Polimex.net

• Bronisin

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o Polimex.net

Opinie o Polimex.net Łódź

Nie przegap nowości o Polimex.net!

Andriu

14.10.2017 23:04

Co nowego słychać w firmie? Byłem pracownikiem Polimex-u i bardzo miło wspominam swoja pracę w firmie.
    Stefan

01.10.2017 22:16

Jesteście przekonani, że o Polimex.net nie można napisać coś pozytywnego? Może warto wspomnieć, że to największy w Europie dystrybutor dodatków krawieckich i tkanin. W Polsce ma największą ofertę surowców do produkcji odzieży i innych branż przemysłu.
    Jarecki

20.08.2017 16:38

W każdej firmie znajdzie sie parę osób które psują atmosferę. Podpuszczają innych i dokuczają jak ktoś chce pracować dobrze. @Była Nie musisz się martwić, zostaną tacy ludzie którym chce się pracować w Polimex-ie
    Konrad

15.08.2017 15:39

Polimex.net to spoko firm i niezadowoleni lepiej jak odejdą.

17.08.2017 16:28

O czym ty piszesz. Jak odejdą wszyscy niezadowoleni, to zostaną tylko kierownicy, dyrektor, zarząd i może kasjerki. Kim wtedy będziecie robić?
    Solanż

09.08.2017 15:10

Czy jesteście pewni, że nie da się napisać o firmie coś pozytywnego? Wszędzie zdarzają się w karierze okresy gorsze. Ponadto nie ma idealnej firmy i zawsze może komuś zwyczajnie nie odpowiadać praca.
    Obecny

25.07.2017 11:36

Gdyby było w firmie tak jak piszecie to firmy by nie było. Może lepiej zając się pracą a nie obserwować innych?

03.08.2017 18:59

(usunięte przez administratora)k to max, na premie nie licz nawet. Tyle zarobisz w każdej innej firmie na luzie i z pocałowaniem w rękę.
    mariolka

03.08.2017 19:00

O to prawda z tymi antykami sprzet sluzbowy marzenie
    Miron

03.08.2017 10:55

Czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć na jakie warunki może liczyć kierownik działu sprzedaży? Myślę o wszystkim poza pensją oczywiście. Jaka jest atmosfera bo niektóre wpisy trochę są zastanawiające? Z góry dziękuję
    Analityk

31.07.2017 10:04

Dobra postawa żeby uczulić innych przed problemami. Tylko, że ja nie wierzę niektórym opiniom ponieważ robią to złośliwie ludzie często zwolnieni z firmy
    Mango

15.07.2017 18:50

Zawsze może być gorzej, być może jakiś gorszy czas dla firmy i dla pracowników. Słyszałem sporo dobrego o firmie i nawet złożyłem cv, teraz czekam czy zadzwonią i zaproszą na rozmowę. Czego mogą oczekiwać?
    kosmos

11.07.2017 14:18

zatrudnijcie sie tam , a będzie WAM dane
    Mogolizm

10.07.2017 11:29

Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie nic dobrego? To bardzo niedojrzałe zachowanie, wyśmiewanie się z innych, może niektórym sprawia przyjemność. Firma poradzi sobie z takimi "pracownikami" bo jest silna.
    Mimowszystko.org

07.07.2017 11:38

Była i nikk- zapraszamy. Nikk to wiadomo czemu a była tez rozumuje "nietypowo"
    Naprawde byly

06.07.2017 08:22

Nikk ja po odejsciu z polimexu założyłem firme niezłe mi sie kreci szukam marketingowcy specjalnej troski. Podaj namiar to dostane dofinansowanie z pfron

05.07.2017 13:55

gutek

20.09.2017 20:44

ale na czasookres 2-3 m-ce, żeby znaleźć coś bardziej ambitnego, kreatywnego i finansowego może być?????
    wiem

22.09.2017 11:41

Z takim podejściem, to jak najbardziej. Jako poczekalnia między jedną pracą a druga, to spoko :)
    Marta

04.07.2017 18:44

Szkoda, że są osoby które swoje niepowodzenia przerzucają na firmę. Polimex to dobry pracodawca. Polecam
    Poldek

25.06.2017 22:17

Czy możecie podpowiedzieć mi cos o pracy dla specjalisty ds. inwestycji budowlanych? Czy to duży temat inwestycyjny?

