Assel

• Będzieszyn
  • Rusocin
  • Wojanowo

3. Opinie o pracodawcach Pruszcz Gdański
  5. Opinie o Assel Sp. z o.o.

Opinie o Assel Pruszcz Gdański

Nie przegap nowości o Assel Sp. z o.o.!

Adrian

22.07.2019 11:08

Jak każda firma ma plusy i minusy. Ścieżka rozwoju pracownika jest zrobiona fajnie, można się dużo nauczyć. Polecam
    n

25.07.2019 12:52

a jaka tam jest niby ścieżka rozwoju?
    Exworker

25.07.2019 16:42

Jakie plusy? Proszę uzasadnić. Raczej ścieżka samorozwoju. Żadnych szkoleń, poza obowiązkowymi wewnętrznymi. Obowiązków narzuconych jest taka ilość, że jedyne czego się można nauczyć to spychologii. Skoro taka godna polecenia firma, to dlaczego sukcesywnie z miesiąca na miesiąc uszczupla się wykwalifikowana kadra?
    revia

07.06.2019 22:02

Nie mogę powiedzieć że Assel jest zły. Są mankamenty są problemy ale są plusy. Wszystko zależy od tego na czym komu zależy. Były zwolnienia bo odszedł klient ale to się zdarza w każdej firmie. Fakt faktem zarobki w porównaniu do innych firm są gorsze - to jest duży minus. Uważam że system wynagrodzeń w Assel powinien ulec zmianie. Kolejną rzeczą która powinna ulec zmianie to likwidacja podziału na produkcja i ci wyżej. Np impreza karnawałowa dla produkcji kontra impreza dla biur i kierownictwa. Czy nie można tego połączyć? Myślę że wizerunkowo firma by zyskała i opinie pracowników poszły by do góry gdyby zrobić jedną łączącą ludzi impreze. Ogromny plus to atmosfera pracy - ludzie tam pracujący, liderzy, inżynierowie i kierownicy. Jest szacunek, pomoc, zrozumienie. Nikt nie stoi i nie drze mordy by robić szybciej, więcej. Nie raz ludzie odchodzący z Assel płakali żegnając się bo żal im było współpracowników. To jest nijaki "fenomen"Assela że atmosfera wśród ludzi z produkcji jest bardzo dobra. Na forum z reguły swoje żale wylewają flustraci, zwolnieni i niezadowoleni z natury osoby. Czy te opinie oddają rzeczywistość? Nie spróbujesz nie dowiesz się. Ile ludzi tyle opinii. Moja jest taka że Assel nie zasługuje na niektóre opinie które przeczytałam niżej.

13.06.2019 15:26

Pensje powinny być zdecydowanie większe . Na każdym kroku słyszymy, że firma bardzo dobrze radzi sobie finansowo a podwyżek od dłuższego czasu nie ma.
    magiel

15.07.2019 12:03

zobaczymy jak bedzie. ale mysle, ze bedzie dobrze. bo tmosfera faktycznie jest fajna i lubie tu prcowac
    Lechu

08.05.2019 20:42

Firma akurat ma się dobrze, jest w dobrym stanie:) Wiem od środka bo kumpel pracuje w części biznesowej i poleca, hehe. Startowalem nawet do Assel, ale to bylo kilka lat temu, i wyjechałem do Warszawki finalnie. Od niego słyszę same dobre opinie, a info raczej potwierdzone

smt

13.07.2026 18:27

Mam pytanie na jakie zarobki można liczyć na stanowisku operator maszyn smt ?

27.03.2026 09:25

Kolejny już raz firma Assel uczestniczyła jako wystawca w targach pracy Talent Days w Gdańsku, gdzie zaprezentowała swoją działalność, projekty oraz możliwości rozwoju zawodowego. Wydarzenie było doskonałą okazją do bezpośrednich rozmów z uczestnikami, wymiany doświadczeń oraz budowania relacji z osobami zainteresowanymi karierą w branży.

