Polimex.net

2 Dodaj opinię
Polimex.net
2 353 5 1

Opinie o Polimex.net

Filtruj opinie po kryteriach:

zuzia rozia
Nazwa działu: Produkcja
 Opinia

Niestety nie moge wystawic pozytywnej opinii. Sklep dziala berdzo topornie. Zero kontaktu z klientem, nie odbieraja telefonow a czat nie dziala. Zrobienie zamowienia tez nie jest latwe. Koszty wysylki chyba najwyzsze w Polsce.

Pomocna?
TakNie
Zofia
 Opinia
@zuzia rozia 10.05.2019 13:37

W równym stopniu na forum respektujemy także i te opinie, które pochodzą od klientów danej firmy. Skoro w Polimex.net nie odbierają twoich telefonów, to może najlepszym rozwiązaniem byłaby jednak osobista wizyta. Od jak dawna korzystasz z ich usług? Zachęcam Was do aplikowania do Polimex.net, bowiem mają wiele ciekawych stanowisk do obsadzenia. Aktualne oferty pracy macie dostępne na ich stronie internetowej: https://polimex.net/pl/o-nas/kariera Jak myślicie - to dobre miejsce do rozpoczęcia kariery zawodowej? Zapraszam serdecznie do dyskusji!

Pomocna?
TakNie
mamjuzdosc
 Opinia

bardzo dziwna firma , (usunięte przez administratora) dziś pracujesz jutro - nie (usunięte przez administratora) brak jasnych kryteriów - pomimo ciągłych kontroli , brak reakcji z centrali , możesz monitować , że brak tego czy tego - mają to w (usunięte przez administratora) , centralne biuro ma to w (usunięte przez administratora)i tak ty odpowiadasz ... praca fajna !!!! (usunięte przez administratora) zmień doraddców !!!! pogadaj z pracownikami !!!

Pomocna?
Tak2Nie1
Ja
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia
@mamjuzdosc 27.04.2019 01:29

Zgadzam się z tobą. Prezes powinien pogadać że zwykłymi pracownikami, którzy tak naprawdę mają największe pojęcie o funkcjonowaniu sprzedaży na hali , potrzebach klientów, kiepskiej organizacji pracy i chaosu wynikającego z błędnych decyzji góry które sprawiają, że jest coraz gorzej. Potwierdzam również, że ogólnie praca nie najgorsza , szkoda tylko marnowanego potencjału firmy.

Pomocna?
Tak1Nie
Ania
 Opinia

W Polimexie pracuję dość krótko. Gdybym przeczytała opinie o tej firmie w tym serwisie (a tego nie robiłam), to prawdopodobnie nie przyszłabym nawet na rozmowę rekrutacyjną. I byłby to błąd. Ta firma, zresztą jak każda, ma swoje plusy i minusy. Dla mnie naprawdę dużym plusem są ludzie (przynajmniej z mojego działu)- są bardzo pomocni, mili, uśmiechnięci, koleżeńscy, przez co atmosfera jest bardzo w porządku i pracuje się po prostu dobrze. Fajnie też, że nie przenoszę pracy do domu- po pracy po prostu wyłączam komputer i jadę do domu. Poza tym, mam możliwość skorzystania z karty sportowej oraz dodatkowego ubezpieczenia grupowego na dobrych warunkach. Jeśli chodzi o kolejne pozytywne aspekty, to jestem zadowolona, bo dostałam tę pracę mimo tego, że nie miałam dużego doświadczenia, jednak dostałam szansę, z czego się bardzo cieszę. Realizuje zadania ze swojej dziedziny, ale mam też szansę, żeby angażować się w zadania marketingowe i na tym polu również się rozwijać i zdobywać doświadczenie, a jest to dla mnie ważne. Jak wcześniej wspomniałam, są też minusy. Dla mnie głównym jest to, że zasady i regulamin w firmie są bardzo sztywne i -moim zdaniem- przestarzałe. Przerwa obiadowa, "lunchowa" trwa..15 minut. Ja w tym czasie niestety nie jestem w stanie się spokojnie najeść. Nie wolno w czasie godzin pracy korzystać z telefonu. Na początku naprawdę odnosi się wrażenie, że jest tu zwyczajnie sztywno i że panuje wszechobecna kontrola. Ale to chyba kwestia przyzwyczajenia.. Jeśli bym mogła coś w firmie zmienić, to prawdopodobnie wydłużyłabym przerwę, albo po prostu zniosła limit czasu na jedzenie- pracowałam w kilku miejscach i nigdzie nie było określonego czasu na jedzenie (a na pewno nie tak sztywny jakim jest 15 minut). Podsumowując, pracuje mi się tu dobrze, mogę się realizować i rozwijać, ludzie są bardzo sympatyczni. Jest kilka rzeczy, które można byłoby zmienić, ale to pokaże dopiero przyszłość. Na pewno nie warto zrażać się negatywnymi opiniami, które są zamieszczane na tym serwisie, bo naprawdę nie odzwierciedlają prawdziwego stanu rzeczy.

