Janipol Meble Polska Sp. K.

3.6/5

• Nerwiki
  • Gruszyny
  • Pawły

3. Opinie o pracodawcach Janikowo
  5. Opinie o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Opinie o Janipol Meble Polska Sp. K. Janikowo

Nie przegap nowości o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.!

13.08.2024 12:30

Ludzie tak narzekacie na pracę w janipolu opisujecie bajki bzdury itd może jest cos prawdy w tym co opisujecie ale wynagrodzenie zawsze na czas płaca stabilna jeden z drugim nie miał by na chleb to ze łzami w oczach byście prosili się żeby przyjęli was do firmy więc nie jak coś macie opisywać się zastanówcie czasem
    Siwy

13.08.2024 11:11

Nie polecam zakładu, zbyt częste badania alkomatem
    Jasiu Staś

01.08.2024 17:15

Dzień dobry. Proszę mi powiedzieć jaki sens ? Ma wymuszanie na pracownikach pracy po dziesięć godzin? Czy może ktoś to analizuje czy Pan Bartek człowiek na stanowisko inteligentny widzi że chłopaki robią mniej w dziesięć godzin niż w osiem czy pomyślał co to jest ilość oferowanych dubr w określonym czasie czy widzi co kierownik tapicerni wyprawia narażając firmę na straty??? Proszę pomyśleć ile kosztów ponosi zakład w dodatkowe dwie godziny? Czy zauważył że dzięki kierownikowi tapicerni chłopaki zaczęli podpisywać pisma i 80 procent nie robi nadgodzin bo mają małe dzieci i gdzie tutaj jest sens? To jest tylko motywacja do ucieczki z firmy ludzie zaczęli się zwalniać. Koszty są duże a produkcja soada i po co to szkoda firmy szkoda że ludzie grupami zaczną uciekać. Mało tego wstrzymał wszystkie urlopy i Pan panie Bartku przekona się że dużo ludzi pójdzie na chorobowe Proszę zrobić analizę i zobaczy Pan że to nie ma sensu. Ludzi powinniście szanować za pracę a nie poniżać i zmuszać do nadgodzin które nie przynoszą zysku tylko straty Pozdrawiam
    Lena

08.08.2024 06:54

Stanowisk może nie ma, ale ludzi szkodliwych sporo.
    Witol

08.08.2024 23:30

Nie chcemy pracować za zaniżoną stawkę ?
    Uczciwy

02.08.2024 07:31

U nas na klejeniu jak były nadgodziny nie było problemu albo w ostatnią sobotę były laminaty i część stolarni to was to bawiło a jak wam się zdarzyły nadgodziny których nie było od dłuższego czasu to wielkie halo . Widzę ze na tapicerni to to sami podburzacze jeśli wszystko jest ok to sami po sobie jeździcie jeśli coś co jest dla was niewygodne to po kierownictwie. Wyjaśnię wam jak to działa : zamówienia wpływają z dużym wyprzedzeniem i nie można ich odmówić z dnia na dzień jeśli dużo osób pójdzie na L4 to reszta musi za nich nadrabiać więc pretensje tylko do tych co kombinują . A co do ciebie Jasiu Staś to naucz się matematyki z tego co widziałem to 80% pracowników było w nadgodzinach a nie tak jak piszesz poszło do domu a informacja o nadgodzinach była w poniedziałek a nie o 13:00 w dany dzień , dobrze wiem ponieważ mój kuzyn tam jest i już w poniedziałek mówił , że będzie zostawał dłużej 3 dni . Tak więc zamiast jątrzyć to weźcie się do roboty , gdybyście choć trochę pomyśleli to byście wiedzieli , że wystarczy jeden dzień docisnąć i wyrobić zapas między klejeniem a tapicernią i już nie będzie do czego zostawać . Pozdrawiam was niewdzięcznicy.
    Gff

01.08.2024 17:36

Wysyłanie wiadomości o 13 że pracujemy do 24 to trochę nie poważne ze strony kierownictwa i anulowanie ludzią urlopów tym którzy mieli zaplanowany miesiąc wcześniej to jest trochę strzał w kolano bo ktoś chciał dzień wolnego a został anulowany i praca w tych upałach do pół nocy to też nic przyjemnego dość że mało ludzi zaraz ci co mieli urlop pójdą na chorobowe a reszta będzie w upale pracować do pół nocy za 400 zł premi trochy brak szacunku
    John Wick