Podczas targów aktywnie poszukiwaliśmy kandydatów na różne stanowiska pracy oraz staże, kierując ofertę zarówno do studentów, absolwentów, jak i osób posiadających już doświadczenie zawodowe. Stoisko Assel cieszyło się dużym zainteresowaniem, a spotkania z kandydatami pozwoliły lepiej poznać ich oczekiwania oraz przedstawić możliwości rozwoju w strukturach firmy.
    News image

11.02.2026 12:36

Firma ASSEL zorganizowała dla swoich pracowników wyjątkowy bal karnawałowy, który w tym roku odbył się pod hasłem karnawału weneckiego. Sala wypełniła się eleganckimi maskami, bogato zdobionymi strojami oraz klimatycznymi dekoracjami nawiązującymi do Wenecji, co stworzyło niezwykłą i pełną magii atmosferę.
    Wydarzenie było doskonałą okazją do wspólnej zabawy, integracji oraz oderwania się od codziennych obowiązków. Nie zabrakło muzyki, tańców i konkursów, które dodatkowo podkreśliły wyjątkowy charakter wieczoru.
    Podczas balu odbyła się również uroczysta część oficjalna, w trakcie której wręczono nagrody za staż pracy. Wyróżnieni pracownicy otrzymali podziękowania za swoje zaangażowanie, profesjonalizm oraz wieloletni wkład w rozwój firmy ASSEL. Był to ważny moment, podkreślający, jak istotną wartością dla organizacji są jej pracownicy.

Bal karnawałowy okazał się nie tylko świetną zabawą, ale także wyrazem uznania i integracji całego zespołu.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1

Prawie pracownjk

16.01.2026 17:31

Byłem na rekrutacji miesiac temu nie przyjęli mnie ale pani bardzo miła wszystko profesjonalnie. Dobrze wspominam

12.12.2025 12:10

Grudzień to czas magiczny – miesiąc, w którym świat zwalnia, a ludzie częściej niż zwykle kierują się ku dobroci, życzliwości i potrzebom innych. W tak wyjątkowej atmosferze w naszej firmie została przeprowadzona akcja świąteczna skierowana do dzieci z domu dziecka. Jej celem było nie tylko przygotowanie prezentów, ale przede wszystkim podarowanie najmłodszym poczucia, że są ważni, zauważeni i otoczeni troską.
    Przygotowania rozpoczęły się już na początku miesiąca. Na stołówce naszej instytucji stanęła pięknie przystrojona choinka, na której zawisły kolorowe bombki oraz koperty z wypisanymi marzeniami dzieci. Były wśród nich zarówno skromne prośby o ulubione słodycze czy przybory szkolne, jak i większe pragnienia, takie jak wymarzona lalka, zestaw klocków, książki czy sprzęt sportowy. Każdy, kto chciał włączyć się w akcję, mógł zdjąć wybraną kopertę i spełnić życzenie konkretnego dziecka. Odzew przerósł oczekiwania – wszystkie marzenia z choinki znalazły swoich darczyńców.
    W kolejnych dniach prowadzona była zbiórka dodatkowych upominków i artykułów pierwszej potrzeby oraz kiermasz świąteczny. Pracownicy bardzo chętnie włączali się w inicjatywę, przynosząc kolejne paczki z rzeczami, które – jak wierzymy – umilą dzieciom codzienność.

Cała akcja przebiegła w atmosferze ciepła, dobroci i prawdziwie świątecznej magii. Dzięki wspólnemu wysiłkowi wielu osób udało się sprawić, że tegoroczne święta będą dla dzieci z domu dziecka jeszcze piękniejsze i pełniejsze radości. To doświadczenie pokazało, jak wielką moc ma solidarność i jak niewiele potrzeba, by odmienić czyjś dzień – a czasem nawet cały rok.
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Krawaciak

