Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz

3.8/5

• Co nas wyróżnia?
  • Jak się u nas pracuje?
  • Benefity
  • Proces rekrutacyjny
  • Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

Co nas wyróżnia?

Jak się u nas pracuje?

Benefity

Proces rekrutacyjny

Staże i praktyki w PESA Bydgoszcz S.A.

TłoTło
  • Osielsko
  • Jagodowo
  • Prądki

3. Opinie o pracodawcach Bydgoszcz
  5. Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Opinie o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz Bydgoszcz

Nie przegap nowości o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.!

pesa u kresa

13.04.2015 23:17

Nie polecam tej firmy,kolesiostwo,uklady,ukladziki,przyjmuja tylko na 3 miesiace,rotacja straszna,odchodza-przychodza i tak w kolko
    skuty

10.04.2015 13:17

(usunięte przez administratora) są nie lepsi, zero kontroli nad ludźmi i tylko stwarzanie pozorów pracy. Prowizorka za duża kasę.
    Lubczyk.

09.04.2015 17:44

A ja tam nie narzekam. Mam dobrą wypłatę na Z-2, tylko dlatego że podpierdalam wszystko i wszystkich. Przychodzę do roboty kiedy chcę bo mam układy z brygadzistami.Dlatego Oni mi dają większą premie i tego się nie wstydzę.Zapytajcie na Z-2 czy tak nie jest.

10.04.2015 08:34

no to chociaż 1 zadowolony z roboli , ja tez nie narzekam pracuje w biurze w Bydgoszczy i mam 7000 TYS.+premia warunki pracy bardzo dobre i pracy jest tyle że się nie przepracowuje , po za tym w tym roku mam dostać podwyżkę no bo jak żyć za te nędzne 7K , chociaż robole potrafią za 3000 zł ale nie każdy jest robolem
    Fryzjer.

09.04.2015 17:33

Słyszałem w telewizji że prawie wszyscy ślusarze na Z-2 mają tylko podstawówkę.I dla tego szarpią po 100 nad godzin żeby nie wylecieć na bruk.Do szkoły kużwa,albo na 1/3 etatu. Pozdrawiam .
    Ortodoks

09.04.2015 11:38

Zauważyłem, że w Serwisie coraz więcej szarpidrutów pracuje, a osoby mające jakieś pojęcie o kolejnictwie spadają na margines... taka postawa pozostawia wiele do życzenia... zweryfikowałbym kompetencje co niektórych osób, czy tak naprawdę powinni robić to co robią! Proponuję w tym obszarze audyt!!!!
    lolo

09.04.2015 10:25

kolego z1 wiadomo od dawna ze najlepiej jechac w delegacje do łazów, do wloch, czech lub do zbaszynka, bo tam zero kontroli i mozna pochlac. O koszty zupelnie nikt sie nie martwi i kto by się orzejmowal jedna zaginiona paczka. W serwisie dopiero biorą się do roboty jak jest jakas afera. kazdy tylko myśli jak można pisciembiac
    johnny

10.04.2015 10:42

kolego skoro ponoć w lazach jest tak dobrze to dlaczego nikt tam nie chce jezdzic? moze dlatego ze jest duzo pracy i wszyscy zasuwaja, zastanow sie co piszesz
    ziutek

10.04.2015 11:55

Może dlatego że wątroby im wysiadaja. Kto tam nie chce jechac? chyba tylko abstynencji. Poza tym ryba psuje się od głowy. Niekompetencja szefów (BROWAR) powala na kolana. - ciekawe ile za taką nieudolność zarabiają. przydałoby się temu przyjrzeć.
    z1

07.04.2015 21:49

Czy ktoś w końcu zrobi porządek w serwisie z tym bałaganem na magazynie z5 bo giną paczki materiały do napraw i nikt tam nic nie wie. samowolka i brak kontroli nad delegacjami tylko generowanie kosztów proszę o audyt tego obszaru
    sawvalas

07.04.2015 13:30

Pracuje w biurze i narzekam na niskie pensje. 5k to bardzo mało pensje kierowników wzrosły o 50% w tym roku a biurowy musi za 5k robić. To kpina z ludźi
    Szybki Bill

