FA Krosno

• Łężany
  • Pustyny
  • Miejsce Piastowe

3. Opinie o pracodawcach Krosno
  5. Opinie o FA Krosno S.A.

Opinie o FA Krosno Krosno

Nie przegap nowości o FA Krosno S.A.!

Leszek

01.01.2022 16:41

Mam ponad 40 lat pracy i stawka 3200 .Brawo !!!!!!!Dziękuję ludziom że walczyli o niewolną oczywiście Polskę
    luki

02.01.2022 10:41

A do kogo ty masz pretensje do siebie tylko możesz mieć . Taką sobie pracę wybrałeś , zwolnij się jak ci nie pasuje, i szukaj pracy tylko gdzie cię przyjmą na stare lata.
    Ktoś

12.11.2021 00:10

Witam. Prosze napisac opinie na temat pracy w fabryce Fa. Zaproponowano mi prace w systemie 4 brygadowym i umowe tymczasowa. Chcialabym sie dowiedziec czegos od ludzi pracujacych tam. Czy praca jest ciezka jak dla kobiet i czy jest jakas premia wliczana do wyplaty. Prosze o opinie. Pozdrawiam serdecznie
    Ktoś

30.11.2021 00:19

Nie będę zmieniać jednak. Wszystko jest jak mówisz... Nie znam ludzi z innych brygad,wiec oceniać nie mogę. Najważniejsze to, aby ogarnąć to pakowanie,a poczatki są cieżkie niestety....
    Anna

29.12.2021 16:23

To w której ty jesteś brygadzie że masz ok atmosferę u mnie jedna na drugą się drze kłócą się i jedna na drugą gada
    Obserwator

22.12.2021 23:29

Dostaliście podwyżki i już głowa w piach i wszystko cacy? Haha

23.12.2021 10:22

Ile tej podwyżki bez jaj . Pozdrawiam dziewczyny z malarni .
    Anna

19.12.2021 14:41

Wesołych Świąt !!!!!!! Ja od dzisiaj świętuje a wy jeszcze troszkę popracujcie .

07.12.2021 23:03

Żenada mało powiedziane ! Wedle dyrektora zarobiliśmy 300 premi gdzie te pieniądze? Szlak może trafić człowieka zapierniczajacego cały miesiąc ? Wedle tego co mówił na spotkaniu to będzie liczone od grudnia podwyżka ale gdzie aneksy? Czyli aneksy od stycznia a kasę może zobaczymy w lutym lub marcu i jak zawsze będzie tłumaczenie że źle zrozumieliśmy słowa prezesa .i faktem jest że nikt się nie odezwie .na spotkaniu a jak się ktoś odezwie to potem komentarze .przykre

13.12.2021 21:56

Wszystko napisane w punkt!! Każdy gledzi jak nikt nie słyszy. Jak przyjdzie co do czego to każdy siedzi i nic się nie odzywa. Gorzej nie można trafić jeśli chodzi o zarobki i system pracy. A nikt nie spróbuje poszukać innej pracy...

19.12.2021 02:22

Częściowo rozumiem - starsze osoby, osoby z rodzinami, itp. Zarobki w FA nie pozwalają na odłożenie oszczędności więc takie osoby nie mogąc pozwolić sobie na przestój finansowy są już skazane na pracę w tej firmie. Nie chcę wchodzić w filozoficzne dysputy o sensie życia, ale no... Natomiast młodzi = syndrom sztokholmski - wiem, widziałem, współczuję. Jesteście na najlepszej drodze, by stać się tymi z pierwszego akapitu. No i tworzy się taka demograficzna pętla. Pozdrawiam i zachęcam do przemyśleń

16.12.2021 16:32

To nie jest firma to jest psełdo firma, osoby na stanowiskach nie kompetentne, kasa marna, podwyżki żadne, premie to fikcja, zapychanie dziur innymi pracownikami
    harownik z magazynu

14.12.2021 20:52

Płace w tej pseudofirmie są katastrofalne ,jedyna (usunięte przez administratora)firma która nigdy nie daje nic na święta !!!!Postsolidarnoscowy bezneeeeeeeees.

01.12.2021 18:43

Ta pseudo firma to żenada!!!!!!! Kasa katastrofalna ,pieniądze dostają po cichu aby drugi . nie słyszał a i tak wszyscy wszystko wiedzą kto dostał.Jak jeszcze byli porzedni dyrektorzy, to jeszcze mieli jakiś szacunek a teraz ??????Zonk.

