Imperial Tobacco Polska S.A

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 505 ocen.

Opinie o Imperial Tobacco Polska S.A

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A

Krzysiek

Z naszym Md-sem robimy tak juz rok, najlepsze wyjscie z sytuacji. Dystrybucja leci a Tarnowo klaszcze jak Jelenie w lesie .

zadowolony
@Bezsilny 20.10.2017 09:51
MDS z 70-80% sprzedażą na paczki w regionie odbiera gratulacje od Alesza i Skowrona za świetne wyniki i zaangażowanie . To jest...

a który to MDS odbierał te gratulacje?

Bezsilny
@zadowolony 01.11.2017 08:40
a który to MDS odbierał te gratulacje?

Wystarczyło patrzeć na scenę i słuchać uważnie to byś wiedział który lub precyzyjniej którzy.

zadowolony

ch..... z grzybnią?

Pracownik

Dzień Dobry chciałem się zapytać pana Nikodema skoro nie sprzedajemy na paczki co za chwile bedzie wielką tragedią na rynku odczuwalna w wynikach, to dlaczego robimy odwrotny system sprzedajac 0,5 pak westa i dajac po jednej paczce na sklepie w tej samej cenie i to samo tyczy innych papierosów pan pamieta Mdsi sa sprytniejsi od pana .

Paulina

@jaaaa, rzeczywiście o opinię są bardzo mieszane i dziękuję, że dzielisz się swoją. Pytanie tylko na jakiej zasadzie jesteś w Imperial Tobacco Polska S.A zatrudniona? Czy jest to umowa o pracę bezpośrednio z nimi, czy z agencją? Bo chyba na ten drugi wariant było więcej narzekań.

Tamtam

Ludzie popatrzcie sobie na aktualna ofertę pracy. Prawie wcale nie potrzebują nowych pracowników, to o czymś świadczy prawda? Ludzie maja dobrze to nie odchodzą i to cała prawda. Może to nie jest idealna firma ale ja takiej nie znam.

pracownik

Witam jestem zatrudniony przez agencję. Masakra fajnie jest jak jest praca a gdy jej nie ma dzwonią lub wysyłaja na niepłatne przestoje. A żeby dostać umowę z zakładem bezpośrednio trzeba popracować parę lat. Niepolecam a sam zaczynam pracę na cały etat w innym miejscu a nie jak tytaj na pół.

Paulina

@Jaaaaa a możesz napisać swoje osobiste zdanie na temat warunków pracy w Imperial Tobacco Polska S.A? Jakie stanowisko obejmujesz? Wszelkie relacje - mniej lub bardziej pozytywne, ale opatrzone w konkretne informacje - są wielką wartością dla forum i jego użytkowników.

Jaaaaa
@Paulina 15.09.2017 08:44
@Jaaaaa a możesz napisać swoje osobiste zdanie na temat warunków pracy w Imperial Tobacco Polska S.A? Jakie stanowisko obejmuje...

Proszę bardzo pracuje na stanowisku DH. Warunki pracy dla mnie jak najbardziej ok. Podstawa + premia którą możesz sobie wypracować. Podstawa jest zależna od lat pracy myślę też że od regionu na jakim pracujesz. Wiadomo że jak zaczynasz nikt nie da ci na piękne oczy 5 tys. Chociaż niektórzy mają takie przekonanie. Na wszystko trzeba sobie zapracować i tu też jak się angażujesz to firma potrafi Cię docenić. Oprócz tego pełen socjal 13-stka wczasy pod grusza karta multi sport opieka medyczna sam służbowy do celów prywatnych, comiesiac bony żywieniowe sodexo . Podsumowując ile pracowników tyle opinii . Ja nie narzekam. Pracuje z fajnymi ludźmi w regionie i mam naprawdę wporzadku MDS(kierownika). Raz jest lepiej raz gorzej. Wkoncu jesteśmy tylko ludzmi. Pozdrawiam

Tabaka

Nareszcie ktoś pisze rozsądną opinię, bez lukrowania!!

