Stalgast sp. z o.o.

Radom

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 432 ocen.

Stalgast sp. z o.o.
2 432 6 1

Opinie o Stalgast sp. z o.o.

Karo

jakie zarobki dla kobiet na produkcji? stawka godzinowa? jaki tryb pracy?

henvik
@Karo 02.10.2018 14:33

3,5-4tys na reke

Beti
@henvik 03.10.2018 13:17

Można i 5 tysi wyciągnąć więcej niż spawacze

Ja
@henvik 03.10.2018 13:17

Na miesiąc Pani pytała ile...

karo
@Ja 03.10.2018 19:41

pytam realnie netto ile może wyciągnąć kobieta na produkcji na miesiac oraz czy jest tam stawka godzinowa czy stała pensja

Zainteresowany

Jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o pracę w charakterze serwisanta regionalnego?

Masakra

Pukafka jak będziesz odchodzil na emeryturę to pracownicy kupią Ci flagę Która wystawiona na wiatr przed domem bedzie przypominać twoje stanowisko i podejście oraz dotrzymywane słowo. To będzie taki symbol przekazany od serca, a swoją drogą to ogólnie w społeczeństwie takich ludzi porostu się nie lubi i od nich stroni. Zachowanie jak u kobiety z zaburzeniami hormonalnymi.

Kolega po fachu TIG

Do zainteresowanego. Duża firma. Zarobki niezłe chociaż wiele firm radomskich oferuje lepsze. Wypłata zawsze na czas. Tyle plusów. Reszta na minus - ogólna atmosfera typu siedzieć cicho i robić swoje bo są tacy co Cię sprzedadzą za złotówkę czyli oprócz kamer wiele wtyczek na halach które donoszą a pukafka to dyrek to taki socjopata lub persona non grata wiele naprawdę wiele ludzi twierdzi ze bez niego byłoby naprawdę dobrze i chyba mają rację

Zainteresowany

Czy warto iść tam do pracy w Radomiu tak szczerze.? Mam uprawnienia na tig i mag. I kto to jest pułapka?

Zainteresowany
@Zainteresowany 17.09.2018 10:28

I kto to jest pukafka ? Tam był błąd przepraszam.

Renia

w kabinach szlifierskich taki (usunięte przez administratora) ze powinna sie tym zainteresowac PIP. zero wymiany powietrza i siedzenie w pyle. juz nie mowiac o temperaturze... a C hii z gory maja pracownikow w du..ie i mowia ze oni maja chlodno i czysto

Agnieszka

@pracownik, mnie nie interesuje praca w firmie. Jestem moderatorem forum Gowork.pl. Moim zadaniem na wątku jest (między innymi) zachęcenie osób znających firmę do aktywności na forum. Myślę, że Twoja wskazówka może okazać się pomocna dla innych zainteresowanych rekrutacją do Stalgast. @kokos, forum dotyczy opinii odnośnie tego, jakim pracodawcą jest firma Stalgast. Dlatego zachęcam do nieodbiegania od głównego tematu wątku.

kokos

imperial tabasco w radomiu na tytoniowe dawne zakłady tytoniowe to świetna firma.z tradycjami warto poczytać opinie na gowork . polecam jak ktoś chce.zmienić robótke...

Agnieszka

@Skrzywdzony, czy pracujesz w Stalgast we wspomnianym przez Ciebie dziale? Na jakim stanowisku? Jak przestawiają się warunki zatrudnienia i czy pracujesz na umowie o pracę? Czy firma oferuje pozapłacowe benefity osobom zatrudnionym w niej? Jak pod tym względem oceniasz swojego pracodawcę?

pracownik
@Agnieszka 02.07.2018 15:35

@Agnieszka, widzę że jesteś szczególnie zainteresowana warunkami zatrudnienia w Stalgast Radom. Zapraszam do wysłania aplikacji na adres rekrutacja@stalgast.com Na pewno ktoś się z Tobą skontaktuje i odpowie na wszystkie pytania, które zadałaś

