Enter Air Sp. z o.o.

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 117 ocen.

Enter Air Sp. z o.o.
3 117 6 1

Opinie o Enter Air Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

kandydatka

Hej :) Czy jest ktoś kto wybiera się na rekrutację 22.09 do Warszawy? Jadę z Katowic, ale po tylu negatywnych opiniach na forach nie wiem czy jest sens się na to decydować :/ Czy może coś się zmieniło i praca wygląda lepiej?

Kinga
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Cześć. Ja się wybieram, jadę z Legnicy :) nie czytaj bzdur które wypisują na forach. Ja jestem w kontakcie z dziewczyną która pracuje w enterze kilka lat, jest zachwycona pracą! Napisz do mnie SMS 730206200 :)

Anonim
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Wybieram się z Wrocławia. Czytając kilka postów tutaj mam wrażenie, że najbardziej sfrustrowani są Ci, którzy nie zostali zaproszeni. Taka już nasza natura. Być może test psychologiczny, który jest na początku nie jest bez celu ;) PS. W jaki sposób przygotowujecie sie do aktualnej rekrutacji?

Kandydatka 2
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Hej! Rownież zastanawiam sie nad ta rekrutacja. Jadę tez jak cos z Katowic. Moze sie zgadamy?

Emka
@kandydatka 17.09.2018 16:30

Hej. Ja tez się wybieram. Jestem ciekawa ile osób będzie na spotkaniu.

edek z fabryki kredek

Od ponad pół roku widzę ofertę Młodszy specjalista ds. technicznych (Inżynier MCC) i się zastanawiam, czy nie ma aż tak wybitnych specjalistów na rynku, czy jest taka rotacja, czy żenująca płaca. Co o tym sądzicie?

LatającaKasia

No niestety patrząc na proces całej rekrutacji nie świadczy to o tej linii zbyt dobrze. W zeszłym roku miałam tak zwany gap year, ale chodziłam do policealnej na technika informatyka, więc byłam osobą uczącą się. Znam 3 języki: angielski (poz.B2), włoski oraz trochę niemiecki. W każdym z nich jakoś się dogadam. Wpisałam to wszystko do CV. Jednak mnie nie przyjęli. Nawet nie zadzwonili. Na swojej stronie napisali potem, że szukają tylko studentów. "Nieważne, jakie kto ma chęci czy kompetencje, ważne, że zapłacimy za delikwenta mniej"- to jest ich tok myślenia. Za studenta płaci się bardzo mały zus i tym się kierują, żeby mieć jak najtaniej. Na prawdę nie świadczy to o tej linii dobrze, z resztą czuć to latając z nimi. Wymagania mają spore. Moją koleżankę przyjęli rok temu i powiedziała, że za 4 miesiące pracy od czerwca do końca września dostała 6,5 tysiąca złotych, co wychodzi trochę ponad 1,5 tysiąca zł na miesiąc. Owszem, jak dla studenta to dużo, ale i tak mało, jak na takie wymogi. Mam nadzieję, że linia się choć trochę w tej kwestii poprawi

LatającaKasia
@LatającaKasia 26.07.2018 21:53

A i chciałam dodać, że w tym roku wysłałam dokładnie to samo CV, tylko dopisałam status studenta i zaprosili mnie na rozmowę, ale musiałam odmówić, bo mam sesję w czewcu

Xxx
@LatającaKasia 26.07.2018 21:54

Każdy student ma sesje w czerwcu czy poprawkę na wrzesień ale jakoś ludzie potrafią zorganizować sobie czas i godzą latanie ze studiami. Wystarczy tylko chcieć.

Ania
@LatającaKasia 26.07.2018 21:53

6,5 tys. zł to raczej za jeden miesiąc a nie za cztery, chyba Cię koleżanka okłamała ;) Mówię to jako były pracownik Enter Air. Na moim szkoleniu były osoby, które nie miały statusu studenta, a jakoś zostały przyjęte do pracy, więc może warto przyjąć do wiadomości fakt, że po prostu firma nie była zainteresowana Twoją aplikacją mimo znajomości trzech języków?

