PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH

Sosnowiec

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 31 ocen.

Opinie o PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH

Ziuta

Czy jak przyjde tu pracowac do ochrony to dadzom mi dodatek za 1 grupe i schorzenie specjalne na oczy czy tylko minimalna pensja?

pedrus

Witam jestem tu nowy w firmie Nowa ,proszę o rady :P

Spike
@Pedrus 14.09.2017 21:48
Jest ok wszystkie złe wpisy można miedzy bajki włożyć ,kasa na czas woda w lato była ,Kierownik BC JEST SPOKO,Ludzie spokojni...

Zgadza sie. Kierownik super a jak ktoś nie chce przypadkowego urlopu zawsze moze go wczesniej wykorzystać :)

wm
@Pedrus 14.09.2017 21:48
Jest ok wszystkie złe wpisy można miedzy bajki włożyć ,kasa na czas woda w lato była ,Kierownik BC JEST SPOKO,Ludzie spokojni...

A napisz PEDRUS ile razy ta woda była przywieziona.Bo ja wiem że przez całe lato 1 raz i to 3 zgrzewki. Urlop jest narzucany co miesiąc.BC nie jest złym Kierownikiem ,nawet powiem że spoko gościu,ale mając 150 czy też 160 osób na głowie na terenie całego województwa mozna naprawdę zwariować.

Joanna

@Pedrus @Spike - a czy możecie napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z pracą w PPiUH? Jak oceniacie warunki zatrudnienia na swoich stanowiskach? @Pedrus - co masz na myśli pisząc, że pracodawca sam ustala urlop? Możesz to wyjaśnić? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.

Joanna

@ASIA - Co jest powodem Twojego negatywnego nastawienia do PPiUH? Czy możesz napisać więcej o swoich doświadczeniach z firmą? Na jakim stanowisku pracowałaś? Jakie były zapewnione przez pracodawcę warunki zatrudnienia? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.

ASIA

NIE POLECAM PRACY W TEJ FIRMIE !!!!! BANDA OSZUSTÓW !!!!!!!! O DOFINANSOWANIACH DO TURNUSÓW RECH . I WCZASÓW POD GRUSZĄ DOWIEDZIAŁEM SIĘ PRZEZ PRZYPADEK ŻE TAKIE TAM SĄ PO TRZECH LATACH GDY JEDEN Z PRACOWNIKÓW NIECHCĄCY SIĘ O TYM WYGADAŁ !!!!! BRAK UMÓW NA STAŁE TYLKO PRZERZUCAJĄ Z NOWEJ DO SECOND!!!! ZA LEKI NIE CHCĄ PŁACIĆ TAK JAK TRZEBA!!!!I DZIADOSTWO I TYLE !!!!

Pmk

Dzisiaj tj 29-07-2017 grafików u p Ciechowskiego brak.Panie Prezesie! Co Pan na to?

odpowiedam
@Pmk 29.07.2017 06:21
Dzisiaj tj 29-07-2017 grafików u p Ciechowskiego brak.Panie Prezesie! Co Pan na to?

BO UTRACILI OBIEKTY I DALEJ BĘDĄ TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ TEJ FIRMY

Joanna

@BCczyli brakuje obecnie w firmie pracowników? Myślicie, że ten fakt wpłynie na pojawienie się w niej jakichś zmian? Czy można też liczyć na łatwiejsze dostanie się do pracy?

rtaet

Jak się upomnicie i to mocno to parę groszy za nadgodziny dostaniecie w systemie kwartalnym tzn wypłacane w marcu- czerwcu-wrześniu- oraz grudniu.Ja osobiście pracuje już dość długo i jakbym miał marudzić to bym się zwolnił bo takich Z.P.Chr jest naprawdę dużo.Co do wody w upały to kto powiedział kierownikowi że woda jest potrzebna.

mwh
@rtaet 24.06.2017 07:41
Jak się upomnicie i to mocno to parę groszy za nadgodziny dostaniecie w systemie kwartalnym tzn wypłacane w marcu- czerwcu-wrze...

I tu masz rację.Wszyscy marudzą ,ale jeden do drugiego a do Kierownika nikt się nie odezwie.Co do dopisywaniu dniówek również /bynajmniej na moim obiekcie/ nikt nie odmówił a później dużo gadki ale po kątach.A kierownikom w to graj.Myślę że Zarząd bardzo dużo nie wie co się dzieje na obiektach, bo nikt nie przychodzi z problemami.

BC

Firma NOWA chyba padnie.Nie ma kto pracować.

Walter
@BC 31.05.2017 17:15
Firma NOWA chyba padnie.Nie ma kto pracować.