Skrzywdzony

Nie polecam pracy w Stalgast Sp. z o.o. zwłaszcza w dziale księgowości który jest klitka osób awansujacych za podlizywanie się i okablowanie na innych pracowników. Nakładają na innych duzo obowiązków i pozniej W nagrodę pozbywają się. Nie polecam. Dyskryminacja

Wawa ingeneer

Brawo Irma ! Pisana prawda na tym forum jest rzeczywistością a do tego od czasu do czasu ktoś dobitnie da do zrozumienia ze to (usunięte przez administratora) stg to st... k... stg j... jest stg trzeba pie... stg lalala Wawa pozdrawia przedmieścia

Agnieszka

@Michael, możesz podzielić się z nami swoimi doświadczeniami związanymi z pracą w firmie Stalgast? Na jakim stanowisku pracujesz bądź pracowałeś u tego pracodawcy? Co możesz napisać na temat panującej atmosfery pomiędzy pracownikami? Czy nowo zatrudnione osoby mogą liczyć na wsparcie od starszych bardziej doświadczonych pracowników? Zachęcam do wyrażania swoich opinii na temat pracy w firmie Stalgast.

Irma
@Agnieszka 13.06.2018 08:28

pracowałam chwile w tej firmie i nigdy więcej - jak nie jesteś czyjąś rodziną ciotka wujkiem siostrą bratem to nikt nie pomaga, nowe osoby nie mogą liczyć na pomoc b maja zaje... problem z tym starzy pracownicy. Nie polecam nawet najgorszemu wrogowi tej pracy!

Agnieszka

@henvik, dziękuję za odpowiedź. Czy osoby te o których wspomniałeś nie wykazują chęci do pracy i nauki w firmie Stalgast? Czy poza przyjęciami "po znajomości" osoby, które aplikują na wolne stanowiska do pracy mają szanse w procesie rekrutacji? Napisz proszę jak wygląda ta kwestia. @Cbn, możesz w sposób bardziej szczegółowy opisać kwestię związaną z przyjęciami młodych osób do pracy? Czy nie wykazują oni żadnych chęci nauki pracy na stanowisku na jakie zostają przyjęci? Podziel się z nami swoją wiedzą na ten temat.

Robert

Jaka rekrutacja ????? Przyjmowanie żon mężów i pociotków nic nie mających pojęcia ale chyba tak musi być bo puknięty czuwa by nikt mądrzejszy od niego się nie przyjął oraz taki co nie będzie jak jego stado potulny i kiwajàcy głową zawsze na tak

Agnieszka

W chwili obecnej w internecie oraz innych źródłach informacji brakuje ogłoszeń z wolnymi stanowiskami w firmie Stalgast. Czy ktoś z Was posiada informację na temat ewentualnych obecnych przyjęć do pracy w tej firmie? W jaki sposób pracodawca rekrutuje nowych pracowników? Zachęcam do wypowiedzi na ten temat.

henvik
@Agnieszka 19.06.2018 08:11

bierze jakichś po znajomosci co nie maja pojecia o robocie i sa trzymani na siłę a ci ktorzy sie cos znaja musza na nich robic

Cbn
@Agnieszka 19.06.2018 08:11

Przyjmuja dzieci ktorym sie uczyc nie chce

MajkelJordan
@Agnieszka 19.06.2018 08:11

Rekrutacja o czym mowa każdy jest od kogoś rodzina znajomy itd ludzie z ulicy nie mają wejścia pracy. Musi być szepniete słowo i to proszenie o w kręcenie.

