Brembo Poland

Dąbrowa Górnicza

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 183 ocen.

Opinie o Brembo Poland

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland

Zuzanna

Możecie powiedzieć coś więcej o możliwościach rozwoju jakie daje praca w Brembo Poland? Pytam, bo na stronie internetowej firmy znalazłam informacje o modelu kompetencji jaki działa w firmie. Ma on być podzielony na 5 konkretnych dziedzin na które składa się 15 umiejętności, a cała ścieżka kariery jasna dla pracowników. Szczególnie tych nowych, którzy tuż po rozpoczęciu pracy zostają poddani ocenie. Jak to wyglądało w Waszym przypadku? Czy ta droga rozwoju jest otwarta dla pracowników wszystkich działów firmy?

MLEKI
@Zuzanna 08.11.2017 14:13
Możecie powiedzieć coś więcej o możliwościach rozwoju jakie daje praca w Brembo Poland? Pytam, bo na stronie internetowej firmy...

Szczerze? Pracuje tu 2 miesiące I mi się podoba, zarobki też nie są specjalnie złe ????

Goku

Jutro idę na rozmowę do brembo w DG i takie pytanie bo babka z GI Group mi mówiła że zarobki około 2600zł netto podstawa to że ciężka praca wiem ale czy serio tyle idzie zarobić? Plus co z nadgodzinami tzn soboty niedziele bo wpadną napewno, będę miał coś więcej płacone?

Gi
@Goku 22.10.2017 12:26
Jutro idę na rozmowę do brembo w DG i takie pytanie bo babka z GI Group mi mówiła że zarobki około 2600zł netto podstawa to że...

Jak w czterobrygadówce to niedziele i soboty traktowane są jak zwykły dzień

obserwator

Zgadzam się Brembo tworzą ludzie tu są opinie o nich i atmosferze jaka panuje w zakładzie. Ludzie , ich podejście do pracy , nastawienie i mentalność to się nazywa Brembo. A tu są opinie wystawione od pracowników o pracownikach. Wnioski sami wyciagnijcie bo oni na To zapracowani . Niektórzy latami i to oni przekazują to nastawienie dalej nowym .

byle 8h

Brembo zakład jakich pełno. Praca jak każda. Zarobki przeciętne jak wszędzie. Tylko ludzie tam pracujący to ... Spychologia z góry na dół, w bok i wszerz. Począwszy od biur na górze po kantorki i dalej maszyny nawet mopy. Zero pomocy zainteresowania . Tu większość odwraca głowę w drugą stronę ... Goście z zagranicy traktowani jak złote jajeczko a starych pracowników goni się z batem do równej. Takie to oto Brembo Poland . Polecam jak ktoś ma wszystko w nosie bo inaczej osiwiejesz haha

brembo

Cóż można powiedzieć o tym zakładzie pracy? Ano to ze Tu napewno pozbedziecie się znajomych bo praca na czterech brygadach wiąże się z pracą w wekeendy. I zdrowie też z tego tytułu ucierpi plus ciężka praca . A jak wam przyjdzie ochota na urlop to ciężko oj ciężko o niego ostatnio .

brembo

Cóż można powiedzieć o tym zakładzie pracy? Ano to ze Tu napewno pozbedziecie się znajomych bo praca na czterech brygadach wiąże się z pracą w wekeendy. I zdrowie też z tego tytułu ucierpi plus ciężka praca . A jak wam przyjdzie ochota na urlop to ciężko oj ciężko o niego ostatnio .

Zuzanna

Przypominam o obowiązującym wszystkich użytkowników regulaminie portalu. Niedopuszczalne są m.in. wpisy propagujące przemoc. Zachęcam do ponownego zapoznania się z treścią regulaminu: www.gowork.pl/regulamin

John bravo

Panowie ja pracowałem w brembo zwolniłem się w 2005 roku zarabiałem 1750 na rękę było ciężko ale nie tak źle. Można było dorobić jak się zajebalo suwmiarkę 150 zł lub mikromierz 260 zł na allegro lub chropowatosciomierz 600+ płytki skrawające..... Tarcze ciężko było wynieść z hali bo by ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ale nie wiem jak teraz ciężko jest pozdrawiam

Paluszek

Zapraszamy do pracy, jest pięknie, praca na dwie maszyny , brak przerwy, odmowa urlopów,atmosfera obozu , do tego związki wywalczyły po 2 latach 1,5 zł podwyżki, żenada i masakra panowie nie wchodzcie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dobra rada

szanujmy się

Długo nie trwało by zeszłi do poziomu lizak. Pozdro pseudo związkowcy.