03.04.2015 00:36

Pesa to dno. Wyzysk a warunki pracy to dramat. Może tak Państwowa Inspekcja Pracy by się zainteresowała. Praca w hałasie i oparach lakieru to norma. Ta firmę dawno powinno się wyeliminować z rynku !
    biały

07.04.2015 02:37

Wszędzie masz przekroczone normy... ciągłe lakierowanie pojazdów, spawanie, malowanie wnętrz na halach montażu to norma na z2 i z3 a do tego dochodzi cięcie i szlifowanie rakotwórczego laminatu którego opary wszyscy muszą wdychać ( na z2 nadal nei ma komory do cięcia) więc nie mów o jakiś kontrolach gdzie jak są robione badania brygadziści każą się pracownikowi na stołówce chować...
    były

12.04.2015 09:58

to co napisał biały to wszystko prawda, ja się z tej firmy zwolniłem, może kiedyś wrócę jak kadra zarządzająca i warunki pracy wkroczą w 21 wiek
    miko

30.03.2015 17:37

Zatrudnimy spawaczy z Pesy z doświadczeniem najlepiej w 3 grupie materiałowej praca w takim samym charakterze dajemy umowę o prace, pełny etat, zakwaterowanie w razie chęci współpracy proszę o kontakt milowy [email protected]
    czarodziej

29.03.2015 19:16

Czar PESY powoli pryska.. kto mądrzejszy teraz podejmie kroki
    nick

28.03.2015 13:04

Nowych zamówień w dalszym ciągu brak. Zobaczycie jak was pesa potraktuje w 2016 roku.....połowa na bruk...
    obserwator

27.03.2015 17:45

Szkoda , że żadna z osob nie mowi o stosowanym mobbingu na pracownikach.Wszystko to za zgoda brygadzistow , i mistrzow .

Oferty pracy - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Pracownik do prac ślusarskich

Nakło nad Notecią

Inżynier w zespole Zabudowy Kabin (k/m)

Pracownik do prac spawalniczych

Nakło nad Notecią

Specjalista/Specjalistka ds. nadzoru i konserwacji sieci

Operator / Operatorka CNC

Inżynier ds. obliczeń numerycznych

gbhgnf

27.03.2015 11:28

zabrali nam premię motywacyjną,zabrali 1/3 z wczasów pod gruszą, solidarnosc milczy wywalmy tego człowieka a póniej zabierajmy się z tej firmy.Ciekawe co im zrobi tych stu którzy czekają za bramą.
    Prezes

26.03.2015 09:22

Piszcie czy to są kwoty netto czy brutto !!!
    kazimierz

23.03.2015 08:51

Takie teksty jak ten o 7 tys. w biurze za nic nie robienie pewne wypisują internetowe trolle, które z Pesą nie mają nic wspólnego, tylko prowokują i ściemniają. W ogóle ciekawe jaki procent tego co można tu przeczytać jest pisane na serio.
    xyz

21.03.2015 16:52

I na produkcji w pesie normalne wynagrodzenie z przyjściem w sobote/ dwie na miesiac. Nieraz zostanie na godzinę to 3000-3500. Niżej nigdy nie bylo. Brak znajomości wśród mistrzów brygadzistow wiec nie wierzę w bajki ze masz znajomości masz pieniądze. Proste: checi i wydajna praca. A przerobić nikt tez tam się nie przerabia. Albo nie wiecie jak wygląda praca. Ja chciałem to sobie polepszyem. Jak? Tylko finansowo bo pracuje tak samo, z takim samym zaangażowaniem. Większość z narzekajacych będzie robiła to dalej i nic nie zmieni..
    xyz

