Saur Neptun Gdańsk S.A.

Gdańsk

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 61 ocen.

Saur Neptun Gdańsk S.A.
2 61 6 1

Opinie o Saur Neptun Gdańsk S.A.

Alex

wegetacja finansowa nie polecam młodym pracownikom... firma bez przyszłości stawki godzinowe na poziomie najniższej krajowej nie adekwatne do wykonywanej pracy.... po okresie próbnym nie licz na cud... szkoda czasu nie tędy droga...

Jarosław
@Alex 08.11.2018 17:21

Piszesz, że podstawa wynagrodzenia nie jest wysoka. Czy dodatki w postaci premii, lub pakietu socjalnego mogą podwyższyć pensję i zrekompensować tę niedogodność? Jakie umowy są proponowane pracownikom po okresie próbnym? Można liczyć na stabilne zatrudnienie i kontrakty długoterminowe? Pojawiły się dwie oferty pracy w firmie Saur Neptun Gdańsk na stanowisko elektryk i informatyk. Czy ktoś z użytkowników forum jest nimi zainteresowany?

Alex
@Jarosław 11.11.2018 10:49

"premie"? wg lepiej nie poruszajmy tego tematu bo są tak śmieszne ,że to szkoda wg o tym rozmawiać... "pakiet socjalny" posiada większość większych firm ,a czy rekompensuje hmm socjalem rachunków nie opłacisz... "stabilne zatrudnienie" firma się zabezpiecza w ten sposób bo chce zatrzymać pracownika bo są duże braki tak jak sam nawet wspominasz ,że brakuje elektryka i informatyka praktycznie w każdym dziale brakuje tylko wykwalifikowany pracownik nie podejmie pracy za 2300 zł... (albo znajdzie się elektryka, który potrafi tylko żarówkę wymienić albo i nawet z tym będzie miał problemy) tak na podsumowanie tego wszystkiego to wielką niesprawiedliwością jest to ,że "gratyfikacją" nie są objęci nowo zatrudnieni pracownicy to może niech to będzie wstrzymane całkowicie będzie "sprawiedliwie" ,a co do premii od zysków to nowo przyjęty i tak musi przepracować dwa lata oby dostać skromne 1500 zł raz w roku...

XD

Jestem pracownikiem MWiK w woj. kuj-pom. zastanawiam się jak jest z płacami w innych wodociągach w kraju .Wiem ,że taka wymiana miedzy zakładowa jest na spartakiadach.U mnie monter w zakładzie kanalizacji lub sieci od 1900zł.netto do max 2200zł.netto z premią regulaminową.Utrzymanie ruchu elektryk automatyk na ujęciu wody, oczyszczalnia od 2200 netto do 2500 netto z premią regulaminową.Co roczna rewaloryzacja kwoty bazowej to (+,-) 20zł.Bida z nędzą.

Jan Marszalek
@XD 22.02.2018 18:10

W Grudziądzkich wodociągach stawki są zbliżone z tym, że automatycy mają trochę więcej bo w granicach 3000-3200 zł brutto. Ceni się jednak najbardziej informatyków ich wynagrodzenie to ok 3500-4500 zł brutto. Hydraulicy , elektrycy zmianowi , dyspozytorzy wynagrodzenie jak podałeś u siebie

kara

szczegolnie nie polecam jednostki w straszynie, pan kierownik - zero wiedzy na kazdy temat, nie mowiac juz o tym ze nie potrafi stworzyc dokumentu w wordzie nie mowiac juz o zwykłej tabeli w excelu... pracownicy biurowi muszą do niego przyjsc na dyktowanie tekstu i przepisać go jemu do worda, a niby cyt."Ja tu jestem inżynierem i kierownikiem wiec ja mam racje!"... co do firmy ogolnie to zarobki ok i zawsze na czas!

Poszukiwacz
@kara 29.10.2014 15:45

Teraz trafił na Walowa. Atmosfera w dziale slaba. Kolejne osoby szukają pracy. Niedługo kierownik sam zostanie.