Piter

Agnieszka a może pukafka idź sobie stąd

Michael

Dajcie spokój pukafce wszyscy dobrze wiedzą jaki on jest czwany lis i nic poza tym ale trzeba mu pogratulować i jego ekipie, że z taką "wiedzą" można zarządzać sporą znaną firmą normalnie nie do wiary

Agnieszka

@Normalny, czy możesz napisać o jakich konkretnie zmianach piszesz w firmie Stalgast? Możesz coś więcej napisać na ten temat? W dalszym ciągu trudno jest z Twojego wpisu zrozumieć o jakich zmianach piszesz. Czy chodzi o planowane zmiany względem warunków pracy jakie oferuje pracodawca?

Normalny

Zmiany tu to normalka jak ktoś napisał zmiana wymusza zmianę. Co do gotowości na zmiany to "trochę" luda jest gotowa na zmianę która załatwi wszystko na dobre czyli zmiana pukafki naszego "uroczego" dyrka zagubionego w swojej przebiegłości i na tym the end

Agnieszka

@Hello, o jakich zmianach piszesz? Co miałeś na myśli pisząc swój komentarz na temat pracy w firmie Stalgast? Czy w firmie szykują się jakieś zmiany o których mógłbyś napisać coś więcej? Twoja informacja będzie bardzo pomocna dla osób poszukujących informacji o tym pracodawcy.

Hello

Gotowi na zmiany?

Agnieszka

@Dino, a jaki rodzaj umowy oferuje pracodawca? Czy poza podstawowym wynagrodzeniem są jakieś dodatki, premie? Pracownicy mają dostęp do benefitów pozapłacowych? @center, możesz powiedzieć coś więcej o sytuacji w firmie? Co dla Ciebie oznacza to, że jest dobrze?

center

w imperial Tabasco w Radomiu jest dobrze w zakładach tytoniowych trzeba sobie poczytać opinie na GoWork i wtedy można ocenić.

CBOS

Pukafka pobił rekord goworka w ilości łapek w górę za tym żeby swoje umiejętności mógł wykorzystać gdzie indziej zaglosowalo na chwilę obecna aż 91 osób, jestem w szoku i on chyba też :) Panie jak to mówi stare dobre przysłowie raz cygan przez wieś przechodzi, bajki i opowiastki i obiecanki już na niewielu osobach robią wrażenie. Dzisiaj jest 3 maj i patrząc na powiewajaca flagę na wietrze pomyślałem właśnie o nim dokładnie odzwierciedla jego stanowczosc i dane słowo.

CBOS

Kto jest za zmianą Dyrektora fabryki Stalgast Radom (łapka w górę )

Szyder
@CBOS 26.03.2018 23:23

Co od niego chcecie przecież jest "wykształcony" umiejętnie niszczy psychicznie po kolei dobrych ludzi jak nikt potrafi wciskać kity swoim zwierzchnikom jego zmiany są tak dynamiczne, że jedna wymusza następną jest najmądrzejszy zatrudnia rzadkości by później zastępować ich następnymi rzadkościami dobra daje zdecydowanie łapkę w górę bo to zło

Ben
@CBOS 26.03.2018 23:23

Cały Radom śpiewa z nami wyp......lać z uchodźcami

Kolunio
@Ben 30.03.2018 21:14

ja tam popieram uchodźców, często są lepiej wykształceni niż kierownicy w Radomiu :D

.
@CBOS 26.03.2018 23:23

.

.
@CBOS 26.03.2018 23:23

.

Piękna córka
@CBOS 26.03.2018 23:23

O kurcze pukafka pobił rekord goworka w ilości łapek w górę. Szacun !

Agnieszka

Zapraszam wszystkie osoby udzielające się w wątku do zapoznania się z regulaminem serwisu, znajdziecie go tutaj: https://www.gowork.pl/regulamin. Pamiętajcie, że jest to forum publiczne i panują tu pewne zasady. Nikogo nie obrażamy, nie przeklinamy i piszemy rzeczowo. @Dino, co nie podoba Ci się w firmie? Chodzi tylko o kadrę, czy masz też inne uwagi?

