MZCH Organika

Malbork

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 50 ocen.

Opinie o MZCH Organika

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZCH Organika

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Kisss na jakim stanowisku pracujesz? Czy można liczyć na jakieś premie? Aktualnie firma MZCH Organika poszukuje IT SYSTEM ADMINISTRATOR. Z oferty pracy wynika, że firma zapewnia pracę w dynamicznie rozwijającej się międzynarodowej firmie, udział w ciekawych projektach informatycznych, zatrudnienie w profesjonalnym środowisku pracy. Czy ktoś z was aplikuje?

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Utut na forum nie możesz nikogo obrażać. Polecam zapoznać się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz komentarz na temat firmy MZCH Organika. Czy ktoś podzieliłby się swoją opinią na temat pracy w firmie?

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Polister dlaczego nie polecasz pracy w firmie MZCH Organika? Czy chodzi Ci tylko o niskie zarobki? Czy w firmie nie ma szans na podwyżkę albo o awans? @Utah czy pracujesz w tej firmie? Powiesz coś o swoich doświadczeniach związanych z pracą?

Kisss
@Zuzanna 11.09.2017, 11:45
@Polister dlaczego nie polecasz pracy w firmie MZCH Organika? Czy chodzi Ci tylko o niskie zarobki? Czy w firmie nie ma szans n...

Jestem pracownikiem od kilku lat i ciągle słyszę że nie można nic zrobić pod względem podwyzki. Pracownicy pracują po 20 lat i mają grosze. Pasi brzuchy z góry nie chcą się dzielić pieniędzmi z pracownikami.

Dzidek

Heheh

Polister

Szczerze nie polecam pracy w organice,słabe pieniądze po prostu dno,nieroby z biur nic nie robią

Utah
@Polister 09.07.2017, 06:13
Szczerze nie polecam pracy w organice,słabe pieniądze po prostu dno,nieroby z biur nic nie robią

Polister, a może Ci się po prostu nie chciało pracować???

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Darek czy udało Ci się przejść przez cały proces rekrutacyjny i dostać do pracy w firmie? Chętnie dowiemy się jak wygląda proces wdrażania nowego pracownika oraz jakie są Twoje pierwsze wrażenia odnośnie pracy w MZCH Organika. @Gośka dziękuję za odpowiedź. Rzeczywiście, jeśli firma prowadzi rekrutacje wewnętrzne to jest to duża szansa dla pracowników na awans.

Gość

Witam co powiecie o stanowisku konfekcjonerj? Jak się tam pracuje, jakie zarobi i wogóle bo mam okazje właśnie pracować u was jako konfekcjoner.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Gośkaw swojej opinii zawierasz wiele szczegółów odnośnie pracy w MZCH Organika. To też ważne, że w miejscu swojej pracy można otwarcie rozmawiać oraz prosić o pomoc. Jednak chciałabym zapytać o jeszcze jeden aspekt. Jakie możliwości rozwoju oferuje pracownikom firma?

Gośka
@Zuzanna 30.05.2017, 09:11
@Gośkaw swojej opinii zawierasz wiele szczegółów odnośnie pracy w MZCH Organika. To też ważne, że w miejscu swojej pracy można...

Wg mnie są możliwości rozwoju dla osób pracowitych i ambitnych. Zarówno w biurze jak i na produkcji. Podczas mojej pracy przynajmniej 2 osoby awansowały z pracownika produkcji na brygadzistę, w biurze w momencie kiedy odeszła kierowniczka jednego z działów to jej stanowisko objął jeden z pracowników działu - taki człowiek, który ją zawsze zastępował podczas nieobecności. Z tego co zauważyłam to zawsze poszukiwania na wolne miejsce zaczynają się wewnątrz firmy, a jak się nie uda kogoś znaleźć to dopiero zaczyna się normalna rekrutacja. Ja osobiście pracowałam na tyle krótko w dość stabilnym dziale, że nie dostałam żadnej propozycji awansu.

