Imperial Tobacco Polska S.A
3 512 6 1

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A

Eliza

Mam pytanie....ilu zmianowa jest praca w imperial tobacco w Jankowicach? Czy w weekendy również? Z góry dziekuje za informacje.

Agata

Hej. Ja z małym zapytaniem do was. Jak się pracuje na produkcji w tabacco i czy to prawda że można wyjść na czysto z wypłatą ok 3000 jako pracownik agencyjny? I czy to prawda że żekomo pracownik może brać papierosy z produkcji? Pytam ponieważ kumpel tak się chwalił i chciałabym wiedzieć

Paulina
@Agata 04.01.2019 21:31

Czy planujesz podjąć pracę w Imperial Tobacco Polska? Jeśli tak, co właściwie skłoniło Cię do tego, że myślisz o pracy w tym miejscu? Czy właśnie opinie osób trzecich - w tym jak wspomniałaś Twojego znajomego, przekonały Cię do tego? Próbowałaś uzyskać powyższe informacje bezpośrednio od firmy? Być może dział HR odpowie na Twoje pytanie.

henryk

W Imperial Tobacco Manufacturing S.A w Radomiu jest całkiem dobrze , premie dodatki 13 stki dopłaty do obiadów , niezła kasa , pracy mało, pełen luz , kierownictwo spoko, urlopy kiedy tylko chcesz. Możesz się dostać bezpośrednio do imperialu oraz przez agencje pracy tez masz wszelkie przywileje jak na etacie

simon
@henryk 18.12.2018 18:53

Tak mój znajomy pracuje w Radomiu w TObacco i jest zadowolony, dostał się przez agencje randstad później przeszedł pod imperial na etat, powodzi mu się a sam pracuje na rodzinę, pracuje na produkcji.

SR

Witam, jako Doradca Handlowy: 1. Jaką podstawę netto - na rękę można otrzymać? 2. Ile wynosi premia i od czego jest uzależniona, czy jest realna? 3. Jakimi samochodami poruszają się DH, czy mogą użytkować prywatnie, ile to kosztuje, czy są jakieś limity? Dzięki za info :)

Byly
@SR 17.09.2018 16:34

Cześć 1.2500 2. System premiowy bardzo złożony max 20% wynagrodzenia przy realizacji 100 % zadań co jest mało realne 3.VW Golf kombi prywatnie możesz przejechać 8000 rocznie

Urszula
@Byly 17.09.2018 17:04

Hej Jeśli handlowcy zarabiają 2500 na rękę w takiej firmie, to kurcze dramat. Premia też nie powala na nogi i zupełnie nie motywuje do jej realizacji. Limit 8 000 km na rok to ok 600 km miesięcznie, słabo i to bardzo. Praca stresującą, człowiek ciągle w nerwach i po kilku latach staje się wrakiem, jeśli jeszcze wszystko bierze do siebie. Nie powinno tak być...

Byly
@Urszula 18.09.2018 11:17

Ula, SA jeszcze pewne plusy: trzynastka, dofinansowanie do urlopu zależy od dochodu w rodzinie 0-2500, bony sodexo 6 zł dziennie jednak minusów jest znacznie więcej rynek spada a ITPL jeszcze szybciej a plany w górę nie realne brak inwestycji, brak profesjonalnych szkoleń, atmosfera słaba bo wyników brak. ITPL jeszcze parę lat temu było druga firma w Polsce jest 4 na 4 obecne.

Technik
@Byly 18.09.2018 15:17

Ten brak inwestycji widać zwłaszcza na hali.... Jakoś maszyn HS i UHS przybywa a nie odwrotnie. I co do atmosfery, ja jakoś nie narzekam.

Ciekawy
@SR 17.09.2018 16:34

Witam, to samo pytanie tylko stanowisko MDS. Posiada ktoś informacje? Dziękuję

Paulina
@Ciekawy 28.10.2018 11:16

Czy zdecydowałeś aplikować do firmy? Co jeszcze, poza finansami motywuje Cię do zatrudnienia w danym miejscu? Może odpowiednia atmosfera także wpływa pozytywnie na Twój komfort pracy? Podziel się z nami swoimi spostrzeżeniami.