08.12.2025 19:37

Miałem rozmowę o pracę, w której Tech Lead zachowywał się wręcz nieprofesjonalnie do jego stanowiska. Również po odbytej rozmowie nie dostałem informacji zwrotnej a minął już ponad miesiac 😕 Słabo z ich strony nie polecam
    smt

14.10.2025 09:14

jest ogłoszenie na operatora maszyn smt.Jakie są warunki płacowe na tym stanowisku?
    jerik

07.06.2024 15:42

dobry pracodawca , stabilnny

06.10.2023 10:05

Czy w Assel sp. z o.o. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

09.10.2023 14:14

Jako Firma społecznie odpowiedzialna, staramy się reagować na wszelkie stawiane nam zadania. Bo właśnie w taki sposób traktujemy problemy - jak zadania, które po prostu trzeba rozwiązać. Zespół HR jest dostępny dla pracowników zarówno w biurze, jak i telefonicznie bądź on-line. Zdajemy sobie sprawę, że czasem zdarzają się sytuacje trudne, krępujące, o których trudno rozmawiać - z tego powodu umożliwiamy także anonimowe składanie wniosków itp. Dalej jest już tylko działanie!

24.02.2022 12:13

Czy pracownicy Assel sp. z o.o. mają możliwość uczestnictwa w jakichś formach integracji?

12.08.2022 21:23

Mozna mam dobre doswiadczenie
    kajtek

19.11.2022 18:14

tez
    meg

20.10.2022 09:01

hej, widzę praktycznie co kilka miesięcy ofertę pracy do zakupów operacyjnych. Co się dzieje w dziale, że są tak częste rotacje?
    meg

21.10.2022 09:54

nie mam, praktycznie od roku widzę, że ciągle wisi wakat, nie bardzo rozumiem co się musi dziać skoro tak wygląda sytuacja, a też przeszło mi przez myśl żeby wysyłać cv
    patryk

24.07.2021 16:16

na produkcji za nowych rzadow jest naprawde dobrze
    Wandzia

25.09.2021 06:55

Prawda
    vnm

06.09.2022 20:00

trdno sie nie zgodzic

30.03.2022 14:50

Pracowałam w asslu kiedyś i teraz tam się nic nie zmieniło pod względem że ludzi traktuje się tam jak śmieci i zwalnia z dnia na dzień bez powodu bo nie mają pracy,zleceń czy komponentów do pracy czy zleceń. Nie informują wcześniej lub uczciwe podejście żeby powiedzieć tylko kłamią aby pozyskać pracownika a później jeleni na łapać a jeleń zrobił nawet dziękuję. Płacą niskie pensje syf kiła i mogiła nie ma żadnego profesjonalizmu w tym co robią ,pracowałam innej firmy były benefity pracownik był doceniany a tu tego nie ma to jak tam się ludzi traktuje szkoda mówić odradzam pracy chyba że się chce być jeleniem za grosze bo pensje żenada jak na ich oczekiwania . Premi nie ma albo mówią że jest wirtualnie a robią tak aby nie dać i znajdą wytłumaczenie od tak bo pogoda nie ta i dlatego nie ma premi ,mówią aby pozyskać pracowników. Standardowo przed wypłatami łazi dyrektor patrzy żeby o co się przyczepić i nie dać premi lub zwolnić ludzi od tak bo ma takie widzi mi się bo tak jest nic się nie zmieniło i nie zmieni ta firma to dno dla ludzi bez ambicji którzy myślą że na asslu świąt kończy a się nie kończy. Pozdrawiam serdecznie

30.03.2022 15:20

Szanowny Gościu, dziękujemy za Twoją opinię - nawet w sytuacji, gdy pojawiło się w niej mnóstwo gorzkich słów na Nasz temat oraz gdy powstała ona tuż po zakończeniu naszej współpracy po dosłownie 9 dniach zatrudnienia. Myślimy, że jest to stanowczo zbyt krótki czas na tak krytyczne spojrzenie na całą naszą organizację, system wynagrodzeń oraz pakiet benefitów pozapłacowych. Z całą pewnością nasza kadra to pracownicy z wieloletnim doświadczeniem i wysokimi kwalifikacjami adekwatnymi do stanowisk, jakie zajmują. Zarzucanie nam braku profesjonalizmu to zarzut kierowany w kierunku każdego pracownika tworzącego zespół ASSEL. Drogi Gościu, nie zgadzamy się z Twoimi zarzutami. Serdecznie zapraszamy do kontaktu - chętnie udzielimy informacji na tematy poruszone w komentarzu. Miłego dnia!
    Jaśka