No cóż zrobić, Pietranek ludzi nie szanował, to ludzie się od niego odwrócili. Odkąd został prezesem zmienił się nie do poznania. Odwrócił się o 180 stopni. Tak to jest jak zwykłego kierownika zrobią prezesem.

Joanna

A na jakie dodatkowe benefity mogą liczyć pracownicy firmy? Chętnie też dowiemy się więcej na temat tego co lubicie w swojej pracy.

Nowy

Pytanie? Czy w firmie NOWA ochrona udzielają urlopu na " żądanie"Bardzo mi zależy na pilnej odpowiedzi.

Całkiem Nowy
@Nowy 02.04.2017 07:12
Pytanie? Czy w firmie NOWA ochrona udzielają urlopu na " żądanie"Bardzo mi zależy na pilnej odpowiedzi....

Również jestem zainteresowany tematem "urlop na żądanie". Jak ta sprawa wygląda w firmie "NOWA" ochrona.Proszę o odpowiedź.

wwwww
@Całkiem Nowy 28.04.2017 07:10
Również jestem zainteresowany tematem "urlop na żądanie". Jak ta sprawa wygląda w firmie "NOWA" ochrona.Pro...

Jeśli masz umowę o pracę to nikt Ci łaski nie robi.Wiadomo że burzy to cały grafik kierownikowi,i jeśli możesz to daj odpowiednio wcześniej znać co nie znaczy że nie możesz wziąść w ostatniej chwili.Pewne info od prawnika.

Dozorca

Dzisiaj tj 29-03-2017 godz 10:40 grafików u Bartka C brak.Panie Prezesie niech Pan coś z tym zrobi.

Kiepski

Narzekać w tym kraju to wszyscy nieroby, ale robić z waszym wykształcenie nie ma komu nieroby

zatrudniona od 4 lat

Tak czytam te wasze opinie i nie wiem sama skad one się biora ja pracuje już 4 rok i nie mam zastrzezen co do tej firmy ludzie których znam pracują nawet dluzej niż ja wiec skoro było by tak jak piszecie to myślicie ze ludzie by pracowali skoro bez problemu znjadzie się inna praca. Co do wynagrodzen to zawsze na czas a nawet przed czasem faktycznie wcześniej nie było dodatkowej kasy za nocki a od stycznia sa płacone regularnie i wszyscy my dostajemy i tyle w temacie. ja sobie ta prace chwale .

Jeszcze jesteś.
@zatrudniona od 4 lat 01.03.2017 20:43
Tak czytam te wasze opinie i nie wiem sama skad one się biora ja pracuje już 4 rok i nie mam zastrzezen co do tej firmy ludzie...

Jeśli chodzi o firmę jak i o wynagrodzenia to ja także nie mam zastrzeżeń.Ale co do kierowników tak.Straszenie zwolnieniem na porządku dziennym.Późne oraz przerabiane grafiki.Ilość godzin z kosmosu.Wstawianie urlopów na siłę.Innych kierowników nie znam ale piszę o p.BARTKU C.

Agnieszka rajda

Wg mnie to jedna wielka porazka pracowalismy u Pana Ciechowskiego i powiem kto ale ten Pan nie umie robic grafikow jak nie bylo ludzi to dzwonil do mnie i do mego meza nawet nie uslyszelismy slowa dziekuje a kasy ciagle malo nasze dodatki za nocne dodatki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wziol szkoda czasu szukajcie innej roboty firma pozal owania .jak cos udziele wiecej informacji

Jeszcze Jesteś

Dziadostwo o którym na pewno nie wie Zarząd.Dodawanie dniówek na porządku dziennym, bez wiedzy i zgody pracownika. Tak jest u Bartka Ciechowskiego.

Hunter

Ta firma to jedna wielka tragedia. O wszystko się trzeba prosić. Nigdy nie dają nic od siebie. Pietranek nie zna słowa "premia". Ludzie pracują u niego po 24 h (jest to ZPCH)!!! On pewnie nawet o tym nie wie. Kiedyś jedna osoba po 12 h musiała zostać na noc - ponieważ kierownicy nie umieją robić grafików. NOWA = TRAGEDIA. Smutne lecz prawdziwe.

Heder

No ogólnie to z tego co mi wiadomo w firmie wszystko jest w porządku, ludzie są porządni i raczej dość dobrze się czują, moim zdaniem wartościowym punktem w Nowej jest to, że umowy o pracę mają naprawdę niezłe warunki, więc czuć bezpieczeństwo, i to jest dobre

xxxx

Oprócz terminowych wypłat cała reszta do "kitu".Kierownictwo dumne i blade jak blade ich pojęcie o ochronie.Grafiki w ostatni dzień miesiąca,wpisywane urlopy których nikt nie .A do tego te grafiki przerabiane jeszcze kilka razy.Można zapomnieć o umówionej wizycie u lekarza itp.Straszenie zwolnieniem na porządku dziennym.