Pomocna?
Tak19Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Ania 27.09.2018 14:24

Ania, dziękujemy Ci za opinię o naszej firmie. Cieszymy się, że czujesz się u nas dobrze. Szczególnie cenne jest dla nas to, że starasz się obiektywnie przedstawić swoje odczucia, a nie skupiasz się wyłącznie na negatywach. Odnośnie wskazanych przez Ciebie minusów, to 15-minutowa przerwa w pracy jest przerwą kodeksową, wliczaną do czasu pracy i nasz ustawodawca nie pozostawia nam w tym zakresie swobody. Niemniej z drugiej strony nikt nie mierzy czasu Twojej przerwy ze stoperem w ręku więc chyba nie jest to aż taki problem. Po prostu w pracy jak w życiu. Jeśli Ty nie przeginasz, to pracodawca też nie będzie przeginał i wyliczał Ci długości przerwy na posiłek z zegarkiem w ręku. Piszesz też o zasadach, regulaminach. Regulamin pracy musi być w każdej firmie zatrudniającej co najmniej 50 pracowników, a co do zasad to w firmie takiej jak Polimex, która zatrudnia znacznie więcej osób, muszą działać procedury, zasady postępowania. Ale one nie są wprowadzane przeciwko pracownikom tylko po to, aby wiedzieć jak działać, żeby właściwie wykonywać swoją pracę, w jakich sprawach do kogo się zwrócić itd. Zaś co do używania prywatnych telefonów w czasie pracy to jest podobnie jak z tą przerwą. Jeśli Ty nie przeginasz to nikt nie powinien Ci robić z tego powodu problemów. Co innego jak ktoś notorycznie wisi na prywatnym telefonie lub siedzi w necie w prywatnych sprawach w godzinach pracy. Praca to jednak praca a nie prywatny czas. Życzymy Ci powodzenia w nowej pracy i wielu sukcesów zawodowych oraz rozwoju dzięki ciekawej pracy w Polimexie!

Pomocna?
Tak9Nie1
Łysy
 Opinia

Tylko zapomniałeś dodać, że trudno się tej przerwy doczekać bo roboty jest tyle, że nie ma czasu nawet iść na przerwę bo prawie nikt już nie chce w tym Tesco pracować. Poza tym co to za łaska z tą dłuższą przerwą jeśli każą ci zostawać w pracy 15 minut dłużej.

Pomocna?
Tak1Nie1
Wf
 Opinia
@Ania 27.09.2018 14:24

Ania kto Tobie płaci za opinie tak pozytywną czyżbyś była protegowana przez kogoś na wysokim stanowisku każdy kto się tam dostanie przypadkiem z ulicy i niema pleców to jest nikim.

Pomocna?
Tak3Nie
Simon
 Opinia
@Wf 27.02.2019 18:33

A kto tobie Wf płaci za hejtowanie i sianie fermentu? Plecy to trzeba mieć żeby się zatrudnić w NBP, Orlenie albo KGHM. Polimex to prywatna firma i nikt tu na cudzych plecach kariery nie robi. Mówienie, że jak się nie ma pleców to się jest nikim w firmie to po prostu żenada. Wiem, że pozytywne opinie o Polimex cię bardzo denerwują, ale prawda jest taka, że aby tu pracować wystarczy mieć głowę na karku a nie trzeba liczyć na czyjeś plecy.

Pomocna?
TakNie1
Rrrr
 Opinia
@Polimex.net 27.09.2018 18:08

Co do tej przerwy to nie piszcie farmazonów 15 minut wymusza na was ustawodawca ? 15 minut to ustawodawca ustalił jako minimum ,górnej granicy nie ma.wiec dłuższa przerwa to dobra wola pracodawcy której nie macie.

Pomocna?
Tak1Nie
Zzzz
 Opinia
@Rrrr 27.03.2019 23:19

No tak bo inni pracodawcy dają i po 30 minut przerwy tylko, że bezpłatnej albo każą to odpracowywać, zostawać dłużej w pracy o 15 minut. Ja pracuję w Polimex i nigdy nie byłam wyliczana z przerwy co do minuty więc nie rób z igły widły Rrrr.

Pomocna?
Tak1Nie2
Nick
 Opinia
@Zzzz 28.03.2019 00:30

15 minut i kamery nad głowami a także naloty zarządu na stołówkę . Żeby lepiej się trawiło i w boczki nie właziło ????????????

Pomocna?
Tak3Nie
Ciekawy
 Opinia

Czyżby wymieniali "górę"? Ostatnio pojawiły się ogloszenia (usunięte przez administratora). Coś wiecie na ten temat? Czy to tylko przykrywka pod swoich kandydatów?

Pomocna?
TakNie
to tylko ja
 Opinia

pierwszy raz widzę żeby pracodawca był tak aktywny na goworku na profilu swojej firmy :) który z założenia jest portalem dla pracowników do wyrażania swojej opinii o przedsiębiorstwie. jakiś ukryty cel? :) (podpowiem że może chodzić o przesunięcie tych niepochlebnych wypowiedzi na dół strony gdzie nie wszyscy już zaglądają:)

Pomocna?
TakNie
Tolek
 Opinia
@to tylko ja 18.03.2019 17:41

To mało znasz gowork i mechanizmy działania tego portalu. Te wpisy to przeciwwaga dla ciemnej strony mocy czyli hejtu i pomyj, które się tu wylewa na pracodawców.

Pomocna?
TakNie
Olga
 Opinia

Na stronie firmy natrafiałam na ogłoszenie o pracę, w którym Polimex.net poszukuje Specjalisty ds. Zakupu Kwiatów. Napisane w nim jest, że oferuje ona oprócz możliwości rozwoju, wyjazdy na targi w Polsce, Europie zachodniej i Azji oraz szkolenia rozwijające umiejętności handlowe i negocjacje zakupowe. Czy Polimex.net zapewnia w praktyce takie rozwiązania swoim pracownikom? Jak oceniacie wspomniane wyjazdy zagraniczne?

