Poldem Sp. z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 83 ocen.

Poldem Sp. z o.o.
3 83

Opinie o Poldem Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poldem Sp. z o.o.

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Poldem Sp. z o.o. o opisanie aktualnej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

   
patologia

powodzenia w kadrach. niepodpisanie niekorzystnego aneksu dla pracownika do umowy straszy się rozwiazaniem umowy. dramat...

   
Nie pozdrawiam

Omijać z daleka ta firmę. Wypadek w pracy i l4 100 % płatne = wyrzucenie z pracy. Nadgodziny i soboty bez wynagrodzenia.

   
Nie pozdrawiam
@Nie pozdrawiam 21.03.2018 16:58

No raczej nie pomyliłem ;)

   
Nie pozdrawiam

Omijać z dala ta firmę. Wypadek w pracy i zwolnienie 100% płatne = zwolnienie z pracy.

   
Administrator

Opinie pracowników poruszające kwestie związane z pracą w Poldem Sp. z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
anonymous
@DHW 14.02.2018 19:57

Witam Panią, w imieniu zarządu z siedzibą w Łodzi bardzo proszę Panią o kontakt z nami w celu omówienia Pani problemów. Chętnie o nich porozmawiamy, ale wydaje mi się , że takie forum nie jest najlepszym miejscem na takie dyskusje. W celu ustalenia spotkania proszę o kontakt z Panem Jarkiem z działu kadr zakładu. Pozdrawiam

   
Anonymous

Absolutnie nie polecam tego obozu pracy panuje tam terror absolutnie odradzam

   
jak to

Dlaczego usuwane są komentarze ?

   
Miro

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jaka jest atmosfera?

   
Rozsądny
@Miro 23.01.2018 15:54

Oczywiście, że poszukuje. Nikt rozsądny tu długo nie wytrzyma...

   
Grymas

Poprawia sie cos ? Chyba cały czas sa przyjecia

   
Pani

Dramat. Brak słów na tą rzekomo nazywająca się firmą, ponieważ pracują tam ludzie niekompetentni, nieprzygotowani i lekceważacy ludzi. Jeżeli chodzi o personel "zarządzający" totalny brak słów. Dlaczego ta firma jeszcze istnieje? Nie mam pojęcia. Ludziom współczuję. Jedynie za co mogę pochwalić do dostęp do toalety. Bo kto normalny wytrzymałby 12 h bez toalety...

   
Kandydatka

Byłam na rozmowie w tej firmie. Na spotkaniu były 3 Panie. Dwie z nich bardzo sympatyczne, rozgadane :-) mowily jedna przez drugą, trzecia pani bardziej milcząca i obserwujaca, rzeczowa, kulturalna po prostu. Rozmowę wspominam bardzo miło w tej firmie. Podejrzewałam, że nie dostanę tej pracy ze względów finansowych (czytałam opinie o zarobkach) ale to jedna z trzech może w moim życiu, która miała na tyle klasy, poszanowania dla kandydata, że nie dość, że poinformowali w obiecanym terminie, ze niestety sie nie udało, to jeszcze mają jaja aby aby poinformować o tym telefonicznie a nie mailowo czy smsem jak mi się nieraz zdarza. Byłam na prawdę pod wrażeniem, ze pofatygowano się aby zadzwonić. Szanuję takie firmy.

   
HR 30 37

Jak najbardziej potwierdzam opinię pracodawcy na ten temat . Pracuję tam 4 lata i nie powiem żadnego złego słowa o tej firmie.

   
Pracownicy Działu Reklamacji

Witam, przykro nam, że doszło do takiej sytuacji. Ze swojej strony możemy zapewnić, iż reklamacje są procesowane na bieżąco. Zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem: [email protected] lub telefonicznie pod numerem ( usunięte przez administratora ) celem wyjaśnienia Pani sprawy!

   
David Lhomme

Wyjaśnijmy sobie w jaki sposób te niektóre Panie w ciąży opuściły pracodawcę i swoje koleżanki z działu. Odeszły z dnia na dzień nie pozostawiając żadnej możliwości kontaktu ze sobą w celu przekazania jakichkolwiek obowiązków. Proszę zapytać inne Panie z działu , które miały przejąć ich zadania jak wtedy się czuły. Lojalność obowiązuje w obydwie strony.