Jaaaaa

Ludzie wrzućcie na luz. Praca jak każda inna wszędzie trzeba (usunięte przez administratora) Chyba że znacie jakieś firmy gdzie płacą za obijanie się. Nie ma co narzekać. Wracając do wcześniejszych watkow- romasne są były i będą zawsze nie tylko w ITPL. Oczywiście dopuki nie ma to wpływu na resztę pracowników niech się bzykają ;)

Paulina

Dziękuję za odpowiedź @cytrynka, ale nie do końca wiem jak to interpretować. Wydawać by się mogło, że pracownik jest zadowolony, kiedy pracodawca da mu umowę o pracę, co w takim razie powoduje, że w Imperial Tobacco Polska S.A dzieje się odwrotnie?

Koala

Z moich informacji wiem, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!

Paulina

@Feliks a ty jak oceniasz zatrudnienie w Imperial Tobacco Polska S.A? Potrafisz wymienić mocne i słabe strony zatrudnienia? Jak prezentuje się obecnie atmosfera w firmie? Jak wiemy - wpływa ona na jakość pracy każdego dnia.

Cytrynka
@Paulina 24.08.2017 06:36
@Feliks a ty jak oceniasz zatrudnienie w Imperial Tobacco Polska S.A? Potrafisz wymienić mocne i słabe strony zatrudnienia? Jak...

Mocne strony to że umowa. Słabe strony że o pracę. Atmosfera najlepsza szczegolnie w piątek po 16

Jarosław

Co jest takiego złego w firmie, że tak narzekacie?

old

i znowu nowy/stary derektor ;0)

Feliks

Zupełnie nie rozumiem dlaczego obrażacie innych tylko dlatego, że maja dobre zdanie o firmie? Każdy może pisać na forum

Kabała

Nie uwierzę, że jeden człowiek trzęsie całą firmą i władze firmy nic z tym nie robią. A może on faktycznie trzymając dyscyplinę osiąga dobre wyniki? Ogólnie słyszałem o Tobacco dobre zdanie i mam zamiar aplikować ale nie ma oferty dla mnie. Muszę czekać.

TABAka
@Kabała 01.08.2017 18:40
Nie uwierzę, że jeden człowiek trzęsie całą firmą i władze firmy nic z tym nie robią. A może on faktycznie trzymając dyscyplin...

Słyszałeś dobre zdanie? Jedno? A jak ono brzmiało ze tak Ci się spodobało Tobacco? I o jakie Tobacco chodzi? Mam nadzieje ze jesteś tylko trolem, bo jeśli nie to długa droga przed Tobą.

Vitek 12 lat w firmie

Osobiscie zostałem tak potraktowany przez pana Sebastiana 3 miesiace temu. Niestety przejscie z DH na Mds zrobiło z niego bohatera firmowego. Ogolnie zle sie dzieje w całym rejonie 13000 ich hasło nie wracać do domu , i tylko kuu.... ku.... niektóre osoby maja to nagrane na dyktafony prawda wkoncu wyjdzie na jaw ze nie ktore osoby nie powinny zarzadzac swoim zespołem .

anonim

(usunięte przez administratora)

TABAka

To w 13000 takie rzeczy się dzieją, jeśli to prawda to bardzo źle że ASM na to udziela przyzwolenia. Jeśli ludzie sami odchodzą to fatalnie i tylko potwierdza to chorą atmosferę. Nikt nie rzuca pracy w której jest się szanowanym i docenianym, a jeśli jest się nieustannie zastraszanym to ktoś tu nie nadaje się do zarządzania. Kazdy człowiek ma swoją godność i za pieniądze które wynikają z umowy o pracę nie zrekompensuje się poniewierania drugiej osoby. Mam nadzieje na stanowczą reakcje kierownictwa wyższego szczebla .

