Assel

• Będzieszyn
  • Rusocin
  • Wojanowo

3. Opinie o pracodawcach Pruszcz Gdański
  5. Opinie o Assel Sp. z o.o.

Opinie o Assel Pruszcz Gdański

Nie przegap nowości o Assel Sp. z o.o.!

[email protected]

14.08.2019 08:05

professional company
    Pracownik tht

09.09.2018 08:37

Czy to prawda że w zamian za milczenie pracownik dostał samochód. ?
    klark

04.08.2019 13:27

ktos ma wyobraznie z kosmosu usmialem sie

08.08.2019 12:58

faktycznie dobre :)
    Kapitan Kilon

16.05.2019 10:04

Okręt jeszcze nie zatona? Ciekawe ile ludzi teraz pracuje po upadku dekoderow
    dronek

06.08.2019 09:56

plynie i zmienia sie na dobre jak dla mnie
    NieLEN

04.08.2019 12:49

jesli praca polega na tym zeby lezec i pachniec a do tego zarabiac o chyba nie na stanowisku produkcyjnym, tylko chyba jakos inaczej sie taka praca nazywa nie jest to praca dla osob uzaleznionych od fejsbuka i instagrama

27.03.2018 08:17

Nie polecam firmy Assel. (usunięte przez administratora)bez żadnych sensownych wyjaśnień po prostu wyrzucono mnie z pracy, choć na początku mówiono mi, że mam na spokojnie 3 miesiące na wdrożenie się. Zapytani o powód takiej decyzji, ,,Pani kierownik" najpierw powiedziała, że nie czuła mojego zaangażowania, że nie pytałam wystarczająco często o rzeczy, których nie wiem. Kiedy powiedziałam jej, że to nie prawda, że pytałam codziennie o różne rzeczy, wtedy jej argumentem było to, że nie o wszystko trzeba było pytać tylko logicznie myśleć. Taka była odpowiedź na moje ogromne zdziwienie. Obiecywali szkolenia od podstaw, a tak na prawde takich szkoleń w ciągu miesiąca miałam 2 i trwały po 1 godzinie. Bardzo niesprawiedliwi ludzie, oczekują wiele nie dając nic od siebie. (usunięte przez administratora) Chciałam się uczyć i szkolić a chyba za to zostałam wyrzucona.
    nick

04.10.2018 14:02

znajdzieŻ??? litości....
    Mirka

03.08.2019 00:20

lenie zawsze marudzą...
    Paulina

08.05.2019 12:53

Jest to najlepsza firma w Pruszczu. serdecznie polecam każdemu!

12.05.2019 00:37

Oo i przed jednym z audytów zebranie z pracownikami i kazanie im nauczyć się odpowiedzi na pytania, które pracownikom mogłby być zadane
    Miser

03.08.2019 00:15

No ba
    Tomek

03.08.2019 00:11

Po erze dekoderów jest lepiej jak na moje zobaczymy co dalej
    damian

02.08.2019 10:42

ludziska, nie ma co narzekac
    Matej

07.05.2019 19:52

Do póki firma jest zarządzana przez "Czarnego" oraz "Kierownika Produkcji" nie ma szans na to by firma stanela na nogi. Bo to pod ich wodza bardzo wielu ludzi się zwolnilo albo zostało zwolnionych, bo ktoś był nie wygodny, lub z innych banalnych powodów. Nie umieją się zabezpieczyć za wczasu, gdy klient ucieka, kończy się biznes, oraz trwa walka o pozyskanie kogokolwiek.. W biznesie wszyscy grzeją dalej stolki, na produkcji cięcia na każdym szczeblu. Nie POLECAM !
    dekoder58

05.06.2019 22:59

Jak Ci kumpel poleca to się zatrudnij. I wtedy komentuj te bzdury które wypisujesz.
    Sama prawda

25.07.2019 23:33

Byłaś. ...tylko w Proelco. Tu się zgodzę, organizacja chcąc uniknąć podatków, umów na czas nieokreślony, nadgodzin dodatkowo płatnych, kosztów związanych ze zwolnieniami grupowymi itp zatrudniała mnie w różnych swoich pokrętnych spółkach, ale w Asselu też pracowałam.
    Adrian

22.07.2019 11:08

Jak każda firma ma plusy i minusy. Ścieżka rozwoju pracownika jest zrobiona fajnie, można się dużo nauczyć. Polecam
    n

25.07.2019 12:52

a jaka tam jest niby ścieżka rozwoju?
    Exworker

25.07.2019 16:42

Jakie plusy? Proszę uzasadnić. Raczej ścieżka samorozwoju. Żadnych szkoleń, poza obowiązkowymi wewnętrznymi. Obowiązków narzuconych jest taka ilość, że jedyne czego się można nauczyć to spychologii. Skoro taka godna polecenia firma, to dlaczego sukcesywnie z miesiąca na miesiąc uszczupla się wykwalifikowana kadra?
    Fasolaa