Ciekawy
@Paulina 29.10.2018 09:32

Złożyłem aplikację. Bardzo ważnym aspektem jest przejrzystość zakresu obowiązków, przed rozpoczęciem pracy liczyłbym na profesjonalne wdrożenie.

nowy
@Urszula 18.09.2018 11:17

limitt 15 tys. km

Paulina
@Ciekawy 29.10.2018 12:59

Dla wielu osób ten aspekt także stanowi podstawę zatrudnienia. Od Twojej wypowiedzi minęło kilkanaście dni. Czy możesz powiedzieć nam, jak potoczyła się Twoja kariera zawodowa? Jesteś pracownikiem firmy? A proces rekrutacji jeszcze się nie za kończył i czekasz na informację?

Paulina

@Pracownik69, nie da się ukryć, że opinii jest dużo i prezentują różne punkty widzenia. Faktem jest, że w żadnym miejscu pracy nie jest zazwyczaj wyłącznie dobrze lub wyłącznie źle - wiele zależy także od nastawienia pracownika. Co możesz nam powiedzieć na temat benefitów pozapłacowych w firmie?

Pracownik69
@Paulina 15.10.2018 12:58

Benefity pozaplacowe aaaaa to jest coś takiego ? ☺ ????????

Paulina
@Pracownik69 01.11.2018 22:51

Już tłumaczę: benefity pozapłacowe (a także zamienna nazwa to świadczenia pozapłacowe, czy benefity pozafinansowe) to dodatki do wynagrodzenia pracownika przekazywane mu w sposób bezgotówkowy. Świadczeniami pozapłacowymi możemy nazwać wszystko, co pracownik może otrzymać poza podstawowym wynagrodzeniem i poza pensją zasadniczą. Przykładami takich świadczeń mogą być na przykład dofinansowania do kursów i szkoleń, karty uprawniające do wstępu na różne obiekty sportowe, czy też bony towarowe. Jak zatem wygląda aspekt benefitów w Imperial Tobacco Polska?

Pracownik69

Ludziska rzygać mi się chce jak to wszystko czytam bleeee .... czy firma trzyma kogoś na siłę? Czy zmusza was do pracy w strukturach i nie chce przyjąć Waszych wypowiedzen? Może prościej będzie walnąć wypowiedzeniem i kontynuować karierę poza strukturami ITPL-taka moja rada. Napewno będzie super idealnie. Przecież w innych firmach nie trzeba nic robić!!! Aaaa przepraszam jeszcze trzeba poczekać konferencja się zbliża ... może firma rzuci jakaś kaska! ....No i impreza do rana... i 13 ta pensja na dniach. Kurde wszystko przeciwko Wam byleby jeszcze tkwić w tym (usunięte przez administratora) I tak przez kolejne kilka kilkanaście lat. Powodzenia w podjęciu decyzji

OSSA
@Pracownik69 11.10.2018 08:57

I trafiłeś w "miękkie" Do narzekania to jeden przed drugiego wyskoczy, ale jak zapytasz indywidualnie czy chce coś zmienić, poszukać innej pracy (skoro jest tak źle) to zawsze jest jakaś odpowiedź: idą wakacje (wczasy pod gruszą), grudzień (13 ta pensja), jesień (konferencja). Firma numer 1 w narzekaniu wśród PH

M
@OSSA 20.10.2018 22:18

Co to ta "konferencja"?

anonim

(usunięte przez administratora)

Nowy

Drodzy, CRM już nie ma. także macie coś słabe informacje, Ze teraz jest nowy, "najlepszy" system na świecie. Gdzie w ostatnim tygodniu roku fiskalnego DH nie wiedzieli jakie mają wyniki, za to też ogromne brawa... Ale oczywiście wszyscy udawali, że nic się nie dzieje...

