WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Dodaj opinię
WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.
2 125 6 1

Opinie o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Filtruj opinie po kryteriach:

anonimowy obecny pracownik
 Opinia

w firmie pracuję od ponad 10 lat zaczynałem od pracy na montażu jak w każdej firmie są plusy i minusy jak może wypowiadać się ktoś kto przepracował tam 1 dzień nie mając żadnego doświadczenia ,,w branży'' co do komentarzy w sprawie kolesiostwa i znajomości-to występują jak w każdej firmie stawki są różne-na początku nie ma co liczyć na miliony,ale dla chcących zacząć pracę w miarę ok w firmie prowadzony jest system szkoleniowy,jeżeli chcesz się nauczyć to się nauczysz praca po 8h-chcesz robisz 10h,chcesz to 12h-oczywiście dodatkowo płatne jak 50% i 100% stawki/h firma idealna do przyuczenia np.na maszynach do sitodruku czy CNC-łapiesz podstawy i zmykasz

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia
@anonimowy obecny pracownik 17.10.2018 08:07

Piszesz, że firma WILLSON & BROWN jest idealna do przyuczenia. Czy oznacza, że firma oferuje swoim pracownikom szkolenia umożliwiające rozwój czy uczyć się można podczas pracy od bardziej doświadczonych pracowników?

Pomocna?
TakNie
anonimowy obecny pracownik
 Opinia
@Paulina 20.10.2018 17:31

raczej od doświadczonych pracowników

Pomocna?
TakNie
KK
 Opinia
@anonimowy obecny pracownik 17.10.2018 08:07

to nie jest odpowiednia firma dla kazdego. dla parobków owszem dla ludzi z wyzszym wykształceniem - nie. -ludzie traktowani jak niewolnicy -praca w zimnych halach gdzie pracownik okrywa sie folia babelkowa -praca obowiazkowa po godzinach -ludzie z Agencji dostaja +1zl do godziny po godzinach -kierownicy na bardzo niskim poziomie intelektualnym, przeklinanie jest na porzadku dziennym, PM nie rozumieją ze pracownicy fizyczni to nie niewolnicy -kontrola to nie kontrola jakosci jak negocjujesz tam prace to od 3tys na reke minimum!

Pomocna?
Paulina
 Opinia
@KK 05.11.2018 13:29

Czy możesz napisać coś odnośnie pracy na stanowisku Specjalisty ds. Gospodarki Magazynowej? Czy posiadasz jakieś informacje na jego temat? Obecnie WILLSON & BROWN prowadzi rekrutacje właśnie na to stanowisko i użytkowników poszukujących pracy będą interesować szczegóły wszelkiego rodzaju. Powiedz proszę, za co odpowiedzialna jest osoba piastująca to stanowisko.

Pomocna?
TakNie
Roman
 Opinia

Ja pracowałem wilsonie jak była na modularnej potem Rok na muszkieterów chetnie bym wrócił bo zwolnilem sie sprawy prywatne jesli mialbym otwarte dzwi chetnie bym tam wrócił .praca jak każda inna raz jest gorzej raz lepiej tak bywa jak wszedzie

Pomocna?
Paulina
 Opinia

@Tymon Czy udało Ci się znaleźć interesującą Cię ofertę pracy w firmie WILLSON & BROWN ? Być może jesteś już pracownikiem tej firmy? Jeżeli tak, napisz o swoich doświadczeniach na forum. @TuK co jest przyczyną stresu w pracy? Być może można znaleźć jakieś sposoby na zredukowanie poziomu stresu. @TuK @On Skoro twierdzicie, że socjal w firmie jest na niskim poziomie chciałabym zapytać co dokładnie firma ma do zaoferowania swoim pracownikom? Może się okazać, że dla niektórych osób to i tak więcej niż mają w swoim aktualnym miejscu zatrudnienia.

