A&M HOME CREDIT ANDRZEJ OCHMAN

Krzyżanowice

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 125 ocen.

Opinie o A&M HOME CREDIT ANDRZEJ OCHMAN

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A&M HOME CREDIT ANDRZEJ OCHMAN

Tarnowiak

Taki oddany pracownik był z PP i nie został w firmie?

tatio

A co z Pawłem ? potrzebuje kontakt do niego pracował kiedyś w PP.

Przeszłość
@tatio 27.07.2017 00:03
A co z Pawłem ? potrzebuje kontakt do niego pracował kiedyś w PP.

Paweł obecnie pracuje w firmie telekomunikacyjnej, o podobnej nazwie jak firma kurierska. Ma ten sam nr telefonu co w PP i w HOME był i jest to jego prywatny nr. Cyfrowo Ci nie podam, bo zostałby "wycięty".

Zuzanna

@teoRozumiem, że byłeś/jesteś pracownikiem A&M HOME CREDIT? Wspominasz o wykorzystywaniu pracowników. Co masz konkretnie na myśli? Dużo osób trafia na ten wątek szukając informacji o firmie. Takie konkretne argumenty, które sprawiają że nie polecasz innym pracy w firmie będą mogły bardziej pomóc takim osobom podjąć decyzję o ewentualnej aplikacji do firmy. Mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź?

Przeszłość
@Zuzanna 02.06.2017 13:43
@teoRozumiem, że byłeś/jesteś pracownikiem A&M HOME CREDIT? Wspominasz o wykorzystywaniu pracowników. Co masz konkretnie n...

Nie ma już takiej firmy jak "A&M HOMECREDIT", Już żadna z tych osób które faktycznie tam były zatrudnione i pracowały w tej firmie, w tej branży, tam nie pracuje. Właściciel w grudniu 2015r. postanowił że wycofuje się z branży finansowej i firma nie będzie już udzielać pożyczek. Wiosną, jakoś w lutym, czy w marcu 2016 zmienił nazwę firmy na "RedGrey". Z tego co słyszałam, to do grudnia 2016, już nikt z branży finansowej, z dawnej firmy nie pracował. Firma A&M HOMECREDIT to już przeszłość. Jeśli ktoś tu wylewa swoje żale, (pretensje), to albo myli adres z firmą z Krakowa o podobnej nazwie, lub ma na myśli firmę "HOMEINSTAL". Właściciele dawnej "A&M HOMECREDIT", PP. Ochmanowie, prowadzili pod tym adresem równolegle dwie firmy, w dwóch branżach, instalacyjnej i finansowej. Finansowej już nie ma, instalacyjna działa dalej. Jak niedawno przejeżdżałam przez Krzyżanowice, widziałam na budynku napis "HOMEINSTAL", napisu "RedGrey" nie dostrzegłam (być może moja nieuwaga), więc nie wiem czy jeszcze pod tą nazwą firma działa i istnieje.

teo

kłamca... obiecanki cacanki, myśli że może wykorzystywać ludzi szczególnie młodych nie polecam

teo

kłamca... obiecanki cacanki, myśli że może wykorzystywać ludzi szczególnie młodych nie polecam

e

red gray? a nie przypadkiem Home instal? mamy rozbieżność info

hanys

Wypada nadmienić o zmianie firmy z home credit na redgrey.

pyra

Dlaczego AM Home credit przestał pisać pożyczki??Czy zamyka działalność ?

lasowiec

Jak długo Paweł będzie, tak długo credyt będzie.

Zaciekawiony

Czy to prawda że HOME CREDIT nie wyrabia, kończy się i zwija się z rynku?

byly

Jak ma wiedziec co dzieje sie w terenie skoro "dmucha"swoja szefowa i zone andrzeja...? ;-)

tarnowiaki

Paweł był ,,specjalistą,, kilka lat temu w PP.Nie zna dzisiejszej sytuacji na rynku.Kiedy przyszedł nic się nie zmieniło na dobre.Nawet nie ma pojęcia co się dzieje na terenie.

byly

Doskonale wiem o tym bo znam tych ludzi (cyprian i irek) i dokladnie o tym pisze co zrobi a uwazam ze mieli jaja aby to zrobic i rowniez wiem ze credit zarobil na solary. Tylko niektore glaby jak pawel i jego koledzy (usunięte przez administratora) wiedza a szczekaja a co do kali zrobil swoje... to niestety tak to juz jest jak zapomnial wol jak cieleciem byl...

jarzębina

,,Tego co wiem to maja sie dobrze i interes rozkrecili za kase a&m i cisza,, Kolego na początku był tylko home credit i ludzie którzy w nim pracowali wygenerowali zyski aby powstał instal.A cisza jest ponieważ ,,Kali zrobił swoje, Kali może odejść,,

byly

Jak nie wiesz o czym pisze to nie wypowiadaj sie albo czytaj ze zrozumieniem. Ale wcale sie nie dziwie skoro jestes kolega pawla-swoj do swego zawsze ciagnie

kolega pawła

Były mało wiesz!Home kredyt zarobił na home solar!

byly

Tylko kredyty

do były

Czyli rozkrecili credyt i solary?

byly

Tego co wiem to maja sie dobrze i interes rozkrecili za kase a&m i cisza :-) szacun dla was chlopaki ;-)

dono

Dawno temu zostali dyscyplinarnie zwolnieni pracownicy tej firmy a cała sprawa trafiła do Sadu Pracy.czy ma ktoś informacje na ten temat?

do były

Pracuje jeszcze Emil?

