Enter Air Sp. z o.o.

Adres: 17 Stycznia 74, 02-146 Warszawa

NIP: 7010206959 KRS: 0000339408

Enter Air Sp. z o.o.
3 126 6 1

Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

bylastewa

Pracując w Enter Air przez kilka sezonów letnich, mogę powiedzieć, ze będę wracała z ogromnym sentymentem do wszystkich sytuacji, które mnie tam spotkały:) ta praca sporo mnie nauczyła.. wiadomo, jak w każdej pracy są tez minusy - tutaj: niższe diety, niższe prowizje związane z tym, że pasażerowie mniej kupują, kontrole ZUS, dość nieludzkie podejście szefowej personelu do zwykłych pracowników CC.. jeśli coś jest nie po jej myśli, niestety nie masz powrotu do firmy - ani na sezon, ani na stałe, nawet gdy sytuacje są jak najbardziej podyktowane życiem prywatnym.. po przepracowaniu 4 sezonów letnich nie miałam szansy na powrót do pracy, ponieważ termin mojego powrotu wypadłby w połowie sezonu.. znalazłam już tez pracę w innej linii, która naprawdę wychodzi naprzeciw oczekiwaniom pracowników, a i pracownicy chętnie podejmują się nowych wyzwań

Studentka z pracą

Pracowałam dwa lata. Na początku było bardzo fajnie. Firma się rozwijała, zmiany wprowadzane na naszą korzyść. Po dwóch latach obcięcie zarobków znaczące nawet w sezonie (spadek utargów, obcinka diet, zaproponowano mi gorsza umowę niż innym), co spowodowało że w drugim sezonie zarabiałam 4000, a w poprzednim nawet 7000 zł. Atmosfera wypalenia. Biuro zawsze było średnio przyjemne, ale aktualne listy od Pani Krzy.... z HR to jakiś żart. Firma daje wolne wręcz na przekór niż się chce, obniża pensje, samoloty brudne, zarazki wszędzie, ludzie chorują, więc firma zauważyła problem zwolnień zdrowotnych, na które odpowiedziała... Kontrolą w domach. Komuś w biurze się poprzestawiało w głowie. Ludzie nie mówią już "po tym sezonie chyba odejdę", nie gdyba się gdzie co i jak, a mówi się wprost, kiedy schodzi się na ziemie, albo wybiera wycieczkę do PLL LOT. Ja wybrałam inną linię i jestem zadowolona z nowej pracy.

ka.

Przepracowałam w enterze prawie 4 lata jako cabin crew. Zacznę od atmosfery między załogami. Uważnie obserwując ludzi muszę stwierdzić, że sami pracownicy ją sobie psują. Raz miałem taką sytuację, gdzie wręcz prosiło się o raport (i to taki jak stąd na zanzibar z międzylądowaniem) a takowy nie został napisany - "bo to moja kumpela", a innym razem ta sama szefowa nasmarowała na jakąś juniorkę praktycznie za nic, bo jej się po prostu nie spodobała. Generalnie im dalej od bazy WAW tym milej, ot taka moja subiektywna teza. Najlepiej przyjść, zrobić swoje a przyjaciół i znajomych szukać sobie na ziemi. Tylko nikt z ziemi nie zrozumie twojej pracy, i tego że akurat w środę czy we wtorek masz wolne a nie weekend jak oni. Więc pozostaje ci tylko znajomość z CC i potem nie masz życia poza pracą. Jeżeli chodzi o zarobki, kiedyś można było tu naprawdę fajnie zarobić. W sezonie dochodziło tnawet do 8 z przodu. Jednak teraz, po wprowadzeniu nowych diet (160 zł na każdy kraj) już nie jest tak wesoło. Nie odczujesz tego na prostych rejsach baza-baza jednak gdy przychodzi zima i jest sporo pobytów (np. Norwegia, gdzie standardowa dieta to ponad 200 zł) od razu poczujesz różnicę. Obecnie większość firm w polsce regularnie podnosi wynagrodzenia, w enterze zostały one obniżone. Ludzie, którzy mieli stare umowy (fajna podstawa + płatne za nalot za każdą godzinę), podostawali pensum 20h. Pani szefowa HR, która przyszła do firmy z zamysłem zrobienia rewolucji na korzyść pracowników, chyba się nieco wypaliła i teraz prosto w twarz mówi, że jeżeli się nie podoba to LOT czeka z otwartymi ramionami. To co mnie skłoniło do odejścia z firmy to Anglia. To było dla mnie naprawdę upokarzające. Wchodzisz na samolot godzinę wcześniej niż na rejsach z Polski i czekają na Ciebie wory z cateringiem, które musisz przeliczyć i poupychać do wózków. Czasami tych worów jest naprawdę sporo - ostatnie 3,4 rzędy zawalone. Często nie udaje się przeliczyć przed boardingiem więc lądują one na czas startu w kiblu. Firma oszczędza, bo przecież pakowanie do wózków jest w anglii drogie. a nam za to nikt nie płaci. Miałam też już dość pasażerów. Przez coraz tańsze wycieczki w biurach podróży, janusze i grażyny pozwalają sobie na częstsze wakacje, myśląc że lecą emirates czy katarem. Przykre ale prawdzie. Fajnie przyjść tu na chwilę, ale na pewno nie można się zasiedzieć. Przychodząc do pracy i słysząc na dzień dobry od reszty załogi (najczęściej tej, która jest tu praktycznie od początku) jak tu jest źle i nie dobrze i, że ten sezon (tak jak poprzednich 10) będzie ich ostatnim, odechciewało mi się już wszystkiego. pozdrawiam i powodzenia wszystkim !