21.03.2015 16:45

Popieram Zena. Pracowałem tam rok. Kasa w porządku jak na bydg, ale życie poznajesz na emigracj, gdzie jesteś naprawdę rzetelnie wynagradzany za godziwa prace. W pesie zawsze wynagrodzenie było niewiadomą. To stanowi tam minus. Drugi: Nadgodziny kosmiczne w większości przypadków nie rozliczane należycie. Mogłeś mieć 5 nadgodzin i było to samo co z 60 h. Zachód inna bajka, zaplacone, z dodatkami, wszystko jasne i przejrzyste. Do pracy musisz się przyłożyć, nie ma ściemniania i leserki. Nie zarzucając nic nikomu ale połowa tu narzekajacych to ludzie myślący ze będzie płacone za pogadanie, wypalenie paczki fajek, wypicie 3 kaw. Weźcie do roboty, wlaczcie myslenie, dolozcie checi a bedziecie mieli pieniądze
    Zen

21.03.2015 09:13

Sami jesteście sobie winni ! Chcecie harować za grosze no to się zatrudniajcie ! Tylko emigracja może nauczyć tych cwaniaków w Polsce, że tu też mamy ceny jak w UE i zarobki tez !
    Inżynier

21.03.2015 09:08

Cześć ! Chciałbym podjąć pracę w PESA, lecz mam kłopot z odnalezieniem się. Mam wykształcenie wyższe techniczne i spory bagaż doświadczeń. Widzę sporo propozycji pracy w charakterze, projektanta, konstruktora, technologa, samodzielnego konstruktora, specjalisty, samodzielnego specjalisty, itp. Który z wymienionych w tej hierarchii ma najbardziej odpowiedzialną posadę i najlepsze pieniądze ?

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz?

nick

18.03.2015 13:42

Więcej odchodzi niż przychodzi. Rotacja duża. Mało kto spełnia wymagania zarządu u właścicieli.
    pilot

14.03.2015 20:38

...a dlaczego zasmarkany?
    twoja stary

08.04.2015 22:53

Smarkaty ciebie wydyndali
    Zdzichu

10.03.2015 10:56

Jezeli wyjdziesz z zalozenia ze do wyplaty dolicza sie diety, kilometrowki i zwroty za mieszkanie to moze i maja z tego co wiem sa ze Szczecina i z tego co z nimi rozmawialem sa caly czas na montazu i to nie tylko w polsce ,ponoc jezdza po calej europie i montuja pociagi.Zreszta u nas jak jedziesz na serwis tez tyle masz.

23.03.2015 15:52

a ja mam 7k w biurze w Bydgoszczy , a Ty jak masz tylko 1800-2400 to widocznie jesteś tylko żółtodzióbem od przekładania papierków
    neo

03.04.2015 08:43

Nie znasz to nie oceniaj i nie obrażaj, bo to ze masz 7k to nie znaczy, ze ejsteś lepiej wykształcony czy mądrzejszy. Jak dla mnie jest ok, jakbym miał większe potrzeby to bym pracę zmienił, a to, że firma ma podejscie że pracownik robotniczy powinien zarabiać wiecej niż biurowy to jest ok, bo to oni na nas pracują nie my na nich i nie było by ok, aby panie w kadrach miały z 3k.... 1800zł w zupełnosci im wystarczy.
    Lechu

07.03.2015 21:14

Uwaga też na tych z Traino Electrico podobno mają ponad 30 zlocisza na godz czyli tak jak w biurach masz 7000
    treinowiec

11.03.2015 14:29

Kolego Lech, po twoim charakterze wypowiedzi wnioskuję, że dobrze znasz firmę Tr.El. A skoro piszesz o niej tak szczegółowo, to oznacza że pracowałeś tam. A ja wiem, że już nie pracujesz, bo inaczej nie napisał byś tego. Osobiście nie zazdroszczę im takich delegacji, ale uważajcie na pijaków, narkomanów i złodzieji (czesto wszystkie te cechy występują w jednej osobie), taka rada dla was ludzi z Pesy.
    Lecha to ja pije

11.03.2015 19:24

Przeciez Lechu nawet w Pesie nie pracuje.Napewno jakas przybleda ktorego nikt nie chce nigdzie zatrudnic.A teraz siedzi przed Komputerem przy dziesiatym piwie i smarcze zaplakany w husteczke.