Pomocna?
TakNie
Robson
 Opinia
@Olga 28.01.2019 01:03

Tak, Polimex faktycznie zapewnia takie wyjazdy swoim pracownikom. Przynajmniej kilka razy w roku odbywają się wyjazdy na targi - Azja, Europa zachodnia, Turcja itd. Nie ma w tym żadnej ściemy.

Pomocna?
TakNie
Czarek
 Opinia
@Robson 28.01.2019 08:59

I każdy pracownik może sobie pojechać na taki targ międzynarodowy?

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia
@Czarek 28.01.2019 18:39

Kazdy pracownik na stanowisku handlowym ma szanse pojechać na targi branżowe zwłaszcza jeśli ma wiedzę i doświadczenie z danej dziedziny i wykazuje zaangażowanie oraz innowacyjność w podejsciu do danej branży. Ostatnio kilka osób pojechało na targi europejskie a już wiosną targi azjatyckie.

Pomocna?
TakNie
manjurian candidate
 Opinia

Podobno jakąś nową filię otwierają . nie wiecie czy już jest rekturacja ?

Pomocna?
Tak5Nie

Pracodawca

 Opinia
@manjurian candidate 22.06.2018 12:15

Zachęcamy do udziału w aktualnie prowadzonych rekrutacjach. Obecnie w związku z rozwojem nowej branży poszukujemy specjalistów ds. zakupów, a także pracowników do nowej hurtowni na stanowiska: sprzedawca, magazynier, kasjer, pracownik hali sprzedaży. Więcej szczegółów znajdziecie w zakładce Oferty pracy na naszym Profilu Pracodawcy.

Pomocna?
Tak3Nie
Tomek
 Opinia
@manjurian candidate 22.06.2018 12:15

Pracowałem trochę w tej firmie, odradzam największemu wrogowi. Omijacie z daleka...

Pomocna?
Tak11Nie
obecny
 Opinia
@Tomek 02.07.2018 22:00

A ja uważam przeciwnie. Firma jest spoko.

Pomocna?
Tak3Nie1

Pracodawca

 Opinia
@Tomek 02.07.2018 22:00

TOMEK, dziękujemy za Twoją opinię. Jesteśmy otwarci na konstruktywną krytykę i merytoryczny dialog zarówno z obecnymi, jak i byłymi pracownikami. Odpowiedź zwrotna od nich jest dla nas zawsze cennym doświadczeniem, z którego możemy wyciągnąć wnioski, by nieustannie usprawniać funkcjonowanie naszej firmy. Niestety Twoja opinia jest zbyt ogólna, abyśmy mogli się do niej odnieść. Jeśli chciałbyś opisać sprawy, które mogły Cię niepokoić to możesz to zrobić pod adresem: biuro@polimex.net. Tylko dzięki temu będziemy mogli dokładnie zbadać sytuację i wyciągnąć ewentualne konsekwencje oraz wnioski na przyszłość. Dziękujemy Ci za dotychczasową współpracę i życzymy sukcesów zawodowych. Pozdrawiamy, Polimex.net

Pomocna?
Tak5Nie1
Ania
 Opinia
@manjurian candidate 22.06.2018 12:15

jest. Są ogłoszenia i można osbiście do Rzgowa na Katowicką podrzucić.

Pomocna?
TakNie
pola.4@o2.pl
 Opinia
@Polimex.net 02.07.2018 20:50

Witam gdzie znajduje się miejsce pracy i w jakich godzinach?

Pomocna?
TakNie
Jola
 Opinia

Pracowałam w w tej firmie i chce powiedzieć że spotkałam tam najbardziej fajne osoby kierownik super człowiek chciałam spróbować czegoś nowego i bardzo żałuję była to praca w której czułam się bardzo dobrze

Pomocna?
Tak4Nie2
Aaa
 Opinia

Witam chciałem się dowiedzieć na jakie pieniądze można liczyć na stanowisku magazyniera

Pomocna?
TakNie
Majka
 Opinia

Proszę o informacje dotyczące stanowiska kasjerki w Polimexie ? Zarobki ,obowiązki??? Dziękuję ????

Pomocna?
Tak2Nie
Justyna
 Opinia
@Majka 12.08.2018 00:21

Obowiązki to faktycznie obsługa kasy a nie jak w marketach, że jesteś od wszystkiego. Zarobki też lepsze niż w sieciówkach handlowych. Praca na jedną zmianę. Jak ci się spodoba to warto zostać na dłużej, bo firma jest stabilna. Ogólnie jest OK.

Pomocna?
Tak1Nie
Majka
 Opinia
@Majka 12.08.2018 00:21

Dziekuje???????????? Justyna za informacje

Pomocna?
TakNie
Inna filja
 Opinia
@Justyna 13.08.2018 09:40

Justynko z której filii jesteś? Bo trochę mijasz się z prawdą.

Pomocna?
TakNie
tasamafilja
 Opinia
@Inna filja 14.08.2018 18:57

Innafiljo napisz coś o sobie z której ty filji jesteś :-)

Pomocna?
Tak4Nie
Zorientowany
 Opinia

Potwierdzam. Firma jest fajna a wszystkie zmiany ja lepsze.