Gośka

Pracowałam w tej firmie niecałe 2 lata w okresie 2014 - 2016 i porównując do innych firm które miałam okazję poznać wystawiłabym ocenę 4-4,5 w skali od 1-5. Stanowisko biurowe - specjalista. Bardzo fajna załoga, praktycznie na początku do każdego można się było zwrócić o pomoc i ją otrzymać. Jasne, zdarzały się wyjątki, ale tak jest wszędzie. Premia dość jasno określona i rozliczana - co nie znaczy, że " sie należy ", trzeba na nią zapracować. Wypłata zawsze w terminie na koncie, co dla mnie przy moich różnych doświadczeniach bardzo duży plus. Mam porównanie do firm mniejszych tzw rodzinnych, gdzie szef mówi co innego a szefowa co innego, a czasami jeszcze synalek chce porządzić. W Organice większość tematów uregulowane jest procedurami - jedne działają bardziej, drugie mniej... Zdarzały się sytuacje nerwowe, stresowe, czasem absurdalne, czasem śmieszne - jak w prawie każdej firmie. Nigdy nie miałam problemu porozmawiać z przełożonym, pod koniec pracy nawet trochę ponarzekać na różne tematy. Generalnie polecam - każdy ma różne doświadczenia zawodowe , wg moich kryteriów można spokojnie pracować bez mobbingu i presji.

Darek
@Gośka 29.05.2017, 20:50
Pracowałam w tej firmie niecałe 2 lata w okresie 2014 - 2016 i porównując do innych firm które miałam okazję poznać wystawiłaby...

Właśnie aplikuję do tej firmy i byłem na rozmowie rekrutacyjnej na jedno ze stanowisk specjalistycznych. Trzeba przyznać, że to firma z profesjonalnym podejściem. Przynajmniej takie wrażenie odniosłem podczas wizyty rekrutacyjnej. Rozmowa była rzeczowa i szczera, co rzadko zdarza się w dzisiejszych czasach. Jak kandydat dowiedziałem się czego firma oczekuje i co proponuje w zamian. Wydaje się, że to co piszesz jest jak najbardziej realne... oby tak było do końca rekrutacji...

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@Biorący udział @Stefan Rozumiem, że Wy zostaliście poinformowani o tym jaki charakter będzie miała rekrutacja oraz jaką ilość czasu należy na nią zarezerwować? Czy udało się Wam dostać do pracy firmy właśnie w ramach tej rekrutacji? Chętnie usłyszymy więcej na temat tego jak wygląda praca przedstawiciela handlowego w MZCH Organika.

Stefan
@Zuzanna 11.05.2017, 11:40
@Biorący udział @Stefan Rozumiem, że Wy zostaliście poinformowani o tym jaki charakter będzie miała rekrutacja oraz jaką i...

Powiem tak: ja nie zakodowałem tej informacji, ale podobno była przekazywana wszystkim. Na początku trochę byłem zaskoczony, ale zależało mi na tej pracy więc nastawiłem się pozytywnie i podjąłem wyzwanie : ) Żeby być obiektywnym (czego życzę wszystkim zamieszczającym wpisy): nie przeczę, że być może byłem zbyt zaaferowany samym telefonem i po prostu tego nie dosłyszałem. Niezależnie od tego nie powiodło mi się, czego żałuję : (

Biorący udział
@Zuzanna 11.05.2017, 11:40
@Biorący udział @Stefan Rozumiem, że Wy zostaliście poinformowani o tym jaki charakter będzie miała rekrutacja oraz jaką i...

Do mnie dzwonił akurat Pan, a nie Pani i poinformował, że spotkanie będzie miało charakter grupowy i zajmie trochę więcej czasu niż zwykle. Być może Pani, która dzwoniła nie poinformowała kandydatów, że spotkanie będzie dłuższe. Po rozmowie telefonicznej otrzymałem również maila z potwierdzeniem zaproszenia.

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

@lacky o jakiej sytuacji w firmie mówisz? Czy w ciągu ostatnich dni w firmie były zwolnienia?

lacky

Po piątkowej akcji (05.05) dwóch panów którzy myślą że znają się na robocie w firmie to będą mieli teraz okazję wykazać się na produkcji!!! A nie siedzieć tylko za biurkiem i wydawać polecenia. Ale tych którzy siedzą za biurkiem i nic nie robią się nie zwalnia!!! Zwalnia się ludzi pracujących w tej firmie!!!

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Na stronie internetowej firmy można znaleźć informacje o programie Akademia Menadżera, który działa w firmie. Możecie powiedzieć coś więcej na temat tego jak wygląda działanie tego programu w praktyce?

