Proszę o odpowiedź, ile w Nokii zarabia programista Java ?
zenek
16.02.2016 20:30
Nie rozumiem co ma trudna rozmowa do sprzężenia - sprzężenie może byc dodatnie lub ujemne. Mi sie podoba styl rozmowy w Nokii. Osoba jest po prostu tak jakby poddana testowi wydajnościowemu, tzn. pytania z danej dziedziny idą od łatwych do trudnych aż zatkają kandydata na jakims absurdalnym pojeciu VSWR.
Nie ma głupich HR-owych pytan. Przynajmniej wiadomo ze jesli odpadniesz to z powodu takiego, ze jestes za słaby.
Inne firmy z całą pewnościa zapraszaja kandydatów tylko po to zeby HR-ówki mogły sobie pocwiczyc kompetencje i wpisac ze w danym miesiacu przepytały X osob, bo cos te baby muszą robic.
Przychody i zysk Nokia Solutions And Networks
106,3 mln
2021
2022
2023
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Firma może pochwalić się przychodami 2 mld 863 mln zł w roku 2023. Wartości są niższe o 6% w ujęciu rocznym. Zysk brutto w tym czasie osiągnął poziom 106 mln 265 tys. zł.
Przychody są na wysokim poziomie, chociaż zauważalny jest spadek. Jak to wpływa na Waszą pracę oraz nastroje w zespole? Co o tym myślicie?
serio?
14.09.2025 10:47
przychody polskiego oddziału nie mają znaczenia dla polskich pracowników
grosik
21.10.2025 23:24
Przychody są wrzucane do jednego wora, nic z tego nie mamy.
f
13.02.2016 09:44
Zadajcie pytanie ilu studentow pracuje w Nokii, ile osob pracujacych na prace pracowalo w wiecej niz jednej firmie (tzn. nie byli wzieci z lapanki po studiach) i ilu pracuje w firmie seniorow.
Wyciagnijcie wnioski, mysle, ze to wam wiele powie jakie sa cele firmy, jakie sa zarobki, i o co tu chodzi :)
Czasem firmy ktore oferuja wysokie zarobki podaja widelki.
Zastanowcie sie co ma na celu trudna rozmowa rekrutacyjna "bez sprzezenia zwrotnego"
*Byc moze* chodzi o:
- poznanie kompetencji kandydata
- rzekomy profesjonalizm (zachowanie rekruterow, brak spoufalania itp)
- zagiecie kandydata do tego stopnia, aby myslal, ze nie ma podstaw do negocjacji wysokiej stawki ;)
zenek
20.02.2016 12:37
Na rozmowie miałem szczegółowe pytania z JEE z cyklu w jaki sposób przesyłane są dane gdy używamy beana lokalnie i zdalnie, pytania o refleksję itp. w rzeczywistości to praca w 99% przy standardowej javie gdzie przez tydzień analizujesz spaghetti kod w poszukiwaniu tej jednej linijki którą trzeba zmienić. Praca nie przyciąga seniorów bo technologie są sprzed 15 lat.
Oszuści i złodzieje! Janusze biznesu myślą, że sobie przy-cebulą nie wypłacając pracownikom wypłaty. Co trochę zwalniają pracowników nie dając im wynagrodzenia za np ostatni miesiąc czy dwa i zatrudniają kogoś nowego by po paru miesiącach zrobić to samo. Ale to się niebawem skończy. Chcieli wydymać freda to teraz fred wydyma ich!
wroclavianin
04.12.2016 02:38
Benek - chyba cie wywalili z roboty, bo byłeś cieńki. Popatrz na wcześniejsze posty, jest tam informacja o braku kadry, wiszących ogłoszeniach, przyjmowaniu studentów. Musiałeś być gorszy skoro dalej przyjmują studentów. Jeśli chodzi o zwalnianie, to jakiś mit. Niektóre działy, produkty są sprzedawane, ale wszyscy, którzy mają praktykę są przyjmowani do innych i nie znikają z firmy, Pracuję tam już parę lat i nie widziałem takich strasznych rzeczy jakie opisujesz. Bardziej mi się kojarzysz z kimś komu się nie udało na rozmowie kwalifikacyjne, albo kto nie wytrzymał okresu próbnego. Firma ma swoje wady, jak każda korporacja, ale miejscem do pracy nie jest złym.