08.05.2019 14:01

Nie wiem skad to narzekanie ludzi. Firma się zmienia to normalne Klienci odchodza i przychodza. Ale istnieje 30 lat, placi zawsze na czas, nigdy nie bylam (usunięte przez administratora)- a wiele moich kolezanek bylo u swoich firm. Caly czas dziala, mimo wielu zmian i sie rozwija. Pracuje w produkcji juz duzo lat i nie ma powodu do takiego krytykowania wszystkiego. Jedni lepsi drudzy gorsi jak w kazdej firmie. Ja polecam
    K

05.06.2019 17:43

Nieładnie podszywać się pod kogoś
    Cora

15.07.2019 12:08

Popieram
    revia

07.06.2019 22:02

Nie mogę powiedzieć że Assel jest zły. Są mankamenty są problemy ale są plusy. Wszystko zależy od tego na czym komu zależy. Były zwolnienia bo odszedł klient ale to się zdarza w każdej firmie. Fakt faktem zarobki w porównaniu do innych firm są gorsze - to jest duży minus. Uważam że system wynagrodzeń w Assel powinien ulec zmianie. Kolejną rzeczą która powinna ulec zmianie to likwidacja podziału na produkcja i ci wyżej. Np impreza karnawałowa dla produkcji kontra impreza dla biur i kierownictwa. Czy nie można tego połączyć? Myślę że wizerunkowo firma by zyskała i opinie pracowników poszły by do góry gdyby zrobić jedną łączącą ludzi impreze. Ogromny plus to atmosfera pracy - ludzie tam pracujący, liderzy, inżynierowie i kierownicy. Jest szacunek, pomoc, zrozumienie. Nikt nie stoi i nie drze mordy by robić szybciej, więcej. Nie raz ludzie odchodzący z Assel płakali żegnając się bo żal im było współpracowników. To jest nijaki "fenomen"Assela że atmosfera wśród ludzi z produkcji jest bardzo dobra. Na forum z reguły swoje żale wylewają flustraci, zwolnieni i niezadowoleni z natury osoby. Czy te opinie oddają rzeczywistość? Nie spróbujesz nie dowiesz się. Ile ludzi tyle opinii. Moja jest taka że Assel nie zasługuje na niektóre opinie które przeczytałam niżej.

13.06.2019 15:26

Pensje powinny być zdecydowanie większe . Na każdym kroku słyszymy, że firma bardzo dobrze radzi sobie finansowo a podwyżek od dłuższego czasu nie ma.
    magiel

15.07.2019 12:03

zobaczymy jak bedzie. ale mysle, ze bedzie dobrze. bo tmosfera faktycznie jest fajna i lubie tu prcowac
    Ludka

06.06.2019 12:56

Jest spoko
    Olcia

29.05.2019 22:01

Nie ma na no narzekać! Jest ok.
    XXX

15.05.2019 20:41

Assel - firma bez perspektyw, bez szansy na rozwój osobisty. Nie oferuje nic ciekawego jeżeli chodzi o benefity do umowy. Unika podpisywania umów na czas nieokreślony, zawsze kończy się na zmianie spółki. Zarobki bardzo niskie, w ogóle nie adekwatne do posiadanych umiejętności czy wykształcenia. Ostatnie miesiące to bardzo dużo zwolnień, bardzo okrojona produkcja. Kiedyś firma prosperująca na 3 zmiany, dziś ledwo starcza na jedną. Jest dopiero maj a większość ludzi ma już wybraną większą część urlopu - z przymusu. Mówienie, że firma się rozwija i stoi dobrze jest zwykłym tuszowaniem rzeczywistości. Rzeczywistość niestety jest zupełnie inna - tonący statek (bardzo spodobało mi się porównanie poniżej do Titanica :) ). Pozdrawiam, odradzam i nie polecam! :)
    Jaśka

29.05.2019 18:37

Zgadzam się z tą opinią w 100 procentach.
    xxxx

07.04.2020 15:03

(usunięte przez administratora) Brak możliwości rozwoju, brak możliwości awansu pomimo odpowiednich kwalifikacji, premie za wyniki których nikt nigdy nie widział, brak świadczeń socjalnych. Jeśli robisz swoje a się z tym nie obnosisz to wychodzisz na osobę która nic nie robi bo bardziej jest doceniany ten kto mało robi a duuuużo mówi o tym jak „mocno" się napracował ;) Atmosfera w pracy? Pozostawię bez komentarza… Podsumowując odradzam i nie polecam :)
    Żółtodziub

25.03.2019 21:42

Właśnie jestem wolny. Moja przygoda z tą firmą dobiegła końca. Wow co za ulga mimi iż nie mam narazie pracy to pisze to z ulgą. Nie polecam, nie życzę i współczuje wszystkim któży tam zostali. Nie któży mówią że poza tą firmą już tylko lepiej. Dzięki ale nie ja jestem wolny odtego czegoś ....
    ania

15.05.2019 12:40

Jak można napisać "nie któży" ?!
    Nickczemnick

14.02.2019 10:29

Dalej taka bieda w tej firmie ??

