Janipol Meble Polska Sp. K.

3.6/5

• Nerwiki
  • Gruszyny
  • Pawły

3. Opinie o pracodawcach Janikowo
  5. Opinie o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Opinie o Janipol Meble Polska Sp. K. Janikowo

Nie przegap nowości o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.!

Norbi

30.12.2021 16:54

Jeszcze jedna sprawa. Inne działy się dziwią dlaczego tapicernia ma większą stawkę od nich. Pierwsza sprawa:tapicernia jest ostatnim elementem tej całej układanki który najbardziej dostaje po (usunięte przez administratora) Nie wiem kto sprawdza wszystkie elementy produkcji na szwalni, klejeniu i stolarni. O piankach nie wspomnę. Tapicer dostaje komplet i musi sprawdzić szwalnię ( połowy pików nie ma, a co tam wyje... kobietki z podestu doszyją) klejenie źle przyklei piankę i(usunięte przez administratora) poprawkowy poprawki. Stelaże źle zbite i problemy na podeście, tapicer musi jakoś poprawić. Każdy element przez tapicera musi być mierzony z każdej strony bo nic nie pasuje. Hitem są wszystkie kropki na piankach, żaden element nie jest zrobiony tak jak powinien ( może to wina klejenia które też ma wyjeb... bo każdy chce zarobić). Wiadome jest to że wszyscy mają akord ale jeśli każdy dział byłby tak sprawdzany i pilnowany jak tapicernia to produkcja by padła. Wszystkie smutasy mają odpowiedz dlaczego tapicernia ma największą stawkę godzinową. A jeśli masz jeszcze jakiś problem to zapraszamy na tapicernie i się sam przekonasz jeden z drugim jak jest u nas super. ????

31.12.2021 00:50

To nie wina pracowników na klejeniu, że klej nie trzyma pianki tak jak powinien a czasy u nas są takie, że trzeba zrobić minimum 33 komplety żeby wyjść na 100 % gdzie na Tapicerni stoisz i dłubiesz jeden element 40 minut, więc nie gadaj że macie tak ciężko nie robiąc na innych działach. Zapraszam na klejenie na tydzień i kręgosłup do wymiany :)
    Tapicer z 3100

27.12.2021 11:25

Pożąda firma tylko pracownicy tapicerni a zwłaszcza 3100 to mamroty
    tapicer 3100 takze

27.12.2021 23:20

Zwlaszcza taki jak ty po wpisie można wywnioskować mamroctwo :-) "porządna"firma mówisz?? A lubisz jak ktoś ci narzuca czas pracy ? Jak premię pykną kilka stówek bo minutę się spóźniłeś z przerwy trzymając pół kanapki w zębach?? To lubisz?? Porządna firma daje upomnienia jak nie zostaniesz 10 godz w pracy bo mieszkasz 20 km od zakładu i nie masz jak dostać się do domu? To nazywasz porządna firmą??a teraz dam Ci radę-idz na przerwie ba stołówkę usiądź i zastanów się nad tym co napisałeś :-) kolego przy tych rosnacych cenach nawet te smieszne 3.5k na akordzie ci nie starczy na życie a kręgosłup bedziesz mieć tak krzywy za pare lat że nie dasz rady nawet dobrze bąka puścić...
    Mistrz Yoga

28.12.2021 20:00

Generalnie to przyjmując się gdziekolwiek do pracy podpisując umowę miedzy stronami tj pracownik pracodawca zgadzasz się na "Narzucanie czasu pracy" -jak Ty to nazywasz w zamian za "Narzucanie owego czasu "-dostajesz wynagrodzenie , a soboty nigdy nie były i nie będą "dniem wolnym od pracy", jeśli uważasz że ktoś coś robi niezgodnie z prawem to poinformuj FBI,KGB, NCIS, NASA I Centrum Ginekologiczne bo chyba zamiast mózgu wsadzili ci omyłkowo byczę jądra , które zalały oczodoły i nie widzisz co za bzdury wypisujesz..do tego wstrzymujesz Bąki i masz posr.....ane myśli..,próbujesz siać propagandę na portalu ..jesteś Kot to przyjdź do góry i prosto w oczy ...a nie kierowniką i wszystkim dookoła (usunięte przez administratora) oczerniasz na portalu..chłopaczku nawet jak będziesz na planowanym urlopie a.nadejdzie wyższa konieczność produkcyjna to na żądanie pracodawcy masz obowiązek stawić się w zakładzie pracy...oczywiście pracodawca jest wtedy zobowiązany to pokrycia kosztów za hotel ,bilet lotniczy ,itp....takie w Polsce jest Prawo ,póki co możesz iść się księdzu wyżalić .
    Pytanie do pracodawcy

