Poldem Sp. z o.o.

Łódź

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 83 ocen.

Poldem Sp. z o.o.
3 83 6 1

Opinie o Poldem Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Karol

Karol. Prawie 5 lat pracy w tym zakładzie i stawka godzinowo 14 zł brutto. Aż wstyd.

..
@Karol 04.08.2018 02:46

Witaj. Możesz coś więcej napisać o pracy w tej firmie? Jeśli chodzi o umowę o pracę, to na jaką kwotę ona opiewa? Praca na jedną zmianę czy na dwie? Pozdrawiam.

Karol
@.. 13.08.2018 12:53

Witam zasługuje na dużo dużo więcej bo wycinam 5 zleceń różnych na raz żeby nie było odpadów złożyłem wypowiedzenie umowy ze względu na zarobki do młodych pracowników. Moje zdolności miłość i pasja do tej pracy jest tak wielka że ciężko mi jest odejść strasznie mnie dobija czemu nie doceniają tak zaangażowanych pracowników pozdrawiam Damian Ciesielski

m

Witam. Czy ktoś może coś powiedzieć jak się pracuje w dziale Logistyki w Łodzi. To praca zmianowa, jakie zarobki, jaki socjal? Poszukują teraz referenta ds. logistyki i zastanawiam się czy wysłać aplikację. Z góry dziękuję za opinie.

Administrator

Zachęcam osoby, które są zatrudnione w Poldem Sp. z o.o. o opisanie aktualnej sytuacji panującej w tej firmie. Jak w tym momencie wyglądają warunki zatrudnienia? Czy pracodawca organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?

Bolek
@Administrator 23.04.2018 09:16

Kurs języka nepalskiego ;)

Tonik

Słyszałem, że Poldem ma opinię dobrego pracodawcy. Podpowiedzcie czy można aplikować, polecacie?

Nie pozdrawiam
@Tonik 01.08.2018 09:56

Daj sobie spokój chyba że chcesz pracować w (usunięte przez administratora)

Bolek

Żenada

patologia

powodzenia w kadrach. niepodpisanie niekorzystnego aneksu dla pracownika do umowy straszy się rozwiazaniem umowy. dramat...

Nie pozdrawiam

Omijać z daleka ta firmę. Wypadek w pracy i l4 100 % płatne = wyrzucenie z pracy. Nadgodziny i soboty bez wynagrodzenia.

anonymous
@Nie pozdrawiam 21.03.2018 16:58

Chyba Pan firmy pomylił :-)

Nie pozdrawiam
@Nie pozdrawiam 21.03.2018 16:58

No raczej nie pomyliłem ;)

Nie pozdrawiam

Omijać z dala ta firmę. Wypadek w pracy i zwolnienie 100% płatne = zwolnienie z pracy.

Administrator

Opinie pracowników poruszające kwestie związane z pracą w Poldem Sp. z o.o. okazują się być cennymi wskazówkami podczas podejmowania decyzji związanych z zatrudnieniem w przedsiębiorstwie. Wiesz jak wygląda poziom wynagrodzenia w firmie? Dysponujesz informacjami na temat benefitów pozapłacowych? Napisz o tym!

anonim

(usunięte przez administratora)

DHW
@Agnieszka 02.01.2018 21:36

Pani Agnieszka R. zapewne, oczywiscie ze mozna hejtowac, narzekac i mowic co sie mysli bo kazdy wyraza OPINIE, ale skoro jest sie pracownikiem tej firmy i ma rodzine na utrzymaniu to 90% boi sie pozniejszych konsekwencji, a pani niech niech otworzy oczy.. Bo z niewolnika nigdy nie bedzie pracownika, ale w tej firmie wola zatrudnic 2 osoby na miejsce doswiadczonego pracownika ktory zrobi 30% wiecej.. Na zasadzie " jak sie nie podoba to wypad", a moze tych lepszych promowac i im placic wiecej zeby Ci gorsi sie starali?? GRATULACJE MOZGU !!

anonymous
@DHW 14.02.2018 19:57

Witam Panią, w imieniu zarządu z siedzibą w Łodzi bardzo proszę Panią o kontakt z nami w celu omówienia Pani problemów. Chętnie o nich porozmawiamy, ale wydaje mi się , że takie forum nie jest najlepszym miejscem na takie dyskusje. W celu ustalenia spotkania proszę o kontakt z Panem Jarkiem z działu kadr zakładu. Pozdrawiam

Anonymous

Absolutnie nie polecam tego obozu pracy panuje tam terror absolutnie odradzam

jak to

Dlaczego usuwane są komentarze ?

Miro

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jaka jest atmosfera?

Wolare
@Miro 23.01.2018 15:54

Jak na marsie , nie ma czym oddychać ;)

Rozsądny
@Miro 23.01.2018 15:54

Oczywiście, że poszukuje. Nikt rozsądny tu długo nie wytrzyma...