Agnieszka

@Marian, nie bardzo rozumiem Twoją wypowiedź. Jeśli jesteś zainteresowany zatrudnieniem to na stronie firmy https://www.sng.com.pl/Praca/Ogoszeniaopracy.aspx jest sporo ogłoszeń i możesz tam wybrać coś dla siebie pasujące do Twoich kompetencji. Zachęcam osoby odwiedzające ten wątek do zajrzenia na stronę pracodawcy, gdzie prócz interesujących ofert rekrutacyjnych jest także informacja, że firma szuka osób do współpracy i podwykonawców przy realizacji projektów inwestycyjnych. Piszcie jeśli się zdecydujecie aplikować.

Marian

Jo chca zatrudnić w ta firma i ja mieć pytanie czy na zima dejeta słoiki z pulpetami?

Agnieszka

@Fryderyk, jesteś pracownikiem firmy? Jak długo trwała Twoja rekrutacja? Mógłbyś coś o tym napisać? Każda informacja będzie cenna dla osób zainteresowanych pracą u tego pracodawcy. Obecnie firma szuka: inspektora nadzoru robót sanitarnych, branżysty zaopatrzenia, księgowej, konserwatora terenów zewnętrznych, inspektora do spraw technicznych i innych. Wszystkie oferty pracy na stronie: https://www.sng.com.pl/Praca/Og%C5%82oszeniaopracy.aspx Pracodawca zapewnia możliwość rozwoju zawodowego, zatrudnienie na umowę o pracę w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku, pakiet socjalny, pakiet medyczny i dofinansowanie kosztów dojazdu do pracy. Jeśli będziecie aplikować na któreś z tych stanowisk napiszcie jak wyglądała rekrutacja.

Agnieszka

@@Pryatna, to prawda co piszesz o pakiecie socjalnym, ale to zawsze miły dodatek do wynagrodzenia, szczególnie jeśli można liczyć na bony, za które można zrobić zakupy. Jaka jest atmosfera w pracy? Masz dobre relacje ze współpracownikami? Czy firma dale możliwość rozwoju? Mam na myśli awans lub podwyżkę.

Markus
@Agnieszka 22.07.2018 12:41

czy ktoś ma może jakieś informacje odnośnie postępu w rekrutacji na Stanowisko specjalisty ds Zakupów? Przyjmują jeszcze?

Fryderyk
@Markus 23.07.2018 09:50

Oni sami nie wiedzą czego chcą, rekrutacje w SNG trwają miesiącami.

Agnieszka

@Markus, jesteś zainteresowany pracą na stanowisku specjalisty do spraw zakupów? Minęło już kilka dni od twojego postu. Czy byłeś na rozmowie o pracę? Jeśli tak, napisz jak Ci poszło i czy zostałeś przyjęty? Obecnie na stronie firmy jest kilka ogłoszeń o pracę na stanowiska: inspektor do spraw technicznych, operator sprzętu specjalistycznego, branżysta zaopatrzenia, dyspozytor sprzętu budowlanego i transportowego. Czy ktoś z Was jest zainteresowany i będzie aplikował? Czekam na Wasze opinie.

Agnieszka

@Prywatna, rozumiem, że jesteś rozczarowana współpracą z firmą. Wynagrodzenie jest czynnikiem bardzo motywującym pracownika. Czy firma za wyrobienie planu przewiduje premie lub płaci ekstra nadgodziny? Obejmuje pracownika pakietem socjalnym? Jakiego rodzaju umowy są podpisywane w firmie? Zlecenie, czy na czas określony? Często długoterminowa umowa rekompensuje inne braki przy zatrudnieniu.

@Pryatna
@Agnieszka 16.07.2018 17:57

Jestem zawiedziony ,że tak stabilna firma nie potrafi docenić pracownika. A co do kwestii finansowej to chyba logiczne ,że każdego pracownika to motywuje tylko problem polega na tym ,że obecne wynagrodzenie mało kogo motywuje... Odnośnie premii i nadgodzin maja ze sobą dużo wspólnego jak są nadgodziny to nie ma pełnej premii jaka jest niby odgórnie przewidziana na każdego pracownika. Ogólnie mówiąc te dwa czynniki i tak nie wpływają na większą motywacje... Pakietem socjalnym raczej rodziny nie wykarmisz ani opłat nie zrobisz...

Prywatna

Nikomu nie polecam pracy w firmie Saur Neptun Gdansk . Przepracowalem około 2 lat i żałuję każdego dnia spędzonego tam.. Pensje głodowe. Nie potrafią docenić pracownika . Za wszystko najchętniej zabierali by premie .