LOGOS

Ciekawe jaka będzie reakcja Szanownych Członków związku którzy łożą na tych darmozjadów?

Taki Ja
@LOGOS 28.09.2017 20:12
Ciekawe jaka będzie reakcja Szanownych Członków związku którzy łożą na tych darmozjadów?

Pewnie nie będzie reakcji bo 99% tych ludzi to osoby które zapisały się tam ze strachu i płacą naiwniacy na tych nierobów. Obudźcie się.

Fryzjer

Kontrola jako kości i laboratorium na odlewni fajna spokojna praca bez większych ciśnień

Ciekawy
@Fryzjer 28.09.2017 16:38
Kontrola jako kości i laboratorium na odlewni fajna spokojna praca bez większych ciśnień

pod kim pracujesz pod J.N. czy pod R.K. ?

wypisuje sie

Do związków. Do lasu idźcie na grzyby pojedzcie bo do tego się nadajecie. A nie do negocjowania.

Ustaw

To ja może dalej o Radku , facet stwarza niemiłą atmosferę na zm04- jak jest zastępca jako kierownik zmiany to nawet można zrobić normę bo nikt nie stoi za plecami i cię nie obserwuje, robisz swoje. A juz najgorsze są jego pomysły. Naprawdę ciężki przypadek(najpierw zrobi-pózniej pomyśli).Myślę że jest nadpobudliwy i za szybko wyciąga wnioski a takie cechy napewno nie powinny być domeną kierownika zmiany.

rewolwer11

Jestem "Operatorem maszyn i urządzeń odlewniczych "z zawodu oraz posiadam uprawnienia na suwnice.Ile bym tam zarobił na start.

Melo

Jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu?? System 4 brygadowy również czy są inne warunki pracy??

alan
@Melo 14.09.2017 14:09
Jak wygląda praca w dziale utrzymania ruchu?? System 4 brygadowy również czy są inne warunki pracy??

4 brygady 2 zmiany albo ogólna w zależności gdzie trafisz podczas rekrutacji

Lord

Na czwartej brygadzie Rafałek nawet gdyby chciał pomóc to nie może z racji inwalidztwa wielkiego brzdynia .Samo schylenie się stanowi nie lada problem dla '' pracowitego'' brygadzisty.

ANtoni

Najlepiej sie pracowalo jak byli poprzedni kierownicy na zm 04 teraz to jest coraz gorzej dlatego ludzie szukaja innych robot i sie zwalniaja

Ja

04 zmiana. jak rudy próbowal na gf5 to potem przezbrajacz 15 min dochodził jak to uruchomić wiec kierownik nie potrafi ?????to nie jest kierownik tylko podpier......cz który Luce melduje jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y wiec pastuch melduje pastuchowi wszędzie jest lepiej jak na starej 04 nikomu nie polecam pracy w tak chorym zakładzie a HR udaje że coś robi. Najprościej wywalić nieudaczników w postaci rudego i lisa, zastąpić kimś kto ma pojecie ze starych pracowników z przezbrajaczy którzy maja opanowane maszyny. Lisu to były podpie..... cz 03 i nagle awansował na kierownika???? czyli dobrze robił laske pod biurkiem dlaczego zwolnili Jamajkę przez lisa co mi wiadomo, rudy jest zwykły dupek który nie umie uruchomić maszyn a udaje kierownika.

Tylko prawda

No i takie to mają pojęcie włodarze Bembo myśleli że każdy będzie tam robił.

d

Nawet pracownicy z Ukrainy zakończyli współpracę :)

medalik

Nic dodać nic ująć!