Tobiasz

Może mi ktoś podpowiedzieć na jakie warunki może liczyć doradca handlowy? Chodzi mi o to co dokładają do pensji, jakąś prowizję? Jak się teraz pracuje w firmie? Będę wdzięczny za podpowiedź Lubię wiedzieć przed rozmową.

zadowolony

Fajnie, że Imperial Tobacco ma ten program stażowy.

SPADAJ TROLU
@zadowolony 21.07.2017 18:50
Fajnie, że Imperial Tobacco ma ten program stażowy.

Fajnie dla kogo?

Ooo

Jako DH nie polecam pracy nawet największemu wrogowi...

Ooo

Jako DH nie polecam pracy nawet największemu wrogowi...

Obecny

Myślę, że lepiej skupić się na sprawach firmy a nie plotkować na forum jak w przysłowiowym maglu, prawda???

Nick

Rozmowa przez telefon z miłą, profesjonalną Panią. Rozmowa na DH, cóż najdziwniejsza na jakiej byłem. Skład to dyrektor i kierownik regionu i Pani przez Skype z centrali, która się wcinala w rozmowę. Niektóre pytania wręcz śmieszne.

XXX

Może faktycznie ktoś być zapytał tych hejterów o ich wpisy np. prokurator ?

TABAka
@XXX 07.07.2017 11:40
Może faktycznie ktoś być zapytał tych hejterów o ich wpisy np. prokurator ?

Spoko byłem już na milicji, u dzielnicowego i proboszcza, mają się tym zająć. Skończy się ta Sodoma i Gomora, nie będzie grzeszenia podczas konferencji i spotkań w Licheniu. I pamiętajcie Mikołaj widzi wasze złe uczynki i prezentów w tym roku nie będzie.

Tamarka

Mam pytanie czy na stanowisku doradcy handlowego da się godziwie zarobić? Słyszałem sporo dobrego o firmie ale zmartwiłem sie tymi opiniami na forum. Jestem świadom, że zawsze tak jest ale nie wiem co mam zrobić?

Ciewka

A czy dla Was hejterow jest ktos ok? Czy tylko Wy jestescie cudowni??

Smoky
@Ciewka 02.07.2017 17:23
A czy dla Was hejterow jest ktos ok? Czy tylko Wy jestescie cudowni??

Czytaj ze zrozumieniem Koleżanko. Firma to jakieś kilkaset osób a wyrażane wyżej opinie dotyczą kilku konkretnych. Tak że nie uogólniaj bo jest tu cała masa wspaniałych i uczciwych ludzi. A Ty ucz sie pilnie i lepiej unikaj intymnych relacji z przełożonymi.

baca

Też obstawiam ze to Śląskie bagienko. Największy ściemniacz i lanser asm i jego podwładny bohater "po trupach do celu". Ciekawe zresztą jak nasz bohater wywinął sie aferalnych relacji z podwładną, jakos nikt go nie zsyłał za karę do Rzeszowa...ciekawe.

mrowka
@TABAka 05.07.2017 23:18
Każdy z nas jest inny, ma inne standardy moralne, wyznaje inne wartości. Moim zdaniem nawet jeśli występowały nieformalne stosu...

myślałam że znasz z autopsji...

mrowka
@TABAka 05.07.2017 23:18
Każdy z nas jest inny, ma inne standardy moralne, wyznaje inne wartości. Moim zdaniem nawet jeśli występowały nieformalne stosu...

myślałam że znasz z autopsji...

RegionalneBagno

Tak się zastanawiam z którego Regionu boją się bardziej o swoją "nieskazitelną" opinię z Pomorza czy że Śląska ze tak szybko usuwają komentarze na temat relacji. ..bohaterowie. Obstawiam bohatera "po trupach do celu" ze Śląska, jego aspiracje nie skończyly się na MDS , a do Małopolski blisko i rekrutacja na ASM trwa. Ciekawe jak szybko usunie ten komentarz :)

Smoky

Imperial to dobra firma która ma swoich Klakierow i cenzorów usuwających nieprzychylne wpisy.

Tabaka

Uważam, że Imperial Tobacco to dobra firma, która ma swoich hejterów.