26.06.2017 09:48

nie szukajcie odpowiedzi na forum, to nie jest właściwe miejsce :)
    Lena

22.06.2017 20:28

Czy praca dla specjalisty ds. marketingu jest jeszcze aktualna? Czy ktoś mógłby podpowiedzieć kilka informacji o firmie?

23.06.2017 12:22

Daj sobie spokój z tą firmą, nie zarobisz(usunięte przez administratora)i. Odradzam.
    hmmmm

22.06.2017 15:49

Dwie gwiazdki to za duzo jak na ta firme.
    Solennik

18.06.2017 22:02

Jeśli niektórzy pracuj tak w firmie jak się wulgarnie wypowiadają to życzę im sukcesów w pracy. Uważam, że wszędzie może być gorszy czas i trzeba wspólnymi siłami przetrwać.
    nick

08.06.2017 09:29

OPINIA jest jak d-a, każdy ma swoją. A jeśli ktoś jej nie ma to niech sam sobie wyrobi :) Nie ma sensu sugerować się tymi wpisami, które, co by nie mówić, obrażają wielu wartościowych ludzi. Polimex to nie zakład pracy chronionej, choć jak widać po wpisach niektórych byłych pracowników, powinien już na etapie rekrutacji żądać przedstawienia opinii od psychiatry. No ale cóż.. Polak mądry po szkodzie ;) You know what I mean... ;)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Polimex.net?

Kontakt - Polimex.net

św. Teresy Od Dzieciątka Jezus 91C 91-341 Łódź

NIP:9471959416

KRS:0000319260

Branże: Sprzedaż hurtowa

Gregor

04.06.2017 18:25

O jakiej skali zwolnień mówicie skoro firma potrzebuje zaledwie kilku pracowników do czterech oddziałów? Premia powinna być rzeczywiście uznaniowa dla dobrych i solidnych pracowników. Niezadowolonym z firmy powodzenia w innej pracy.
    niebyła

01.07.2017 11:36

Ciekawe sąd masz takie wiadomości?:))) oj chyba nie było ci tak źle skoro tyle czasu upłynęło a ty nadal nie możesz się z tym pogodzić :)))))
    niebyła

05.07.2017 11:18

Biedactwo..... siłą cię trzymali????? a podobno żyjemy w wolnym kraju.... ;)

01.06.2017 23:04

Pytanie dlaczego w dziale sprzedaży została tylko jedna osoba
    Ex

01.06.2017 23:22

Bo na wiecej osób nie stać Polimexu. Oferuje tak małą kasę, że większość odeszła z firmy i pracuje teraz za lepsze pieniądze a potencjalni nowi pracownicy jak usłyszą o zarobkach, to wstają i wychodzą rozbawieni do łez.
    Odesz

01.06.2017 23:03

Odeszłam z tej firmy dzięki Bogu i dzięki zdrowemu rozsądkowi firma mi nie zrobiła krzywdy,ale teraz dopiero otworzyłam oczy jaki piękny jest świat. Ogólnie nie polecam. Brak motywacji pracownika i ta smutna prawda co zrobił pracodawca.
    Zatrudniona

