Swedwood Poland

Goleniów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 160 ocen.

Opinie o Swedwood Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland

Lider

Witam jak nie da dyrektor podwyżki to nie będzie z kim pracować juz dziś nie ma kim !!!!! Pozdrawiam

Norbert

Może dowiem się jak się w firmie pracuje? Potrzebujecie pracowników? Właśnie szukam pracy?

Eduard

Nie wiem co mam powiedzieć, Szkoda słów. Żenada. Ludzie same świry. Skaczą po paletach. Za krótka przerwa.

L22
@Eduard 28.12.2017 17:21

A kierownictwo gdzie?

Xxxl

Praca w tym zakładzie nie jest ciężka natomiast na wielu stanowiskach monotonna. Wynagrodzenie tak jak ktoś napisał wcześniej od dawna się nie zmienia bo wszystkie niby podwyżki to kombinacje na korzyść pracodawcy nie dla pracownika. Dostaje się grosze inflacji wszystkie obiecanki na zebraniach że będą podwyżki że będzie dobrze to bzdury słowa rzucane na wiatr. W poprzednim roku włączyli część premi do stawki i po nowym roku będzie to samo resztę premi dołącza do stawki podniosą widełki i tyle , pensja będzie wciąż ta sama, tylko normy większe. Indywidualne dostają tylko lizodupy. Kierownicy i majstrowie w większości to ludzie bez wykształcenia nie posiadający średniego wyobrażenia i nawet podstawego wychowania totalne prymitywy nie szanujący ludzi zakłamani i bezczelni. Ręka rękę myje. Popełniają błędy i wypierając się w oczy zwalają winę na pracownika bądź na innych nawet swoich kolegów z tego samego szczebla, odbijanie piłeczki. Sprawa żenująca ale cóż taka prawda. Nikt z przełożonych nie walczy o swoich współpracowników bo wszyscy się boją odezwać. Niczego nie można załatwić ani nawet się odezwać bo uważają że tylko oni mają rację na wszystko mają odpowiedź. Wszystkie sprawy są zamiatane pod dywan pani dyrektor nawet nie ma pojęcia co się dzieje na dole bo wychodzi tylko na posiłek . Jesteśmy zastraszani , szantażowani i zmuszani do wszystkiego nawet do nadgodzin . Jak my chcemy zarobić to są limity mogą przyjść tylko lizodupy a jak z góry wymyślą bo plan jest zagrożony to człowiek nie może nie przyjść tylko musi i nie ma gadania że komuś nie pasuje bo go majster zapamięta i będzie kara! Ludzie otwórzcie oczy wszyscy jesteście świadkami wielu niekomfortowych sytuacji nie bójcie się mówić głośno i odzywać jeśli macie rację. Wszyscy mamy takie sama prawa żaden majster czy kierownik to nie pępek świata nie czujcie się gorsi . Przełożenie powinni dawać przykład w tym zakładzie to tylko teoria jak większość. Przełożony powinien szanować pracownika nie szanują, krzyczą , bluzgają ,i uważają ze jak trzymają berło to im wszystko wolno . Królestwo zasrane i banda oszołomów. Co nie którym to palemka całkowicie odbiła myślą że jak siedzą na stołku to są niezniszczalni wszystko jest do czasu już nie jeden się przekonał a co nie którzy się pozapominali karierowicze i z całego serca życzę tym wszystkim żeby ich kiedyś potraktowano jak oni traktują nas traktują jak śmieci. Pozdrawiam

Koleżanka
@Xxxl 01.12.2017 17:18

Pracowałam w golblacie w latach 2001-2007 chlanie, cpanie to była norma po 18, najgorsze (usunięte przez administratora) to Daniel, czesiu , Darek B , Iza J i wielki Pan dyrektor Tomasz drewienko. Wiedzy z zakresu technologi proukcji, automatyki i utrzymania produkcji jak rowniez znajomosci jezykow obcych żadnej -dno i metr mułu. Zwolnili mnie. Moja pierwsza wypłata w innej firmie o tym samym profilu na podobnym stanowisku X 10, obecnie X 20 (po 10 latach).

