pracownik04.11.2024 17:38
Czytałam opinie sprzed kilku lat i pomyślałam, że na pewno coś się zmieniło - niestety, myliłam się.
Na każdym możliwym kroku szukanie winy w pracownikach i kierowniku, zarząd głuchy na logiczne argumenty, widzą tylko to co jest im wygodne i im na rękę. W firmie zostają tylko ludzie starsi, pracujący po kilkanaście lat przyzwyczajeni do przedmiotowego traktowania i braku poszanowania dla pracownika i jego praw ( tak, te też są tutaj łamane) Firma rządzi się swoimi zasadami " nie można mieć wolnego więcej niż dwa dni pod rząd nawet jeśli wypada niedziela, urlop rozpisywany wyłącznie po 10h, zamknięcie i otwarcie sklepu "po godzinach", bo zajmuje to tylko kilka minut, po co uwzględniać to w grafiku? Szkolenie to jakiś żart, chaos i brak konkretów, po czym ze wszystkim zostajesz sam i " jak coś to dzwoń". Jakość ubrań taka jak niżej już ktoś opisał. Nacisk na sprzedaż hasłami "podnieście wyniki!", "pamiętaj, że umowa Ci się kończy" "mam nadzieje, że zrealizujecie plan" - plan, którego nie jesteś w stanie zrealizować, choćbyś się zajechał będąc tutaj dzień i noc. Zero benefitów, poza tym, że "wypłata jest przecież zawsze na czas". Pracując tutaj nie masz spokojnej głowy, ciągle martwisz się jak się wytłumaczyć szefom, że dziś był słaby utarg, boisz się konsekwencji za coś na co nie miałeś wpływu. Co do zmian wyglądu sklepu, dokładnie tak jak niżej ktoś opisał - jednego dnia regionalna przebuduje sklep, drugiego przyjeżdża ktoś inny i krytykuje zrzucając na Ciebie, że zrobiłeś to nieudolnie i jemu się to nie podoba.. zmieniaj!
Bardzo nie polecam pracy tutaj, a pracownicy, którzy tutaj siedzą to chyba tylko dlatego, że na nic lepszego w ich wieku nie mogą liczyć.