Wiedząca
@do były 03.09.2015 23:37
Pracuje jeszcze Emil?

Pewnie że pracuje, około trzech tygodni temu z nim rozmawiałam, właśnie wybierał się na urlop.

byly

Szkoda czasu na pisanie o tej firmie,zapomnial wol jak cieleciem byl. Wszystko na ten temat. Przykre to ale prawdziwe...

byly

Wlasnie ja osiagnalem podejmujac prace w innej firmie ;-)

parowkapp

A o czym tutaj pisać ? O ludziach którzy budowali firmę lata temu? Czy o tych którzy ją zarządzają teraz?

były

widzę że w tej firmie jest tak wspaniale że nikt nie wychyla się z żadną opinią ;-) nawet tą pozytywną bo opływa w luksusowe wynagrodzenie,spokój,szacunek od przełożonych i wszystkie potrzebne!!! narzędzia do wykonywania pracy;-)

Życzliwy
@były 25.08.2015 12:23
widzę że w tej firmie jest tak wspaniale że nikt nie wychyla się z żadną opinią ;-) nawet tą pozytywną bo opływa w luksusowe wy...

Życzę równowgi psychicznej

teresa

Proszę o numer konta na które moge wpłacać raty ponieważ od 5tygoni nikt do mnie nie przychodzi.

nieznajomy

Dla zainteresowanych,którzy nie wiedzą za wiele o właścicielach firmy i głupoty piszą.Oświadczenie majątkowe Kierowników Jednostek Organizacyjnych Gminy Krzyżanowice za rok 2012.W biuletynie informacji publicznych UG Krzyżanowice.

znajomy

z tego co mi wiadomo to tak a poza tym to gdzie pójdzie??? no i kogo prezes kopałby po przysłowiowej "dupie"??? warto mieć takiego przydupasa :-)

znajomy

o cencie...

do znajomy
@znajomy 05.05.2015 09:36
o cencie...

A pracuje jeszcze Giermek z finasówki?

do znajomy

O jakiej firmie piszesz?O Cencie czy Solarach?

znajomy

kiedyś miałem okazje pracować z Andrzejem w jednej z firm pożyczkowych i nie zapomne JEGO słów iż tak jak prezes traktuje ludzi to jest porażka a teraz słyszę że zapomniał wół jak cielęciem był i dokładnie w ten sam sposób postępuje jak jego były chlebodawca. Oj Andrzejku nie wiem co spowodowało taką zmianę czy nagły przypływ gotówki czy nagła amnezja??? Oczywiście jest to pytanie retoryczne...:-)

samarama

Jeżeli ktos sie czuje pokrzywdzony powinien udac sie do odpowiednich instytucji a nie narzekac.

PP

Witam serdecznie. Miałem okazję poznać Państwo Ochman, ich firmę i sposób działania i naprawdę niektóre opinie są nieprzyjemne i bzdurne. Jeżeli chodzi o firmę udzielającą kredytów czy "chwilówek" to działa prężnie, przechwytując dobry ludzi z branży do siebie obiecując lepsze warunki współpracy niż konkurencja ale pewnie do czasu... Zresztą jak wszyscy pracodawcy. Jeżeli chodzi o instalacyjną firmę działają na tej samej zasadzie. Przejąć osoby z portfolio klientów, wiedzy i umiejętności i zwolnić lub doprowadzić by sami odeszli. Bardzo duża rotacja pracowników w tej branży świadczy o tym że coś jest nie tak , co przejawia się ciągłym naborem pracowników. Branża instalacyjna raczej jest przykrywką i tworzeniem kosztów dla Kredytów... Zasady w tej firmie to iść po trupach do celu. Bardzo dużo obietnic i deklaracji...!!! Niestety tylko na tym pozostaje.Osobiście znam ponad tuzin osób które same odeszły lub nie przedłużono umowy z bzdurnego powodu...

lustro

Trzeba przyznac ze nie maja tylko ma fantazje .Czlowiek ktory opowiada o swym doswiadczeniu i jaki jest pomocny w terenie.Szkoda ze opowiada a nie pomaga.Kierownicy jezdza samochodami do ktorych trzeba wlac paliwo,zaplacic ubezpieczenie,nawet na bony do tesco trzeba wylozyc prawdziwa gotowke.Nie da sie zaplacic zbiorka papierowa.wlascicel placi kredyty,leasing,zusy,us.itd.Oczywiscie kogo to obchodzi maja byc pieniadze na koncie za miesiac pracy .ktos powinien zrobic rachunek swojej pracy i zobaczyc ile osob sie przewinelo przez lata jego rzadow.