07.12.2021 23:08

Tak, zebyś wiedział że szybciej bym sie zwolniła niż pracowala tam xD Nie wiem co można stracić, gorzej trafić już nie można raczej xD 4 brygadowka to najgorszy system pracy jaki moze byc.

07.12.2021 23:11

Kiedys każdy się uczył Ty też się uczyłaś jak bylas nowa. Ludzie niektórzy są różni łaskę robia, że w ogóle coś powiedzą i naucza. Nie wiem jak można taka osoba być... Nikt nie jest fenomenem i na początku nie wie wszystkiego...
    Bogusia

27.11.2021 18:48

Zaproponowano mi pracę u was od grudnia /pakownia/. W której brygadzie jest najlepiej , jacy są ludzie, jaka atmosfera ????? Czy można liczyć na jakieś dodatki oprócz pensji zasadniczej ??????
    Kobieta

01.12.2021 00:37

Wszystkiego się dowiesz jak przyjdziesz do pracy choć poczatki są ciezkie, wiem sama po sobie... Od kiedy zaczynasz? W jakieś brygadzie będziesz?? Czy coś już wiadomo???i gdzie będziesz pracować..
    PATI

15.11.2021 01:17

Witam. Chcialam zapytac o prace w firmie Fa. Atmosfere tam panujaca.Majstrowie sa w porzadku? Praca dla kobiet jest ciezka? Jaka jest szansa dostania sie na pakownie (slyszalam, ze tam najlzejsza praca) W poniedzialek ide na rozmowe kwalifikacyjną..

06.11.2021 10:52

FA Krosno S.A. poszukuje pracownika na Konstruktor. Czy stanowisko Konstruktor wymaga nadgodzin?
    Tak

08.11.2021 21:49

To taka niedorzeczność, bo nie musisz nic umieć i możesz być leniwy, ale czasem trzeba zostać po godzinach.
    luki

10.11.2021 19:50

A ja tam lubię nad godzinki zależy z kim . Pozdrawiam dziewczyny z malarni jesteście super. Patrycja szybko do nas wracaj .

26.10.2021 11:37

byly pracownik

28.10.2021 16:02

tam serio nie ma sensu skladac cv, ani szans na ciekawe projekty, ani szacunku, ani kasy..

30.10.2021 17:57

bez znajomości się nie dostaniesz już tam ktoś pisał niżej tu pracują całymi rodzinami nie pchaj się tu kasa marna sobota niedziela święta zamiast spędzać czas z rodzina ty siedzisz i kasy z tego nie masz
    Darek

02.09.2021 12:31

Witam gdzie jest lepsza praca w BWi czy w fa

25.09.2021 17:27

Tak, na malarni ciężko. Na nagrobku sobie napisz, że pracowałaś na malarni w fa. Osiągnięcie życiowe XD Tam trzeba robić coś poza ruszaniem się? Szanuj pracę, bo łatwo Cię zastąpić. Proste czynności się robotyzuje, bo roboty są bardziej inteligentne od ludzi takich jak Ty.

19.10.2021 10:09

Jeśli pracujesz tutaj 10 lat to sam nie rozumiem czego oczekujesz? Przegrałeś życie, realia. Młodzi nawet dostają więcej, żeby ich zatrzymać i ogłupić, ale za te 10 lat będą w takiej samej sytuacji jak Ty.

07.10.2021 19:48

A gdzie premia ????? Malarnia liczyła na premię a tu nic ;-) dziewczyny z pakowni też :-)
    HDK

17.10.2021 20:27

jak korzysta się z urlopu okolicznościowego to premia przepada: hdk, śmierć dziadka, własny ślub... nieobecność pracownika to strata dla firmy
    a

19.10.2021 10:05

Gdzie nie pójdziesz i nie zagadasz z jakimkolwiek pracownikiem, nie ma znaczenia czy to jest Biedronka, jakikolwiek zakład czy magazyn, biuro, wszędzie w Krośnie jest to samo - "Brakuje pracowników i jest duża rotacja". Z tego powodu wiele firm zaczyna szanować pracowników. Jeśli firma ucina premie z takich powodów, trzeba się zwolnić. Jak się zarabia najniższą i pracuje na czterobrygadówce to można trafić gorzej? Można trafić najwyżej tak samo :D Można też trafić lepiej i zwiększyć zarobki dwukrotnie. Warto próbować.
    kandydat

10.10.2021 16:44

Kiedyś wysłałem CV, zero jakiejkolwiek odpowiedzi, czy warto wysyłać podanie, odpowiedź jest oczywistą, że nie. Powodzenia dla wszystkich chcących zmienić pracę.