02.03.2015 13:07

a ja pracuje w Pesie w biurze i mam te 7000 zł i w cale dużo nie robię , dziwie się że są tacy co narzekają na zarobki , to jest oczywiste jak ktoś jest robolem to nie może za dużo zarabiać , 3000 zł z nadgodzinami to i tak za dużo jak na taką wiochę jak Bydgoszcz ,
    rico

06.04.2015 12:29

Po pierwsze Bydgoszcz to nie wiocha po drugie wy jeba*i biurowcy dostajecie za dużo bo ch*ja robicie ja tam jestem na praktykach 3 letnich robie na Z3 i nawet mi nie chcą dać drugiego kompletu ubrań bo jakiś koleś za biurak mmusi dostać podwyżkę !!! warunki pracy to poprostu masakra zimą zimno i w połowie dali nam nagrzewnice, beznadzieja nie polecam tam pracy

06.04.2015 12:58

Ty nawet po Polsku nie potrafisz pisać , to za co ma Ci Pesa zapłacić ? trzeba było się uczyć to byś dzisiaj nie narzekał , a jak Ci się nie podoba to zawsze możesz się zwolnic i iść gdzie indziej , nikt nikogo na siłę nie trzyma, ja w biurze mam 7 tys. i nie narzekam warunki pracy też mam dobre ,
    pała

01.03.2015 10:53

WRZESIEŃ,PAŻDZIERNIK,masowe zwolnienia.Zostaną bambry,lizusy,i kolesie brygadzistów.Mało ważne co i jak robisz.Ciekawe ilu mistrzów i brygadzistów poleci.

Kontakt - Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.

Zygmunta Augusta 11 85-082 Bydgoszcz

Branża główna: Transport kolejowy i szynowy

FacebookIconXIconYoutubeIcon
    Mistrz

28.02.2015 20:20

Niemcy nie chca naszych Linkow... szykuja sie problemy i nie dotyczy to tylko rynku niemieckiego

23.02.2015 05:25

7000 zł to grosze , powinno się zarabiać przy tych cenach przynajmniej 4000 Euro to jest około 16000 zł , ale Polska to kraj murzynów i niskich płac :)
    Tomek

24.02.2015 18:45

Kolego, tak sie sklada, ze pracuje za granica jako inzynier. Na polskie przeliczajac te zarobki to oczywiscie kwoty 5-cio cyfrowe ale tutejsze warunki (usunięte przez administratora) nie urywa (choc znajduje sie mimo wszystko mam szczescie mowiac iz znajduje powyzej sredniej zarobko w swojej klasie). Musisz przeliczac zarobki do kosztow zycia w danym regionie (mieszkanie, zywnosc, ubezpieczenia itd.) i jesli masz taki tok myslenia jak przedstawiasz powyzej, to prosze strac sie stad i nie pisz glupot nie oczytany chamie.

24.02.2015 22:42

no nie tak ostro , taki z ciebie inżynier jak z koziej d... trąbka ??? że od chamów wyzywasz , średnia płaca w Polsce to tylko zasiłek dla bezrobotnych w EU , nie mówiąc już o kwocie wolnej od podatku , to co jest w EU standardem to w Polsce jest luksusem , Polacy są w Polsce murzynami i niewolnikami ekonomicznymi , koszty życia są zbliżone w EU , więc zarobki powinny być podobne baranie
    kolo

17.02.2015 17:21

Artem, skoro uważasz, że w Pesie robimy za czarnoskórych, to po jaką ciężką cholerę pchasz się tu do pracy??? masz teraz niezłą (pisane razem!!!) to siedź i marz sobie o 7 tysiącach miesięcznie!!!

