Kaufland Polska
2 142 6 1

Opinie o Kaufland Polska

anonim

Dobrze że już tam nie pracuję. Ej serio to byla katastrofa. Połowa zębów do naprawy. Nie da się jeść kilka razy dziennie marsów czy snikersów. No a jak tutaj nie zjesc, jak wszyscy jedzą. Tam trzeba było jesć zeby z toba ktoś trzymał sztame. Napchają się słodyczami i później nikomu obiad nie smakuje. Dziwni ludzie tam pracują.

NBC
@anonim 18.05.2012 00:30

a z Tobą się całkowicie zgodzę, co prawda pracuję w filli Kauflandu w innym mieście ale tutaj jest tak samo. Wyrzeranie to codzienność jednak ja mam swoje zasady i czyjegoś nie ruszam i za to uważany jestem za kogoś gorszego pomimo że w w magazyenie kauflandu pracuję już ponad dekadę. Jesz trzymamy z Tobą sztame a jeśli nie to wal się i trzymaj z boku to norma w magazynach kauflandu. DOkładnie bardzo dziwnych ludzi zatrudnia kaufland.

NBC
@NBC 26.10.2018 05:41

pozdrowienia z Bydgoszczy

Adrian
@NBC 26.10.2018 05:41

Czy nikt nie kontroluje stanów magazynowych w firmie Kaufland Polska? Jak to jest, że zatrudnione osoby mogą spożywać towary, które przeznaczone są do sprzedaży? Możesz przybliżyć, jak to wygląda?

Magazynier
@Adrian 29.10.2018 13:51

Nie mogą, to zwykła(usunięte przez administratora), monitoring wszędzie nie sięga, a koledzy nie doniosą.

Adrian
@Magazynier 07.11.2018 20:33

Mam nadzieję, że tego typu sytuacje nie występują często, ponieważ jest to sytuacja, która nie powinna mieć miejsca. Wracając do warunków zatrudnienia pracowników, którzy pracują na magazynie w firmie Kaufland Polska, chciałbym dowiedzieć się, na jakie wynagrodzenie można liczyć zaraz po zatrudnieniu? Pensja jest stała, czy może zależna od jakichś czynników? Będę wdzięczny, jeżeli przedstawisz, jak to wygląda.

Magazynier
@Adrian 08.11.2018 09:54

Jest stała pensja, zależna od stanowiska i stażu pracy. dodatkowo osoby pracujące przy kompletacji i retrakowi mają premię wydajnościową - jedna stała kwota, niezależna od stawki, ile % z tej kwoty wypracujesz to zależy od Ciebie.

Adrian
@Magazynier 13.11.2018 23:53

Czyli wychodzi na to, że Kaufland Polska oferuje ciekawe możliwości pod względem wynagrodzenia, ponieważ z tego, co napisałeś, nie składa się ono z samej podstawy. Zastanawia mnie, czy w firmie występuje ścieżka rozwoju zawodowego? Podnosząc swoją wiedzę, kwalifikacje oraz staż pracy można z upływem czasu awansować na wyższe stanowisko? Jeżeli wiesz coś na ten temat, to odpowiedz, proszę.

Magazynier
@Adrian 14.11.2018 08:42

Jeżeli chodzi o stanowiska z premią wydajnościową to tak, zakładając, że takową wypracujesz. Trzeba się postarać, żeby nie zrobić premii w ogóle, ale też nie łatwo jest zrobić cała premię. To wszystko zależy od wielu czynników. Możliwości awansu oczywiście są, tylko nie wygląda to tak, że po x latach pracy dostaniesz awans gdzieś wyżej. Równie dobrze, możesz pracować na hali przez 15 lat. Jeżeli jest oferta pracy na jakieś stanowisko to możesz złożyć CV i wtedy masz szansę awansować, tylko, że możesz być jednym z wielu

Adrian
@Magazynier 16.11.2018 21:06

Rozumiem, czyli pewności awansu nie ma i nie da się przewidzieć, jak potoczy się kariera zawodowa osoby zatrudnionej w firmie Kaufland Polska. Chciałbym poruszyć jeszcze jeden ważny aspekt pracy, mianowicie chodzi o urlopy wypoczynkowe. Czy firma bez problemu wyraża zgodę na wzięcie urlopu w dogodnym dla nas terminie? Jesteś w stanie opisać, jak to wygląda?