anonymous
@Koleżanka 18.12.2017 21:51

nic sie nie zmieniło Czesiek zadzi zmiana c ma swoich pupilków pojecie nic dno

Bolo

Witam wszystkich. Czy jako pomocnik operatora zrobię u was w Ikea 3tys netto bez nadgodzin? Piszcie tak lub nie.

anonymous
@Bolo 28.11.2017 19:08

nie

anonymous
@Bolo 28.11.2017 19:08

zapomnij

Nick

Od jakiwj stawki zaczyna u was pom. Operatora po okresie probnym

Kola

Witam. Mam pytanie odnośnie operatorów wózków na pakowni,dlaczego odchodzą ,czy to przez zarobki czy jest takie tempo pracy że się mają ciężko wyrobić?znajomy pracuje w Resku i też się zastanawia nad odejściem.Proszę o opowieść osoby które wiedzą coś w tym temacie.

edek

ciągle grożą mi kobiety, że wpieprzą mi, ale ja jestem baba z jajami, i nie taki diabeł straszny jak go malują

witajWpiekle

pracuje na pakowaniu, ciągle nie nadążam za szybkością linii i często jestem zmuszona zatrzymywać linię. Ludzie wkładają do pudeł po jeden element, a ja aż trzy. Ciągle przeklinam ludzi. Trzymam tylko z Ukraińcami, chociaż nie za bardzo wiem co mówią, ale mi to pasuje, bo nie chcę słuchać reszty ludzi. Mam mały nos i okulary często mi spadają i ciągle czepia się o to kierownik.

ojojoj
@witajWpiekle 19.11.2017 22:17

potwierdzam tak jest jak w piekle

123

(usunięte przez administratora)

Robol

Będzie 13 pensja?

Pacos

Właśnie!! A ty co w pracy na nocce, a nie pracujesz? Prawda jest taka, że obecnie mamy najgorszego dyrektora w historii zakładu. Wystarczy już, zero charyzmy i do tego stek bzdur na 'spotkaniu' na hali. Ludzi interesuje kiedy będą zarabiać porównywalnie do innych zakładów. A nie jakieś pierdoły i korpo hasła. Jurek pozbądź się jej zanim wszyscy się zwolnią albo umrą na nudności na kolejnym zebraniu z Dyrektorką. Bo kolana tak ostrzelane, że czołgać się pozostało.

robol
@Pacos 26.09.2017 01:14

Witam właśnie pan Jurek jest utrapieniem tej firmy A nie Pani Monika.JESTEM ciekawy czy przyjęli kogoś do biura aby stworzył ten inteligentny grafik dla ciemnych roboli Przepraszam koledzy ale chyba wystarczyło napisać w jakie dni odrabiamy dni świąteczne .pozdrawiam

sosna
@Pacos 26.09.2017 01:14

Ja myślę że utrapieniem tej firmy nie jest pojedynczo pani monika, ani jerzy tylko cała banda warta siebie. W biurze szare komorki i troche zrozumienia dla pracy posiada juz niewiele osob

Mr.Oizo

IKEA INDUSTRY GOLENIÓW...ODRADZAM!!!!!

beniu

jakie sa stawki na poczatek i jak wygladaja zmiany i praca na dzialach w goleniowie?

Pracus

A kiedy ogłoszą system 12-to godzinny?

Rabarbar

Widzę znawców zarządzania produkcją nie brakuje... Skoro tacy 'wyczesani' fachowcy z was to czemu nikt z was nie spróbuje samemu się wykazać brak odwagi czy jednak umiejętności?

starzysta
@Rabarbar 26.09.2017 01:04

Ty rabarbar chcesz chyba zostać jednym z tych naganiaczy ładnie nazywanych liderami. Powodzenia tobie to chyba brak doświadczenia w tej firmie .