29.05.2019 18:34

Pracowałam w tej nieszczęsnej firmie jeszcze do niedawna. Żałuję, że nie zmotywowalam się żeby odejść wcześniej. Mowa głównie o zarobkach- zenada. Assel chyba płaci najmniej z podobnych branzowo firm. W zakładzie , ktorym teraz pracuje mam prawie 2 razy wieksze pieniądze. Nie do pomyślenia, jak można pracować za takie grosze. Chodzi przede wszystkim o pracowników produkcji. Na szczęście większość ludzi poszło po rozum do głowy i stamtąd odchodzi...brawo dla nich.Zostaja Ci, którzy myślą, ze na Asselu świat się kończy, bez perspektyw. Mi czasami wstyd się przyznać , że tam pracowałam, a o zarobkach to wgl nie było "gadki". Nie polecam!
    Art.

27.05.2021 13:15

A możesz napisać w jakiej firmie obecnie pracujesz? Pytam gdyż obecnie poszukuję nowego miejsca pracy a nie chcę wpaść z deszczu pod rynnę :( Jaśka, z góry dziękuję za odp. :)
    lolek

26.01.2022 19:59

Solidna firma

15.11.2021 09:23

Jak wygląda każdy z etapów rekrutacji w Assel sp. z o.o.?

23.11.2021 11:00

To, jak wygląda rekrutacja, zależy od stanowiska, na jakie aplikuje Kandydat. Rekrutacja na stanowiska specjalistyczne i biznesowe zakłada gruntowne zweryfikowanie predyspozycji Kandydata do objęcia zadań na danym stanowisku. W tym przypadku organizujemy minimum 2 spotkania (także on-line). Biorą w nich udział: przedstawiciel HR i Menadżer Działu lub specjalista w danej dziedzinie. W ich trakcie mogą pojawić się zadania weryfikujące znajomość języka obcego i znajomość obsługi konkretnych programów oraz case study związane ściśle z charakterem pracy w ASSEL. Rekrutacja na obszary produkcyjne jest uproszczona i pozwala na szybkie podjęcie decyzji w sprawie ewentualnego zatrudnienia. Więcej informacji w sprawie procesu rekrutacji można uzyskać na naszej stronie internetowej https://asselems.com/pl/proces-rekrutacji
    Defalt

15.10.2021 14:59

Jak wyglądają zarobki w biurze w działach logistyki/supply chain? Da się średnią krajową wyciągnąć?
    Lysy

16.06.2021 14:45

Dawno temu pracowalem bylo OK a teraz slyszalem ze duzo lepiej jest
    perez

31.05.2021 17:33

mi tam pasilo

29.03.2021 10:37

Jaki jest wkład kierownictwa Assel sp. z o.o. w budowanie dobrej atmosfery wśród pracowników?
    AleUbaw

20.04.2021 15:10

Sianie zamętu, metoda kija w mrowisku, 2 uchole na nasłuchu.

04.05.2021 13:59

ALEUBAW, dziękujemy za Twój komentarz. Każda informacja zwrotna od naszych byłych i obecnych pracowników jest dla nas cennym doświadczeniem, z którego staramy się wyciągać wnioski na przyszłość. Twoja opinia jest niepokojąca ale także zbyt ogólna, abyśmy mogli jakkolwiek odnieść się do niej. Jeśli chciałbyś/chciałabyś opisać sytuację, która wywarła wpływ na Twoją opinię, zapraszamy do bezpośredniego kontaktu mailowego pod adresem [email protected]. Pozdrawiamy!
    Leszek

01.05.2021 18:48

w sprawie pracy . Jestem zainteresowany poważnie stałą pracą. Przeczytałem w postach pracodawcy(Assel), że jest to umowa o pracę. Pytanie - po jakim okresie to nastąpi i czy na początku jest umowa na czas określony czy umowa zlecenie i czy przyjęcie do pracy jest przez firmę ASSEL? A jak przez inną , to jaką mam gwarancję przejścia na stałe do Assel?