28.12.2021 14:25

Czy pracownicy którzy sami od siebię wyrażają chęć pracy w sobotę np po 12-16 h a także np w dzień wolny jakim jest niedziela np po 8 h mają taką możliwość? Oczekuję na odpowiedź, pozdrawiam pracodawcę.
    Gustaw27

27.12.2021 16:30

Co do sobot to skandal ,przepraszam gdzie są związki zawodowe?odpowiem nie ma tylko w (usunięte przez administratora) włażą kierownictwu i godzą się na wszystko a Jeleń zjawia się tylko żeby składki pobierać i nic więcej nie robią to mają być związki zawodowe.
    Angela madmuazel

27.12.2021 23:25

Guciu tutaj nie ma związków uwierz....jest tylko nazwa ...tam się nikt nie przejmuje Twoim losem. Soboty są i będą pracujące..przykro mi tyle mogę Cie wesprzeć :-)
    max111

03.06.2010 14:06

mam dziwne wrażenie czy większość z tych co opisują tu jak dobrze i w ogóle w tej firmie to te bezmózgi, których nie brak w tym zakładzie i dla których praca w tej firmie jest to maksimum możliwości?!?! Praca w tym zakładzie jest totalnie nie przyszłościowa.. człowiek zamiast iść do przodu cofa się wstecz, ponieważ pracuje z połową osób, które zaledwie skończyły [treść usunięta przez moderatora]?! Oczywiście są też tam normalni i mądrzy ludzie, którzy raczej nie wiążą z tą firmą większych nadziei, tylko przeczekują aż znajdą lepszą pracę! Jeśli jesteś człowiekiem ambitnym i chcesz być kimś w życiu omijaj tą firmę dużym łukiem.. Wieczna niepewność kiedy Cię zwolnią a kiedy nie.. Zdecydowanie NIE POLECAM!!
    prawda

25.12.2021 09:12

Jak widać już w 2010 roku ktoś pisał sensownie o pracy w tej firmie..Racja ktos kto ma ambicje i cele w życiu będzie robić ciekawsze rzeczy i cieszyć się wolnymi weekendami :-) ktoś kto lubi browary seteczki i wieczne narzekania( będzie robić kariere życiową w meblowym)
    Obserwator

24.12.2021 09:38

"Uwielbiam" to ciągłe narzekanie, że to źle, tamto źle, ten robi tak inny siak, że soboty itp.itd. Skoro dajecie robić z siebie (usunięte przez administratora) to Wasza sprawa. Jak mi nie pasuje, to się zwalniam i bajo a nie (usunięte przez administratora) od x lat i non stop marudzić, że się zwolnię. Masz jaja, to się zwolnij a nie, to rób dalej biały (usunięte przez administratora) który potrafi tylko szczekać.
    zaczytany

25.12.2021 08:51

Masz racje.jednak nie wszyscy mogą sobie pozwolić na zmiane pracy?choćby osoby starsze a jest ich bardzo dużo w zakladzie...ludzie tu piszą bo chcą by pracodawca dostrzegł problemy jakie są w firmie.-jak widać od wielu lat nie pomaga :-( dobra wiadomość taka że już troche wiary przejrzało na oczy i zmieniło pracę ...zla,że dużo ludzi bedzie wciąż chodzic smutna do pracy...
    Berlin

19.12.2021 21:55

Niemcy mają wprowadzić lockdown od przyszłego roku wiec pewnie zamowienia spadną...jak dobrze że soboty odejdą i bedziemy pracować 4 dni w tygodniu :-)
    &

24.12.2021 21:03

świetna wiadomość.
    Szwaczka

20.12.2021 22:47

Podsumowując ostatni tydzień na szwalni chciałybyśmy dostawać pracę od brygadzistki a nie od chłopaków ktorzy muszą za nią wykonywać pracę (pani brygadzistka stoi przy biureczku i rozmawia z koleżankami a oni wykonuje za nią pracę) i pamiętamy o zakazie handlu bo miodzik na szwalni się ładnie sprzedaje (brygadzistka potwierdzi)
    szwacz

23.12.2021 13:20

Miód po 35 zł :-)
    wózkowy z dołu

23.12.2021 23:53

Ehhh drogo macie,da rade chociaż za 32 zł? Ekstra załatwię sobotę wolną :-) przy wiekszej ilości soboty wolne do końca roku ogarnę :-P

23.12.2021 16:28

Te soboty to kpina jakaś pracownicy, którzy chodzili w soboty wyszli o wiele gorzej niż Ci których nie było bo oni mają zapłacony urlop A nie dzień bezpłatny. I już grafik na nowy rok śmiech na sali że ludzie się na to zgadzają ????teraz już zawsze tak będzie bo po co płacić pracownikowi za nadgodziny jeżeli pracownik godzi się przychodzić za normalny dzień A później ma 7 dni bezpłatne
    panienka z okienka

23.12.2021 02:43

co dostajemy od firmy na święta? paczki jak kiedyś? czy trzeba być z związku i.placic dodatkowe składki a może jakiś Social ?