Wladeksim
@xxxx 19.09.2016 16:31
Oprócz terminowych wypłat cała reszta do "kitu".Kierownictwo dumne i blade jak blade ich pojęcie o ochronie.Grafiki w...

I tu jest racja.Zapomnijcie o zapłaconych nadgodzinach /przynajmniej u Bartka C/.

pracownik

Co do pracy to pracujesz tyle godzin ile masz do wyrobienia lub trochę więcej lecz Ci za nie nie zapłacą , jedynie możesz wybrać lub zapłacą o połowę mniejszą stawkę. Urlopy zazwyczaj wpisują oni sami dzień , dwa lub trzy w miesiącu jak im się spodoba. Wypłata zawsze na czas lub dzień wcześniej pod koniec miesiąca. Przyjmują tylko tych z dobrą grupą i symbolem. Swojego czasu przyjmowali też na umowę zlecenie ze stawką 3,50zł/h. Jak chcesz zarobić więcej niż minimalną to nie tutaj.

Latika

napisze tak pracowalam w tej firemce ,,NOWA,, bardzo dlugo ,takiego burdelu nawet w telewizij nie pokazali ,a pokazuja rozne skandale,kierownik PIERTANEK TO GBUR NIE WYKSZTALCONY ,SLUGUS wOJTOWICZ pojecia nie ma o niczym ,grafiki sa robione po 18 razy na miesiac ,nic nie daja procz najnizszej nie placa nic ,szkoda gadac jak by kto chcial zapraszam sie przekonac ,rotacja jest tak duza ze sie w glowie nie miesci kto przyjdzie zobaczy zaraz po miesiacu ucieka ,gbury ,z chora psychika

on

Jak czytam na forum o tej wodzie mineralnej to chce mi się rz---ć.Czy nie ma większych problemów?Napiszcie jak się pracuje na danym obiekcie np szpitale,starostwo itp.A wodę nawet za 1zł to sobie sam kupię.POZDRAWIAM!

Przemysław Waśko

ja znalazłem ich w gazecie miałem dać znać co i jak dostałem papiery na badania lekarskie jak by było jak piszecie to by do mnie dzwonili a tak cisza ale i tak żaden kierowniczek do mnie nie wyszedł tylko czas straciłem .( usunięte przez administratora )

Szymon Ryszka

Warto tam pracować nikt mi nie powiedział co mam robić tylko albo 12 ok 16 ok ale 24 godziny to skandal.(usunięte przez administratora)

zgaga
@Szymon Ryszka 04.08.2015 22:18
Warto tam pracować nikt mi nie powiedział co mam robić tylko albo 12 ok 16 ok ale 24 godziny to skandal.(usunięte przez adminis...

To jest zasrany obowiązek pracodawcy ,dostarczenie napoji chłodzących w upał !!! Pracownik nie powinien żebrać !!,

Barbara

A GDZIE WODA MINERALNA TERAZ GDY UPAŁY 30 STOPNIOWE . KIEROWNIK TO TAKI LEŃ ŻE NAWET MU SIĘ NIE CHCE WEJŚĆ NA OBIEKT ,PRACOWNICY STAROSTWA ŚMIEJĄ SIĘ ŻE TAKIEGO NIEDBALSTWA JAK W NOWEJ TO JESZCZE NIE WIDZIELI POTRAFI TYLKO STRASZYĆ ZWOLNIENIEM , TO SAMO W TEATRZE , A GDZIE PRZEPISY BHP ,,,,,,, ZERO.

kolorek
@Barbara 08.07.2015 13:40
A GDZIE WODA MINERALNA TERAZ GDY UPAŁY 30 STOPNIOWE . KIEROWNIK TO TAKI LEŃ ŻE NAWET MU SIĘ NIE CHCE...

Nabić go na CH i wystrzelić w kosmos

zenek
@Barbara 08.07.2015 13:40
A GDZIE WODA MINERALNA TERAZ GDY UPAŁY 30 STOPNIOWE . KIEROWNIK TO TAKI LEŃ ŻE NAWET MU SIĘ NIE CHCE...

