GEALAN Polska Sp. z o.o.

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 17 ocen.

GEALAN Polska Sp. z o.o.
3 17 6 1

Opinie o GEALAN Polska Sp. z o.o.

Frank

Kiedyś pracowałem na Magazynie teraz branża farmaceuyyczna. Dalej utrzymuje kontakt z kolegami. Planuja rozbudowe. Kierownik Logistyki ten sam, podobno ma pełne ręce roboty. Sporo się zmienia, stawki podnieśli, premie płacą regularnie, wymienili wózki na boczne żeby było bezpieczniej. Dobrze że facet pomyślał. Ludzie sobie pochwalili. Na produkcji nie wiem ale chyba bez zmian. Najbardziej cenią tych co potrafią jeździć.

Antek-były pracownik

Pracowałem w Gelanie i odszedłem na własną prośbę. W żadnej pracy nie jest łatwo. Nie lubię ludzi którzy mają swoje ego a błędu nigdy nie popełniają. Nie podobało ci się to trzeba było odejść. Młodzi pracownicy chcieli tylko dużo zarobić a mało robić. Telefon, papierosek, pogaduszki i 8 godzin zlecialo.Zanim zaczniesz pisać o kimś źle, spójrz w lustro jaki Ty jesteś. W twarz nie powiesz taki z ciebie człowiek a za plecami to jesteś odwazny.Nie wiem czy dostanę emeryturę bo z taką młodzieżą to człek na psychikę zejdzie. Jestem w kontakcie z byłymi kolegami z pracy i wiem że firma szykuje inwestycje. Na to trzeba czasu i wiem że sytuacja zmieni się mocno. Trzymam kciuki by im się udało i przyciski tych narzekaczy.

Jędrek

Witam, Drodzy Panie i Panowie, bardzo ale to bardzo odradzam pracę w firmie Gealan Polska z siedzibą w Rzgowie. Jest to firma która całkowicie prowadzi nieprawidłowo politykę pracowniczą. Są tam usytuowane osoby po znajomościach z zerowymi kompetencjami do zajmowanych stanowisk. Sprawa powinna trafić już dużo wcześniej do PIP-u oraz do głównego zarządu firmy w Niemczech. Mobing który jest praktykowany w tej firmie zaczynając od Dyrektorów i Kierowników poprzez dalsze komórki firmy oceniam na bardzo wysoki i niedopuszczalny. Kwestie "bezpiecznego" BHP w tej firmie nie istnieją( wspinanie się magazynierow po kontynerach bez zabezpieczeń w hali i w blokach zewnętrznych, ładowanie po kilka kontenerów na naczepy tirów gdzie zagrażają życiu poprzez wywrucenie kontynera np na kierowce który się kręci obok załadunku, jazda wózkami po placu w ruchu pieszym pracowników zmianowych zagrażające wypadkowi komunikacyjnemu itp. ) można by wymieniać bardzo bardzo długo. Niedopuszczalne aby tak duża firma nie miała odpowiednich kontroli z tego tytułu. Pozdrawiam, pracownik biurowy.

Szukasz pracy?

Anita

Nowi pracownicy to mają ciężko generalnie na początku ponieważ wszystko nowe do poznania !!

Marianek były pracownik

Katastrofa, z doświadczenia wiem ze nowi pracownicy są gnojeni i maja ciężko, ogólnie każdy kapuje i za plecami się śmieje u kierownika, (produkcji). Kazdy jest po znajomościach i ma lepsze premie, albo robi nadgodziny i ma luzy, nie polecam tej firmy honorowym dawca krwii, nie tolerują tego ze jest wolny dzien.

Ewelina

@Pracownik komentarze niezgodne z regulaminem są poddawane moderacji, tu możesz o tym przeczytać: https://www.gowork.pl/regulamin Jeśli uważasz, że jest łamane BHP to powinno to być zgłoszone, choćby do PIPu. Czy jest jeszcze coś o czym w Twojej opinii warto wspomnieć na temat pracy w GEALAN Polska?

