Higiena System Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 268 ocen.

Opinie o Higiena System Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Higiena System Sp. z o.o.

Joanna

@były uważam, że każdą umowę należy czytać dokładnie. Jeśli chodzi o podpisywanie umów za kogoś to nie jest to dopuszczalne. Firma Higiena System Sp. z o.o. właśnie rekrutuje na Wykonywanie usług specjalistycznych na obiektach. Może ktoś zainteresowany jest taką ofertą?

Joanna

@MARCIN a na jakim stanowisku pracujesz? Jaką masz umowę? Obecnie firma Higiena System Sp. z o.o. poszukuje do pracy na stanowisko Wykonywanie usług specjalistycznych na obiektach. Może ktoś składa cv?

Joanna

Interesuje Cię znalezienie pracy za pośrednictwem Higiena System? Informacje na temat aktualnych ofert pracy możesz znaleźć w zakładce: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj2,42963,0,0,praca Zamierzasz aplikować?

rtrt

hej hej no zależy dla kogo dobre przecież każdy może mieć innna definicje dobrych pieniędzy taka ejst prawda :D dla jednych taka kwota to bezie mało dla drugich dużo przecież wiadomo jak jest prawda?:P

anonim

(usunięte przez administratora)

zdziwiony

Chyba padnie ze śmiechu dobre pieniądze. .. czy ty oby napewno piszesz o higienie system Sp zoo z Bielska Białej

MARCIN
@zdziwiony 26.08.2016 15:45
Chyba padnie ze śmiechu dobre pieniądze. .. czy ty oby napewno piszesz o higienie system Sp zoo z Bielska Białej...

WIESZ CZO JA PRACUJE W HIGIENA SYSTEM Z BIELSKA BIAŁEJ ALE JEJ ALE JA PRACUKE W MIELCY NA STREFIE I POWIEM CI ZE JA DOSTAIE 1550 ZŁ ZA 7 GODZIN WIEC NIEWIEM OCO IM CHODZI ZE WYPISUJĄTAKIE GŁUPOTY O TEI FIRMIE

zdumiona

Pozdrowienia dla wspaniałomyslnego, zdolnego, wykształconego, empatycznego i pokornego kierownictwa i właścicieli !

:)

:)

anonim

(usunięte przez administratora)

rybnik

nie nie ma juz tam nie robia :) a praca w tej firmie niech cię nie interesuje bo ta firma to jakiś matrix ;/ ale zrobisz jak chcesz

znawczyni

wiecie co, tak sobie czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się, dlaczego nikt nie poruszył "ciekawszych" aspektów pracy i działania firmy. pracuje tutaj dość trochę i mogłabym odpowiedzieć na wiele waszych pytań... chcecie wiedzieć jakieś szczegóły? walcie śmiało

cieway
@znawczyni 02.02.2016 22:25
wiecie co, tak sobie czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się, dlaczego nikt nie poruszył "ciekawszych" aspektów p...

to może sama coś powiesz skoro tyle wiesz :)

cieway
@znawczyni 02.02.2016 22:25
wiecie co, tak sobie czytam te wszystkie wpisy i zastanawiam się, dlaczego nikt nie poruszył "ciekawszych" aspektów p...

to może sama coś powiesz skoro tyle wiesz :)

Ksiądz

Twój wpis zniknął bo zawierał dosadny opis fantazji erotycznych, które to pewne panie z firmy miałyby realizować w więzieniu. Tak nie można :-)

Jacek B

Przykład mój jest tu jak najbardziej na miejscu w kącu jestem wolnym człowiekiem muszę cię rozczarować jak pisałeś że jesteś starym pracownikiem i chyba twoja pamięć też cierpi z tego powodu i muszę cię wyprowadzić z błędu ta pani nie ma ze mną dziecka i tu też mózg cię zawiódł i u nas się nie klepie pań aby mieć dziecko są przyjemniejsze sposoby. A do szpitala trafiłem na własne życzenie i nie byłem kilka miesięcy tylko 1,5m i tu znów mózg cię zawiódł. To prawda jestem kierownikiem też do roboty i do ??? znów twój mózg zawiódł I jak coś masz do mnie to dzwoń nr tel. mi się nie zmienił i Nie pisz że jesteś pracownikiem HS bo obrażasz osoby które tam pracują.

