioną w automatyczne przedłużenie prenumeraty. Podobno w ostatnim miesiącu obowiązywania umowy mieli przysłać maila przypominającego o zakończeniu umowy i możliwości złożenia rezygnacji. Niestety jedyna rzecz jaka do mnie dotarła to faktura na kolejny rok. Dla mnie jest to oburzające, że Forum twierdzi, że nie ma możliwości rozwiązania umowy w trakcie jej trwania. Czy komuś z Państwa udało się pozytywnie załatwić tę sprawę. Nie dziwię się teraz, że na wielu forach logopedycznych, na których się udzielam jest tak wiele negatywnych opinii o tej firmie i ostrzeżenia przed podpisywaniem z nimi umów, bo to faktycznie jest bardzo nieetyczne. Nadmieniam, że do tej pory miałam z nimi umowę na dwa ich produkty, a w tej chwili chciałam zrezygnować z jednego i pozostać tylko przy drugim.

Ernest
@alais 14.02.2018 19:54

Mi dali po rozpatrzeniu 2-3 mailu dopiero anulowali ale musialem zaplacic za pierwszą przesyłke blizej 200zł - darowałem i sprawę mam zamkniętą. Podaj Imię to cię znajdą/skojarzą że to ty

Uwaga

(usunięte przez administratora) Jak już wcześniej zostało napisane naciągaja na czasopisma. Pomimo tego, że nigdy nie wyrazilam zgody na przedłużenie czasopisma zrobili to automatycznie tłumacząc się regulaminem, a zamówienie składałam telefonicznie i nikt mnie o tym nie poinformował bo inaczej na pewno bym na to nie wyraziła zgody. Po roku napisałam rezygnację kiedy dostałam email, że czasopismo zostało automatycznie przedłużone, na który odpisali, że za późno (pomimo, że jeszcze nie zdążyli mi przesłać żadnych nowych czasopism), a ja przebywałam poza granicami Polski. Poinformowałam, że tego nie zapłacę bo zostałam oszukana, a oni skierowali sprawę do windykacji. To się nadaje do telewizji!!! Uwaga powinna o tym wiedzieć!!!

Ernest
@Uwaga 03.01.2018 16:23

Jak skończyła się sprawa, mam to samo - przysłali coś (nowe serie) co mnie nie interesuje, nie chce płacić kolejnych płyt za łączną kwotę ok 900zł !!! . Tez napisali ze zapozno. Jakie macie rozwiązanie ?

Kamil

Witam. Czy jest tutaj osoba może nawet pracownik e-forum który mi pomoże. Po załóżeniu zamówienia i nie otrzymania niczego! Ponieważ nie pojawiło się nic, zacząłem czytać to forum. Wyciągając wnioski, chciałbym podkreślić i złożyć REZYGNACJĘ na wszelkie usłigi z państwa strony, składam rezygnację na prenumeratę, na przedłużanie, na zawieranie jakichkolwiek umów. kamil.wilq@gmail.com niczego nie podpisywałem i nie wyrażam zgody na jakiegolwiek zamówienie, jeszcze jutro napiszę taką rezygnację pisemnie i wyślę pocztą. proszę o kontakt mailowy jakiegokolwiek pracownika tego wydawnictwa

Gość1

W Forum pracowałem jakoś 3 lata na słuchawach (sprzedaż). To co ważne to umowa o pracę i uczciwe rozliczenie – wiesz ile możesz zarobić i co do Ciebie należy. Wyników oczekują ale wszystko do zrobienia – nie można się opierdzielać. Pewnie mogłoby być więcej szkoleń (niektórzy co ze mną zaczynali trochę narzekali) ale dla mnie było ok, jak coś potrzebowałem wystarczyło zapytać.

Janek

Co sądzicie o nowym pomyśle firmy z nowym portalem?

Dinozaur

Moja ocena dotyczy pracy w call center- w którym pracuję już od lat. Od zawsze warunki zatrudnienia, codziennej pracy są jasne jak słońce. Pensja sprzedawcy to jak wszędzie w handlu- podstawa + o wiele większa podstawa. W naszej firmie największe, nieograniczone możliwości zarobkowe mają właśnie sprzedawcy. Oprócz przyzwoitych zarobków (wysokość wypłaty odzwierciedla twoją pracowitość...czyli po prostu to- czy ci się chce, czy nie...), można tu liczyć na zdrową atmosferę, podejście pracodawcy jak do człowieka, umowę o pracę, dostęp do prywatnej służby zdrowia i inne dodatki, rozwiązania socjalne- które są naprawdę miłe szczególnie w okresie świątecznym. To, co najbardziej cenię- to spokój psychiczny- o co w dzisiejszych czasach trudno..Praca w godzinach 8-16, od pn do pt, robisz swoje i tyle. Plany sprzedażowe indywidualne, zespołowe- normalna sprawa. Ciśnienie na plan- oczywiście jest, ale nikt nie da tobie planu indywidualnego z kosmosu- jest on dostosowany do możliwości konkretnego sprzedawcy-CZŁOWIEKA. Wielu ludzi, którzy zaczynają u nas pracę, nie mają żadnego doświadczenia. To zupełnie w niczym nie przeszkadza. Są szkolenia, pomoc innych doświadczonych sprzedawców- wszystkiego można się nauczyć. Nikt nie daje tobie gotowego skryptu rozmowy, masz być sobą i w sposób kreatywny podejść do każdego klienta- to przynosi efekty. Kontaktujesz się telefonicznie ze specjalistami określonej branży, proponując im coś- co związane jest z ich pracą. Nie "wciskasz" byle czego na siłę, byle wyrobić normę. Proponujesz klientom produkt- który pomaga im w codziennej pracy. Jak sprzedawać- to tylko tak! Jeśli nie jesteś obibokiem i chce ci się pracować- to spróbuj...

karina
@Dinozaur 16.02.2017 08:58

więc już wiem dlaczego wydzwaniacie nawet w święta już nie pobiorr żadnego przykladowego pisma, bo nie ma spokoju. człowiek powie nie dziękuję i za pół godziny dzwoni inna osoba z tym samym pytaniem. Robi się niedobrze. Dla Was tylko kasa kasa kasa. Podchodzi to pod stalking

Zostaw opinię o Wydawnictwo FORUM Sp. z o.o - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Wydawnictwo FORUM Sp. z o.o