Sasza

Witajcie! Pojawiła się na pracuj.pl oferta dzisiaj dotycząca stanowisk na okres wakacyjny. Być może to głupie pytanie, ale czy na ten okres przyjmują tylko studentów? Ja studia już skończyłam. A w wymaganiach nie ma nic na temat statusu studenta. Szczęśliwego Nowego Roku!

Sis
@Sasza 28.12.2017 11:14

Wydaje mi się, że każdy może iść, wyślij CV to Cię nic nie kosztuje :)

LatającaKasia
@Sasza 28.12.2017 11:14

Wiem, trochę późno, ale tak dla tych rekrutujących w przyszłości- oni chcą albo statusu studenta albo magistra

Administrator

W czasach korzystnej dla kandydatów sytuacji na rynku, atmosfera w miejscu pracy odgrywa coraz istotniejszą rolę. Czy tak samo jest w Enter Air Sp. z o.o.? Podzielcie się swoimi wrażeniami, wyrażając swoją opinię na ten temat!

Administrator

Czy od czasu dodania ostatniego komentarza coś się zmieniło w Enter Air Sp. z o.o.? Podzielcie się swoją opinią!

xxxxxxxxxx
@Administrator 28.04.2018 10:17

Co masz na myśli? Rekrutacje dla Cabin Crew na razie są zamknięte :)

Kamilo

Cześć, skoro nadal widnieje oferta na stronie pracy na sezon letni jako steward sądzicie ze nadal trwa rekrutacja ?

SP
@Kamilo 27.03.2018 17:55

Jest już zakończnoa

Ania

Czy jest tu ktoś kto jeszcze dzisiaj dostał maila z zaproszeniem na spotkanie rekrutacyjne?

M
@Ania 13.03.2018 19:17

Tak, dzisiaj dostałem

Ewa
@M 13.03.2018 21:46

To powodzonka! a kiedy wysyłałeś cv?

M
@Ewa 13.03.2018 23:07

Dzięki, 2.03

Ania
@M 13.03.2018 21:46

Super, czyli widzimy się 24 ;)

Maria
@Ania 13.03.2018 19:17

Ja też! :)

Fausti
@Ania 13.03.2018 19:17

Tez dostałam maila dzis:)

Agatwojc
@Ania 13.03.2018 19:17

Ja wysłałam CV wczoraj i dziś z samego rana dostałam zaproszenie na sobotę, więc w moim przypadku tempo ekspresowe :)

Mmmmmm

Czy ktoś kto już przeszedł rekrutację i szkolenia może wypowiedzieć się jak wyglądają zarobki? Jeżeli to rzeczywiście jest 1500 zł na rękę to zastanawiam się czy warto brać udział

TK
@Mmmmmm 19.03.2018 11:58

1500 --> nie prawda :P

tk
@TK 21.03.2018 22:32

Zawsze warto latam juz rok i jestem bardzo zadowolony

anonymous

czy to prawda, że na rekrutacji pytają o państwa, stolice, rzeki itd ? :)

Mmm
@anonymous 15.03.2018 10:07

Czy ktoś może opisać jak wyglada rekrutacja ?

Malena

Czy ktoś wysyłał może niedawno cv na stanowisko stewardesy na okres wakacji i dostał zaproszenie na rekrutacje? Wiecie czy wgl przewidziany jest jeszcze marcowy termin spotkania rekrutacyjnego? Baardzo proszę o odpowiedź jeśli ktoś coś wie :)

Marli
@Malena 05.03.2018 17:56

Podłączam się do pytania :) mam nadzieje, że nie jest za późno :)

n
@Malena 05.03.2018 17:56

24 marca jest spotkanie rekrutacyjne w Warszawie, dostałam info w poniedziałek :)