Anja
@ka. 04.12.2018 19:40

Diety po odliczeniu sniadania wynoszą 140 zl. Co do reszty się zgodzę. Za te 140 zł w Norwegii na pobycie można sobie kupić hamburgera na stacji benzynowej przy autostradzie. Zarobki zostały obniżone o 30-40 proc. Firma otwarcie mówi, że jak się nie podoba, droga wolna. Po 9 latach pracy (od początku entera) ludzie doczekali się zatem....obniżki. Pani od HR miała za zadanie redukcję kosztów w nie pomoc personelowi pokładowemu.

renius

Czesc. Dostałam zaproszenie na najblizsza sobote na rekrutację w Warszawie. Powiedzcie cos wiecej o zarobkach, bo ze oferują umowe o prace to wiem. Da sie miesiecznie wyciagnac 3500 na reke na normalna, nie studencka umowe?

Kate
@renius 21.11.2018 12:38

Są miesiące, w których jest trochę gorzej, ale w sezonie jest znowu dużo lepiej. Średnio w ciągu roku, licząc wynagrodzenie razem z prowizją spokojnie da się wyciągnąć 3500.

renius
@Kate 26.11.2018 16:49

Dziekuje. A jeśli chodzi o atmosferę, to jak to wyglada obecnie? Niestety jest dużo negatywnych opinii sprzed 2-3 lat nawet ttu na forum. Cos sie poprawiło ood tamtego momentu? Dalej są raporty?

Były pracownik
@renius 27.11.2018 23:19

Raporty dalej są. Szanowna Pani Małgorzata (Szefowa Cabin Crew) liczy się ze zdaniem tylko Szefów a nie ze zdaniem zwykłych CC :) Mobbing na porządku dziennym. Nie ufają swoim pracownikom. Bierzesz L4 to licz się z tym że kontrola będzie, ale nie z ZUS-u a z firmy którą wynajęli by sprawdzić czy nie kłamiesz. Bierzesz za dużo L4 - zwolnia Cie. W tym roku zwolnili 3 osoby, bo miały poważne problemy zdrowotne - powód? "Nie dyspozycyjność w sezonie". Za żadne pieniądze bym tam nie wrócił. Jest wiele firm gdzie szanują pracownika i są fair do każdego. Zdecydowanie odradzam tam prace!!

Anna

Postanowiłam, że napiszę opinię aby osoby które odpadły na rekrutacji nie przejmowały się tym. Kilka dni temu urządzili "spotkanie informacyjno-rekrutacyjne" dla osób ze smallplanet. Spotkanie to było typową rekrutacją więc nie wiem po co zaprosili tam nas skoro nie różniło się to niczym od rekrutacji dla swiezakow. Nie chcieli oczywiście przed przedstawić warunków finansowych robiąc z tego tajemnicę co oczywiście jest śmieszne dla osób które w lotnictwie już pracowały często dobrych kilka lat. Pracę oczywiście dostało niewiele osób a pojawiło się ponad 100. Po pierwszym etapie odpadały świetne, inteligentne mówiące perfekcyjnie po angielsku dziewczyny, ktore są doskonałe w pracy jako stewardessy trzeba po prostu być w ich guście nie przejmujcie się tym kompletnie.

m
@Anna 18.10.2018 17:11

Jakim cudem odpadły takie „świetne” dziewczyny? Serio pytam, bo generalnie zastanawiam się kogo oni tam poszukują

Stew
@Anna 18.10.2018 17:11

Ludzie jeśli myślicie, że mając doświadczenie w linii lotniczej dostaniecie od tak do kolejnej linii to grubo się mylicie. Rekruterzy będą wybierać te osoby które im spasują i tak zawsze jest w każdej linii

Anna
@Stew 18.10.2018 23:01

Nikt tak nie uważa. Po prostu po co nazywali to spotkaniem "informacyjno-rekrutacyjnym" skoro nawet nie przedstawili warunków finansowych?

