topeex

Bytom

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 184 ocen.

Opinie o topeex

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie topeex

Dominika
użytkownik zarejestrowany

@kusy a czy firma oferuje jakieś wynagrodzenia za staż albo praktyki? Dla młodych ludzi każda forma wynagrodzenia parcy to bardzo duża motywacja do nauki.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

kusy
użytkownik zarejestrowany

jeśli chodzi o praktyki to pewnie chętnie cię przyjmą

MELON

TAK OBECNIE SPRAWE EGZEKUCJI OD KOMORNIKA PRZEJĄŁ ZUS KTÓRY TEZ ICH SCIGA WIEC JA SOBIE POCZEKAM JAK ICH ZNAJDĄ WISZĄ ZUSOWI 70TYS ZŁ czyli wiadomo ze niepłacili ubezpieczenia za wszystkich

Melon

Jakby sie nie ukrywali to moj komornik moglby smiało mi wyegzekwowac należnosci .

Melon

Masz namiary na obecna siedzibe tej firmy?poniewaz mam wyrok sadowy na nich do egzekucji

KillBill

A psychopata tłumacz to pracuje tam jeszcze?. Odradzam wyjazd!!!! Dajcie sobie spokój

melon

moze wiecie gdzie te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się przeniosły bo musze wskazać adres komornikowi?

pilot
@melon 22.05.2015, 08:49
moze wiecie gdzie te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się przeniosły bo musze wskazać adres komornikowi?...

Najprawdopodobniej wyszukują przez agencję pracy i zatrudniają przez jakąś polską firmę. Jak się ktoś dowie przez jaką, to dojdziemy do tych złodziei !!!

chetny

to znaczy ze ci co tam jada dostają kontrakt francuski ?

jwp

I tu się mylisz śmigam na francuskim kontrakcie wszyscy co zostają go maja...nie mam pojęcia jak nazywa sie nowa firma ale raczej napewno znajduje się w polsce

MELON

niemogłeś dzieki temu syfowi dostać francuskiego kontraktu bo taką mają umowę z tym syfem,cały czas jakby ktoś wiedział pod jaką nazwą te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się ukrywają to prosze dajcie znać

jwp

A dropowa daje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] francuzowi topex juz nie istnieje chyba że pod inną nazwą JESZCZE RAZ JEBAC MADAM DROPOWA

jwp

Dzięki topexowi dostałem francuski kontrakt a więc lamusy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i nieroby zadupiac w pl za 1200zl

yyyyuui

Jak będziesz wiedział to daj mi znać ja zlece komornikowi poszukiwania może on poblokuje im konta i znajdzie

yyyuui

witam czy może z was ktoś wie jak się teraz skontaktować z tą firmą ? bo stary adres nie aktualny a telefonu nikt nie odbiera a mi pita nie przysłali a musze sie rozliczyć proszę o jakies namiary

byly pracownik

stracilem 5 lat w tej firmie, znalazlem cos lepszego , szkoda ze nie szukalem wczesniej , teraz lepsza kasa lepsza praca , odradzam wam te firme

melon

A gdzie kazali ci sie zgłosic na rozmowe o prace?daj mi adres jak możesz

melon

czy wie ktoś gdzie ta śmierdząca firma się ukryła?po ucieczce z bytomia

andrzej

pracowałem tam 5 lat temu mieszkało się w budynku żandarmerii przerobionym na kwatery ogólnie syf ..ale to zalezy od ludzi którzy tam mieszkają... ale dało się przezyc...

dzik

Dlaczego usówacie prawde?bez wulgaryzmów co to wogóle za forum ?

MELON

NO WŁASNIE NIEWIEM BO STRONY NIEMA,POWIEM WAM JAK ZACHWILE ZLECE EGZEKUCJE U KOMORNIKA

rrrrrrrrrrr

czy ta firma jeszcze istnieje ponoc w bytomiu juz jej niema

alealealeksandra
@rrrrrrrrrrr 05.12.2014, 22:26
czy ta firma jeszcze istnieje ponoc w bytomiu juz jej niema

Bo to firma kogucik

melon

po rocznej batali udało mi się wygrać w sądzie kwotę 500zł którą mi ukradli na podstawie lipnych dokumentów ze wsteczną datą dobre i to

melon

Pozniej wstawie i wam podesle link

tomasz
@melon 01.10.2014, 08:16
Pozniej wstawie i wam podesle link

witam wlasnie dzis dostalem tel w sprawie wyjazdu do francji na produkcje i z babkom gadalem i wszstko super pieknie i czy ty kolego mugl bys mnie jakos uswiadomic jak to naprawde tam wszystko wygląda z góry dzieki.