23.12.2021 09:49

Toć socjal był. Niestety wliczony do wypłaty i opodatkowany, ale był
    mały ziom

23.12.2021 09:55

Na święta dostajemy miłe wspomnienia ..soboty i te sprawy :-)

22.12.2021 22:43

Ten zakład jest chory. Zmuszają ludzi do pracy w sobotę strasząc zabraniem premii. Przychodzisz do pracy i przed wyjściem dowiadujesz się, że nie pracujesz dzisiaj 8, a 10h, ciul że nie masz z kim wrócić do domu, kierownik ma to gdzieś. Jeżeli potrzebujesz wolne to możesz pomarzyć. Dodatkowo wywiesili grafik, gdzie soboty będą do końca roku! Nie dość, że nie mają ludzi do pracy to tych co pracują odstraszają swoim zachowaniem. Szefostwo - zmieńcie nastawienie, bo nikt wam nie zostanie!
    zwyciezca

23.12.2021 09:52

Jak dobrze ze ja nie musze juz na to wszystko patrzec w tym zakładzie!!!współczuję ludzią którzy muszą to wszystko przechodzic..tak jak piszesz ich nieinteresuje ze nie masz z kim wrócic do domu..zabiorą ci premię jak sie sprzeciwisz zostać dłużej lub nie przyjść w sobote..Wstydzciensie Janipol Meble!CZY WY NIE WIDZICIE ŻE PRACOWNIK JEST stawiany pod ścianą bez wyjscia????
    Gorszy czlowiek

21.12.2021 22:35

Nadmierny halas na nowej hali no tak oczywiscie o panow z akordu sie dba nowe zatyczki do uszu sie robia a cala reszta dbajaca o panow aby mieli co robic przez 8h moze ogluchnac jak zwykle segregacja ludzi zreszta nie pierwszy raz.
    gorszy szef

22.12.2021 08:30

Proszę używać zatyczki do uszu...apropo panowie z akordu to świętość w zakładzie..prosze o nich tez zadbać np:mówiąc ciepłe słowa.
    pani z nowej hali

16.12.2021 09:23

Można coś zrobić z tym brzydkim chudym w okularach? Chodzi mi o jego zachowanie brudnymi butami kuca na ławce na palernii zostawiając pełno błota Sądząc po jego chamskim zachowaniu jest kimś ważnym albo tylko tak myśli ?
    pan

21.12.2021 13:32

Nosz co dam komentarz by zabrać pana w okularach na stejka by dobrze wyglądał to go usuwają :-)
    Aaa

20.12.2021 19:12

Panie Brygadzisto zmiany 1200 wracaj do nas brakuje nam Ciebie.
    Stefan

21.12.2021 12:00

Tak wracaj na stolarnie????
    mati

19.12.2021 17:24

PROŚBA DO PANA BARTKA KIEROWNIK NA TAPICERNI ZABIERA PREMIE ZA WYCHODZENIE NA PAPIEROSA POZA PRZERWĄ OK TAK JEST PRZERWY SĄ DWIE I MYŚLĘ ŻE WYSTARCZY . PYTAM CZY SĄ JAKIEŚ WYJĄTKI ???? CZY MAJSTER W ZIELONEJ BLUZIE U PIOTRA NA ZMIANIE MOŻE W CIĄGU 8 GODZIN WYCHODZIĆ NA PAPIEROSA 10 RAZY PROSZĘ SPRAWDZIĆ KAMERY OD STRONY MAGAZYNU WYROBÓW GOTOWYCH POPRZEDNI TYDZIEŃ POCZĄWSZY OD GODZ 16:30 CO GODZINĘ MAJSTER W ZIELONEJ BLUZIE WYCHODZI NA PAPIEROSA I JAKI ON PRZYKŁAD DAJE CZY SĄ WYJĄTKI BO NIESTETY JA MIAŁEM KILKA RAZY ZABRANĄ PREMIĘ ZA WYJŚCIE POZA PRZERWĄ . CZEMU STEFAN TEGO NIE WIDZI MOŻE NIE CHCE ????
    Kermit Żaba

