Diverse CG Sp. K.

DCG Team

Rekrutacja

Benefity i możliwości rozwoju

• Skierniewice

5. Opinie o Diverse CG Sp. z o.o. Sp. K.

Opinie o Diverse CG Sp. K. Warszawa

Nie przegap nowości o Diverse CG Sp. z o.o. Sp. K.!

16.09.2020 11:41

Na jakie narzędzia pracy może liczyć pracownik w Diverse CG Sp. z o.o. Sp. K.?

18.09.2020 14:25

Witaj, Dokładamy wszelkich starań, by sprzęty przekazane pracownikom były dostosowane do zajmowanego przez pracownika stanowiska i działu. By nie zostawić Cię bez odpowiedzi napiszę: - większość naszych pracowników pracuje na laptopach; my zaś intensywnie pracujemy nad tym, by już wkrótce pracowali tak już wszyscy, - co do monitorów – ich liczbę uzależniamy od indywidualnych preferencji użytkowników; dla niektórych osób 2 sztuki to po prostu za dużo, ale jeśli jest taka potrzeba, możemy to zapewnić, - odnośnie telefonów komórkowych - w dziale rekrutacji każdy pracownik ma zapewniony smartfon, ale już na przykład w dziale administracji nie. Tak jak wspominałam, dużo zależy od preferencji pracownika, potrzeb stanowiska czy projektu. Jeśli jest to dla Ciebie istotna kwestia – dopytaj proszę naszego konsultanta dedykowanego do danego projektu lub skontaktuj się z nami podając stanowisko, które Cię interesuje: [email protected] Zachęcamy do zapoznania się z naszymi aktualnymi ogłoszeniami o pracę: https://diversecg.pl/kariera,5,pl oraz do zostawienia swojego CV https://diversecg.pl/aplikuj,234,pl&offer=257 miłego dnia życzy Zespół HR
    Poinformowany

26.08.2020 10:14

Komunikacja w biurze, przypominających o zachowaniu bezpieczeństwa w biurze – dobry pomysł!
    ja

03.09.2020 08:37

komunikacja dobra rzecz, zwłaszcza ze pracujemy z domu to przynajmniej wiadomo co i jak. A ale ja chce już do biura!! no wiem, ze mogę przyjść jeśli chce, ale to nie to samo, jak większość ludzi pracuje z domu. teksknie

03.09.2020 15:49

Dziękujemy za miłe słowa. P.S. Myślmy pozytywnie - praca zdalna ma swój urok i trochę zalet. Poza tym jesteśmy w niej naprawdę dobrzy. :) Pozdrawiamy i do zobaczenia wkrótce!

31.08.2020 21:30

01.09.2020 09:31

Dzień dobry, jak widać wpadki mogą się zdarzać każdemu. Oczywiście przepraszamy. Dokładamy wszelkich starań, aby takie sytuacje nie miały miejsca, ale czasami wynikają z opóźnień po stronie projektów czy sezonu wakacyjnego. Jednak masz rację, że brak kontaktu nie powinien mieć miejsca. Zweryfikujemy to i postaramy się poprawić. Dziękujemy za Twój głos.
    Kawka

29.07.2020 15:36

Dzięki za ostatnią kawkę z technologią!
    Niecierpliwy

21.07.2020 13:03

Kiedy zamieścicie zdjęcia z nowego biura? Logo już widzieliśmy ale fajnie byłoby zobaczyć więcej.

23.07.2020 11:01

Wszystko w swoim czasie. Możesz być jednak pewny, że kiedy tylko będziemy mieć zdjęcia, nie zawahamy się ich pokazać, zachęcamy więc do śledzenia naszych profili w Social Media: https://www.linkedin.com/company/diversecg/ i https://pl-pl.facebook.com/DiverseCG

07.07.2020 13:31

Czy są premie, bonusy? Oprócz standartowych jak owoce, multisport i opieka medyczna (które sa normalne i prawie obligatoryjne w obszarze IT). Jakaś realna motywacja do praca?