melon

daj mi email mikołaj to ci wysle

mikolaj

napisz mi email to wysle ci filmik z miejsca zamieszkania jak mieszkałem

melon

mikołaj bosciemnaja ana miejscu okazuje sie co innego

melon

mikolaj radze ci dobrze tam są picie awantury z użyciem noża i oszustwa na kasie i totalny [usunięte przez moderatora] z mieszkaniem w chlewie niepolecam jeszcze raz nikomu ja własnie toczę cały czas batalię o wypłatę za delegację w sądzie niepolecam tej firmy i radzę omijać ją szerokim łukiem jak tylko uda mi się uzyskać wyrok to napewno będę wnioskował o odebranie im certyfikatu rzetelnej firmy

bolek i lolek

Kolega "Dalej" napisal Ci co wyżywają się na forach nad Topeexem lub innymi firmami to nieroby i nieudacznicy, którzy w życiu uczciwe jeszcze nie pracowali. Wyżej napisalem czy gośćiu jest z biura czy jara ziolo... Ciekawi mnie ile "Dalej" przepracowal w Topex i czy ma dalej czy blizej do rozumu...

ciekawy

o ile wiem to kryminaliści i alkoholicy do pracy raczej się nie palą, szczególnie jak trzeba szybko pracować. A co w pracy pozwalają pić, bo z tego co wiem to patrzą na ręce i nie można w niczym się mylić.Nie rozumiem tylko jednego po co jadą tam ludzie którzy już kiedyś tam pracowali i znowu chcą pracować (i pracują) w tym samym miejscu skoro jest tam tak źle?

żal
@ciekawy 25.02.2014, 21:25
o ile wiem to kryminaliści i alkoholicy do pracy raczej się nie palą, szczególnie jak trzeba szybko pracować. A co w pracy pozw...

widać do tej pracy się palą :) a pić piją wież mi i cuda się tam dzieją mam zresztą to upamiętnione ;) ta praca polega na tym że chcesz pracować to dawaj kasę i pij a jak nie to cię z nożem pogonie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

introwertyk

praca bardzo ciezka nie adekwatna do zarobków. Polacy niestety tam sami sobie szkodzą i wchodzą w droge , bójki po alkoholu i awantury . A Francuzi tylko sie z nas śmieją z tego powodu . Byly przypadki powaznych pobić , gdzie ludzie musieli wracac do kraju bądź długi okres lezeli w szpitalu . Co do pracy to robi sie za 5 euro /h , ale gdzie trafisz do jakiego dzialu to nie wiadomo , mozesz isc na ekspedycje rozładowywac mieso - praca ciezka , mozesz isc pakowac steki gdzie musisz byc bardzo szybki i nadazac za tasma , to samo na magazynie gdzie robisz i wieszasz kartony na haki - trzeba byc naprawde szybkim zeby sie wyrabiac - to niepowazne a niekiedy wrecz niemozliwe . Ogolnie mowiac kazdy dział jest bardzo ciezki , jesli mialbym cos doradzic to nie polecam wyjazdu z tej firmy . Co do internetu to ciezko z nim tam , mozesz isc do baru na rynku ale to kosztuje 2euro /h ...

patryki

to właściwie ile wychodzi na rękę po miesiącu pracy ? licząc że 168 h masz bardzo proszę o info i jak wygląda sprawa z internetem tam jest jakiś zasięg czy coś aby podpiąć się? lodówki jakieś są ? co dokładnie robisz jako pomocnik? jakie masz obowiązki i czy tyrać jak wół trzeba czy na spokojnie się pracuje ? z góry dzięki

nowy
@patryki 19.02.2014, 11:09
to właściwie ile wychodzi na rękę po miesiącu pracy ? licząc że 168 h masz bardzo proszę o info i jak wygląda sprawa z internet...

