Swedwood Poland

Goleniów

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 169 ocen.

Swedwood Poland
2 169 6 1

Opinie o Swedwood Poland

Emi

Firma daje duże możliwości rozwoju dla tych którzy naprawdę tego chcą . Są tacy którzy wola zrobić swoje i tacy którzy chcą czegoś więcej . Nie należy krytykować ani jednych ani drugich . Fakt każdy powinien godziwie zarabiać i to nie zawsze idzie w parzew . Jeśli miałabym komuś polecić to właśnie to robię . Nie jest źle a proszę mi wierzyć idealnej firmy nie ma .

Marta

@anonymous, rozumiem, że pracy jest dużo, ale czy jesteś zainteresowany zatrudnieniem w firmie? Pracodawca szuka automatyka. Wymagane wykształcenie inżynierskie i umiejętności programowania sterowników PLC. Czy ktoś z pracowników firmy odwiedzających ten wątek wie więcej na temat rekrutacji i stanowisk do obsadzenia? Podzielcie się tymi informacjami. Są ważne dla osób zainteresowanych tą firmą.

DAWAB

Po co tyle narzekać na forum jak Stare Baby( bez urazy), zmień robote i Daj żyć Innym a jak juz Zmieniłeś/aś to pisz o Swojej firmie. Pozdrawiam

Szyberdach
@DAWAB 23.08.2018 19:46

Pozdrawiam z daleka jeszcze nie istnieje a co ty Jolka przerwe masz o tej porze czy stary to za ciebie pisze

anonymous
@Szyberdach 23.08.2018 20:16

Niech zgadne z Radomska?

anonymous
@DAWAB 23.08.2018 19:46

Roboty teraz pełno

Marta

@anonymous, piszesz, że pracodawca nie daje premii. A czy można liczyć inne pozapłacowe dodatki? Mam na myśli pakiet socjalny lub szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe. Jakiego rodzaju umowy są podpisywane z pracownikami? Zlecenie, czy na czas określony? Rodzaj umowy jest często czynnikiem decydującym przy podejmowaniu zatrudnienia. Czy są obecnie przyjmowani pracownicy i na jakie stanowiska? Napisz proszę coś na ten temat.

anonymous

no co tam...nie ważne czy jestem czy byłem czy będę waszym pracownikiem prośba do kolegów i koleżanek jest taka żebyście się jej nie dawali ta kobieta jest tak pusta że szkoda gadac ma swoich pupili a reszte traktuje jak smieci połowa co ja pisze prawie wszyscy od tej niemoty uciekli została jej ta garstka dupowłazów i smieszna brygadzistka która nic nie oprócz tego że sprawdza czas kto i ile czasu sikał biega do kibli i sprawdza czy na pewno tam jestem z telefonem w reku bo musi mnie sprzedac GC a może ja mam ku.... prostate JS albo chore j... góro obudz sie i przeswietl te dwie panie i jej pięć dupowłazów na wszystkich gadają na kierowników na biuro na pakownie i z nich się nabijają i nie tylko z braci TG HG to mają taką polewkę ze wszystkich sie smieją niech spojrzą na swoje m.... bo wyglądają jak zakapiory odbijają piłeczkę za każdym razem te dwie panie to żmije u których na zmianie nikt nie chce pracowac sztaplarz tam nie ma życia jak pojedzie gdzieś z materiałem albo po materiał i nie ma go za długo bo np.chce mu sie s... to JS już biega po magazynach wydzwania do majstrówki czy może z góry go widać ty wez wyluzuj rajty JS bo sama nie jesteś młoda żeby ciebie to nie spotkało albo niech spotka a co mi tam i tą drugą też nie polecam pracowac na zm B u GC na innych zmianach to ewentualnie na emerytury odchodzą a u niej sami ukraincy (usunięte przez administratora) słyszałem że jednej kobitce zaproponowali na wózek to powiedziała że szybciej się zwolni niż bedzie pracowac na stołach zróbcie porządek z takimi osobami to może polacy będą pracowac bo z nimi sie nie da a wojs i tak nic nie pomoże JS wez sie za robote jak inni pracownicy GC traktuj swoich ludzi jak swojego chłopa