pojawia sie i znika

Ej co jest Znów nie ma wpisu oracz DGP. Co to za firma :(

po

Wiecie, problem tkwi w tym, że wielu z pracowników nie ma "nagranej" innej pracy, w której mogli by się awaryjnie zatrudnić. Mają wiedzę, wiele rzeczy im się nie podoba, być może czują się oszukiwani i wyzyskiwani ... ale milczą ... bo obawiają się utraty pracy; są nieświadomi swoich praw; nie wiedzą, że sami mogą swobodnie uderzyć do instytucji kontrolnych: nie wiedzą, że mogą się sprzeciwić, nie mają prawnika. Kończy się tak, że biedacy śledzą to forum z wypiekami na twarzy ale i tak siedzą wystraszeni w domach, by nie stracić pracy ... a jak znam dobrze tą firmę to pewnie dodatkowo otrzymują kolejne maile i aneksy, że zostaną ukarani jak będą się wypowiadać na jej temat. Tak niestety robią wszystkie przedsiębiorstwa, które mają wiele do ukrycia i wiele do stracenia w przypadku ujawnienia sposobu ich działania.

hohiho

Poprawka Taka piękna definicja a taka wieśniak zapowiedz "możesz se ją poczytać na internecie - fajna co, nie...?"  U nas to jest tylko jedna co tak mówi  Koń by się uśmiał :) straszyć możecie ale sami wiecie że podstaw nie macie; ) dajcie sobie na wstrzymanie

gm
@hohiho 30.01.2016 19:04
Poprawka Taka piękna definicja a taka wieśniak zapowiedz "możesz se ją poczytać na internecie - fajna co, nie...?" ...

Człowiek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człowieka nigdy :-)

hohiho

Taka piękna definicja a taka wieśniak zapowiedz "możesz se ją poczytać na internecie - fajna co, nie...?" U nas to jest tylko jedna co rąk mówi Koń by się uśmiał :)

automiazga

Zniesławienie higieny :) to co jest napisane na tym forum to szczera prawda; ) no prawnik może i wam dobrze podał definicje tylko szkoda że was się to nie tyczy :) Powodzenia :)

;)

Zniesławienie higieny

anonim

(usunięte przez administratora)

chilli

Jak można zniesławić kogoś kto już jest zniesławiony, a takie straszenie paragrafami to jak strzelanie ślepakami. Myślę, że osoby piszące posty nie piszą historyjek wyssanych z palca, ale mają na to dowody i w razie potrzeby nie będą bały się konfrontacji nawet w sądzie. Więc obrończyni uciśnionej /zniesławionej może lepiej się nie wychylaj za bardzo.

autobot

Szkoda mi tej osoby, która to pisze ze względu na definicję "przestępstwo zniesławienia"- możesz se ją poczytać na internecie - fajna co, nie...? Zniesławienie jak wiele przestępstw ma swój typ kwalifikowany (typ czynu zabronionego, którego znamiona wskazują na zwiększoną szkodliwość społeczną). W tym przypadku osoba pomawiająca dokonuje czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania. Pojęcie to jest tożsame ze środkami masowego przekazu, do których zaliczamy m.in. telewizję, prasę, radio. Stosunkowo najmłodszym środkiem rozpowszechniania informacji jest Internet i wszystkie łączące się z nim narzędzia, jak np. portale społecznościowe czy fora internetowe, gdzie często można spotkać się z przejawami zniesławienia. Za próbę zdyskredytowania kogokolwiek za pomocą tych środków osoba pomawiająca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku. Co więcej, art. 212 § 3 k.k. przewiduje, że wobec sprawcy przestępstwa pomówienia (zarówno typu podstawowego, jak i kwalifikowanego), sąd może orzec majątkowy środek karny w postaci nawiązki na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża lub na inny wskazany przez pokrzywdzonego cel społeczny. Innym środkiem karnym, który może mieć zastosowanie jest m.in. podanie wyroku do publicznej wiadomości (art. 215 k.k.)

lawyer
@autobot 30.01.2016 17:14
Szkoda mi tej osoby, która to pisze ze względu na definicję "przestępstwo zniesławienia"- możesz se ją poczytać na in...