stewka

Z jakiego nr telefonu dzwonili do was z entera? Bo dzisiaj właśnie ktoś do mnie dzwonił i boje się, ze przegapiłam możliwość dostania się do linii. :(

Sis
@stewka 05.03.2018 20:02

kierunkowy Warszawa, będą dzwonić jeszcze raz. Ale oddzwoń, ja miałam 2 połączeni\a nieodebrane i oddzwoniłam zaraz :)

Mmm
@Sis 05.03.2018 20:16

Jak długo po złożeniu cv czekałaś na telefon ? I jak można wiedzieć, kiedy składałaś aplikacje ? :)

Sis
@Mmm 07.03.2018 11:43

Rozmowa była w sobotę, a telefon dostałam w poniedziałek. Byłam na rekrutacji w styczniu.

Sis
@Mmm 07.03.2018 11:43

Źle przeczytałam :D, aplikacje wysyłałam chyba pod koniec listopada i odpowiedz na maila była z zaproszeniem po 2-3 tygodniach

Kasia
@Sis 05.03.2018 20:16

Cześć, powiedz mi proszę, do ilu na ile osób zadzwonili spośród szczęśliwców, którzy przeszli ostatni etap rekrutacji? Baaardzo będę wdzięczna za odpowiedź. Nie mogę spać i czekam :

Zoo
@Kasia 22.10.2018 14:49

Szczęśliwców? Zwariowalas?

Bananoweszczeszcie
@Zoo 24.10.2018 02:00

U mnie na rekrutacji było 40 osob, ostatecznie ofertę przedstawiono 11 :)

sis
@Kasia 22.10.2018 14:49

chyba z 13 osób a na finalu było ze 20

Kandydat

Ta firma pyta w swoim śmiesznym formularzu rekrutacyjnym m.in. o "stosunek do autorytetów religijnych". Ktoś powinien się tym zainteresować, bo śmierdzi to profilowaniem światopoglądowym.

prawiestewka

Szybka kwestia: stewardesa w Enter air, która idzie na urlop macierzyński - ile zarabia? Podstawę, czyli jak ktoś wspomniał te 1680 brutto co miesiąc (~1200 netto)? Bo nie ma ani nalotu, ani pobytów... Czy dobrze mi się wydaje?? :(

Milka
@prawiestewka 18.10.2018 20:34

Źle Ci się wydaje. Zasiłek macierzyński liczy się ze średnich wynagrodzeń z ostatnich miesięcy, a nie z wynagrodzenia zasadniczego. Chyba, że planujesz od razu po zatrudnieniu zajść w ciąże - wtedy zasiłek będzie się liczył z najniższej krajowej.

prawiestewka
@Milka 20.10.2018 11:10

Nie wiem po co ten jad. Praca stewardesy jest jaka jest, a kobiety (w większości) prędzej czy później chcą mieć dziecko. I co, mam się zachlastać, że będąc stewardesą chciałabym godnie, w stabilnej sytuacji wychować niemowlę? Jestem więc niegodna tej "wspaniałej" pracy? Zadałam normalne pytanie oczekując normalnej odpowiedzi. Nie pozdrawiam.

Milka
@prawiestewka 22.10.2018 19:01

Zupełnie nie wiem o co Ci chodzi. W żadnym miejscu mojej wypowiedzi nie oceniałam Twojej decyzji o macierzyństwie ani Twoich kompetencji do wykonywania tego zawodu. Udzieliłam tylko informacji o wynagrodzeniu, które jest zależne od tego ile czasu będziesz faktycznie pracowała i ile w tym czasie zarobisz. Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że praca super, ale łączenie jej z macierzyństwem jest bardzo trudne. Chyba, że ma się do pomocy mamę/babcie, która już nie pracuje i jest w 100% dyspozycyjna.

Asja

Dalej trwa rekrutacja ? Czy to już koniec? wysłalam cv ponad tydzień temu i nikt sie nie odzywa... A widzę, że spotkanie rekrutacyjne odbyło się w tę sobotę :/

Elena

Spotkanie rekrutacyjne jest teraz w sobotę? Nie wiem co myśleć, bo odpadłam kiedyś na rekrutacji, a teraz nie dostałam nawet zaproszenia. Myślicie, ze aplikować można tylko raz ?