Magazynier
@Adrian 20.11.2018 12:05

Z urlopami nie ma raczej problemu, jak zaplanujesz, tak dostaniesz, minus jest taki, że planując urlop nigdy nie wiesz jaki będziesz miał grafik. Zwłaszcza tam, gdzie pracujesz weekendy czy święta (np. zaplanujesz wolne na 2 maja, a 3 będziesz szedł do pracy).

Adrian
@Magazynier 27.11.2018 16:55

Twoja aktywność i informacje, którymi się z nami dzielisz, są nieocenione pod względem pomocy, którą dajesz osobom rozważających zatrudnienie w tej firmie. Zbliża się okres świąteczny, czy z tego względu firma daje pracownikom jakieś dodatki do wynagrodzenia, bądź bony towarowe do wykorzystania w sklepie Kaufland? Ciekawi mnie, czy coś takiego jest praktykowane.

Magazynier
@Adrian 02.12.2018 18:10

Bony oczywiście są, zarówno na Wielkanoc jak i Boże Narodzenie, szału nie ma ale zawsze coś.

Adrian
@Magazynier 14.12.2018 01:32

Jak w tym roku wyglądały bony z okazji świąt Bożego Narodzenia? Czy kwoty otrzymane przez zatrudnionych pracowników były korzystniejsze niż w tamtym roku? Napisz również, czy firma z okazji świąt organizowała spotkanie wigilijne dla pracowników? Opisz proszę, jak to wyglądało.

Szczery
@Adrian 31.12.2018 13:20

Widać po sposobie prowadzenia dyskusji że jesteś podstawiony. Dobrze wiesz ze bony były w tym roku wyższe a głupio pytasz. Nie macie ludzi do roboty i myślicie że to forum kogoś zachęci.

Adrian
@Szczery 06.01.2019 22:07

Niestety nie mam wiedzy na ten temat, jak wyglądała w tym roku wysokość bonów, które otrzymali pracownicy od firmy Kaufland Polska z okazji świąt, ponieważ nie jestem pracownikiem, który pracuje w tej firmie. Mógłbyś napisać, jak to wyglądało? Myślę, że forum przeglądają również inne osoby, które chętnie dowiedzą się więcej na ten temat.

Magazynier
@Adrian 31.12.2018 13:20

Szczerze, to nawet nie zwróciłem uwagi czy zmieniły się kwoty bonów w poszczególnych progach dochodowych. Jak już wspomniałem, szału nie ma, no ale wiadomo zawsze coś. Podobnie z dofinansowaniem do urlopu, niby jest, ale kwota również nie powala, zwłaszcza, że przysługuje raz na dwa lata. Co do spotkania wigilijnego, to śłyszałem tylko, że coś tam się odbyło, ale chyba jedynie dla części pracowników biurowych.

anonim

(usunięte przez administratora)

Szczery

Potwierdzam wypowiedź

Aneta

@OADM, czy jest przewidziany może drugi etap procesu rekrutacyjnego do pracy w firmie Kaufland Polska? W jakim czasie pracodawca ma się do Ciebie odezwać, czy przeszedłeś pomyślnie rozmowę kwalifikacyjną?

OADM
@Aneta 16.10.2018 10:55

@Aneta, nic mi nie wiadomo o drugim etapie rekrutacji. Odpowiedź zwrotną mam otrzymać do dwóch tygodni telefonicznie oraz mailowo. Pozdrawiam

OADM
@Aneta 16.10.2018 10:55

@Aneta jeżeli odpowiedź będzie pozytywna to wtedy będzie sygnał, że się powiodła, a jeśli nie to analogia jest oczywista. Pozdrawiam

Magazyniet
@Aneta 16.10.2018 10:55

kierownik zmiany w CD Gliwice został wybrany w rekrutacji wewnętrznej pod koniec września, osoby z poza firmy były zaproszone na rozmowę w celu 'zbadania rynku'

OADM
@OADM 19.10.2018 11:00

@Aneta niestety otrzymałem informację zwrotną negatywną, a szkoda, ponieważ byłem przekonany, że świetnie sie rozumieliśmy na rozmowie kwalifikacyjnej. Szkoda.... Pozdrawiam

OADM
@Magazyniet 19.10.2018 20:28

Jeżeli faktycznie tak było to trochę nie w porządku.... Pozdrawiam i życzę miłego weekendu

OADM
@Magazyniet 19.10.2018 20:28

Dodatkowo powiem iż badanie rynku Kaufland mógł zlecić firmie, która się w tym specjalizuje, a nie kosztem kandydatów - w moim przypadku (dojazd, hotel, taxi do i z hotelu do CD) i jak się domyślasz to nie są małe koszty... Jeżeli to faktycznie tak wyglądało jak mówisz to Bardzo się Zawiodłem.....