M.P @com.pl
@anonymous 01.08.2018 07:16

Pracowałem u niej nie polecam okropna jest

4950@O2.kom.pl
@anonymous 01.08.2018 07:16

Masakiera u Grazyny ,nie polecam u niej ,bedziesz musiał być na każdą komendę,jak nie to jesteś pod lupą u kierwownika,strzela z ucha nawet jak nie zadzwonisz do niej że chcesz np.wolne

Ogorek
@anonymous 01.08.2018 07:16

Falszywa falszywa falszywa nawet jak mowi cześć

My :)
@anonymous 01.08.2018 07:16

Co wy sie dziwicie ze ukraincy robią sobie co chcą jak brygadzisci i liderzy dają im przyklad

Dada
@anonymous 01.08.2018 07:16

Znam sytuację i śmiało mogę napisać że gdy Grażyna nie pracowała z Jolką była fajna babka,z czasem przerodziła się w potwora,brudow nie powinno sie wyciągać na forum dlatego napisze ze KARMA WRACA

@Linia.kom.pl 33 osoby
@anonymous 01.08.2018 07:16

Jolka to kanalia Grazyna to wredne babsko Taki tim jak one we dwie jest gorszy jak czarnobyl hahahahaha Rozdzielic je Jolka na prologis do otwierania bramy bo jest takim pie... leniem że tylko to potrafi Grażynę do Jantaru moze nauczą ją szacunku do ludzi

anonymous
@anonymous 01.08.2018 07:16

Taka racja nikt nie chce jeździć na stołach bo tam jest Meksyk i sztaplarzy ma w ciul do ogarnięcia a jak go nie ma to js biega i szuka a one stoją przy kapie i obgaduja każdego i dają tym co się stawia najgorszy materiał a pupili mają świeżych odradzam tego kolchozu tam

Bolo

Witam wszystkich. Czy jako pomocnik operatora zrobię u was w Ikea 3tys netto bez nadgodzin? Piszcie tak lub nie.

anonymous
@Bolo 28.11.2017 19:08

nie

anonymous
@Bolo 28.11.2017 19:08

zapomnij

xxx
@Bolo 28.11.2017 19:08

Zapomnij

anonymous
@Bolo 28.11.2017 19:08

1600

Buchaj1234
@anonymous 05.07.2018 10:01

Zapomnij że 3 weźmiesz jak dwojke ledwo ogarniesz

anonymous
@anonymous 05.07.2018 10:01

Ciekawe że jakie bzdury już piszecie! jak pisać to chociaż prawdę zwykły robol minimum weźmie wypłaty bez premii ( bo chyba teraz jej nie będzie) 1800Zł na rękę. A co do pomocnika operatora to nie wiem

Marta

@Adi, czy próbowałeś zapytać bezpośrednio w firmie Swedwood Poland? Może warto po prostu zadzwonić lub zapytać mailowo? @WERKA, jeżeli Twoje informacje są zgodne z prawdą, to są one niepokojące. Doświadczony pracownik jest dużą wartością dla firmy. Szczególnie w czasach konkurencyjnego rynku pracy.

Buchaj1234
@Marta 28.05.2018 10:52

Jeżeli pracownik był by wartością to podczas zwolnienia się z pracy powinni go zatrzymać jak im by zależało a tam kuźwa zero reakcji z ich strony wiem sam po sobie jak się zwalnialem

Alibaba

Witam jak tam po dzisiejszym spotkaniu pani dyrektor bo ja wprost zrozumialem ze pracownicy dlugo pracujacym w tym zakladzie nie maja juz na co liczyc bo co tam przez tyle lat wycisnieto z nic wszystko caly rozwouj to ich wszyskich zasluga ale cuz zaklad inwestuje w nowych kturych trzeba prosic zeby pracowali i dac im stawke jak tym z dlugim stazem