Grymas

Poprawia sie cos ? Chyba cały czas sa przyjecia

Pani

Dramat. Brak słów na tą rzekomo nazywająca się firmą, ponieważ pracują tam ludzie niekompetentni, nieprzygotowani i lekceważacy ludzi. Jeżeli chodzi o personel "zarządzający" totalny brak słów. Dlaczego ta firma jeszcze istnieje? Nie mam pojęcia. Ludziom współczuję. Jedynie za co mogę pochwalić do dostęp do toalety. Bo kto normalny wytrzymałby 12 h bez toalety...

Kandydatka

Byłam na rozmowie w tej firmie. Na spotkaniu były 3 Panie. Dwie z nich bardzo sympatyczne, rozgadane :-) mowily jedna przez drugą, trzecia pani bardziej milcząca i obserwujaca, rzeczowa, kulturalna po prostu. Rozmowę wspominam bardzo miło w tej firmie. Podejrzewałam, że nie dostanę tej pracy ze względów finansowych (czytałam opinie o zarobkach) ale to jedna z trzech może w moim życiu, która miała na tyle klasy, poszanowania dla kandydata, że nie dość, że poinformowali w obiecanym terminie, ze niestety sie nie udało, to jeszcze mają jaja aby aby poinformować o tym telefonicznie a nie mailowo czy smsem jak mi się nieraz zdarza. Byłam na prawdę pod wrażeniem, ze pofatygowano się aby zadzwonić. Szanuję takie firmy.

HR 30 37

Jak najbardziej potwierdzam opinię pracodawcy na ten temat . Pracuję tam 4 lata i nie powiem żadnego złego słowa o tej firmie.

Pracownicy Działu Reklamacji

Witam, przykro nam, że doszło do takiej sytuacji. Ze swojej strony możemy zapewnić, iż reklamacje są procesowane na bieżąco. Zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem: beschwerden@stella-furniture.pl lub telefonicznie pod numerem ( usunięte przez administratora ) celem wyjaśnienia Pani sprawy!

David Lhomme

Wyjaśnijmy sobie w jaki sposób te niektóre Panie w ciąży opuściły pracodawcę i swoje koleżanki z działu. Odeszły z dnia na dzień nie pozostawiając żadnej możliwości kontaktu ze sobą w celu przekazania jakichkolwiek obowiązków. Proszę zapytać inne Panie z działu , które miały przejąć ich zadania jak wtedy się czuły. Lojalność obowiązuje w obydwie strony.

antara
@David Lhomme 18.11.2016 11:40

bardzo krzywdząca i niesprawiedliwa wypowiedz szefostwa Poldemu, to jedynie wymówka i próba wybielenia się , mająca na celu uzasadnienie karygodnego zachowania wobec pracownic w ciąży , które powinny być pod szczególną ochroną. Byli i aktualni pracownicy doskonale wiedzą jak to naprawdę wygląda od środka.

Monika
@David Lhomme 18.11.2016 11:40

Witam, ja zglaszam sie jako klient i uzytkownik Panstwa mebli. Mam problem z naroznikiee zakupionym u panstwa a w zwiazku z tym, iz mieszkam w Niemczech chcialam ta sprawe wyjasnic droga mailowa lub telefoniczna. Niestety od wrzesnia na 5 wyslanych maili nie uzyskuje odpowiedzi, natomiast telefony sa przelaczane i rozmowy zostaja przerywane. Pomijajac to, iz nie chce skladac reklamacji tylko ewentualnie za adekwatna oplata wymienic czesc naroznika, nie jestem przyzwyczajona do takiego traktowania klienta . Podaje moj adres kontaktowy zurawiki@aol.com, z prosba o kontakt. Z powazaniem Monika Zurawik

Pracownicy Działu Reklamacji
@Monika 28.11.2016 13:29

Witam, przykro nam, że doszło do takiej sytuacji. Ze swojej strony możemy zapewnić, iż reklamacje są procesowane na bieżąco. Zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem: beschwerden@stella-furniture.pl lub telefonicznie pod numerem 0048426338203 celem wyjaśnienia Pani sprawy.

Pracodawca

To może wyjaśnijmy sobie również w jaki sposób te Panie w ciąży pozostawiły Pracodawcę i swoje koleżanki z działu . Odeszły z dnia na dzień, bez możliwości jakiegokolwiek kontaktu ze sobą i pomocy przy przekazaniu swoich obowiązków. Lojalność obowiązuje w obydwie strony.

arka

Witam pracuję w firmie jakiś czas .. wszystkie świadczenia są faktycznie od pierwszego dnia pracy a pieniądze wpływają na konto systematycznie ogólnie jest ok. ale oczywiście jak ktoś będzie chciał obsmarować firmę na forum to znajdzie zawsze jakiś powód mniej lub bardziej prawdziwy pracować trzeba wszędzie bo czasy PRL się dawno skończyły myślę, że znam wiele gorszych zakładów..

employé

Raz jeszcze ... nie polacałabym

sf

Najważniejsze jest to, że każdy dba o to, żeby można liczyć u nich na zatrudnienie w ramach legalnej umowy. Wiecie jednak czy wypłata jest u nich terminowa? Podobno dbają o stabilne warunki. Dzięki za odpowiedź