04

Wystarczy spojrzeć co się dzieje na 04 po zmianie kierowników, ilu ludzi pouciekało na inne zmiany, zwolniło się. Jak kierownik robi awantury za pójście do wc, hr czy oparcie się o pojemnik to kto normalny będzie zadowolony. A ostatnio wymyślił że nie wolno w raporcie wpisywać czasu w inne :D "teraz będziecie prawdę pisać" :D Brawo dla dyrekcji, wyślijcie kierowników na kursy rosyjskiego, niebawem będzie im bardzo potrzebna znajomość tego języka :D

zainteresowany

Pytanie do nowo przyjętych pracowników prze agencje-ile wychodzicie tak za cały przepracowany miesiąc? czy macie jakieś premie i bony? bo dostałem ofertę od agencji i nie wiem czy iść?

Jeekoo

Zapraszam na facebooku do tyskusji brembowo wpisz zapraszam

byłem, widziałem
@Jeekoo 13.08.2017 12:53
Zapraszam na facebooku do tyskusji brembowo wpisz zapraszam

Świetny pomysł, pracownicy już lecą dawać wpisy pod swoim imieniem i nazwiskiem:]

Zuzanna

@pracownik brembo 2006piszesz, że pracownicy fizyczni nie są doceniani. Rzeczywiście, zwykle to na ich pracy opiera się działanie firmy. Jakie według Ciebie powinny wystąpić zmiany? Co sprawiłoby, że poczułbyś się doceniony jako pracownik?

Tylko prawda
@Zuzanna 10.08.2017 11:08
@pracownik brembo 2006piszesz, że pracownicy fizyczni nie są doceniani. Rzeczywiście, zwykle to na ich pracy opiera się działan...

Pracuje w zakładzie już dość długo ,widzę co się dzieje i naprawdę jest dużo do zrobienia. Ośmielam się jednak postawić tezę że podstawowym problemem jest brak szacunku dla pracownika wynikający z wielu aspektów .Jeden z nich to fakt że dyrektorzy zakładu w tym współuczestniczą, bo od lat obsadzają stanowiska kierownicze tymi, którzy na co dzień powinni wypasać bydło i mieć tytuł "poganiacz" a nie "kierownik". Sposób ich działania na przestrzeni lat doprowadził właśnie do sytuacji jaką mamy obecnie, zatruli atmosferę a załoga ich znienawidziła. Większość ludzi idzie do pracy jak na ścięcie , wielu się zwolniło ,a kolejni czekają na oferty. Z tego co obserwuję to kierownicy dostali jakieś wskazówki i troszkę zmienili stosunek, jednak to nie przynosi efektu i tylko radykalne zmiany doprowadziłyby do oczyszczenia atmosfery. Ja mógłbym tak długo,tylko co to da? Pozdrawiam.

Fantom
@Zuzanna 10.08.2017 11:08
@pracownik brembo 2006piszesz, że pracownicy fizyczni nie są doceniani. Rzeczywiście, zwykle to na ich pracy opiera się działan...

Tak jak napisał przedmówca to są poganiacze nie kierownicy, ale wszyscy o tym dobrze wiedzą tylko , w HR udają że nic nie słyszeli :)))

pracownik brembo 2006

Podejscie firmy Brembo do pracownika fizycznego jest marne . Ludzie zarzadzajacy nazwijmi ich górą nie szanuja fizycznych. Brak pomocy z ich strony przy produkcji produktu za ktory Brembo dostaje pieniadze lub [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ki od klienta. A powinni nam ułatwiać i motywowac prace by produkt był jak najlepszej jakosci i przynosil zyski. Powinni szanowac i nagradzac lidzi którzy pracuja chca pracowac a nie tylko pod swoj tylek zagarniac. Jak widać wymogi wzgledem Nas maja ogromne a bur...del w papierach za co Ci przy kompach dostaja kase jak nie ogarnoaja swojej pracy? Na koniec Nam fizycznym po calym roku ciezkiej pracy przydały by sie zagraniczne wczasy a nie bony zywieniowe , prosiak raz do roku i to wypracowany sciemą lub tzw wczasy pod grusza na pogori.

szlifierz

Jak się nazywa firma, która szlifuje odlewy na terenie odlewni?