Xxxl

Praca w tym zakładzie nie jest ciężka natomiast na wielu stanowiskach monotonna. Wynagrodzenie tak jak ktoś napisał wcześniej od dawna się nie zmienia bo wszystkie niby podwyżki to kombinacje na korzyść pracodawcy nie dla pracownika. Dostaje się grosze inflacji wszystkie obiecanki na zebraniach że będą podwyżki że będzie dobrze to bzdury słowa rzucane na wiatr. W poprzednim roku włączyli część premi do stawki i po nowym roku będzie to samo resztę premi dołącza do stawki podniosą widełki i tyle , pensja będzie wciąż ta sama, tylko normy większe. Indywidualne dostają tylko lizodupy. Kierownicy i majstrowie w większości to ludzie bez wykształcenia nie posiadający średniego wyobrażenia i nawet podstawego wychowania totalne prymitywy nie szanujący ludzi zakłamani i bezczelni. Ręka rękę myje. Popełniają błędy i wypierając się w oczy zwalają winę na pracownika bądź na innych nawet swoich kolegów z tego samego szczebla, odbijanie piłeczki. Sprawa żenująca ale cóż taka prawda. Nikt z przełożonych nie walczy o swoich współpracowników bo wszyscy się boją odezwać. Niczego nie można załatwić ani nawet się odezwać bo uważają że tylko oni mają rację na wszystko mają odpowiedź. Wszystkie sprawy są zamiatane pod dywan pani dyrektor nawet nie ma pojęcia co się dzieje na dole bo wychodzi tylko na posiłek . Jesteśmy zastraszani , szantażowani i zmuszani do wszystkiego nawet do nadgodzin . Jak my chcemy zarobić to są limity mogą przyjść tylko lizodupy a jak z góry wymyślą bo plan jest zagrożony to człowiek nie może nie przyjść tylko musi i nie ma gadania że komuś nie pasuje bo go majster zapamięta i będzie kara! Ludzie otwórzcie oczy wszyscy jesteście świadkami wielu niekomfortowych sytuacji nie bójcie się mówić głośno i odzywać jeśli macie rację. Wszyscy mamy takie sama prawa żaden majster czy kierownik to nie pępek świata nie czujcie się gorsi . Przełożenie powinni dawać przykład w tym zakładzie to tylko teoria jak większość. Przełożony powinien szanować pracownika nie szanują, krzyczą , bluzgają ,i uważają ze jak trzymają berło to im wszystko wolno . Królestwo zasrane i banda oszołomów. Co nie którym to palemka całkowicie odbiła myślą że jak siedzą na stołku to są niezniszczalni wszystko jest do czasu już nie jeden się przekonał a co nie którzy się pozapominali karierowicze i z całego serca życzę tym wszystkim żeby ich kiedyś potraktowano jak oni traktują nas traktują jak śmieci. Pozdrawiam

Koleżanka
@Xxxl 01.12.2017 17:18

Pracowałam w golblacie w latach 2001-2007 chlanie, cpanie to była norma po 18, najgorsze (usunięte przez administratora) to Daniel, czesiu , Darek B , Iza J i wielki Pan dyrektor Tomasz drewienko. Wiedzy z zakresu technologi proukcji, automatyki i utrzymania produkcji jak rowniez znajomosci jezykow obcych żadnej -dno i metr mułu. Zwolnili mnie. Moja pierwsza wypłata w innej firmie o tym samym profilu na podobnym stanowisku X 10, obecnie X 20 (po 10 latach).

anonymous
@Koleżanka 18.12.2017 21:51

nic sie nie zmieniło Czesiek zadzi zmiana c ma swoich pupilków pojecie nic dno

Były
@anonymous 21.12.2017 15:13

Prawda

Byly
@anonymous 21.12.2017 15:13

A żeby było śmieszniej kierownik Witek tak nim steruje że .kierownicy. Majstrowie i ogolnie stara załoga Golblatu jak ich widzą .to w rozmowie prywatnej :gdyby mógł to by w d ...wlazł i . .

