Assel

• Będzieszyn
  • Rusocin
  • Wojanowo

3. Opinie o pracodawcach Pruszcz Gdański
  5. Opinie o Assel Sp. z o.o.

Opinie o Assel Pruszcz Gdański

Nie przegap nowości o Assel Sp. z o.o.!

Bronek

28.01.2014 23:12

Znowu pojawiło sie mnóstwo ofert dla menadżerów. Warto?
    W

26.12.2013 23:42

po półtora roku pracy w tej firmie przelew (usunięte przez administratora) i paczka na święta za około pięćdziesiąt złotych.

10.10.2013 19:10

Pytają głównie HR i na stanowisko na jakie aplikujesz. HR to słabe, mocne strony, jakie masz podejście do pracy, co by o tobie powiedział twój przełożony, czy zawsze zgadzasz się ze zdaniem przełożonego, czemu akurat na takie stanowisko aplikujesz, jakie są twoje cele zawodowe, o szkołę pytają, wiadomo ile byś chciał zarabiać i wiele innych pytań.

07.10.2013 20:33

Rozmowa z HR jest miła i spokojna. Typowe pytania na rozmowie. Jak sobie przygotujesz najczęściej zadawane pytania podczas rekrutacji to w sam raz będzie.
    ja

05.10.2013 15:29

jak nazywa się pani manager hr?wiecie coś o niej? jaka jest?

25.09.2013 21:30

Mietek z kraju - 2013-09-25 19:30:33 anonimie, a powiedzieli Ci, czy nawet jak nie dostaniesz tej pracy to się odezwą i ewentualnie za jaki czas możesz się spodziewać telefonu?Jedyną informacją było "będziemy w kontakcie telefonicznym" ale ile dokładnie mam czekać itd to nie mam pojęcia. Aktualnie mam pracę a jedynie szukam nowej, może trochę bardziej rozwojowej. A jak będzie czas pokaże. Ale jeśli nie zadzwonią to nie fajna firma. Szanująca się firma zawsze oddzwania i informuje czy tak, czy nie.

24.09.2013 17:03

(usunięte przez administratora) Byłem na rozmowie w Assel'u. Pierwsza rozmowa trwała 1h. Pani od działu personalnego i pan od spraw technicznych. Pytania z działu personalnego o wszystkim i o niczym, typowe HR'owskie przepytanki. Pan od działu technicznego rzeczowy i konkretny. Drugi etap rozmowy tez z panem od spraw technicznych. Miło i sympatycznie. Czas 40min. Czy pracę dostałem? Nie wiem, czekam na razie 2 dni na odpowiedź. PS. Nie musiałem wykonywać jakiś prac, jedynie rozmowa i sprawdzenie czy faktycznie masz wiedzę i umiejętności i znasz się na stanowisko jakie aplikujesz.

24.09.2013 10:31

Zapraszaja na rozmowe. Rozmowa tyczy sie wejscia na magazyn i tu dowiadujesz sie ze masz zostac 1-2h by zobaczyli co umiesz i czy ci sie podoba (usunięte przez administratora)
    mentor

09.09.2013 19:13

(usunięte przez administratora)>A jak wygląda praca dla inżynierów na SMT? I jak wygląda sam proces rekrutacji? Dzięki za odpowiedź.
    SSLO

05.09.2013 07:53

Jakoś jak tam czytam to większość osób jest niezadowolona z pracy... Ja osobicie pracuje tam 2 lata, nie narzekam. Co prawda jest pare rzeczy, do ktorych mozna sie przyczepic.... ale tak jest w kazdej firmie. Jak się ma chęci do pracy to są i premie wygrywając konkurs OEE dla linii jak i 5S, po ktorym firma stawia piwa i kregle :) Wszystko zalezy od nastawienia do pracy, jak ktoś jest leniem i nie chce mu się pracować to będzie narzekał. Jak ktoś ma pytania to chętnie odpowiem.