Kasia

Hej! Mam pytanie do osób, które idą na rekrutację w tą sobotę. Ja jestem już po rekrutacji i 29 października moja grupa zaczyna szkolenie, które kończy się 22 listopada, pracę zaczyna się w grudniu. Z różnych względów nie mogę odbyć szkolenia w tym terminie. Czy znajdzie się jakaś osoba a najlepiej dwie (za mnie i za siostrę), które po pozytywnym wyniku sobotniej rekrutacji będą chciały rozpocząć szkolenie 29 października? Kolejne szkolenie dla osób bez doświadczenia w tej pracy dopiero w styczniu. Kontakt sms (usunięte przez administratora)

Caroline
@Kasia 15.10.2018 21:37

A czy mogłabyś powiedzieć jak wyglądała rekrutacja?

Kasia
@Caroline 15.10.2018 21:41

1 etap wchodzisz i mowisz po angielsku 60 sekund (u nas akurat trzeba bylo przedstawić się 20 s i powiedzieć o osobie którą podziwiam 40 s). 2 etap scenki różnego rodzaju w parach. 3 etap rozmowa indywidualna na swój temat i na podstawie cv, tak jak na większości rozmów o pracę. Ogólnie pozytywne doświadczenie, Panie w komisji bardzo w porządku. Po prostu trzeba podejść dojrzale do sprawy, być sobą i wiedzieć po co się tam przyszło☺

Ada
@Kasia 16.10.2018 09:03

Cała rozmowa podczas rekrutacji odbywa się w języku angielskim? Scenki i bezpośrednio z komisją także po angielsku?

Kasia
@Ada 16.10.2018 15:28

Tylko w pierwszym etapie mówisz po angielsku 60 s.

kandydatka

Cześć, bardzo proszę o odpowiedź na ważne dla mnie pytanie: W czasie tego 3-4 tygodniowego szkolenia w Warszawie firma pewnie nie płaci za jakiś nocleg? Nie jestem z Warszawy, nie jestem w ogóle z mazowieckiego, a w trakcie szkolenia będzie trzeba tam po prostu mieszkać tych kilka tygodni... Za samo szkolenie w ogóle też kandydat sam płaci? Bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś wie jak to wygląda.

Anulka
@kandydatka 11.10.2018 16:09

Samemu się płaci. Enter całkowicie za nic nie placi podczas szkolenia. A wybierasz się na które ? 29?

kandydatka
@Anulka 11.10.2018 22:44

Ale że za szkolenie też się płaci plus dodatkowo noclegi? A czy Ty, albo ktoś inny tutaj orientuje się ile to szkolenie kosztuje i kiedy się za nie płaci? Na razie zostałam tylko zaproszona na spotkanie rekrutacyjne w Warszawie, także daleko mi do szkolenia... Jednak teraz przeszło mi to przez myśl, bo gdyby mi się udało przejść rekrutację, co już w sumie kosztuje mnie dużo stresu, to nie będzie mnie stać na to, żeby na 3 tygodnie wyjechać do Warszawy, płacić gdzieś tam za noclegi, no i nie wiem ile i kiedy się płaci za to szkolenie. Wiem, że w formularzu trzeba było zaznaczyć, że jest się w stanie pojechać na 3 tygodnie do Warszawy - ale nie było informacji na jakich warunkach, poza tym nie miałam pewności, że mnie zaproszą. Będę wdzięczna za wszelkie informacje w tej sprawie.

Anulka
@kandydatka 12.10.2018 00:48

Nie za szkolenie się nie płaci.. po prostu nie zapewniają noclegu , ani nie płaca nam za czas szkolenia.. jak w innych liniach

Anulka
@Anulka 12.10.2018 10:54

A kiedy masz spotkanie rekrutacyjne ?

Leon
@kandydatka 11.10.2018 16:09

Czytałaś o zarobkach? To przeczytaj. Jesteś pewna, że nadal chcesz tam pracować? Oprócz tych warunków jest jeszcze umowa lojalnościowa, jak zrezygnujesz w ciągu roku płacisz 5 tys.

kandydatka
@Leon 15.10.2018 09:19

Czytałam o zarobkach, ale nie mogę polegać na tych opiniach, bo każda osoba, która się wypowiedziała podała inne kwoty od 2000 do 7000. Także nie wiem ile tam się zarabia i raczej się nie dowiem, dopóki mi nie powiedzą. Faktem jest, że zaryzykuję, jeśli się odważę zainwestować tyle czasu i energii zanim w ogóle coś zarobię i jeśli odpadnę w przedbiegach to właśnie dlatego, że nie mam kasy, żeby w tę robotę najpierw włożyć.

terefere
@Leon 15.10.2018 09:19

Leon, zmień informatora :) umowa lojalnościowa jest na mniejszy okres i nie wynosi tyle ile napisałeś. A zarobki hmmm... są jedne z najlepszych w tym zawodzie w Polsce no i umowa o pracę a nie zakładanie własnej firmy....