Marlena

Czy ktoś wysyłał aplikacje w marcu ?? Dostaliście już odpowiedz czy nadal czekacie ??

anonymous
@Marlena 13.03.2018 13:18

ja właśnie dostalam maila z zaproszeniem na spotkanie, CV wyslalam 5go marca :)

Ewa
@anonymous 13.03.2018 15:41

Gratulację i powodzenia! :) a jaki jest teraz termin tego spotkania?

anonymous
@Ewa 13.03.2018 18:30

Dziękuje! :) 24 marca

stewka

Z jakiego nr telefonu dzwonili do was z entera? Bo dzisiaj właśnie ktoś do mnie dzwonił i boje się, ze przegapiłam możliwość dostania się do linii. :(

Sis
@stewka 05.03.2018 20:02

kierunkowy Warszawa, będą dzwonić jeszcze raz. Ale oddzwoń, ja miałam 2 połączeni\a nieodebrane i oddzwoniłam zaraz :)

Mmm
@Sis 05.03.2018 20:16

Jak długo po złożeniu cv czekałaś na telefon ? I jak można wiedzieć, kiedy składałaś aplikacje ? :)

Sis
@Mmm 07.03.2018 11:43

Rozmowa była w sobotę, a telefon dostałam w poniedziałek. Byłam na rekrutacji w styczniu.

Sis
@Mmm 07.03.2018 11:43

Źle przeczytałam :D, aplikacje wysyłałam chyba pod koniec listopada i odpowiedz na maila była z zaproszeniem po 2-3 tygodniach

anonymous

w jakim języku wysyłacie CV polski czy angielski? :)

Dawid
@anonymous 25.02.2018 07:00

Ja wysłałem po polsku, z racji że to polskie linie. Myślę, że to akceptowalne;p

dasia

czy osoby z rekrutacji 3.02 dostały już telefon?

Klaudia
@dasia 19.02.2018 15:52

Tak :)

Me
@Klaudia 19.02.2018 16:31

Do kogoś jeszcze dzwonili? Wiadomo ile osób?

Natalia
@Me 19.02.2018 19:37

Ja też dostałam :)

Me
@Natalia 20.02.2018 21:20

Super. A kiedy dziś czy wczoraj? :)

Natalia
@Me 20.02.2018 23:13

W poniedziałek:D

dasia
@Me 20.02.2018 23:13

to już chyba nie zadzwonią

Me
@dasia 21.02.2018 12:13

Jeśli do większości dzwonili w poniedziałek to możliwe ze już nie. Chociaż czasami brakuje im osób i cały czas dzwonią.

1245534653

ile godzin trwało całość? :) wszystkie etapy.

Stewka_92
@1245534653 13.02.2018 13:38

Podczas rekrutacji w której brałam udział było ponad 80 kandydatów. Cała rekrutacja skończyła się po jakiś 9-10 h. Ale wiadomo...każdy odpada, czy kończy swoje etapy w innym czasie. Max to było chyba 10h

Karolinaa
@Stewka_92 14.02.2018 09:06

Ciężko przejść wszystkie etapy? Na co najbardziej zwracają uwagę i za co można szybko odpasc? :) będę wdzięczna za odpowiedź

Stewka_92
@Karolinaa 14.02.2018 23:11

hm...kilka lat temu wzięłam udział w rekrutacji i odpadłam po autoprezentacji, kilka miesięcy temu byłam na rekrutacji drugi raz i poszło bardzo gładko...chyba najważniejsze żeby jakoś zapaść w pamięć na tej autoprezentacji... no i nie można zapomnieć o zabraniu ze sobą uśmiechu :D Mi akurat jakoś bardzo nie zależało na tej rekrutacji, bo stwierdziłam, że dobra spróbuje ale pewnie odpadnę jak za pierwszym razem...i może to mnie uratowało...to że byłam bardziej wyluzowana.

Me
@Stewka_92 19.02.2018 09:26

A oddzwaniali do wszystkich, nie wiesz?