Ktoś

Męczą Mnie już takie teksty "Natomiast super przykładem jest trzeci wspaniały trener zwolniony za dopisywanie w CRM dystrybucji", nie znasz całej historii to się nie wypowiadaj. Bazując na plotkach tylko ludzi wprowadzasz w błąd. Przede wszystkim jeśli chodzi o pracę trenerską tego trzeciego to było miło uczestniczyć na jego szkoleniach. Przynajmniej wiedziałeś, że rozmawiasz z praktykiem, a nie karierowiczem, czy tabelką. Co do rzekomego dopisywania, nie było czegoś takiego - po prostu koleś nie pasował do sytemu i się go pozbyli. Chcesz informacji bardziej szczegółowych to podejdź do kogoś z północy na spotkaniu i wtedy może poznasz prawdę.

Paulina

@Karo, co chciałbyś wiedzieć? Jeśli zadasz konkretne pytanie, zdecydowanie łatwiej będzie uzyskać odpowiedź. @Byly, być może w najbliższym czasie w firmie zaszły jakieś zmiany, które okazały się korzystne dla pracownika? Wiesz coś na ten temat? @Urszula, czy jesteś pracownikiem Imperial Tobacco Polska? Twoja wypowiedź jak rozumiem odnosi się do tej konkretnej firmy?

karo
@Paulina 20.09.2018 18:06

W pierwszej kolejności chciałabym wiedzieć czy jest nabór w Radomiu na produkcję, z tego co wyczytałam należy się zgłosić do agencji, oraz jakie są szanse przejścia "w razie wu" pod skrzydła firmy bezpośrednio?

Karo

aktualnie jest nabór na produkcję w Radomiu? ktoś coś więcej?

Byly

Gdyby ITPL miał takie wyniki w realu jak w CRM to byłby numer jeden na rynku wszyscy o ťym wiedzą tylko nikomu to nie jest na rękę wszyscy biorą prenie i jest cacy . Np osa najlepszy parametr świata wystarczy że ph wpisze na wejściu jedna paczkę obecności choć nie ma nic nie do sprawdzenia potem wpisze sprzedaż 5 paczek i osa 100% wszyscy zadowoleni. Kolejny przykład z góry ph który został mds podmiana paczek zabieram dziękuję paczki Malboro daje dwie paczki Davidoff plus 10 zapalniczek i wynik super, dobry przykład dla nowych ph. Ogólnie firma kocha fikcja a nie fakty.

Dimon

Siemka. Pojawilo sie ostatnio troche ofert na operatorow np wozka widłowego. Moze ktoś naswietlic jak wygladaja warunki etc?

Rekrut

Witam. Aplikuje na stanowisko Doradca Handlowy w rejonie Legnica-Głogów. Ktoś wie jaka tam atmosfera oraz jakie warunki oferują? Z góry dziękuje za info.

Książę bielizny
@Rekrut 24.04.2018 15:04

Może spróbuj przeorientować się na Gostyń. Potrzebują młodszego operatora automatu szklarskiego, bez większych wymagań. Do twoich zadań należałaby nawet "ocena jakości formowanych wyrobów szklanych - butelek".

tomasz

witam, ile średnio macie punktów w rejonie z szafami podajnikami? czy jest realne wynegocjowanie podstawy 2500? Czy praca głównie polega na dystrybucji czy sprzedaży ilościowej? premia miesięczne ile procent podstawy? Pozdrawiam wszystkich DH

Mariuszem
@tomasz 01.08.2018 12:29

Co za żenada, 2500 na rękę trzeba negocjować??? Taka firma!??? Sprzedaż ilosciowa jest na równi ważna jak dystrybucja. Ilość faktur jest bardzo ważna.

tomasz
@Mariuszem 03.08.2018 12:18

to ja dziękuję za takie pieniądze za prace vanseller. dramat

Zainteresowany
@Mariuszem 03.08.2018 12:18

To w takim razie, jaka podstawa jest realna w Imperial Tobacco?