anonymous
@Xxxl 01.12.2017 17:18

No na B to chyba te dwie wariatki Blllllllleeeeee

Laik
@Xxxl 01.12.2017 17:18

Lizodupom, pod..........dalaczom i wykorzystywaczom oszklić chatę i po problemie. Rozum sam zapuka do tępych czerepów.

anonymous

Jak tam z tymi babskami z beeee naprawily sie troche js chodzi po nowogardzie przytumiona chora czy demecja starcz hahaha a ta druga co do roboty nie chodzila wolne ciekawe czy dzwonila na zaklad czy nie hahah pozdro

Stefan

Dlaczego na zmianie B robią na przerwie a ine zmiany nie

Ptak
@Stefan 17.08.2018 01:25

Zmiana B ma byc najlepsza... Od zawsze tak bylo i tak bedzie! Płynność produkcji i wykonanie najważniejsze. Reszta nie na znaczenia.

anonymous
@Stefan 17.08.2018 01:25

Bo to taka zmiana inna niż wszystkie hehe

Gość

Czy to prawda że w ikea goleniów mają zwalniać ludzi?

Byłem tam

Jak rozmawiam z ludźmi krórzy nadal pracują w ikea maszynownia 2 to Czesiu jeszcze bardziej ... niź był ;) to samo pupil krzysiu który za golbladu śmiał się z czesia a teraz wielcy koledzy :)

Były
@Byłem tam 25.07.2018 22:20

Racja

Ciasny Wiesiek

Witam, ja sie pytam gdzie jest sprawiedliwość?!! Zakład w Stepnicy potrafił puscic pracowników godzine wcześniej do domu w związku z upałami. A Goleniów??!! Gorszy sort? na hali jest ponad 30 stopni gdzie na dworze temperatura jest niższa o kilka stopni.

Szeroka lipa
@Ciasny Wiesiek 09.08.2018 17:24

Ludzie padaja jak kawki chodzą posiedzieć do majstrowki bo tam klima siedzimy jak w termosie ale kogo to obchodzi ważne ze brygadzisci majstrowie kierownicy biura maja klimatyzacje deska ważniejsza od czlowieka inne zaklady maja dostarczana zimna wodę przerwy co godzine i krótszy czas pracy o godzine o ludzkie życie chodzi Ikeo

anonymous
@Szeroka lipa 09.08.2018 22:54

Remkowi brakło jednego stopnia na terometrze i nie zrobił przerwy a sprawdzał w najchlodniejszym miejscu na maszynowni 1 każdy ch.. na swój stroj poza tym niedaleko pada jabłko od jabłoni

ciasny wiesiek
@Szeroka lipa 09.08.2018 22:54

jeden z pracowników poszedł do biura z pytaniem o wode dla pracowników. Odpowiedź była taka: jeszcze tylko kilka dni upałow i znów bedzie chłodno wiec już sie nie opłaca......

anonymous

Prawda czy nie że Ikea Goleniów ma przejść na 2 zmiany

Marta

@anonymous, @Dada, przypominam Wam, że jesteście na publicznym forum Gowork.pl, na którym wymieniamy się poglądami na temat pracodawców i aktualnie prowadzonych rekrutacji. Nie można na nim nikogo obrażać, oskarżać, podawać danych personalnych innych osób, prowadzić rozmów nie na temat, a także należy wypowiadać się w kulturalnej formie. Odsyłam Was do regulaminu https://www.gowork.pl/regulamin

Hahaha
@Marta 07.08.2018 11:58

Co Martusia :) prawda boli ? Forum jest po to by pisac prawde i nikt tu nikogo nie obraża jest GC potworem a JS okropnym czlowiekiem maja swoich dupowlazow a resztę ludzi traktują jak smieci wiec gdzie tu klamstwa regulamin prosimy wysłać wyżej wymienionym Panią

my :)
@Marta 07.08.2018 11:58

Forum Opinie Zarobki więc czego sie czepiasz Marto

Dada
@my :) 07.08.2018 23:32

Co prawda w oczy kole ,bo jak opisali ludzie szarego czlowieka to nic nie robiliscie,a jak ludzie dobrali sie do brygadzistow i liderow(nierobow) to jakis regulami obowiazuje,żenada

anonymous
@Dada 08.08.2018 08:56

Dada@ masz rację podpinam sie pod twoja wypowiedz,jak Jagne na taczke i wywieźć z IKEI obydwie