OADM
@OADM 19.10.2018 21:48

Wiadomo, że każdy kandydat liczy się z ewentualnymi kosztami i tym, że nie zostanie wybrany, natomiadt w swietle tego co Magazyniet napisał nabiera to nlnowefo i innego znaczenia.....

Magazyniet
@OADM 19.10.2018 21:41

No nawet bardziej niż trochę. Niestety nie wiem czym się kierowali skoro po fakcie prowadzili rozmowy z osobami z poza firmy. Szkoda, że niepotrzebnie poniosłeś koszty. Pozdrawiam i życzę powodzenia

OADM
@Magazyniet 20.10.2018 11:27

Dzięki i Wzajemnie. Pozdrawiam

Adrian
@Magazyniet 20.10.2018 11:27

Wiesz może, czy firma Kaufland Polska zawsze stosuje tego typu praktyki przy poszukiwaniu nowych osób do pracy w tej firmie? Zawsze jest prowadzone "badanie rynku" na podstawie zgłoszeń osób, które rzeczywiście myślały, że mają szansę na otrzymanie pracy w tej firmie?

Magazynier
@Adrian 23.10.2018 11:56

Niestety nie mam takiej wiedzy, na pewno nie w odniesieniu do całej firmy, a już na pewno nie do rekrutacji na znacznie wyższych szczeblach. Tu mamy konkretną sytuację, gdzie wiem, że na dane stanowisko został już ktoś wybrany, a mimo to po fakcie na rozmowę był zaproszony ktoś z poza firmy.

Robal

Jak wyglądają zmiany w CD w Kleszczowie? Słyszałem, że niekiedy zmiana zaczyna się o 17 a kończy w nocy :/

OADM
@Robal 23.08.2018 08:13

Podejrzewam, że jest to kompletacja O/W (owoce / warzywa), pomimo, że nie jestem pracownikiem Firmy Kaufland, to byłem pracowbikiem Firmy Lidl i tak wyglada komisjonowanie o/w - tak wygląda Logistyka Sieci Handlowych I zaczynając pracę trzeba sobie z tego zdawać sprawę. Pozdrawiam

OADM

Byłem w dniu dzisiejszym na rozmowie w sprawie pracy na stanowiskuoKierownik Zmiany do CD Gliwice. Spotkanie bardzo miłe- miałem przyjemność rozmawiać z Dyrektorem CD oraz Dyrektorem Pionu Operacyjnego. Rozmowa przeszła (przynajmniej w mojej opinii) merytorycznie, szybko. Miło było porozmawiać - czekam teraz na informację zwrotną. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów ( nie ma to jak słowotworstwo ;)

Aneta

@anonymous, zamierzasz aplikować do pracy w firmie Kaufland Polska? Ktoś z Twoich znajomych tam pracuje i polecał Ci pracę, czy może inne czynniki wpływają na to, iż akurat to miejsce pracy wydaje Ci się interesujące? Opisz, jak to wygląda w Twoim przypadku.

anonymous
@Aneta 08.10.2018 08:04

Znalazłem ofertę w internecie i wydalai się interesująca ale ciekawi mnie jak wygląda to miejsce zatrudnienia w rzeczywistości czy praca jest do zniesienia i czy wynagrodzenie jest na tyle żeby utrzymać i siebie i rodzine

anonymous
@Aneta 08.10.2018 08:04

Znalazłem ofertę w internecie i wydalai się interesująca ale ciekawi mnie jak wygląda to miejsce zatrudnienia w rzeczywistości czy praca jest do zniesienia i czy wynagrodzenie jest na tyle żeby utrzymać i siebie i rodzine

anonymous

Witam jak wygląda praca na cd gliwice na wydawaniu towaru

Aneta

@Jimmy, nie wiem, dlaczego tak uważasz, lecz postaram się wyprowadzić Cię z błędnej interpretacji mojej osoby, otóż nie jestem osobą w żaden sposób powiązaną z firmą Kaufland Polska. Jestem tu, aby prowadzić dyskusję z użytkownikami w taki sposób, aby w wątku znalazły się informacje, które pokazują obraz, jak wygląda praca w firmie Kaufland Polska. Każda merytoryczna i uzasadniona opinia jest pomocna, dla osób które zastanawiają się nad aplikowaniem do pracy w tej firmie. @Robal, skąd posiadasz informacje o rzekomych zmianach, które nastąpiły odnośnie pracy w firmie Kaufland Polska? Czy ktoś z forumowiczów może potwierdzić, że rzeczywiście tak było? Zachęcam do dalszej dyskusji.