14.07.2020 11:38

Cześć, Dla każdego realną motywacją do pracy będzie coś innego. Dla jednych będą to wspomniane premie czy bonusy, dla innych możliwość rozwoju poprzez różnego rodzaju szkolenia, dla jeszcze innych integracje i wspólna aktywność, a kolejne osoby postawią na działania CSRowe firmy takie jak profilaktyka zdrowotna, działania proekologiczne, wspólny wolontariat w schronisku dla zwierząt czy wsparcie inicjatywy charytatywnej. Staramy się, aby nasze motywatory były różnorodne i odpowiadały na różne potrzeby jak największej liczby osób.
    Programista

14.07.2020 09:40

Biuro przy Daszyńskiego w Generation Park nowego biura – zapowiada się naprawdę niezły klimat!

02.07.2020 14:09

Kawa z technologią jest naprawdę spoko i fajnie, że korona nie wstrzymał tych spotkań. Wiadomo online są trochę słabsze niż na żywo chociażby przez brak słodkich bułeczek ale zawsze to spora dawka wartościowych info.
    Sara

02.07.2020 14:51

CZEKAM NA JAVĘ

10.07.2020 12:07

W tym miesiącu Front-end, w kolejnym podobno Java. Do tej pory szkolenia spełniały oczekiwania. Zobaczymy jak kolejne.
    Niusik

26.06.2020 10:45

Komunikacja wew na duży plus. Mimo nieobecności w biurze wiadomo co dzieje się w firmie. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie to dosyć ważne.
    Nic

26.06.2020 16:52

Co takiego wnoszą w Wasze życie te newslettery? Może jakieś sensowne benefity macie?
    Niusik

29.06.2020 10:27

Wnoszą przede wszystkim masę informacji o firmie, i o tym co się dzieje :) Teraz, kiedy dalej jesteśmy zdalnie - takie newslettery są jeszcze bardziej pożądane. Zawsze miło się czyta kilka słów od Managerów z różnych działów.
    OK

24.06.2020 11:26

W mojej opinii jest naprawdę OK.
    Robert

07.06.2020 22:20

Witam Jak wygląda rekrutacja na stanowisko Test Analyst w firmie. Pracuje w koproracji finansowej. SQL, mysql uczę sie samodzielnie. Dzięki !

15.06.2020 15:26

Witaj, poniżej informacja, która de facto "ma zastosowanie" do wszystkich naszych procesów rekrutacyjnych. Najważniejszą cechą naszych procesów, jest to, że ...one się różnią. W zależności od wymagań projektowych i biznesowych proces może składać się z kilku etapów o czym kandydat/-tka jest zawsze informowany/-a na samym początku, gdy decyduje się wziąć udział w danej rekrutacji. Dlatego zachęcamy do bezpośredniego kontaktu z naszymi konsultantami! Oni szybko i kompetentnie przybliżą wymagania na każdym stanowisku oraz przebieg procesu. Proces rekrutacyjny jest zawsze planowany indywidualnie tak, aby wybrany kandydat lub kandydatka jak najlepiej odpowiadał potrzebom projektowym. Każda rekrutacja jest prowadzona przez dedykowanego konsultanta, który prowadzi pierwszy etap rekrutacji jakim jest rozmowa telefoniczna lub spotkanie w naszym biurze w celu wstępnej weryfikacji spełnienia wymagań postawionych na tym stanowisku, zbadaniu oczekiwań kandydata/-tki co do przyszłego miejsca pracy i przedstawieniu szczegółów projektu. Następnie wybrane kandydatury są przedstawione do managera projektu, który selekcjonuje kandydatów, których zaprasza na kolejny etap rekrutacji jakim może być spotkanie bezpośrednie, telekonferencja, wykonanie testu sprawdzającego umiejętności techniczne i inne. Dla nas liczy się to potrafisz. Nie dyskryminujemy żadnego kandydata. U nas wszyscy mają równe szanse. Liczy się, by wybrana osoba jak najlepiej poradziła sobie ze stawianymi zadaniami oraz czuła się dobrze w zespole do którego ma trafić. To nasz cel. Zapraszamy do pozostawienia CV pod jednym z naszych ogłoszeń, które znajdziesz: https://diversecg.pl/kariera,5,pl oraz do śledzenia naszego profilu na LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/diversecg/?originalSubdomain=pl

07.06.2020 10:56

Czy pracodawca Diverse CG Sp. z o.o. Sp. K. motywuje w jakiś sposób swoich pracowników?