Dino
@Agnieszka 25.04.2018 05:44

O kadrę chodzi firma jeżeli chodzi wynagrodzenia nawet ok i zawsze w terminie ale poza tym lipa kolesiostwo i sygnaliści dyra jak się jest w środku tego wszystkiego to się to widzi bo na odległość i przez ekran kompa to może to dobrze wygląda zresztą aby do 10-tego haha

anonim

(usunięte przez administratora)

Czujny

Pracusiu, chyba pomyliły Ci się fora. Tu się pisze tylko o Radomiu. Nie wrzucaj dwóch spółek do jednego wora.

"Oddany" meblowiec

Je....ć stalgast w takiej postaci szlak mnie trafia na codzień jak widzę pukafkę i całą jego zbieranine szczurów po podstawowce lub takich jak pachnące skrzydło genderowe co on zrobił z tej firmy kiedyś można się było pochwalić ze się tu pracuje a teraz lepiej powiedzieć ze jest się bezrobotnym niż przyznać ze się tu pracuje dla mnie liczy się kasa co miesiąc nawet niezła i to mnie tu trzyma ale jak coś nic bym dla tej firmy nie zrobił w razie w

Usatysfakcjonowany zmianami

Szeryf juz zaciera rece, a liderzy krzycza wiecej. Laser wytnie, prasy zagna to prezesi hajs znow zgarna. Spawacz spawa, montaz sklada. Na jakości wyjdzie wada. Niby grad jest, rysy, wgnioty - (usunięte przez administratora) nam w (usunięte przez administratora) złotych. Pensje były po 3 koła, teraz jest podstawa goła. Kto mądrzejszy już (usunięte przez administratora) kto ma kredyt ten się boi. Nie ma jednak co rozpaczać, najważniejsze że jest praca. Pozdro. :-)

Wesoły Tomek
@Usatysfakcjonowany zmianami 14.03.2018 06:36

Nie przesadzaj przecież tu jest wspaniale! Zapytaj się pukafki on wie wszystko a tak naprawdę nie wie nic. Ma tylko jeden cel by spłacić kredyty i żeby żyło się lepiej. Jak polaczycie się z Warszawa to nie wróżę mu kariery na obecnym stanowisku, teraz na odległość może sobie czarować i mydlić oczy. Proponuje stworzyć nowe stanowisko "lider budowania relacji miedzyludzkich" sprawdzi się tam wyśmienicie bo to jedyna osoba empatyczna umiejaca słuchać i dającą się wypowiedzieć a i jak coś powie zawsze dotrzymuje słowa! Kurcze normalnie definicja Gentelmena.

Prawda
@Usatysfakcjonowany zmianami 14.03.2018 06:36

To jest zarabista kwintesencja aktualnej sytuacji w firmie. Gratuluję talentu autorowi. Miejmy nadzieję że jednak nie będzie tak źle bo za podstawę to nikt tam nie będzie tak zapierdzielal

Sprawiedliwość i solidarność

Są przyjęcia są zwolnienia jest wszystko, nooo oprócz sprawiedliwości płacowej rozbieżności sięgają nawet 2 tysi ale z tym trzeba żyć. Poprostu sprawiedliwa organizacja płac przerasta kadrę pójdziesz po podwyżkę lub wyrównanie to ci obiecaja że w najbliższym czasie coś się zmieni i tak w koło macieju. Może niech zatrudnia specjalistę który powie im jak to zrobić żeby było sprawiedliwie tylu ich tu łazi. Niesprawiedliwe wynagrodzenia za podobna pracę są krzywdzące tym bardziej jak się słyszy że ktoś dostaje 50% premii do wysokiej podstawy a pracuje tu o 4 lata krócej albo i więcej. Ceny rosną a żyć z czegoś trzeba. A tak wogole to gratuluję pomyslodawcy wysokich premii na meblach. Niesprawiedliwe wynagradzanie również podlega pod paragraf ale jest tu tylu mondralow którzy pewnie to wiedzą

Szydera
@Sprawiedliwość i solidarność 15.02.2018 18:15

Widzę, że "towrzysz" najchętniej zrównałby zarobki. Socjalizm to wspaniały ustrój.