Józek Pożycz

Ello. Jak z dojazdem z okolic Myszkowa lub Żarek ? Jeździ ktoś?

jawo
@Józek Pożycz 23.07.2017 11:50
Ello. Jak z dojazdem z okolic Myszkowa lub Żarek ? Jeździ ktoś?

Sa ludzue z tych okolic .

alfamaniek
@Józek Pożycz 23.07.2017 11:50
Ello. Jak z dojazdem z okolic Myszkowa lub Żarek ? Jeździ ktoś?

podobno z żarek tylko zabiorą cie do fabryki z myszkowa im nie po drodze ;-)

Seba

Witam , chcialem sie podzielic swoja opinia nt brembo. Pracuje w brembo ale w ostrawie, jestem mechanikiem ale z dzialu nastrojarna (tam sie naprawia formy itp) Pracuje tam juz 1,5 roku , za czterobrygadowke dostaje 3,5 do 4,5 tys w zaleznosci od ilosci godzin. Brembo to nie praca marzen, ludzie tez narzekaja ze malo placa (operator cca 2500 do 3500) Podobno w przyszlym miesiacu maja byc podwyzki, byl w Ostrawie wlasciciel Bombaseji (czy jak to sie pisze) a za glowe sie lapal jak sie dowiedzial ze obrocilo sie przez 500 ludzi w firmie w zeszlym roku. Myslal ze zarabia sie kolo 1500euro miesiecznie jako operator! Maja nastapic stanowcze zmiany, tez nikt tu nie chce robic. Ale niewiadomo.. Wlosi to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Ale nie rozumiem czemu w polsce za ta sama prace ta sama firma placi jeszcze mniej niz w czechach.. zlodziejstwo. Jest tu ktos kto tez naprawia formy ? Chetnie bym sie wymienil doswiadczeniami . Pozdro !

Seba
@gilu 17.07.2017 10:50
A czy to prawda że nie macie ludzi do pracy i w delegację przysyłają wam ludzi z innych oddziałów firmy, np z częstochowy ?...

Pamietan ze byli chlopaki z polskich brembo - byli kilka tygodni tylko na zaszkoleniu ( otwierali u was jakas nowa produkcje czy cos i musieli sie troche nauczyc maszyn) Nikogo nie przysylaja do pracy z polski :) najgorzej jest byc jako operator , brembo mysli ze nawet malpa umie przerzucac odlitki. Ludzie tam przychodza i odchodza. Jezdzi tu nawet polski autobus z polskimi pracownikami, chyba lepiej sie tu zarabia gdyz ludzie nawet z lodzi przyjezdzaja..

gilu
@Seba 17.07.2017 19:47
Pamietan ze byli chlopaki z polskich brembo - byli kilka tygodni tylko na zaszkoleniu ( otwierali u was jakas nowa produkcje cz...

ok dziękuję za odpowiedź :]]]

Miro

czy lwie ktos ile na stażuw jakości można otrzymać? 40h/tyg ??

Zestresowany

Czy ktoś może serio napisać jak jest z nadgodzinami?Czy jest przymus czy kto chce i jak płacą za nie?Teraz pracuję w takiej firmie gdzie jest obowiązek nadgodzin,ale wypłacają za nie po 3 miesiącach....Pracy się nie boję i mogę tyrać,ale mogliby płacić uczciwie;)I zastanawiam się nad przeniesieniem do Brembo.

Po szkole

Witam czy zarobie na start 3500 zl? Jestem po szkole w jonson electric daja mi na atart 3000 netto ale prqca na 4 brygady chyba tego nie warta? Ile dostane na start ?

psycho
@Po szkole 10.07.2017 13:29
Witam czy zarobie na start 3500 zl? Jestem po szkole w jonson electric daja mi na atart 3000 netto ale prqca na 4 brygady chyba...

Na start to do gęby mozesz dostać , wtedy to wyciagniesz grubo napewno ponad 4ry litry ze zmianami

Edzio
@BLT 10.07.2017 13:41
Spokojnie bez doświadczenia możesz liczyć na 4500 netto :))))

Hihi ale młodego ładujesz, ale niech przyjdzie i zobaczy, dlaczego ma mieć lepiej niż my.