29.07.2024 19:44

Zasada zawsze jest taka sama, jeśli coś się nie podoba w pracy i od dłuższego czasu nic się nie zmienia na lepsze, to należy szukać innej pracy, a nie tkwić w tym miejscu. Niestety tutaj wielu normalnych ludzi po prostu się " boi zmian" i tkwi dalej w tym (usunięte przez administratora) Dla Was wszystkich tych "normalnych" naprawdę obudźcie się i zaryzykujcie zmianą - szkoda Waszego zdrowia. Trzymam za Was kciuki.
    Niedzielski

26.07.2024 22:45

Konzentrationslager janipol. Piękny to byt w pięknym Janikowie. Postawili po komunię podwaliny pod zakład szewski, który stał się wielką korposzczurną lagiernią. A ludziki (usunięte przez administratora)w nim jak małe robociki na wykończeniu za (usunięte przez administratora) Robiąc jeden drozszy komplet mebli opłacane są prawie dwie osoby. A ile takich komplecikow w miesiącu jest? To sobie policzcie szczurki z konzentrationa ile waszego potu idzie w obce ssmanskie ręce. Pod oczywiście polskim nadzorem jak w sejmie. Co większość z was głosowała na uśmiechniętego vilksdojcze tuska. Uśmiechnięty janipol. Żeby jeszcze tylko niewolniki niezagracali całego osiedla swymi trupami 15 letnimi prosto od Niemca, który płakał jak sprzedawał. Ze szczęścia, że pozbył się gruza...

26.07.2024 21:19

3450zł to dużo? premia motywacyjna i kwartalna w tym . Porażka
    szwaczka

03.07.2024 10:39

Ile dostaje sie za "wczasy pod gruszą" pracuje od niedawna i czy ktos cos wie na temat podwyżek?
    Cichy

30.06.2024 23:05

Kierownik powinien zrobić porządek z Boryskiem bo gość ściemę wali każdego zagaduje i robi minimum a ma akord teraz jak jego kolega odejdzie to będzie ktoś inny się męczyć i nie zarobi. Akord jest dla tych co chcą zarobić więcej a nie minimum jak na godzinowce a ten Borysek się do akordu nie nadaje i nie da zarobić innym.

24.06.2024 04:58

Janek

26.06.2024 12:18

W Mogilnie już dawno pracodawcy przejrzeli na oczy i się na was poznali. To dlatego musieliście poszukać pracy w Janikowie.
    Jagoda

23.06.2024 19:13

Dzień dobry, proszę o informację ile średnio zarabiają panie na szwalni

20.06.2024 07:52

Ciastek

20.06.2024 19:43

A ktoś za niego robi? Zawsze robota zrobiona i jeszcze ogarnie wszystko czego potrzebują monterzy/pakowacze. Chyba jako jedyni ze szronem ogarniają ten burdelnik. Nigdy nie trzeba ich się prosić o złożenie mebli albo zabranie z monterki w przeciwieństwie do Czeczena.
    KGB

20.06.2024 19:21

Czy janipol to od jakiegoś czasu bar? Jedni chodzą na fajeczke co 20 minut, od drugich czuć wódeczke na kilometr i to nie tylko przy poniedziałku. Czasami pracować się nie da. Dodatkowo nieszczęsne testy. Codziennie 20+ wózków jest wywożonych z odebranymi meblami, bo na pakowanie dali tam największych ściemniaczów w firmie, co siedzą albo w telefonie ciągle, albo chodzą do kibla.

18.06.2024 19:45

Od kiedy do kiedy jest urlop?
    Makron

13.06.2024 04:45

Może warto wprowadzić raz w tygodniu kontrolę trzeźwości? Bo patrząc w jakim stanie pracownicy przychodzą do pracy to kiepsko to wygląda.
    Olo

13.06.2024 15:21

Alkomatem w zakładzie sprawdzało się wcześniej tylko osoby, które były ogólnie mówiąc niewygodne dla kierownictwa. Dobrze wiadomo, że są pracownicy uważani za nietykalnych, choćby słaniali się na nogach.
    Jff

10.06.2024 11:29

Kiedy w końcu będzie przerwa o 16? Chyba jest trochę duszno na hali jak się pracuje 8 godzin cały czas no bo jak się tylko chodzi z założonymi rękoma to może jest fajnie

28.05.2024 15:59

Ciechrz gora

30.05.2024 06:55

Ciekawe czy w innych miastach, gdzie jest janipol to samo się dzieje. Zapchane osiedla przyjezdnymi samochodami, bo pracodawca ma gdzieś swoich (usunięte przez administratora)
    Janipolczyk