Ewelina

@Pracownik były, jeżeli sytuacje, które opisujesz, rzeczywiście mają miejsce w firmie GEALAN Polska, to jest to bardzo niepokojące. Przecież pracodawca, ale też i pracownicy powinni dbać o bezpieczeństwo i przepisy BHP. Czy takie sytuacje zdarzały się często? Czy próbowałeś już zgłaszać je odpowiedniej osobie lub przełożonemu? Pamiętaj, że obowiązkiem pracownika widzącego naruszenie regulaminu BHP jest zgłoszenie tego faktu do pracodawcy.

ByłyPracownik
@Ewelina 28.06.2018 14:07

Hahaha Ewelina. Ja miałbym to zgłaszać? Komu? Brygadziscie? Pijakowi? Kierownikowi ? Który wszystko widzi i nic z tym nie robił. Ja miałbym to zgłaszać ? Hahaha dobre. Zresztą Dyrektorzy również przez magazyn przechodzą i to widzą. Chyba jakiś żart. Tylko PIP mógł by zareagować.

Pracownik
@ByłyPracownik 07.07.2018 10:36

Prawda boli i już widzę że się postaraliscie o usunięcie wpisu mojego pierwszego. Pogratulować podejścia. Zamiast problem zwolnić, to firma zamiata pod dywan. Oby tak dalej.

Ewelina

Kto z Was w ostatnim czasie zatrudnił się w firmie GEALAN Polska i jest zadowolony ze swojej pracy? Jakim stanowiskiem pracy warto się zainteresować w tej firmie? Czy w firmie zaszły w ostatnim czasie jakieś istotne zmiany? Użytkownicy forum GoWork.pl poszukują rzetelnych opinii o pracodawcach.

Ewelina

@Maniek, czy od ostatniego wpisu w firmie GEALAN Polska coś się zmieniło? Czy firma nadal poszukuje nowych pracowników? Czy nadal jesteś pracownikiem tej firmy? Z każdej pracy można wynieść cenne doświadczenia. Wszystko zależy od perspektywy i przyszłych wyzwań zawodowych. Czy ktoś może napisać coś więcej o aktualnej sytuacji firmy?

Maniek
@Ewelina 15.06.2018 11:40

Ewelina przeczytaj sobie moje wpisy i odpowiedz sobie sama na pytania

Ewelina

@Maniek, czy Twoim zdaniem to dobra firma dla osoby bez doświadczenia? Czy taki pracownik, może się w firmie GEALAN Polska czegoś nauczyć? Czy to praca także w weekendy lub na nocne zmiany? Niektórzy pracownicy nie mogą pracować w tym czasie, dlatego ta informacja może być dla nich bardzo ważna.

Maniek
@Ewelina 06.06.2018 17:05

Nie da się z góry określić czy osoba bez doświadczenia się nie nadaje .Praca jest w systemie czterobrygadowym mówię o produkcji w ogłoszeniu jest zresztą napisane jaki system więc nie będę tłumaczył

Ewelina

@Maniek, czy firma GEALAN zatrudnia także pracowników bez doświadczenia? Czy taki pracownik przechodzi szkolenie z obsługi maszyn? Jak długo trwa taki okres szkoleniowy i jak wygląda w praktyce? Czy trudno opanować obsługę tych maszyn? Warto o tym porozmawiać, ponieważ na pewno nie wszyscy kandydaci posiadają odpowiednie kwalifikacje w tym zakresie.

Maniek
@Ewelina 31.05.2018 12:20

Wystarczy przeczytać ogłoszenie o pracę do gealana wystarczą chęci . Jeżeli ktoś ma praktykę nie przyjdzie pracować za taką kasę .Jak w kazdej pracy na produkcji nowemu pracownikowi tłumacz się proces technologiczny jeden zalapie szybciej inny wolniej . Wszystko jest do nauczenia trafi się też osoba która się nie nadaje do takiej pracy ale to jak i w innych zawodach

Ewelina

@Maniek, skąd według Ciebie wynika wysoka rotacja w firmie GEALAN? Nie zawsze powody leżą po stronie firmy, czasami zależy to wyłącznie od decyzji pracowników. Obecnie rynek jest bardzo konkurencyjny, pracownicy często zmieniają pracę i szukają dla siebie najlepszych ofert. Czy w tej firmie jest pomieszczenie socjalne dla pracowników, na przykład stołówka? Ile wynosi przerwa w pracy?

