Arvato Polska

Plewiska - Arvato Polska

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o Arvato Polska

Opinie o Arvato Polska Poznań

Nie przegap nowości o Arvato Polska!

Kate

23.11.2016 21:45

Ja też Stryków. To 3 duża firma w jakiej pracuje i wszędzie są takie osoby co narzekają. Zawsze się znajdzie ktoś komu nie pasuje. Ludzie to jest magazyn! Na każdym magazynie są normy i w wielu pracujące weekendy. Taka branża. Jak się nie podoba to idźcie do innej branży - tylko że np. w handlowej będziecie pracować już każdy weekend. Mi tam pasuje. Atmosfera jest naprawdę fajna. Nie czuć ciśnienia jak w innych firmach. Nikt za tobą nie biega z kijem i w słuchawce nie krzyczy ZA WOLNO jak w Azymucie. Wszyscy polacy na umowie o pracę od razu. Gdzie tak jeszcze jest że od razu umowa w Strykowie? Oczywiście są tacy co już po tygodniu na L4... ciekawe jak szybko przez takich skończą dawać umowy od razu. Dostałam wypłatę za październiki i jestem zadowolona. Jak w kolejnych będzie premia wydajnościowa to już w ogóle będzie super - porównując do innych magazynów. A ja normę wyrabiam. Pewnie że chciała bym zarabiać więcej, ale na najniższych stanowiskach tak jest. Ostatnio było wielkie oburzenie że firma błędnie wypłaciła weekendy, jak dostałam pasek to poszłam do kierownika i on spokojnie wszystko wytłumaczył co za co na pasku. Wszystko było okej, tylko źle to zrozumiałam. Więc ludzie jak macie jakieś dylematy to pytajcie, a nie wyżalacie się na forum i po kontach.
obecniepracujewstrykowie

23.11.2016 12:22

Pracuję w Strykowie. Magazyn jest nowy i jest wszystko w fazie rozruchu. Co tydzień przychodzi nowa grupa pracowników, z tego co wiem rekrutacja na tę chwilę jest zakończona. Owszem trzeba się nachodzić na picku i nastać na paku, ale to nie jest korpo gdzie siedzisz 8 godzin przed biurkiem. Ludzie godząc się na pracę na magazynie MUSZĄ MIEĆ ŚWIADOMOŚĆ że nie będą siedzieć, tylko dużo chodzić lub stać w zależności od stanowiska na magazynie. Kolejną rzeczą są normy. SĄ NORMY i BĘDĄ NORMY ! Każdy magazyn ma normy. Jest tyle i tyle zamówień które mają wyjść danego dnia i to trzeba ogarnąć. Normy są jakie są. Każdy z nas się wdraża w to wszystko i nabiera tempa. Poza tym jest u nad wiele osób z Hiszpanii i to oni narzucają warunki. Norma na paku 40 szt. na godzinę nie jest naszym wymysłem tylko wymysłem Hiszpanów. Oni tak chcą i tak ma być. Kolejną rzeczą jest grafik. Póki co ludzie dochodzą, grafik się zmienia. To że ktoś pracuje 10 dni pod rząd.. znam tylko jedną taką sytuację. Ale jeśli coś się z grafikiem nie zgadza idzie się z tym do kierownika, a nie robi aferę na cały magazyn zamiast iść i powiedzieć w czym problem. Kierownik też nie zapamięta wszystkich osób kto i jak i z kim, kiedy, dlaczego itp. To jest naszym obowiązkiem żeby pilnować grafiku i jeśli się coś dzieje to zgłaszać nieprawidłowości. Co do brygadzistów, obecni którzy są nie zostali brygadzistami "z biegu którzy nic nie wiedzą" tylko zostali bo sobie naprawdę świetnie radzą. Nie ma tam ludzie którzy pracowaliby więcej niż 3 miesiące a brygadzistów jest potrzeba bo jest dużo pracy. Nie wiem jak sytuacja będzie wyglądać jak niektórym skończy się umowa po 3 miesiącach, wiem że niektórzy zrezygnują bo męczy ich system równoważny i wiele innych rzeczy np to że w weekend muszą iść do pracy... ale, na rozmowie była mowa o tym, o dwóch weekendach i o systemie równoważnym. Poza tym nie znam ludzi którzy poszliby do pracy jakiejkolwiek i by nie narzekali. Wszędzie coś ludziom nie pasuje. Tutaj też. Więc wyluzujcie.
Kasia