Pomocna?
Tak2Nie
Zadowolony
 Opinia
@Zorientowany 12.07.2018 18:14

Zgadza się, dobrze że się uspokoiło w tych komentarzach bo żal było czytać jakie bzdury tu wypisywali. Pewnie im się znudziło a może to sam gowork podgrzewa atmosferę

Pomocna?
Tak7Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie

Pracodawca

 Opinia

Jesteśmy dumni, że mamy utalentowanych i zaangażowanych pracowników również tych niższego szczebla. Jednak są nam oni niezbędni do realizacji innych zadań niż marketing internetowy. Ponieważ stale się rozwijamy i rozszerzamy się o nowe branże, to poszukujemy obecnie osoby specjalizującej się w marketingu w sieci i z doświadczeniem w tym zakresie. Wszystkie konstruktywne uwagi bierzemy sobie do serca, a byłych pracowników gorąco pozdrawiamy i życzymy powodzenia.

Pomocna?
Tak1Nie
iv
 Opinia

Cześć, mam pytanie dot. zarobków (widełki brutto chociaż) w dziale marketingu, jestem zainteresowana ogłoszeniem specjalista ds marketingu internetowego, ale czytając te opinie, boję się, że trafię ze swojego szamba do innego

Pomocna?
Tak2Nie
pracownik
 Opinia
@iv 05.03.2018 18:37

ile zarabiasz teraz w tym swoim szambie?

Pomocna?
TakNie
specjalista ds. marketingu
 Opinia
@iv 05.03.2018 18:37

ktoś trochę znający się na marketingu internetowym powinien wiedzieć, że na takim Goworku to wylewają pomyje różni malkontenci, a opinię o firmie w której chce się pracować wyrabia się w bardziej wyszukany i wiarygodny sposób

Pomocna?
Tak2Nie
Eska
 Opinia

Miało być: "Zatrudniony ...

Pomocna?
TakNie
Eska
 Opinia
@Eska 09.03.2018 16:34

Miało być: "Zatrudnimy ... polski jest jednak trudny hehehe

Pomocna?
TakNie
Pamiętasz mnie?
 Opinia
@Eska 09.03.2018 16:36

Andrzej, jak piszesz na forum, to nie pij. Zgryzota Cię w końcu zeżre, że już nie pracujesz w Polimexie, tylko pobierasz zasiłek.

Pomocna?
TakNie
Pamiętająca to i owo...
 Opinia
@Pamiętasz mnie? 09.03.2018 20:09

ha ha myslimy tak samo, solidarnosc jajnikow to jest intuicja! tylko powiedz mi moja droga dlaczego ten frustrat Andrzej K. odreagowuje swoje nieudacznictwo na publicznym forum? to inna wersja erotomana gawedziarza??? w sumie to mi go szkoda mam nadzieje ze chlopina sie w koncu ogarnie i nie zrobi sobie krzywdy

Pomocna?
TakNie
Pamiętasz mnie?
 Opinia
@Pamiętająca to i owo... 10.03.2018 19:57

Nie jestem kobietą... Może trochę przesadzasz, Andrzej nie był znów taki frustrat i nieudacznik skończony. Choć rzeczywiście coś mu się pogrzało przez ten czas z lekka pod sufitem, żeby do tej pory tak się męczyć i wylewać fekalia na Polimex pod różnymi nickami. Poznać go można na odległość, z zamkniętymi oczyma:-)

Pomocna?
TakNie
Pomocny
 Opinia
@iv 05.03.2018 18:37

Płacą całkiem nieźle, a przede wszystkim dadzą ci faktycznie tyle ile obiecali, a wierz mi, że w innych firmach bywa z tym różnie. Dodatkowo jak masz trochę polotu i jakieś wyniki to można naprawdę dobrze zarobić. Najważniejsze jest jednak to, że firma nie skąpi kasy na marketing i jeśli potrafisz wykazać się inwencją to możliwości działania są naprawdę duże, bo firma stawia na rozwój i aktywność w sieci, co widać chociażby po tym jak wygląda strona nowego sklepu internetowego.

Pomocna?
Tak4Nie
zadowolony
 Opinia

Firma jest naprawdę spoko. Nie ma co narzekać. Stałe godziny pracy. Wiesz co do ciebie należy. Nikt się nie czepia.

Pomocna?
Tak2Nie
Nicka
 Opinia
@zadowolony 08.06.2018 13:53

Ja zaczęłam pracę w Polimexie już parę miesięcy temu i uważam że firma jest naprawdę ok. Wcześniej pracowałam w spożywce duzej sieci. (usunięte przez administratora) i malaria, na magazyn to wejść się nie dało jak dostawa przyjechała. W Polimexie jest porządek i dobre warunki pracy. Wiadomo co kto ma robić, a nie, że jesteś od wszystkiego. Kasa też lepsza niż w sieciówce. Od razu na wejściu dostajesz tez fajny pakiet benefitów nie tylko siłka czy basen ale tez np. tańsze bilety do kina. No i najważniejsze, że praca w normalnych godzinach a nie raz od rana a raz po południu. No i nie trzeba zatowarowywac w nocy. Dla mnie praca zdecydowanie na plus.

Pomocna?
Tak2Nie
Konrad
 Opinia

Jest ogłoszenie na zastępcę kierownika hali w Łodzi. Angielski trzeba znać? Programy komputerowe jakieś? Jak dużo podwładnych do ogarnięcia na hali? No i przede wszystkim jak płacą, na ile można liczyć miesięcznie na rękę (widełki chociaż)?