01.06.2017 11:46

Polimex to nie korporacja . Zarząd Spółki zmienił się a co za tym idzie zmieniła się także koncepcja zarządzania. Ci, którym zmiany nie odpowiadały odeszli na fałszywe zwolnienia, o czymś to świadczy?! Premia dotąd traktowana była przez pracowników jako coś co się należy, niezależnie od wyników. A teraz premia jest UZNANIOWA i ma na celu motywować do pracy . Trudno o polemikę z zamieszczanymi tu komentarzami .... szkoda na to czasu . Rotacja pracowników ma miejsce w każdej firmie, to normalne zjawisko. Z Polimexu jedni odchodzą sami a inni zostają zwolnieni- i nie jest to widzimisię managementu, tylko stoją za tym argumenty. Ci którzy chcą uczciwie pracować mają w Polimexie swoje miejsce.
    Zatrudniona bardziej

01.06.2017 17:11

Rotacja w każdej firmie jest to prawda ale czy na taką SKALĘ?! Niesprawiedliwym jest kiedy każdy dostaje premie ale kiedy każdy nie dostaje premii to już jest sprawiedliwe. hmmm??????????
    Lukas

31.05.2017 21:06

Praca to nie bazar żeby sie targować. Są ludzie do pracy i do kierowania i o co chodzi? Najważniejsze , że firma jest ok.
    Czas na Zmiany

25.05.2017 21:14

My pracownicy- który pracują aktualnie – w pełni zaangażowani w pracę i fizycznie i sercem. Lubimy i chcemy pracować w tej firmie. W pełni angażujemy się w realizowane zadania .Nie zawsze identyfikujemy się z wpisami powyżej. Często pracujemy na 200% ze względu na nadmiar obowiązków lub braki kadrowe. Nie chodzimy na zwolnienia ,nie narzekamy, nie nawalamy. Pragniemy jednak zmiany „panującej kultury organizacyjnej „ – Ciągła wymiana kadry wprowadza chaos między nami pracownikami a nasza komunikacja jest NIE efektywna. Jesteśmy zdezorientowani i zmęczeni. Bardzo trudno wzajemnie się współpracuje jeżeli ciągle jest ktoś nowy. Być może sami zastanawiamy się czy nie odejść ? Czy jest szansa aby to zmienić? Czy można to zatrzymać ? To właśnie ludzie są kluczową siłą napędową firmy. Czy można tych pracowników na których można liczyć, sprawdzili się , pracują efektywnie- docenić ??? ILE TAK NAPRAWDĘ FIRMĘ KOSZTUJE CIĄGŁA WYMIANA KADRY?? Czy oferowanie niskich zarobków to jest oszczędność ??? Wiele ludzi nabyło w tej firmie ogromne doświadczenie i odeszło. Profity i śmietankę zbiera konkurencja. Pozyskanie i przystosowanie pracownika do charakteru pracy jest najdroższe. W tej firmie- znajduje się diament- doszlifowuje- i oddaje za darmo bez wzruszenia ramionami! Satysfakcja pracowników → Większa stałość zatrudnienia → Wyższa produktywność pracowników → Wzrost poziomu jakości usług → Wzrost lojalności Klientów → Rozwój przedsiębiorstwa Dla nas atmosfera jest bardzo ważna bo przebywamy ze sobą codziennie co najmniej 8h- w tygodniu więc więcej czasu w firmie ze współpracownikami niż w domu z rodzinami. Ciągłe zmiany kadrowe , brak premii sprawia, że klimat w firmie staje się nie do zniesienia. Pewnie premii mogłoby wcale nie być gdyby podstawy nie były niższe niż w Biedronce. (usunięte przez administratora) Mała rotacja pracowników to stabilny zespół, zaś firma jest uznawana za wiarygodną i cenioną przez klientów. Firma ma potencjał bo zatrudnia ludzi w których jest moc. Druga sprawa czy to dostrzega? My chcemy pisać pozytywnie ale dajcie nam argumenty! Zalety -praca 8.30- 16.30 od pn-pt - szybko mija czas- dużo się dzieje -współpracownicy Wady -duża rotacja -brak szkoleń - brak premii - pensja dopiero 10 –tego - brak pakietu socjalnego - niskie zarobki - brak właściwej organizacji - brak szansy na awans (usunięte przez administratora)
    Na jeszcze dlozszym zwolnieniu

26.05.2017 13:21

Jako lepszo prace ? ? Lepiej isc na zwolnienie . robota to gupota
    zarobiony

26.05.2017 15:48

Jaki brak premi ? Ja dostaje co miesiac . wszyscy inni po probnym tesz
    Stefan

24.05.2017 08:26

Szkoda, że forum służy niemalże wyłącznie do wylewania hejtu. Może jednak coś dobrego o firmie powiecie?