Kontakt - Assel Sp. z o.o.

ul. Zastawną 25 83-000 Pruszcz Gdański

REGON:19173936900000

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

26.08.2013 21:33

brak umowy o prace na czas nieokreslony, tego zwykły pracownik nie dostanie. Tylko liderzy i ci wyżsi ranga maja (chyba) umowy na stałe. Zwykły pracownik conajwyzej dostanie umowe o pracę ale na czas okreslony, najpierw na 3miesiące, a potem zazwyczaj na pol roku. (usunięte przez administratora)

25.08.2013 12:26

no moze z tym "duzym" plusem przesadziłem. Moja ocena to 3+, z normalnym plusem :) Czyli dostatecznie, co nie oznacza, ze zarabiając w asselu bedziecie wieść dostatnie zycie, bo zarobki rzędu (usunięte przez administratora) na rekę na dostatnie zycie nie pozwalają. Oceniając mam na mysli ogół, własciwie wszystko (ludzie, przełozeni, dział, godziny pracy, umowa, ciezkosc pracy, trudność) oprocz pieniedzy, bo w Polsce słabo sie zarabia raczej.

25.08.2013 12:15

Assel ma sporo działów i sporo stanowisk. Zarobki na start to jak ktos wyzej napisał, dla zwykłych pracowników (bez wykształcenia w kierunku elektroniki itp) (usunięte przez administratora) , zalezy od działu, stanowiska. Jesli masz szkołę o kierunku elektronicznym (np technikum), masz studia albo obecnie studiujesz na kierunku zwiazanym z elektroniką to masz szanse się wybic na wyzsze stanowisko (wyzsze nie oznacza ze odrazu bardzo wysokie) i zarabiać lepiej. Jedni sobie chwalą, inni narzekają. Podejrzewam, że najbardziej narzekają na Assel Ci, którzy wiedzą, że nie mają lepszych perspektyw i prawdopodobnie bedą robic w asselu przez następne lata albo i do emerytury (o ile nie bedzie zwolnień). Natomiast Ci, którzy traktują tę pracę jako "trampolinę", maja inne plany zawodowe na przyszłość i planują za jakis czas zmienic zawód, branże, miejsce pracy to zapewne tacy aż tak bardzo nie będą narzekać. Wiadomo, kazdy chciałby więcej zarabiać. jednak assel płaci tak, jak płaci się w Polsce. Niby po co mieliby płacić więcej, skoro nie ma takiego trendu i tyle ile płacą wystarcza by ludzie tam zostawali a firma sprawnie działała? Wińmy o taki stan rzeczy bardziej rząd, polityków itp a nie włascicieli firmy Assel. Gdyby w PL wiecej sie zarabiało to i assel byłby zmuszony placic wiecej. Zreszta kazdy jest kowalem swojego losu. Chcesz miec lepszą pracę i kasę? załoz firmę, miej pomysł, zaryzykuj, albo popraw swoje kwalifikacje i szukaj lepiej płatnego etatu. Ludzie w firmie sa rozni, jak wszedzie. Sa ludzie wporządku, sa z*ebani. Sa fałszywi, sa normalni. Na ludzi zawsze trzeba uwazac. Atmosfera? Na moim dziale jest dobra, ja nie narzekam, ale na pewno znajda sie działy gdzie bedzie nie dobra. Przełozeni? Sa tacy co są OK, normalni, sa tez ch*je. Moj przełozony jest wporządku,ja nie mogę narzekać. Trudno jednoznacznie okreslić, czy polecam, czy nie polecam. Bardzo wiele zalezy od tego na jaki dział traficie, do jakiego przełozonego, z jakimi ludzmi bedziecie pracować, co dokładnie bedziecie robic. Myslę, ze jesli ktos nie ma wysokich kwalifikacji (najlepiej o kierunku elektronika lub podobnym, powiązanym) to wtedy Assel nie jest przyszłosciowa praca, zdecydowanie nie. Jednak na jakis okres czasu, dopoki nie znajdziecie czegos lepszego, to jest ok. Akurat ja jestem zadowolony, bo mam normalnego lidera i z ludzmi sie dogaduje. Być moze gdybym był na innym dziale to by mi sie nie podobało, ale tego nie wiem. Najlepiej idzcie sami, sprobojcie, przekonajcie sie jak jest, moze akurat wam sie spodoba, a jesli nie to zawsze mozna zrezygnować. Assel to zbyt duza firma zeby generalizować: polecam/nie polecam. Z umowami to jest tak: najczesciej dają zlecenie, ale macie składki emerytalne, ubezpieczenie zdrowotne, chorobowe itd odprowadzane. Przysługuje tez płatny urlop (na zleceniu!). Gdy przepracujecie 5 lub 6 mies, za kazdy nastepny miesiac 2 dni urlopu płatnego. Umowy o prace na czas nieokreslony zwykłemu pracownikowi nie dadzą (liderzy i ci wyzej zapewne mają, ale nie zwykły "robol"). Moja ocena 3 z duzym plusem.
    nul....