candidate
04.02.2016 08:09
Ostatnio na ich stronie pojawiło się coś takiego(usunięte przez administratora) może ktoś to potwierdzić?
kanibal
26.01.2016 00:20
Znajomosc LTE czy innych sieci to sciema. Wystarczy poczytac google strukture jak to wyglada, po jakich protokołach komunikuje sie BTS miedzy soba i miedzy RNC. Nie znam sie na LTE, ale jest prostsze niz WCDMA
Absolutnie podstawy. W pracy ta wiedza, jak działa LTE, co to nośna to nikomu do niczego nie jest przydatne. Dostaniesz jakis wycinek, ficzer, cokolwiek i bedziesz cos z tym robił. No chyba ze nie rozumiesz po angielsku co sie mowi to trudniej bo polskie google ssie wg mnie. Nokia potrzebuje studentow bo teraz maja taki glod na pracownikow ze sami siebie zjadaja- kanibalizm
Kamil
01.02.2016 00:24
Przyjmują doświadczonych koderów czy tylko tanią siłę roboczą?
ile chcesz
22.01.2016 02:10
To, że jest dużo ofert niekoniecznie musi oznaczać, że dużo osób jest poszukiwanych. Jaki jest sens pytać się o wynagrodzenie na forum ?
Zaaplikuj, przejdź rozmowe telefoniczną i czekaj na zaproszenie. Jak nie zrozumiesz kobiety co mówi po angielsku i coś wydukasz to nie oczekuj cudów xD, chociaż pracowałem z osobami, co nawet nie mają B2. Na testera wezmą jak mają braki w kadrze, ale i tak nie każdego, najczesciej z polecenia. W ogóle zadajcie sobie pytanie co wiecie o testowaniu, bo to szeroki bardzo temat. Jeśli nie ogarniasz zagadnien ze studiów, zapomniałeś, nie rozwiazesz jakiegos zadania na tablicy albo chociaz nie wykażesz toku rozumowania to odpadniesz, a rozmowa jest wymagajaca i tyle. Mówie ze swojej perspektywy nie-informatyka. Mysle, ze najwieksza szansa dla absolwenta to I&V albo inny dział, ale w sytuacjach skrajnych, tzn nie maja ludzi bo sami odchodzili z zespołu i tyle.
Angielskiego uzywa sie tylko to czytania dokumentacji i czytania e-maili. Takie są fakty. I ogólnie to jest tak, że to korporacja musi potrzebować ludzi, to ze jestes odpowiedni i nawet dobrze ci poszło to o niczym nie swiadczy. Dla nich jestes przedmiotem, nie podmiotem.
qbek
21.01.2016 16:46
@qwer: A taki team assistanst na poczatek?
20.01.2016 16:06
Rex
07.06.2016 23:12
Gdzie przeczytałeś,że 5k brutto? Chętnie poczytam o tym.Dobra kaska byłaby :)
no
20.01.2016 13:33
w internecie bylo napisane ze minimum 5k brutto. ktos zweryfikuje?
jarek
09.01.2016 15:00
Dyrektor powiedział, że możemy sobie zgłaszać do sądu, bo Nokia ma dobrych prawników i z nimi nikt nie wygra.
Skoro dyrektor Noki mówi taki rzeczy to świadczy to o całej Nokii i o tym, żeby omijać Nokię szerokim łukiem za takie sk***ństwo.
Jak już sprawa będzie w sądzie to poinformujemy media więc niebawem może będzie o tym głośniej.