11.10.2021 15:24

Tu pracują rodziny żona , mąż , córka , syn , wujek , ciocia bez znajomości się nie dostaniesz. W każdej brygadzie jest rodzinka . Są rodzinki które pracują razem w jednej brygadzie a niektóre na różnych brygadach.
    Monika

28.09.2021 19:18

Nawet dyrektor produkcji koleny z wielu który zrezygnował z pracy Też się poznał szybko że tutaj nie ma nic poza słupkami i milionami dla właścicieli a dla ludzi zero .

09.09.2021 08:06

Dziewczyny z malarni dajecie radę trzymajcie tak dalej jesteście super ;-) premia dla malarni
    :-) :-) :-)

14.09.2021 23:38

Ewa fajnie że wróciłaś do nas na malarnie . Jesteś nie zastąpiona . Pozdrowienia od 1 brygady

25.09.2021 17:25

Nie zastąpiona piszemy razem -> niezastąpiona..

25.09.2021 11:06

Jakich pytań można się spodziewać podczas procesu rekrutacyjnego w FA Krosno S.A. na stanowisko Konstruktor?

25.09.2021 17:22

o stawkę, im niższa, tym więcej punktów w rekrutacji
    Pracownica

24.09.2021 17:00

Anetka więcej luzu i uśmiechu . Traktujesz wszystkich z góry a jesteś takim samym pracownikiem jak MY . Bądz milsza dla ludzi ze swojego otoczenia .

16.06.2021 10:33

Jak długo trwa proces awansu w FA Krosno S.A.?
    beta

16.08.2021 10:55

teraz zatrudnili dużo ludzi pozdrawiam dziewczyny z pakowni

22.08.2021 14:27

To są studenci na chwile lepiej zatrudnili by kogoś na stałe brakuje rąk do pracy na montażu mało jest ludzi lepiej przyuczyć kogoś kto przyjdzie na dłużej a taki student zaraz odejdzie

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w FA Krosno?

20.07.2021 23:10

Większość tu piszących podszywa się pod imiona pracowników którzy nawet nie wiedzą o istnieniu strony.ja tylko dodam że odwaga w internecie jest ale przy spotkaniu z prezesem już wszyscy siedzą cichutko a szkoda .

25.07.2021 07:16

Firma jak każda inna jedynym plusem są ludzie w niej pracujący którym się chce jeszcze tu pracować za tak marne pieniądze.zacheta dyrektora że będzie premia jest jak puste słowa.nikt nie chce tych premi niech nam wrócą dodatki bo praca w sobotę i niedzielę za friko i zarobki 2100 to w dzisiejszych czasach za mało.druga kwestią jest to że nikt nie słucha zwykłego pracownika .nikogo nie obchodzi że nie ma gniazd że wszystkiego brak tylko żeby cyferki ilościowe na tablicach się zgadzały .
    Robotka

25.07.2021 18:03

Plusy - gwarancja stałego zatrudnienia - w przypadku reklamacji brak odpowiedzialności jednostki - wypłata na czas - atmosfera (niestety coraz gorsza) - innowacyjna firma Minusy - bardzo słabe wynagrodzenie (najniższa krajowa) - brak dodatków za pracę w weekendy, nawet za niedziele - beznadziejny system premiowania nie uwzględniający zaangażowania poszczególnych osób a jedynie całej grupy Chciałabym zaznaczyć, że jest to moja subiektywna opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać!
    Monika

18.07.2021 19:33

W tym psudobiznesie jest normą że jeden ma takie pieniądze ,drugi ma takie jeden dostanie podwyżkę drugi nie taka to średniowieczna ekonomia która doi ludzi ile wlezie. Nikt na to nie reaguje związki mają to daleko w (usunięte przez administratora) ,jak oni dostaną to reszta już nie musi .
    beta

19.07.2021 12:43

Nie odpowiada ci praca poszukaj innej może ci będzie lepiej paniusiu

19.07.2021 13:06

Idż na kasę do Biedronki Lidla Kauflanda do wyboru do koloru po co zajmujesz miejsce tam będziesz bardzo zadowolona szczególnie z klientów szybko wrócisz do FA

04.07.2021 20:13

W tym pseudobiznesie wszystko jest wielkim dramatem .Płace koszmarne ,zarządzanie dramatyczne Podejscie do ludzi średniowieczne .(kto chce się rozwijać to stąd jak najszybciej spadać)
    Monia odp