Maniek
@Ewelina 25.05.2018 10:53

Pisałem wcześniej dlaczego jest rotacja w firmie .Warunki finansowe system pracy . Jeśli chodzi o przerwy to nie ma wyznaczonego czasu jeśli chodzi o produkcję jest chwila to się korzysta jest stołówka

Maniek
@Maniek 30.05.2018 13:47

A z reguły konsumpcja jest przy maszynie

Ewelina

@Maniek, czy jesteś pracownikiem firmy GEALAN Polska? Czy możesz napisać coś więcej na temat warunków pracy i panującej w firmie atmosfery? Czy zgadzasz się z poprzednimi opiniami na forum? Każdego dnia osoby poszukujące pracy, odwiedzają forum GoWork.pl, by zdobyć informacje o przyszłym pracodawcy.

Maniek
@Ewelina 19.05.2018 20:52

Byłem pracownikiem atmosfera zależy od tego jak dobrze żyjesz z innymi pracownikami .Jest tak jak wcześniej napisalem gdyż mam kontakt z osobami które tam pracują i nic się nie zmieniło

Tomasz

Słyszałem, że GEALAN ma opinię dobrego pracodawcy nic więc dziwnego, że ludzie są zadowoleni.

Były pracownik
@Tomasz 07.04.2018 18:08

Skąd masz człowieku takie informacje pracowałem tam to wiem ze jest to tylko praca dla donosicieli i kapusiów którzy podlizują się kierownictwu zwłaszcza jeden taki łysy brygadzista lizus straszny

Maniek
@Tomasz 07.04.2018 18:08

O których ludziach mówimy bo chyba nie o tych na produkcji

Zenek

Myślę, że osoby które niestety musiały odejść z firmy teraz postanowiły pisać tylko negatywnie!!!

Maniek
@Zenek 08.05.2018 19:26

Myślę że brak pracowników i rotacja w firmie mówi sama za siebie jak jest dobrze to ludzie nie odchodzą

Maniek

Pracowałem w tej firmie jeżeli chodzi o pracę na produkcji to zarobki nie są adekwatne do systemu pracy .Praca we wszystkie święta .żadnego pełnego wolnego weekendu . Jeżeli chodzi o socjal jak na taką firmę jest śmieszny .Plus tylko taki że jest zatrudnienie na cały etat

Plik8

A jak z praca fakturzystek? Czy ktos sie moze na ten temat wypowiedziec? Jaka atmosfera, zarobki?

Administrator

Są na forum jacyś aktualni pracownicy GEALAN Polska Sp. z o.o., którzy mogliby odpowiedzieć na pytania innych użytkowników na forum?

Frank

Pracowałem kiedyś na Magazynie. Zwolniłem się bo przeprowadziłem do innego miasta. Praca ok, atmosfera spoko. Co do stawki to owszem na początku jest mniej ale później było tylko lepiej. Z kierownikiem nie miałem problemów raczej ludzki człowiek. Podobnie z brygadzistami. Jak w każdej robocie bywało ciężej i bywały różne problemy...jak to w większych zakładach. Nic dobrego nie można powiedzieć o nowych ludziach, niektórzy młotki jakich mało, jak taki ma znaleźć coś na regale jak nie umie znaleźć nawet drogi do kibla????Firmę oceniam na 4 z małym plusem