Leon
@terefere 15.10.2018 11:29

Ja tam pracuje. To ty zmień informatora lub odstaw leki. Mam podstawę 1650 zł brutto w tym 30h pensum (Wiesz co to jest?), pozostałe godz płatne 20 brutto, diety zryczaltowane jakieś grosze. W zeszłym miesiącu za 85h (W robocie codziennie) dostałem 2500 zł.

kandydatka
@Leon 15.10.2018 12:18

Leon, pracujesz w Cabin Crew? Chcę się upewnić, bo kwoty, które podajesz są niedorzeczne i trudno mi uwierzyć, że są prawdziwe.

Leon
@kandydatka 15.10.2018 16:46

Tak, jestem Juniorem. Takie są stawki, innych nie ma, proponuję zapytać podczas rekrutacji.

Anulka
@Leon 15.10.2018 17:53

Umowa lojalnościowa 3600zl nie 5000... jesli chodzi o zarobki.. to tak podstawa jest taka +20brutto do tego do chodzi prowizja od sprzedazy i diety.. Serio Leon az tak zle? ja nie pracuje tam ale mam okazje, i mysle...bo nie ukrywam na $ zalezy bardzo

Leon
@Anulka 15.10.2018 20:23

Zależy jaki masz grafik, jeśli same loty nocne albo inne z darmowym serwisem lub tlv, tego jest większość, to prowizja kilka - kilkaset zł m/c. Nie bedziesz przeciez w srodku nocy namawial ludzi do zakupow. Diety? Jak masz pobyt ledwo pokrywają posiłki, jak nie masz, to ok 58 zł za lot w dwie strony. Stąd 2500 zł a nie 2 tys. Praca super, ludzie fantastyczni, ale zarobki sporo niższe niż u konkurencji dlatego dużo osób aplikuj do Lotu. Jesli ktos mowi o zarobkach wyzszych niz to, to albo ma szczęście albo przesadza.

Anulka
@Leon 15.10.2018 21:03

A jak z grafikiem ? Idzie się dogadać z przełożonymi i mieć w miarę fajny grafik? Chodzi mi tutaj o jakieś dni wole itp... kurcze z tymi zarobkami myslalam ze będzie lepiej niż w low costach...

Leon
@Anulka 15.10.2018 21:25

Nie idzie się dogadać wogole niestety, ale możesz się zamieniać, to jest akurat fajne. Oczywiście nie dowolnie, ale zazwyczaj się udaje. Dla studentów podstawa jest mniejsza:500 zł brutto. Nie jest takim problemem lato, można i trójkę wyciągnąć, ale zimą , gdzie straszą lataniem tylko na pensum (1650 brutto) robi się tragicznie. Do tego dochodzą diety i można wyrobić pensje minimalna. Dlatego ludzie ida do lotu. Co po umowie o pracę jak warunki takie jak widać.

Jessa
@Leon 15.10.2018 21:30

Jaka osoba taka pensja. No sorry. Też pracuje i jakoś miesieczna pensja przy nalocie 80h wynosila mnie ok 4tys na czysto. Więc nie wiem co ty robisz na tych lotach że taką kasę słabą dostajesz.

Fan Leona
@kandydatka 15.10.2018 16:46

Poznajcie Leona. Leon nie ogarnia banku internetowego, nie widzi przelewów więc uważa, że zarabia tylko 2500. Z czytaniem też słabo, nie wie co podpisuje i myśli ze podpisał lojalkę na rok. w wolnych chwilach marzy o pracy na kasie za 3000... nikt nie lubi Leona bo ciąle grymasi, dni spędza sam i bawi się w eksperta na forach zmieniając tylko niki . Lepiej nie słuchać Leona :)

Leon
@Fan Leona 16.10.2018 07:47

Odezwalo się biuro. Sami widzicie jaka tu atmosfera. Do tych, którzy zarabiają więcej, pochwalcie się podstawa, stawka za nalot , dietami, proszę bardzo, wszystko sobie dodamy. Do tych co nie wierza, łatwo wszystko policzyć na kalkulatorze: 1650 brutto wtym 30h, za pozostałe 55 h 20zl brutto, daje to netto mieć ale 2 tys, plus 500 zł diet czyli 2500 zł. 4 tys???? To chyba za 200 h, co?

Kate
@Leon 16.10.2018 09:18

Leon coś się nie zgadza w tym co piszesz. Jeśli za lot w obie strony masz 58 zł i piszesz, że byłeś w pracy codziennie to 30x58=1740, więc jakim cudem masz tylko 500zł diety? Nawet jeśli pracowałeś 20dni, to nadal powinieneś mieć z diet 2 razy więcej kasy niż napisałeś. Rozumiem też, że nie uzyskałeś żadnej prowizji za ten miesiąc - czy to w ogóle możliwe w sezonie?