Pomocna?
TakNie
Obserwator trendów
 Opinia

Handel podlega obecnie dużym zmianom. Dotyczą one także rynku odzieży - sklepy coraz częściej zmieniają kolekcje, a klienci coraz chętniej kupują ubrania w internecie. Trzy trendy obecne w tej chwili w branży handlu odzieżą to: 1. Nieograniczony dostęp do informacji 2. Presja czasu 3. Indywidualizacja Wszystkie są z sobą związane. Konsumenci dzięki internetowi cały czas śledzą modowe nowinki z całego świata. Firmy odzieżowe nie tylko obserwują pokazy mody, a także to, co nosi się na ulicach światowych stolic mody. Dzięki systemom informatycznym wiedzą dokładnie co sprzedaje się w ich sklepach w czasie rzeczywistym i mogą reagować na zmieniające się oczekiwania klientów, np. szybko wprowadzać podobne produkty do tych, które okazały się już sprzedażowymi hitami. Moda robi się coraz szybsza. Presja czasu wymusza także produkcję bliżej rynków zbytu. Dlatego firmy szyjące głównie w Azji coraz więcej odzieży produkują w Polsce. Dzięki temu mogą szybko wprowadzać nowe, modne ubrania do swoich sklepów. Ważna jest indywidualizacja, czyli dostosowanie asortymentu do potrzeb klientów każdego sklepu. Jednak sprzedaż tradycyjna nie zniknie. Gdy w latach 20 XX w. w Stanach Zjednoczonych powstały domy wysyłkowe, to wszyscy myśleli, że handel padnie. A firmy, które najwięcej wysyłały jak Sears, otworzyły wielkie sieci domów towarowych. Obecnie mają kłopoty, ale minęło 100 lat. Sprzedaż stacjonarna z kolei coraz mocniej przenika się z internetową, bo część klientów odbiera przesyłki w sklepach.

Pomocna?
Tak6Nie
szukam pracy - help!
 Opinia
@Obserwator trendów 26.04.2018 18:54

ja nie daję rady z tym pedzącym światem wszystko powariowało, miałem biznes upadł bo żółtki zalali Polskę swoim badziewiem a ludzie nie patrzą na jakość tylko na cenę, dawałem prace teraz sam jej szukam, w którą branże wejść żeby dać radę z wymaganiami? budowlanka tez cięzka, samochodówka nie lepsza, spożywka jeszcze gorsza bo żarło się ciągle psuje, niby ta branza odziezowa ok, ale te pierdzielone trendy mody, kto za tym nadąży, nie ma normalnej pracy w tym świecie???

Pomocna?
Tak3Nie
Była
 Opinia

Słyszałam że Polimex wprowadził karty sportowe dla pracowników. Ale przecież nie ma się z czego cieszyć bo teraz dopiero wasi Kiero dadzą wam taki wycisk w robocie że nie będziecie mieli nawet siły żeby skorzystać z pakietu.

Pomocna?
Tak5Nie
Obecny
 Opinia
@Była 27.03.2018 20:13

A jednak świadczy to o tym, że firma robi coś pozytywnego i konkretnego dla pracowników. Nie chodzi tylko karty sportowe, ale też o dobre rozwijające szkolenia na przykład. Oczywiście Byłej to nie cieszy ale Obecnych jak najbardziej :)

Pomocna?
Tak5Nie
pracownik
 Opinia
@Była 27.03.2018 20:13

to jest straszne, Polimex wprowadził karty sportowe, takie bonusy są niepotrzebne, bo pracownicy za bardzo poczują się docenieni; powinien być zakaz wprowadzania takich dodatków dla pracowników, żeby nie poczuli się za dobrze, kto to widział w dzisiejszych czasach tak się troszczyć o załogę, żeby dbała o swoją kondycję, swoje zdrowie, spędzała fajnie czas poza pracą, niesłychane, Była powinna zostać prezesem, wtedy by pracownicy wiedzieli, że nie mogą na cokolwiek liczyć, ha! Była, wesołych Świąt i wrzuć na luz :)

Pomocna?
Tak4Nie
Feliks
 Opinia

Niektórym to najlepiej wychodzi narzekanie. Jeśli jest tak źle to zmieńcie firmę i może gdzieś znajdziecie lepszą pracę?

Pomocna?
Tak2Nie
maruder
 Opinia
@Feliks 16.03.2018 17:33

ale nikt nas nie chce zatrudnić a jak zatrudniom to karzom zapier... co robić panie??? pozwul nam ponarzekać choć troszke wtedy łatwiej zniesć niepowodzenia przecierz jak tak ponarzekam to lepsze od drogiej terapji u psychologa nie stać mnie na nią narzekanie nie jest zakazane, wszystko mnie wnerwia, była wiosna tydzień temu, a znów zima, jak tu żyć panie???