Pomocna?
TakNie
TuK
 Opinia
@Paulina 05.08.2018 23:56

@Paulina, duże tempo pracy, napięte terminy, to jeśli chodzi o stres. Socjal z kolei jest bardzo słaby pakiet medyczny dopiero jak wykupisz ubezpieczenie, większość szanujących się firm oferuje darmowy pakiet medyczny lub bardzo tani i płaci za to z funduszu socjalnego.... Pakiet ok system strasznie drogi, a hitem jest to że od wielu lat pracownicy dostają 100 zł na karcie (śmiech na sali), a i zapomniałem dodać wybrańcy idą na imprezę świąteczną, reszta załogi nie uraczy takiej integracyjnej dobroci, a szkoda. Ogólnie nie wiadomo co się dzieje z funduszem socjalnym. Pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
pracownik Willson&Brown
 Opinia

Ludzie to jest firma jak inne , jak komuś nie pasuje to nie musi tam pracować . Każda firma rządzi się swoimi prawami zgodnymi z prawem pracy , jak to jest dla niektórych pierwsza praca to morze być w szoku , bo nie jest łatwo. W innych firmach jest może inaczej nie koniecznie lepiej ,ale niestety trzeba mieć porównanie a nie się mądrzyć i w taki sposób oceniać .

Pomocna?
On
 Opinia
@pracownik Willson&Brown 05.05.2017 19:01

Rzeczywiście, zobaczyć MORZE, można być w szoku.

Pomocna?
Daniel
 Opinia

Jaką macie atmosferę w pracy? Na jaką umowę można liczyć?

Pomocna?
TakNie
TuK
 Opinia
@Daniel 19.07.2018 12:00

Jeśli chcesz zdobyć doświadczenie i nauczyć się pracy pod na prawdę dużą presją i stesem to polecam... Nie bez powodu mawiają, jak przeżyjesz willsona to przeżyjesz wszędzie ;)

Pomocna?
12345
 Opinia
@TuK 23.07.2018 16:58

Potwierdzam powyższe słowa

Pomocna?
TakNie
Bańka
 Opinia

W ciągu ostatnich 10 lat otrzymali ponad 120 nagród w międzynarodowych konkursach branżowych m.in.POPAI PARIS 2016 to komentarz do wypowiedzi innych.

Pomocna?
On
 Opinia
@Bańka 09.05.2017 12:55

A przez ostatnie 8 lat pracownicy dostają 100 złoty na święta (wigilia), w biedronce dostają od 500 w górę... To wam powinno wystarczyć na temat traktowania ludzi...

Pomocna?
TuK
 Opinia
@On 22.07.2018 20:51

To prawda, jeśli chodzi o socjal, to niestety firma jest mocno do tyłu jeśli chodzi o Warszawskie standardy.

Pomocna?
Tymon
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutację?

Pomocna?
TakNie
Pracownik
 Opinia
@Tymon 08.07.2018 19:32

Witam, Tak, prowadzi, pytanie tylko na jakie stanowisko. Pzdr P

Pomocna?
TakNie
Anonim
 Opinia

Mogę dać opinię jako jeden z pracowników biurowych. Pojawia się dużo ogłoszeń na te same stanowiska - faktycznie ale jest to spowodowane nie zwolnieniami a rozwojem. Nie wiem jakie czasy kiedyś były i o nich się nie będę wypowiadać. Teraz wiem, że firma szuka ciągle nowych pracowników z tego względu, że brakuje po prostu rąk do pracy. A to jakie do tego są jeszcze plany napawa optymizmem. Zarobki? Zawsze chcemy więcej. Nie wiem jakie są standardy w innych dzialach i czy zarabiają sporo lub mniej ale mogę powiedzieć jedynie, że na dzień dobry nie oczekujmy dużych zarobków. Pierw dajmy się wykazać i zasłużyc na lepsze pieniądze.

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Jak na ten moment wygląda sytuacja w WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.? Czy zechcecie się podzielić z użytkownikami szczegółami?

Pomocna?
anonymous
 Opinia

Dlaczego ta firma, na okrągło szuka pracowników, na prawie wszystkie możliwe stanowiska pracy ? Non Stop: Konstruktor-Technolog ... Konstruktor-Technolog ... Konstruktor-Technolog.. Bez sensu to coś jest ...

Pomocna?
Paulina
 Opinia

Ostatnie dodane przez Was wpisy dotyczące WILLSON & BROWN - WB jako pracodawcy nie są pochlebne. Czy znajdzie się osoba, która mogłaby rzetelnie i merytorycznie przedstawić aktualną sytuację wewnątrz tej firmy? Usystematyzowane informacje o tym pracodawcy będą ważne dla innych użytkowników tego forum.

Pomocna?
M
 Opinia

Nie proponuje tej pracy. Slaba. Wyzysk

Pomocna?
Nikola
 Opinia

Dzień dobry mam pytanie jak można dojechać do firmy WILLSON & BROWN z W-wy Zachodniej lub z Pruszkowa ? pani do mnie dzwoniła ale nie wiem jak dojechać proszę o inf.Dziękuję

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Nikola 09.03.2018 14:08

może jakdojade.pl Ci pomoze?