Klaudia
@Me 19.02.2018 12:16

Mówili , ze bada dzwonić tylko jeżeli ktoś przejdzie pozytywnie rekrutacje

Me
@Klaudia 19.02.2018 12:40

Wiem, ale jestem ciekawa do ilu osób oddzwonią z 3 etapu ;)

Ala

Jak poszła dzisiaj rekrutacja?

kings

Hejka ;) rozumiem ze wszyscy maja byc na 10.30? :)

Ewa
@kings 15.02.2018 16:52

Ja mam w mailu 11

Aga721
@Ewa 15.02.2018 23:41

A ja mam na 10..

Ewa

Orientuje się ktoś czy na każdej rekrutacji są ci sami rekrutatorzy?

Ola
@Ewa 14.02.2018 01:48

Ci sami

aaga

hej, teoretycznie w emailu jest napisane że nie można zmienić daty spotkania. Dostałam dzisiaj zaproszenie na 17.02,wysyłając aplikacje 8.02. 10.02 poleciałam do USA i najbliższy sensowny lot miałabym 17, więc nie mam jak wrócić. Czy komuś udało się przełożyć spotkanie?

Kk
@aaga 10.02.2018 16:54

Aga, nic nie masz do stracenia skoro I tak nie uda się wrócić. Napisz I daj nam znać czy jest opcja :)

aaga
@Kk 11.02.2018 14:44

Napisałam emaila - bardziej mi chodziło o to czy komuś się udało przesunąć spotkanie :)

123
@aaga 11.02.2018 15:59

Nie sądzę, żeby była opcja zmiany terminu. Nikt raczej nie będzie rekrutowal pojedynczych osób. Najwyżej zaproszą Cię z kolejnym naborem :)

Kk
@aaga 10.02.2018 16:54

No właśnie, jako ze nikt nie próbował, to czekamy na info od Ciebie xD

Stewka_92
@aaga 10.02.2018 16:54

Ja znam przypadki osób, które się rozchorowały itp i pozwolono im wziąć udział w kolejnej rekrutacji.

Aga721

A ktoś kto przeszedł rekrutację mógłby się podzielić informacjami jak mniej więcej to wyglądało?

Me
@Aga721 05.02.2018 22:56

3 etapy. Mówienie o sobie, scenka, rozmowa indywidualna.

Aga721
@Me 06.02.2018 02:01

Dziękuję :) a mówienie o sobie jest tylko w j. Angielskim?

Marzycielka
@Aga721 06.02.2018 12:21

Z tego co wiem to 1 etap = 60s autoprezentacji, kim jesteś, czym się zajmujesz oraz dlaczego powinnaś i chcesz pracować w Enter Air. (po angielsku) 2 etap = scenki w parach 3 etap = rozmowa indywidualna na podstawie cv :)

Me
@Aga721 06.02.2018 12:21

Tak po angielsku

truskawka
@Marzycielka 06.02.2018 17:30

a czy rozmowa indywidualna takze jest w jezyku angielskim? :)

Marzycielkaa
@Me 06.02.2018 17:36

Z tego czego się dowiedziałam jedynie prezentacja siebie jest po angielsku. Chociaż zdarzyć może się też scenka po angielsku

Aga721

Ja dziś dostałam maila z zaproszeniem na 17.02. Ktoś jeszcze?

Ewa
@Aga721 05.02.2018 19:26

O której godzinie dostałaś?

Adi
@Aga721 05.02.2018 19:26

Ja dopiero wczoraj znalazłem ofertę i maila wysałem :D

Aga721
@Ewa 05.02.2018 19:47

O 16.30 jakoś. Też Dostałaś?