14.02.2019 21:54

Mega bieda. :) Z dnia na dzień co raz gorzej , atmosfera wśród pracowników spada gwałtowanie.
    Rennie33

17.02.2019 19:43

Wkrotce poleca kolejne wypowiedzenia. (usunięte przez administratora)
    Kaya

28.12.2018 00:25

Moja przygoda z ta firma konczy sie. Z miesiaca na miesiac jest coraz gorzej. Odchodza ludzie z produkcji , jak rowniez inzynierowie , liderzy itd. Czas swietnosci tej firmy powoli konczy sie. Atmosfera w tej chwili na dziale , ktorym pracuje jest katastrofalna (usunięte przez administratora)Trzeba miec naprawde silna psychike , zeby tam wytrzymac. Nie mowiac o zarobkach - zenada. Normy i tak wysokie sa jeszcze podwyzszane. Zajechac czlowieka, to jest chyba ich dewiza. Niestety ludzie tam nie sa dobrze traktowani. Uciekaja juz nawet Ukraincy.Zero poszanowania czlowieka.(usunięte przez administratora) Ja na szczescie rozstaje sie z ta firma. Osobiscie nikomu nie polecam!!!
    PanMądry

23.01.2019 13:02

O jakich liderach mowa? :D
    yeta55

29.01.2019 17:46

Sami odchodzą. Zaraz nikogo z doświadczonych liderów nie będzie bo już szukają innej pracy. BTW ilu zostało liderów w Assel - tyle co nic.

02.10.2018 09:30

Dlaczego liderzy z smt zwalniać się chcą?
    Petarda

24.10.2018 05:20

No nie ma roboty na SMT i na montaż ręczny wysyłają albo na testy więc lepiej odejść

20.10.2018 09:30

Najbardziej boli w tej firmie, że człowiek stara się ze wszystkich sił a traktowany jest jak śmieć.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Assel?

Kontakt - Assel Sp. z o.o.

ul. Zastawną 25 83-000 Pruszcz Gdański

REGON:19173936900000

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

01.10.2018 09:00

Smutne czasy nastały tutaj, coraz mniej pracy, kasa w miejscu stoi od lat a obowiązków przybywa. Coraz więcej i szybciej trzeba robić. Nie polecam i odradzam pracy tutaj.(usunięte przez administratora)

26.04.2018 00:46

teraz zatrudniane są nowe osoby czy tylko zwalniane są?
    assell

21.03.2018 11:31

assel jest super
    Pracownik assel

16.03.2018 18:13

Witam moja opinia nie bedzie pozytywna a wiec pracuje tam niecały rok i w firmie duzy przemiał pracownikow jakzwolnienia i ukraina ktora sie wozi jak by byla u siebie zwolnienia redukcje itp jak. Wszedzie normy z kosmosu ale wykonalne lecz nie adekwatne do wynagrodzenia ... l jeszcze plus to atmosfera bo jak.paczke stworzysz sobie zgrana to jest ok ale nie mozna sie wychylac za mocno bo cie (usunięte przez administratora)nie majac nic w zamian tak ze jade do uk tam pracowac przy elektronice przynajmiej cos zarobie
    Bebe

15.12.2017 00:10

Assel + firma się rozwija , wewnątrz robi się bardziej światowo szczególnie inżynierowie/menagerzy mogą czuć się komfortowo - dużo pracowników z Ukrainy zamiast Polaków ale to wynik niskich stawek , Niskie zarobki , największa żenada to parking dla pracowników gdzie trzeba się wbijać a jak nie ma miejsca to parkuj gdzieś w Pruszczu , socjal prawie zero
    nik24

12.01.2018 12:01

Parking jets maly, ale dobrze ze wogole jest. Pracowałem w firmie gdzie musiałem placic 150zl miesiecznie za parking, a w innej firmie to w wogole nie bylo. Jest troche minusow w firmie, zwlaszcza ciagle zmiany.
    Marta

21.11.2017 13:48

Na stronie internetowej firmy znalazłam informacje o programie stażowym, jaki Assel sp. z o.o. przygotował dla studentów oraz absolwentów studiów technicznych i biznesowych. Jest to staż płatny trwający od 2 do 6 miesięcy, a zgłosić się do udziału w nim można w każdym momencie, bo rekrutacja trwa cały rok. Czy ktoś z Was w ten właśnie sposób zdobywał pierwsze doświadczenia w Assel, czy też na rynku pracy? Co warto wiedzieć o tym programie?
    NieJestemZKadr_LUL

