Janipol Meble Polska Sp. K.

3.6/5

Praca dla kierownika

Wspieramy kształcenie zawodowe

Kogo poszukujemy

3. Opinie o pracodawcach Janikowo
  5. Opinie o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Opinie o Janipol Meble Polska Sp. K. Janikowo

Nie przegap nowości o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.!

on

12.08.2015 22:36

Na ile zmian pracuje się w tej firmie na tapicerni?
    robol

27.07.2015 06:51

Kierowca-dobre zarobki,w tygodniu w domu i weekendy,umowa o pracę , urlopy .
    mlody

27.07.2015 00:05

kierowca ciężarówki c+e pozdrawiam
    robol

26.07.2015 20:18

Zależy na jakim dziale
    młody

23.07.2015 12:53

witam może ktoś napisze o pracy kierowców w janipolu ponieważ mam okazje podjąć pracę na tym stanowisku.
    czytaj ze zrozumieniem

18.07.2015 14:51

przeczytaj ze zrozumieniem co zostalo juz wyzej napisane. a jak jeszcze czegos nie wiesz badz nei rozumiesz to skonkretyzuj pytanie.
    y68ks

22.06.2015 11:22

chłopaki na zmianie sobie chwalą, młodzi 2700, na akordzie przy spokojnej robocie trójkę i pół można zrobić plus kwartalna oczywiście nic tylko robić się chce beheheeeee 2700 brutto jak zapiepszasz a 3500 z kwartalną jakościową i socjalnym raz w roku ale to chyba dostanie tylko 1 z 10
    Rojek

15.07.2015 10:36

ja mam
    zielony

12.06.2015 00:02

na minus

11.06.2015 11:44

Idzie postój to i są mniejsze wypłaty trzeba zaoszczędzić.
    panna nikt?

29.05.2015 14:48

panna nikt albo jesteś z góry, albo jesteś jakimś polaczkiem co robi zapierniczać na innych i taka nick jaki przybrałaś do ciebie pasuje "jesteś nikim" dla mnie tempo pracy w tym zakładzie jest chore a ty dostajesz z tego jakieś ochłapy bo cała reszta kapitału jedzie gdzieś za granice a cwaniaczki się z ciebie śmieją ale jak może być lepiej skoro niektórzy lubią być wyzyskiwani, to jak jest w tym kraju każdy widzie ale to nie oznacza, że nie można się burzyć na taki stan rzeczy
    do panna nikt

08.05.2015 21:53

Witam nie wiem kim jesteś ale chyba nie pracujesz w akiordzie i nie wiesz co to jest. Trzeba ostro zap... Zeby cokolwiek zarobić. W poprzedniej pracy na pełnym etacie zarabiałem więcej niz tu na smiesznym akordzie, i mogłem powiedziec ze byłem nie napracowany, a tutaj jakas masakra kazdy zasuwa ile moze a na koniec obetna minuty, a fakt faktem kazdy robi na swoje konto ile zarobi tyle ma. Zgrania brak. W ogole nie polecam
    panna nikt

09.05.2015 16:56

Dlaczego nie wrócisz do firmy, gdzie jak piszesz, zarobiłeś a się nie narobiłeś? Patrząc realnie na polski rynek i na własne doświadczenia, firmy, które stosowały utopijne zasady albo już dawno upadły, albo ciągną "bide" a co za tym stoi "bide" ciągną pracownicy tych firm. To o czym piszesz to iście europejskie warunki, z tą różnicą, że nasze minimum socjalne wyznacza nasz polski system. Gdyby standardy wynagrodzeń w naszym kraju były wyższe, z automatu zarabialibyśmy więcej tam gdzie pracujemy. Pomyśl...kto komu płaci dziś za źle wykonaną pracę? Na ten przykład-spartoli CI ktoś remont w domu. Zapłacisz mu za poprawki? NIE. Inna sprawa, że alternatywy zatrudnienia nie sprzyja poprawie warunków płacowych. Jednak nie psioczyć tu trzeba na zakład pracy. zapewniam Cię, że każdy z nas,ja czy Ty, posiadając zakład w swoim posiadaniu, robiłby dokładnie to samo. Funkcjonowanie tak ogromnego zakładu to wielopoziomowa kaskada czynników, które ściśle wiążą się, uzupełniają i kiedy tylko zawodzi jeden ze strumieni, zaczyna brakować efektów...Pomyśl, co byłoby gdyby jakiś "trybik" w Janipolu zawiódł, doszło do zachwiania dyscypliny? Lecimy na bruk. Tysiąc osób, czasem małżeństwa...Rozumiem, że z perspektywy "naszych kieszeni" wygląda to średnio, ale nasza kieszeń jest właśnie na samym dole wspomnianej kaskady. Na koniec...nie ma znaczenia czy pracuję w akordzie, czy mam godzinówkę. Robię swoje, zapierniczam, staram się współpracować...jestem "szarakiem" jak większość na produkcji. Myślącym "szarakiem" :)
    panna nikt