15.07.2021 23:20

Gadka szmatka ludzi z biur, że na Twoje miejsce jest masa chętnych. Ja jakoś tych tłumów chętnych i odrzuconych nie widzę, a wręcz przeciwnie. Pracując na pakowni premii nie zobaczysz :) dopóki będzie panował system wydziałowy to premię będą otrzymywały tylko tłoczyska, cylindry i montaż. Na Twoim wydziale zbyt dużo jest pracownic które ucinając sobie półgodzinne pogaduszki odbierają premie nielicznym którzy naprawdę na nią zasługują, a domyślam się że Ty wcale lepsza nie jesteś. Pozdrawiam Ps. Jestem kobietą, również z pakowni :)
    boguś

16.07.2021 10:17

co ty kobieto piszesz widzę jak pracują kobiety w mojej brygadzie nie ma siedzenia i nic nie robienia a tym bardziej na telefonie może w twojej brygadzie jest samowolka pozdrowienia dla 1 i 2 brygady PS. a na premie pewnie nie zasłużyłaś
    Magdalena

26.04.2021 16:12

Dzień dobry, ja bym się chciała dowiedzieć, czy w firmie FA Krosno można liczyć na stabilne zatrudnienie? Czy przyjmując się tutaj i będąc dobrym pracownikiem można być spokojnym o swoje stanowisko pracy?

12.06.2021 11:53

nie potrzebuję awansować dobrze mi na tym stanowisku i nie zamierzam nic zmieniać :-)

16.06.2021 09:48

idealny obraz pracownika fa krosno (operatora jak i inżyniera)

16.05.2021 11:58

Ta pseudofirma jeden wielki dramat .Ludzie po wielu wielu latach tyraczki w niedzielę i nockach zarabia na granicy 3000 zł brutto.To nawet już nawet wstyd nie jest bogacą się milonami na biedzie ludzi i tyle. Na jednej maszynie robi 3 pracowników o 3 różnych stawkach. Najczęściej staży pracownicy mają najmniej ,takie to solidarnościowe podejście .Pieniądze są tylko dla swoich i dupowłazów .Jeden najniższa płaca a drugi ponad 4000 zł. To wszystko tylko "pozytywnie motywuje ludzi do roboty":

17.05.2021 12:51

cały czas wszystko krytykujesz nie pasuje ci to się zwolnij i nie pisz bzdur pozdrawiam moja najlepszą brygadę

17.05.2021 13:09

zwolnij się jak ci nie pasuje a nie cały czas wszystko i wszystkich krytykujesz pozdrawiam moja najlepszą brygadę

05.04.2021 10:22

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiejnocy!!! Podziękowania dla naszej kochanej firmy za kolejne podwyżki dla wszystkich ,za kolejne premie i nagrody talony na święta ,bo przecież firma cały czas bije rekordy to jasne że i o ludziach pamięta. Przecież tak miało być jak nas kupowali dali słowo.

Kontakt - FA Krosno S.A.

Taneczna 71 02-829 Krosno

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

02.03.2021 17:38

Ludzie tu harują za najniższą krajową nawet po 20 i więcej latach!!1 Przy tak ogromnej sprzedaży 200 zł premii to nawet śmieszne nie jest (usunięte przez administratora) do kwadratu
    aaa

22.03.2021 19:59

To trzeba pójść po podwyżkę lub znaleźć inną pracę. Słaba firma, nie polecam tutaj pracować. Absolutnie żadnych możliwości rozwoju, nawet dla mało ambitnych jednostek. Kiepsko zarządzana, duże ciśnienie z góry, sporo konfliktów przez naciski, niska płaca, brak solidarności pośród pracowników, sporo narzekań, ale zero inicjatywy, jak przyjdzie co do czego to nie da się zebrać nawet garstki osób, by o coś zawalczyć. Zdecydowanie odradzam pracę w tej firmie, ale i ogólnie pracę w regionie.

24.02.2021 09:45

Jakich pytań można się spodziewać na rozmowie rekrutacyjnej w firmie FA Krosno S.A.?
    Beta

24.02.2021 16:34

Ja robiłam testy na spostrzegawczość gdzie pracowałaś wcześniej i tyle

15.11.2020 09:13

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa ważną rolę. Jak wygląda ten aspekt w FA Krosno S.A.?
    Monia

19.02.2021 12:37

Atmosfera w pracy jest ok przynajmniej w mojej brygadzie tak jest

31.01.2021 19:22

To jest jeden wielki dramat!!! Wszyscy którzy mieli coś w głowie stąd uciekli .kadra która teraz rządzi to jedna wielka masakra
    gosc