20.12.2021 08:11

Kolego nic z tym nie zrobisz...mozesz pisać mówić głośno ale zrozum to sie nie zmieni.. Czy Ty w swojej firmie swojemu kumplowi ktory pilnuje by robota szla normalnie byś zabraniaal czego kolwiek?? Oczywiscie że nie..tak już jest i bedzie..pamiętaj każdy kto jest szczebelek wyżej ma jakieś przywileje.oczywiscie jeżeli spełnia oczekiwania swojego szefa...na innych działach zieloni też chodzą kilka razy na papierosa po za przerwą.proponuje zaprzyjaznic się z kierownikiem co bedzie nielada wyzwaniem podobnym do wejscia na K2 :-) i może wtedy zmieni się Twoja sytuacja premiowa...a jeszcze lepiej jak ograniczysz palenie albo calkiem rzucisz to już bajka :-) kilka stówek wiecej i premia wróci a płynność finansowa wskoczy na najwyższy poziom :-) no i oczywiście wpłynie to na zdrowie :-) (dziewczyny też inaczej patrzą jak facet nie pali) zobacz same plusy :-)

20.12.2021 20:17

Na innym dziale np jest taka pani, której po awansie totalnie się w głowie poprzewracało. Stosuje (usunięte przez administratora) L
    panienka z okienka

20.12.2021 13:02

a mowia że kobiety robia pierdoły ewidentnie jeśli my mamy cos do powiedzenia to robimy to w twarz wy macie z tym problem a poza tym jak wszędzie na innych działach mają niektórzy ładne oczy
    To na pewno nie ja

19.12.2021 00:29

Dlaczego robimy te soboty, nikt nie chce tego, każdy ma już dość, nie dość że przyjdzie się w sobotę to zostawione najgorsze komplety, Pani ż wybiera sobie nitki żeby dac im lepsze komplety, a tych co nie lubi zostaiwa na sam koniec, a gdy są dobre to leci na środek, tam może ładniejsi chłopaki :) a jak są potrzebne komplety to są wydawane pod oknem, nie mowie o dzieleniu parę osób kompletu, zawsze w to samo miejsce, a jak w ciągu dnia wyda się najgorsze komplety pod oknem i dochodzi do wybrania kompletów to już nie ma nic dobrego do wyboru bo inni co mają dane, wybrali sobie dobre i tym gorszym przez panią Ź nic nie pozostało
    to napewno Ty

19.12.2021 11:19

Może wybrańcy dostają te lepsze komplety? Ktoś pytał kierownika dlaczego tak jest ? A co do sobót trzeba robić :-) wszyscy marudzą pod nosem i zrzędzą że w sobote do roboty a pozniej wolne dadzą wtedy kiedy zakladowi pasuje a nie pracownikowi ,ale żeby się zebrac i sprzeciwić w grupie to juz nikogo nie ma,bo kazdy trzęsie portkami że premię zabiorą.no cóż niz nie zrobisz..
    Nikt jak każdy z nas

19.12.2021 01:08

Firma rzuca paragrafami zeby odrabiać dni wolne sobotami tylko ciekawe dlaczego nie znali kodeksu wtedy gdy trzeba było wypłacać ludzia za wczasy pod grusza!!!! Tylko pamiętajcie to pracownicy są dla was ... Patrząc na ostatnie statystyki za soboty to coś cienko Wam to wychodzi hihi
    ...

18.12.2021 10:51

Zaniepokojony

13.12.2021 10:30

Jak to będzie z sobotami po nowym roku? Najpierw było mówione, że do listopada jest grudzień my robimy soboty, a już krążą plotki że do marca? Skoro nie jesteśmy w stanie się wyrobić po co na siłę brane są zamówienia?... Jeszcze żeby to było normalnie zapłacone.. przez pół weekendu ciężko się zregenerować
    Oburzony

17.12.2021 09:45

Moim skromnym zdaniem soboty się nie skończą.od nowego roku będziemy pracować przez cały rok. Dla zakładu to super sposób żeby ludzią nie dać zarobić a wyjsc na swoje a po drugie sobota do pracy aby nadrobić zaległości a jak nie będzie tyle pracy cyk wolne bezpłatne.
    doradca ozyrysa

17.12.2021 21:02

Oczywiście że tak.jest to normalna polityka w zakladach pracy.Jak byś byl wlascicielem dużej firmy tez chcial bys jak najwiecej przychodów dla siebie..niestety kosztem pracowników-mowa tu o czasie pracy... Wiesz ludzie marudzą pod nosem a i tak pójdą w sobote do pracy chocby dla tego aby nie stracić premii..premia w tym zakładzie to karta przetargowa..pracownik jest posluszny dostaje całą-odmowi przyjścia w sobote,więc 100 lub 200 kierownik zabierze,a to już dużo.w miedzy czasie przyjdziesz z przerwy minutę po wyznaczonym czasie i już kolejna 100 leci..dla tego warto przyjść w tą sobotę :-)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Janipol Meble Polska Sp. K.?