09.01.2016 01:32
Jarek
09.01.2016 14:51
Do nawiązywania kontraktów z klientami z Niemiec, Włoch, Francji itp oraz do tłumaczenia korespondencji. Wiem, że ten proceder trwa od dłuższego czasu, zatrudniane są co trochę nowe osoby, którym nie wypłaca się wynagrodzenia, po czym je się zwalnia i zatrudnia nowe. Nie wiem jak jest z informatykami, może ich traktuje się lepiej.
ged
09.01.2016 01:06
jakie tłumaczki? w nokii nie zatrudnia się tłumaczy, bo każdy zna angielski. W którym biurze? Pracowałem w nokii 5 lat i nigdy nie widziałem żadnych 'tlumaczek'. Ogarnij się.
a sama firma mocno średnia. brak szkoleń, generalny rozp$%&. Można pracować :)
Jarek
08.01.2016 19:49
Stanowczo odradzam. Moja dziewczyna i kilka innych byłych już pracownic nie dostało wynagrodzenia za ostatnie miesiące pracy. Pracowały tam w biurze jako tłumaczki. Sprawa najprawdopodobniej wyląduje w sądzie.
asdasd
06.01.2016 19:01
Mam pytanie w związku z rychłym przejęciem Alcatel-Lucent przez Nokię.
W Alcatel Lucent, pomimo upływu lat, zdobywania doświadczenia praktycznie nie ma szans na podwyżkę wynagrodzenia. Po ośmiu latach zarabia się tyle ile na początku. I tak do usranej śmierci. Ścieżki kariery także brak.
Jak to wygląda w Nokii? Czy co roku są podwyżki wynagrodzenia ? Ile mniej więcej wynoszą, jeśli są ?
bi
05.01.2016 12:50
Przestrzegał cie przed ciężko praca w Nokii? Jest tam aż tak zle? Na goldenline maja dobre opinie.
loiioz
30.12.2015 15:32
Orientuje się ktoś jaki jest przedział dla absolwentów bez doświadczenia z dobra znajomością praktyczną podstaw i oop c++?
16.12.2015 02:30
Maciek
31.12.2015 21:04
nawet nie zrozumiałeś sensu wypowiedzi @haha. @loiioz jakieś 3500 - 4000 brutto na początek
loiioz
03.01.2016 11:10
Trochę mało, myślałem że więcej. mój kolega na budowie zarabia 3000 brutto na pipidówku, a zakończył edukację na gimnazjum ;)
aikon
19.11.2015 17:26
Hej, mam dwa pytania.
1. Czy Nokia daje swoim pracownikom bony świąteczne ?
Jeśli tak to jakiej one są wartości ? (500zł 1000zł? 1500zł? ...)
2. Czy w Nokii jest premia roczna ? Jeśli tak,
to jak mniej więcej ma się ona procentowo do rocznego wynagrodzenia ?
Jest na tyle duża, że można ją traktować jako trzynastkę? A może jest jeszcze większa ?
Pozdrawiam.
18.11.2015 23:50
haha
07.12.2015 17:13
Ciezko? Nokia zbiera odpady z rynku :D
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Nokia Solutions And Networks?
ZENON
11.11.2015 15:01
Jak nastroje przed połączeniem z ALU?
19.08.2015 11:43
ubuntu83
19.08.2015 13:21
Jak się sprawdzisz jako working student to na bank Cię zatrudnią.
dendi
21.08.2015 20:23
czym się różni working student od junior C++ developer poza rodzajem umowy i godzinami? Mniejsza odpowiedzialność czy co ?
Koening
03.08.2015 18:45
dendi masz racje. Nie wolno zatrudniac w nokii z powodu alcatela, poza tym wczesniej i tak mozna bylo zatrudniac conajwyzej swiezakow (bo nikt normalny by nie poszedl do pracy za taki kiepski hajs).