21.11.2017 20:05

Znam przypadek gdzie stażysta został został w firmie jako Inżynier. Kwestia do jakiego działu trafisz ale nie ma co się oszukiwać może szału nie ma ale jak to na każdym innym stażu.
    Zefir

30.09.2017 16:25

Jesteście pewni, że nie można napisać nic pozytywnego o Assel ? Każdy wie, że nie ma idealnych firm!
    Zenon

04.09.2017 23:12

Assel ma opinię dobrego pracodawcy. Pewnie nie jest idealną firmą ale czy taką znacie? Może warto zająć się poprawą tego co nie udaje się w firmie i będzie nam lepiej.
    Ziuta

31.08.2017 22:38

Skoro w firmie brakuje ludzi do pracy to konsekwencją tego jest zatrudnianie obcokrajowców i akurat to mnie nie dziwi!
    joł joł

31.08.2017 06:29

W assselu jak wszedzie na produkcji, czego sie spodziewacie?? takie stanowisko to i tak jest. kwestia przyzwyczajenia i wyrobienia sobie dobrych relacji. Mozna przyjśc łysym i Cie tego nauczą - daje plus.
    pracowniaca

30.08.2017 09:24

a ja tam akurat przyszłama na zwykle stanowisko gdziekolwiek na produkcji a dostałam trochę lepsze, więc sie cieszę! zarobki są słabe, ale zobaczymy co dadzą jak będę dobra, bo wiem że u mnie w dziale dostali podwyzki...
    LL

29.08.2017 22:58

Ładna opinia na zewnątrz :) a tak naprawdę coraz więcej ukraińców raz że weź się z nimi dogadaj a dwa że zawalają robotę a ty siedź i poprawiaj
    Krzysztof

24.08.2017 11:46

Ponieważ szukam pracy więc sprawdzałem wiele źródeł o firmie Assel i wiem, że jako pracodawca mają dobrą opinię. Wprawdzie oceny na tym wątku są trochę dwuznaczne to sądzę , że w ogólnej ocenie jest spoko. Czy może ktoś dodać na jaka umowę można liczyć?

23.08.2017 15:49

Plotki chodzą, że kadrowe wpisują pozytywne opinie :)
    Chłopak85

24.08.2017 16:58

To nie plotki tylko prawda a na dodatek ten portal jest z nimi i kasuje niewygodne komentarze bo mój został usunięty. A jak jest w Asselu naprawdę ?

28.08.2017 04:24

Złe zarządzanie firmą. Do czasu aktualnego dyrektora nic się nie poprawi
    Zumba

20.08.2017 10:30

Zaczynając pracę w firmie jesteśmy pod obserwacją, ludzie lubią chwalić się co potrafię a często nie potrafią nic.
    Regina

17.08.2017 08:34

Słyszałam dobre opinie o Assel i cieszy mnie, że sytuacja poprawia się. Szkoda tylko, że nie maja jeszcze nowych ofert pracy. Bardzo odpowiadałaby mi praca w firmie z wielu powodów. Jeśli ktoś ma informacje o ewentualnych przyjęciach pracowników bardzo proszę o info
    ONAopera

16.08.2017 20:39

Assel najgorsze lata ma za sobą. Opinia jest coraz lepsza. Dużo się zmienia. Atmosfera jest fajna, ale zależna od lidera, do którego się trafi. Najlepszy jest na THT , jedyny który stoi za swoimi ludźmi ale przy tym wypełnia założenia i cele firmy. Polecam Assel
    Krystian

13.08.2017 16:50

Czyżby firma nie miała nowych ofert pracy? Mam zamiar aplikować do firmy i chciałbym dowiedzieć się więcej informacji. Jaka jest atmosfera w firmie, czy dobrze się wam pracuje? Jaka umowa jest podpisywana na początku? Może jest jeszcze coś istotnego?
    Zenobiusz

09.08.2017 18:14

Jak ktoś ma problem z firmą to zawsze szuka powodów żeby oskarżać. Sądzę, że od ustalania strategii funkcjonowania firmy jest zarząd natomiast pracownicy mają wykonywać swoją pracę. Te reguły się sprawdzają!!
    Uliber

31.07.2017 22:30

Assel to nowoczesna firma, ambitna produkcja i sądzę, że tu praca jest nie dla wszystkich. Czy osoby niezadowolone z pracy w firmie są przekonane, że nie można powiedzieć coś dobrego o firmie? Jeśli nawet coś idzie niedobrze to zawsze można poprawiać!

Zostaw merytoryczną opinię o Assel Sp. z o.o.