5 euro na godzine i podstawa która jest wliczona w te godziny np 5eu*168daje 840 w tym jest ta podstawa wienc rewelacji nie ma praca ćiężka wyzysk totalny brak szacunku do ludzi pracowałem tam około roku musiałem bo nie miałem wyjscia na szczescie wytrzymałem ale nigdy więcej warunki mieszkalne w skali 1do 5 daje 2 ogólna ocena jak ktoś morze niech poszuka czegos innego wyjazd na 2,3 mieśiące naprawde sie nie opłaca minimum 6 ale to tylko nieliczni wytrzymują A (usunięte przez administratora) to skonczony alkoholik i kawał H..poz dla tych którzy wytrzymali

adam

Niestety to prawda , pracowałem w tej firmie pol roku i mieszkałem w tym domku , chlew niesamowity , grzyby i ogolna ruina , nie wiem jak wytrzymałem tam aż pol roku ale jakoś dałem rade , ale nigdy więcej i nikomu nie polecam. Przedemna mieszkał chyba tam jakiś kibic Zagłębia Sosnowiec , bo pelno naklejek było klubowych hehe , to tak dla potwierdzenia jakby ktoś nie wierzył bo może też je widział.

melon

nie muszę pisać praciwnik potwierdził tylko moje słowa o (usunięte przez administratora) w topexie

Pracownik

widzę, że kilka osób interesuje się wyjazdem przez tą firmę do pracy we Francji, więc dobrze żebyście wiedzieli, że w Saint Genevieve sur Argence wynagrodzenie na start płacone jest tylko z liczby przepracowanych godzin razy 5 euro minus podstawa tj. 1181 zl z groszami i 20 euro za mieszkanie, żadnych dodatków delegacyjnych nie płacą, ponad to aktualnie wg. mnie w SG jest najgorzej, ponieważ poprzedni właściciel firmy "Poujol" sprzedał ją firmie "Arcadie" i jest ciężko z podwyżkami, wcześniej mniej więcej co 3 przepracowane miesiące można było liczyć na podwyżkę, a teraz praktycznie ich nie dają. Premii w Saint nie ma w ogóle i NIKT nigdy premii nie dostał, pracować trzeba tyle ile będziesz potrzebny (zdarzało się że pracowałem po 14 h z tylko jedna przerwą 30 min) lekarz? ktoś tutaj napisał, że jest... oczywiście jak w każdym miasteczku we Francji z tym, że nie mamy francuskiego ubezpieczenia, więc za leki i wizyty płacimy z własnej kieszeni, jest możliwość odzyskania tych pieniędzy na podstawie karty EKUZ z NFZ, ale nie zwracają 100 %. Warunki mieszkaniowe są mocno średnie, właściwie dobrze jest tylko na 2 mieszkaniach wynajmowanych przez merostwo (choć i w nich francuzi ZAPOMINALI grzać...) do dyspozycji pracowników jest jeszcze hotel na około 8 osób, ale dla Topeexu to nie problem, bo w okresie miedzy październikiem, a listopadem zeszłego roku mieszkało tam okolo 12-13 osob(w pokoju 12 m2 mieszkaly 3 osoby...). Domku nawet nie warto opisywać bo to ruina mimo, że po ostatnich kontrolach wzięli się trochę za niego tzn. zmienili dach, (usunięte przez administratora) ("prezez" topeexu z Paryża) nawet złożyła jednemu z pracowników ofertę za podjęcie się generalnego remontu górnego piętra tego domku (rury przeciekaja, grzyby, odpadajacy sufit i tynki itp.) za UWAGA 500 euro (z kwoty tej musi kupic materialy ;) ) Z grubsza to chyba wszystkie najważniejsze infromacje, jednak dotyczą one tylko i wyłącznie Saint Genevieve sur Argence.

MELON

NIE POLECAM(usunięte przez administratora) A JEŻELI CHCESZ PRZEKONAĆ SIĘ NA WŁASNEJ SKÓRZE TO POPROSTU JEDŹ I POROZMAWIAMY PO TWOIM POWROCIE JAK WIDZISZ I POCZYTASZ KOMENTARZE STARSZE NA TYM FORUM TO NIEJEST TYLKO MOJE ZDANIE.A Pozytywne komentarze masz wystawiane przez biuro topeexu.