R.R.

Zarząd poważnie musi pomyśleć o "poważnych" podwyżkach dla pracowników ,a nie jakieś mydlenie oczu 2% czymś brutto... Głodowymi stawkami nie zatrzymacie pracownika a ciągła selekcja do niczego dobrego nie prowadzi w firmie brakuje wykwalifikowanych pracowników... Nowo zatrudniony pracownik nawet nie jest w stanie przepracować 3 mieś. okresu próbnego za te stawki które proponuje firma... Z takim podejściem stabilnej firmy nie da się stworzyć... Trzeba otworzy oczy i zacznie budować stabilną i rozwijającą się firmę , a nie tylko kreować się w mediach społecznych i udawać ,że wszystko jest kolorowo... Jeśli ktoś zarabia 20x krotność nowo zatrudnionego pracownika i jest "egoistą" myślącym tylko o sobie to się nie ma co dziwić ,że takiej osoby nie interesuje co się dzieje na dolnym szczeblu firmy... Tylko trzeba pamiętać ,że wykwalifikowane osoby budą fundament firmy...

Gość

Na jakie zarobki może liczyć Inżynier budowy?

Olivia
@Gość 14.04.2018 01:01

2200 brutto

Pankracy
@Olivia 14.04.2018 08:21

taa..Olivia

anonymous
@Olivia 14.04.2018 08:21

Kpina...ale jak rekrutacja pilnuje przy zatrudnianiu, żeby nie robic sobie niepotrzebnie konkurencji, to jest jak jest

Janosik
@anonymous 02.06.2018 09:43

na jakie stanowisko aplikowałeś?

Olivia

Czytając poniższe opinie można wnioskować że firma reprezentuje słaby poziom ale niech to nie myli przyszłych nowych pracowników którzy starają się o prace w firmie Saur Neptun Gdańsk. Większość negatywnych opinii kierują osoby na niskich stanowiskach które tak na prawdę bardzo mało wnoszą do firmy , a ich zarobki są adekwatne do wykonywanych powierzonych im zadań. Nawet sam poziom wyrażanych opinii jest na bardzo słabym poziomi intelektualnym. Jeśli jesteś osobą ambitna angażujesz się w rozwój firmy to firma też Cie doceni. Pracodawca ma odgórnie narzucone stawki wynagrodzeń i jeśli zatrudniasz się na stanowisko fizyczne to się licz z tym ,że pensje będą o wiele niższe niż stawki osób pracujących na stanowiskach biurowych,kierowniczych... itd. oczywiście tez możesz się starać na takie stanowiska jeżeli masz odpowiednie kwalifikacje. Zanim dodasz "negatywną" opinie zastanów się nad tym ile wnosisz do rozwoju firmy... Pozdrawiam

Korposzczur
@Olivia 09.03.2018 10:35

Następna gwiazda z biura jak się nudzisz w pracy to układaj pasjansa a nie głupoty wypisujesz. Pozdrawiam

anonymous
@Olivia 09.03.2018 10:35

osoby na niskich stanowiskach wnoszą mało do firmy? Gdyby nie te osoby to w siedzibie byście mogli zrobić muzeum wodociągów!

ZZ
@Olivia 09.03.2018 10:35

Trudno z Pania Olivia sie nie zgodzić.

fred
@Olivia 09.03.2018 10:35

Od kiedy samemu się odpowiada na własne pytania

Czesiek Hydraulik
@Olivia 09.03.2018 10:35

Olivia pompy naprawione ? :)

Nowy

na jaką pensję można liczyć na stanowisku Branżysta Zaopatrzenia?

Olivia
@Nowy 28.04.2018 13:00

okres próbny 3 mieś. - 2400 brutto + około 8% premii (200zł brutto) = 2600 brutto (1878zł netto) umowa na stałe - 2900 brutto + około 8% premii (240zł brutto) = 3200 brutto (2300zł netto)

Nowy
@Olivia 02.05.2018 17:22

Pani Olivio, skąd pochodzą te dane?

Olivia
@Nowy 03.05.2018 08:05

Z Firmy od kierownika .