04.01.2021 19:22

Co tu dużo mówić. Poziom wynagrodzenia dostosowany do miejsca. Z pierwszej ręki wiem, że nie jest to firma dla wybitnych inżynierów czy specjalistów. Takich wciaż tam nie ma i długo nie będzie. Pomimo wizji Pana Prezesa który chcjałby z FA zrobić fabrykę w amerykańskim stylu jest to i zawsze będzie tylko zakład pracy dla ludzi lokalnych i w dodatku mało wymagających od siebie, nie ambitnych, nie wnoszących żadnych doświadczeń globalnych (czesci do automotive to rynek globalny). Dlaczego? A no dlatego, że żeby otrzymać coś wyjątkowego (w tym wypadku mądrych specjalistów z pasją i wizją) to trzeba ich odpowiednio docenić żeby wogóle zechcieli przyjechać na rozmowę a potem przekonać żeby zechcieli pracować w blaszaku który z zewnątrz wygląda jak stary popegeorowski magazyn. Zamiast tego kreuje się zakład jako prężną zachodnią montownię, a jest to zwykła małomiasteczkowa manufaktura w dodatku z fatalną infrastrukturą odpychającą każdego kto na codzień nie nosi gumiaków po domu. Chciałbym napisać coś pozytywnego żeby nie było, że jestem hejter jakiś, wieć dodam że okolica ładna i dam pozytywa za to, że pomimo wszystko są tam stworzone miejsca pracy.
    FA dziękuje

20.11.2020 14:15

Jak to powiedział kiedyś Pan Prezes w jednym z wywiadów, że jak otwierać firmę to tylko na podkarpaciu. Niestety ze strony pracownika wygląda to już nie tak optymistycznie. Przeżyć za krośnieńską pensję się da i.... to by było na tyle. Jak człowiek jest jeszcze młody, bez rodziny i zdrowie dopisuje to jakoś jest bo to przecież rodzine strony. Wszyscy ambitni ludzie już dawno stamtąd wyjechali po godne życie. Zostali tylko ci którym się wydaje, że są ważni bo dostali pracę ale tylko dlatego że nie mieli żadnych wymagań finansowych. "Żadnych wymagań finansowych" to słowo klucz do kariery na podkarpaciu. Inżynieów naprawdę wysokiej klasy to trzeba już ściągać z Warszawy czy Krakowa ale to zupełnie inny poziom oczekiwań co do zarobków i oferty miasta. Pozdrawiam

01.11.2020 21:31

W tym pseudowyzysku już wszyscy chyba zajarzyli brak jakichkolwiek perspektyw bo wszyscy już prawie się zwolnili !!! Nawet nasz dyrektor chyba ma dość tego beznesu z saturna któremu ciągle mało i mało i mało !!! Ale nadchodzi czas że te pieniądze zarobione na nędzy pracowników i tak stracą wartość
    Ledis

15.10.2020 06:42

Firma "Uduś" prawie jak sąsiedzkie BWI widocznie na Okulickiego tak jest ???? w ogłoszeniu napisane że na okresie próbnym 2600 zł to kobiety na pakowni i to po 15 lat mają okres próbny. Zero premii zero perspektyw tylko wiecznie mało i mało
    Dd

03.10.2020 13:51

Jak wyglądają zarobki konstruktorów w tej firmie? Są jakieś benefity i szkolenia dla pracowników?

28.06.2020 11:12

Czy firma FA Krosno S.A. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    Nie

07.07.2020 15:09

Nie ma szkolen. Nie polecam tej firmy

21.06.2020 21:22

Ciekawe jak długo jeszcze będą nas oszukiwać z jakimś kryzysem którego nigdy nie było ??? Kryzys jest w naszych portfelach , i tylko ma załoga. Kryzys to znaczy że zatrzymujemy firmę np w BWI i do domu a tu o co kaman????

11.04.2020 19:23

Wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkiejnocy dla załogi , która już kolejny raz jest pozbawiana i tak już kiepskiej pensji.w tym całym kapitalizmie . Miejmy tylko nadzieję że ten system wyzysku na całym świecie upadnie.
    Niestety

13.04.2020 18:58

Niektórzy są wiecznie nienażarci.. zapomnieli dzięki komu są tacy grubi
    Obserwator

26.03.2020 12:38

Jak to jest, że porządnego pracownika pracującego od w firmie kilkanaście lat się nie docenia? Żadnej podwyżki, żadnej premii? Śmiech a nie firma :)

09.12.2019 09:11

Czy w FA Krosno S.A. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

08.03.2020 04:16

Stanowczo nie.
    Operator

18.03.2020 14:46

ZDECYDOWANIE NIE

Zostaw merytoryczną opinię o FA Krosno S.A.

Oferty pracy - FA Krosno S.A.

operator produkcji - szlifierz (k/m)

FA Krosno S.A.

Krosno