17.11.2016 14:22

Czy to jest praca stojąca przez 8 godzin? I czy ciężka fizycznie?
tereleaaaa

23.11.2016 12:08

Wszystko zależy od działu, na picku dużo chodzisz, na pacu dużo stoisz przy kompie.. Czy ciężka fizycznie? Zdania są podzielone, nie dźwigasz nic ciężkiego. Dużo się nachodzisz albo nastoisz, ale to jest kwestią przyzwyczajenia, nogi trochę bolą.
Kasia

26.11.2016 03:51

Dziękuję :) Oczywiście rozumiem, że nie jest to praca łatwa ale po Twoim komentarzu mogę stwierdzić, że chyba dam radę. Miałam doświadczenia , z pewnymi firmami, gdzie ludzi traktowano jak bydło, i wytrzymałam max 2 dni. Tutaj mam nadzieję, że podołam normom. :) Do zobaczenia w grudniu :))
xxxx

17.11.2016 14:16

Mam pytanie, co jeśli ktoś studiuje zaocznie?
kiki

16.11.2016 11:43

Witam. Rozmowa kwalifikacyjna nie pokrywa się z realiami pracy w Strykowie. Możesz pracowac nawet 10 dni pod rząd. Normy już są i to naprawdę duże bo przy magazynie o długości około 300m zapitalasz w obie strony. Nie mówiąc o bieganiu między regałami. To jakieś 19 km. dziennie. Wytrwają najsilniejsi. Na picu norma najniższa to 67 a najwyższa 120 (na listopad potem będzie więcej). Na pacu 40. Masakra. Zobaczę do końca miesiąca jak to będzie. Po tych trzech miesiącach to około 10% dostanie zatrudnienie. A najgorsze jest to że brygadzistą zostaje się tu z biegu i to takie osoby co nie mają zielonego pojęcia o tej pracy. Kompletnie nie potrafią odpowiedzieć ani pokazać co i jak. A przecież brygadzista jest od tego.
M

28.12.2016 11:00

Taka prawda w Strykowie, podczas "przygotowan" do wylrzedarzy Polacy skladali pudelka i nie wiedzieli co ze soba zrobic. Podczas gdy Ukraina caly czas miala prace... Przykre. A potem mu powiedza, ze siedzialam i sie opierdzielalam i moze zwolnia.
Dor

31.12.2016 10:53

Krzysiu W radzi sobie świetnie i cieszę się że jest moim kierownikiem.
Może nowa

09.11.2016 06:53

Za pracę w weekend (sobota niedziela)100 zł czy plus 100 zł do 16 h wyrobionych w te 2 dni ?
pracujący

11.11.2016 18:10

Za pracę w weekend masz wynagrodzenie jak za każdy inny dzień. Dodatkowo jest dodatek za obecność w dzień weekendowy w pracy 100 zł brutto. Czyli za cały weekend dodatkowo masz 200 zł brutto.
kami

24.12.2016 16:20

czyli dniówka + jakies 70zl netto
Takie realia

08.11.2016 13:05

@Poszukująca Święta są dla chętnych. Jednak dużo ludzi przychodzi w święta pracować :) @dwfn A jak ma wyglądać? Masz skaner, dostajesz zamówienie na kartce, skanujesz kod zamówienia i skaner prowadzi Cię w poszczególne alejki i lokalizacje i zbierasz towar. Normy nie ma na tę chwilę. Obiło mi się o uszy że ma być norma ok. 100-150 sztuk na godzinę. Norma będzie na pewno (za jakiś czas). Póki co u nas są Hiszpanie i to od nich wszystko zależy. Można sobie wyrobić dużą premie na picku. Robia to tak że np. cały miesiąc nie robisz nic innego tylko pickujesz, wyliczają Ci średnią z całego miesiąca i wyliczają Ci premie, ale jak, nie wiem. Szczerze powiem Ci tak, idąc tam do pracy nie wybierasz sobie stanowiska na którym chcesz być, wybierają Ci liderzy i kierownicy. Każą Ci iść pickować to idziesz pickować, każą Ci iść pakować to idziesz pakować, każą Ci robić audyt to robisz audyt. Codziennie możesz robić coś innego, ba.. w ciągu dnia możesz robić kilka rzeczy. Nie ma że idziesz do pracy i tylko pickujesz. Musisz być przeszkolony na inne stanowiska również. Co do paku to już nie jest takie łatwe.
Młody