Justyna

strata czasu nawet tam nie pchaj się bo firma końca roku nie doczeka. Z tego co słyszałam wszyscy dyrektorzy już uciekli został tylko ten ze sprzedaży ale to przydupas prezesa

Zuzanna
użytkownik zarejestrowany

Obecnie firma poszukuje osób na stanowisko Menadżer Jakości. Praca w województwie dolnośląskim. Ktoś z Was aplikował?

kooombi

Zgodzę się z kolegą. Byliśmy na tej samej rekrutacji. ....od siebie powiem tylko dodatkowo, iż skoro firma nie szanuje potencjalnych kandydatów nie mówiąc wcześniej, iż rekrutacja będzie wyglądała tak jak została odbyta...... Myślę, że w kilku woj zrobią podobnie, z tego wyłonią zwyciezców, którzy dopiero będa jechać do Malborka...pewnie na assesment center trwający 48 godzin:).... Jedyna pozytywna sprawa to to, że poznałem Panią o niesamowitych piegach ( jedna z kandydat.) Tak więc Panno K, jeżeli to czytasz - zapraszam na kawę, gdyż uciekłaś a nie zdążyłem ukraść Twojego nr telefonu....moj mail to kooombi1@o2.pl Co do Organiki to ....zenada i brak szacunku.

Zażenowany

Chciałem kilka słów powiedzieć kandydatom na PH w firmie MZCH Organika. Otóż dzwoni do mnie Pani z działu HR owej firmy i informuje że dnia ..... o godzinie .... w miejscu .... mam spotkanie w sprawie pracy. OK mówię pasuje mi dziękuje. W danym dniu miejscu i czasie przybywam na spotkanie, jest wcześnie więc obserwuję co i jak w otoczeniu. Zauważam że przybywają kolejni kandydaci, jeden ,dwóch, kilku, kilkunastu. Okazuje się że są poumawiani na tą sama godzinę co ja - ciekawe :) O umówionej godzinie zjawią się 3 dzentelmenów z firmy O i oświadczają że rekrutacja będzie wyglądała tak że mamy assesment center i potrwa cała zabawa do około 14 godziny - a mamy 9 rano :) Oczywiście nikt wcześniej (czyli pani z HR) dzwoniąca i umawiająca spotkanie słowem o czymś takim nie wspominała. Cała zabawa to jakieś śmieszne opracowywanie biznes planu (w godzinę ) :) a potem na zasadzie - niech mi pan sprzeda ... cegłę :) jednym słowem tragedia i śmiech na sali Następnie po przemaglowaniu wszystkich ćwiczeń okazuje się że bodajże z 12 osób maja wybrać 5 na dalszy etap rozmów. Wybrali 5 po czym po spotkaniu i zadaniu kilku zdawkowych pytań, zero informacji o zarobkach, o terminie i sposobie zatrudnienia, o wyposażeniu handlowca itd itp Do 1 osoby z tych 5 maja zadzwonić i powiedzieć co dalej :) Jednym słowem wolna amerykanka dramat i śmiech Nie zdziwił bym się gdyby kolejny etap był w Malborku i dopiero tam (o ile w ogóle) powiedzą ile płaca i za co :) Człowiek na głodnego od do 14 zero przygotowania, zero informacji, zero poszanowania. Cóż, sądzę że żadnych ananasów ani kokosów firma nie oferuje skoro tak skrupulatnie i skrzętnie ukrywa wynagrodzenie i zasady rekrutacji :) Osobiście jestem zażenowany sposobem traktowania potencjalnych pracowników już na poczatku a co dopiero będzie potem? Jak dla mnie stracone pare godzin i zero doświadczenia pozytywnego a czkawka na zawsze :)

Biorący udział
@Zażenowany 20.12.2016, 17:16
Chciałem kilka słów powiedzieć kandydatom na PH w firmie MZCH Organika. Otóż dzwoni do mnie Pani z działu HR owej firmy i info...

Witam serdecznie. Chciałbym stwierdzić, iż nie wyglądało to tak jak Pan opisuje w swoim poście. Rzeczywiście rekrutacja miała charakter grupowy, ale jest to najlepsza metoda na poznanie kandydatów i uzyskanie od nich i o nich rzetelnych informacji. Zrozumiałym jest, że ludzie nie chcą brać udział w takiej formie spotkań, gdyż zmusza ona do zmierzenia się z umiejętnościami i wiedzą innych osób. Ale na tym polega właśnie praca handlowca, by każdego dnia pokazywać swoim klientom, że ma się więcej do zaoferowania niż konkurencja. Umiejętności miękkie mają tutaj ogromne znaczenie i przede wszystkim je się bada na takich spotkaniach. Uważam, że spotkanie było przygotowane profesjonalnie, a panowie z firmy dobrze przygotowani.