Kontakt - Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

Przemysłowa 2 88-160 Janikowo

Branża główna: Meble
    Nowy

15.12.2021 13:41

Pytanie odnośnie socjalu : - czy są wgl. Jakieś pieniądze na święta ?? - czy są paczki dla dzieci Jeżeli tak to proszę o odpowiedz kiedy są wydawane i przez kogo ponieważ żadnej informacji nie mogę uzyskać ….
    Nowy

16.12.2021 20:02

Zmowa milczenia czy jak ?!
    były pracownik

10.12.2021 15:43

Pracowałem w tej firmie prawie 3 lata. Na poczatku fajnie bo akord i szło zarobic srednio miesiecznie 3.5 tyś. Plusy tego wszystkiego jedynie były każdego dziesiątego bo czlowiek zadowolony z ciężko powtarzam ciężko zarobionych pieniędzy.w janipolu nie zarobisz łatwo pieniążków chyba że masz znajomości a jak nie masz to wiadomo. Ja osobiscie nie mam miłych wspomnień. Brygadzista był arogancki i np jak byly nadgodziny to podchodzil do pracownika i wypowiadal jeden wyraz "dycha" co oznaczalo ze pracujemy 10h dzisiaj.oczywsiscie nie interesowalo go ze nie ma z kim wrocic do domu bo przeważnie ludzie w kilku jeżdżą..jezeli odmówiło się " dychy " to na drugi dzien u kierownika na dywaniku upomnienie że się odmawia pracy nadgodzin mimo że jak wspomnialem nie ma się z kim pozniej zabrac do domu...bardzo stresujące sytuacje dla czlowieka...po pół roku pracy w tej firmie przepuklina pachwinowa i operacja ...2 m-ce po operacji z bólami powrót do pracy bo umowa sie kończyła wiec trzeba bylo wracać i co? Brygadzista pierwsze co to pytanie "zgoda ?" Hmmm pomyslalem że chce sie pogodzic bo może kłótnie byly wczesniej...nic z tych rzeczy :) zgoda od lekarza na wykonywanie pracy po dluzszym wolnym związanym z operacją ..nie było pytania jak sie czujesz,czy wszystko ok tylko ZGODA...czlowiek w końcu zaczyna sie zastanawiac czy dobrze zrobil przyjmujac się do firmy...po 2 latach niestety kręgosłup wysiadł...odcinek lędźwiowy się poddał i Tym razem skorzystalem z prawa do zasilku chorobowego dłuższego a także przemyslalem cały ten spedzony czas w zakładzie...czy bylo warto pracować ? Nie nie było... Zdrowia nikt mi nie zwróci a czlowiek idąc tam powinien z usmiechem na twarzy wchodząc do firmy witać znajomych....moim zdaniem powinno być zmienione podejście do pracownika i przedewszystkim szacunek.to że ktos jest stanowisko wyżej nie oznacza ze może mówić czy robic cos co sprawia niedosyt z chęci do pracy.. Cieszę sie ze już mam to wszystko za sobą i nie muszę codziennie się stresować. Życzę powodzenie i wytrwałości dla wszystkich. Pozdrawiam
    Prasy

11.12.2021 02:39

Pozdro Piotrus ????
    Tapicer

01.12.2021 20:31

Jak fajnie na pierwszej zmianie jak od dwóch dni są komplety wydawane ,a nie przydzielane,cały dzień bez słowa zapraszam,aż chce się robić. Życzymy pani zdrowia i proszę spokojnie się wykurować i nie spieszyć z powrotem.
    Tapicer

07.12.2021 15:31

Tak juz czysto po ludzku, życzyć komuś żeby chorował? Największym fermentem są niestety pracownicy, po stópkach was całować trzeba czy jak? Czasem jak podstawówka...
    pomysl logicznie o kompletach