20.12.2016 09:31

Co za bzdura 100 150 sa wywieszone minimum 50 szt na h najwyższa premia jest za 90 szt na h
Over

21.12.2016 10:08

Młody może ty mi udzieliez odpowiedzi jakie są ta u was zarobki tylko realne bez żadnej premii
Poszukująca

02.11.2016 12:50

Czy ktoś może wie czy w Strykowie w Arvato pracuje sie również w święta?
dwfn

04.11.2016 01:30

Tak, pracuje się w święta. Magazyn jest czynny niemal non stop. Czy ktoś może się już wypowiedzieć, jak wygląda praca w Sosnowcu jako order picker? Nie chodzi mi o warunki umowy, tylko realia.
Patrycja

19.10.2016 02:07

Czy jest to praca przy taśmie produkcyjnej?
treleleeelele

28.10.2016 16:12

Nie jest to praca przy taśmie produkcyjnej :)

15.10.2016 20:42

Pytaj dalej

18.10.2016 21:53

Anka Nikt ci nie poda konkretnych kwot. Chyba zartujesz sobie...
pytanie

13.10.2016 10:57

Jak wygląda praca w święta? Czy po pracy w weekendy dostaje się dni wolne na tygodniu? Jak z normami?
pytanie

14.10.2016 16:22

Dzięki za odpowiedź :) idę do pracy wraz z moją żoną i będzie problem byśmy np na tygodniu mieli wolne w tym samym dniu lub bycie na jednej zmianie? Standardowo robicie po 8 godzin czy różnie? I ile macie przerwy w ciągu pracy?

18.10.2016 21:51

Jak idziecie do pracy razem to jest tak że do polowy kazdego miesiaca kazdy zglasza swoje preferencje co do grafiku. Wiec mozecie zglosic swoje czasy gotowosci do pracy tak zeby wam zagralo. Ogarniecie temat tylko trzeba dogadac sie.
norma

12.10.2016 20:32

Jak wyglądają normy w innych magazynach? Są ciężkie do wyrobienia?
fheeeeee

11.10.2016 11:17

To 50 zł dodatku (za dzień) w weekend to kwota brutto czy netto?
Dopłata

11.10.2016 21:31

Doplaty sa w brutto, wiec miesiecznie mozesz miec tulko z tego tytulu 200 extra.
Pracujący w Arvato Stryków

04.10.2016 20:04

Norm w Strykowie jeszcze nie ma bo magazyn czeka na zatowarowanie , ale jeżeli jesteście ludźmi którzy normalnie przychodzą do pracy pracować, a nie chować się po kątach to spokojnie wyrobicie normę która tam będzie.
Sylwia

04.10.2016 11:41

W Strykowie takie warunki jak opisane wyzej z tym ze co drugi caly weekend pracujacy i doplata po 50 zl za 1 dzień czyli 200zl w miesiacu. Niedziele tez sa pracujace.
lalallala

01.10.2016 15:34

Witam, czy jest tu ktoś kto pracuje w Arvato w Strykowie? Doszły mnie słuchy że jest tam norma nie do wyrobienia to prawda?
lalallala

01.10.2016 15:07

Witam, czy jest ktoś kto już pracuje w Strykowie? Słyszałam że jest narzucona norma nie do wyrobienia. To prawda?
kondi

09.09.2016 15:03

może ktoś wie z pracowników firmy jak wygląda u was kwestia premii uznaniowej przyznawanej przez kierownika ? jak to działa i czy ona jest ?
Ogr

31.08.2016 06:58

Ile zarobi w tej firmie pakowacz na czysto bez premii i innych dodatków mógłby ktoś odpowiedziec
Ana

25.08.2016 20:55

...hehe... Bardzo ciekawe. Zarobki dużo zawyżone. Warunki bajkowe jak na Nasze realia... Mam zajebis*ego kandyta... Łysemu grzebień na pustyni sprzeda. Szuka pracy... Ponad 10 lat w handlu... Jest najlepszy. 530 132 000 Dacie radę go zwerbować Kozaki ?!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Arvato Polska?