23.08.2013 03:33

zalezy na jakim dziale sie znajdziesz przewaznie umowa zlecenie (usunięte przez administratora)

02.08.2013 07:40

Nie jestem w ogóle skłonny do zabierania głosu publicznie, a jednak po przeczytaniu wypowiedzi na tym forum zdecydowałem się to uczynić. Pracowałem w Firmie Assel przez wiele lat zanim zdecydowałem się na zajęcie się innym obszarem. Znam Zarząd, Klientów oraz wiele zagadnień związanych z działalnością zarówno Zarządu, Firmy oraz Klientów. Z pewnością są obszary, które mogłyby działać lepiej czyniąc Pracowników Ludźmi bardziej zadowolonymi z życia zawodowego oraz prywatnego. Pamiętam czasy, kiedy to poprzez, w mojej ocenie, nieodpowiedzialne działania polskiego Rządu zniesiono cła na sprzęt elektroniczny z importu bez szczególnej ochrony polskich firm. To posunięcie niemal zniszczyło dobrze do tej pory prosperującą Firmę zagrażając bankructwem Jej Udziałowcom. Dzięki działaniom Udziałowców Firma została przebranżowiona i do dzisiaj, od wielu lat, działa pod nazwą Assel Sp. z o.o. Co więcej, od kilku lat Firma zatrudnia kilkuset Pracowników podlegając naturalnej w tej branży sezonowości. Myślę, ze warto także dodać, że giganty światowe w produkcji elektroniki na zlecenie działające na obszarze Polski od kilku lat redukują swoją aktywność oraz poziom zatrudnienia czego przykładem jest Kwidzyn, także po części Tczew. Mimo to Firma Assel, jedna z nielicznych rdzennie polskich firm w okolicy, nadal daje pracę kilkuset osobom. Wielu Ludzi pracuje w tej firmie po kilka, a nawet kilkanaście lat. Urodziliśmy się i żyjemy w Polsce, kraju, który przez kilkaset lat był łupiony i pozbawiony przez obce nacje suwerenności – sądzę osobiście, że my Polacy mieliśmy na to, historycznie rzecz biorąc, wpływ. Należy, moim zdaniem, zastanowić się głęboko, które z działań Zarządu Firmy są niewłaściwe i ewentualnie o nich pisać. Niewłaściwym wydaje mi się obarczanie Zarządu jednej firmy za wszelkie nieszczęścia związane z życiem w Polsce, w tym w szczególności o zarobki. Rozumiem oczywiście, że na pytanie jak godnie żyć za nieco ponad tysiąc złotych mając rodzinę i żyjąc na własny rachunek nie ma łatwej odpowiedzi, o ile takowa lub taki co jest w stanie ją udzielić w ogóle istnieje. Żaden z Rządów nie poradził sobie z tym zagadnieniem i w mojej ocenie przesłanie do Polaków nadal brzmi: róbcie co chcecie, radźcie sobie sami tylko nie wychodźcie na ulicę celem protestu, bo i tak nie ma pomysłu na godne życie dla wielu Polaków. Każdy z nas może, podobnie jak Udziałowcy Firmy Assel podjąć swoje własne działania, założyć własną firmę, wyłożyć własne lub pożyczone pieniądze i stopniowo ją wznosić lub patrzeć jak pada. Większość jednak tego nie robi. Wydaje mi się, że Ci nieliczni, którzy to robią bez względu na motywy zasługują na szacunek bo to dzięki nim mamy na chleb nawet gdy tylko na suchy. Pruszcz Gdański przez ostatnich kilka lat bardzo się rozwinął i stopniowo jest wchłaniany przez Trójmiasto stając się powoli jego integralną częścią. Faktem jednak jest, że poziom zarobków w Pruszczu jest nadal niższy od innych obszarów Trójmiasta. Podsumowując: skoro Pracodawca na obszarze Pruszcza nadal może pozyskać kilkuset Pracowników za stawki w pewnym sensie kształtowane przez sytuację w regionie i generalnie w Polsce to wynagrodzenie to ma charakter „sprawiedliwy” w sensie przyjętych i panujących w Polsce zwyczajów wynagradzania – niestety. Nie oznacza to jednak wcale, że za taką stawkę można godnie żyć. Pracodawcy należy, moim zdaniem, wytykać niedociągnięcia lub zaniechania najlepiej wewnętrznie, w skrajnych przypadkach także publicznie. Niemniej jednak to wytykanie, w moim odczuciu, powinno dotyczyć spraw związanych z bezpieczeństwem, niewłaściwym lub patologicznym zachowaniem kadry, ewentualnymi nieterminowymi wypłatami itp., a nie powinno dotyczyć wynagrodzenia zgodnego z prawem i zwyczajami w regionie i w Polsce, na które przecież Pracownik z własnej woli (często pod przymusem bytowym) się godzi. Nie ma tu mowy o niewolnictwie chyba, że uzna się, że cała Ludzkość jest zniewolona faktem wyposarzenia w ciała. Niemniej jednak to nie Firma Assel wsadziła nas w ludzkie ciała. Podejrzewam nawet, że to wcale nie jest sprawką naszego Rządu a raczej szerszego Planu, który nie jest łatwy do pojęcia.