08.12.2021 07:52

Kolego tutaj nie chodzi o to że ktoś życzy źle lub aby chorował. Jak byś pomyślał chwile logicznie to zapewne chodzi o wydawanie kompletów.śmiem twierdzić że osoba ktoa zachorowala te komplety wydawała i przydzielała je wedle własnego widzimisie co skutkuje złym czasem dla pracownika by badziewskim komplecie...kolega na zastępstwie pewnie ma to w (usunięte przez administratora) dla kogo ma iść gorszy czy lepszy komplet i traktuje wszystkich po równi..czy ciężko Ci to zrozumieć???chyba że się myle to przepraszam i proszę mnie poprawić.
    Xyz

06.12.2021 08:02

To są żarty, wczoraj było pytanie do Pani prezes o sprawdzającej dkaczego chodzi i usuwa opinie wydana o niej a dzis juz tego nie ma .Kpina ,jedna wielka machloja między sprawdzająca ze stołu 4 a ta osoba co opinie czyta i odp na nie W takim razie zamknijcie ta strone ,bo kim ta Oani jest ze wszystko jej uchodzi czy Pan Bartek tego nie widzi jak zachowuje się na szwalni ....
    Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.

07.12.2021 14:27

Wszelkie pytania, problemy i niepokoje dotyczące pracy mogą Państwo na bieżąco zgłaszać do partnera biznesowego, kierownika produkcji i Pani Prezes. I taki kontakt jest właściwy. Platformy internetowe to nie jest miejsce, gdzie toczy się takie dyskusje.
    ocalony

07.12.2021 16:12

Myślę że ludzie piszą o takich problemach wlasnie na takich portalach aby ktoś dostrzegł dany problem.Pracowalem w waszej firmie i wiem jak działa komunikacja pracownika z szefostwem.Na nic się zdają skargi czy zażalenia,mało tego pracownik boi się odezwać ponieważ często skutkuje to utratą premi w jakimś stopniu lub calkowitym.Warto przyjrzeć się problemowi jaki jest w firmie jeżeli chodzi o przełożonych ponieważ pracownicy mają poprostu dosyć.Sam osobiście zrezygnowalem bo na dłuższą metę ciężko o zdrowie a ma się tylko jedno.. Pozdrawiam prasy i pana Zenka który czasami codziennie potrafił podnieść pracownikowi humor znajdując najmniejszą zszywkę wystawającą 0.05 setnych milimetra :-) (oczywiście premia juz leciała w dół)

16.11.2021 12:14

Chciałbym poruszyć ważna kwestie dotyczącą dofinansować dojazdów. Generalnie to super inicjatywa dla osób, które dojeżdżają z daleka, ale byłoby dobrze jakbyście nam podwyższyli dofinansowanie z uwagi na bardzo drogie paliwo, którego cena ostro poszła w górę. Inna kwestia to dlaczego jak mam dzień wolnego to z dofinansowania odbieracie nam 15zl za ten dzień, ale jak w sobotę przychodzę do pracy to już nie doliczacie, a czesto muszę dojeżdżać sam i mi się to nie kalkuluje. Czy to uczciwe, że za dzień wolny zabieracie 15zl, a jak przyjeżdżam w sobotę to mi nie dodajcie do dofinansowania? Proszę o rzetelna odpowiedź beż tekstów w stylu "cieszę się że masz".
    Prawdziwy

21.11.2021 20:48

Widocznie nie pracujesz w takim zakładzie że az muszą kusić dofinansowaniem do dojazdów
    Xyz

05.12.2021 21:44

My dojeżdżamy też i nie dostajemy ,widocznie mamy auto na powietrze.Moim zdaniem każdy kto dojeżdża z poza Janikowa powinien dostać, powinno być przeliczone ,co my gorsi jesteśmy???

27.11.2021 17:55

co jest

28.11.2021 09:15

A nie można zgłosić na Jamajke? Czy to nic nie da ??
    Robol

03.12.2021 09:34

Po pierwsze naucz się poprawnie pisać, bo Twój poziom gramatyki jest na poziomie pierwszoklasisty. Po drugie nie obrażaj innych pracowników firmy takimi tekstami to sobie w domu operuj. Potrzecie jak ci nie odpowiada praca w firmie, to się zwolnij albo sam liż jajeczna do emerytury.