06.05.2015 17:56

Witam. Czytam opinie regularnie i...problem polega na tym, że może i wszyscy tutaj mają rację, ale faktem jest też, że nie do końca. Obyście nie zapragnęli pracy kiedyś...Pracuję w tej firmie trochę i ze wszystkich jakie miałam średnią przyjemność odwiedzić Janipol stanowi oazę. Wymagania? Średniowysokie. Płaca- idź i zarób więcej na podobnym stanowisku i przy tym powiedz, że się nie narobiłeś..i będzie to, delikatnie ujmując bzdura. Atmosfera? Tutaj wszystko zależy od człowieka a jak wiadomo, ci są różni. Nie ma konieczności rozważania "lubi/nie lubi". To jest zakład pracy, nie spotkanie towarzyskie. Jedno co boli jak patrzę z boku, to brak współpracy, robienie pod siebie (dla siebie) i w pewnym stopniu pewne kolesiostwo. Sytuacje na poszczególnych działach wynikają z uchybień, zaniedbań...i tutaj trzeba byłoby "posprzątać". Pytanie tylko czy zmiana osoby na stanowisku odmieni sytuację. Wszystko zależy od osoby. Pewna jestem, że wiele można... Zdyscyplinowanie, obiektywizm, realizm i wielokierunkowość myślenia wraz z płyną współpracą. Zalecam. A każdemu komu miła jest dyscyplina pracy, konkret w papierach i stabilizacja polecam Janipol jako pracodawcę :)
    y65y7

03.05.2015 00:08

mam pytanie do klejarzy? nie pracuje już tam od dawna ale jestem ciekawy jak to teraz wygląda czy to prawda, że nadal nie zamontowali wam tam jakiejś klimatyzacji? zbliża się okres letni także może warto było by przytargać prezesową i dyrektora i niech postoją sobie te 8H przy maszynie do klejenia rozgrzanej do 160 *C niech zobaczą jak jest miło i cieplutko
    NOWY

14.04.2015 11:20

Dostałem się na tapicernie, na ile mogę liczyć wypłaty na początku i potem po przedłuzeniu umowy. i jakies premie?
    ktoś

14.04.2015 19:14

Jak wiesz na tapicerni jest akord, ile zrobisz tyle zarobisz. 100% ok 2600 +premie jeśli się lapiesz.
    STARA

08.04.2015 10:45

Dobrych i pracowitych gnębią, nie ma sprawiedliwości.NIE DAWAJ Z SIEBIE WSZYSTKIEGO I TAK CIĘ ZGNOJĄ....
    łysyPaździoch

21.03.2015 23:52

chcecie tam robić do emerytury? powodzenia, powygina was na starość i tyle z tego będziecie mieć a was wymienią na nowszy model bo produkcja musi iść!! murzyn tu murzyn tam kapitalistów chciało się nam!
    6 lat w firmie

14.03.2015 18:14

przez ostatni rok totalny kibel!! to, że masz akord nie znaczy, że zapłacą wam za wyrobioną produkcję. tapiernia- kradną elementy za głupoty, tłumacząc się że odpisany bo była "kaszana". średnio każdy tapicer ma spadek w wysokości od 4%...wyrobiam na normie 470minut a odpisują najdroższe elementy z kompletów za 70-100minut. banda złodziejskich nieudaczników! a do tego co 30 minut każą sprzątac stanowisko, mimo, że śmieci są w śmietnikach. o urlopie "na żądanie" zapomnij, bo urlopy dostają tylko osoby które, śmierdzą lenistwem, nadużywają alkoholu albo zwolnień lekarskich. nie można komunikowac się. monterzy niszczą elementy a winę ponosi tapier... i ogólnie syf syf syf!!!!!!!!!!! tylko wypłaty dają przed czasem...
    Gosc

09.03.2015 07:27

przy zaczynaniu pracy nigdy nie masz pewnosci ze dostaniesz umowe niedaja mozliwosci rozwiniecia skrzydel I rzeczywiscie kierownictwo daje prace komu chce bo uczciwy czlowiek zostaje wyrzucony na bruk A zastanawia fakt ze po tygodniu pracy kobiety ktore wogole nie mialy stycznosci z tego rodzaju praca po tygodniu czasu dostaly stala prace?znajomosci znajomosci mysla ze ludzie tego nie wiedza wstyd
    bez rewelacji