Zreszta po fuzji z alca pewnie troche ludzi sie posypie :-)
dendi
21.07.2015 16:57
Zauwazyliscie, ze zniknely wszystkie oferty na programiste C++ w nokii we Wroclawiu? z tego co czytalem o alcatel tutaj podobno firmy maja zakaz zatrudniania w zwiazku z przejeciem alcatela przez Nokie, ale z tego co widze nie oferuja pracy jedynie programistom C++ i Java za to pojawilo sie duzo innych-dziwnych ofert typu working student - project manager... dziwne i to podobno juz trwa od dluzszego czasu
Joanan
22.06.2015 11:56
Witam, poszukuję byłych pracowników firmy Nokia z Wrocławia, które podzielą się swoją opinią o byłym pracodawcy. Za 2 godziny rozmowy 150zł wynagrodzenia. Więcej info na prv [email protected]
Nokian
10.06.2015 11:05
Wrocławski dawny nsn został tą prawilną Nokią :) Microsoft kupił dział telefonów i nic więcej. Obecnie używana nazwa to Nokia i znane wszystkim niebieskie logo. Z przyczyn prawnych, podatkowych czy z racji zwykłych zaszłości możecie się spotkać z nazwami: NSN - co oznacza Nokia Solutions and Networks, Nokia Networks (bo tak defacto nazywa się wewnętrznie dział zajmujący się btsami). Natomiast rozwinięcie Nokia Siemens Networks było namiętnie tępione i nie powinno być używane (z racji praw do nazwy Siemens). Tak czy siak to ciągle ta sama firma i ci sami ludzie.
Wywiadu udzielił/aMartyna Kosiorek
08.05.2015 12:01
Pojawienie się Nokii w Polsce było dużym wydarzeniem. Jak wyglądały początki?
Europejskie Centrum Inżynierii i Oprogramowania we Wrocławiu powstało w 2000 roku, zatrudniając wówczas 10 pracowników. Dzisiaj jest to największa instytucja badawczo-rozwojowa w sektorze ICT w Polsce. W 2013 roku zatrudnialiśmy ponad 1800 pracowników, w 2015 jest nas już ponad 2500 i wciąż poszukujemy nowych specjalistów.
Skok z 10 do 2500 pracowników jest imponujący. Obecnie ten przyrost już się ustabilizował?
Od kilku lat, w związku z rozwojem nowych technologii, wrocławskie centrum R&D odnotowuje ciągły wzrost zatrudnienia. W zeszłym roku zatrudniliśmy 815 nowych pracowników.
Proszę opowiedzieć o swojej działalności. Nad czym pracujecie?
Każdego dnia tworzymy rozwiązania, które są lub będą używane na całym świecie. Pracujemy nad technologiami telekomunikacyjnymi, takim jak 2G – GSM, 3G – WCDMA oraz 4G – LTE, a także zajmujemy się procesem standaryzacji dla technologii 5G.
Z jakich kanałów rekrutacyjnych najczęściej Państwo korzystacie?
Korzystamy ze wszystkich dostępnych kanałów rekrutacji, m.in. portali pracy oraz portali społecznościowych, prowadzimy poszukiwania bezpośrednie, bierzemy udział w targach pracy. Organizujemy wiele własnych akcji rekrutacyjnych na uczelniach, wspomagamy się również agencjami rekrutacyjnymi.
Na jakie stanowiska najczęściej Państwo rekrutujecie?
We Wrocławiu zatrudniamy głównie programistów C, C++, Java. Rekrutacja trwa w zasadzie nieprzerwanie. Z drugiej strony szukamy także testerów oprogramowania oraz ekspertów z obszaru Big Data czy specjalistów ds. tworzenia dokumentacji technicznej. Mamy również wiele ciekawych ofert dla studentów i osób dopiero zdobywających doświadczenie – praktyki letnie, staże oraz program szkoleniowy Nokia Academy. O wszystkich inicjatywach można dowiedzieć się więcej z naszej strony internetowej www.nokiawroclaw.pl.
Zatrzymajmy się na chwilę przy tych programach stażowych. Mogłaby Pani o nich opowiedzieć?