Jimmy

Uważajcie na opinie @aneta bo to ktoś z kadr próbujący wybielic opinie na forum, kauflandowa propaganda jest wszędzie nawet tu

Aneta

@Krupier, bardzo negatywnie oceniasz pracę w firmie Kaufland Polska, jednak w żadne sposób nie uzasadniasz swojej opinii. Czy możesz napisać, co konkretnie wpłynęło na to, iż zdecydowałeś się wyrazić taką opinię o tym miejscu pracy? Może spotkały Cię jakieś pozytywne doświadczenia, które również mógłbyś opisać? Zachęcam do sprecyzowania swojej opinii.

Krupier

Pracowałem, nikomu nie polecam nawet najgorszemu wrogowi.

Aneta

@aaa, rzuciłeś oskarżenia względem firmy Kaufland Polska jednak w żaden sposób nie uzasadniłeś swojej wypowiedzi, dlatego proszę Cię, abyś napisał jakie konkretnie sytuacje wpłynęły na wyrażenie przez Ciebie takiej opinii o tym pracodawcy. Uzasadnij swoją wypowiedź.

aaa

Firma Kaufland oszukała swoich pracownikow na nie małe pieniadze. Przez zatrudnianie niekompetentnych ludzi ... (usunięte przez administratora) !!!

Aneta

@wnuk mojej babci, bardzo proszę, aby na forum w wątku opinii o pracy w firmie Kaufland Polska nie obrażać osób związanych z tą firmą ani innych użytkowników dyskusji zgodnie z panującym regulaminem forum do którego zapoznania odsyłam https://www.gowork.pl/regulamin Czy posiadasz doświadczenia związane z pracą w firmie Kaufland Polska? Jeżeli tak to podziel się proszę swoimi spostrzeżeniami na temat pracy w tym miejscu tutaj w wątku głównym forum.

wnuk mojej babci

proszę o informację czy idiota pod tytułem Tomasz N. dalej jest jednym z kierowników na dziale wydań i zwrotów?

Aneta

Czy ktoś z Was wie coś w temacie nowych rekrutacji w firmie Kaufland Polska w Gliwicach? A może udzielicie nam informacji o najnowszych postępach tego prawodawcy? Chętnie poznamy nowe informacje w tym wątku, stąd zapraszam Was do odświeżenia tego tematu, proszę również innych użytkowników o zachowanie kultury wypowiedzi.

Pawel

Nie polecił bym pracy najgorszemu wrogowi !

Aneta

@Bielsko 76, zależy nam na rzetelnych i prawdziwych informacjach. Rozumiem Twoje niezadowolenie, jednak proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Pamiętaj, że jest to forum publiczne. Możesz opisać, co konkretnie nie odpowiada Ci w pracy? Rozumiem, że główną przyczyną niezadowolenia są współpracownicy. Napisz nieco więcej o swojej pracy w firmie Kaufland Polska.

Aneta

@Jola według informacji dostępnych w sieci podwyżki weszły w życie z dniem 1 marca. Więcej informacji możesz znaleźć w tym artykule: http://www.pulshr.pl/zwiazki-zawodowe/praca-w-kauflandzie-zarobki-zwiazki-wynegocjowaly-podwyzki,40708.html

Lucyna
@Aneta 08.08.2017 14:51

Podwyżki przyszły razem z dodatkowymi obowiązkami. Teraz wszyscy robią wszystko. Patrz: zwykły pracownik robi to co kiedyś kierownik. Szeregowy pracownik otwiera i zamyka market. Ma olbrzymią odpowiedzialność. Wraz z podwyżkami odeszło wielu pracowników którzy nie zgodzili się na nowe warunki.

Bielsko76
@Lucyna 08.08.2017 19:28

To zapraszam do Bielska i popracuj z 'panią'wbl Lucyną.O totlna kretynka í leń idzie zfiksowac

Zenek

Czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje?