04.03.2015 11:44

Praca jest bardzo bardzo ciężka. Jest akord stoisz nie zarabiasz, trzeba sie ostro napracowac zby zarobic. Jak ktoś ma słaby kregosłup i rece niech nie startuje. zarobki różne najlepiej ma tapicernia zawsze grubo ponad 2 a nawet i ponad 3 tysiace i w sumie tylko oni się liczą reszta robi za 1700-1800. magazyny za 1500 chyba ze ktos robi troche dłużej ma 1700. Oczywiscie wszystkie zarobki z nadgodzinami sobotami itp. Premie niby są, kasa na swieta na wakacje tez ale jakoś tego nie idzie odczuć są to symboliczne kwoty. premia za brak zwolnien lekarskich tez jest ale 3/4 osob jej nie dostaje poniewaz cięzko wytrzymac takie tempo pracy 6 dni w tygodniu bez odpoczynku a urlopu brak bo zabiorą większość na przerwe swiąteczna i majowki wakacje. Ogolnie to praca bardzo cięzka ale w okolicy ciezko znalezc cos innego lepszego jesli chodzi o zarobki i warunki socjalne. Jesli ktos chce zarobic to tylko tapicernia a jesli ktos sie chce nie narobic to na magazyn, cala prawda o janipolu. daje takie 4 z dwoma minusami
    stara

08.04.2015 10:48

na odpowiedzialnych stanowiskach tyle nie płacą
    tapicer

02.03.2015 20:50

Jestem mlody mam3300 bez premi i jest ok.ogolnie polak zawsze narzeka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Janipol Meble Polska Sp. K.?

Kontakt - Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Przemysłowa 2 88-160 Janikowo

Branża główna: Meble

19.12.2014 10:11

jak dla mnie to traktuja ludzi z gory na szwalni kierowniczka niby mila ale jak ma sie problem to zwalniaja nawet nie mozna porozmawiac nie ma jak to urażona ambicja szkoda gadac kierownictwo do wymianki chyba juz czas

10.12.2014 22:23

Mój znajomy pracuje na akordzie na stolarni i przy 100% wydajności mial wyplaty nieco ponad 1300 zl....
    monter

08.02.2015 20:52

"Mój znajomy pracuje na akordzie na stolarni i przy 100% wydajności mial wyplaty nieco ponad 1300 zl..." bzdura! nie wierze w takie wpisy wiem ile stolarnia zarabia i większość akordowców . tutaj hejtują nygusy. jestem ciekaw gdzie wiecej zarobicie ci ktorzy tak piszą ? co do niemiec wyjechać ? i tam też bogacić niemców? żal mi was hejterzy.
    Pracownik Dachau.

26.11.2014 13:14

Zarobki to może są spoko, nawet powiem przyzwoite, lecz atmosfera w zakładzie daje wiele do myślenia... Traktują pracowników jak murzynów, spróbuj tylko być więcej jak 2, 3 minuty w WC (choćby z powodu obstrukcji/zatwardzenia) a już się na Ciebie krzywo patrzą a co dopiero jak nie "zameldujesz" o opuszczeniu stanowiska z powodu siku/kupy. Oddalisz się minute przed przerwą- groźba naganną a jak się postawisz to usłyszysz tekst typu: "Nie podoba się? To zostaw wypowiedzenie! Mamy dużo osób na Twoje miejsce." Ludzie, którzy mają rodziny, kredyty muszą zaciskać zęby i zaiwaniać bo w innych zakładach nie ma perspektyw finansowych.. Będziesz na dłuższym zwolnieniu L4 i w skutku niezdolny do pracy, to Ci wcisną wypowiedzenie. Można by było wymieniać i wymieniać. Morał jest taki- Nie ważne jest wynagrodzenie, lecz jak się czujesz w pracy pod względem jej atmosfery. Pozdrawiam wytrwałych :)
    praca

22.11.2014 19:11

Jest ok,zawsze może być gorzej
    kamil

11.11.2014 12:04

zarobki na akordzie sa napewno duzo wieksze niz najnizsza krajowa, ale trzeba sie ostro napracowac. na godzinowce wychodzi sie 1400-1600zl. sa 2 rodzaje premii, 1-jakosciowa, zalezy od widzi mi sie kieronictwa i od tego,czy nie popelnia sie bledow przy produkcji. 2- kwartalna, co 3 miesiace dodatkowe 300zl za brak zwolnien lekarskich, co ma cie sklonic do harowania nawet jesli stan zdrowia ci na to nie pozwala. srednie zarobki na akordzie w granicach 1900-4000
    jak zarobki?