02.06.2024 19:23

Już dawno powinien na polomarkecie być parkomat bo ludzie jadący na zakupy nie mają miejsca aby zaparkować bo same (usunięte przez administratora) na CMG utrudniają tylko ludzia życie,(usunięte przez administratora)
    Las

29.05.2024 20:31

Ile placicie mojemu mieszkancowi (zajac) za bycie ochroniarzem? Widac ze chlop pelen etat wyrabia
    A. Z

23.05.2024 20:21

Jak to jest ze są ludzie którzy mają jeden kask np 6/17 lat? Pan BHPowiec mam nadzieję ze posiada informacje na temat tego że nawet kaski mają datę ważności którą wytycza producent kasku...
    Ziom

24.05.2024 12:27

A można wejść na halę bez kakakasku?
    Starszy sikawkowy

24.05.2024 14:47

Byś wiedział na jzs jak BHP szaleje, tylko kaski, które ograniczają mobilność przy niektórych pracach i z perspektywy czasu na pewno spowodują jakiś wypadek. Do tego okulary, przez które nic nie widać, a jak widać to zakrzywiają widzenie. Ty dopiero jest pole do popisu z odpukac przyszłymi wypadkami. Ale cm tam, masz być ubrany jak na wojnę i nie marudzić, a jak coś się stanie tj i tak twoja wina będzie, bo coś tam coś tam wymyśla już. Oni tak mają.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Janipol Meble Polska Sp. K.?

Kontakt - Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Przemysłowa 2 88-160 Janikowo

Branża główna: Meble

21.05.2024 19:41

To kadra kierownicza zaszalała, zrobić tydzień wolnego, przenieść zamówienia na dwa tygodnie wcześniej i dla tego wolnego zrobili pracującą sobotę. Absurd goni absurd, jeszcze zaznaczę, że i tak bardzo wiele osób przychodzi w wolne na SPRZĄTANIE ZAKŁADU, bo urlopu nie wyczarują. Pan Bartuś dąży chyba do masowych zwolnień. Tak to jest jak na niczym się nie znasz, a wzorujesz sie na zakładach w których jest mniej mebli robione.
    Fit Garbaty

22.05.2024 08:13

Szkoda, że nie wzoruje się do końca... Inne zakłady gdy nie ma zamówień mają postojowe, a tu mususz brać urlop, lub przez tydzień zamiatać ten sam kąt....
    Heniek

24.05.2024 12:52

Niekompetencja poraża, zasady relacji interpersonalnych pomiędzy przełożonym, a pracownikiem są panu B tak samo obce, jak znajomość języka chińskiego.

19.05.2024 07:50

Odpowiedż

20.05.2024 12:51

Kadra kierownicza też bywa złośliwa i niechętnie iść do pracy.
    Rudy 102

20.05.2024 11:42

Magazynier C. Może weźmie się w końcu za wywożenie mebli a nie ciągła bajerka z pakowaczami z ostatniego podestu a reszta drzwi zawalona
    Co to ma znaczyć

09.05.2024 13:29

Na jakiej podstawie zabieracie ludzia 270 zł za oddanie krwi. Najwidoczniej firma nie lubi pomocy innym ludzia, oby pani siedząca tam na górze nie potrzebowała nigdy pomocy. Nie pozdrawiam ucieczka z tego obozu to najlepsze co mogłem zrobić. Pachołki Niemców że wam nie wstyd za kasę zrobicie wszystko
    Nanaan

09.05.2024 22:53

Za kase to rodzinę sprzedadzą dostaną trenerzy 200+ to jeszcze laske obrobią i swojego sprzedadzą bynajmniej tak jest na magazynach już nie powiem nawet na jakich magazynach bo jak kieras się pojawi na magazynie to zaraz trener z pieskiem leci i strzelają z ucha haha żenada

11.05.2024 08:51

Dla twojej świadomości trenerzy nie mają z tej funkcji żadnych dodatków (usunięte przez administratora)
    Nanana

09.05.2024 14:11

Heh firma tego nie można nazwać firmą tam panuje tylko wyzysk człowieka cały czas masz naginać robote niema odpoczynku i jeszcze płacone ochłapy dla ludzi którzy non stop dźwigają ciężkie rzeczy jednym słowem nie polecam tego (usunięte przez administratora) Nie przewiniesz nic a premia skrojona brak slów Unikać jak ognia!
    Naginacz