08.06.2020 10:32

Dzień dobry, chętnie odpowiemy na pytanie, ale prośba o doprecyzowanie, jaką motywację masz na myśli - do pracy, do rozwoju i podnoszenia swoich kompetencji a może jeszcze innego rodzaju motywację do aktywności w innym obszarze?
    XYZ

19.05.2020 13:51

W sumie to nie wiem, jak to powiedzieć, wiec powiem jak czuję. A czuję, że mój pracodawca bierze pod uwagę moje zdanie. W tym trudnym czasie, gdzie każdy martwi się o różne kwestie związane z covid powiem, że ankieta ws mojej opinii na temat ewentualnego powrotu do biura to duży plus. Doceniam i szanuje.
    xxx

07.05.2020 17:03

Jak firma podchodzi do pracowników w dobie koronawirusa?
    xxx

10.05.2020 12:32

Słyszałem, że kilka osób zwolniono. Czy to prawda, czy miała na to wpływ obecna sytuacja w kraju?

12.05.2020 08:04

Witaj, Na wstępie napiszę, że w mojej ocenie GoWork nie jest miejscem na rozmowę w temacie czy i z jakich powodów ewentualnie rozwiązujemy umowy z pracownikami/współpracownikami. Jako HR Manager stoję na stanowisku, że jakiekolwiek decyzje kadrowe są danymi poufnymi dotyczącymi relacji pracownik – firma i zdecydowanie nie powinny być one przedmiotem publicznej dyskusji. Tym bardziej, że w firmach podobnych do naszej, stosunkowo łatwo ustalić kogo moja wypowiedź mogłaby dotyczyć. Pandemia COVID (i jej skutki) zaskoczyła praktycznie wszystkie firmy i dziś właściwie trudno wskazać taką, na której funkcjonowanie, by nie miała wpływu. Nie zmienia to faktu, że poza procesami dostosowania i adaptacji firm do nowej rzeczywistości, w małych i dużych przedsiębiorstwach nieprzerwanie toczą się także standardowe procesy, w tym także kadrowe obejmujące m.in. zawieranie umów (jak to było w moim przypadku) oraz wypowiadanie umów w związku z niesatysfakcjonującą oceną pracy i efektywności pracowników. Chciałoby się rzec, pandemia pandemią, a życie toczy się dalej. Dużo zdrowia wszystkim! Pozdrawiam Marta Tomiczak HR Manager
    El

11.05.2020 21:27

Polecam! Słyszałam dobre opinie o tej firmie, ale rzeczywistość mnie zaskoczyła! Fajny zespół i TL. Super atmosfera :)

19.03.2020 16:26

Mówi się, ze przyjaciół poznaje się w biedzie, a ja powiem że dobrego Pracodawcę również. Ostatnie dni nie były dla nikogo łatwe. Z dnia na dzień zmienił się system pracy z biura na zdalny. Pracodawca w ekspresowym tempie zapewnił dostęp do niezbędnych narzędzi pracy i przygotował cały system pracy. Wszystko to po to, abyśmy mogli pracować w spokoju i bez stresu, że narazimy swoje zdrowie i zdrowie najbliższych. DCG – świetna postawa! Cieszę się, że mogę tu pracować!

16.03.2020 14:16

Jestem bardzo, bardzo zadowolona. Jak ma się dość korpo, przełożonych, którzy nie mają dla Was czasu, to Diverse będzie mega miłym zaskoczeniem. Praca bez marnowania czasu na nic nie wnoszące spotkania, prosta, szczera komunikacja między działami. Ludzie z zespołów rekrutacyjnych też bardzo pomocni i uczciwi wobec kandydatów. :)

13.03.2020 17:26

W związku z decyzjami rządu, ogłoszonym przez WHO stanem pandemii oraz kierując się potrzebą zapewnienia wszystkim naszym pracownikom bezpieczeństwa i uczucia komfortu pragniemy poinformować, że w najbliższych dniach nasze biura Diverse CG przechodzą w system pracy zdalnej. Pracujemy pełną parą, ale nie z naszych biur a naszych domów. Nasi pracownicy i współpracownicy otrzymali niezbędne zalecenia oraz zostali wyposażeni w sprzęt i potrzebne dostępy. Naszych klientów pragniemy więc zapewnić, że jesteśmy dobrze przygotowani do świadczenia naszych usług i realizacji projektów w systemie zdalnym. Wierzymy, że wprowadzone środki bezpieczeństwa przyczynią się do szybkiego pożegnania COVID-19.