05.11.2014 19:07

mam pytanie jak wygladaja obecnie zarobki na poszczegolnych działach i jakie i za co naleza premie? Mam zamiar złożyc cv i chce wiedziec jak to wyglada?
    gość

18.09.2014 09:27

Tak czytam wszystkie te opinie i średnia arytmetyczna wychodzi ,ze nie jest tak źle jak piszą niektórzy. Myślę,że skoro jeszcze tam pracujecie to jest lepiej niż to opisujecie. Cieszcie się tym ,ze macie prace w dzisiejszych czasach mieć dobra prace i dobrego pracodawce do "LUKSUS" cokolwiek przez to zrozumiecie!!! Zacznijcie szanować siebie i prace,która macie,bo bez pracy człowiek się uwstecznia,przestaje żyć!!! "Ciesz się zarówno swymi osiągnięciami jak i planami. Wykonuj z sercem swą pracę, jakkolwiek by była skromna. Jest ona trwałą wartością w zmiennych kolejach losu"
    życzliwy

31.08.2014 07:57

Pamiętajcie że w internecie nikt nie jest anonimowy więc nie warto się za kogoś podszywać i ubliżać innym ( miałem za takie coś sprawę w sądzie i przegrałem teraz ponoszę tego konsekwencje ).
    Chcić

18.06.2014 08:25

Może do najniższej krajowej dają jakieś kwartalne albo regulaminowe premie, tak, żeby te gołe 1230 nie było takie gołe.
    agnieszka

17.03.2014 12:33

niby nie polecacie, ale ocenę janipol ma 3/6, to nie jest zła ocena. chciałam poczytać o nich u źródła, ale nie mogę wejść na ich www ;(
    waldi

13.02.2014 02:24

średnia wypłat klejarze 1700 pakowacze1900 tapicerzy 2400 monterzy 1800 magazyny 1600 szwaczki 1600 (usunięte przez administratora)
    buli

29.08.2013 00:51

zgadzam sie w 100% stolarnia 1700 akord tapicernia 2200 akord. bezmózgi mają więcej magazyny 1300 szwalnia 1500 akord
    obiektywny

05.01.2014 23:30

(usunięte przez administratora) stolarnia 1400-2800 klejarze 1400-2400 tapicer 1500-3800 pakowacze 1400-2700 monterzy 1400-2300 magazyny 1800-2200 szwaczki 1400-2600 krojczy waty-1280-1300 pomywacze-pomocnicy-podestowi-nakładacze-1350
    jester

29.08.2013 00:48

nadgodziny? tam zawsze są nadgodziny gdyby nie one to zarobki słabe na ta pracę
    gapa

05.01.2013 02:09

heniu popieram twoją wypowiedź
    heniu

15.09.2012 20:30

Firma janipol meble to na pewno jedna z bardziej wyzyskujących firm w regionie. Ci co piszą że firma jest cu (usunięte przez administratora) a to typowi wyjadacze i chapacze którzy nie cenią swojej godności. Kierownictwo tylko klaska w ręce i się śmieje że nabija im się i niemcom portfele a ci sie rozbijają nowymi autami. Jeszcze trochę i będą pracować w niedziele i się nikt nie odezwie bo wszyscy są tak zafascynowani pracowaniem za marne pieniądze. Podstawowe zadanie pracownika: ładnie ujęte przez kierowników i brygadzistów ,,zgłaszanie\'\' problemów z pracownikami, czyli donoszenie jeden na drugiego za byle co. Inaczej to nie współpracujesz i Cię nie widzą. Pracownicy poganiają pracowników (uczniów na kursach). Chory system. Wypłaty ładne na akordzie. Godzinówki wynoszą najniższą krajową. NIE POLECAM !!! Ps. I proszę nie pisać że jestem leniem bo to są złośliwe odpisy niemające nic wspólnego z tematem!
    druga tura pod kreska

22.05.2012 22:07

a [usunięte przez moderatora] ma najlepszy telefon w janipolu
    tapicer

16.05.2012 12:57

nie polecamy gniewkowa umowy śmieciowe ,zarobki od 1111zł do 2300 najlepsi [w skórze!!!!! ] ręce opadają
    tapicerka

15.05.2012 16:35

mozna 3 tysie zarbic przeciez ;]
    MARIUSZ MYŚLICKI

10.04.2012 13:07

W GNIEWKOWIE TAPICERNIA UPADA - DO WLADZY DOSTALI SIE TŁUMOKI Z BYDGOSZCZY I KONIEC Z TAPICERNIA! NIE IDZIE NIC ZAROBIC!! NIE POLECAM SWEET SIT I GALLACOLECTZIONE [usunięte przez moderatora]

20.10.2011 17:29

Jestem zszokowana tym co napisałaś , przecież wiesz ze i na szwalni dzieje się cyrk! ale skoro tak uważasz to jesteś w centrum tej areny jak małpa wytresowana i nie obrażaj ludzi ze komuś się nie chce pracować bo ja pracuje również na szwalni i widzę co się tam dzieje ! Jak tylko znajdę inna prace zaraz się zwolnię

Zostaw merytoryczną opinię o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.