Centrum technologiczne we Wrocławiu co roku prowadzi rekrutację na praktyki letnie. Trwa ona zwykle od kwietnia do lipca, a praktyki odbywają się w terminie od czerwca do października. W tym roku praktyki będą trwać od lipca do września. Praktyki są przeznaczone dla osób, które ukończyły minimum drugi rok studiów na kierunkach: informatyka, telekomunikacja, automatyka, robotyka lub pokrewnych. Udział w rekrutacji mogą brać także osoby nieposiadające wykształcenia kierunkowego, ale dysponujące wiedzą z zakresu objętego tematyką praktyk i pasjonujące się zagadnieniami z obszaru telekomunikacji. Dodatkowo prowadzimy również rekrutację na program stażowy w centrum technologicznym we Wrocławiu. Trwa ona przez cały rok. Working Students to staże długoterminowe, trwające zwykle od 6 do 12 miesięcy. Stażami objęte są stanowiska związane z programowaniem (C++, C, Java), integracją i weryfikacją/testowaniem oprogramowania oraz inżynierią telekomunikacyjną. Staże są przeznaczone dla studentów ostatnich lat studiów inżynierskich lub magisterskich z kierunków takich jak: informatyka, telekomunikacja, automatyka, robotyka lub pokrewnych. Jako Working Student można wdrożyć się w te obszary pracy, które odpowiadają pełnoetatowym stanowiskom inżynierskim.
Jak wygląda proces rekrutacji w Nokii - ile trwa, jakich metod Państwo używacie, czy stosujecie testy, case study itp.?
Proces rekrutacji na poszczególne stanowiska nieco się różni, ale generalnie dzieli się na kilka podstawowych etapów. Pierwszym z nich jest oczywiście kontakt z firmą i przesłanie nam swojego CV. Z wybranymi kandydatami kontaktujemy się telefonicznie. Podczas krótkiej rozmowy sprawdzamy poziom języka angielskiego potencjalnego pracownika i potwierdzamy kwestie formalne. Następnie aplikujący na stanowiska programistyczne dostają e-mailem test weryfikujący ich umiejętności i znajomość danego języka programowania. Kiedy kandydaci poradzą sobie z tym zadaniem, zostają zaproszeni na rozmowę kwalifikacyjną. Prowadzą ją inżynierowie Nokii, którzy sprawdzają wiedzę teoretyczną oraz umiejętności praktyczne kandydata, w tym jeszcze raz jego znajomość języka angielskiego. Co ważne, osoby spoza województwa dolnośląskiego mogą odbyć tę rozmowę przez komunikator Skype. Jest to właściwie ostatni etap rekrutacji, po którym można spodziewać się maila bądź telefonu z decyzją.
Pytanie odnośnie pracy u Państwa ma także nasz użytkownik Pattern. Jest ciekawy czy po rozwiązaniu zadań z Codility zawsze dostaje się informację zwrotną? Jeżeli tak to po jakim czasie?
Po wypełnieniu testu codility kandydat zawsze otrzymuje informację zwrotna. W przypadku negatywnego wyniku w ciągu 2 tygodni może się spodziewać informacji mailowej. Jeśli wynik testu jest pozytywny, skontaktuje się z nim osoba z działu rekrutacji, aby umówić go na kolejny etap.
Użytkownik Working, zastanawia się czy to prawda, że na Working Student łatwiej jest się dostać na Juniora Java?
Program Working Student to nic innego jak długoterminowe staże, oferowane studentom uczelni technicznych. Stażami objęte są stanowiska związane z programowaniem (C++, C, Java), integracją i weryfikacją/testowaniem oprogramowania oraz inżynierią telekomunikacyjną. Jako Working Student można wdrożyć się w te obszary pracy, które odpowiadają pełnoetatowym stanowiskom inżynierskim. Uczestnictwo w takim stażu bardzo często kończy się zatrudnieniem pracownika w pełnym wymiarze pracy. Odpowiadając na Pana pytanie: tak, jest to droga do otrzymania zatrudnienia.
Oprócz stałej pensji, pracownicy mogą liczyć na dodatkowe benefity?