Byly
@tomasz 01.08.2018 12:29

Dajcie sobie spokój, tutaj nic dobrego was nie czeka

Dziowanni
@Byly 08.08.2018 22:25

Wstępna ocena kandydata jest dokonywana przez menedżerów lustrujących na przystankach po trasie :)

Paulina

@Nooowy, czy złożyłeś już swoje CV? A może nadal się wahasz? Co jest dla Ciebie istotnym aspektem zatrudnienia, który sprawia, że praca jest satysfakcjonująca? Czy są to warunki finansowe, a może benefity czy atmosfera w firmie? Podziel się z nami swoją opinią na ten temat. @Były, co masz na myśli? Czy aby na pewno nie można powiedzieć o firmie nic chociażby neutralnego?

Nooowy

Witam, czy warto ubiegać się o pracę mechanika w dziale utrmania ruchu

Henry

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie jakieś rekrutacje? Jaką macie atmosferę w pracy?

tomasz

i powiedzcie proszę czy kwota dzienna na bona sodexo ciągle 6zł czy wzrosła? interesuje mnie też miesięczny koszt multisporta

Paulina

@Rekrut, czy dowiedziałeś się czegoś więcej? Jeśli tak podziel się proszę informacjami. Jaka jest atmosfera wśród pracowników? Wasze opinie na pewno będą przydatne dla innych użytkowników. Czekamy na nie.

Paulina

@Nick, aplikowałeś na stanowisko managera w Imperial Tobacco Polska? @Stary PH, napisz proszę jaka panuje atmosfera w pracy? W jakich godzinach odbywa się praca? Czy weekendy są wolne? Wiarygodne opinie dotyczące pracy w danej firmie, to cenne wskazówki dla osób, które rozważają zatrudnienie w przedsiębiorstwie.

robert

witam, chce się zorientować czy limit 8000 km w skali roku oznacza że tyle mogę wykorzystać nieodpałatnie jako przedstawiciel? czy muszę sam płacić za tankować gdy nie przekroczę limitu? pytam bo na końcu wątku ktoś napiał że i tak się tankuję za swoję.. a na początkowych stronach nikt o tym nie wspominał. pozdrawiam

Nick

Pojawiło sie ogłoszenie na Menadzera Dystryktu - Lublin - warto aplikować? - z jakiej przyczyny jest vacat ?

Pracownik

W itpl bylo dobrze do puki nie wprowadzili mbu teraz tylkk tabelki i nic wiecej atmosfera zepsuta kazdy sie (usunięte przez administratora) ogolnie zrobil sie (usunięte przez administratora) Nie pozdrawiam

Adam

Czy jest jakaś przyczyna tych zwolnień. Mam zamiar aplikować i teraz zastanawiam się.

Nick
@Adam 18.03.2018 23:35

To nie są zwolnienia, tylko awanse poza struktury firmy. ITPL stawia na rozwój, dlatego pozwalamy pracownikom rozwijać się w nowym środowisku. Adam aplikuj do nas, a niedługo sam w ten sposób awansuje sz.

Szukam

Styczeń 2018 na stronie ITPL są aż 24 oferty pracy, co się dzieje w firmie ze jest tyle wolnych stanowisk. Pogorszyły się warunki pracy, czy są jakieś inne czynniki o których powinna wiedzieć osoba chcąca aplikować?

Kiciunia
@Szukam 22.01.2018 23:11

ile można pracować z menagerami którzy martwią się tylko o swój tyłek, swój target i mają ph w głębokim poważaniu? latają tylko jak psy za regionalnymi i aportują!

Kiciunia
@Szukam 22.01.2018 23:11

dużo osób zostało zwolnionych, połowa PH to zwykli (usunięte przez administratora)

ktoś
@Szukam 22.01.2018 23:11

Imperial własnie dzisiaj zwalnia z dnia na dzień z zaskoczenia

n
@ktoś 12.03.2018 19:40

gdzie?

Stary PH
@Szukam 22.01.2018 23:11

Teraz szukają KRS, region Południowo -Wschodni. Są ogłoszenia na pracuj.pl Wywalili kogoś czy ktoś awansował ?