Zastanawiam mnie jedynie fakt dlaczego tak dużo ludzi wypowiada się w sposób negatywny na tym forum a tak niewiele w sposób pozytywny. chyba nie wszystkie osoby są oszustami, kłamcami którzy celowo się tak wypowiadają o waszej firmie chcąc jej zaszkodzić doprowadzając tym samy do zniesławiani firmy. Nie rozumiem też dlaczego posądzacie kogoś o łamanie art 212 kk. skoro na forum wypowiadają się również obecni pracownicy - wywnioskować to można chociaż by po bardzo szczegółowych wpisach na temat tejże firmy, chyba oni nie kłamią ??? kodeks kary owszem opisuje "przestępstwo zniesławienia" ale również godny uwagi jest Art 213 kk który wskazuje przesłanki uwalniające od odpowiedzialności karnej za zniesławienie. Zgodnie z art. 213 § 1 k.k., nie można mówić o popełnieniu zniesławienia w wypadku, gdy zarzut, który został uczyniony niepublicznie – jest prawdziwy. Jeżeli jednak zarzuty były publiczne (a więc np. zawsze, kiedy sprawca działał za pośrednictwem mediów), sprawca uniknie odpowiedzialności jeśli udowodni w trakcie postępowania: 1) prawdziwość stawianych zarzutów oraz (...) także sadzę Szanowany Panie/ Szanowna Pani, iż ten artykuł również jest "fajny" wiec nie ma co wychodzić przed orkiestrę kiedy ma się dużo za uszami. bo chyba sami zdajecie sobie dobrze sprawę jak to u was wszystko wygląda. więc nie ma co się straszyć paragrafami. Bardzo proszę również w pierwszej kolejności zbadać fakt czy aby na pewno macie podstawy do oskarżania kogoś z art. 212 k.k., i czy zbyt pochopnie nie przypisujecie przez uznanie, iż umieszczone komentarze na tym forum stanowią przestępstwo opisane w tym przepisie, podczas gdy według mojej opinie nie zawierają one znamion przestępstwa, które przepis ten penalizuje.

pracownik

Oj ludzie co się w tej firmie dzieje a w szczególności w centrali tego to nawet nie ma jak opisać. Odkąd zmieniły się osoby zarządzające które panują tylko żeby się im kasa zgadza w portfelu a nie potrafią zarządzać dzieje się tu istna masakra Nawet własnego zdania nie można mieć a jeżeli zwrócisz uwagę dyrektorce lub pseudo kierowniczce to zaraz szukają w ukrytych ogłoszeniach kogoś za ciebie. I co na beszczelnego wpisują "miła atmosfera". Chyba panienki zarządzające w administracji nie wiedzą co to znaczy a być może miały 2 z zarządzania na uczelni. Tragedia z ta firma. ale to tylko 1 milionów skrawka góry ich dziwnych postępowań.

MD

Hej koledzy , może Pan Prezes powinien zwrócić się do Rządu o dofinansowanie własnej firmy ?? Bo ze wszystkich źródeł wyczerpano już zasoby finansowe ( nowe samochody urlopy , domy ) Więc może RZĄD da pieniądze na dalsze przyjemności ... Trzeba powiadamiać naszych klientów eWedel, Kraft , Volvo i inne duże zakłady może oni z nich zrezygnują ...

ŚMIESZNY
@MD 29.01.2016 19:26
Hej koledzy , może Pan Prezes powinien zwrócić się do Rządu o dofinansowanie własnej firmy ?? Bo ze wszystkich źródeł wyczerpa...

ha ha :) no proszę co tu się dzieje:) no teraz mamy taki szczodry Rząd wiec zapewne mu pomoże:)już po 500 zł mamy na dziecko. wiec i może prezesom tez się coś dostanie:) ależ owszem czemu nie (...) prezesowi tez należny się hahah :) z drugiej strony nie wiem czy tak do końca uda się zrealizować plan pomocy dla prezesa bo w planie wybiorczym nie przedstawili propozycji pomocy cwanym prezesikom :)

xxx

ludzie jedno jest pewne w tej firmie potrzebne ZWIĄZKI ZAWODOWE które będą patrzeć na ręce niesprawiedliwości i oszustw popełnianych w naszej firmie , dzieje się dzieje się coraz gorzej ...

anioł
@xxx 29.01.2016 19:17
ludzie jedno jest pewne w tej firmie potrzebne ZWIĄZKI ZAWODOWE które będą patrzeć na ręce niesprawiedliwości i oszustw popełni...

to prawda związki zawodowe były by dobre. Pewnym kierowniczką utarło by to nosa... to co zaczynamy zakładać związki zawodowe ??

gyt

Święta prawda z tymi nadgodzinami. To co się tam dzieje to istna masakra. PIP powinien to dokładnie sprawdzić.