Nokia Networks poza standardowym wynagrodzeniem oferuje wszystkim swoim pracownikom szeroki wachlarz dodatkowych benefitów: prywatną opiekę medyczną dla pracowników oraz członków ich rodzin, prywatne ubezpieczenie na życie, kartę MultiSport, bilety do kina czy teatru, karty lunchowe.
Czy angażujecie się Państwo w działania prospołeczne?
Nokia prowadzi działania prospołeczne zgodnie z ustaloną we wrocławskim oddziale polityką CSR (Corporate Social Responsibility). W ramach tych działań wspieramy przede wszystkim projekty edukacyjne - zarówno organizując własne np. nauczanie dzieci programowania, jak i wspierając lokalne ośrodki np. uczelnie wyższe. Angażujemy się również w akcje dla lokalnej społeczności - współpracujemy z NGO-sami, wysyłamy naszych wolontariuszy na akcje takie jak sprzątanie świata czy remont placu zabaw w ośrodku dla dzieci. Jesteśmy przy tym otwarci na wszelkie inicjatywy zgłaszane oddolnie przez naszych pracowników.
Na koniec przygotowaliśmy jeszcze jedno pytanie od naszego użytkownika. Maciek pyta, czy jest możliwość pracy zdalnej dla Nokii jako Administrator?
Niestety, Nokia nie oferuje możliwości pracy zdalnej.
Czego możemy Państwu życzyć na przyszłość?
Realizacji założonych celów. Jako innowacyjna firma stawiamy sobie coraz to nowe wyzwania i ich realizacja jest dla nas bardzo ważna, bo realnie wpływa na poprawę życia osób na całym świecie.
Dziękujemy za rozmowę.
Do romka
17.04.2015 21:02
Gdzie tak mówią? Technicznych zawsze trzeba! Odnośnie stanowiska - zależy co rozumiesz przez "warto". Jeden będzie zadowolony inny będzie biadolił. Idź, porozmawiaj, to się dowiesz. Nie patrz na innych, bo się będziesz w życiu szarpał. Stanowisko jest dla lubiących kontakt z innymi ludźmi i nie mającym z tym problemu, jednocześnie wymaga sprytu i umiejętności rozwiązywania problemów u kogoś.
Amway to nie tu :)
01.04.2015 23:42
Nie ma żadnej piramidki, po prostu jak masz ziomka to on mówi w swoim dziale że jest koleżka i brać go z wora rekrutowanych do nas na magiel do nas, bo jest spoko. Jak przejdzie to zostaje, jak nie to może próbować szczęścia w innych działach, o ile nie wyjdzie z rozmowy że szkoda na niego czasu. Taka osoba nie ma na rozmowie innych pytań ani nic z tych rzeczy. Idzie dokładnie tą samą drogą co reszta, tylko po prostu pomija etapy początkowe gdzie sprawdzają czy kandydat wie cokolwiek i czy warto zawracać głowę rekruterom w docelowych działach. A kasa za polecenie jest po to żeby mobilizować do ściągania znajomych samemu, bo agencje pośrednictwa biorą za to potężny hajs.
Ogólnie jest spoko, da się wejść w superspecjalizowaną dziedzinę i być ekspertem światowej ligii. Można też skończyć jako murzyn co zasuwa bugi. Wszystko zależy od tego co się prezentuje i jak się swoją karierą kieruje. Pod tym względem korpo jak każde, ale możliwości są bardzo duże - nie ma sufitu który jest nie do przejścia.
01.03.2015 18:29
hej,
jeśli ktoś chciałby pracować w tej firmie to najlepiej rekrutować się przez jakiegoś pracownika z dwóch powodów.
1) osoba polecająca dostaje kasę za Was, więc mu zależy żebyś się dostał i dobrze wypadł w pracy
2) Ty z racji iż jesteś polecany przez pracownika masz trochę krótszą ścieżkę rekrutacji i jeśli osoba polecająca zna dział do którego Cię polecał to może się szybciej dowiedzieć jak Ci poszlo
k.szwed
23.02.2015 13:52
Jak długo czekaliście na odpowiedź (tak lub nie) po odbyciu rozmowy rekrutacyjnej?