David Lhomme
@sf 09.10.2016 21:44

Witam, każdy z naszych pracowników ma umowę o pracę, a wypłaty są zawsze na czas. Jeżeli ktoś ma wątpliwości proszę o kontakt, a udostępnimy wyniki kontroli z PIP.

dem

Wydawalo mi sie ze forum jest po to aby kazdy mogl pisac o swoich odczuciach i wyrazac opinie (anonimowo) ale chyba sie myle... Szef ktory podejmuje decyzje o zwalnianiu i odbieraniu swiadczen i o niczym oczywiscie nie wie - trzeba miec poczucie humoru

David Lhomme
@dem 05.08.2016 14:23

Witam, czy mogłbym wiedzieć jaki świadczeni zostało Panu/Pani ? odebrane. Nie słyszałam o takich przypadkach. Bardzo zależałoby mi na wyjaśnieniu tej sprawy?

employé
@David Lhomme 14.11.2016 09:36

świadczenia kobietom w ciąży na zwolnieniu lekarskim są jednak odbierane, o czym wszyscy (chyba tylko poza Panią/Panem?) wiedzą.

David Lhomme

Od początku istnienia, fundament i etykę naszej firmy stanowił szacunek , uczciwość i sprawiedliwość w stosunku do innych. Dzisiejsze zjawisko, polegające na przekazywaniu wszelkiego rodzaju bezpodstawnych komentarzy, bezkarnie i anonimowo jest niesprawiedliwe. Jest niesprawiedliwe dla wszystkich tych, którzy walczą codziennie o wartości wymienione powyżej, którzy poświęcają swój czas, swoją pracę i wkładają swoje serce w to co robią. Jesteśmy zespołem gdzie ludzie mają „iskrę” dzięki której nasza firma się rozwija. Dlatego mówię Nie, nigdy nie wykazaliśmy braku szacunku dla kogokolwiek Nie, nikt nigdy nie musiał się poniżać Nie, nie wykorzystujemy osób, które u nas pracują Nie będę wchodził w dyskusje z osobami, które napisały powyższe komentarze, ale cieszę, że już ich nie ma wśród nas, bo ich postawa nie pasuje do tego kim jesteśmy. Czułem się w obowiązku odpowiedzieć, w imieniu tych wszystkich, którzy pracują nadal ze mną. Domyślam się, że w tym wirtualnym świecie, gdzie wszystko jest dozwolone, darmowe i anonimowe, znajdą się osoby, które będą mi zaprzeczać. Chciałbym je zapewnić, że nie będę już czytał ich komentarzy. Jednak drzwi mojego biura pozostają szeroko otwarte, jak zawsze do tej pory, dla wszystkich, którzy życzą się ze mną spotkać.

Rafał
@David Lhomme 26.07.2016 09:50

Firma organizuje mega imprezy dla pracowników, a przecież nie musi. Pensje zawsze w terminie.

David Lhomme
@Rafał 02.03.2017 22:00

Bardzo dziękujemy za pozytywne opinie i cieszymy się, że wysiłek pracodawcy na rzecz pracowników jest dostrzeżony i doceniony

Były pracownik

Moja opinia dotyczy pracy w Łodzi. Jak najbardziej zgadzam się z powyższym wpisem. Pracodawca nie szanuje pracowników, nie docenia. Obowiązki są ciągle dokładane bez wcześniejszych ustaleń z pracownikami. A o wpisie na ich temat do umowy nie ma mowy-nie mówiąc już o podwyżce... Jeśli zbliża się koniec umowy na czas określony to pracownik musi się poniżać, prosić i dopominać o jakąkolwiek informację na ten temat. Rotacja b. duża bez umów na czas nieokreślony. Bardzo niemiłe zaskoczenie. Tak się traktuje starych pracowników...? Stanowczo odradzam aplikację do tej firmy! Szkoda, że w dzisiejszych czasach istnieją jeszcze takie miejsca.

byly pracownik

szefostwo bardzo zle traktuje pracownikow, wykorzystuje, nie placi nadgodzin i nie ma umow na czas nieokreslony. Bardzo duza rotacja, ludzie nie wytrzymuja takiego ponizenia i traktowania. Odradzam. Szkoda zdrowia i nerwow na ta firme.

anonim

(usunięte przez administratora)

jwk

także uważam, że to nierozważna strategia firmy. Już uzasadniam... kiedyś gdy pracownicy tworzyli "team" każdy dbał o interesy firmy np. kontrahent przysyła fakturę zawyżoną o kilkaset złotych i co robił "stary" pracownik? kwestionował ją i zwracał do kontrahenta. A co robi teraz? po prostu zatwierdza uważając że na biednego nie trafiło.

anonim

(usunięte przez administratora)

zibi

studentka moze i popracuje góra kilka miesiecy (jak zobaczy jak tam jest) za jakieś marne pieniądze, a potem znajda inną na jej miejsce i tak w kółko. niestety wolą zatrudniac osoby bez zadnego doświadczenia niz zatrzymywać wieloletnich pracowników.

ByłyPracownik

No na Pabianickiej raczej nie ma produkcji!

Zostaw opinię o Poldem Sp. z o.o. - Łódź

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Poldem Sp. z o.o.