Życzymy nam wszystkim zdrowia i w przypadku pytań zapraszamy do bezpośredniego kontaktu!

News image
    Optymista

13.03.2020 11:44

Jedni się stresują, inni są optymistami i uspakajają tych zestresowanych. Wczoraj dostaliśmy wiadomość od DCG o wprowadzeniu pracy zdalnej w czasie walki z koronawirusem. I wierzcie lub nie, ale ta wiadomość wiele osób podniosła na duchu i uspokoiła nastroje. Pracodawca o nas myśli i dba o ludzi. Pracujemy, każdy ze swojego domu. Mega postawa. Doceniam i szanuje
    Thomson ale ten bez Barona

10.03.2020 14:09

Miejsce naprawdę OK. Dużo się dzieje i dobrze sie pracuje. podoba mi się zaangażowanie firmy w ochronę środowiska i inne tego typu inicjatywy. To się jakoś fachowo nazywa chyba, ale mniejsza o nazwy. generalnie naprawdę spoko

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Diverse CG Sp. K.?

Kontakt - Diverse CG Sp. z o.o. Sp. K.

Towarowa 28 00-839 Warszawa

ciekawy

05.03.2020 12:50

Czy ktoś mógłby krótko opisac jak wgląda rozmowa rekrutacyjna? Jakies testy do rozwiazania? Rozmowa po angielsku?
    Iza

06.03.2020 09:28

Cześć, wszystko zależy od tego, na jakie stanowisko, na jaki konkretnie projekt. Każdy proces rekrutacyjny ma inne wymagania i inaczej te rozmowy wyglądają. Zawsze możesz skontaktować się z nami, na przykład wysyłając wiadomość na adres [email protected] z pytaniem o konkretną ofertę i wtedy wszystko opowiemy:) Pozdrawiam, Iza Ciszewska HR Development Specialist w Diverse CG

04.03.2020 11:17

Spoko firma. Sporo dobrych rzeczy się dzieje. No i atmosfera naprawdę na plus. Ludzie nie skaczą sobie do oczu a raczej sobie pomagają i są mili.
    Nie narzekam

25.02.2020 13:45

Jest kilka rzeczy do dopracowania, ale generalnie odbiór firmy na duży plus! Częściej słychać w rozmowach o pozytywach firmy, zamiast o negatywach!

21.02.2020 09:38

Jaka jest kultura pracy w Diverse CG Sp. z o.o. Sp. K.? Obowiązuje typowy dress code?
    Inka

21.02.2020 22:04

pon -czw typowy smart casual, szpilki nie są wymagane u Pań :)
    Oponka

21.02.2020 11:27

Dziękuję za wczorajsze smaczne pączki!
    Równowaga to podstawa

17.02.2020 10:22

Przyjemne miejsce pracy. Jeśli zależy Ci na zachowaniu równowagi między pracą a życiem prywatnym, to tu na pewno to odnajdziesz.
    Polecam

10.02.2020 13:15

Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz!
    Polecam!

05.02.2020 11:25

Polecam tego Użytkownika…. Tzn. Pracodawcę!

21.01.2020 22:39

Zamierzam zgłosić się do rekrutacji na stanowisko Rekrutera IT po 3 letniej pracy w dużej firmie rekrutacyjnej. Czy możecie mi podpowiedzieć jakie są plusy, a jakie minusy jeżeli chodzi o DCG? Chciałabym się upewnić, że warto. Będę wdzięczna za pomoc. Kamila
    Iza

23.01.2020 13:09

Kamilo, zapraszamy do nas:) Bardzo się cieszę, że rozważasz dołączenie do Diverse CG. Największe zalety to praca z fajnymi ludźmi, przy ciekawych projektach i na pewno bardzo dynamiczny rozwój. Możesz liczyć także na duże wsparcie Team Leadera i pracę w pięknym biurze w Warszawie. Mamy także wiele innych zalet, o których chętnie opowiem Ci bezpośrednio. Zachęcam więc do wysłania swojego CV wraz ze zgodą na przetwarzanie danych osobowych na mój adres e-mail: [email protected]. Pozdrawiam Cię serdecznie, Iza Ciszewska, HR Development Specialist Diverse CG
    Nie polecam!