13.07.2013 05:15

Czy w assel sp. z o.o. Pruszcz Gdański dają coś więcej? Multisport czy tym podobne?
    Karol

25.05.2013 09:44

Kurcze co mozna zrobic za taka pensje ????

25.05.2013 07:58

ja - 2011-02-16 19:45:53a ja sobie chwalę! pracownicy produkcji chcieliby zarabiać nie wiadomo ile, a tak naprawdę nie ponoszą żadnej odpowiedzialności za swoją pracę- odpękają 8 godzin i mają wszystko gdzieś... a w trakcie tych ośmiu godzin też robią na odwal byle by czas zleciał... ja po zaraz po studiach zarabiałem mniej niż marudy z produkcji i się nie odzywałem, a tu tylko stękanie... trza było się uczyć!A ty sie uczyles i zarabiasz ile? (usunięte przez administratora) Nisko sie cenisz koleszko
    gość

12.03.2013 22:40

Czy ktoś udzieliłby informacji jak wygląda praca w biurze? Ostatnio puścili ogłoszenie na specjalistę do kadr i płac (szykuje mi się przeprowadzka z trójmiasta w pobliże Pruszcza GD) i się zastanawiam czy nie aplikować. Proszę o informacje - klimat w biurze, relacje między pracownikami produkcja - biuro, etc. Pozdrawiam.
    o.O

14.11.2012 22:39

Barbara44 - 2012-09-03 16:16:01 odpowiedz | cytuj Nie masz sie czym chwalic! Skonczyles studia to dobrze,ja tez skonczylam i zarabiam 1500 zł brutto.Naucz sie czlowieku szacunku,bo to,ze masz wyzsze wyksztalcenie nie swiadczy o Twojej inteligencji! Co prawda to prawda... Skonczylem zawodowke, Naucz sie Kobieto szacunku do swojej pracy to bedziesz mogla porozmawiac ze swoim przelozonym o podwyzce. Gratuluje ukonczenia studiow. Osobiscie w tej firmie zarabiam duzo wiecej, nie narzekam na warunki bo sa dobre, I nie podwarzam Twojej Inteligencji, poniewaz najwyrazniej nie potrafisz uszanowac tego co masz.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Assel?

Zostaw merytoryczną opinię o Assel Sp. z o.o.