Nowy
@Olivia 04.05.2018 10:00

trochę to dziwne, bo ktoś w jednym z postów piszę o 3000 brutto jako kierowca, a Pani odpisuje że pensje w biurach są wyższe. A nagle Branżysta zaopatrzenia zarabia 2400/2900 brutto. Myślę, że ma Pani błędne informacje.

Krzyżak

Firma ma mocną pozycję na rynku, ale słabo płaci (nie tylko pracownikom fizycznym). Przypuszczalnie jest to spowodowane postawą Pani z HR, która na siłę chce pokazać przełożonym jak dba o "interes firmy". A szkoda, bo firmę stać na godne pensje.

gibki

Oferta kierowca c+e. Zaproponowali 3000brutto plus 8% premii. Żart. W lidlu na dziendobry dają na kasie 3500brutto. Że im wstyd nie jest dzwonić do ludzi z takimi ofertami.

anonymous
@gibki 14.02.2018 13:18

Nie jest. W tej firmie pracownik jest zwykłym śmieciem i takie są fakty. Nie bez powodu ludzie masowo stąd uciekają

R.M,
@gibki 14.02.2018 13:18

za spanie w samochodzie podczas pracy to i tak za dużo dają...

anonymous
@R.M, 21.02.2018 19:25

Widziałeś kogoś kto spał? I to znaczy że śpi cała firma? Ty siedzisz na gowork w godzinach pracy i to znaczy że wszyscy siedzą? Koleją mądra głowa

Adam

Śpią w biurach śpią w samochodach chowają się po bocznych uliczkach ostatnio na Chełmie .Tak to Polski nie zbudujemy.

John

Ogłoszenia z ofertami z pracą dają tam tylko po to źeby dwie kobiety na stanowiskach biurowych miały co robić .Dodatkowo żeby d#bil kierownik miał rozrywkę .Dzwonią zwracają głowę następnie obiecują że się skontaktują i głucho od paru tygodniu .Jak nie potrafią być słowni już na etapie rekrutacji to dalej może być tylko jedno wielkie szambo.

Wałęsa

Związki zawodowe. A co to takiego ??????

NSZZ

Skoro jest tyle negatywnych opinii ze strony pracowników co do firmy to dlaczego związki zawodowe nic nie robią w tym kierunku?

Django

To dobrze że jesteś zadowolony .Niewolnicy też są potrzebni na tym świecie .

Dzordz kruciec !!!

A ja jestem zadowolony z sng.. nikt nikomu nie robi pod górkę. A pracować gdzieś przecież trzeba... ..jesli ktos ma zale do tylko sam do siebie..

Ola

A najdziwniejsze w tym wszystkim jest to ,że wszyscy narzekają a i tak dalej pracują...

Bartek
@Ola 21.01.2018 15:28

Następny pracownik biurowy głos zabrał....

Tomek Z.

Firma źle się nie prezentuje ? Z kąd się wziąłeś człowieku pewnie wygrzewasz (usunięte przez administratora) w tej firmie przy biurku od poniedziałku do piątku po 8 godzin i masz wje*ane .Widzę że masz nawet czas internet przeglądać w godzinach pracy .Pewnie w źyciu szpadla ziemi nie przeżuciłeś i nie wiesz co to praca w święta w nocy deszczu i mrozie . Śmiesz pisać źe firma źle nie wypada i nawet nie masz odwagi się podpisać .Proponuję abyś bardziej owocne te swoje 8 godzin w firmie wypełniał to może Ci się w głowie trochę przestawi i nie będziesz pisać takich głupot .Pozdrawiam

zarobki 2018

zarobki pracownik fizyzny : okres próbny 3 mieś. - 2400 brutto + około 8% premii (200zł brutto) = 2600 brutto (1878zł netto) umowa na stałe - 2900 brutto + około 8% premii (240zł brutto) = 3200 brutto (2300zł netto) statystyczna średnia zarobków w firmie wynosi 5000 zł brutto (3500zł netto) Płaca minimalna brutto w Polsce na rok 2018 wynosi 2100zł (1500zł netto) tak że pod względem statystyk firma źle się nie prezentuje Średnia pensja brutto w Gdańsku wynosi 4 411,71 zł (3100zł netto) (8 miejsce w rankingu) może czas aby kometa zaje****ła w tą planetę bo to już się nie robi śmieszne...