...
@Szydera 16.02.2018 14:24

Za ta sama pracę ma być ta sama płaca, czego nie rozumiesz? !

Szydera
@... 20.02.2018 16:26

Wyksztalcenie, kwalifikacje, staz pracy, poza tym kazdy ustala indywidualne warunki podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Czy wszyscy preserzy wykonuja te sama prace? Czy kazdy na szlifierni ma takie same elementy? Widze ze zamilowanie do socjalizmu w narodzie kwitnie jeszcze 500+ i mieszkanie dla kazdego. Tfu.

Programista Wyklęty
@Szydera 14.03.2018 16:03

co do zasady wedle prawa na tym samym stanowisku powinna być taka sama kasa. Socjalizm to coś innego, komuna też coś innego. Np tyle samo powinni zarabiać osoby na stanowisku młodszy specjalista, więcej, ale podobnie na stanowisku specjalista i największe zróżnicowanie jest na stanowiskach starszy specjalista, nie mówiąc już o ekspertach. W Radomiu kierownicy nie umieją wyceniać pracy - lepszym i tym, którzy są więcej warci płacą tyle samo co innym, a tych gorszych nie chcą wcale zatrudniać, to jest kabaret. Dzisiaj zrobiłem zlecenie, w zasadzie umówiłem się na 800 zł (myślałem, że zejdzie kilka dni, ciekawe czy dostanę 800 zł za 4-5 godzin, ale oficjalnie jak złożę papiery w radomskiej firmie, to nic nie umiem i minimalna to za dużo... takie realia wolnego rynku)

Szydera
@Programista Wyklęty 14.03.2018 17:10

Takie same zarobki wyznaczane tylko i wylacznie ze wzgledu na zajmowane stanowisko niszcza konkurencje i wolny rynek. Czemu sie dziwisz ze pracodawcy nie chca zatrudniac tych gorszych, a dlaczego mieliby to robic? Wolnosc gospodarcza, likwidacja zusow, krusow, nfzetow, zasilkow, dodatkow socjalnych itp. pozwoli wszystkim decydowac za siebie samych i tylko to dla mnie oznacza brak praktyk socjaliatycznych. Zarabiasz tyle ile mozesz zaoferowac pracodawcy. Czy dwoch specjalistow na tym samym stanowisku zawsze bedzie tak samo wartosciowych dla firmy?