Pomocna?
Tak4Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
chłop
 Opinia

"Baba z wozu koniom lżej", he he Przysłowie, odnotował Salomon Rysiński (1618) Najpierw miało być lżej nie koniom, lecz kołom: "kołom lżej", "kółkom lżej". Współczucie dla koni jest w wersjach późniejszych, z XIX wieku. Dawniej ważniejszy był sprzęt, żeby się nie zepsuł. Potem dopiero pojawiła się troska o konie. A baba, przynajmniej w tym przysłowiu, konsekwentnie liczyła się najmniej. U Zoszczenki chłop podwozi narratora za rubla, a droga ciężka, koń się męczy, czasem trzeba schodzić z wozu. Za wozem drałuje baba, która się naparła do miasta z racji swoich imienin. Chłop, jak sam mówi, w domu ani chybi uhonoruje solenizantkę, ale teraz niech sobie idzie pieszo za wozem. Nic jej nie będzie, "baba silna jak smok". Baba nie ma potem żalu, z ochotą rozładowuje wóz. Bo i co z baby na wozie? Jak jej tam nie ma, to i lepiej. Lżej. A chłop, jak tak mówi o babie, szczególnie o swojej, to od razu widać, że prawdziwy chłop. Nie trzyma się babskiej kiecki, nie ulega babskim fanaberiom i w ogóle nie zależy mu specjalnie na babim towarzystwie. I dlatego baba jest tak dobrym, mocnym, trafnym uogólnieniem wszystkich niepotrzebnych ciężarów, tych, co to o nich mogliśmy wcale nie myśleć najpierw, że są ciężarami, a nawet gotowiśmy byli ich straty żałować. Ale zastanowiwszy się nieco, widzimy, że bez nich lepiej. Tak naprawdę nam lżej.

Pomocna?
Tak1Nie
kobieta
 Opinia
@chłop 13.03.2018 20:03

nie mówi się baba, tylko kobieta! a co, kobiety niepotrzebne w pracy? że niby do garów tylko?

Pomocna?
TakNie
kobieta
 Opinia
@chłop 13.03.2018 20:03

a, dopiero teraz przeczytałam całą twoją wypowiedź, że to przysłowie tylko o niepotrzebnych w tym przypadku pracownikach, którzy są ciężarem dla firmy, zajarzyłam o co biega, sorki, ale bardzo nie lubię, jak się mówi baba, to takie mało miłe

Pomocna?
TakNie
chłop
 Opinia
@kobieta 13.03.2018 21:49

Masz tu jeszcze inne wyjaśnienia tego znanego powiedzenia wyjaśnienie 1 Baba jest tu określana jako osoba niepotrzebna. Końmi i wozem zazwyczaj sterował mężczyzna. Tak więc Baba jest zbędnym obciążeniem dla koni. W interpretacji mówimy o pozbyciu się osoby zbędnej niepotrzebnej, która tylko przeszkadza i sprawia kłopoty. wyjaśnienie 2 o sytuacji, w której pozbycie się kogoś lub czegoś jest pożądane wyjaśnienie 3 wygonić kogoś i będzie lżejsza praca wyjaśnienie 4 Jest takie powiedzenie „baba z wozu, koniom lżej”. Wszyscy znamy je doskonale. Skąd się wzięło? Wiadomo, że koń ciągnąc za sobą wóz ma naprawdę trudne zdanie, jeśli ten wóz jest czymś załadowany i dodatkowo jeszcze siedzą na nim ludzie. Każdemu byłoby nieco ciężko. Im mniej produktów załadowanych na wóz i im mniej ludzi na nim siedzących, tym mniejsze obciążenie dla zwierzęcia. Dlaczego się akurat mów w tym porzekadle o babie, tego akurat nie wiem, trudno zgadnąć, co autor miał dokładnie na myśli. Generalnie chodzi tutaj o to, że czasami pewne rzeczy stanowią dla nas zbyt duże obciążenie, ale musimy ów balast dźwigać na swoich barkach. Odczuwamy prawdziwą ulgę, kiedy nagle się okazuje, że nie musimy już się tą sprawą zajmować. Była dla nas może za trudna, a może nie za wygodna – po prostu tak czy siak nas przerastała i straszliwie nam z jakiś względów ciążyła. Cieszymy się, jeżeli tylko mamy okazje pozbycia się jej, bo to oznacza, że przestaje ona leżeć w zasięgu naszych zainteresowań.

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak6Nie
oszołomiony
 Opinia

kiedys jak chłopy nie chciały iść do wojska to sobie obcinali palca wskazujacego na pienku siekierą, żeby nie móc strzelac, nie polecam, poza tym ponoc potem i tak przyjmowali do woja bo mogli strzelac tez innymi paluchami, mozesz wykapac sie i mokry wyjsc tera na dwor jak jest minus 15 bedziesz potem autentycznie chory, tylko czy warto? nie polecam, jak chcesz odpoczac to masz przeciez urlop, a jak sie wyczerpie ten przyznany to ostatecznie mozesz zawnioskowac o bezplatny urlop, nie ma potrzeby robic sobie krzywdy, a te z zusu podobno faktycznie coraz mocniej kontroluja, taki prikaz maja odgórny nie ma co do nich miec o to pretensyje

Pomocna?
TakNie
Pamiętająca to i owo...
 Opinia

przeciez te wszystkie zajadliwe komentarze pisze nikt inny jak nasz Andrzejek ktory nie moze sie pogodzic do tej pory ze swoja porazka widac ze i gdzie indziej nie jest dla niego zbyt dobrze bo nie tracilby tyle czasu do tej pory na te wszystkie hollywoodzkie produkcje na Goworku, przynajmniej chociaz w Polimexie jest lzej i przyjemniej bez niego, aczkolwiek dobry psychiatra to by mu sie przydal, bo szkoda goscia ze tak sie do tej pory meczy ze swoja psychoza

Pomocna?
Tak4Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie
troll
 Opinia

Dobre opinie są nudne. Kto będzie chciał czytać o pozytywach??? Zieeeeew... Lubimy pisać paszkwile, karmimy się nienawiścią, malkontenctwem, wylewaniem jadu. Przestajemy oddychać jak nie wylejemy żółci, jak nie obrzucimy błotem. Dobre opinie to na wieczorek u babci Frani z ciepłą herbateczką. My żyjemy złością, gniewem, przygnębieniem. Nie zabronisz nam trollować! To jest wolny kraj. Trolle wszystkich krajów łączcie się!