01.12.2021 11:45

witam :) czy wszyscy zauważyli jak można pracować w spokoju ???? chodzi o tapicernie nikt nie chodzi nie zawraca głowy przede wszystkim nie straszy że dłużej nie biega po nitkach nie pogania tapicerów nie opowiada chorych bajek że się nie wyrobimy i będziemy dłużej siedzieć a jak się nie zgodzisz to do kierasa jutro i nagana bo to polecenie służbowe . Jak jedna osoba której nie ma może zniechęcić do pracy i psuć atmosfere

02.12.2021 00:02

Kolego usiądź i przeczytaj jeszcze raz to co napisałeś...czy Ty się chłopie słyszysz??? Na tapicerni jest spokojnie??? A ucinanie czasów już nie pamietasz??? Komplety z niskimi czasami Mikołaj w prezencie dał?itd itp
    Neutral

14.09.2021 20:05

Pracując w Janipolu kilkanaście lat stwierdzam że to jest dobra praca dla ludzi którzy chcą zarobić godziwe pieniądze. Ale wiadomo że jest wielu takich którym się nie chce i to właśnie oni najwięcej marudzą. Jeśli chodzi o tapicernie. Ludzie marudzą bo są komplety jakie są, ciężkie z małymi czasami. Apropo czasów. Ciągle są ucinane i nie adekwatne do czasu włożonego w ich wykonanie. Ale nikogo to nie interesuje. Skoro nie ma strajków tzn że pracownik nie narzeka i mu to ospowiada. I teraz coś co jest najwiekszym problemem tapicerni. Osoby rządzące.(usunięte przez administratora)
    POzdrawiam

29.11.2021 13:45

Dlatego pracodawca powinien wziąć pod uwagę jedną rzecz. Norma ma być dla ludzi, którzy będą wstanie ja wyrobić codziennie przez 8h aż do emerytury. Nie przez 5 lat a potem niedyspozycja pracownika.
    Sila

30.11.2021 20:44

A kierownik ma to głęboko
    on

28.11.2021 16:21

myślę że inspekcja pracy coś zaradzi bo to co on wyprawia (Piotr) przekracza wszelkie ludzkie granice . Kilka dni temu odszedł następny w miarę dobry monter chciał tylko godzinę się zwolnić i niestety wielkie problemy były to się zwolnił i następny się szykuje do odejścia
    zorro

27.11.2021 17:23

witam :) i pytam
    Chaber

26.11.2021 10:23

Poruszę temat prania ubrań roboczych.Pralnia nie nadąża lub za rzadko są odbierane z zakładu.Pierzemy we własnych domach, nie dostajemy nawet na proszek.Niektorzy śmierdzą na odległość.
    Ciuchy

20.11.2021 17:52

Kto jest za tym, żeby zmienić nam spodnie robocze? Te spodnie typu "ogrodniczki" nie mają nic wspólnego z bezpieczeństwem, a przede wszystkim komfortem pracy!!! Spodnie są bardzo sztywne, nie można w nich wykonywać pełnego ruchu, ograniczają wykrok i są bardzo niebezpieczne. Nie mówię.juz o tym, że nie przepuszczają powietrza i są nieprzyjemne dla ciała. Proszę iść na stolarnie, lub klejenie i zobaczyć jak pracownicy mają połatane, lub podziurawione spodnie. Wystarczy delikatnie się o coś zahaczyc, a spodnie prują się po całości. Niejednokrotnie miałem sytuację, że przez te spodnie które musimy nosić przymusowo bym się obalił, ponieważ ograniczają mi ruchy. Na moich oczach pracownik się obalił właśnie przez ograniczone ruchy przez spodnie. Ponadto na stolarni powinny być jakieś przyjemniejsze spodnie, z większą ilością kieszeni i żeby nie ograniczały ruchów. Jeśli nie chcecie nam kupować spodni to pozwólcie przynieść chociaż swoje. Koszulki to też tragedia. Wszystkie koszulki pochodzą z firmy fruit of the loom i jest tu najtańszy szmelc z chin jaki istnieje na rynku. Są potwornie nieprzyjemne dla ciała, nie przepuszczają powietrza.... Po prostu tragedia. Drogi pracodawców bardzo proszę o rozwiązanie tego problemu, ponieważ dla wielu pracowników jest to męczarnia, zwłaszcza latem. Pracownicy potwornie sie pocą w tych ciuchach.
    Chaber

26.11.2021 10:06

Potwierdzam
    Ktokolwiek

25.11.2021 20:09

Chciałbym poruszyć kwestię ogrzewania na magazynie stelaży. Tam jest już powoli lodówka a jeszcze nie ma minusowych temperatur. Ludzie chodzą już przeziębieni... Co i kiedy będzie robione w tej kwestii?
    Lotek

24.11.2021 13:05

Zastępstwo na szwalni. Takie pokazu agresji dawno nie było. Nie każdy nadaje sie na stanowisko
    Goretzka