Marta

@13658@wp.pl, Janek co miałeś na myśli pisząc adres e-mail? Mógłbyś to rozwinąć? Czy jesteś pracownikiem firmy i mógłbyś dodać opinie o warunkach pracy w Swedwood Poland? Twoi poprzednicy piszą o pracy na czterobrygadówce i że praca w fabryce jest ciężka i wymagająca. A jaką Ty masz o tym opinię? Podziel się swoim doświadczeniem, przyszli pracownicy będą Ci wdzięczni.

Marta

@Ikar, dziękuję za Twoją opinię. Mógłbyś dodać więcej informacji na temat zatrudnienia? Pracodawca dodaje benefity do wynagrodzenia takie jak premie, szkolenia podnoszące kwalifikacje zawodowe lub pakiet socjalny? Pracujesz na akord? Czy Twój grafik jest elastyczny i możesz ustawić go według własnych potrzeb? Czy atmosfera w pracy jest satysfakcjonująca? Twoje doświadczenie w pracy pomoże innym użytkownikom forum poszukującym zatrudnienia.

13658@wp.pl
@Marta 19.07.2018 07:55

Janek 13658@wp.pl

Marta

@Biedak, czy jesteś zainteresowany pracą w tej firmie i czy będziesz aplikował na stanowisko operatora? Jeśli zostaniesz przyjęty napisz na forum jakie warunki pracy zaproponował Ci pracodawca i jakich kwalifikacji wymagał na tym stanowisku. @anonymous, może mógłbyś powiedzieć @Biedakowi jakie warunki odnośnie zatrudnienia panują w firmie? Te informacje będą ważne także dla innych osób poszukujących pracy.

Ikar
@Marta 12.07.2018 18:35

Witam ja tam pracuje 1,5 roku okolo od roku jako operator ogolnie praca nie jest ciezka moim zdaniem chyba ze ktos ma dwie lewe rece jedynie co to strasznie monotonna.. i idzie zarobic nawet tylko ze praca w systemie 4 brygadowym meczaca psychicznie a co do pytania o zarobkach to za ostatni miesiac 2400... czyli mozna zarobic 2 tys

Biedak

Jakie zarobki u was maja operatorzy? IKEA BIEDA WIELBARK POZDRAWIA

Marta

@Iwona, mogłabyś dodać kilka informacji o firmie? Cz naprawdę będą redukcje i zwolnienia jak piszesz? Obecnie firma w żadnym z działów nie rekrutuje? Jak wygląda sprawa z umowami, które pracodawca zawiera z pracownikami? Zlecenie, czy na czas określony? Każde dodatkowe szczegóły pomagają osobom poszukującym pracy.

mechanik

A jak jest w utrzymaniu ruchu da się żyć??? jak szefostwo pogania czy raczej spokojnie ? chcę zmienić robotę i nie wiem czy się opłaca?

Mechanik1
@mechanik 08.03.2018 09:26

Pracuje tam od kilku lat i jest spoko.

Pacos
@mechanik 08.03.2018 09:26

Daj sobie spokój, bo więcej w Lidlu na kasie dostaniesz.

anonymous
@mechanik 08.03.2018 09:26

no jak będziesz miał swoje narzędzia

magda

ktos moze cos powiedziec zy warto isc do goleniowa do ikei ?jakie sa teraz stawki slyszalam ze od marca wieksze to prawda?szczerze opowiedzcie jak to tam uwas teraz wyglada kasa,zmiany atmosfera itd.pozdrawiam

krzysiek 12905@wp.pl
@magda 04.04.2018 21:42

ikea to (usunięte przez administratora) okradają ludzi jak chcą obiecują a nie dają najlepsze jest w tym że idziesz do kadr one przyjmują tylko trzy dni w tygodniu pracują na pół etatu i jeszcze jak chcesz załatwić jakąś sprawe to cie wyzwą bo nie przyszłaś w dany dzień po prostu są nie miłe pierdzą w stołki i nic więcej ja na miejscu pani dyrektor bym je (usunięte przez administratora) tag że nie polecam

anonymous
@magda 04.04.2018 21:42

nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Gość

Czy to prawda że zakład ma po przestoju przejść na 2 zmiany?