31.01.2020 23:14

Zdecydowanie zastanów się nad tym czy chcesz dołączyć do tej firmy... Szczególnie w dziale IT i rekrutacji.
    Paweł

05.11.2019 15:15

Chciałbym zapytać na jakie wynagrodzenie można liczyć na stanowisku rekrutera w Diverse Consulting Group i czy polecacie pracę w tej firmie w dziale rekrutacji? Słyszałem, że można liczyć na najwyższe zarobki na rynku. Czy to prawda?

29.01.2020 12:58

Wynagrodzenie jest uzależnione od kilku czynników. Zapraszamy do przesłania CV wraz ze zgodą na przetwarzanie danych osobowych - wtedy porozmawiamy o szczegółach. I oczywiście zapraszamy do nas. Kontakt: [email protected]

14.01.2020 10:22

Jak dobrze, że wprowadzili owocowe wtorki, zwłaszcza teraz przydadzą się dodatkowe witaminki ????
    Sceptyk

29.01.2020 09:23

Serio Cię to jara? :P

29.01.2020 12:52

Lubię owoce więc dla mnie to miły benefit.
    Atmosfera to ludzie

28.01.2020 14:24

Zawsze znajdzie się ktoś, kto nie będzie zadowolony z obecnego miejsca pracy. Gorszy dzień przyczyni się do frustracji wylanej w postaci komentarza online. Prawda jest taka, że nie ma firm idealnych, tak jak i nie ma idealnych ludzi. Podczas swojego doświadczenia zawodowego, pracowałam w kilku firmach, i śmiało mogę napisać, że tu wcale nie jest źle! W pracy liczy się atmosfera, którą tworzą ludzie, a oni są naprawdę spoko!
    Fajnie jest

24.01.2020 12:23

Widać, że firmie zależy na Pracownikach. Przykład? Dwa szkolenia w styczniu.
    Eko fanka

23.01.2020 11:34

Super, że firma coraz bardziej uświadamia w kwestiach ekologii! Ostatnio alarmowała o wyłączaniu światła i prądu na koniec dnia i faktycznie pracownicy zwracają na to większą uwagę!
    Jest fajnie

14.01.2020 10:17

Firma się rozwija – to widać na pierwszy rzut oka, a i daje możliwość rozwoju swoim Pracownikom. W ostatnim czasie było kilka przejść między działami, co jest naprawdę na plus! Fajne jest to, że firma nie blokuje takich przejść i idzie z duchem czasu! Oby tak dalej!
    Niecierpliwy

07.01.2020 09:10

Fajni ludzie i wydarzenia jakim były np. zeszłoroczne czwartkowe spotkania z kraftowymi piwami. Świetne wydarzenie, które miało wielu fanów. Ciekawe co wymyślą w przyszłym roku?!

27.12.2019 08:41

News image
    K

19.12.2019 16:35

Niedawno byliśmy na integracji. Nie dość, że zapewniono nam szkolenia i świetnie się bawiliśmy, to jeszcze zrobiliśmy coś pożytecznego – zbudowaliśmy budy dla psów w Celestynowie! Super, że mogliśmy pomóc psiakom przed zimą.
    Piotr

19.12.2019 11:54

Ja natomiast mam pytanie czy Ktos z Bydgoszczy moze wyrazic swoja opinie na temat pracy jako Specjalista ds. obsługi klienta Niemieckojęzycznego? z gory dziekuje i pozdrawiam
    Mile zaskoczona

16.12.2019 11:49

Zanim zaczęłam pracę w Diverse CG, wcześniej oczywiście zbadałam rynek, przeczytałam kilka opinii na GoWorku – nie wszystkie były pozytywne. Mimo tego, poszłam na rozmowę, bo chciałam sprawdzić na własnej skórze, jak to jest w rzeczywistości. I byłam naprawdę mile zaskoczona! Rozmowa przebiegała w miłej atmosferze, Rekruterki bardzo rzeczowo opisały mi zakres przyszłych moich obowiązków, opowiedziały o firmie, o zespole – wszystko to czego powinnam się dowiedzieć. Ze spotkania wyszłam z nadzieją, że dostanę ofertę, i nie myliłam się.

Zostaw merytoryczną opinię o Diverse CG Sp. z o.o. Sp. K.