KRS

Pojawiło się ogłoszenia na Kierownik Regionu Sprzedaży w Małopolsce; https://www.pracuj.pl/praca/kierownik-regionu-sprzedazy-malopolskie%2Coferta%2C5926663. Czy może ktoś coś doradzić ? podpowiedzieć ? Skąd ten vacat ? Jakie warunki ? Jak atmosfera ?

Mamdosyć

Z każdym miesiącem coraz gorzej. Atmosfera na obecną chwilę tragiczna, każdy się trzęsie żeby nie być następnym w kolejce do wywalenia. Liczą się tylko cyferki i tabelki, zwykły szary DH który odwala najgorszą robotę nie może liczyć na odrobinę szacunku. Ciśnienie na wynik przeogromne, co by nie robił to zawsze jest mało. Jeżeli się nic nie zmieni to niedługo nie zostanie tu ani jeden wartościowy DH a firma zostanie jednym wielkim VACATEM.

teżmamdosyć
@Mamdosyć 27.06.2017 17:27

Nie ma obaw, nawet jak wszyscy wartościowi DH by odeszli czy zostali zwolnieni za brak wyników, to zostaną i bedą trwali na swoich stanowiskach nasi wspaniali menagerowie,nieusuwalni i dożywotnio przyspawani do swoich foteli. Tak że póki nikt nie zburzy tego chorego układu i nie rozgoni tego towarzystwa to ciśnienie bedzie rosło, o szacunku można zapomnieć i zawsze im bedzie mało.

jNXSIQW
@Mamdosyć 27.06.2017 17:27

NO I WŁAŚNIE DZISIAJ IMPERIAL ZNOWU ZWALNIA Z DNIA NA DZIEŃ

Pracownik

Czasami zmiany są potrzebna żeby ktoś inny spojrzał na pewne działania. Jak mówi przysłowie- Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!!

Ciekawy?

Czy ktoś wie dlaczego na Region Szczecin pojawiło się ogłoszenie na Kierownika i na aż dwóch doradców?

Ww
@Ciekawy? 28.12.2017 14:55

Podobno grube druki szły

Nice
@Ww 28.12.2017 19:57

Z tego co wiem nie pasował do koncepcji góry i szukali, aż znaleźli. Druki to tylko hasło aby zamydlić reszcie oczy. W korporacji nie ma szans na własne zdanie i kreatywną krytykę przełożonych. Nie pasujesz wypadasz z gry.

Szczęśliwego Nowego Roku
@Nice 29.12.2017 16:30

Przy tych celach to do koncepcji 2/3 DH i MDS nie pasuje. Krzysia szkoda, ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.

Krzysiek

Z naszym Md-sem robimy tak juz rok, najlepsze wyjscie z sytuacji. Dystrybucja leci a Tarnowo klaszcze jak Jelenie w lesie .

Bezsilny
@Krzysiek 19.10.2017 20:17

MDS z 70-80% sprzedażą na paczki w regionie odbiera gratulacje od Alesza i Skowrona za świetne wyniki i zaangażowanie . To jest LIDER i WZÓR WARTOŚCI. Uczciwy pracownik musi martwić się czy go nie zwolnią, bo nie robi wyniku. Rozumiem ze zadania muszą być ambitne, wymagać wysiłku i pozytywnego nastawienia, ale jeśli od roku nie robię wyniku to albo problem jest we mnie, albo jednak to cele są nierealne. Musze wylewać żale tu, bo jak powiem tak ASM lub MDS to powiedzą ze mam złe nastawienie, nie reprezentuje wartości i mnie tak przeczołgają ze odechce mi sie myśleć. A tak w ogóle myślenie na stanowisku DH jest nie wskazane, lepiej siedzieć cicho i przyklaskiwać wszystkim pomysłom. Pozdrawiam wszystkich myślących, mało ich zostało.

zadowolony
@Bezsilny 20.10.2017 09:51

a który to MDS odbierał te gratulacje?

Bezsilny
@zadowolony 01.11.2017 08:40

Wystarczyło patrzeć na scenę i słuchać uważnie to byś wiedział który lub precyzyjniej którzy.

zadowolony

ch..... z grzybnią?

Zostaw opinię o Imperial Tobacco Polska S.A

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A