04.05.2021 13:35

Szanowny LESZEK, aplikacje do pracy można kierować do nas za pośrednictwem strony internetowej https://asselems.com/pl/kariera lub bezpośrednio na adres mailowy [email protected]. Podczas rozmowy kwalifikacyjnej omówimy wszelkie kwestie dotyczące warunków zatrudnienia. Będzie to także dobry moment do uzyskania odpowiedzi na pozostałe nurtujące Pana kwestie. Zapraszamy do aplikowania.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Assel?

Kontakt - Assel Sp. z o.o.

ul. Zastawną 25 83-000 Pruszcz Gdański

REGON:19173936900000

Branża główna: Elektronika, hardware i akcesoria

Ania

18.01.2021 10:53

Ja osobiście nie polecam. No chyba, że coś się zmieniło od czasu jak tam pracowałam. Praca może faktycznie łatwa i nie wymagająca no ale. I właśnie to ale. Dlaczego na wyższych stanowiskach obsadzani są tylko mężczyźni? i nie chodzi mi o biura. No i wyjścia do toalety. Aby wyjść do toalety ktoś musiał mnie zastąpić, a nie zawsze była taka możliwość. Trochę to uwłaczające. Mam nadzieję, że teraz już jest lepiej.
    mis

13.03.2021 19:49

tam nie masz zarobić tylko masz robić

26.02.2021 17:41

Umowa na czas określony?

26.02.2021 17:05

Jakie możliwości daje firma, jaka umowa, czy o pracę?

26.02.2021 17:07

Umowa o pracę
    Lena

13.01.2021 19:23

Jestem zainteresowana tą firmą na stanowisko operator maszyn lub pracownik produkcji. W jakich godzinach pracuje assel? Czy nadgodziny są ,umowa o prace czy zlecenie ? Są zwolnienia ? Przedluzenia umów? Oplaca się? Pewnie najniższa krajowa? Pomoże ktoś doradzic ? Dziękuje. Czy to jest firma podobna do flextronics Tczew?
    HR

15.01.2021 10:46

Dzień dobry. Profil działalności naszej firmy to przede wszystkim montaż elektroniki na zlecenie. Obszar produkcyjny pracuje od poniedziałku do piątku w godzinach 6-14. Oferujemy stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę a stawka, którą proponujemy, zależy od posiadanej wiedzy i doświadczenia.
    Kobieta

29.10.2020 08:54

Czy Assel popiera strajk kobiet?

15.08.2020 11:37

Jakie godziny pracy przyjęte są w firmie Assel sp. z o.o.?
    nick

07.10.2020 14:56

jak jesteś po podstawówce to Idź jak nie to daj se spokój
    HR

08.10.2020 09:48

Były pracowniku. Myślę , że wiele twoich koleżanek i kolegów mogła poczuć się urażona tą opinią. My jako firma doceniamy kompetencje, a nie wyłącznie wykształcenie. Pozdrawiamy i życzymy powodzenia ASSEL
    nika22

16.02.2020 18:16

Jacy są kierownicy i liderzy?
    kinop

29.02.2020 08:10

prawda

09.08.2020 21:22

Wyłonieni w konkursie donoszenia i kopania dołków pod innymi. To by się zgadzało.
    OnaTeskniaca