17.02.2015 16:54

a dlaczego nie czeka 7000 zł to tylko 1600 Euro na zachodzie Europy tyle zarabia sprzątaczka , ... a wy w tej Pesie to robicie chyba za murzyna
    kolo

16.02.2015 16:19

bawi mnie Wasza wymiana zdań!!! :) pracuję w Pesie i wydaje mi się, że na takich kosmitów jak Artem tutaj nikt nie czeka!!! Zostań chłopie w tej swojej Warszawie i siedząc tam podszkol się z zasad ortografii (pisownia "nie" z przymiotnikami - początek szkoły podstawowej!!!) pozdrawiam!!
    marian

15.02.2015 02:23

Artem Ta spora cześć granatek od pługa to (usunięte przez administratora) ebyś ty frajrze te swoje 7000 tysięcy miał za siedzenie na (usunięte przez administratora) bo jak większość biurowych w pesie pewnie nie umiesz liczyć i prosto chodzić a taki mądry jesteś to wiedz ze sporo ludzi z produkcji ma wyższe a większość ma srednie wykształcenie, i nigdy nie dobijesz tu do zarobków fachowców po zawodówce co maja fach w rękach i sporo charakteru. Patrz mi na ręce bo za siebie nie ręczę pedale
    ja

12.02.2015 10:34

pracownik - 2015-02-10 22:41:28 Ty chyba nie w tej Pesie pracujesz 7000 sprzątaczki na pewno nie tu, a o 20000 tysiącach to w Pesie można pomarzyć, pracownik biurowy z nadgodzinami zarobi ok.3000 zł

14.02.2015 22:30

3000 zł to tylko 800 USD rozumie że tyle zarabia pracownik biurowy na tydzień

11.02.2015 18:55

czyli nie ma możliwości zarobienia takich pieniędzy? Naprawdę jest aż tak zła atmosfera w biurach? Mogę zrozumieć na produkcji gdzie spora część osób jest oderwana granatem od pługa, nie obrażając ludzi ze wsi i mogą być zgrzyty. Natomiast w biurze wydaje mi się, że ludzie po studiach jednak nabierają dystansu i ogłady po tym jak profesorowie pokazywali miejsca w szeregu. Morze faktycznie jestem z innego świata....
    7 lat w Pesie

13.02.2015 23:32

Artem, jezeli uwazasz ze ludzie na produkcji sa oderwani granatem od pluga to idealnie tam sie odnajdziesz, bo wszyscy od brygadzistow w gore tak mysla, a sami nic nie potrafia!
    seba

17.02.2015 10:51

Z całą pewnością z innego, z takiego gdzie ortografia nie obowiązuje
    xxx

11.02.2015 18:20

powiem tak, czy wysokie czy nie stanowisko, nie licz na kokosy. urobisz się naprawdę dużo a ani w zarobkach ani w pochwałach tego nie odczujesz. niestety pesa zabija wlasna inicjatywę, wartości itd. atmosfera w biurach także nie należy do najlepszych. dużo ludzie teraz stąd ucieka...
    pesiak

11.02.2015 15:26

co chcesz wiedzieć? Jak jesteś z Wawy to lepiej idź do ZNTK MMM spółki Pesy. Tam kierownictwo jest bardzo słabe więc pewnie niedługo będą zmiany...

11.02.2015 12:17

Jestem z Warszawy wiec proszę o realne odpowiedzi. Na wysokich stanowiskach z odpowiednimi kwalifikacjami i doświadczeniem oczekuje się większych zarobków tym bardziej jezeli wnosi się do firmy jakies wartości. Jezeli ktos pracuje w biurze to proszę o informacje.

10.02.2015 22:41

7000 zł netto , to w Pesie sprzątaczka zarabia , możesz śmiało wołać 20.000 PLN

10.02.2015 21:03

Witam, zadzwoniła dzisiaj do mnie Pani z HR PESA i zaproponowała zupełnie inne stanowisko niż się ubiegałem. Mimo tylu złych opini zamierzam iść na rozmowę i zobaczyć co zaproponują. Mam tylko pytanie,jakich zarobków można oczekiwać w dziale jakości? Czy 7000 zł netto jest realne jako osoba na samodzielnym stanowisku? Mam pracę nawet nie złą ale zawsze może być lepiej. Proszę napiszcie co o tym sądzicie?
    pesa

06.02.2015 22:10

pracowalem tam miesiac i nagle rozwiazani umowy ;/ a zwolnilem sie z dobrej pracy wykorzystywanie pracownika

Zostaw merytoryczną opinię o Pojazdy Szynowe Pesa Bydgoszcz S.A.