13.01.2015 13:11
Akademia akademią - to jest ukłon z ich strony i jeżeli TY z tego nie skorzystasz, to Twoja strata. Osoby po akademii nie mają żadnej taryfy ulgowej podczas technicznej rozmowy rekrutacyjnej. W zeszłym roku zatrudnili około 50% z wszystkich uczestników akademii (developer i tester). Jak zatem widać wcale tak łatwo nie jest.
dim
19.01.2015 21:05
Pomysł z Akademią to już krok od rekrutacji w trybie łapanka. Wrocławski oddział się rozrasta, ale w kierunku prostych niewymagających dużej wiedzy prac typu testowanie lub niezbyt ambitne programowanie. Z jednej strony ludzie z ambicjami nie widzę długoterminowych perspektyw dla siebie w tej firmie stąd ukłon w kierunku absolwentów.
Sienkiewicz
08.01.2015 21:59
@temp
Rób swoje a będzie dobrze! Skoro pytasz to znaczy że Ci zależy, a to niemal gwarancja trwałego zatrudnienia. Znam przypadki że ktoś nie przeszedł próbnego, ale zdarza się to na prawdę rzadko.
@Maciek
Administrator którego nie ma na miejscu? Raczej marne szanse, ale to zawsze kwestia indywidualnego zapotrzebowania. Takie "nietuzinkowe" stanowiska czasami oferują indywidualne warunki.
@shaquille
Jeżeli ktoś się odnajdzie i ma chęci - zostaje. Nie patrz na statystyki bo mogą być totalnie przypadkowe. Nie ma żadnych limitów itp - Nokii jako firmie zależy na tym żeby wszyscy zostali.
Maciek
07.01.2015 10:51
czy jest możliwość pracy zdalnej dla Nokii jako Administrator lub coś podobnego (nie tester i nie programista)? Nie chce się przeprowadzac do Wrocławia, ze wzgledów rodzinnych?
temp
01.01.2015 22:21
Jak w Nokii wygląda okres próbny, ciężko się utrzymać? Dużo ludzi dostaje przedłużenie?
shaquille
04.12.2014 16:02
Brał może ktoś udział w Akademii Nokii. Jak wyglądały te szkolenia? Dużo osób zatrudnili z tych które dostały się do akademii? Ciężko ukończyć ?
Jeppetto
07.12.2014 00:45
Mam dwóch znajomych, którzy po Akademii pracują w Nokii, a rzeczywiście osób jest więcej.
shaquille
08.12.2014 10:36
masz może jakieś wieści od tych znajomych jak było na tej akademii? Dużo osób zostało zatrudnionych które brały udział w akademii.
19.11.2014 12:34
Cuauhtemoc
24.11.2014 08:47
@maciek Już jest ok,odezwali się jeszcze tego samego dnia, w którym pisałem wcześniej i dostałem dalsze wskazówki co do formalności. Aktualnie już ze wszystkim udało mi się uporać i czekam tylko na start. Co do warunków pracy itd. to sam chciałbym usłyszeć;) Czekam na informacje.
Cuauhtemoc
18.11.2014 12:19
Jak wygląda dalej proces zatrudniania po złożeniu propozycji pracy? Jakie dokumenty trzeba przygotować i jak wygląda dalszy kontakt ze strony Nokii? Zdarza się, że zmieniają zdanie? Dostałem propozycję pracy i na tym w sumie na razie się skończyło:/
Adre
15.11.2014 22:47
Jeżeli ktoś potrzebuje szczegółowych informacji o procesie rekrutacji w oddziale wrocławskim, co jest wymagane, o co pytają, po prostu jak się dostać oraz jaką wiedzę i umiejętności warto mieć w trakcie pracy to można śmiało pisać do mnie na [email protected]
Pattern
03.11.2014 16:27
A czy po rozwiązaniu zadań z Codility zawsze dostaje się informacje zwrotną? Jeżeli tak to po jakim czasie?
Zostaw merytoryczną opinię o Nokia Solutions And Networks Sp. z o.o.