Leon
@Kate 16.10.2018 12:40

Hej, ja już prawie nie pracuje w Enterze. Jak ktoś ma wątpliwości to przecież można zapytać o warunki na rozmowie. Ja miałem takie jak podałem i dlatego uznałem, że w locie opłaci mi się bardziej. Nie pracuje się 30 dni, więc te wyliczenia powyżej są błędne. W Enterze są fajni ludzie za którymi będę tęsknił. Co do prowizji to na pobycie, albo jak są loty nocne jest 0 lub prawie nic. Życzę wam powodzenia, linia się rozwija , może jeszcze cis zmienia. Te plotki o 7 tys to ponoć prawda, ale sprzed kilku lat, jak były poprzednie diety. Obecne i tak nie są elementem wynagrodzenia, więc chyba nawet nie warto ich dodawać do całości. Jak ktoś nie musi wynajmować mieszkania to fajna opcja na chwilę.

Caroline

Czy ktoś może mi powiedzieć czy miał taką sytuację że dostał zaproszenie na rozmowę mimo że nie miał studiów ani nie jest studentem?

Caroline

Hejka. Mam rozmowę 20.10, odpowiedź dostałam po 2 dniach. Tylko zastanawia mnie, czemu mnie zaprosili skoro nie mam studiów ani nie studiuje. Czy ktoś też się z tym spotkał?

Ania

Hej, czy ktoś już dostał zaproszenie na spotkanie rekrutacyjne ?

Nat
@Ania 15.10.2018 13:25

Z ciekawości wysłałam aplikację i dostałam szybko odpowiedź z zaproszeniem na tę sobotę, ale chyba nie jadę. Za dużo kosztów, a pierwsza wypłata w najlepszym wypadku pod koniec grudnia, to słabo. :/

LatającaKasia

No niestety patrząc na proces całej rekrutacji nie świadczy to o tej linii zbyt dobrze. W zeszłym roku miałam tak zwany gap year, ale chodziłam do policealnej na technika informatyka, więc byłam osobą uczącą się. Znam 3 języki: angielski (poz.B2), włoski oraz trochę niemiecki. W każdym z nich jakoś się dogadam. Wpisałam to wszystko do CV. Jednak mnie nie przyjęli. Nawet nie zadzwonili. Na swojej stronie napisali potem, że szukają tylko studentów. "Nieważne, jakie kto ma chęci czy kompetencje, ważne, że zapłacimy za delikwenta mniej"- to jest ich tok myślenia. Za studenta płaci się bardzo mały zus i tym się kierują, żeby mieć jak najtaniej. Na prawdę nie świadczy to o tej linii dobrze, z resztą czuć to latając z nimi. Wymagania mają spore. Moją koleżankę przyjęli rok temu i powiedziała, że za 4 miesiące pracy od czerwca do końca września dostała 6,5 tysiąca złotych, co wychodzi trochę ponad 1,5 tysiąca zł na miesiąc. Owszem, jak dla studenta to dużo, ale i tak mało, jak na takie wymogi. Mam nadzieję, że linia się choć trochę w tej kwestii poprawi

LatającaKasia
@LatającaKasia 26.07.2018 21:53

A i chciałam dodać, że w tym roku wysłałam dokładnie to samo CV, tylko dopisałam status studenta i zaprosili mnie na rozmowę, ale musiałam odmówić, bo mam sesję w czewcu

Xxx
@LatającaKasia 26.07.2018 21:54

Każdy student ma sesje w czerwcu czy poprawkę na wrzesień ale jakoś ludzie potrafią zorganizować sobie czas i godzą latanie ze studiami. Wystarczy tylko chcieć.

Ania
@LatającaKasia 26.07.2018 21:53

6,5 tys. zł to raczej za jeden miesiąc a nie za cztery, chyba Cię koleżanka okłamała ;) Mówię to jako były pracownik Enter Air. Na moim szkoleniu były osoby, które nie miały statusu studenta, a jakoś zostały przyjęte do pracy, więc może warto przyjąć do wiadomości fakt, że po prostu firma nie była zainteresowana Twoją aplikacją mimo znajomości trzech języków?

klotka
@Ania 08.09.2018 16:39

Aniu, Napiszesz proszę jak wygląda rozmowa rekrutacyjna do eter i jaki poziom angielskiego trzeba reprezentować? czy rozmowa rekrutacyjna jest w języku angielskim? jak wygląda praca w enter? Czy można mieć wadę wzroku? Jeśli tak-to jaką? Czy ktoś weryfikuje wadę wzorku? odpisz proszę, z serca dziękuję :-)

Leon
@Ania 08.09.2018 16:39

6,5 tys na miesiąc to nawet szef instruktor nie zarabia. Może zainteresuj się warunkami, bo potem jest płacz a tu pracować trzeba ciężko.