Kontakt - Arvato Polska

Poznań

Ana

25.08.2016 20:54

O.

20.08.2016 22:27

Jak obecnie wygląda praca na słuchawkach na infolinii przychodzącej Playa? Zastanawiam sie czy wyslac cv. Proszę o rzetelne opinie.
Ona

19.08.2016 23:51

Żerniki : Premie faktycznie coraz niższe, wymyślają durne normy, liczą czas ze stoperem w ręku. A zlecenie, zleceniu nierówne!!! Pomyślał ktoś o tym ? Ale oczywiście, że nie ! Liderki zadufane w sobie, sodówka uderzyła im do główek i się panoszą ...
kadrowa

11.08.2016 13:54

A orientujecie się, jakie zarobki oferują na stanowisku Specjalisty ds. płac?
holms

06.08.2016 19:26

witam chcialbym sie dowiedziec jak to mozliwe jakie sa zarobki w tej firmie (magazyn pakowanje jaki socjal itd) bo zastanawiam sie czy sie zatrudnic bo buduje sie hala w strykowie tej firmy
Bylam na rozmowie

08.08.2016 18:50

Bylam na rozmowie w strykowie. Stawka bazowa jeds wyzsza niz w innych magazynach w okolicy, mozesz duzo dostac jeszcze w premii. Masz do wyboru karte do fitnesu lub karte do opieki medycznej, jedzenie i picie, dowoza do pracy i nie musisz nic za to dokladac od siebie. Dla mnie wazne ze to praca na umowe i wszystkie zusy sa placone. W praniu pewnie wszystko wyjdzie
zula

09.08.2016 20:04

Wybieram się na rozmowę w czwartek jakie zarobki Ci zaproponowali chciałabym wiedzieć czego się spodziewać :)

05.08.2016 10:38

Poznań

08.08.2016 19:44

Angielski musisz miec bardzo dobry zeby swobodnie rozmawiac i pisac. To obsluga najfajniejszego sklepu internetowego z ciuchami. Fajny temat i ludzie.
Bez sciemy

09.08.2016 20:14

Jakie benefity z tym angielskim daja i jaka kasa jest realnie do wyciagniecia w miesiacu? Jak ktos wie? Tylko bez sciemy
starszy lider

31.07.2016 19:44

Niepolecam zatrudnienia w tej firmie wypłaty jak renty z ZUS dotyczy to lokalizacji Żerniki wszystko po tym jak przyszedł nowy kierownikz HM podwyższył wydajność poobniżał premie nic nie wie o systemie jakim tu panuje a panoszy sie jak jakiś prezesik. Pracuje już ok 8 lat i rzygać mi się chce na to co sie tam teraz dzieje. Ludzie sami sie zwalniają nawet tacy którzy pracuwali ponad dłużej niż ja wszystko przez tego nowego kierownika i przez wypłaty które są coraz niższe. Ostatnio dowiedziałem się że inspekcja pracy narzuciła firmie wolne dni za prace w sobote i niedzielę gorszych bzdur w życiu nie słyszałem wymyślili to sobie żeby nie płacic za prace.
beko

05.08.2016 10:22

podaj namiary na tego co przyszedł z hm?? to Tobie o nim troszkę opowiem
obecny

24.06.2016 11:09

Robię od około dwóch miesięcy ale na słuchawkach w play. Słyszałem o tym od TLa z drugiego piętra. Pytam się z ciekawości, bardziej w celu potwierdzenia, bo system motywacyjny jest straszny i ostatnie dni pokazały, co to jest SL. Nie szukam też reklamy arvato więc wstawka w stylu "a poza tym, szukają na pakowanie" nie związana z tematem odpowiedzią nie jest zwłaszcza, że robi to osoba zapewne związana inaczej z firmą niż konsultanci.
obecny

21.06.2016 11:28

Czy to prawda, że kiedyś jeden z shiftów nie puścił konsultanta do dentysty i ten sam sobie wyrwał zęba? Nie wiem czy mam tutaj dłużej zostawać skoro firma tak podchodzi do ludzi?
literka