Zły

Witam. Jeżeli ktoś ma to proszę numer do kadr, do Gliwic. Dalej firma nie wysłała mi PIT-u za zeszły rok. Mamy 8 kwietnia. Po mojej interwencji z łaska powiedzieli że ponownie wyślą i dalej cisza.

anonymous

LUDZIE NIE WIERZCIE W TO ZE ZWIAZKI ZAW COS DLA NAS ROBIA. SIEDZA PRZY KORYCIE A CZLONKOW KTORZY PLACA NA NICH MAJA W GLEBKIM POSZANOWANIU.PRACUJE W KAUF 14 LAT I NIGDY NIE SLYSZALAM O ZADNYCH AKCJACH SOLIDARNOSCI. NIE POTRAFIA ZALATWIC NAJPROSTSZEJ SPRAWY DLA ZWIAZKOWCA. TO ZLODZIEJE I LENIE. WYPISUJCIE SIE ZE ZWIAZKOW BO SZARGAJA NASZE CIEZKO ZAROBIONE PIENIADZE I NIE ROBIA NIC KOMPLETNIE

Jonasz
@anonymous 16.11.2017 07:42

W gliwicach nie ma żadnych związków!!!

WolaBydgoszczGliwice

Chciałem zapytać ile zarabiają u was ratrakowi i jakie macie normy na: - uzupełnieniach FOOD/Fresh - całych paletach - magazynowaniu

Jonasz
@WolaBydgoszczGliwice 25.01.2018 00:21

Magazynowanie 27 Uzupełnienia 15 Całe palety 21

Administrator

Jeżeli masz jakieś doświadczenia z Kaufland Polska to użytkownicy na pewno chętnie przeczytają Twoją wypowiedź.

Po Psychiatryku

Pracowałem w Kauflandzie 12 lat i pozostałem chory psychicznie na zawsze tak że nowicjusze tej firmy nie wiecie co wam grozi .

Ciekawski

Witam mam pytanie jak dojechać do tego Kauflandu z placu piastów? auto mam w naprawie a jutro mam mieć rozmowę nie umiem znalesc tego magazynu na mapie pokazuje mi ulice 88 skołowany jestem proszę o odpowiedz ...

Io
@Ciekawski 08.05.2014 16:20

I jak, pracujesz tam ? napisz coś więcej bo też myślę nad złożeniem podania na magazyn

irek
@Ciekawski 08.05.2014 16:20

Daj znać czy tam pracujesz i jak to wygląda

Aneta

@Lucyna dziękuję za wyjaśnienie. Czy zwiększenie liczby obowiązków jest związane z podwyżkami, czy może też z mniejszą liczbą pracowników? Czy jako osoby, które pracują w innych sklepach Kaufland Polska również widzicie taki wzrost ilości pracy?

olek

CD Kaufland Kleszczów. Totalna zniewaga pracowników począwszy od szkolenia. Szkolenie to bieganina za pracownikiem po hali jak pies, by ten zrobił normę! Ci co mieli dać sprzęt to nic nie wiedzą albo nie mają czasu. Pracownicy rzucają opakowaniami. Starzy pracownicy to agresywni bezmózgowcy, nadający się na zwolnienie do psychiatryka. Ludzie bez zaburzeń psychicznych to tylko ludzie od personaliów.

StrzępNerwów
@olek 12.08.2017 09:42

Każdy ! pracownik fizyczny (może byś po studiach) jeżeli w Kauflandzie przepracuje do 40-go roku swojego życia po tym czasie pozostaje mu na stałe tyko psychiatra .Jeżeli jesteś niedowiarkiem popracuj jako młody pracownik i odezwij się na tym forum za 12-miesięcy .U nas przy ulicy Pałuckiej w W-cu był dyrektor który albo był ciągle na Haju lub był już psychicznie chory-pracował razem z pracownikami a na końcu zanim jego zwolnili rzucał paletami po napojach o ziemię .Miał wzrost około 1,95m. i na imię Arkadiusz może ktoś się z nim poza W-cem spotkał to niech się tutaj odezwie .

Aneta

Portale branżowe piszą o tym, że związkom zawodowym udało się wynegocjować podwyżki dla pracowników Kaufland Polska. To bardzo dobra informacja dla osób, które myślą o podjęciu pracy w firmie. Możecie powiedzieć jakie jeszcze zaszły w niej zmiany? Czego mogą spodziewać się osoby dołączające do zespołu?

Das Kauf
@Aneta 12.07.2017 09:51

Mogą się spodziewać schorzeń kręgosłupa,braku życia,braku przyjaciół w pracy bo 75% to same Ruskie.

Jola
@Aneta 12.07.2017 09:51

Podwyżki od kiedy ??????

densik

Może ciężko jest jednak znaleźć kogoś ogarniętego do takiej pracy @ljjnjd. Ogólnie to są też inne oferty, np. na kierownika działu art. spożywczych. Wymagają minimum dwuletniego doświadczenia w handlu detalicznym oraz umiejętności kierowania dużą grupą pracowników.

Zostaw opinię o Kaufland Polska - Gliwice

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Kaufland Polska