Marzycielka
@Aga721 05.02.2018 22:54

Aga, a kiedy wysyłałaś zgłoszenie? Ja dziś byłam u fotografa zrobić zdjęcie i jutro wieczorem będę mieć i wyślę

Aga721
@Marzycielka 06.02.2018 12:39

Ja wysyłałam jakoś na początku stycznia. Myślałam że już się nie odezwą a tu jednak

Aga721
@Marzycielka 06.02.2018 12:39

Ja wysyłałam jakoś na początku stycznia. Myślałam że się już nie odezwą a tu jednak :D

Marzycielka
@Aga721 06.02.2018 15:09

a studiujesz? myślisz, że uda Ci się w czerwcu pracować? Ja się boję, że nie uda mi się ugadać wykładowców :( Wiesz może też jaka płaca jest oferowana?

Aga721
@Marzycielka 06.02.2018 16:19

Tak studiuję i też się tego trochę boję a zwłaszcza że jest wtedy sesja ale skoro biorą studentów to myślę że da radę jakoś to pogodzić bo chyba zdają sobie sprawę że są wtedy egzaminy.. A o stawce sama nie mam pojęcia....

Adi
@Aga721 06.02.2018 17:17

Myślę , że takie gdybanie zastanawianie się " co i jak " na tą chwilę nie wiele pomoże . Lepiej poczekać i się dowiedzieć an tym spotkaniu .

Ana
@Adi 06.02.2018 17:29

Pytali, co jeśli będziesz mieć egzamin w dniu lotu, więc wymagają 100% duspozycyjności.

Marzycielka
@Adi 06.02.2018 17:29

Właśnie tak jak pisze Ana.. Skoro pytali to lepiej się zastanowić przed spotkaniem i np spotkać z opiekunem roku/wykładowcami i dowiedzieć się czy jest wgl szansa wcześniej to ogarnąć. Trochę nie ciekawie skoro chcą studentów to powinni się liczyć z tym, że mamy egzaminy...

Aga721
@Marzycielka 06.02.2018 17:52

Myślę że z wykładowcami będzie można się dogadać o inny termin egzaminu.. Jakoś to pogodzimy..

Marzycielka
@Aga721 06.02.2018 17:54

Trzymam za Ciebie kciuki 17.02 :) Ja wysyłam jutro i będę cierpliwie czekać na odzew.. Mam pytanie, znasz inne języki niż angielski?

Aga721
@Marzycielka 06.02.2018 17:58

Dziękuję Ci bardzo :) też będę trzymać za Ciebie! Od niedawna uczę się hiszpańskiego ale to nie jest jeszcze aż taki poziom żeby się tym chwalić :D

Marzycielka
@Aga721 06.02.2018 18:24

To jak ja z rosyjskim :D mam nadzieję, że chociaż to że jestem na drugim roku Filologii Angielskiej coś da.. Bo nie chcę nawet podstawy innych pisać dopóki dobrze nie znam.

Aga721
@Marzycielka 06.02.2018 18:35

Jasne. Myślę że to może dużo pomóc :) daj znać i oby się udało!

to_ja
@Aga721 06.02.2018 15:09

Hejka, a możesz powiedzieć dokładnie którego stycznia aplikowałaś? Byłabym wdzięczna :)

Aga721
@to_ja 07.02.2018 09:09

13 stycznia :)

pannaklaudia
@Aga721 05.02.2018 19:26

Ja również dostałam zaproszenie na 17.02. :)

karolinaa
@pannaklaudia 07.02.2018 14:41

kiedy wysłałaś cv ? :)

pannaklaudia
@karolinaa 07.02.2018 15:27

10.01. Długo czekałam na odpowiedź :)

Aga721
@pannaklaudia 07.02.2018 16:51

To tak jak ja. Już myślałam że się nie odezwą :). A skąd jesteś? Przygotowujesz się jakoś specjalnie do tej rozmowy?

pannaklaudia
@Aga721 07.02.2018 18:44

Ja też już straciłam nadzieję :D Jestem z Poznania, a Ty? Jeśli chodzi o rozmowę, to planuję przygotować sobie mniej więcej autoprezentację i poszukać scenek, które pojawiały się na wcześniejszych rozmowach :)