Leon

Warunki w Enter Air są glodowe. Jeśli mieszkasz z rodzicami lub ktoś Cię utrzymuje i kochasz ciężka pracę- to dla Ciebie. Inaczej będzie ciężko z utrzymaniem w Warszawie. W sezonie za 100 h (ciężka harowa codziennie z weekendami) bedziesz miec: 1650 zl brutto podstawy, w tym 30h pensum, pozostałe 70h płatne po 20 zł brutto, diety zryczaltowane glodowe, nawet nie warto o nich wspominać. Razem z dietami wyjdzie coś ok 3 tys na rękę. To pensja Pani kasjerki. Odpowiedź sobie czy warto. Jak zachorujesz, przyjedzie firma żeby sprawdzić, czy rzeczywiście jesteś chory. Każdy tu szuka innej pracy bo atmosfera jest straszna. Poza sezonem, jak pracy jest mało, to już wogole wegetacja. Moje sugestie dla Enter Air Sp. z o.o.: Już nie mam sugestii, nie wierzę w nic. Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmienić wynagrodzenia z głodowych na normalne, przywrócić poprzednie diety z 2006 r bo aktualne nie starczaja ma jedzenie.

Basia

Witam czy jest tu ktoś kto stara się o posadę cabin crew teraz ? rekrutowałam kilka dni temu i nadal nie otrzymałam żadnej odpowiedzi.. a z tego co wiem to szkolenia odbywają się już w październiku. Czy wiecie kiedy jest kolejne spotkanie rekrutacyjne w siedzibie ?

CCwZ
@Basia 28.09.2018 10:50

ja tez zlozylam aplikacje poltora tygodnia temu i tez nie mam zadnej odpowiedzi ;) kolezanka zlozyla miesiac temu i tez. ciezko powiedziec ile powinno sie czekac ;p

Basia
@CCwZ 30.09.2018 02:44

No właśnie, ciekawe kiedy są spotkania rekturacyjne.. po prostu zastanawiam się czy powinnam się już rozglądać za czymś innym

Aneta
@Basia 01.10.2018 12:45

Hej, spotkanie rekrutacyjne jest w sobotę. Właśnie dziś dostałam maila.

Basia
@Aneta 01.10.2018 19:10

hmm czyli prawdopodobnie mnie nie zaprosili, bo ja maila nie otrzymałam. W takim wypadku nie mam pojęcia dlaczego :/ i jakie ta linia ma wymagania względem kandydatów, bo mam spore doświadczenie zawodowe i znam 2 języki z czego jeden niszowy. No trudno. Życzę powodzenia :)

An
@Basia 01.10.2018 20:18

Może jeszcze dostaniesz, ja kiedyś jak aplikowałam dostałam maila dzień przed. Także może jeszcze się zobaczymy :) Co do tego na jakiej zasadzie dopierają ludzi, to nie mam pojęcia każda linia zauważyłam ma swój system i nie wiem jakie czynniki wpływają na to kogo wybiorą a kogo odrzucą na starcie, niestety :(

Basia
@An 01.10.2018 22:35

A jak długo teraz czekałaś na zaproszenie ? Bo ja aplikowałem w zeszłą środę wiec może jeszcze nie dotarli do mojej aplikacji?

qwer
@Basia 01.10.2018 23:02

ja aplikowalam 19 wrzesnia i maila dostalam dzisiaj ;)

Ola
@Basia 28.09.2018 10:50

Ja złożyłam dokładnie tydzień temu i też narazie cisza... z tego co wiem można czekać nawet do 2 tygodni za mailem

kandydatka

Hej :) Czy jest ktoś kto wybiera się na rekrutację 22.09 do Warszawy? Jadę z Katowic, ale po tylu negatywnych opiniach na forach nie wiem czy jest sens się na to decydować :/ Czy może coś się zmieniło i praca wygląda lepiej?

Kinga
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Cześć. Ja się wybieram, jadę z Legnicy :) nie czytaj bzdur które wypisują na forach. Ja jestem w kontakcie z dziewczyną która pracuje w enterze kilka lat, jest zachwycona pracą! Napisz do mnie SMS 730206200 :)

Anonim
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Wybieram się z Wrocławia. Czytając kilka postów tutaj mam wrażenie, że najbardziej sfrustrowani są Ci, którzy nie zostali zaproszeni. Taka już nasza natura. Być może test psychologiczny, który jest na początku nie jest bez celu ;) PS. W jaki sposób przygotowujecie sie do aktualnej rekrutacji?

Kandydatka 2
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Hej! Rownież zastanawiam sie nad ta rekrutacja. Jadę tez jak cos z Katowic. Moze sie zgadamy?