Pomocna?
Tak2Nie
Natasza
 Opinia

Dorogije poliaki, iz waszewo polskowo żurnała: "Lewiatan przekonuje, że w 2018 roku priorytetem powinno być wprowadzenie zmian, które wpłyną na usprawnienie procesu zatrudniania cudzoziemców. Problemy kadrowe powodują, iż firmy coraz częściej muszą ograniczać swoje plany inwestycyjne, co wpływa negatywnie na perspektywę rozwoju gospodarki. Świadczy o tym najniższa od 25 lat stopa bezrobocia, która w listopadzie wyniosła 6,5 proc., rosnąca liczba wolnych miejsc pracy oraz wzrost przeciętnego wynagrodzenia o 7,4 proc. z perspektywą jeszcze większych podwyżek w kolejnym roku. Należy jednak pamiętać, że nie we wszystkich regionach i branżach mamy do czynienia z "rynkiem pracownika". Takim obszarem jest ściana wschodnia i mniejsze miejscowości, gdzie nadal jest wysokie bezrobocie. Firmom brakuje przede wszystkim wykwalifikowanych pracowników w takich branżach jak ICT (technologiach informacyjno-telekomunikacyjnych - red.), budownictwo, transport oraz w pracach prostych, gdzie podaż tanich pracowników zza wschodniej granicy została praktycznie wyczerpana - przekonuje ekspert Konfederacji Lewiatan Jakub Gontarek. W perspektywie nadchodzących lat polski rynek pracy czeka strategiczna zmiana, do której już w 2018 roku powinny rozpocząć przygotowania zarówno administracja, jak i firmy. Głównym zadaniem, jakie stoi przed polską gospodarką, jest przygotowanie się do zmian wynikających z nadchodzącej rewolucji technologicznej i wyzwań Gospodarki 4.0. Jest to szczególnie istotne w kontekście wyrwania się z pułapki średniego dochodu, co w praktyce oznacza, że polskie firmy muszą przestać konkurować niskimi kosztami pracy, a wchodzić na ścieżkę wysokoprzetworzonych, najwyższej jakości produktów i usług."

Pomocna?
Tak3Nie
Kandydat
 Opinia

Pytanie podobne mam do Seby w kwestii ogłoszenia, jak wygląda praca handlowca w terenie? Jakie auto, ile wizyt dziennie, ile godzin, co z weekendami?

Pomocna?
Tak5Nie
Była
 Opinia
@Kandydat 21.02.2018 17:22

Nie ma żadnych wyjazdów do klientów. Cały dzień siedzisz i dzwonisz jak w jakimś (usunięte przez administratora)call centre do ludzi, którzy nie chcą nic kupić i cię odsyłają za miesiąc , dwa na wieczne nigdy. (usunięte przez administratora) Szkoda tylko, że te metody są sprzed 20 lat i dziś już nie działają. Towar wychodzi spedycją albo odbiór osobisty - nie ma włożenia do klientów.

Pomocna?
Tak1Nie
Kandydat
 Opinia
@Była 21.02.2018 18:21

dzieki, to w sumie dobrze że nie trzeba drałować po dworze, czy śnieg, czy deszcz gdy musisz zasuwać do klientow tachać towar, tylko nie wiem czy akurat ja usiedzę w biurze w tej sytuacji, bo nigdy nie pracowalem w biurze tylko zawsze w terenie, pomysle wiec czy wysylac cefałkę czy dac sobie spokoj

Pomocna?
TakNie
Seba
 Opinia

Polimeks szuka handlowca ktoś może mi objaśnić czy wystarczy kategoria b na samochody osobowe do wizyt u klientuw czy trzeba mieć prawko na dostawczaki?

Pomocna?
Tak3Nie
Były
 Opinia
@Seba 20.02.2018 20:00

ha ha chcesz jeździć do klientuw? ja myślołech, że do klijentuff się jeździ

Pomocna?
TakNie
Seba
 Opinia
@Były 20.02.2018 20:58

palec mi się omcknął wiem że się pisze klientów a ty zamiast mi objaśnić czy handlowcy rozwożą towar dostawczakami czy nie to nasmiewasz się że zrobiłem błąd, bardzo śmieszne

Pomocna?
TakNie
Obecna
 Opinia

Firma ma do poprawienia parę rzeczy, lecz to co przeczytałam w komentarzach, to jakieś niezłe przegięcie. Ludzie, macie niezłą fantazję, żeby pisać te banialuki, które zakrawają na oszczerstwa jakichś frustratów. Tak nie można, nie godzi się cywilizowanym ludziom. Jak się przykłada do pracy, a nie leni czekając tylko na jej koniec, to się pracuje całkiem spoko, nikt się nie czepia. Atmosfera jest kulturalna, prawa pracownicze przestrzegane. Czego chcieć więcej? A, zapomniałam napisać, że zarobki mogłyby być troszkę wyższe, a tak poza tym, to nie ma się za bardzo czego czepiać pracując w Polimexie.

Pomocna?
Tak14Nie
szukam pracy
 Opinia
@Obecna 15.02.2018 22:17

na jakim poziomie są zarobki w Polimexie, znaczy minimalna krajowa, czy cóś więcej??? umowy jakie, o pracę, czy jakieś śmieciówki? duże obsuwy mają w wypłacie pensji? elastyczny czas pracy, czy sztywne godziny?