10.05.2024 23:38

Nie ma co się starać dla tej firmy.Budują za Twoje zdrowie i jak chorujesz ,nie dają nic.To (usunięte przez administratora). Zero trzynastek i śmieszne dodatki,na zamydlenie oczu.Wsadż cie sobie to w buty ha ha ha
    Pomysł

09.05.2024 20:13

Może warto zebrać się i zorganizować jakiś strajk? Może wtedy Pani prezes otworzy oczy i doceni innych? Koledzy i koleżanki walczmy o swoje prawa!
    Uhuhu

09.05.2024 17:11

Nawet nie potrafią zapłacić najniższej krajowej kierownik Krzysiu zero pojęcia o pracy i o przypisanym stanowisku to jedno. Po drugie zero kultury dla pracownika. Po trzecie zastraszanie ludzi że jak nie zrobią to zostaną dłużej teraz pytanie dla tej chorej firmy czy tak ma być nadal? Nie szanujecie ludzi i dlatego uciekają
    A. Z

09.05.2024 13:30

Umowa do 09.02 brak pitu na polipolu i śmieszny "pracodawca" nie wysłał pitu na adres
    Ciekawy

09.05.2024 13:08

Kiedy przestaniecie wypisywać na kwitkach premia motywacyjna.To kłamstwo,to tylko wyrównanie do najniższej krajowej,nie jest żadną motywacja.
    @nik

08.05.2024 17:57

Mam pytanie. Czy przez stanowiska testowe będą przechodzić wszyscy tapicerzy i monterzy? Czasu zostało mało. Później będzie zgrzyt zębów i płacz, że ja nie byłem, nie wiedziałem itp. Przez testy przeszedł tylko mały odsetek pracowników.

06.05.2024 17:35

Czytając komentarze wnioskuję, że największy problem tkwi chyba w relacjach między pracownikami. Ludzie, nie lepiej zjednoczyć siły i działać na wspólne dobro? Ale ja nie o tym. Jakiś czas temu byłam na rozmowie o pracę. Pani prezes miła i stanowcza jednak nie rozumiem podejścia do rekrutacji. Niestety nie zostałam przyjęta, ponieważ nie miałam "udokumentowanego" doświadczenia w C.V. Muszę zaznaczyć, że po pierwsze - w ogłoszeniu było napisane, iż doświadczenie nie jest potrzebne. Po drugie - jeśli szukają ludzi na produkcję i nie jest to wykwalifikowany stolarz, tapicer itp to serio ważniejsze jest to, co na papierze? Jestem kobietą, mój zawód wykonywany całkowicie odbiega od branży tej firmy, ale czy to znaczy,że absolutnie się nie nadaję? Pani Prezes wywnioskowała to z mojego C.V. Rekrutacje na takie stanowiska powinny odbywać się na innych zasadach, np. kilka pytań z dziedziny pracy, o którą ktoś się stara, pytania dotyczące zastosowania narzędzi itd. Najlepszą opcją byłoby zabranie kandydata na halę produkcyjną i sprawdzenie pewnych umiejętności w praktyce. Powinni brać pod uwagę fakt, że nie każdy szuka pracy na produkcji, bo jest do tego zmuszony przez różne czynniki. Są osoby, które świadomie chcą ją podjąć, bo lubią pracę w stolarni czy na tapicerni. Nie wiem jak inni kandydaci do tego podchodzą ale ja byłam zawiedziona. Odrzucili osobę, która kandydowała, bo chciała pracować, z zamiłowania do tej branży.
    Monter

02.05.2024 18:25

No i się zaczyna. Chcieli zmian będą płakać kolejny monter olał firmę i następni pójdą za nim ( fakt że alkoholik ale swoje zrobił) Więcej zmian obcinania czasów chamstwa ze strony tego co sam daje w palnik a innych próbuj zniszczyć to takie oddalania uwagi od swojej osoby chowa się jak szczur i zawsze spada na cztery łapy Oby tak dalej i sam będzie kręcił chociaż do tego trzeba trochę rozumu i przede wszystkim kultury osobistej a niestety tego mu brakuje
    Żenada.