ciasny wiesiek
@Gość 18.06.2018 14:19

też się z chęcia dowiem, bo takie plotki chodza juz od dłuższego czasu

ciasny wiesiek
@Gość 18.06.2018 14:19

chodzą równiez słuchy zw wydział klejenia boków mocno kuleje i mozliwe ze bedzie likwidowany.

Iwona
@ciasny wiesiek 04.07.2018 09:58

Też tak słyszałam. Podobno dwie zmiany i redukcja zatrudnienia się szykuje.

Marta

@Piotr, niestety nie udało mi się znaleźć żadnych nowych ofert w sieci, może mieć to związek z tym, co napisał @Gość. @Gość, czy możesz napisać coś więcej na temat tego przestoju? Co miałeś dokładnie na myśli? Może orientujesz się czy firma Swedwood Poland poszukuje nowych pracowników do pracy? Czy poszukiwani są Magazynierzy?

Piotr

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Adi

Witam. Interesuje mnie praca na produkcji jako pomocnik operatora. Jaka jest stawka za godzine na początek?

WERKA

Pracuje tu już dobre kila lat i nigdy nie było tak zle choć bywaly okresy kryzysu.Atmosferka jest ogolnie ukrainska a Polak jest traktowany u siebie jak murzyn.Firma inwestuje w ukraincow którzy oblegli już caly zakład.Im wszystko wolno.naet na palarnie mogą chodzic kiedy chcą bo nikt im nie zwroci uwagi.Zadnych nadgodzin nie ma.premia tez mala.ciagle jakie odrobki mamy.Teraz nie ma zadnych zamowien i rzucają nas po wszystkich działach.Ludzie się zwalniają i nikt nawet słowem ich nie zatrzymuje.Operator po 15 latach pracy zwalnia się i palcem nikt nie kiwnie.

Marta

@krzysiek 12905@wp.pl, Twój wpis o firmie Swedwood Poland jest bardzo ogólny. Zarzut okradania kogoś jest poważnym zarzutem i wymaga podania odpowiednich argumentów oraz dowodów. Czy możesz napisać, co miałeś dokładnie na myśli? Może chciałbyś opisać tę konkretną sytuację? Czy miałeś na myśli warunki pracy? Nie powinieneś mieć zarzutów do kogoś, kto pracuje w zmniejszonym czasie pracy. Nie wszyscy pracownicy preferują pełny etat.

Marta

@Fan, nie jestem pewna, czy forum GoWork.pl to odpowiednie miejsce na zamieszczanie tego typu informacji. Używanie inicjałów mogących wskazywać na konkretne osoby trzecie jest niedozwolone - zapoznaj się proszę z naszym regulaminem: https://www.gowork.pl/regulamin . Jeśli masz do powiedzenia coś konkretnego na temat pracy w Swedwood Poland - zachęcam. @Anita, rozumiem, że pracujesz w Swedwood Poland. Co możesz powiedzieć na temat tego pracodawcy i warunków, jakie oferuje? @mechanik, widziałam, że byłeś zainteresowany pracą w Swedwood Poland. Zdecydowałeś się aplikować do pracy w tym miejscu?

Fan
@Marta 10.05.2018 15:20

Jasne a jak niżej piszą o i.r. to jest ok bez uwagi. Prawda po prostu boli

anonymous
@Fan 11.05.2018 07:15

na zmianie c jest to sam nocka spiom trole

Zostaw opinię o Swedwood Poland - Goleniów

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Swedwood Poland