Programista Wyklęty
@Szydera 14.03.2018 21:31

to co piszesz to jest wierutne kłamstwo. W Radomiu nigdy nie dostałem tyle ile warta jest moja praca. Dzisiaj od człowieka dostałem 400 zł (czekam na przelew) za dzień pracy z czego programowałem może 4-5 godzin (nie z Radomia, nie z Warszawy). Który radomski pracodawca mi tyle zapłaci za godzinę? Mam jednego klienta z Radomia, z którym jestem umówiony na dobrą kaskę za pewne zlecenie, ale to prywaciarz. Żadna firma powtarzam ŻADNA firma IT w Radomiu nie chciała mi dać nawet 30 zł na godzinę. 20 zł brutto za godzinę to był wielki problem. Dlatego niestety potrzebna jest redystrybucja poprzez NFZty, ZUSy, podatki, bo pracodawcy wchodzą w zmowy przy flaszeczce i swoim kolesiom płacą więcej niż specjalistom (specjalistę zatrudnią owszem, dostanie 3000 zł brutto, a koleś 5000 zł brutto mimo, że wykonują tą samą pracę). Masz rację, że kapitalizm polega na tym, że jeśli wykonujesz trudniejszą i więcej wartą pracę jako pracownik powinieneś zarabiać więcej. Ja jednak nigdy w RDM nie widziałem, żeby mi ktoś chciał dać więcej. Wręcz właśnie czytam elementy biografii jednego z miliarderów, w Londynie powiedzieli mu, że nie przyjmą go do banku, bo nie ma nikogo z rodziny wśród polityków czy bankierów. Tak dzisiaj wygląda świat, a nie tak jak Ty piszesz. Gdyby było tak, że specjalista zarabia dobrze, nikt by nie popierał socjalizmu i redystrybucji dóbr, a ludzie głosują na PiS, bo widzą, że kolesie zarabiają, nie specjaliści! Świat w którym żyjemy oprócz wolnego rynku opiera się na demokracji. Jeśli rynek nie jest wolny (pracodawca woli stracić i zapłacić więcej kolesiowi niż specjaliście), ludzie głosują na socjalistów, by Ci dokonali redystrybucji, jeśli rynek działa jak należy i pracodawcy płacą jak się należy komu się należy, to wtedy ludzie są bardziej liberalni. Skoro wolą dzisiaj socjalistów, to znaczy, że pracodawcy coś zrypali myśląc, że im wszystko wolno (a nie wolno, łamią prawo). Liberalizm jest fajny, ale w ramach prawa, a nie jak się kierownikom podoba. Jeśli chcesz zmienić prawo i robić co Ci się podoba, musisz zmienić prawo, nie możesz ustalać swoich zasad jak kierownicy w radomskich firemkach, nie rozumiesz tej zasady? Dlaczego pracodawcy mieliby zatrudniać słabszych pracowników hmmmm nie muszą, ale jeśli nie muszą, to znaczy, że tworzą system : 1) dla siebie 2) dla kolesi i rodzinki 3) system gorszy niż komunizm Po to ekonomiści dążą do zmniejszenia bezrobocia, by pieniądz krążył szybciej w systemie i zwiększał tym samym PKB a tym samym... Albo nie, nie wytłumaczę Ci, bo i czemu miałbym Ci tłumaczyć to za darmo? pewnie jesteś jednym z tych, którzy są zatrudnieni po znajomości i nie dają takim jak ja się przebić, bo wiesz, że mam cenniejszą wiedzę od Twojej, ale dyrektorowi powiesz, że twoja wiedza jest twojsza niż mojsza BTW w USA dodruk jest pod to by zmniejszyło się bezrobocie, zapewne uważasz, że to socjalistyczny kraj. Ha Ha Ha. Nieuk ekonomiczny :P Aha, ja jestem jednym z najlepszych webdeveloperów, dzisiaj kodziłem w PHP, choć to nie moja rdzenna technologia, a jeden z radomskich pracodawców z branży webdev kiedyś miał problem, by zapłacić za mnie ZUS, ot JanuszekBiznesu :P

Programista Wyklęty
@Programista Wyklęty 14.03.2018 22:41

"Jeśli chcesz zmienić prawo i robić co Ci się podoba, musisz zmienić prawo" miało być - jeśli chcesz zmienić prawo musisz wygrać wybory, jeśli nie jesteś tego w stanie zrobić, znaczy, że nie masz poparcia, a w firmie kierownik ma obowiązek przestrzegać polskiego prawa, nie prawa swojego, proste i logiczne. A radomskie kierowniki sobie prawo ustalają, to Radom się wyludnia, ludzie uciekają tam, gdzie kultura pracy jest na wyższym poziomie jeśli chodzi o intelekt oraz wynagrodzenie, jak również poszanowanie czci specjalisty oraz godności człowieka, a także prawa :D

Wow
@Programista Wyklęty 14.03.2018 22:41

Nie wrzucaj tyle białego

Kolunio
@Wow 15.03.2018 10:40

a ty białego nie wciągaj

Zostaw opinię o Stalgast sp. z o.o. - Radom

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalgast sp. z o.o.