EDEK

Wozkowy zarobi dobrze ponad 3 kola biora na reke ale trzeba kilka lat na to robic patrzac na to ze na przerwie siedza po 1h nieraz wiecej .Moim zdaniem powinni im wkoncu zamontowac kamery bo czesto ich nie ma jak cos potrzeba niekiedy ich przez 8 h nie idzie spotkac tak sa zajeci praca .Chyba patrzeniem w telefony albo siedza na zewnatrz zakladu a w nocy spia .

Edzio

Jest tak jak wszędzie głąbie, zawsze trafi się jakaś wsza, co tylko patrzy żeby ktoś miał gorzej niż ja. A twoj przypadek jest książkowy parchu.

Edzio

Upss Sorryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy, ale chyba byłem pijany i źle spojrzałem, nie ta osoba :-) myślałem że to Edek z fabryki kredek hehehehe.

szalony jeździec

Witam.A jak wyglądają zarobki wózkowego?Czy jest szansa przejścia pod zakład czy cały czas pod agencją?

Pracownik

"RUDY LIS" Jeden i drugi - Hamskie, wulgarne odzywki do pracowników. Praca na hali zaczyna się robić udręką i męczarnią psychiczną pod dowództwem tych osób. Te osoby powinny wypasać owce na podhalu a nie z ludźmi. Fałszywe osoby które już dostały nagany za zachowanie a mówi się że człowiek uczy się na błędach ale ich to nie dotyczy. Fizycznie nie wygląda najlepiej kamery na gniazdach i praca na dwóch maszyna zaraz będzie standardem. Ciśnienie na sztuki awarie przepychane na inne zmiany pod pretekstem że jest dużo zleceń. Dodatkowo idzie lato na hali 40+ będzie piekło jak co roku. Praca na początek pod agencją przez ponad 20 miesięcy jak będziesz pieskiem kierownika. Zarobki - dopiero po 3 latach pod brembo przekroczysz 3tyś netto, pod agencją do 2tyś netto. Życzę dużo wytrwałości młodych !!!

Barbet

Na 04 zrobił się straszny syf, większość starych operatorów szuka roboty a kierownicy bardzo skutecznie do tego mobilizują :D Takiego łajna nie pamiętam w tym zakładzie a robię już trochę. Kierownik tylko lata i rozdaje młodym karteczki ze swoim nazwiskiem i poleca zmianę 04 :D Jeszcze niech wprowadzą pracę na dwie maszyny i będzie przepięknie :D

GA 04

Kaflary na hali. Ciekawe ile wytrzymają? Podobno tylko na parę dni u nas a potem dadzą je na halę B. A tam tylko gadanie o dewiacjach i psychiczne katusze z cyklu kotki w piwnicy i "do ryja" -ciekawe ile wytrzymaja tamtą patologie

kloser

Już dawno powinni wprowadzić na BLT prace jeden operator i jeden lakiernik. Przeciez tam sie nudzą chłopaki .

zdzi

Praca,w dziale jakości przez manpower. Warto się w to pchać?

ole

Panowie ze zmiany 03 i innych pamiętajcie pracujemy 8 godzin zgodnie z procedurami i niech to nawet będą 4 maszyny a wynik? Suma z wielu maszyn na pewno będzie gorsza niż 100% zaangażowania z jednej. Pozdrawiam

Zuzanna

Zajrzałam na stronę internetową Brembo. Jest tam informacja o modelu kompetencji wpierającym rozwój nowych pracowników. Jak wygląda ścieżka kariery w firmie? Możecie powiedzieć coś więcej na ten temat? Jest możliwość awansu?