27.04.2024 10:47

3800 na akordzie na stolarni za pracę w pocie czoła na 100% ? Kojoty chodzą sobie 8h bez dźwigania i 4200. Gratuluję wam.....
    Nikt

12.10.2023 09:29

Ile zarabiają kontrolerzy jakości? bo słyszałem że śmieszne pieniądze
    Sangoma

24.04.2024 12:08

Z cały szacunkiem ale Pani Prezes nie jest głupia i doskonale wie co się dzieje na zakładzie, w/w sytuacje przez pracowników dzieją się za jej przyzwoleniem. A poziom dyskusji będzie jak zawsze na tradycję przystało. Pójdziemy powiemy i usłyszymy piękno dźwięczny monolog ku zadowoleniu naszych serduszek? Nie dziękujemy, proszę najpierw udowodnić chęć podjęcia jakichkolwiek działaj dla polepszenia sytuacji. Jak najbardziej zdajemy sobie sprawę że sytuacja rynku nie jest spowodowana winą zakładu. Ale na litość boską przestańcie obsadzać stanowiska ludźmi co nie dosyć że nie maja pojęcia to są z poziomu "buraków" To że ten i inny kierownik pije z kimś po pracy to nie znaczy że ta osoba się nadaje na stanowisko kj, brygadzisty itd.
    Mason

25.04.2024 22:17

Czytam se te wpisy z Danii, 12tys w systemie rotacyjnym 4/2 .... 3700 i kaze wam ktos jeszcze pracowac? xD do kwadratu

19.04.2024 16:21

Co to są wyrównanie do wypłaty odnośnie podwyżki 24 zł ?
    Bronchilda

19.04.2024 23:14

No jak to co,przecież to jest docenienie pracownika,śmiech na sali,27.70 jest brutto a tu 24,kogoś powaliło,ładnie (usunięte przez administratora) kombinują.Za takie docenianie życzę powodzenia @Pracodawcazaraz wasza firma padnie.
    Info

23.04.2024 23:05

Kolega chyba niedoinformowany jest gdyż stawka 27,70 obowiązuje na umowie zlecenie czy też umowie o dzieło, pierw warto się dowiedzieć zaś komentować.
    Tap

16.04.2024 21:54

Dajcie spokój temu Stefanowi robi to samo co wcześniejszy zastępca kierownika bo co ma innego niby robić ??? Jest od tego żeby kierownikowi pomoc aby jakoś ta produkcja szła ale i żeby rozwiązywać problemy, które zgłaszają mu pracownicy. On przynajmniej przejdzie i się przywita a nie patrzy na kogoś jak na więźnia, którego trzeba ukarać. Każdy z wybranych na to stanowisko robił to samo co on więc dajcie chłopakowi spokój jest wiele innych problemów w tej firmie o których tu nikt nie napisze bo po co lepiej czepiać się kogoś i wyśmiewać.

11.04.2024 17:54

Brygadzista

12.04.2024 09:31

Pani Joanno ,dziękuję bardzo za przekazaną informację, postaram się coś z tym zrobić .Pozdrawiam
    Robert Lewandowski

09.04.2024 19:26

To znowu zmiany na tapicerni dały efekt, podesty pełne mebli przez dwie zmiany, wszyscy jadą jak (usunięte przez administratora) 8h, a i tak ciągle pełne. Najmniejszy podest a 8 monterów dają tam. Kiedy ktos wkońcu przejrzy na oczy?
    Ktoś kto pracuje

10.04.2024 12:43

Panie Robercie jestem fanem ale firma ma plan... A w planie: -pogorszenie stanu zdrowia fizycznego i psychicznego pracowników -zyskanie jak największego kapitału za pomocą taniej siły roboczej -gdy ktoś powie że nie było nic mówione o nadgodzinach i pracownicy nie mają czym wrócić to pracownik jest porównywany do dziecka bo stawia się gdyż nie ma czym wrócić -wydanie dużej kwoty na zmiany których nikt nie oczekuje tylko wystarczyło by podwyższyć stawki ale mają to gdzieś bo jesteśmy tylko tanią siłą roboczą -no i najprościej w świecie ludzie którzy potrafią stanąć na podeście i patrzyć jak właściciel na swoich (usunięte przez administratora) mają w planach podbijać swoje ego bo byli gnębieni w szkołach Jak widzimy plan jest tylko jak daleko nas to zaprowadzi i jak długo pracownicy będą to znosili? Przekonajmy się
    ...

10.04.2024 09:08

wypłaty za akord śmiech na sali... bez premii i kwartalnej ledwo można osiągnąć najniższa krajowa... w lutym była lepsza wypłata a nie było kwartalnej hahah
    Ciekawa

02.04.2024 12:13

Jak wygląda praca w tej firmie, czy jest ciężko/trudno? Czy kobiety są mile widziane? Jak wyglądają zmiany?

Zostaw merytoryczną opinię o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.