Pomocna?
TakNie
M.
 Opinia
@Nikola 09.03.2018 14:08

Uciekaj z tej firmy

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia

@Nikola, takiego rodzaju informacje dotyczące dojazdu na pewno uda Ci się znaleźć z łatwością w internecie. Na tym forum, powinny znajdować się wyłącznie merytoryczne opinie o WILLSON & BROWN - WB jako pracodawcy.

Pomocna?
Piotrek
 Opinia

Miałem mieć umówione spotkanie w tej firmie przez agencję Praca info...nie zostałem poinformowany o dokładnym terminie spotkania przez agencję, a dziś po godzinie 23 dostałem z nieznanego nr smsa o spotkaniu na ul. Muszkieterów 15c...Co to za spotkanie, do jakiej firmy i kto wgl o tym informuję abstrahując już zupełnie od pory poinformowania co tylko potwierdza negatywne komentarze z góry...po zadania w smsie pytania kto piszę mi takie informację zadzwoniła do mnie koordynator z pretensjami, a niestety nikt wcześniej nie dał mi dokładnych informacji, oczywiście kłóciła się i starała mi się pokazać, że to ona robi chyba wielką łaskę, że zadzwoniła...oczywiście się nie przedstawiła z imienia i nazwiska...nie chcę pisać opinii na wyrost negatywnych, ale jeśli ktoś piszę w niedzielę o 23 po czym dzwoni z pretensjami i wyrzutem to świadczy o podejściu i poziomu, a mianowicie o poziomie Żuław Wiślanych:)odradzam

Pomocna?
TakNie
Ewa
 Opinia
@Piotrek 11.06.2017 23:38

Mysle ze to nie jest problem w&b tylko praca info :-) pozdrawiam

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia

@pytanie @Paulina, jeżeli znajdziecie odpowiadające Wam rekrutacje w WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k., to proszę o wzmiankę na ich temat na tym forum i informację dotyczącą agencji, która się rekrutacjami zajmuje. Ta informacja może okazać się istotna dla innych przyszłych pracowników WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia

Czy mógłby mi ktoś napisać jak pracuje się na produkcji i jaka agencja rekrutuje. Dziękuję Wam.

Pomocna?
pytanie
 Opinia

Chciałabym pracować w tej firmie. Czy mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie : Jaka agencja rekrutuje ludzi do pracy i kiedy są przyjęci. Dziękuję bardzo za odpowiedź.

Pomocna?
TakNie
Paulina
 Opinia

Na stronie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k. prowadzonej na Facebooku zauważyłam, że organizowane są pracownikom różnego rodzaju eventy. Jak często pracodawca organizuje takie spotkania? Czy, Waszym zdaniem, sprzyjają integrowaniu się?

Pomocna?
Bańka
 Opinia

Bardzo podzielone opinie i zastanawiam się dlaczego tak się dzieje. Mam zamiar aplikować i chciałbym mieć informacje bezpośrednio od pracowników. Wiem, że to praca w nowoczesnej firmie, może faktycznie nie dla każdego?

Pomocna?
TakNie
Merida
 Opinia

Nikt nie mówi , że firma jest idealna bo takich nie ma. Wyszukiwanie na siłę jakichś problematycznych działań jest przesadą. Czasami wybieramy mniejsze zło i to wszystko.

Pomocna?
nuk
 Opinia

jak to jest firma nowoczesna ,to wiadomo ,pisze to młoda osoba co nie ma doświadczenia zawodowego,lizneła pierwszą pracę i myśli że tak ma być,,,najpierw trzeba przepracować 20lat i nie w jednej firmie żeby zdo być doświadczenie i mieć skalę porównawczą co firmy oferują pracownikowi,itp jeśli firma nie spełnia twoich oczekiwań ,to zmień miejsce pracy,co to za słowo ,,jątrzyć,,wiadomo ,słoik dorwał jakomś pracę ,pewnie buzią nadrabiał zamiast pracą żeby dostać się na stanowisko,to wiadomo ,na temat firmy będzie pisał jak najlepiej i zero doświadczenia,,z tej firmy każdy normalny szanujący człowiek będzie uciekał,tym bardziej że teraz na rynku pracy ,pracodawcy biją się o pracownika,naprawdę warto pozdrawiam wszystkich ,nie marnujcie tam zdrowia,nie warto

Pomocna?
Blodi
 Opinia

Firma nowoczesna i pewnie nie dla wszystkich jest tu praca. Szkoda, że muszą ludzie tak oskarżać firmę! Łatwiej byłoby odejść i nie jątrzyć, nie psuć atmosfery.