Pomocna?
Tak4Nie
Obecna
 Opinia
@szukam pracy 16.02.2018 19:25

(usunięte przez administratora)Pensje, może nie są bardzo wygórowane, ale bez przesady, za minimalną nikt by nie pracował, a pracują tu niektórzy już 10 lat i więcej i jakoś nie chcą odchodzić. Umowy są o pracę, śmieciówki nie wchodzą w rachubę. Pensja przechodzi z regularnością akurat niezłą, bo nie było nawet jednego dnia opóźnienia. Jeszcze żeby tylko dali jakąś podwyżeczkę w związku z wzrostem kosztu życia wokół ostatnimi czasy i coby lepszą kieckę kupić od czasu do czasu, to bym nie narzekała, ale czy się doczekam jeszcze w tym roku, tego już nie wiem...

Pomocna?
Tak4Nie
Ja
 Opinia
@Obecna 16.02.2018 21:35

Zapraszam na dół tu są dwie zmiany :)

Pomocna?
Tak1Nie
Obecna
 Opinia

wyraziłam tylko swoje zdanie, mi tam robota tu w miarę leży, jak napisałam, nie jest idealnie, a dla mnie wystarczająco przyzwoicie, tylko gdzie jest idealnie? zdróweczka życzę kochaniutka, nie denerwuj się tak, bo złość piękności szkodzi:)

Pomocna?
Tak2Nie
Obecna
 Opinia

Czyli do tej pory nie wiesz, za co zostałaś zwolniona?

Pomocna?
TakNie
Obecna
 Opinia

Nie ma zwalniania bez powodu... to że ty nie znasz powodu, to nie znaczy że go nie było, nie możesz być tego pewna. Bardzo się cieszę się, że udało ci się znaleźć lepszą pracę. Może kiedyś też będę szukała czegoś innego, jak mi się tutaj znudzi, ale teraz naprawdę nie jest mi źle, tylko tak jak pisałam wcześniej, mogłabym dostać jeszcze jakąś podwyżkę i byłoby już zupełnie spoko. A i mogłaby być inna kawa w kuchni, bo ta co dają, coś mi nie podchodzi do końca, a tobie smakowała ta nasza kawa???

Pomocna?
TakNie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak7Nie
On
 Opinia

Chyba przeginasz .

Pomocna?
Tak2Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak19Nie
ciekawy
 Opinia

pochwal się chociaż na jaką to nową firmę trafiłeś

Pomocna?
TakNie
Była
 Opinia

A już myślałam, że to tylko moje odczucia. Teraz wiem, że inni też tak to widzą.

Pomocna?
TakNie
Pawel
 Opinia

Specjalista IT Witam wszystkich, mam do Was pytańie, o co chodzi z tym stanowiskiem, że znowu kogoś szukają? Całkiem niedawno też szukali, zgłosiłem się, nawet ktoś do mnie oddzwonił, pytał czy palę papierosy itp podobne pytania, nic na temat :) no a że nie palę to nie wiem co przesądziło, ale drugi raz nie dzwonił i nie dostałem tej pracy. Może ktoś mi rozjaśni w głowie :D Dzięki.

Pomocna?
Tak5Nie
Była
 Opinia
@Pawel 09.01.2018 18:41

Rozpatruje to w kategorii sukcesu a nie porażki, bo praca tam to właśnie porażka. Wydaje mi się, że pytanie o palenie jest co najmniej nie na miejscu. Sam widzisz, że nie interesują ich twoje umiejętności, tylko czy nie będziesz wstawał od biurka. No bo marnujesz czas a firma czasu nie ma. Szukaj w normalnych firmach, w których będziesz swobodnie mógł pracować (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak5Nie
Spy
 Opinia

Jeżeli szukacie pracy w Polonez to odradzam. Może atmosfera między pracownikami najniższego szczebla jest w porządku. (usunięte przez administratora)Wiele z tutaj poprzedzających opinii jest prawdziwa. Wynagrodzenie? Premia? Istnieje (takie krążą legendy), ale nie na dziale wysyłki.(usunięte przez administratora)Na wysyłce sprawa jest inna. Jest pewien TARGET pieniężny który musi być wyrobiony. Chyba od ponad pół roku nie został wyrobiony. Brak premii. Dlaczego? Rewitalizacja pracowników. (usunięte przez administratora) Następnie mieć gdzieś sugestie i informacje ze za mało ludzi. Tak. To działa. Brak jakiegokolwiek socjalu.

Pomocna?
Tak3Nie
byla praownica
 Opinia
@Spy 08.01.2018 18:59

prawda

Pomocna?
Tak1Nie
anonim
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak8Nie
Ziomal
 Opinia

Ludzie, nie piszcie głupot o pierwszej nocy, tu trzeba pisać prawdę, a nie wymysły. W Polimeksie pracują ludzie, nie można kogoś oczerniać takimi wymysłami. Szef jest taki jaki jest jak się nie podoba to mozna się zwolnić - tam nikogo siłą nie trzymają.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Polimex.net - Łódź

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polimex.net

×
Zero tolerancji dla mobbingu w firmie!

Byłeś świadkiem?
Dodaj opinie na www.gowork.pl/opinie
Potrzebujesz wsparcia?
Skontaktuj się z Panią Joanną Koczaj-Dyrda zgloszenie@gowork.pl

Joanna Koczaj-Dyrda
Joanna Koczaj-Dyrda Ofiara mobbingu - Radca prawny