Emka
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Hej. Ja tez się wybieram. Jestem ciekawa ile osób będzie na spotkaniu.

klotka
@Kandydatka 2 20.09.2018 15:52

witaj, czy byłaś już na rozmowie rekrutacyjnej w enter? Opowiesz proszę jak było? Jak przebiegała rozmowa rekrutacyjna i jaki poziom angielskiego trzeba reprezentować? czy rozmowa rekrutacyjna jest w języku angielskim? odpisz proszę, z serca dziękuję :-)

Mali

Hej, czy ktoś z Was wypełniał 2 razy aplikacje na stronie EnterAir ? Myślicie ze jest sens wypełnić aplikacje 2 razy czy automatycznie Twoja aplikacja odpada?

Babi

Hey ???? Czy ktoś się orientuje czy nadal trwa rekrutacja ?

St
@Babi 25.09.2018 18:27

Będą rekrutacje bo dużo osób chcą zatrudnić. Aplikacje można wysyłać przez ich stronę w zakładce kariera.

edek z fabryki kredek

Od ponad pół roku widzę ofertę Młodszy specjalista ds. technicznych (Inżynier MCC) i się zastanawiam, czy nie ma aż tak wybitnych specjalistów na rynku, czy jest taka rotacja, czy żenująca płaca. Co o tym sądzicie?

Sasza

Witajcie! Pojawiła się na pracuj.pl oferta dzisiaj dotycząca stanowisk na okres wakacyjny. Być może to głupie pytanie, ale czy na ten okres przyjmują tylko studentów? Ja studia już skończyłam. A w wymaganiach nie ma nic na temat statusu studenta. Szczęśliwego Nowego Roku!

Sis
@Sasza 28.12.2017 11:14

Wydaje mi się, że każdy może iść, wyślij CV to Cię nic nie kosztuje :)

LatającaKasia
@Sasza 28.12.2017 11:14

Wiem, trochę późno, ale tak dla tych rekrutujących w przyszłości- oni chcą albo statusu studenta albo magistra

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w Enter Air Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Administrator

Czy od czasu dodania ostatniego komentarza coś się zmieniło w Enter Air Sp. z o.o.? Podzielcie się swoją opinią!

xxxxxxxxxx
@Administrator 28.04.2018 10:17

Co masz na myśli? Rekrutacje dla Cabin Crew na razie są zamknięte :)

Kamilo

Cześć, skoro nadal widnieje oferta na stronie pracy na sezon letni jako steward sądzicie ze nadal trwa rekrutacja ?

SP
@Kamilo 27.03.2018 17:55

Jest już zakończnoa

Ania

Czy jest tu ktoś kto jeszcze dzisiaj dostał maila z zaproszeniem na spotkanie rekrutacyjne?

M
@Ania 13.03.2018 19:17

Tak, dzisiaj dostałem

Ewa
@M 13.03.2018 21:46

To powodzonka! a kiedy wysyłałeś cv?

M
@Ewa 13.03.2018 23:07

Dzięki, 2.03

Ania
@M 13.03.2018 21:46

Super, czyli widzimy się 24 ;)

Maria
@Ania 13.03.2018 19:17

Ja też! :)

Fausti
@Ania 13.03.2018 19:17

Tez dostałam maila dzis:)

Agatwojc
@Ania 13.03.2018 19:17

Ja wysłałam CV wczoraj i dziś z samego rana dostałam zaproszenie na sobotę, więc w moim przypadku tempo ekspresowe :)

Mmmmmm

Czy ktoś kto już przeszedł rekrutację i szkolenia może wypowiedzieć się jak wyglądają zarobki? Jeżeli to rzeczywiście jest 1500 zł na rękę to zastanawiam się czy warto brać udział

TK
@Mmmmmm 19.03.2018 11:58

1500 --> nie prawda :P

tk
@TK 21.03.2018 22:32

Zawsze warto latam juz rok i jestem bardzo zadowolony

anonymous

czy to prawda, że na rekrutacji pytają o państwa, stolice, rzeki itd ? :)

Mmm
@anonymous 15.03.2018 10:07

Czy ktoś może opisać jak wyglada rekrutacja ?

Malena

Czy ktoś wysyłał może niedawno cv na stanowisko stewardesy na okres wakacji i dostał zaproszenie na rekrutacje? Wiecie czy wgl przewidziany jest jeszcze marcowy termin spotkania rekrutacyjnego? Baardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś coś wie :)

Marli
@Malena 05.03.2018 17:56

Podłączam się do pytania :) mam nadzieje, że nie jest za późno :)

n
@Malena 05.03.2018 17:56

24 marca jest spotkanie rekrutacyjne w Warszawie, dostałam info w poniedziałek :)

Zostaw opinię o Enter Air Sp. z o.o. - Warszawa

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enter Air Sp. z o.o.