Rabarbar
@starzysta 28.09.2017 07:05

Nie zrozum mnie źle, ale za stawkę liderów to by mi się nie chciało budzika ustawiać.

Benjamin

Liderzy Otrzymali 350 zł Dodatku Nieoficjalnie :D Oficjalnie i nieoficjalnie nikt się nie przyzna. A CO Z NAMI ??????????!!!!!!!!!!!!!!!!

Mr.Grinch

No niestety. Pani Dyrektor skróciła ludziom nadgodziny teraz może przyjść tylko 12 osób. Wcześniej wołali tak jakby z przymusu a teraz stwierdzili że ludzie są "przemęczeni i mniej wydajni" dlatego może przyjść tak mało osób :-)

Olsztyn

Podwyżek nie bd jedynie znowu 10 procent normy e górę

Pracus

A kiedy podwyżki ? Czy ktoś coś wie?

Brygadzista

I brygsdzisci odejdą bo dostają oferty przez fejsa z bosha hehe

MyWyOni

Nie ma dnia żeby Ktoś Nie Złożył Wypowiedzenia. I nadal nic się z tym nie robi????

micharo

Zan ktos moze I Ratajczyk?

wypoczynek

Zaczęliśmy urlop Pan Piotr wyremontuje nam maszyny ze będzie można pracować po dwie osoby na lini homag a Pan Grzegorz z baru zatwierdzi Tak Piotruś damy radę .POZDRAWIAM

Wino

Pozdrawiam całą brygadę ''C'' lakiernia 1, z Wielkiej Brytanii, jest super !

Nowości

Hejko jak jest teraz zatrudniem w zgl ? Mniej więcej jaka jest pensja dla nowego pracownika? Dzięki za info

tomi

WITAM. Zastanawiam się nad złożeniem aplikacji do IKEA Resko. Czy mógłby mi ktoś rzetelnie opisać jak wygląda proces rekrutacyjny, wdrożenie nowego pracownika, atmosfera w zakładzie i zarobki. Z góry dziękuję za naprawdę rzetelne opinie.

ja

ta kaska z lakiernia ta rekordzistka od L4

ja

podobno nie są potrzebni nic nie robią my za nich odwalamy robotę

Piotrek

Najpierw ktoś pisze w imieniu Anety teraz z kolei w imieniu Izy. Jak obie się wkurza porządnie to pozamiataja to towarzystwo i po zabawie.

Iza

To nie Aneta tylko kasia

sosna

a jaki byłby powód degradacji liderów i brygadzistów?

on

pierwsze słyszę nie raczej nie

Ja

Hej czy wiecie coś z zdegradacjå brygadzistów i liderów o co chodzi?

karolina z gogolina

domyślam się która to może być aneta podpowiedz .....zupa romana....

ania

nie dotyczy mnie ta sprawa ale czytać się tego nie chce żeby na forum kogoś besztać i tak nazywać ja na twoim miejscu izabelo bym tego tak nie zostawiła mamy 21 wiek i wystarczy zadzwonić do administratora on cie pokieruje bo wszystko da się zrobić i złapać tą osobę która szasta twoim nazwiskiem (aneta ) i wtedy jej nazwisko powinno się pojawić na naszych monitorach przedszkole jak wyżej napisała koleżanka przedszkole ...pamiętacie taką jedną panią która sporo osób dręczyła kupowała co chwile nowy starter do tel.i nękała dużo osób jak nie głuchymi tel.to smsami i co ile trwało to jej dręczenie????? wylało się kakao i uciekła na pakownie nie wytrzymała presji i dawaj na drugą stronę IKEI bierz sprawę w swoje ręce izabelo i powodzenia

Leon
@ania 13.06.2017 17:19

Prawda w oczy kole bo sie bardzo bronisz a zmiana nicków nie pomoze, styl pisania cie zdradza. Sama sobie odpowiadasz. 13 okejek pod tamtym wpisem znaczy ze wiele osob tak mysli.

ja

odciągają z pensji

wera

jak odbywa się taka płatnosc?

ja

tak płaci się za każdą dodatkową osobę która nie pracuje w ikea nie ważne czy to mąż czy żona

wera

gdy jest zabawa np karnawałowa czy też jak mówią letnia to za np męża się płaci?