Tomi26

Zmiana 03 nowy dowadzący kozak ludzie się zwalniają przez niego brygada sie sypie każe robic na dwie maszyny I czuje się bez karny żenada syf totalny

PanKamil

Miałem właśnie iść tutaj do pracy bo mam naprawdę niedaleko. Patrząc na wasze opinie tak po prostu mam zrezygnować? Pracować gdzieś trzeba ale skoro tutaj nie szanują pracowników, nie można liczyć na dzień wolnego i co najgorsze pieniądze są małe pod względem wykonywanej pracy. Szanuje zdrowie bo coś chciałbym od tego życia mieć. Mam 22 lata i czekam na wypowiedź jak to wygląda teraz. Cenie prace ale zdrowie również. Już w jednej pracy mnie wykorzystywali i robiłem nawet po 200H miesięcznie za 1800zł...

pomagam

hi hi !

pomagam

Odlewnia to nic innego jak miejsce które można określić końcówką łańcucha pokarmowego czyli od..tem reszte niech wam dopisze wyobraźnia. Oddział obróbki tarcz, dobry na max. rok i to dla świeżaka żeby poruszyć wyobraźnię, potem w nogi, bo przez nieuwagę można się zasiedzieć i jest coraz gorzej. Ważne że jak nie musisz, nie pchaj się w produkcję i system 4 brygady bo to studnia bez dna nie ma szans się odbić.

Andrzej

Zamierzam podjac prce w Brembo. Czy to prawda,ze trzeba pracowac w sobote i w niedziele?

MURZYN
@Andrzej 20.06.2017 10:38
Zamierzam podjac prce w Brembo. Czy to prawda,ze trzeba pracowac w sobote i w niedziele?

No tam masz system 4 brygadowy robisz sobote i niedziele jak ci wypadnie

Wielki Karol
@Andrzej 20.06.2017 10:38
Zamierzam podjac prce w Brembo. Czy to prawda,ze trzeba pracowac w sobote i w niedziele?

To jest czterobrygadowka to chyba jasne że będziesz pracował w sobotę i w niedzielę.

pracoholik

Praca miła lekka i przyjemna koledzy pomocni życzliwi. Kierownik nie da Tobie zrobić krzywdy do ciezkiej pracy sa starszi bardziejdoświadczeni koledzy. Na poczatek 2200 aktualnie sa perspektywy przejscia pod brembo . Polecam ten zakład pracowałem 20 miesięcy teraz juz pod brembo jestem pierwsza kasa 2570. Jest przewóz woda z automatów i dobre jedzenie na stołówce szkoda ze nie ma dofinansowania na obiad

pomagam
@pracoholik 19.06.2017 00:55
Praca miła lekka i przyjemna koledzy pomocni życzliwi. Kierownik nie da Tobie zrobić krzywdy do ciezkiej pracy sa starszi bard...

pomyleniec

Yatta mAn

Najlepsze jest to 1500zl za przyjęta osobę z polecenia, oczywiście dostaniecie tyle o ile wasz "HERO" przetrwa 1.5 roku. Qrwa ..żenada i bezradność GÓRY!!!!! Tak potężny rozwijający się zakład tnie tylko Koszta i Koszta tylko nie na sobie a na Zasuwajacych pracownikach. W firmie sprzątającej to już chyba Eskimosi pracują ale mnie poprawcie jeśli się myle????

yeti

magna automotive na 3 zmiany od pon - pt, lekka praca w porownaniu co miałem w brembo. Pozdro dla kumatych

Doctor H

A i tak chyba najbardziej szaloną brygadą w tym zakładzie jest brygada 3, C053 w trzy osoby robią na górze szaleni, czy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ja się pytam gdzie jest szybcior za jego czasów by tego nie było. Za nie długo kargobula pewnie na 20 sekund też będą robić na tym Hansbergu.

Qmpel

Ludzie, pracownicy Brembo zacznijcie się Szanować więcej zleceń czy interwencji żeby naprawili pozmieniali by Tobie , Mi , Nam się lepiej pracowało a nie przepychanie , popychanie kijem czy przerzucanie. Sami jesteście winni tego co tu piszecie bo sobie na to pozwoliliście. Pozwólcie jeszcze by Was zagoniono do pracy na dwie maszyny za dwa lata będziecie jeszcze więcej skamleć. A.może któryś z tych "sztuka sztuka się liczy..." wreszcie padnie .

Zostaw opinię o Brembo Poland - Dąbrowa Górnicza

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Brembo Poland