18.07.2020 22:56

Ogólnie firma ok. Jednak powinny zacząć lecieć głowy bo zamówień jak na lekarstwo. Nowych produktów brak. Większość odchodzi. No i dyrektor prezes lub ktokolwiek powinien wziąć się za produkcje bo tam to jest rozpusta. Kawa za kawa. Normy na cały dzień do 12 zrobione potem każdy robi co chce. Lider tego nie widzi o kierowniku nie wspomnę. Pomimo że byłam stricte z produkcji to wiem co dzieje się tak dzieje. Marnotrawstwo czasu i pieniędzy. Zanim to ktoś usunie to niech się zastanowi czy warto płacić ludziom za obijanie. Pozdrawiam Assela
    Krzysztof

18.03.2020 19:09

Dobry pracodawca i dobra firma a jeśli komuś to mało może szukać szczęścia w innej. Dla mnie to świetne miejsce, polecam.
    Tyija

10.06.2020 15:41

Patrzcie jak koledzy z ENG się nauczyli pucować... Tylko po co?

06.05.2020 11:21

Czy w Assel sp. z o.o. są paczki/bony świąteczne?

12.05.2020 17:03

Bonów nie ma ale jest paczuszka .
    ciekawwwski

31.03.2020 22:56

jak sytuacja aktualnie w assselu?
    messi

10.04.2020 05:47

zero zwolnien
    Ola

17.01.2020 13:49

Bardzo pozytywnie wspominam rozmowę kwalifikacyjną
    Niunia

22.02.2019 12:20

Wczoraj byl black thuersday, a dzis nastapi black friday .Wiadomo o co chodzi☺
    strzal

16.12.2019 10:27

z tego co wiem to tak
    kato

07.01.2020 22:28

chyba dosc dobrze jestt
    Gosc

23.10.2019 18:13

Jakie sa godziny pracy na produkcji?
    pasiu

14.11.2019 11:42

6-14 standardowo
    ona

13.12.2019 04:26

W biurach jest elastyczny czas pracy
    Asselowy

28.08.2019 17:24

Firma naprawdę sie pozytywnie zmienila jak czarnego nie ma poszli po rozum wszyscy
    Jajaja

22.10.2019 13:24

Jedno jest nie zmienne- dużo gadania o niczym, wszędzie tylko spotkania i ględzenie...i nic się nie zmienia...
    doro

20.11.2019 20:51

Watpie czy dostał, raczej czy po prostu taki był...
    Aplikant

04.11.2019 14:35

Czy ktoś coś może powiedzieć o stanowisku KAM w tej firmie? Ogłoszenie wygląda ładnie ale słyszałem ciężkie opinie i komentarze niżej też nie wyglądają ciekawie.
    asasow

07.11.2019 07:43

Każdy ma swoje opinie ale mnie firma nigdy nie (usunięte przez administratora) idź na rozmowę i sam wyrób sobie opinie
    Siwy

21.10.2019 21:58

JEszcze po czarnym powinny hr się zmienić bo nic nie robią
    pracujący

22.10.2019 08:22

a ja uważam, że skoro nie ma pełnej obsady a mimo to, wszystko hula i wypłaty są na czas to chyba coś jednak robią. I w końcu jest miła obsługa:)
    euzebio

22.10.2019 21:20

Trudno się nie zgodzić

09.10.2019 10:04

Jakie są warunki zatrudnienia w Assel sp. z o.o.?
    Qwerty

11.10.2019 20:22

Kombinowane umowy bo zlecenie dotyczy nie tylko ludzi na produkcji ale część pomieszczeń ma klimatyzację bo nie wiadomo o co pytasz
    kombu

21.10.2019 22:04

Klima jest wszędzie:)
    Power

08.10.2019 15:43

Polecam
    starypracownik

19.09.2019 21:36

Zamówienia rosną assel idzie do przodu A I pakiet medyczny jest!
    staryalejary

24.09.2019 22:18

Pakiet medyczny i Multisport I jakieś inne też Ale mnie intereju pakiet medyczny i jestem zadowlony ;)

Zostaw merytoryczną opinię o Assel Sp. z o.o.