Stefan
@Biorący udział 10.05.2017, 10:03
Witam serdecznie. Chciałbym stwierdzić, iż nie wyglądało to tak jak Pan opisuje w swoim poście. Rzeczywiście rekrutacja miała c...

Ja też byłem w tej firmie na rekrutacji w formie takich grupowych warsztatów i uważam że było OK. Na początku wszyscy byli trochę spięci, później większość ludzi się otworzyła i można się dzięki temu lepiej pokazać. Niektórzy na koniec wymienili się numerami telefonów : ) Osobiście nie przepadam za taką formą, ale traktuję każda taką rekrutację jako możliwość treningu i sprawdzenia się.

Tomek

Powiedzcie jak zarabiaja tam PH jakie autka itd?

steeg

Witam! Mam pytanie cy ktos z Panstwa, pracujacy w Organice moze na wlasne potrzeby zamowic sobie surowy materac po nizszej cenie? Jesli tak prosze o kontak, chetnie zamowilbym i dogadal sie w tej sprawie! Steeg@interia.pl okolice wroclawia

rfgt
użytkownik zarejestrowany

ale ważne ze jednak w gole taka premia była bo prawda jest taka ze nie wszędzie premia jest oferowana

Mirek

Faktycznie jest taka oferta, a jak myślicie, jaką kwotę mogą zaoferować na tym stanowisku?

Kris

nieudolne zarządzanie i obracanie cudzymi pieniędzmi, bicie piany bez efektu byle odciąć kolejny tłusty kupon przy wypłacie

anonim

(usunięte przez administratora)

Rafał

Co możesz zarzucić dyrektorowi zakupów skoro jesteś PH to może coś powiesz o dziale sprzedaży

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Rudolf

No też myślę, że nie powinno tak być. Albo wszyscy są równi albo lepiej niech nie organizują żadnych imprez tego typu bo to jeszcze gorzej jak się zwykły robotnik dowiaduje, że " góra" po kryjomu organizuje dla siebie drugą Wigilię. No morale na pewno nie idą po takim czymś w górę. Bony świąteczne dostali ale dlaczego??? bo dużo ludzi ucieka i trzeba czymś oczy próbować zamydlić. Na Wielkanoc nie było ani grosza dla ludzi, dla dzieci nie ma niczego a mogli chociaż z tego co zapłacili za ten " Swój bal " dać ludziom po głupiej stówie na wielkanoc. Myśleli że to się nie wyda. Szkoda gadać.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

DK

świetnie

Rudolf
@DK 12.12.2014, 23:09
świetnie

Taaa jasne świetnie nie dla wszystkich. Dla tych na górze to może tak. Ludziom wigilię zorganizowali ale dla siebie dodatkową na drugi dzień z noclegami. Pewnie i nagrody sobie rozdali po cichu żeby plebs nie widział.

Klin

Organika na koniec września nie wykupiła przeterminowanych obligacji z marca. Czy Waszym zdaniem będzie miało to wpływ na firmę? Tzn. czy zbankrutują czy jednak z tego wyjdą obronną ręką?

witek

czy jest w Organice jakiś związek zawodowy?

Krzysiek

Proszę o informację dotyczącą pracy przedstawiciela handlowego. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną i zastanawiam się czy jechać, do Malborka mam ok. 500 km. Obecnie pracuję, zarabiam ok. 3000 zł netto, proszę o opinie dot. zarobków, atmosfery w pracy i jej specyfiki.

zpodobnejbranży
@Krzysiek 23.01.2014, 18:52
Proszę o informację dotyczącą pracy przedstawiciela handlowego. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną i zastanawiam się c...