   
Pracownicy Działu Reklamacji
@Monika 28.11.2016 13:29

Witam, przykro nam, że doszło do takiej sytuacji. Ze swojej strony możemy zapewnić, iż reklamacje są procesowane na bieżąco. Zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem: [email protected] lub telefonicznie pod numerem 0048426338203 celem wyjaśnienia Pani sprawy.

   
Pracodawca

To może wyjaśnijmy sobie również w jaki sposób te Panie w ciąży pozostawiły Pracodawcę i swoje koleżanki z działu . Odeszły z dnia na dzień, bez możliwości jakiegokolwiek kontaktu ze sobą i pomocy przy przekazaniu swoich obowiązków. Lojalność obowiązuje w obydwie strony.

   
arka

Witam pracuję w firmie jakiś czas .. wszystkie świadczenia są faktycznie od pierwszego dnia pracy a pieniądze wpływają na konto systematycznie ogólnie jest ok. ale oczywiście jak ktoś będzie chciał obsmarować firmę na forum to znajdzie zawsze jakiś powód mniej lub bardziej prawdziwy pracować trzeba wszędzie bo czasy PRL się dawno skończyły myślę, że znam wiele gorszych zakładów..

   
employé

Raz jeszcze ... nie polacałabym

   
sf

Najważniejsze jest to, że każdy dba o to, żeby można liczyć u nich na zatrudnienie w ramach legalnej umowy. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Podobno dbają o stabilne warunki. Dzięki za odpowiedź

   
David Lhomme
@sf 09.10.2016 21:44

Witam, każdy z naszych pracowników ma umowę o pracę, a wypłaty są zawsze na czas. Jeżeli ktoś ma wątpliwości proszę o kontakt, a udostępnimy wyniki kontroli z PIP.

   
dem

Wydawalo mi sie ze forum jest po to aby kazdy mogl pisac o swoich odczuciach i wyrazac opinie (anonimowo) ale chyba sie myle... Szef ktory podejmuje decyzje o zwalnianiu i odbieraniu swiadczen i o niczym oczywiscie nie wie - trzeba miec poczucie humoru

   
employé
@David Lhomme 14.11.2016 09:36

świadczenia kobietom w ciąży na zwolnieniu lekarskim są jednak odbierane, o czym wszyscy (chyba tylko poza Panią/Panem?) wiedzą.

   
David Lhomme

Od początku istnienia, fundament i etykę naszej firmy stanowił szacunek , uczciwość i sprawiedliwość w stosunku do innych. Dzisiejsze zjawisko, polegające na przekazywaniu wszelkiego rodzaju bezpodstawnych komentarzy, bezkarnie i anonimowo jest niesprawiedliwe. Jest niesprawiedliwe dla wszystkich tych, którzy walczą codziennie o wartości wymienione powyżej, którzy poświęcają swój czas, swoją pracę i wkładają swoje serce w to co robią. Jesteśmy zespołem gdzie ludzie mają „iskrę” dzięki której nasza firma się rozwija. Dlatego mówię Nie, nigdy nie wykazaliśmy braku szacunku dla kogokolwiek Nie, nikt nigdy nie musiał się poniżać Nie, nie wykorzystujemy osób, które u nas pracują Nie będę wchodził w dyskusje z osobami, które napisały powyższe komentarze, ale cieszę, że już ich nie ma wśród nas, bo ich postawa nie pasuje do tego kim jesteśmy. Czułem się w obowiązku odpowiedzieć, w imieniu tych wszystkich, którzy pracują nadal ze mną. Domyślam się, że w tym wirtualnym świecie, gdzie wszystko jest dozwolone, darmowe i anonimowe, znajdą się osoby, które będą mi zaprzeczać. Chciałbym je zapewnić, że nie będę już czytał ich komentarzy. Jednak drzwi mojego biura pozostają szeroko otwarte, jak zawsze do tej pory, dla wszystkich, którzy życzą się ze mną spotkać.