22.05.2017 17:00

Przepracowany

22.05.2017 20:14

(usunięte przez administratora) Każdy normalny człowiek najpóźniej po 3 miesiącu zorientuje się, jaki błąd popełnił zatrudniając się w Polimex.net i zmieni pracę na lepszą.
    Klara

19.05.2017 09:04

Polimex.net fajna firma i praca tu bardzo mi odpowiada.
    Danka

15.05.2017 08:41

Co nowego słychać w firmie? Słyszałam, że ciągle wprowadzane są produkty nowych marek – jak nici Picasso, Mozart, Star, wkłady Weber Einlagen i wiele innych. To dla pracowników sygnał, że w firmie dzieje się dobrze i praca nie jest zagrożona. Ja złożyłam cv i czekam.
    Ciekawy

14.05.2017 10:48

Wlasnie mezczyzni tez??

14.05.2017 14:01

O Bosze, poziom dyskusji osiagna dno, szkoda atramentu na ciag dalszy

13.05.2017 11:57

14.05.2017 01:20

W dziale sprzedaży jest tylko jedna kobieta handlowcem i nie wydaje mi się, aby to był jej wpis ... ?
    Gośka

09.05.2017 16:20

Czy ktoś jest zorientowany jakie zarobki można wyciagnąć na stanowisku specjalisty ds. sprzedaży i obsługi klienta? Czy to jest płaca prowizyjna czy inaczej?
    Londek

05.05.2017 12:35

Czy jesteście pewni, że o firmie nie można powiedzieć nic dobrego? Może jest o czym rozmawiać z osobami decyzyjnymi? Jakieś rady pomogą we wspólnej sprawie?
    Gość

02.05.2017 14:45

Witam, co powiecie o stanowisku kasjer-sprzedawca? Zarobki, praca, atmosfera? Będą dzwonić do bylego pracodawcy o referencje. Mało kto to robi

01.05.2017 12:56

Wydaje się jednak, że firma zmierza w tą lepszą stronę, czas pokaże. Do zainteresowanych pracą - przyjdź, zobacz, sam/a oceń. Czy dobrze, czy źle? Najlepiej samemu ocenić, różne bywają oczekiwania. Moja ocena neutralna. Znam firmy gdzie jest znacznie gorzej.
    Kadrowa

22.04.2017 12:47

Słyszałam, że Polimex.net poszukuje specjalisty ds. kadr i płac. Mam ochotę złożyć cv ale chciałabym dowiedzieć się coś więcej.Jak prowadzą rekrutację? Jaka jest ogólnie atmosfera w firmie? Czy do podstawy dochodzą jakieś dodatki np. dodatek socjalny?
    Gregor

12.04.2017 11:56

Polimex.net potrzebuje aktualnie do pracy człowieka na stanowisko kierownika hurtowni, czy ktoś mógłby coś powiedzieć? Mam zamiar składać cv tylko dobrze by było coś więcej wiedzieć. Jak prowadzą rekrutację, jeden czy więcej etapów? Ilu ludzi pracuje w hurtowni?
    gość

06.04.2017 06:39

oj Janusz, nie ma to jak rozmawiać samemu ze sobą na goworku...
    Jadzia

05.04.2017 20:10

Czyli na forum wpisy są od konkurencji, myślałam że są to opinie pracowników.

Zostaw merytoryczną opinię o Polimex.net