W 2006 / 2007 przedstawiciel handlowy ( nie będę nazwiskował ) chwalił się że ma 7 000 netto/miesięcznie. Popracował tam 2 może 3 lata i go wy....

pracownik8

Odradzam pracę w magazynie pod rządami łapówkarza kierownika [usunięte przez moderatora]. Jeśli chodzi o pracę przy załadunkach samochodów jest całkiem OK o wiele gorzej wygląda praca przy tzw. "wylewach" zaczynasz pracę o godz. 6 lecz nie wiesz o której ją skończysz, jeśli odbywa się wylew może on trwać nawet do późnych godzin wieczornych i tam nikt Tobie nie zapłaci za nadgodziny(praca za wolne). Stanowisko "konia" to najgorsza praca w całym zakładzie, marne zarobki(najniższa krajowa), fatalne warunki pracy(w zimę na hali gorzej jak na zewnątrz zaś latem temperatura się tam ponad 40 stopni.)

pracownik

Organika to stabilna firma, w zależności od działu napracujesz się bardziej lub mniej, nadgodziny są płatne, bhp na wysokim poziomie, wszystkie świadczenia na czas płacone, dodatkowa opieka medyczna, bardzo mały pakiet sportowy - w zasadzie jedno góra dwa wyjścia na basen :/ ale są też bilety do kina, talony świąteczne i wczasy pod gruszą też są - choć starczy tylko na wynajęcie pola namiotowego :) relatywnie szybko dają umowę na czas nieokreślony ja już pracuję kilka lat i wiem, że jak się robi swoje to można spokojnie pracować

alfonso

a z formatek wielki mistrz na papierosy i kawe niema

stefan 28

mistrza spieniania niestac jest na wode przyjezdza do zakladu i zabiera pracownikom z dystrybutora

Tomasz Ptak

Proszę o kontakt w tej sprawie - Tomasz Ptak Dyrektor Produkcji tptak@organika.pl

anonim

gość12 - 2011-08-09 23:59:53 Ale teraz to chyba już na dobre upadają. Biurowych prawie już nie ma - po kolei wszystkich zwalniają , a z produkcją też nie lepiej. Słyszałem, że zamykają się . Ja nie wiem gdzie teraz ludzie będą pracowac w malborku/ Niestety ale to prawda,... Szkoda,... bo jak by nie patrzeć to Polska firma i było by fajnie gdyby była dobrze sytuowana.

gość12

Ale teraz to chyba już na dobre upadają. Biurowych prawie już nie ma - po kolei wszystkich zwalniają , a z produkcją też nie lepiej. Słyszałem, że zamykają się . Ja nie wiem gdzie teraz ludzie będą pracowac w malborku/

grawies

Pracowałem tam. Zarobki minimalne. 9 lat temu na rękę miałem 500 - 800 zł.Układy i układziki.Dyrektor [usunięte przez moderatora].powiedział, że będą podwyżki jak wszyscy wyjadą do Anglii.Malbork to straszne zadupie.Żadnej pracy, żadnej konkurencji.Pracowałem tam, bo nie miałem innego wyjścia.Obecnie jestem na emeryturze i mam 3400 na rękę, czyli w życiu nie byłem leserem jak sugeruje jeden z przedmówców.

Ja
@grawies 12.07.2011, 06:57
Pracowałem tam. Zarobki minimalne. 9 lat temu na rękę miałem 500 - 800 zł.Układy i układziki.Dyrektor [usunięte przez moderator...

Tylko w tym czasie premia była godziwa

ktoś

SYF - więcej nie da się powiedzieć - jak tylko znajdą haczyk to wyrąbią cię na kasę.

Gość

Praca w tej firmie to kpina. Pracownik fizyczny ma pracować a nie zarobić, a umysłowi to mogą się dorobić siwych włosów i zawału serca. Jedno wielkie parcie na szkło. Jak już chcesz pracować to nie na produkcji spieniania - ogólny syf, nie miła atmosfera i współpracownicy i kilka surowców, których się tam nie "używa", a które nie są szczelnie przechowywane.

zaczęcony

w tej firmie tak jak w każdej innej może zarobić osoba która chce pracować i do czegoś w życiu dojść, a nie człowiek któremu wszystko się należy ;)

andy

Słyszałem ze wy tam zarabiacie 950 zł hahaha przy ciezkiej roboci :P Kiblara ma więcej lub cieć w biedronce 7 zł netto :P

zniechęcony

W tej firmie może zarobić tylko ten, kto ma układy w szczególności na produkcji.

Zostaw opinię o MZCH Organika - Malbork

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MZCH Organika