Basiu straszyć to se może swoje dzieci każdy z grupą specjalną znajdzie pracę bez problemu nawet nie trzeba szukać wystarczy dać ogłoszenie a na pożegnanie mogą cie-wiesz co

anonim

(usunięte przez administratora)

zw123

PŁACIĆ MUSZĄ BO ŁASKI NIE ROBIĄ , A KAPITAŁ PRACOWNIKA NIE INTERESUJE ,,,,,,,( usunięte przez administratora )

emil

Tylko szkoda że najniższą krajową

GRZEŚIEK

PRACOWAŁEM W NOWA ,JEST TO ZAKŁAD KTÓRY WYKORZYSTUJE LUDZI , PRACOWAŁEM W DWÓCH ZAKŁADACH PRZED NOWĄ BYŁO RÓŻNIE ALE JAK SIĘ CZŁOWIEK UPOMNIAŁ O COŚ CO SIĘ NALEŻY PRAWNIE TO SPRAWA BYŁA ROZWIĄZANA POZYTYWNIE A W NOWEJ BYŁO ZAWSZE NEGATYWNIE ZASTRASZANIE ZWOLNIENIEM , SZUKANIE DZIURY W CAŁYM ,KIEROWNICTWO ZAROZUMIAŁE ITD ODRADZAM......

anonim

(usunięte przez administratora)

emil

Kazdy zakład pracy chronionej przyjmie cie od ręki ponieważ na psychicznych padaczkę i słabowidzących mają dodatkowo fajną kaskę

bilu

Omijać ...........ten ....bajzel

anonim

(usunięte przez administratora)

migotka

słuchaj ja pracuje w tej firmie i nie narzekam

on
@migotka 06.07.2016 20:56
słuchaj ja pracuje w tej firmie i nie narzekam

Konkretna odpowiedź.

zenobiusz

A Gdzie jest płacony dodatek za prace w godzinach nocnych , widocznie za pieniądze które należą się pracownikowi , elita z firmy ,buduje się i kupuje sobie lepsze samochody.

GRAZYNA

Za nad godziny nie płacą , jak już to 3zł w dodatku trzeba się upominać .w żadnej firmie jeżeli pracownik jest przyjęty na umowę o prace nie ma takich stawek ,jeżeli już to ma płacone 100% lub 50% tak jak jest w prawie pracy a tu prawo jest na gminnie łamane ,dziwie się ze tym nie zajmie się P.I.P widocznie jeszcze nikt nie zgłosił.

KOLO
@GRAZYNA 03.08.2014 12:03
Za nad godziny nie płacą , jak już to 3zł w dodatku trzeba się upominać .w żadnej firmie jeżeli pracownik je...

i TAK OD LAT ŻERUJĄ NA TYCH LUDZIACH CHYBA JUŻ CZAS ABY P.I.P SIĘ TYM ZAINTERESOWAŁ

czesiek..

Kiedyś pracowałem na hotelu CUMULUS jako ochroniarz ale ta praca nie miała nic wspólnego z ochroną , zbierałem liście , zamiatałem wokół hotelu wynosiłem śmieci i wiele innych prac wykonywałem .Jest to zakład który wykorzystuje osoby chore ODRADZAM

tadeo BYŁY PRACOWNIK

Firma która nie dba o pracownika tylko dba o swoje interesy ,pracownicy są zastraszani a kierownicy zachowują się arogancko , lipcowe upały na każdym obiekcie powinna być dostarczona woda mineralna , nawet ich na to nie stać ,na obiektach nie ma długopisów papieru toaletowego ,mydła. Liczy się sztuka bo za sztukę mają wysokie dotacje .jak się upomnisz o coś co się należy to straszą zwolnieniem .Tak traktują ludzi chorych ,

ŻUCHOWSKA

DLACZEGO SĄ KASOWANE WPISY < CZY DLA TEGO ŻE LUDZIE PISZĄ PRAWDĘ O TYM SYFIE

olka

OMIJAJCIE Z DALEKA TĄ FIRMĘ

bobek

ODRADZAM WSZYSTKIM Z DALEKA OD TEGO BAJZLU

PRACOWNIK BYŁY

TEN ZAKŁAD NIE POWINIEN MIEĆ STATUSU , JAKO ZAKŁAD PRACY CHRONIONEJ . PRACOWNICY ZATRUDNIENI JAKO PRACOWNIK OCHRONY SĄ ZATRUDNIANI DO PRAC NIE ZWIĄZANYCH Z OCHRONĄ , PRZYKŁAD HOTEL CUMULUS , SZPITAL W BĘDZINIE , I W DĄBROWIE GÓRNICZEJ , STAROSTWO [ INKUBATOR] . ODRADZAM WSZYSTKIM.

karramba-89@wp.pl

jeżeli ktoś będzie chciał pracować firmie NOWA na ochronie nie polecam ponieaż wypłata jest ostatniego każdego miesiąca.kierownicy,którzy tam pracują zabraniają pracownikom wpuszczania swoich znajomych na teren i do tego się przyczepiają nie podają powodu z jakiego mogą z wami nie przedłużyć umowy,bo moją to gdzieś i nie podają przyczyny.nie polecam nikomu tej firmy ochroniarskiej

Zostaw opinię o PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH - Sosnowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PPiUH "NOWA" Sp. z o.o. ZPCH