Pomocna?
TakNie
bacha.sz.
 Opinia

macie racje piszcie kłamstwa na temat tej firmy a wasze wypowiedzi będą wydrukowane pewnie nawet tłustym drukiem!!!!!!!!!!!!!

Pomocna?
Bańka
 Opinia

Pracuję w WILLSON & BROWN i mam zasadę, że praca jest najważniejsza. Dziwię się ludziom, że tak zwracają na wszystko uwagę.

Pomocna?
TakNie
Kubek 185
 Opinia

Witam. Jak dla mnie opinia jest negatywna. Ogólnie nie miła atmosfera brak kulturt co drugie słowo k.... a s..... itp kierownictwo też nie przebieralo w słowach a kontrola jakosci pożal się Boże . Co do przepisów BHP wiele zyczenia. Jak dla mnie brak organizacji zawsze czegos brakuje no chyba że akurat taki pech byl i co mnie wkurzało że jak niebylo pracy na montażu bo sie skończył temat towar to szło się na stołówkę i za te godziny nie byłooo płaconee!!!

Pomocna?
Bańka
 Opinia

WILLSON & BROWN nie jest winien tego, że ludzi są dla siebie wrogami. Słyszałem o firmie sporo dobrego.

Pomocna?
TakNie
Piotrek
 Opinia

Miałem mieć umówione spotkanie w tej firmie przez agencję Praca info...nie zostałem poinformowany o dokładnym terminie spotkania przez agencję, a dziś po godzinie 23 dostałem z nieznanego nr smsa o spotkaniu na ul. Muszkieterów 15c...Co to za spotkanie, do jakiej firmy i kto wgl o tym informuję abstrahując już zupełnie od pory poinformowania co tylko potwierdza negatywne komentarze z góry...po zadania w smsie pytania kto piszę mi takie informację zadzwoniła do mnie koordynator z pretensjami, a niestety nikt wcześniej nie dał mi dokładnych informacji, oczywiście kłóciła się i starała mi się pokazać, że to ona robi chyba wielką łaskę, że zadzwoniła...oczywiście się nie przedstawiła z imienia i nazwiska...nie chcę pisać opinii na wyrost negatywnych, ale jeśli ktoś piszę w niedzielę o 23 po czym dzwoni z pretensjami i wyrzutem to świadczy o podejściu i poziomu, a mianowicie o poziomie Żuław Wiślanych:)odradzam

Pomocna?
Norbi
 Opinia

Dbałość o szczegóły realizacji projektów pozwoliły osiągnąć wiodącą pozycję wśród liderów branży POS w Polsce oraz w Europie. W zależności od rodzaju i zakresu projektu firma oferuje wsparcie w instalacji rozwiązań w punktach sprzedaży. Taka firma wymaga od pracowników dużego zaangażowania.

Pomocna?
TakNie
nun1235
 Opinia

szkoda ze duzo wpisów jest usuniętych ,mamy demokrację i kazdy ma prawo do własnego zdania,a moje zdanie na temat tej firmy;to praca nie jest taka zła,tylko nie ma organizacji,druga sprawa,to donosy walka o miejsce pracy[mowa tu o produkcji]ktoś błędy popełnia a zwala na kogoś aby się wybielić,trzecia sprawa ;chamstwo ,odzywki wulgarne w stosunku do ludzi ,mowa tu o kierownictwie i panie z kontroli,w ten sposób zastrasza się ludzi,i łatwiej nimi kierować,to błędne koło ,nie mają ludzi do pracy i nie będą mieć jeśli nie zmienią podstawy do ludzi,czasy się zmieniają,moim zdaniem pownii oczyścić starą ekipę pracowników ,bo wszystko zrobią żeby nowe osoby nie miały szans w tej firmie,bo czują się zagrożone,przykro mi to stwierdzić ale atmosfera na produkcji jest bardzo zła ,a wtedy i pracownik jest mniej wydajny i będzie uciekał ,zmieńcie podstawę,a będzie większa wydajność,nie krzykiem

Pomocna?

Zostaw opinię o WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k. - Warszawa

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie WILLSON & BROWN - WB Sp. z o.o. Sp. k.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.

Dane kontaktowe

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!