MELON

JEŻELI TOBIE ODPOWIADA PRACA W CHLEWIE O NAZWIE STE GENEVIEVE SUR AGENCE TO POWODZENIA.

ruby

mają lekarza, sam u niego byłech ino trzeba dać znać majstrowi abo topexowi i wtedy ci powiedzą na jako godzina, bo ta pani z francji tlumaczy

melon

25.11 zachorowałem a 25.12 wyzdrowiałem lekarza na miejscu nie mają

MELON

OCZYWISCIE ZJECHAŁEM ZA SWOJE PIENIADZE

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

MELON

NIE ROZCHOROWAŁEM SIĘ I ZJECHAŁEM I DOSTARCZYŁEM ZWOLNIENIE

MELON

NA SZCZĘSCIE JUZ SĄD ROZSTRZYGNIE W TEJ SPRAWIE TERAZ W DWÓCH SPRAWACH MOJEJ I KOLEGI

MELON

dwa komentarze nademną to wypowiedż pracowników biura tej firmy

buahahah

02.11.2013-do 26.11.2013 dlugo pracowales :) pewno juz pół Europy zwiedziłeś i wszedzie bylo zle. Radze pozostac u Mamy na garnuszku. Sklep jest na miejscu , a co do domku* , kto jak dba tak ma. Ludzie przepracuja 3 tyg (02.11.2013-do 26.11.2013) zostawia syf i kto to ma sprzatac? 1300 zl za 3 tyg + 2 bilety + zaliczki to sobie policz ile zarobiles. Nie dotrzymanie umowy ma swoje konsekwencje. Pozdrawiam

rachi
użytkownik zarejestrowany

Ok, dzięki wielkie, to ciekawi mnie gdzie mieszkańcy gminy 1143 na rok 1990 robia zakupy. Ktos był gdzie indziej i może był zadowolony? w ogóle wymagaja dobrej znajomości francuskiego?

MELON
@rachi 30.12.2013, 23:29
Ok, dzięki wielkie, to ciekawi mnie gdzie mieszkańcy gminy 1143 na rok 1990 robia zakupy. Ktos był gdzie indziej i może był zad...

biorą samochód i jadą do najbliższego sklepu lub kupują w tym sparze najdroższym,niewymagają francuskiego,musisz mieć tylko stalowe nerwy i być ostro pijącym:)

MELON
@rachi 30.12.2013, 23:29
Ok, dzięki wielkie, to ciekawi mnie gdzie mieszkańcy gminy 1143 na rok 1990 robia zakupy. Ktos był gdzie indziej i może był zad...

a tak mówiąc zobacz pierwszy wpis u samej góry:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Arbuz

Co to za firma ?!? Nie mają wykupionych obiadów w restauracji ? A hotel też słaby ? No i napewno chodzić do roboty trzeba ? Eeee nie jadę !!!

Mądry
@Arbuz 02.01.2014, 13:43
Co to za firma ?!? Nie mają wykupionych obiadów w restauracji ? A hotel też słaby ? No i napewno chodzić do roboty trzeba ? Eee...

Mam pomysł !!! Zatrudnię się w tej firmie na tydzień, a potem wrócę do PL i oddam ich do sądu że musiałem do pracy chodzić i że w hotelu jedynek nie było ! I może odszkodowanie jakieś dostane. Albo pójdę na L-4. O właśnie !!! Ale jestem mądry, Polak potrafi, hehehe

rachi
użytkownik zarejestrowany

No pisałeś, to nie dowożą żadnych zakupów, nie ma stołówki z posiłkami, bo 50 km do sklepu to nawet rowerem za daleko. Zweryfikuje to ktoś jeszcze?

rachi
użytkownik zarejestrowany

Wszyscy macie takie warunki w domkach, czy tylko jeden był jakis lewy? robią kontrole w nich, kierownicy maja klucze i składają wizyty?

?

chcialbym wyjechac na delegacje do Francji powie mi ktos jaka jest kasa z tego powiem tak jestem kawalerem i nie boje sie pracy czy idzie tam zarobic slyszalem ze tutaj sie podpisuje umowe a tam wykonuje prace wiec jak to jest placone

Dalej

Ci co wyżywają się na forach nad Topeexem lub innymi firmami to nieroby i nieudacznicy, którzy w życiu uczciwe jeszcze nie pracowali.

bolek i lolek
@Dalej 01.08.2013, 08:45
Ci co wyżywają się na forach nad Topeexem lub innymi firmami to nieroby i nieudacznicy, którzy w życiu uczciwe jeszcze nie prac...

Jestes z biura czy palisz ziolo?

Ja

Po co te dywagacje ! Wystarczy spytać się bezpośrednio pracowników którzy pracują z Topeexu we Francji od kilku lat albo krócej i tyle !

Zostaw opinię o topeex - Bytom

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie topeex