12.05.2016 15:39

ŻERNIKI. Pracuję od 4 tygodni i jestem zachwycona. Pensja nie powala na kolana, ale myślę, że po okresie próbnym będzie trochę lepiej. Jest to moja pierwsza praca ,,fizyczna" i na początku wracałam do domu wykończona, ale teraz już jest spoko. Nadgodziny? Są, ale rzadko( podobno częściej w okresie świątecznym). Liderka zawsze pyta czy możesz zostać, więc jeśli sobie coś zaplanowano- wychodzi się normalnie. Poza tym za 5,5h nadgodzin masz jeden dzień wolny, a jeśli nie wykorzystasz wolnego, to masz płatne nadgodziny, rozliczane co kwartał.Praca w systemie zmianowym: 6-14, 14-22,ale druga zmiana czasem pracuje od 10-18. Atmosfera w pracy fajna, liderki i kierownictwo świetni,kompetentni i ludzcy. Nie było problemu, żeby zamienić się na zmiany, jak wypadła mi wywiadówka w tygodniu na drugą zmianę. 20 minut przerwy, do tego darmowy automat z ciepłymi napojami :) Wiadomo, jak w każdej pracy- trzeba pracować, ale nie jest to jakiś kołchoz, nikt na nikogo nie pokrzykuje, nie przypomina o normach. Atmosfera super, współpracownicy sympatyczni.
do Wandzi

08.05.2016 21:36

Dostajesz dodatkowa kase do wypłaty żeby pokryc np koszt najmu mieszkania, pokoju, kawalerki. Mozesz tez pomieszkac w hotelu przez tydzien na koszt firmy jak nie zdazysz nic znaleźc na szybko.
Do aadamski

24.04.2016 22:39

Dostaniesz dodatkowa kase za przeprowadzke, wiec nie jest źle a reszta tak jak napisales;) powodzenia

22.04.2016 00:09

1500 zapłacę za wynajęcie mieszkania i zostanie mi 1700 na (bardzo) skromne życie… muszę jednak uczciwie przyznać że to nie tyle wina Arvato bo oni płacą 1000 euro (4500 zł) brutto, co złodziei z rządu którzy kradną z tego 1300 zł czyli 1/3 niech ich szlag trafi tego życzę tym bandytom
Do aadamski

17.04.2016 17:47

3200 na reke to malo? Znajdz w szczecinie prace za tyle dla osob ktore nie maja duzego doswiadczenia?

14.04.2016 18:14

Na jakiej zasadżie w Szczecinie są dobre stawki, bo mi zaproponowali 3200 na rękę z niemieckim. Szału nie ma. Za to proces rekrutacji jakbym startował na głównego managera...

14.04.2016 16:09

Mi zaproponowali 3200 na rękę czy to jest aż taka dobra stawka?
Szczecinianin

22.03.2016 19:49

Czy to prawda że są lepsze stawki w arvato w szczecinie?
do pana powyżej

29.03.2016 18:49

tak, to prawda, kasa poszybowała. są wyższe stawki na niemieckim. z moich informacji wynika - i to bardzo konkurencyjne! jak znasz język to próbuj. powodzenia

07.03.2016 15:04

tu polew

14.04.2016 18:17

@Radek w tajlandzkich bahtach
Z magazynu

05.03.2016 20:41

Rufus w firmie na A w sadach to dopiero trzeba miec zdrowie! wszystko na czas ze stoperem i zawsze bedzie za malo, jak masz tam znajomych to dobrze wiesz. Nigdzie nie ma sielanki i za nic robienie kasy nie ma ale przynajmniej tutaj traktuja cie jak czlowieka a nie maszyne.
Biegły

05.03.2016 14:16

Sama praca nie jest zła, wiele zależy od ciebie. Ja w szczecinie chciałem zahaczyć się tylko na wakacje a mija już 3 rok, praca od poniedziałku do piątku, nadgodziny rzadko, a jeśli już to zapłacone, opieka medyczna i karta sportowa. Ważni są ludzie z którymi pracujesz i normalne zasady.

Zostaw merytoryczną opinię o Arvato Polska