Tomek
@zarobki 2018 18.01.2018 10:29

Średnia w firmie ? :) napisz lepiej ile prezesi wzarabiają bo ile murzyni to już podałaś/łeś .Wtedy zobaczymy jak fajnie jest w tych wodociągach.

Pracownik SNG
@zarobki 2018 18.01.2018 10:29

No tak pensje głodowe bo całą kasę Francuzą oddają pewnie w ramach przeprosin za śmigłowce :)

Czesiek
@Pracownik SNG 18.01.2018 21:27

Kogoś zabolało że ludzie prawdę piszą. Takie szczegółowe dane zarobków rozumiem że Ktoś blisko z firmą związany... Przy takich stawkach to nawet przyjaciele z Ukrainy rur łatać nie będą . To się skończy tylko kolejnym paraliżem miasta jak na klinicznej. Możecie nadal dawać ogłoszenia ale przy takich warunkach marnie to widzę .Odciągnijcie Dyrektorą a dajcie TYM na których barkach ta firma się jeszcze trzyma .

Agnieszka

Na stronie firmy w zakładce aktualności znalazłam informacje o tym, że SNG został przyjęty do grona Liderów Bezpiecznej Pracy. Jest to zrzeszenie firm i instytucji, dla których ważne jest dbanie o zdrowie oraz bezpieczeństwo pracownika, wdrażanie osiągnięć z dziedziny bezpieczeństwa i higieny pracy oraz podnoszenie kwalifikacji pracowników w tym zakresie. Z tego co widzę, to obowiązkiem Lidera Bezpiecznej Pracy jest stałe podnoszenie kwalifikacji pracowników i prowadzenie działań zwiększających świadomość o tym, jak bezpieczna praca jest istotna. Możecie powiedzieć jak ten aspekt pracy w Saur Neptun Gdańsk S.A. wygląda w praktyce? Czym w zakresie bezpieczeństwa pracy wyróżnia się ten pracodawca?

Tomek
@Agnieszka 14.11.2017 09:49

BHP tylko w teorii siedzisz w 5 metrowym wykopie bez klatki zabezpieczające .Zabezpiecza cie kolega co stoi u góry ale raczej nie da rady cię odkopać jak tony ziemi zsuną się na głowę .Kierownik na to tylko tyle : " Napraw awarię ". Pozdrawiam

kurak
@Agnieszka 14.11.2017 09:49

Dokładnie na mieście innych firm się czepiają i każą zabezpieczać każdą dzire powyżej metra , a sng nietykalne 5 metrowe wykopy , i jakoś wtedy nie widać pani behapówki , pojawia się gdy nie masz kamizelki , a nie wejdz do takiego wykopu to od razu ci przypną etykietke nieroba

Tobi

Czy mógł by ktoś mi powiedzieć na czym polega praca w tej firmie na syanowisku Pracownik fizyczny? I jakie są zarobki na rękę?

Bartek
@Tobi 07.01.2018 00:56

Zarobki ok. 1900 na rękę i dużo się nie zmienią a robisz wszystko święta nie święta i noce. Te ogłoszenia to ściema pojawiają się co tydzień żeby było widać że dział rekrutacji coś robi .Nie ma co zawracać sobie głowę .Pozdrawiam

Tobi
@Bartek 07.01.2018 07:15

To faktycznie zarobki bardzo słabe . Szkoda czasu

Bartek
@Tobi 08.01.2018 10:37

Też myślałem że znalazłem nie wiadomo co . Tylko układziki i kolesiostwo.Teraz pracuje u prywaciaża i nie ma co porównywać . W końcu człowiek nie musi na życie pożyczać a i na wakacje pojedzie :) Szukaj a napewno trafisz na coś dobrego .Potrzeba czasu . Powodzenia

Putin

Po co im te ogłoszenia na trójmiasto.pl może powinni dawać po rosyjsku może wtedy ktoś będzie chciał u nich pracować a przepraszam Ukraińcy za takie grosze to nawet z łóżka nie wstają :)

Stonka

Szkoda czasu i paliwa grosze proponują w biedronce już lepsze warunki mają.

Zen

Firma krzak dla niewolników.

Zostaw opinię o Saur Neptun Gdańsk S.A. - Gdańsk

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Saur Neptun Gdańsk S.A.