24.11.2021 06:26

Mógłby ktoś podpowiedzieć co z tymi przepracowanymi wszystkimi sobotami ?czy dadzą wolny cały tydzien za to lub dwa?bo tych sobót może się nabierać i czy po Świętach obrazu do pracy przed nowym rokiem ?
    BHP

23.11.2021 18:12

Panowie od BHP tylko łażą w kółko i nic nie robią oprócz zagadywania pracowników i (usunięte przez administratora) śmichów chichów. Były im zgłaszane naruszenia dot. nieprzestrzeganie higieny pracy, ale to olali... Niezle... ja od jutra może też nie będę wykonywał swoich obowiązków i nadal będę pracował w firmie?
    Pituś

19.11.2021 12:02

Drogi pracodawco. Miałem ochotę podjąć pracę ale zostałem trochę zniechęcony problemem z dojazdami do pracy. Myślałem, że taka duża firma jak Janipol zapewnia dojazdy do pracy tak jak kiedyś Janikowskie Zakłady Sodowe. Prawdopodobnie sporo osób dojeżdża do pracy z Inowrocławia i ma problem z dojazdem. Kolega mówił, że pracownicy dojeżdżają swoimi prywatnymi samochodami, ale większość ma już komplet albo nie jest chętna na pasażerów....nie każdy chce być uwiązany . Dojazdu autobusem też nie ma na godzinę 6 rano i na powrót po 22. Takie duże firmy jak Cykoria czy Barbara zapewniają pracownikom transport do i z pracy, wozi ich prywatny bus. Nie wiem czy pracownicy za to płacą czy nie ale myślę, że było by to duże ułatwienie dla pracowników, bo może się zdarzyć że kierowca samochodu nagle zachoruje i wtedy 4 osoby dojeżdżające z nim zostają bez transportu. Myślę, że zainteresowanie pracowników dojazdem byłoby spore a dla przyszłych pracowników byłoby również zachętą, nie każdy przecież posiada prawojazdy
    Pituś

22.11.2021 15:12

Szkoda, ale rotacja pracowników jest i będzie może warto powtórzyć temat zapisów na autobus, mniejsze busy też są nie musi być zaraz autokar

23.11.2021 08:58

A co zrobisz jak jamajka zrobi zebranie o 20tej i powie że dzisiaj pracujemy do północy? Czym wrócisz do ina? Z buta? On cwany akurat bo mu zad wiozą...
    Bramkarz

24.10.2021 11:55

To kpina!!!! Kierownik tapicerni zmywa kolegę który pracuje sumiennie i zawsze ogarnia meble na podeście od 7 lat i chce iść na szkułke bo chce iść na tapicera a on dał by radę jako tapicer. A kierownik zawsze mu mówi że brakuje ludzi i że musi dwóch przyjąć żeby kolega z podestu poszedł na szkułke i tak go robi w bambuko od półtora roku!!!! A na olx są ogłoszenia do janipolu jako tapicer a kolega ma już umowę na czas nieokreślony i jako tapicer by pracował dalej. A przyjmują (usunięte przez administratora) którzy nie radzą sobie na szkułce a na nicce to polegną!!! Pani prezes interwencja w tej sprawie proszę.
    stolarz

06.11.2021 08:11

Wam na tapicerni to już się w głowach poprzewracało takie zarobki a i tak wiecznie macie jakiś problem i tylko oczerniać potraficie a ten pokrzywdzony tapicer niech się weźmie do roboty a nie zaczepia każdego co obok przechodzi i rzuca jakieś głupie teksty a dobrze wiemy o kim mowa . Mój kuzyn tam pracuje od kilku lat i nic niema co do przełożonych tylko się dziwi po co tam niektórzy przychodzi chyba tylko żeby kręcić spiski i podburzać innych . Słuchaj kolego KULTURĘ trzeba wynieść z domu a nie cwaniactwo i chamstwo .
    tofifi

20.11.2021 15:05

Stawka jest dobra, ale tylko dla wybranych.
    pracownik25

07.11.2021 09:05

Kutury i (usunięte przez administratora) to nie tylko na tapicerni maja ale i na klejeniu zwlaszcza brygadzisci,ze tez nkt tam porzadku z nimi nie zrobi,ludzie swoje robia po 10 godzin,soboty pracuja a oni zachowuja sie jakby to ich zaklad byl.,zwlaszcza pan P..
    Rozbawiony

28.10.2021 17:52

I dzięki temu wpisowi kolega może zapomnieć o karierze tapicera podejrzewam że gowork w tym przeszkodzi

Zostaw merytoryczną opinię o Janipol Meble Polska Sp. z o.o. Sp. K.