TABAka
@Tabaka 30.06.2017 12:08
Uważam, że Imperial Tobacco to dobra firma, która ma swoich hejterów.

Imperial to dobra firma która ma swoich Klakierow.

Jerzy
@Tabaka 30.06.2017 12:08
Uważam, że Imperial Tobacco to dobra firma, która ma swoich hejterów.

generalnie hejtowanie to rzeczywiście dosyć brzydkie zajęcie, ale bezrefleksyjna klaka i chamska cenzura (wycinanie całych wpisów) to jest dopiero obrzydliwa profesja.

anonim

(usunięte przez administratora)

SZUBEK

Wojtek a co powiesz o układzie jaki stworzył z MDS-ami, w szczególności z jednym który wcześniej pracował z nim w Łodzi. Przypomnij sobie jak trzeba było MDS-ów przenosić bo w Krakowie przełożony utrzymywał nieformalne stosunki z podwładną. A jeśli jest pracowity i autentyczny to na rynku pracy napewno się obroni. Życzę mu powodzenie, ale w innej organizacji.

Mamdosyć

Z każdym miesiącem coraz gorzej. Atmosfera na obecną chwilę tragiczna, każdy się trzęsie żeby nie być następnym w kolejce do wywalenia. Liczą się tylko cyferki i tabelki, zwykły szary DH który odwala najgorszą robotę nie może liczyć na odrobinę szacunku. Ciśnienie na wynik przeogromne, co by nie robił to zawsze jest mało. Jeżeli się nic nie zmieni to niedługo nie zostanie tu ani jeden wartościowy DH a firma zostanie jednym wielkim VACATEM.

teżmamdosyć
@Mamdosyć 27.06.2017 17:27
Z każdym miesiącem coraz gorzej. Atmosfera na obecną chwilę tragiczna, każdy się trzęsie żeby nie być następnym w kolejce do...

Nie ma obaw, nawet jak wszyscy wartościowi DH by odeszli czy zostali zwolnieni za brak wyników, to zostaną i bedą trwali na swoich stanowiskach nasi wspaniali menagerowie,nieusuwalni i dożywotnio przyspawani do swoich foteli. Tak że póki nikt nie zburzy tego chorego układu i nie rozgoni tego towarzystwa to ciśnienie bedzie rosło, o szacunku można zapomnieć i zawsze im bedzie mało.

Adam

Czy warto pracować dla Imperiala jako van seller w ramach Akcji Lato ? Warunki znam, zatrudnia na zleceniu firma zewnętrzna. Czy jest to praca na 8, czy raczej 12 godzin dziennie ? Oczekują 22-25 wizyt + odbiór fajek z hurtowni + rozliczenie.

POLECAM
@Adam 26.06.2017 20:27
Czy warto pracować dla Imperiala jako van seller w ramach Akcji Lato ? Warunki znam, zatrudnia na zleceniu firma zewnętrzna. Cz...

SUPER PRACA NA LATO. Na początku będziesz się starał i myślał ze twoja praca ma sens, lecz szybko zorientujesz się ze nikt Cię nie kontroluje i nie dba o jakość pracy. Masz GPS w samochodzie, ale sprawdzą Cię dopiero jak nie będzie z Tobą kontaktu telefonicznego i pomyślą ze ukradłeś towar. Tak więc wystarczy że od 10 do 14 pokręcisz się samochodem po wyznaczonym terenie i podstawę masz na 100%. Naprawdę POLECAM. A na białe Fiorino zapakuj jakieś letnie gadżety, posprzedawaj po sklepach czy letnich punktach to zarobisz prawdziwe pieniądze.

Ja
@POLECAM 26.06.2017 22:28
SUPER PRACA NA LATO. Na początku będziesz się starał i myślał ze twoja praca ma sens, lecz szybko zorientujesz się ze nikt Cię...