marek

Rekrutujcie w rekrutacjach ukrytych, są wolne stanowiska: referent ds kadr i płac, młodszy specjalista ds księgowości, specjalista ds sprzedaży. Polecam praca w przyjaznej atmosferze tylko 12 godzin dziennie. Może czas by PIP zainteresował się jak przestrzegane są normy czasu pracy w tej firmie. Desperaci polecam !!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

xyz

O czym ty piszesz samochód służbowy. Od kąt tu pracuje żaden specjalista ds. Zakupów nie miał samochodu służbowego ani laptopa; ) to pewnie dla ubarwienia oferty takie coś umieścili;) zapewne chcieli sprawdzić kto odpowie na taką ofertę pracy. Haha

ciek

ale o co chodzi dokładnie z tymi osobami które pracowały w Niemczech ?? czy ktoś tam nie potrafi zrobić porządku z tą firmą i nasłać do jakiegoś urzędu żeby sprawdzili to wszystko. Ludzie to zaczyna być nie normalne. ale chyba to jakaś większa sprawa skoro dość często pojawiają się wpisy w tym temacie a następnie znikają chyba się ktoś tutaj czegoś boi. c

anonim

(usunięte przez administratora)

hmm

wiesz już kiedy ktoś też coś takiego napisała na tym forum... i co do tej pory nikt się Higieną System oraz jej powiązanymi spółkami nie zainteresował.

Zorro

Poniższe komentarze mówią same za siebie. Jest wiele innych lepszych miejsc pracy

hs

haha ale ogłoszenia ukryte są :)

zuza

Najlepsi mierni, ale wierni ;-/

Bruce Dickinson

No "twoja stara" chętnie się z tobą spotkam na mieście i wyjaśniamy sobie co masz do niepełnosprawnych, bo to co napisałeś jest obraźliwe dla tych ludzi. Pewnie i tak nie masz jaj żeby się ujawnić... Mocny w gębie z samymi kompleksami!

Opinia45

Forumowiczki "pika" i "ira" to koleżanki z biura w centrali ;-)

jan12
@Opinia45 21.11.2015 14:52
Forumowiczki "pika" i "ira" to koleżanki z biura w centrali ;-)

"opinia45" a skad ty to wszystko wiesz ? pewno siedzisz w biurze na cieplej posadzie i nudąc sie piszesz. nie wypowiadaj sie za ludzi ktorzy ciezko tyraja w tej firmie, chcac zarobic pare groszy by moc utrzymac rodzine.Ja pracuje w tej firmie pare lat , jestem brygadzistą i wcale nie jest tak żle jak piszecie.Daja umowy o prace co jest zadkością w firmach spzatajacych.wczsesniej pracowalem w Imopelu i tam zapomnijcie o umowie o prace bez grupy. Opina 45 - dobra rada " nie sraj do własnego gniazda".Jak Ci nie pasuje to sie zwolnij.

zaskoczona

wowwwww... ale posprzątali na tym forum, zniknęło mnóstwo ciekawych wpisów!!! Ale numer. Czyli Higiena System ma już wykupiony pakiet i może dowolnie usuwać Wasze wypowiedzi :-)

jezus cie kocha
@zaskoczona 05.11.2015 21:00
wowwwww... ale posprzątali na tym forum, zniknęło mnóstwo ciekawych wpisów!!! Ale numer. Czyli Higiena System ma już wykupiony...

nie bądz "zaskoczona" jak wjada do ciebie do domu!

1234567890

pamiętajcie że ryba psuje się od głowy...czego oczekujecie skoro w głównej siedzibie nie jest za ciekawie.

marcela

@Pani koala niestety tak było,i za każdym razem koordynatorka mówiła,że to ich obowiązek,i nie powinnam kupować rękawic. Miałam sprzątać kible gołymi rękami :)

marcela

Pracowałam prawie rok,na początku były i środki czystości,rękawice,wszystko na czas,ale po 2,3miesiącach musiałam sama kupić rękawice,sztukowaćręczniki,papier,wszystko. Miała być umowa zlecenie,była o dzieło.

mati

nie wiem na co tak narzekacie. Ja dostaję od nich kasę, zazwyczaj później niż mi obiecują - ale dostaję w końcu siano. Nie mam umowy bo nie chciałem, a na ubezpieczeniu mi też nie zależało. Bez problemu mnie tak zatrudnili, nawet Pani się cieszyła. Teraz mam i bezrobotne i 1000 zł do łapy od Higieny Systwm.