Nick

No trzeba przyznać, że fantazję to mają niektórzy (były pracownik,byly, 5 x l) wybujałą... Jest tak: kierownicy jeżdżą traktorami, przedstawiciele zamiast prowizji dostają bony do Tesco, właściciel firmy zaczął prowadzić fermę wiatrową, a jego żona wraz z niejakim P.P. ruszyli w podróż dookoła świata na hulajnogach. W związku z tym firma postawiła się rozwijać i otwiera filię w Bangladeszu, Ułan Bator i Donbasie.

plo

A czy to prawda ze ostatnio odszedł kierownik przez P.P. do konkurencji?

były pracownik

czy to prawda że pan P.P trzyma z żoną od Andrzeja??? Podobno się rozstali i teraz ona prowadzi wraz z P.P pożyczki a Andrzej prowadzi solary???

Realizm
@były pracownik 10.03.2015 19:26
czy to prawda że pan P.P trzyma z żoną od Andrzeja??? Podobno się rozstali i teraz ona prowadzi wraz z P.P pożyczki a Andrzej p...

Ktoś złośliwy "kitu nawciskał", a Ty wierzysz w bzdury. Taka sama to prawda jak to, że w Krzyżanowicach na głównym skrzyżowaniu UFO wylądowało.

oferta

Czy firma prowadzi rekrutacje na przedstawicieli ? Jaka jest prowizja i ile za sprzedaż?

Zadowolony
@oferta 21.01.2015 17:00
Czy firma prowadzi rekrutacje na przedstawicieli ? Jaka jest prowizja i ile za sprzedaż?

Ostatnio nastąpiły pewne zmiany, moim zdaniem na lepsze. Złóż aplikację, to się wszystkiego dowiesz. Uważam że warto.

oferta
@Zadowolony 22.01.2015 13:05
Ostatnio nastąpiły pewne zmiany, moim zdaniem na lepsze. Złóż aplikację, to się wszystkiego dowiesz. Uważam że warto....

Można wiedzieć jaka prowizja od zbiórki i za nowe umowy?

lala

chyba kosc to jablko . do konca roku wszystko sie wyjasni

JABŁKO

podobno nastaje JABŁKO - nic i nikt nie może ich zatrzymać

dojablko
@JABŁKO 05.11.2014 20:57
podobno nastaje JABŁKO - nic i nikt nie może ich zatrzymać

co to jest to jablko ?Czy odchodza kierownicy czy przedstawiciele?Pracuje jeszcze pan p. ? chyba od jego przybycia do firmy wszystko sie zmienilo na lepsze.

ono

Na jakich terenach firma jeszcze ma pracowników?

były

jak to kto? do kichot to A.O. a giermek to P.P. :-)

magic

mam czerwone plamy na ciele i pryszcza na głowie.Macie lekarstwo

anonim

(usunięte przez administratora)

ciekawo

Czy to prawda? że sam don kichot ze swym giermkiem jeżdżą w terenie?

???
@ciekawo 30.09.2014 13:48
Czy to prawda? że sam don kichot ze swym giermkiem jeżdżą w terenie?

kto to ten DON KICHOT ??? i ten giermek ???

bauer

Ktoś napisał ze żona właściciela zajmuje się firmą pożyczkową!?Dla jego wiadomości żona jest właścicielem home instal.Można wszystko sprawdzić w ogólnodostępnej Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej (CEIDG).Miłej lektury.

5 x l

Nie robili tylko pracowali a właściwie budowali.Najłatwiej przyjść na gotowe i zatrudnić tańszych specjalistów.Tak się załatwia sprawy w tej branży.

XL

Ano zjawił się dlatego, że pracownicy robili firmę w której pracowali na każdym kroku. Miała firma pecha do pracowników, bo chyba na niezłą kasę ją zrobili. Trochę za późno się zorientowali, że coś tu nie gra.

żart

Czy to żart?Chyba ktoś nie czytał konstytucji RP .Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej wolność słowa.Jak może funkcjonować forum? Jeżeli właściciel forum ulega presji pracodawcy który sam założył wątek na temat swojej firmy? Zgłasza do usunięcia posty które są ,,niewygodne,,.

żart

Trzeba zadać pytanie? Dlaczego się zjawił Pan w tej firmie który był wcześniej przełożonym szefa? kiedy szef był przedstawicielem w PP? To co się zadziało z firmą pod rządami Pana (usunięte przez administratora)to już inna historia.

anonim

(usunięte przez administratora)

Prawda

Ale ryjesz, ale ryjesz! Aż kipisz jadem, uważaj zebyś się nie zakrztusił/ła.

der Stahl

Paweł jest na pięć,dla szefa.Kiedy przyszedł do firmy odeszli ludzie którzy ją budowali.

Zostaw opinię o A&M HOME CREDIT ANDRZEJ OCHMAN - Krzyżanowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A&M HOME CREDIT ANDRZEJ OCHMAN