Ale głupoty piszecie chłopakowi i wodę z mózgu mu robicie. Przecież wiadomo, że nie wyrobi się w 8 godzin, raczej 10-11 (zależy od terenu). GPS nie jest dla ozdoby.

aplikant

Czy może ktos w końcu wie, za co wyrzucono ostatniego dyr sprzedaży ? Mam zamiar u nich rozpocząć pracę ale coraz więcej mam wątpliwości co do stabilności tej firmy. Ciągłe ruchy kadrowe na górze (nikt tam sam nie odchodzi - wszystkich wyrzucają) poddają pod wątpliwość ciągłość zarządzenia. Proszę o konkrety informacje.

Tabaka

Powiedzcie mi o ile ktoś wie co takiego przedstawia "Program Stażowy - Graduate Programme" Czy to staż w firmie czy jeszcze inna forma pracy? Bardzo mnie zainteresowała ta oferta i chętnie bym spróbowała. Będę bardzo wdzięczna jeśli ktoś podeśle informacje.

aplikant

Czy może ktos w końcu wie, za co wyrzucono ostatniego dyr sprzedaży ? Mam zamiar u nich rozpocząć pracę ale coraz więcej mam wątpliwości co do stabilności tej firmy. Ciągłe ruchy kadrowe na górze (nikt tam sam nie odchodzi - wszystkich wyrzucają) poddają pod wątpliwość ciągłość zarządzenia. Proszę o konkrety informacje.

anonim

(usunięte przez administratora)

Berecik

Wsiadaj na używany rower i do pośredniaka :)

Tabaka

Imperial Tobacco moja ulubiona firma , jak dom rodzinny.

Tabaka

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć czy da się zarobić w firmie na stanowisku doradcy handlowego? Jakie warunki stawia firma? Czy poza pensją sa jakieś dodatki?

Ph
@Tabaka 19.06.2017 22:42
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć czy da się zarobić w firmie na stanowisku doradcy handlowego? Jakie warunki stawia firma? Czy poz...

Tak, da sie zarobić. 2300 brutto podstawy i żadnych dodatków. Premia teoretyczna, praktycznie nie do uzyskania, czasem jak dobrze zaraportujesz swoje wyniki pracy to nawet 80 zł premii możesz wyrobic.

Tom i Jak
@Ph 21.06.2017 01:13
Tak, da sie zarobić. 2300 brutto podstawy i żadnych dodatków. Premia teoretyczna, praktycznie nie do uzyskania, czasem jak dobr...

Dobra nie świruj, 2800 brutto a reszta się zgadza. Jak nie masz pracy to wbijaj, popracujesz z 6 miesięcy, zdobędziesz doświadczenie i napewno znajdziesz coś sensownego. Polecam.

Ciekawski

Tak się spieracie i w końcu nie do końca wiadomo. Czy może ktoś odpowiedzieć co firma (finansowo) oferuje nowo zatrudnionemu DH?

omnomnom

No nie wiem kolego J.B. czy jestem jakims podstawionym trollem. Jesli mozesz to tez odpowiedz na moje pytania, zbieram opinie i kazda sie liczy. Negatywy nie biora sie znikad wiec tez je chetnie przeanalizuje, jak na razie tylko Miły odpisal mi konkretnie, a reszta jak zwykle pie*doli bez sensu w swoim zawoalowanym kosmicznym jezyku, z ktorego nic sie nie da zrozumiec

J.B.

Przecież juz na pierwszy rzut oka widać ze to ustawiony dialog dwóch podstawionych troli mający na celu ocieplenie wizerunku firmy. Koń jaki jest to każdy widzi i żadne zaklęcia podstawionego Tadka i innych trolli tego nie zmienią.

omnomnom

Jest ogłoszenie w moim rejonie na DH i zaaplikowałem, zobaczymy co z tego wyniknie. Czy 3miesieczny okres wypowiedzenia z obecnej firmy automatycznie mnie wyklucza?

Paulina

@omnomnom zastanawiasz się nad aplikowaniem? Na jakie stanowisko konkretnie? Ogólne warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie nieco różnić w zależności od obejmowanego stanowiska.