Aga721
@pannaklaudia 07.02.2018 19:14

Ja jestem ze Szczecina ogólnie. No właśnie ja też mam taki plan hehe :)

KingaG
@Aga721 05.02.2018 19:26

Też dostałam zaproszenie na 17.02. Może chciałabyś jakoś nawiązać kontakt zawsze to trochę raźniej jak się kogoś kojarzy chociaż z kilku wiadomości :)

Karolinaa
@KingaG 08.02.2018 20:17

Kiedy wysłałaś wiadomość i kiedy dostałaś zaproszenie? :)

pannaklaudia
@KingaG 08.02.2018 20:17

Dziewczyny, może założymy jakąś grupę na facebooku, żeby nawiązać kontakt? :)

KingaG
@Karolinaa 08.02.2018 20:41

Odpowiedź dostałam wczoraj, a cv wysłałam chyba 26 stycznia albo 25

KingaG
@pannaklaudia 08.02.2018 21:57

Chętnie :) założysz i podasz nazwę czy może po prostu znajdziemy się na fb i założymy konwersacje jakąś?

Aga721
@KingaG 09.02.2018 07:55

Ja również jestem za założeniem grupy :)

pannaklaudia
@Aga721 09.02.2018 12:14

Link do grupy na fb :) https://www.facebook.com/groups/1605895699498488/

Klaudyna
@Aga721 05.02.2018 19:26

Ja również dzisiaj dostałam zaproszenie, jedzie ktoś z Bielska ? Katowic ? :)

Adi

A wysyłałyście zdjęcie sylwetki zrobione u fotografa czy w domu ?

Art

Czy ktoś mógłby opisać taki dzień rekrutacyjny? Jak to wyglada godzinowo itp.

Me

Napiszcie jeśli do kogoś z rekrutacji z 03.02 zadzwoną z potwierdzeniem, że się dostaliście na 100% :)

Klaudia
@Me 04.02.2018 22:01

Tez Ci mówili ze do końca lutego maja dzwonić ?

Me
@Klaudia 05.02.2018 09:15

Każdemu tak mówili :)

B
@Me 04.02.2018 22:01

Zaglądam tu właśnie po tę informację, bo w 3 etapie chyba słabo mi poszło:P Z tego co widzę druga rekrutacja jest 17-go, więc pewnie po niej będą do nas dzwonić.

Me
@B 07.02.2018 01:10

Słabo to znaczy? To była w sumie tylko rozmowa, więc nie mogło być aż tak źle :P

Marzycielka
@B 07.02.2018 01:10

To prawda, że w ostatnim etapie pojawiają się pytania o geografię?

B
@Me 07.02.2018 04:37

Mam jednak złe przeczucia, myślę że niewyspanie zrobiło swoje

B
@Marzycielka 07.02.2018 08:14

Mogą się pojawić

OlaS

Jest tu ktoś kto był na rekrutacji 3.02 na umowę stała i przeszedł wszystkie etapy?

Lala

Czy ktoś aplikował przez pracuj.pl?

Paula
@Lala 06.02.2018 18:36

Ja aplikowalam przez pracuj.pl pod koniec grudnia I na tego emaila student cos tam, ale brak odzwewu :(

Ewa

Ile osób z rekrutacji 3.02 przeszło do ostatniego etapu?

Me
@Ewa 04.02.2018 22:43

Ok 14

Ala
@Ewa 04.02.2018 22:43

Ok 14 z ilu mniej więcej?

Ewa
@Ala 06.02.2018 19:45

55

zosia

A czy zdjęcie sylwetki wysłaliście robione w domu samodzielnie czy u fotografa? :)

Ala
@zosia 04.02.2018 10:48

Fotograf

eldo

Czy ktoś z osób, które już miały spotkanie lub może ktoś inny orientuje się jak wygląda wynagrodzenie?

Zostaw opinię o Enter Air Sp. z o.o. - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Enter Air Sp. z o.o.