Były Pracownik

Pracowałem w Gealan na magazynie, szczerze odradzam. Kierownik obiecuje złote góry, a co do czego przychodzi, to dostajesz na 3 miesiące 13zl/h. I musisz sie na dźwigać, jak wół tych profili. Plus szukać igły w stogu siana, symboli bardzo dużo i cisną jak nie umiesz. Od pon do śr ganiaja Cię abyś szybko wszystko robił i na nadgodziny każą przychodzić, a w czwartek i piątek nie wiesz co ze sobą zrobić. Od rana jest 3 w pomarańczowych koszulkach liderów i wymyślają jeden przez drugiego durne pomysły. Jeden z nich to szczególny leń "Pająk" na niego mówią, tylko szuka sposobu aby za niego ktoś robił, a On szybko do kierownika na pogaduchy i kablowanie lecji. Najbardziej pracowity jest Łukasz. A 3 to zależy na kogo wypadnie z 3 zmian. Maja straszny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w profilach, wszystko trzeba szukać. Zero jakiegos systemu i schematu. Praca dla ludzi którzy nie mogę znaleźć innej roboty.

Pracownik II

Nie polecam tej pracy nie wiem jak jest na innych działach ale na magazynie to większość brygadzistów banda lizusów i prostych ludzi nie mających pojęcia o zarządzaniu ludzmi.

Pracownik

Na Okleinie i produkcji premie przez cały rok na magazynie od kwietnia do grudnia potem [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jest też premia za niechorowanie co 3 miesiące 800 zł brutto dla wszystkich działów .

Kapcza

Magazynierzy czy okleiniarze nie mają źle, gorzej jest na produkcji. Jeśli chodzi o wypłatę czy premie to fakt - uczciwi ludzie (w każdym razie ja się nie spotkałem z rypaniem mnie na kasę), ale to jest praca raczej na kilka miesięcy. Człowiek przychodzi, popracuje i odchodzi. Nie chcę tworzyć stereotypu, że niemiecka firma to i niemieckie tempo, ale tutaj niestety ten stereotyp jest widzialny. Osoby na produkcji są spoko... tzn nie wiem kto z jaką brygadą pracuje, ale ja akurat trafiłem na ludzi w porządku, jednak o jakiejkolwiek przerwie aby się napić jak człowiek czy zjeść to niestety, ale trzeba zapomnieć. Produkcja jest ciągła także jedyne co usprawiedliwia odejście od taśmy to jest wyjście do toalety, a na rozmowie kwalifikacyjnej wszystko pięknie i idealnie. Ja nie mówię, że nie można zjeść, bo owszem można, ale w jednej ręce profil, a w drugiej kanapka. Pracowałem już wcześniej w jednej firmie na produkcji i z takim procederem spotykam się pierwszy raz, że nie ma przerwy... no i dni wolne. Przysługuje wam jeden dzień wolnego. Raz wypada środa, raz piątek, a raz wypada tak, że trzeba w niedzielę do pracy. Osoby które nie są przyparte do muru lub z jakimkolwiek doświadczeniem, to szczerze odradzam pracę na produkcji.

magazyn
@Kapcza 03.06.2016 20:33

Gorzej jest na produkcji :) chyba sobie żartujesz stanie przy maszynie i co 2 minuty wrzucanie profila który warzy 8 kg do kontenera to jest ciężka praca ? Okleiniarze muszą ten profil cały czas podawać i odbierać na magazynie ciągniesz wózek i zbierasz profile z całej hali i z dołu i z drabiny i z placu . Na produkcji i okleinie cały rok ciepło latem może za bardzo ale na magazynie zero ogrzewania zimą na zewnątrz -10 na hali -5

ja

Tak czytam i jakie socjale ??? o czym wy ludzie piszecie w Gelanie możesz liczyć tylko na paczkę na święta i to wszystko , socjalu dawno już nie ma . A premia no to różnie bywa , zależy na jaki dział trafisz , jak na okleinarke to zapomnij o premii . A tak poza tym to da sie pracować , tylko nie są to trzy zmiany jak którys napisał tylko system czterobrygadowy .

admin

Pomóż użytkownikom, którzy szukają pracy w firmie GEALAN Polska Sp. z o.o. Dodaj komentarz i podziel się swoja wiedzą na temat firmy.

Zostaw opinię o GEALAN Polska Sp. z o.o. - Toruń

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GEALAN Polska Sp. z o.o.