Zainteresowany
@Paulina 25.05.2017 09:24
@omnomnom zastanawiasz się nad aplikowaniem? Na jakie stanowisko konkretnie? Ogólne warunki pracy, atmosfera mogą się od siebie...

Paulina, z Twojego wpisu wynika, że dobrze orientujesz się w temacie warunków i atmosfery pracy na poszczególnych stanowiskach pracy w tej firmie. Skoro masz taką wiedzę, to czy mogłabyś sie nia podzielić z zainteresowanymi na tym forum ?

omnomnom

Dziekuje Miły za konkretne odpowiedzi. Pozdrawiam

Tadek

Słyszałem, że spoko firma i można całkiem dobrze zarobić. Mam pytanie czy ta oferta z maja jest jeszcze aktualna? Gdyby ktoś mógł napisać jaka jest atmosfera w firmie? Opinie na forum są całkiem sympatyczne dla firmy i myślę, że praca też taka może być.

Zainteresowany
@Miły 25.05.2017 13:22
Wszystko zależy od doświadczenia, im większe tym podstawa będzie wyższa ale negocjacji tej kwoty nie ma, np. Dostajesz 3000 po...

3000 to kwota netto czy brutto, pisząc dobry socjalne co miałeś konkretnie na myśli? Dziękuję Ci za wcześniejsze odpowiedzi. A co z rozwojem i potencjalną ścieżką kariery.

miki
@Miły 25.05.2017 13:22
Wszystko zależy od doświadczenia, im większe tym podstawa będzie wyższa ale negocjacji tej kwoty nie ma, np. Dostajesz 3000 po...

HAAAA . 3000 tyś podstawy chyba po 6 latach pracy :) podstawa 2300 zł netto po 3 msc 150 zł podwyżki , następna za rok .

omnomnom

Witam, prosze o konkrety bez zbednego odbiegania od tematu. 1. Podstawa stala czy podlega negocjacjom na rozmowie? 2. Jakiej klasy auto, jaki limit prywatnych km? 3. Jak czesto audyty? 4. Plany do wyrobienia czy wziete z kosmosu? 5. Realne zarobki z wyrobionymi planami sprzedazowymi? Prosze o odpowiedzi, nie lubie tracic czasu na glupoty.

Miły
@omnomnom 22.05.2017 22:33
Witam, prosze o konkrety bez zbednego odbiegania od tematu. 1. Podstawa stala czy podlega negocjacjom na rozmowie? 2. Jakiej...

1. Podstawa która zostanie Ci zaproponowana zależy od Twojego doświadczenia i jest raczej stała. Na początku rekrutacji będzie pytanie na temat oczekiwan finansowych. 2. Golf 7 kombi. Limit był już wcześniej podawany na forum - 10 tys rok. 3. Nie znasz dnia ani godziny. 4. Plany są w całości do zrealizowania, trzeba tylko od samego początku ostro się brać za robotę bo łatwo nie jest. Dużo też zależy od rejonu, na słabym terenie wyniku nie zrobisz. 5. Zarobki ze wszystkimi dodatkami nawet całkiem spoko. Dodatkowo bardzo dobry social. Ogólnie polecam firmę, jedyny minus to ogromne ciśnienie na wynik ale to jak w każdej korpo.

Paulina

@Tabaczka czy możesz powiedzieć więcej na temat swoich doświadczeń z Imperial Tobacco Polska S.A? Na jakim stanowisku jesteś zatrudniona? Chętnie poznamy Twoją opinię na temat panujących warunków w firmie, atmosfery czy benefitów oferowanych przez pracodawcę.

zainteresowany pracą

panowie PH jaki jest roczny limit kilometrów użytkowania auta do celów prywatnych? nadal 3600?

baca
@zainteresowany pracą 10.05.2017 20:27
panowie PH jaki jest roczny limit kilometrów użytkowania auta do celów prywatnych? nadal 3600?

10 000 w tym roku

Zostaw opinię o Imperial Tobacco Polska S.A

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Imperial Tobacco Polska S.A