Blondi
@wera 12.06.2017 17:13

.praca jest dobra ale atmoswera czasami niekorzystna do wykonywania jej tak jak trzeba. Karzdy robi tak aby wyjść na tym jak najlepiej nie obchodzą ich inni. ????????????

dziołcha

a ja pozdrawiam dwie panie z brygady c które malują po drzwiach w kibelkach to są panie z okuwania :) pozdro mordy

ja

brzydko koledzy i koleżanki jak się do kogoś coś ma to załatwia się takie sprawy inaczej,a nie jak w przedszkolu wiec aneto pozdrawiam cię ciepło

weteran

...pracuję tu 18 lat.. numer id naprawdę niski..fabryka to ludzie..przewinęło się ich tu parę tys..?ale sercem tak jak w każdej firmie,jest kadra zarządzająca.. i tu z perspektywy tych lat dostrzegłem pewną prawidłowość..dobrzy fachowcy odchodzą..miernota na zasadzie mierny ale wierny,zostaje..nie matura a chęć szczera..itd..aczkolwiek,zostało tu jeszcze troszkę mądrych ludzi..chyba to jednak idzie w złym kierunku..zastanawia mnie tylko czasem,czy ścisłe kierownictwo wie tak naprawdę co dzieje się na halach produkcyjnych?..czy tylko udaje że nie zna skali problemu.. a problem jest.. bo mówiąc po wojskowemu.. ludzie ( usunięte przez administratora )

aneta

Znacie Izabele Galczynska? Co za dwulicowy potwor!

ANTYIKEA

Zgadzam się Bąbel z tobą ,znam cię ,pracowaliśmy w jednym czasie kiedyś ,tylko że ja na brygadzie D, a ty na A,dla mnie brygadziści to głupki i chamy,bez wiedzy,Ikea dla mnie w moich oczach ,to zjadacz psychiki,możesz się starać z całych sił ,nie jesteś kolesiem nie istniejesz dla nich..(usunięte przez administratora)

Bąbel

Witam wszystkich z IKEA INDUSTRY Goleniów. Moja ocena dla firmy jest tak za to jak mnie potraktowali. Być operatorem na CEFLI 2, starać się aby wykonac plan jaki narzucali, zmniejszać odpad by mieć premie, starać się jak tylko się mogło a oni dyscyplinarnie mnie zwolnili, mimo że znali moją sytuacje i dali mi urlop Aż do mojego powrotu. Gdy zamknąłem swój problem, chciałem wrócić. No ale niestety za moją ciężką pracę ktorą wykonywałem, usłyszałem że mogę wrócić przez RAMSTAD. To jest przecież żalosne. Pozdrawiam brygadę całą brygadę A.

aaa

Jedna z brygadzistek , chodzi za majstrem i daje... du... duzo czegos. nie powiem czego, ale kazdy widzi. No i te dziwne nadgodziny na ktore przychodzą tylko specjalisci, albo wlasnie mistrzowie i brygadzisci. Noe polecam zakladu. Chociaz nie pracuje tu długo, to mam juz dość i szukam innej pracy.

Kolega z Goleniowa

Zarobki w swedwoodzie? No właśnie? Jak to jest,ile można zarobić miesięcznie netto? Stolarzy?piekarz? Jest różnica? Doświadczenie czy znajomości? Kto ile zarobi kierownik,majster czy team leader ? Szukam pracy Ale czy warto? Pozdrawiam.

Rex
@Kolega z Goleniowa 04.04.2017 00:12

Zastanów się porządnie zanim przyjdziesz tu.

Ja

Nie narzekać !!!! Lider wszystko ogarnia ....

Lili

Brygadzistka ze zm A przychodzi do pracy chyba za karę.

Zostaw opinię o Swedwood Poland - Goleniów

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland