Grammer Automotive Polska

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 189 ocen.

Opinie o Grammer Automotive Polska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grammer Automotive Polska

Aneta

@Ewelka, z pewnością jest do tego odpowiedni wątek - ten dotyczy pracy w Bielsko-Białej :) @Niezadowolony, a jak wygląda socjal w Grammer Automotive Polska? Pracownicy mogą liczyć na jakieś dodatkowe benefity? W przypadku wyjazdu za granicę czy wcześniej warunki zakwaterowania były ustalane z pracownikami? @Kamila, zdecydowałaś się podjąć pracę w tym miejscu? Jeśli tak, to zachęcam do podzielenia się swoją opinią na temat tego pracodawcy.

Ferdziu
@Aneta 20.03.2018 21:57

Socjal - przez 1 rok pracy - BRAK!! brak bonów, paczek itp PS. Na Boże Narodzenie i Tłusty czwartek - po 2 pączki :) dla wszystkich. Na bogato

Nina

Hej:-) Chciałam się przyjac do Sosnowca, czy możecie powiedziec ile tam na rękę wychodzi? Czy ludzie w porządku i czy sa szansę na normalną stałą umowę? Dzięki

Ewelka

Czy ktos pracuje moze w tej firmie ale w sosnowcu?????

nick...
@Ewelka 23.01.2018 16:41

Ja pracuję w Sosnowcu. Mnie osobiście się podoba. Wyplata na czas, trzy zmiany, 8 godzin dziennie :)

Niezadowolony

Wysyłają ludzi do Niemiec każą spać na jednym łóżku ,traktują ludzi jako uzupełnienie -niby szkolenie a tak naprawdę chodzi o to że Niemcy nie mają rąk do pracy a wysłanie człowieka z Polski do Haredim i umieszczenie czterech osób w trzy osobowym mieszkaniu gdzie piąta musi z nimi przebywać bo nawet u siebie niema gdzie zrobić sobie herbaty jest tańsze. To jest poniżające jedyny plus że można pozwiedzać trochę służbowym samochodem bo nikt tego nie kontroluje dobre dla małolatów wycieczki i imprezy

GAP
@Niezadowolony 05.03.2018 16:26

Z jakiego działu? Na jaki projekt? Na jak długo? I kiedy był ten wyjazd?

Niezadowolony

Pracuje w tym zakładzie koło 3 lat - owszem awans przeszedłem szybko ale ile musiałem poświęcić

Aneta

@pracownik, wiadomo, że zawsze można się zwolnić ale skoro istnieje takie forum, na którym można wcześniej dowiedzieć się wielu istotnych przy podejmowaniu decyzji rzeczy to warto to wykorzystać. Piszesz, ze jest teraz szansa na zatrudnienie w Grammer Automotive Polska, na jakie benefity może liczyć pracownik, poza pensją?

Hamit04
@pracownik 07.09.2017 08:57

sa 2 premie wyrobieniowa i uznaniowa,premia za niechorowanie byla tylko raz 2017r anie raz na rok!!!!dodatek do stawki po 2 latach a pozniej po 7 latach!!!! i prosze niepisac nie prawdy pozdrawiam!!!!

REALISTA

Chcieliście kapitalizmu? to macie go w jego czystej klarownej odsłonie... A TERAZ (usunięte przez administratora)

Kamila

Właśnie zadzwonili z agencji że chcą mnie tam zatrudnić na produkcji oferta warta uwagi czy dac sobie spokój ????

Mateusz

Czy warto zatrudnić się na magazyn ? Jest szansa przejścia pod zakład? bo z tego co wiem to przez agencję

Aaa
@Mateusz 18.01.2018 20:27

Pracując na magazynie, przyjęcie pod firmą praktycznie niemożliwe.

Zenek

Od dawna nie piszecie. Warto aplikować? Słyszałem sporo dobrego o firmie.

Ola
@Zenek 14.01.2018 17:30

Ciągle to samo :)

Ciekawy

Witam. Możecie napisać jak wygląda praca na magazynie. Chce złożyć cv na te stanowisko. Dzięki za odpowiedzi.

Nikt
@Ciekawy 08.09.2017 13:50

Na magazynie zarabiają mniej od produkcji i większość robi tylko na 2 zmiany

Andrzej

Pracowalem w tym zakladzie kilka lat, wcale tak kolorowo nie ma. Nowy pracownik przez rok dostaje polowe premii a po roku gdy zlapie doswiadczenie to dostaje cala. Bony na caly rok wynosza 1000zl podzielone na dwie raty boze narodzenie i wakacje. Pracownik sie bie liczy tylko ilosci zaklad ma zyski a podwyzek najchetniej by nie dawali. Pracujesz przez agencje rok dwa trzy zalezy jak sie uda niezalezne od tego czy sie starasz. Przyjma cie pod zaklad to odnowa zbierasz doswiadczenie do stazowego bie wlicza sie staz z agencji...porazka.

Aneta

@nie, na forum liczy się każda opinia, nawet lakoniczna, ale nie aż tak. Wcześniej rozmawiałam z użytkownikiem @pracownik, na temat premii i on przedstawił na jakie można w Grammer Automotive Polska liczyć. Jeśli uważasz, że nie można wyrobić wszystkich rodzajów w miesiącu, czy możesz napisać dlaczego tak się dzieje?

Aneta

@pracownik wygląda na to, że Grammer Automotive Polska ma naprawdę rozbudowany system premiowania. Dawno się z takim ne spotkałam. Czy w takim razie istnieje realna szansa na zdobycie wszystkich w ciągu jednego roku?

Pracownik
@Aneta 20.09.2017 08:51

A ja mówię, że tak. Oprócz premii za "nie chorowanie",stażowego, bonów okazyjnych wszystkie premie można dostać co miesiąc. Kiedy jakiejś premii nie dostaniemy, bądź dostajemy mniej? Wyrobieniowa- jak sama nazwa brzmi, zalezy czy sie wyrobimi z normami dziennymi czy tez nie. Ale zazwyczaj jest wyrobienie. Jakosciowa- mozna wnioskowac po nazwie. Jakosc, czyli jesli nie ma jakis definitywnych reklamacji od klienta na jakosc wyrobu, mamy cala premie. Premia za nie chorowanie- jest dawana raz na rok. Jak w jakims miesiacu pojdziemy na L4 mamy o okolo 100 zl mniej z tej premii.

Aneta

Dziękuję za odpowiedź @Pracownik! Dla poszukujących pracy to przecież bardzo istotne informacje. A czy wiesz może, czy później można liczyć na bezpośrednie zatrudnienie w Grammer Automotive Polska, po przepracowaniu jakiegoś czasu?

Pracownik
@Aneta 30.08.2017 09:52

jak najbardziej jest taka możliwość. Teraz jest dobry moment na rozpoczęcie pracy w firmie Grammer. W firmie zaczynają ruszać nowe projekty plus rozwijają się działy które już jakiś czas idą. Może być taka sytuacja jak jakiś czas temu, gdy po kilku miesiącach otrzymywało się umowę przez firmę. Czasem warto spróbować, bo może na prawde się opłacać. A jak będzie coś nie tak, zawsze można się zwolnić. Na siłę przecież nikt nie trzyma.

Aneta

@Pracownik a wiesz, jaką droga najcześciej są poszukiwani pracownicy w Grammer Automotive Polska? Skoro w sieci nie ma żadnych ofert pracy, to może są to rekrutacje wewnętrzne? Każda informacja na ten temat pomaga w poszukiwaniu ofert.

Pracownik
@Aneta 21.08.2017 17:11

Cześć... niestety pierwsze agencja, później ewentualnie firma. @Aneta wystarczy wejść na str trenkwaldera, wpisać Bielsko i wyskakują poszczególne oferty. Aktualna jak widziałam jest z 16.08.

Aneta

Aktualnie brak ofert pracy @maja. Więc może to oznaczać, że wcale nie ma przymusowych urlopów jak pisał @ciekawy. Czy ktoś z pracowników może to potwierdzić i dać znać innym zainteresowanym pracą?

Xyz
@Pracownik 15.08.2017 13:44

Przyjęcia tylko przez agencję pracy? Czy jest możliwość bezpośredniego przyjęcia?

maja

Witam czy są przyjęcia do pracy?

ciekawy

Czy to prawda, że teraz w Grammerze nie ma na niektórych działach w ogóle pracy i ludzie są wysyłani na przymusowe urlopy?

Aneta

@laki luckco masz na myśli? Mógłbyś powiedzieć coś więcej na temat tego co ostatnio wydarzyło się w firmie?

laki luck

Prezeska ze zwiazkami znow wykiwala pracownikow buaaahahahahahahaaaaaaaaaaaaaaaa Jak co roku zreszta :) i tutaj sprawdza sie piekne stare przyslowie pracowniku grammera - “Czemuś biedny? Boś głupi! Czemuś głupi? Boś biedny”

Zaciekawiona

Witam, mam pytanie jak w Grammerze wygląda i czy w ogóle jest premia stażowa? Jak tak to co ile lat jest dawana? Czy to do stawki jakaś kwota? Czy jednorazowa wypłata jakiś środków? I czy obejmuje pośrednika?

Aneta

Pracujesz w Grammer Automotive Polska? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda sytuacja w firmie. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?

P

Serio jest aż tak zle? Ciężko w to uwierzyć.

Ja
@P 15.02.2017 19:49

ooo jaaaaa

2miesieczny pracownik

Tragedia odradzam .. robiłem 2 miesiące i podziękowałem ...

Gap
@2miesieczny pracownik 28.01.2017 14:01

A na jakim dziale pracowałeś? I dlaczego tragedia, może więcej szczegółów?

Greg

Znowu przyjmują. . . 1 zatrudnienie przez agencję pracy tymczasowej na umowę o pracę z wynagrodzeniem miesięcznym, wraz z premiami w pierwszym roku pracy około 2 550,00 PLN brutto (w drugim roku pracy 3 180,00 PLN brutto) oraz dodatki za pracę w nocy (20%), soboty, niedziele i święta (100%), 2 przeszkolenie na stanowisku pracy i możliwość zdobycia nowych kwalifikacji, 3 pracę w miłej atmosferze, w dynamicznie rozwijającej się firmie międzynarodowej, 4 ciekawą pracę z doświadczonym zespołem i przyjazne miejsce pracy, 5 oferta dotyczy pracy tymczasowej. ale brednie wypisują, może zaczne od końca: ad5- umowy po 1,2 i 3 miesiące i nie wiadomo czy ci przedłużą ad4- "przyjazne" miejsce pracy + ciekawe kiedy zadzwoni dzwonek na fajrant ad3- smog unoszący się pod dachem hali, niemiecki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przymusowej "dynamicznie rozwijającej się firmie międzynarodowej" a na podwyżki niema ad2- przychodzisz na linie i ogień, pot leje się po [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> ad1-soboty, niedziele i święta (100%) DO WYBRANIA NA PROśBĘ pracownika nawet jeśli masz urlop. Około 2 550,00 PLN brutto dobrze że napisali "około": -nie wyrobisz normy -250zł + notatka -przyjdzie reklamacja -250zł + notatka -idziesz na L4 -250zł + notatka z groźbą że Cię zwolnią czyli "około" 2550,00 zł wychodzi :) Ogólnie to jest tu coraz gorzej wszędzie kamery(Szczerba), co chwilę podnoszone normy (BinLaden;), w zimie 15 stopni, w lecie 42 stopnie i z łaską dadzą Ci izotonika. Tylko zapierd...., wieczne pretensje o wszystko, zero organizacji pracy, prowizorka i amatorszczyzna, przerost pracowników "umysłowych". Jak możecie to omijajcie ten zakład serio.

Pracownik

To ktos źle twierdzi :) porażka a oferta podwyżki żałosna...

Koda

Niektórzy twierdzą,że to świetna firma i daje możliwość zarobku.

:(

Wrocilam z pracy i mam dość!! Ludzie psychicznie wysiadaja' Nie wracajcie te które na l4! Psycha siada

Gap
@:( 10.11.2016 00:36

Dlaczego?

wizjoner

Przyjezdzasz niemieckim samochodem do niemieckiej firmy, w której ciezko zapierniczasz , za marne pieniadze( ilu z was ma jakiekolwiek pieniadze odłozone na emerytury lub na czarna godzinę). Tam niemiecki badz polski majster( w zasiadzie juz sie pogubiłam) kaze ci podpisać kartke na bezpłatny bądz jakiś przymusowy urlop, bo jak nie podpiszesz to mozesz wylecieć. Po ''pracy'' idziesz do niemieckiego sklepu ( typu kaufland, lidl, netto) , bo polskie w wiekszośći juz dawno zniszczono, kupic niemieckie produkty. Po pracy telewizja i politycy robiący wszystko by takie koroporacje mialy się u nas jak najlepiej za nasze podatki. To sie ludzie nazywa niewolnictwo. Przykładów mozna mnożyc i monżyc !!!!!

Zostaw opinię o Grammer Automotive Polska - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Grammer Automotive Polska