   
David Lhomme
@Rafał 02.03.2017 22:00

Bardzo dziękujemy za pozytywne opinie i cieszymy się, że wysiłek pracodawcy na rzecz pracowników jest dostrzeżony i doceniony

   
Były pracownik

Moja opinia dotyczy pracy w Łodzi. Jak najbardziej zgadzam się z powyższym wpisem. Pracodawca nie szanuje pracowników, nie docenia. Obowiązki są ciągle dokładane bez wcześniejszych ustaleń z pracownikami. A o wpisie na ich temat do umowy nie ma mowy-nie mówiąc już o podwyżce... Jeśli zbliża się koniec umowy na czas określony to pracownik musi się poniżać, prosić i dopominać o jakąkolwiek informację na ten temat. Rotacja b. duża bez umów na czas nieokreślony. Bardzo niemiłe zaskoczenie. Tak się traktuje starych pracowników...? Stanowczo odradzam aplikację do tej firmy! Szkoda, że w dzisiejszych czasach istnieją jeszcze takie miejsca.

   
byly pracownik

szefostwo bardzo zle traktuje pracownikow, wykorzystuje, nie placi nadgodzin i nie ma umow na czas nieokreslony. Bardzo duza rotacja, ludzie nie wytrzymuja takiego ponizenia i traktowania. Odradzam. Szkoda zdrowia i nerwow na ta firme.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
jwk

także uważam, że to nierozważna strategia firmy. Już uzasadniam... kiedyś gdy pracownicy tworzyli "team" każdy dbał o interesy firmy np. kontrahent przysyła fakturę zawyżoną o kilkaset złotych i co robił "stary" pracownik? kwestionował ją i zwracał do kontrahenta. A co robi teraz? po prostu zatwierdza uważając że na biednego nie trafiło.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
zibi

studentka moze i popracuje góra kilka miesiecy (jak zobaczy jak tam jest) za jakieś marne pieniądze, a potem znajda inną na jej miejsce i tak w kółko. niestety wolą zatrudniac osoby bez zadnego doświadczenia niz zatrzymywać wieloletnich pracowników.

   
ByłyPracownik

No na Pabianickiej raczej nie ma produkcji!

   
klient

...to co czytam wyżej to sie zgadza w jakości wykonywanych i sprzedawanych towarów przez tę firmę. Proszę o tel. do dyrektora.

   
Związek Zawodowy

Zamiast bezmyślnie narzekać to weźcie sprawy w swoje ręce i załóżcie ZWIĄZKI ZAWODOWE

   
Kamila

Miałam pracować w Poldemie (w dziale logistyki w Łodzi) przez ostatni rok. Niestety ze względów osobistych musiałam zmienić pracę. Niemniej, chciałabym podkreślić, że jestem bardzo wdzięczna za czas, który mogłam tam spędzić. Od początku byłam bardzo miło przyjęta, wszyscy bardzo pomocni od początku, a co najważniejsze praca ta dała mi bogatsze i cenniejsze doświadczenie zawodowe niż którakolwiek inna, zwłaszcza a dziedzinie logistyki/transportu i międzynarodowych kontaktów handlowych. Pracodawca jak najbardziej uczciwy i godny polecenia. Korzystając z okazji, pozdrawiam wszystkich a zwłaszcza ekipę z działu logistyki!

   
Kamila
@Kamila 06.03.2015 18:58

Chciałabym tylko doprecyzować, że pracowałam w Poldemie ostatni rok, a nie "miałam pracować" ;)

   
mm...

Studio tańca "Viva la Salsa" w Radomsku pilnie poszukuje instruktora pole dance do prowadzenie regularnych zajęć. Wiecej inf. pod nr (usunięte przez administratora) ub na emaila [email protected] Potrzebujemy pomocy możesz nam to rozgłosić....

   
klient
@mm... 22.02.2015 21:38

......Poldem powinien zatrudnić dobrego tapicera bo z tymi to z torbami pójdzie. to jest szok co z tej firmy wychodzi do klienta.

   

Zostaw opinię o Poldem Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poldem Sp. z o.o.