123

... bo jeżeli jesteś dobra i kompetentna w tym co robisz, gdy szanujesz ludzi i kiedy pracownicy ciebie szanują - zostaniesz wyrzucona z Higieny lub sama sie zwolnisz. Oni otaczają się chłamem, ludźmi równymi sobie

xyz

dziwna firma. nikt się tam długo nie utrzymuje.

Micki

Mnie oszukali ale sam dalem sie im naciagnac. Babka z centrali powiedziala ze mam zachecic moja kierowniczke aby podpisala liste obecnosci za dziewczyny, ktore zapomnialy tego zrobic. Zaraz po tym mialem dac im cynka - mieli ja zwolnic, a ja mialem dostac jej stanowisko. Niestety wykiwali mnie, szefowa wywalili i zatrudnili kogos innego. Wiem ze sam zrobilwm swinstwo ale to co Higiena wyprawia ze swoimi kierownikami to dramat, traktuja ich jak smieci

Alaalala

Ja się przez przypadek dowiedziałam, że brali na mnie dofinansowania z urzędów, tylko ja nic z tego nie miałam - marne grosze i wypraszanie się wogóle o pensje, nie wspomne o potrzebnych nam nieraz zaswiadczeniach, których za nic nie możemy dostać bo ta krowa z kadr nie wyrabia sie

zośka

tak dziewczyny za nadgodziny nie dostaniecie ani grosza a jak masz druga grupe to nie musisz nic robić tylko to się liczy.Nie pracujcie bo bez grupy i tak cię zwolnią.

103

A mi do dzisiaj nie wypłacili kasy za część przepracowanych godzin, a dodam ze chodzi o 2014 rok. Wmawiali mi ze nie pracowalem, to zfobylem dowody. Po kilku miesiącach walki otrzymałem telefon, że wyplacą mi zalegle pieniądze jak podpiszę im ze moja kierowniczka podrabiała nasze podpisy. Nie zrobiłem tego, bo wiem że to było kłamstwo. Chcieli wkopać moją szefową aby mieli wymówkę jak przyjdzie inna osoba z żądaniami wypłaty zaleglych pensji. Ale podłość

sila robocza

mi i moim znajomym z pracy powiedyieli, ze dostane druga polowe swojej pensji, jak wypisze zleceniowke na kogos z mojej rodziny. Musialam skombinowac dane czlonka rodziny, ktory tak naprawde nigdy w Higienie nie pracowal i nie slyszal o nich; przelali mu pieniadze, a on mi je pozniej dal... wedlug mnie to NIENORMALNE?

Ruda

Jessie, czy ty z konia spadłaš... chyba krótko tu pracujesz? Do pani W.K. nie zgłasza się z żadnymi prośbami, czy problemami bo ona i tak Ci nie pomoże. Przecież znana jest z tego, że wysyła listy do pracowników, a jak oni do niej dzwonią w tej sprawie - mówi, że nic o tym nie wie :-/ O fabrykowaniu dokumentow juz nie raz słyszalam, tymbardziej ze czesto pracownicy nie chcą pewnych aneksów podpisywac. Na szczęscie zabezpieczam się, notuję sobie wszystko i robię ksera... Znam taką babeczke, co ją już wykorzystali. Dali jej skan wypowiedzenia wydrukowany z maila, a kierasowi kazali kłamać przed Sądem, że otrzymała oryginał... oczywiscie przegrała

Jacek

Piękna na pewno masz problem ale z sobą bo dla mnie dokumenty dla pracowników przychodzą na czas. Więc nie pisz bzdór.

mielec

Jak nas przejmowała firma ''higiena'' dwa lata temu to nie chcieli żadnych pracownic z grupami(niby ich to nie interesowało) i było nas wszystkich 56 osób.Teraz jest nas 20 osób i tylko panie z grupą drugą,a sprzątamy te same obiekty i placówki.Oceniajcie sami.....

karamba12

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!! nigdy więcej nawet szkoda słów jeśli się człowieku szanujesz to trzymaj się z daleka od tej firmy

mielec

Firma tak biedna że na Randap jej nie stać,kobiety całymi dniami na kolanach w kamieniach pracują i trawkę wdzierają.Nie wiem czy się śmiać czy płakać.

koleś

No tak masz rację ,,,nie zachęcam do zatrudnienia się w tej płytkiej firmie. Popatrzmy na p. Wiolę kadrową zwalniała się tak długo, że nawet pracowała w duch firmach ...i wygryzła aż dwie kadrowe ....he he ale oni ślepi są , gorzej głupki ...

Zostaw opinię o Higiena System Sp. z o.o. - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Higiena System Sp. z o.o.